Dodaj do ulubionych

Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest MODNE?

IP: *.crowley.pl 27.03.06, 14:57
Jaki jest mniej więcej koszt urządzenia łazienki,wc (osobno) i kuchni? Czy
zmieszcze sie w 25 000zł? Zeby było ładnie i w miare nowocześnie...Kuchania
jest otwarta na pokój i ma ok.12m2, łazienka 5,5 m2 i wc 1,5 m2. Co jest teraz
modne, jakie kolory? Za wszystkie informacje będę bardzo wdzieczna...
Pozdrawiam serdecznie :-)
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 27.03.06, 15:06
      A ja polecam Ci się zastanowić nie nad tym co akurat jest modne, tylko co Ci się
      podoba, jest w twoim stylu i co jest "ponadczasowe". Bo jak to, co teraz jest
      modne, za rok, dwa wyjdzie z mody, to będziesz się gryźć, że masz tak niemodnie
      urządzone mieszkanie. Chyba, że zamierzasz skuwać kafle i wymieniać szafki
      kuchenne za każdym razem jak zmieni się moda.
      • Gość: gość: betinka Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.crowley.pl 27.03.06, 15:16
        Masz racje... Bardziej chodzi mi o kolory... ja lubię jasne - beże - ale to
        bardziej do salonu - łazienka hmm... najczęściej robią w kolorach: zieleń i
        niebieski...A najbardziej interesuje mnie koszt...Gdzie mozna kupić ładne i
        niedrogie meble,kafelki itp.
    • agnwr Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 27.03.06, 17:37
      Widze że mamy ten sam problem, my tez niedługo odbieramy mmieszkanie i aż mnie
      głowa boli. Na całość chcemy przeznaczyć 50 tys. a jest to 100m, łaz, kuchnia i
      WC podobnych wymiarów jak twoje.nA RAZIE ODLĄDAM GAZETY I szukam nadchnienia, a
      potem będę szukać takich rzeczy ale jak najtańszych. dobrze jest tez pogadac z
      kimś kto ma to ju zza sobą, ma wtedy dużą wiedzę. Jak cos sie dowiesz to daj
      znac na priv
      pzdrw Aga
      • Gość: gosc betinka Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.chello.pl 27.03.06, 17:50
        Mnie tez głowa boli na sama myśl!!! Moje mieszkanie będzie miało 77 metrów plus
        loggia i taras. Chce najpierw położyć podłogi i zrobić łazienkę i kuchnie...
        Może ktoś zna ciekawe linki sklepów???
        • agnwr Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 28.03.06, 14:29
          No tak to sa najważniejsze rzeczy. a do jakiej podłogi się przymierzacie. My
          zastanawiamy sie nad deska Barlinecką w salonie i korytarzu, a w sypialniach
          panele, bo całośc w desce to zbyt duży koszt, zastanawiam się czy jest cos
          pośredniego co można wybrać? Wiem juz teraz że nie będę wszystkiego kupować
          w "normalnych" sklepach lecz szukac okazji szcególnie poza Warszawa i w
          internecie
          • Gość: def Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: 149.156.60.* 29.03.06, 12:09
            Deska Barlinecka jest bardzo miękka. Łatwo się rysuje i wgniata. Poczytaj na forum i sprawdz sobie sam/a w sklepie. A przy tym jest bardzo droga. Najlepszym, sprawdzonym rozwiązaniem jest stary, dobry parkiet. W korytarzach raczej jakieś fajne płytki ceramiczne. Łatwe w utrzymaniu. Możesz je jeszcze "podgrzać" od spodu.
      • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:17
        Chcesz wydac 50 tys wyremontowac i urzadzic 100 m2 ? Dobry zart :)
        • Gość: gość Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.netlandia.pl 27.03.06, 21:32
          Żart niezły.
          Mnie na 50 metrowe mieszkanie zabrakło 50 tysiecy,
          A kupowałem wszystko ze średniej półki cenowej co w parze idzie z niezłą
          jakością
          • Gość: gość :-))))))) Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:44
            Zarty zartami,ale nie kazdy ma tyle kasy,zeby urzadzic mieszkanie :( Mozna
            wszystko robić stopniowo. Wiadomo najważniejsza kuchnia i łazienka no i
            oczywiście podłogi - reszta może poczekać - aby było na czym spac ;-)
          • mmala6 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 27.03.06, 21:46
            bez przesady.
            Lazienka, wc i kuchnia w 25 tys da rade.Jak nie bedzie kupowac baterii czy
            kibelka za 500zl;-)lepiej zainwestowac w porzadne kafle, nie klasc do sufitu,
            tam gdzie nie potrzebne.Kuchnia, zalezy co sobie wymylisz i ile dokladnie mebli
            potrzebujesz.Z agd czy bez?Zrob sobie projekt w programie Ikea, wyjdzie Ci ichni
            kosztorys (bez dodatkow typu blat, uchywty itp), po dokladny mozesz pojsc do
            sklepu.Bedziesz miala jakis punkt odniesienia, gdybys chciala chodzic po
            studiach, stolarzach itp.
            Niedawno robilismy cale mieszkanie 54m2, wiec jestem w miare na biezaco.
            • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:45
              ...moze i da rade, ale czy warto robic cos polsrodkami? Porzadne kafle rownie
              wazne co ... kibelek, na ktorym siedzisz codziennie i bateria, z ktorej
              korzystasz rownie czesto (spuszczanie wody z byle g... bedzie kosztowac cie
              wiecej (w skali roku) niz z dobrej baterii... o sedesie nie wspomne -)
    • amoch1 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 27.03.06, 22:30
      niedawno remontowałam łazienkę założyłam, że będzie kosztowała ok. 15 tys. a w
      sumie wyszło ponad 20 tys... nie da się przewidzieć wszystkich kosztów, w
      trakcie prac okazało się że trzeba kupić jeszcze dwa zaworki, parę metrów
      kabli, więcej niż się wydawało klejów i zapraw itd. itd.
      sorrki ale wydaje mi się że 25 tys. na kuchnię i łazienkę to za mało...
      • Gość: happycow Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.magma-net.pl 27.03.06, 22:49
        ja jestem w trakcie remontu - czasowo 1/2 za mną
        pierwotny plan to było 35tys na mieszkanie 65m2, teraz wiem ze w 50tys sie nie
        zamknę - wielu wydatków się nie przewiduje, albo liczy się w "zaokrągleniu" a
        potem okazuje się że nie policzyło się takich drobiazgów jak listew do kafli,
        wkładki do zamka, syfonu pod brodzik, cokołów albo transportu cięższych rzeczy
        (też nietania impreza)
        rady ogólne co do mieszkania - mówią że dobrze jak jest w jednej tonacji,
        zwłaszcza podłogi - bo potem przy otwartych drzwiach przy różnych podłogach w
        każdym pomieszczeniu mieszkanie wygląda jak kolorowy jarmark :)
        pozdrawiam i nie zazdroszcze początkującym remontowiczom :)
      • Gość: mala Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.crowley.pl 27.03.06, 23:00
        tez nie zazdroszcze, uf jak dobrze,ze my to mamy za soba.Nasza lazienka-5m2 same
        materialy majstrow (czyli bez glazury, ceramiki, baterii) wyszlo
        1700zl.Robocizna 2,5 tys, ceramika (wanna,umywalka, wc) i baterie (prysznic,
        wanna,umywalka) niewiele w sumie jakies 1000zl.Kafle, nie pamietam ile w sumie
        ale kupowalismy Paradyz za 40zl/m2.Lustro (duuuuze)350zl.Poza tym pierdoly typu
        szafka (mamy za 200zl z Ikea, mozna drozsze), deska klozetowa, zaslonka
        prysznicowa i rura, na ktorej sie ja powiesi (w sumie z 50zl?).Brakuje nam
        jednej polki, osiwetlenia gornego i nad lustrem, dywaniku.Zamierzamy sie z tym
        zmiescic w 100-150zl.
        • Gość: mala Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.crowley.pl 27.03.06, 23:01
          aha, jeszcze mamy mozaike z Tubadzina za w sumie 400zl (to chyba najdrosza rzecz);-)
          • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:39
            Dobrze (czytaj: dobrze) wykonczone mieszkanie (ceny ze sredniej polki) - MUSI
            kosztowac. Wszystko zalezy od potrzeb, jednym wystarcza panele, dla innych to
            nie do przyjecia.
    • Gość: maneta Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.03.06, 00:45
      wanna, wc, umywalka, kibelek, baterie za 1000 zł. ???? wybacz ale to chyba nie
      będzie nawet średnia jakość
      • Gość: Ajanka Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.chello.pl 28.03.06, 09:56
        Jestemy na etapie wykanczania mieszkania. Jak narazie za ceramike do łazienki
        (lącznie z geberitem, bateriami: umywalkową i wannową) zapłaciliśmy 5 000 pln,
        płytki to wydatek ponad 3 000 pln - łazienka niewielka 4m2
        Za meble kuchenne zapłaciliśmy 11 500 pln + sprzęty AGD 15 000 pln
        Wiele rzeczy jeszcze przed nami, mysleliśmy, że zmieścimy się w kwocie 50 000
        pln - ale juz w to nie wierzę...
        • agnwr Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 28.03.06, 14:07
          Zdaje sobie sprawą że 50tys, łatwo przekroczyć, ale myślicie że o ile o ?,
          chyba nie drugi raz tyle. A czy może macie kogos godnego do polecenia
          (zabudowa kuchni i łazienki), byłabym wdzięczna. Zawsze sa niepoliczone wydadki
          i tego najbardziej się boję
      • Gość: mala Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.crowley.pl 28.03.06, 14:21
        wanna najzwyklejsza na swiecie za 400zl z Obi,zaden wypas, miala byc konretnych
        wymiarow i konkretnego ksztalu,jest tylko dla dziecka wiec uwazam, ze mu w
        zupelnosci wystraczy, wc podwieszane za ok 120zl, umywalka Cersanitu za ok
        200zl.Baterie 3szt po ok 100zl z kawalkiem kazda.
        Jezeli Cie racjuje, ze masz na baterii napisane Kludi to fajnie, kup sobie i tak
        ci zasniedzieje od naszej syfiastej wody (moj ojciec kupil tego "merdcedesa" w
        bateriach i zaluje wydana kase).Dla mnie bateria ma ladnie wygladac i ma z niej
        leciec woda.
        Podobnie wc, sluzy do wiadomego celu i nie wiem po co mam dorobaic do niego
        ideolgie.Fajny ksztalt, dobry rozmiar i odcien bieli, a ze napisane Ideal
        Standard a nie np Kolo to co z tego?.
        Jak sa ograniczone koszty, to na czyms trzeba przyciac.Wole na kiblu a kupic
        takie kafle i mozaike, ktora mi sie podoba.
        Nie kazdy przy kupnie mieszkania ma od razu 100tys na jego urzadzenie.Trzeba
        komibnowac. Wydac na jedno, zaoszczedzic na drugim.
        Tak na marginesie, wszyscy sie zachwycaja nasza lazienka;-)nie kasa jest
        najwazniejsza;-)
        • Gość: natasza Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.mielec.star.net.pl 28.03.06, 14:35
          upomne sie tu o honor Kola, ja wlasnie kupilam serie Kola Varius i wcale nie
          czuje sie z tym gorzej niz z Ideal, czy nawet z Villeroy, moze nawet lepiej z
          uwagi na np. dostepnosc linii serwisowej itp. Takze wzornictwo jest bardzo
          udane, nie wspominajac o powloce Reflex. Reasumujac wcale nie mam
          kompleksow...:)))
      • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:32
        dobra bateria - średnio 400/500 zl, kabina 2500 zł, sedes z klapą (podwieszany)
        800 zł, umywalka 500 zł, wanny nie posiadam (ale 2000 zł trzeba za nią +/-
        zapłacić)
        • blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 29.03.06, 00:41
          Z powodzeniem można taniej:
          bateria wannowa KFA 123zł
          sedes wiszący Koło 264zł
          deska sedesowa 105zł
          stelaż do sedesu Koło 384zł
          Wanna narożna Koło 856zł
          Umywalka wpuszczana w blat Roca 224zł
          A można jeszcze taniej wybrać, spokojnie.
          I polecam sklepy internetowe jeśli chodzi o ceny.
          • Gość: remontyjacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:25
            Jakosc baterii KFA oraz Koła - bez komentarza.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 29.03.06, 21:55
              A pan remontyjący to taki bardziej snob, co?
              • mmala6 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 29.03.06, 22:34
                hehe:-) no raczej;-)
              • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:19
                Snobizm jest dla mnie pojeciem obcym.

Kolo - wyglada dobrze, gorzej z trwaloscia, o jakosci wykonania nie wspomne.
                KFA - przecietna jakosc, nadrabiaja wygladem.

• blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 16:14
                  Gość portalu: remontujacy napisał(a):

> Kolo - wyglada dobrze, gorzej z trwaloscia, o jakosci wykonania nie wspomne.

Wygląda dobrze to fakt, jakość wykonania mnie satysfakcjonuje (w końcu to tylko
                  kibel czy umywalka nie oczekuję cudów, ani jakiejś straszliwej precyzji, ani że
                  na widok mojego sedesu goście bedą wpadać w zachwyt i olśnienie), a co do
                  trwałości to co: pęknie mi sedes, szkliwo zejdzie? miałeś takie przypadki, że
                  tak się wypowiadasz?
                  Co do wanny akrylowej się nie wypowiem, bo nigdy takiej jeszcze nie używałam,
                  ale nie sądze, żeby ją szybciej szlag trafił niż taką z 2 tysiące (akrylową).
                  Pewnie gdybym wybrała metalową emaliowaną byłaby trwalsza, ale to też
                  niezależnie od tego czy kosztowałaby 500 czy 1500zł.

> KFA - przecietna jakosc, nadrabiaja wygladem.
                  A po co mi bateria ponadprzeciętna?

W starym mieszkaniu mam ten sam sedes, umywalkę, wannę baterie od 20-25 lat,
                  niefirmowe najprostsze, tanie - i co? Nic. Działają, ceramika nie pękła, biała
                  jest jak była, krany ok, czasem uszczelkę trzeba wymienić.

Wielu ludziom wystarczają przeciętne (jak sam napisałeś) sedesy, krany i wanny.
                  I jest to wg mnie zdrowsze podejście niż tych, którzy ekscytują się, chwalą
                  wyposażeniem swojej łazienki, czy kuchni na którą wydają grube pieniądze. Jakby
                  nie mieli ważniejszych celów w życiu i nie widzieli lepszych sposobów wydawania
                  pieniędzy. Łazienka powinna być czysta, estetyczna, urządzona tak, żeby
                  właściele dobrze się w niej czuli.
                  A jeśli dla Ciebie przeciętność to cecha tak negatywna, że ktytykujesz czyjś
                  przeciętny wg Ciebie wybór, to jesteś snobem, nawet jeśli nie zdajesz sobie z
                  tego sprawy.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 16:39
                    I jeszcze jedno. Tym razem przykład z kuchni:
                    Ktoś może twierdzić, że doskonała jest płyta elektryczna indukcyjna, nie wiem z
                    jakimi jeszcze bajerami za, dajmy na to, 5000zł, a komuś innemu starczy do
                    szczęśliwego i wygodnego życia prosta płyta gazowa za 500zł.
                    Nie-snob posiadający tę drogą zdaje sobie sprawę, że tak naprwadę płaci za
                    bajery, a taka płyta za 500zł też jest dobra i gotuje się na niej normalnie, a i
                    popsuć się nie ma co, bo najczęściej psują się właśnie bajery.
                    Snob natomiast, będzie na tę zwykłą, tanią patrzył lekceważąco, i tak samo
                    prychał z wyższością gdy spotka kogoś kto taką kupił (ależ to kiepska jakość,
                    nie ma bajerów, które są przecież PODSTAWOWE! używanie zwykłej płyty to udręka!)
                    • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:17
                      Mam plyte gazowa + piekarnik osobno (Amica)

pozdrawiam
                    • crupa Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 23:26
                      kurcze,sam mam na wykonczeniu mieszkanie ale jest mi bliskie to co pisze
                      blaszany dzwoneczek - w pelni popieram
                  • Gość: remontujacy Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:18
                    Nadal nie rozumiemy sie, ale moze to i lepiej ;-)
        • bri Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 10:57
          Rany, ale Ty jesteś upierdliwy? Gdyby naprawdę koniecznie trzeba było kupowac
          wszystko w takich cenach jakie tu lansujesz to połowa Polski musiałaby się
          załatawiać w krzakach bo ich nie stać byłoby na kibel ;)
          2000 zł za wannę??? Kupiłam sobie wielką narożną wannę Ravak i zapłaciłam tylko
          1200. To znaczy, że do wyrzucenia?
          • Gość: maneta Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.03.06, 12:45
            na tym forum 1200 za wanne to tez za duzo... jesli uwaza sie ze nie mozna kupic
            dobrych rzeczy za 100 czy 200 zl to jest sie snobem...
            • mmala6 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 13:03
              to czy czy cos jest drogie czy nie, to zalezy od Kupujacego.W naszym budzecie
              nie byla przewidziana wanna za 1200zl choc nie obrazilabym sie gdybym taka
              miala;-)mimo ze obecna, za polowe tej ceny, swietnie spelnia swoja
              role.Zalozenie, ze kupuje wanne na lata do mnie nie przemawia i musi miec iles
              tam cm akrylu, bo nie wem czy cale zycie spedze w tym mieszkaniu, czy bede za 2
              lata zmieniac.A byc moze za 5lat zrobie remont lazienki, bo mi sie odwidzi;-)
              Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
              Jedni jezdza Fiatem inni Mercedesem.I jedni i drudzy dojada do celu.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 13:11
              To nie chodzi o to, że jeśli ktoś preferuje droższy sprzęt i materiały to jest
              od razu snobem. Jak kogoś stać i mu się akurat drogi produkt podoba to ok.
              Snobem jest natomiast ten, kto wypowiada się lekceważąco o tańszych (nie mam tu
              na myśli najtańszych i byle jakich) produktach, które wybierają mniej zamożni,
              albo ci, którzy mają nieco inny system wartości i pieniądze przeznaczają na inne
              cele niż pakowanie ile się da w mieszkanie. A te tańsze produkty mogą być równie
              użyteczne i ładne, jak te najdroższe, mimo że nie będą tak markowe i
              dizajnerskie. A nawet nieraz mieszkanie urządzone skromnymi środkami, ale z
              dobrym gustem i wyczuciem, moze być dużo ładniejsze, ciekawsze i gustowne niż
              to, które kosztowało 10 razy tyle, a właściciel kierował się głównie odpowiednią
              ceną przy wyborze. I snobem jest ten, który tego nie widzi, a jakość i gust
              wyznacza mu tylko odpowiednio wysoki pułap cenowy.
              • mmala6 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 30.03.06, 13:47
                Zgadzam sie calkowicie.
                • Gość: happycow Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: 80.68.236.* 30.03.06, 16:36
                  mój kibelek kosztował niecałe 400zł i jest fajowy :) bez żadnych wcięć po
                  bokach, przy których czyszczeniu w dotychczasowym mieszkaniu dostaję korby
                  koszt niski bo kibelek niepodwieszany
                  dam znać jak tyłek się będzie buntował :)
    • aiczka Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 28.03.06, 13:14
      My właśnie skończyliśmy remont łazienka+wc+kuchnia i zamknęliśmy się w tej
      kwocie. Łącznie z AGD (pralka+lodówka+kuchnia) i czterema szafkami do kuchni. Z
      materiałów najdroższa była oczywiście glazura. Radzę sprawdzić, czy upatrzonego
      wzoru nie można kupić taniej. W naszym przypadku okazało się np. że w markecie
      budowlanym kafelki były o 18zł/m2 tańsze niż w wielkim składzie glazury.
      W ogóle najlepiej zastanowić się z grubsza, ile na co przeznaczyć i starać się
      tego w miarę trzymać (chociaż zawsze się na czymś zaoszczędzi a z czym innym
      zaszaleje).

• Gość: happycow Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.magma-net.pl 28.03.06, 22:23
        co do przekroczenia kwoty 50tys to narazie moje plany obstawiaja kwote 55tys.
        Jest to koszt ktory poniosłam (i jeszcze poniosę) na wszystko związane z
        mieszkaniem od jego odebrania (łącznie z kosztem inspektora budowlanego z którym
        odbieralam mieszkanie-200zl)
        z tym ze ja w ta kwote wliczam tez notariusza (prawie 3tys)
        co do mieszkania to kuchnia i lazienka zrobiona tak jak chcialam (ale bez tzw.
        wypasów) a poza tym szafa wnekowa, szafa do sypialni, materac, sofa, dwa biurka
        pod komputery i regal
        a z materialow kafle w cenie ok 45zl m2 i parkiet mozaika do pokoi
        • lw73 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 31.03.06, 10:00
          Witam
          Łazienkę możesz wyposażyć za 100tys, a można się wyrobić w 5 tys.
          Ja posiadam obie opcje i daję wybór swoim klientom a oto adresy
          www.ceramikaplus.com.pl
          www.lazienki-lux.com.pl
          Pozdrawiam
    • Gość: maneta Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.04.06, 19:49
      ale przecież można też kupić kuchenkę za 1500 zł. i będzie trochę bajerów i nie
      baaardzo drogo
      • Gość: Onomatopejaja Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.06, 23:56
        ja zamierzałem wejść w średnią, może wyższą połkę , tj, Ravak, Roca,
        Poolspa, ...; moj wykonawca zbił mnie trochę z pantałyku paroma rzeczowymi
        komentarzami, z których trafiło do mnie to, że mieszkania i tak nie kupuje na
        całe życie ( mam nadzieję ), parę ładnych lat wytrzyma każdy asortyment o
        podstawowej jakości, przy sprzedaży kupujacy nie zwroci uwagi co mam
        zamontowane; po paru tygodniach i tak nie będzie sie zwracać uwagi na
        wirtuozerię (lub jej brak) projektantów; wziąłem sobie wszystko z Koła, ładne,
        w miarę tanie , zobaczymy ....
    • Gość: freemanek Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M IP: 195.20.110.* 09.06.06, 14:42
      A ja planuje wydać na remont kuchni i łazienki ok. 10 000. kafelki na podłogę w
      kuchni, na podłogę i ściany w łazience, cały sanitariat w łazience (ok. 2000),
      junkers. itp . itd. Mebli nie wliczam, bo już mam.
      Zobaczymy czy się uda (oczywiście nie zaierzma kupwaoćnajtańszych rzeczy, tylko
      to co mi sięspodoba i będzie w miarę dobre i gustowne)
      • shiva772 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 12.06.06, 21:54
        Moim zdaniem się nie uda...No chyba że zakupisz biały montaż i baterie z Chin a
        meble do kuchni z BRW. A tego to nie polecam. Robocizna jest droga...
    • gienia41 Re: Jaki koszt lazienka ,wc i kuchnia - co jest M 13.06.06, 23:48
      Polecam sklepy internetowe, jeśli chcesz zaoszczędzić. Osobiście kupowałam w
      "Eurodomie", wszystkie rzeczy były tansze o 22% czyli o vat, a to bardzo dużo.
      Dostawa gratis, miła obsługa, duży wybór. Inne sklepy internetowe też mają podobne
      zniżki na produkty, musisz sobie poszukać. Płytki lepiej kupić renomowanych firm
      a oszczędzić można dużo kupująć np końcówki serii lub asortymentu.
      Kupiłam tak ładne hiszpańskie płytki, oryginalna cena to 127zł za metr, ja
      zapłaciłam 41zł za metr, bo na stanie mieli tylko 12m2. Można zrobić remont
      mieszkania szybko i drogo, albo najpierw spędzić kilka nocy w necie, i kilka dni
      w sklepach, ale wtedy napewno będzie dużo taniej.
      Co jest teraz modne?
      Np. wydzielanie w łazience strefy mokrej i suchej, w mokrej stosujemy płytki a w
      suchej możemy tylko pomalować lub założyć tapetę- to daje duże możliwości i
      zmniejsza koszty.
      Np. drewno w łazience, najlepiej egzotyczne ale nie jest tanie
      Np. fronty szafek kuchennych lakierowane na wszystkie kolory i wysoki połysk
      (tylko dla odważnych)
      np. szkło-znajduje coraz szersze zastosowanie i jest obecnie bardzo modne
      Nie wszystko co modne jest piękne i nie wszytsko co piękne jest modne. Twoje
      mieszkanie musi być odzwierciedleniem Twojej duszy, tylko wtedy będziesz się w
      nim czuć dobrze i wygodnie.
      Zycze powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka