Dodaj do ulubionych

co obok kuchenki - lodówka czy zmywarka?

08.02.06, 19:32
Czy lodówka lub zmywarka mogą stać koło kuchenki gazowej z piekarnikiem?
Piekarnika używam rzadko, ale jednak czasem jest włączony. Na moje oko, to
lepiej żeby stała tam zmywarka. Acha, nie dotykałaby kuchenki bezpośrednio;
byłoby tam parę centymetrów luzu.
No chyba, że nic nie może stać koło kuchenki oprócz szafki?
Obserwuj wątek
    • Gość: marti Re: co obok kuchenki - lodówka czy zmywarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:35
      Ja mam lodówkę obok piekarnika, ale jest b. dobrze wyizolowany, i cipło
      praktycznie z niego się nie wydostaje. Ale lodówkę obok kuchenki gazowej, to
      bym nie ryzykowała, to jednak bezpośrednie, silne źródło ciepła... Myślę, że
      kuchenka obok zmywarki jak najbardziej, w końcu ciepło z niej idzie do góry, a
      zmywarka jest obok. Poza tym zmywarka nie jest wrażliwa na różnice temperatur.
      Pozdr.
      • Gość: Joanna Re: co obok kuchenki - lodówka czy zmywarka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:52
        mam zmywarke i piekarnik obok siebie oddzieloną jedną ścianką szafki i nie ma z
        tym żadnego problemu w użytkowaniu, zmywarka jest pod blatem a płyta gazowa na
        blacie więc brak stycznośći.
        • olimpia33 Re: co obok kuchenki - lodówka czy zmywarka? 09.02.06, 14:44
          Sprawa jest bardzo prosta. Jesli będzie lodówka obok kuchenki to nie będziesz
          mogła spokojnie gotować . Jesli dasz patelnię np. 32 cm i rączka od nie będzie
          skierowana w bok lodówki to może jej dotykać natomiast jak tę samą rączkę dasz
          w kierunku frontu to nie postawisz innego garka. Trzeba zastosować zmywarke
          obok kuchenki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka