Dodaj do ulubionych

meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze?

IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.06, 14:33
Jak myslicie? Ja wyszlam z zalozenia, ze w malej kuchni w bloku kazda polka
jest wazna i dlatego mysle o takich do sufitu (na jednej scianie). Ale
slyszalam opinie, ze kuchnia moze dziwnie wygladac, a z drugiej strony - ze w
przypadku nizszych mebli zbiera sie kurz i robia sie syfki. Jakie jest Wasze
zdanie? Ma ktos z Was meble do sufitu w kuchni? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • krzyk007 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 11.01.06, 15:01
      Wyjściem z sytuacji jest obniżony sufit w kuchni/aneksie.
      • Gość: aggi Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.06, 16:04
        to zadne wyjscie. Chce miec meble do sufitu, ale chce poznac opinnie osob,
        ktore juz cos takiego mialy/widzialy. Pozdrawiam
        • krzyk007 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 11.01.06, 16:09
          Mylisz się. To jest wyjście. Ja mam obniżony sufit i dzięki temu górne szafki
          sięgają sufitu, a przy tym nie są jakoś monstrualnie wysokie.
          • horpyna4 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 11.01.06, 16:46
            Oczywiście, jeżeli chcesz mieć dużo miejsca w szafkach, zrób takie do sufitu.
            Przecież niektóre przedmioty używane są bardzo rzadko i mogą być na górnej
            kondygnacji. Tylko warto mieć takie składane schodki, coś w rodzaju niskiej
            drabinki z podestem u góry. Bywają w wersji "klasycznej", tzn. metalowa
            konstrukcja + drewniane stopnie, ale dla estetów wymyślono konstrukcję
            całkowicie drewnianą. Tę ostatnią wersję widziałam niedawno w sklepie meblowym.
            • to.lek.master Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 25.11.22, 08:14
              Ja mam szafki kuchenne wyżej i używałem krzesła aby coś z nich wyjąc. Pomyślałem o drabince kuchennej, a że miałem

za szafkami taką wnękę o szerokości 10 cm to szukałem czegoś co fajnie się składa, by nie stało oparte o ścianę.

Znalazłem to:
              Drabinka do kuchni 2 stopniowa

Po złożeniu jest około 5 cm szerokości. Jedyne co to teraz bym jednak 3-stopniową wybrał a nie 2-stopniową

drabinkę.
          • Gość: aggi Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.06, 20:21
            Acha, ja mysle o innym rozwiazaniu - podwojne szafki, a nie jedna bardzo
            wysoka. Pozdrawiam.
    • hkobus Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 11.01.06, 17:38
      Ja tez chce szafki do sufitu. Maja takie moi rodzice, kuchnia w debie, nie sa
      monstrualne, rozlozone na dwa"pietra". Wyglada to lepiej niz rpzwoazanie
      ostatnio dominujace.Szafki nizsze sa bez sensu moim zdaniem, fktycznie zbiera
      sie kurz, albo stawia sie tam rozne rzeczy, ktor tworza balagan i chaos. Tylko
      czy ktos mi wykona takie szafki????? Standard jest latwiejszy do wykonania...
      • Gość: aggi Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.06, 20:10
        Wykona :) Jesli ktos prywatnie zajmuje sie robieniem mebli kuchennych, na pewno
        to zrobi. Trzeba tylko poszukac dobrego fachowca. Pozdrawiam.
        • horpyna4 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 11.01.06, 21:28
          Nie wiem, jak jest teraz, ale ćwierć wieku temu fabryki produkujące "klasyczne"
          szafki kuchenne, produkowały również wersję "pawlaczową". Taka szafka wisząca
          miała drzwi i wnętrze, jak normalna, a powyżej tego jeszcze jedną parę drzwiczek
          znacznie niższych i wnętrze już bez półek, bo było niskie. Ta część górna miała
          wysokość mniejszą, niż połowa dolnej, ale nieco większą, niż jedna trzecia.
          No i oczywiście te szafki do sufitu było znacznie trudniej dostać, niż zwykłe.
          Wiem na pewno, że produkowała je fabryka w Wolsztynie.
    • Gość: avan Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.autocom.pl 11.01.06, 21:50
      Podaj maila to prześlę Ci projekt kuchni z górną zabudową pod sam sufit, moze
      Ci sie spodoba :-)
      • tek777 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 12.01.06, 00:02
        to i ja poproszę :)
        tek777@wp.pl

tez noszę sie z zamiarem zrobienie szafek do sufitu w kuchni
        wlasnie w 'piętrach' :) tzn. te powieszone niżej użytkowe, a te wyżej
        jak 'pawlacze'
      • Gość: ciekawa1- Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.elpos.net 12.01.06, 09:18
        Ja też proszę. markus6@wp.pl
      • Gość: aggi Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.pools.arcor-ip.net 12.01.06, 09:50
        Super! Bardzo dziękuje :) moj mail: agnieszka-r1@wp.pl Pozdrawiam :)
        • Gość: Poprosze o projekt Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: 212.33.76.* 12.01.06, 11:40
          xyz174@poczta.onet.pl
      • kalubeccy Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 15.01.06, 17:38
        Czy i ja moge prosic rowniez o ten projekt wysokich mebli kuchennych?
        kalubeccy@gazeta.pl
        Dziekuje i pozdrawiam ;-)
      • sowizdrza Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 16.01.06, 11:23
        ja też bym poprosił o te zdjęcia szafek kiuchennych do sufity
        z góry dziękuję
        i pozdrawiam

sowizdrza@gazeta.pl
      • giani77 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 16.01.06, 12:36
        Ja również poproszę

giani77@NOSPAM.gazeta.pl
      • Gość: poproszę Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.01.06, 21:58
        jeśli można jeszcze to ja także poproszę o taki projekt
        dzięki
        aszti@poczta.onet.pl
    • Gość: avan Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.autocom.pl 12.01.06, 22:23
      no to poszło :-)
      • reniaszka Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 14.01.06, 23:20
        Poprosze :-) reniaszka@poczta.gazeta.pl
      • telucius Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 15.01.06, 21:55
        jeżeli autor mogłby mnie też uwzględnić - chcialbym zobaczyc ten projekt
        telucius@NOSPAM.gazeta.pl
    • ag1978 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 13.01.06, 09:40
      Ja też planuję meble do samego sufitu, a kuchnię mam dość wysoką. Teraz mam
      niskie i na górze szafek nie wiadomo co stawić, a kurz sie zbiera i trudno go
      doczyścić.Tak pomyślałam, że dobrym pomysłem jest zrobienie górnych szafek
      podzielonych na dwie cześci, ale nie równomiernie np. 2/3 na 1/3.

Takie jest moje zdanie ale to jeszcze zależy też jaki rodzaj szafek planujesz,
      nowoczesne czy stylizowane.
      • krzyk007 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 17.01.06, 22:08
        > doczyścić.Tak pomyślałam, że dobrym pomysłem jest zrobienie górnych szafek
        > podzielonych na dwie cześci, ale nie równomiernie np. 2/3 na 1/3.

Po co robić 2 rzędy górnych szafek? Można zamarkować podział: z zewnątrz szafka
        wygląda jak dwie (czyli front jest przecięty) ale otwiera się całość. Dzięki
        temu odpada problem ze wspinaniem się do otwarcia górnej szafki.
    • Gość: kaśka Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.spox.org / *.inet.polhost.pl 15.01.06, 18:07
      ja też poproszę o zdjęcia katarzynkag@op.pl
    • mon101 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 15.01.06, 21:22
      Mieszkam w Szwecji i tu stosuje sie niemal wylacznie szafki do sufitu.
      Ekonomiczne wykorzystanie miejsca i nie trzeba ciagle sie wspinac na schodki by
      wytrzec kurz z gor szafek i ewentualnych, postawionych na nich bibelotow.
      • Gość: piwomo Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.ols.vectranet.pl 17.01.06, 20:23
        mogę prosić o zdjęcia na maila gazetowego?
        z góry dzięki
        • mon101 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 18.01.06, 21:02
          www.nissebysnickeri.se/
          To link do niewielkiej stolarni, ktora robi meble kuchenne. Kliknij
          na "projekt" potem na "kök" i potem na poszcz<egolne zdjecia.
          • mikita10 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 19.01.06, 09:55
            Ja także mam w planach meble kuchenne na jednej ścianie do sufitu i byłabym
            wdzięczna za przesłanie w/w projektu:
            mikita10@gazeta.pl
          • Gość: poker Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? IP: *.aster.pl 20.01.06, 20:26
            nie no stary, takie meble to za komuny były modne jak u tej szweckiej firmy
            przecież w kuchni oprócz tego ze ma byc funkcjonalna to równiez masz się
            dobrze czuć
    • jol484 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 18.01.23, 11:29
      zdecydowanie polecam do sufitu
    • mariuszm1991 Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 16.02.23, 16:32
      polecam meble, kuchnie, szafy na wymiar, najlepsza firma:
      infofresh.pl/dom,i,ogrod/wojtas,katowice,s,15003/
      www.najpewniej.pl/anons.php?nr=372276
      www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/meble-kuchenne-gdzie-kupic/s2/#post-20
      wykrywka.pl/gielda/kuchnie_na_wymiar_katowice,ogloszenie,20230215202720.html
    • fbhfgjhg Re: meble kuchenne - do sufiyu czy nizsze? 22.06.23, 12:41
      Hej możecie zapisać się na darmowego konsultacje z architektami w Domotece w tą niedzielę odnośnie do projektowania kuchni i salonu , domoteka.pl/blog/bezplatne-konsultacje-z-architektami-w-domotece-n380
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka