Dodaj do ulubionych

Łazienka osobna czy z wc???

IP: 217.149.246.* 18.04.06, 08:32
Ciężko jest mi się zdecydować czy zrobić wc razem z łazienką czy osobno.
Najchętniej chciałabym osobno - wtedy łazienka będzie malutka 3 m2, a w wc
bym wstawiła pralkę (no ale znowu za daleko od wanny, a przydaje się często
pzry praniu). Z kolei zrobić jedno pomieszczenie - zyska się przestrzeń
kosztem braku oddzielnego dostępu do wc. Czy możecie się podzielić swoimi
doświadczeniami/zdaniami?
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Łazienka osobna czy z wc??? 18.04.06, 08:34
      Nawet dla 2-3 osób lepiej osobno.
    • aiczka Re: Łazienka osobna czy z wc??? 18.04.06, 10:23

Przez ćwierć wieku mieszkałam w warunkach 4 osoby + 1 pomieszczenie sanitarne i
      nie było w zwiazku z tym żadnych problemów. Z drugiej strony - nigdy nie miałam
      w domu wanny (zawsze brodzik) i nie wiem, po co wanna przy praniu. Zastanów się
      może Tobie też nie jest tak naprawdę potrzebna. A może zmieści się jednak w
      łazience?
      W moim mieszkaniu zastanawiałam się nad połączeniem wc i łazienki ale w końcu
      zrezygnowałam - byłoby więcej przestrzeni, ale mniej "ustawnej" za to.
      • Gość: monisia333 Re: Łazienka osobna czy z wc??? IP: 217.149.246.* 18.04.06, 11:29
        No właśnie, wiele zależy od przyzwyczajeń. Ja od zawsze mieszkałam w warunkach -
        osobna łazienka i wc. Jest to dla mnie super wygodne, ale zamarzyła mi
        sie "przestrzeań" w łazience i .... stąd problem. I mam do wyboru - wc 2,3 m2 +
        łazienka 3 m2 czy osobno.
        • bylismy_jestesmy_bedziemy Re: Łazienka osobna czy z wc??? 24.04.13, 13:08
          To, czy łazienka z wc ma być razem, czy osobno zależy od liczby mieszkających osób. Niewątpliwie bardziej komfortowo/intymnie jest gdy są to dwa pomieszczenia. Wanna przy praniu nie jest potrzebna (jeśli masz na myśli namaczanie, to taka funkcja jest w pralkach). Nad wanną z kolei pod sufitem często montuje się suszarkę, ale są też suszarki rozstawiane.
    • Gość: gościówa Re: Łazienka osobna czy z wc??? IP: 212.244.31.* 18.04.06, 13:04
      nie wiem jak z układem pomieszczeń ale może mogłabyś zmniejszyć WC na korzyść
      łazienki i wstawić tam pralkę - chociaż nie wiem o co chodzi z tą pralką blisko
      wanny - ale jak ktoś powiedział kwestia różnych przyzwyczajeń
      ja osobiście przez 11 lat korzystałam z tych pomieszczeń połączonych i nie
      widzę problemu - ale jest nas tylko dwoje
      a w tej chwili mam WC i łazienkę osobno i jest po prostu wygodniej (no i nie
      było opcji połączonej bo oba pomieszczenia nie przylegają do siebie ;-))
    • Gość: safi Re: Łazienka osobna czy z wc??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:47
      zdecydowaine osobno.
      • Gość: jamian Re: Łazienka osobna czy z wc??? IP: 212.244.168.* 12.05.06, 22:18
        pewnie pisze za późno ale dopiero przeczytałam twój wątek, też miałam tan
        problem wszyscy odradzali mi łączenie wc i łazienki. jednak postawiłam na
        swoim. przenieslismy wc do łazienki a z wc zrobiliśmy pomieszczenie gospodarcze
        w którym stoi pralka, stara szafka-słupek (trzymam w niej cała "chemię"), wisi
        boiler itp. jestem bardzo zadowolona z tego rozwiazania wreszcie mam tzw.
        graciarnię
    • aniko16 Re: Łazienka osobna czy z wc??? 15.05.06, 11:05
      Nie wyobrażam sobie łazienki bez muszli klozetowej. To jakiś polski wynalazek,
      nie spotkałam sie z tym nigdzie indziej. Dla mnie takie rozwiązanie odpada
      ale ... jak kto lubi. Owszem, mam oddzielną małą łazienkę z dodatkową muszlą i
      umywalką ale to niezależnie od w pełni wyposażonej "normalnej" łazienki.
    • karawoj Re: Łazienka osobna czy z wc??? 15.05.06, 13:41
      dla 2 osob - razem
      dla wiecej niz 2 osob - osobno
      • Gość: deedee Re: Łazienka osobna czy z wc??? IP: 212.75.114.* 15.05.06, 15:04
        Popieram w calej rozciaglosci
    • ewok2 Re: Łazienka osobna czy z wc??? 15.05.06, 13:43
      my mamy osobna mala lazienke z sedesem i osobny kibelek z sedesem i pralka.
      uwazam, ze to najlepsze rozwiazanie i bardzo praktyczne, nawet dla dwoch osob,
      ktore o tej samej porze wstaja do pracy.
      Jestem za osobnymi pomieszczeniami
    • daniela11 Re: Łazienka osobna czy z wc??? 07.04.13, 14:53
      Zdecydowanie osobno.
    • 19gosia83 Re: Łazienka osobna czy z wc??? 08.04.13, 10:41
      mieszkam w domu gdzie jest łazienka i wc osobno to jest bardzo wygodne nie ma o czym gadać ja nie mam miejsca na pralkę w wc ale jakoś nie wyobrażam sobie pralki w tym miejscu. Buduje dom jestem na etapie kładzenia płytek i też mam łazienkę i osobno wc z tym że w łazience też jest kibelek + bidet.
    • mon1ka123 Re: Łazienka osobna czy z wc??? 18.04.13, 11:19
      Osobna łazienka to na pewno ułatwienie dla domowników. Mam łazienkę razem z wc i tez nie jest źle. To już zależy od każdego, jakie ma upodobania i warunki w domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka