Gość: Kula IP: *.centertel.pl 25.01.07, 22:37 uszczelkę w cieknącym kranie? Nie mam żadnych doświadczeń. Jak ją dobrać w sklepie i założyć? Czy może dać sobie spokój, poddać się i poprosić mężczyznę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Czy kobieta może wymienić.... IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 26.01.07, 03:10 Kobieta może wszystko... no dobra, bardzo wiele ;) Zrób tak: - zakręć zawory od wody - odkręć/rozkręć baterię - usuń uszczelkę z miejsca przecieku - osusz ją i idź do sklepu z art. hydraulicznymi bądź supermarketu budowlanego - pokaż uszczelkę obsłudze i kup ze 2 identyczne - załóż zamiast zdjętej starej - sprawdź stan uszczelki w drugim kurku - przykręć baterię z powrotem i odkręć zawór Do przystojnego sąsiada zapukaj jeśli to nie zadziała ;) (bądź np. nie dasz rady sama rozkręcić kranu). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Czy kobieta może wymienić.... 26.01.07, 08:02 I weź jeszcze pod uwagę że baterie z głowicami ceramicznymi nie mają żadnych uszczelek do wymiany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc22 Re: Czy kobieta może wymienić.... IP: *.magma-net.pl 26.01.07, 14:39 coś marny z ciebie hydraulik więc nie zabieraj głosu Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Czy kobieta może wymienić.... 26.01.07, 17:28 No to powiedz Mistrzu gdzie w baterii z głowicą ceramiczną masz wymienne uszczelki? Zarówno w jedno- jak w dwuuchwytowej. Spróbowałem jeszcze raz takową rozebrać przed chwilą i nie znalazłem ale moze Ty umiesz znaleźć niewidoczne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość22 Re: Czy kobieta może wymienić.... IP: *.magma-net.pl 26.01.07, 19:22 w głowicy nie ma ale tak wogóle to są na podłączeniu Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Czy kobieta może wymienić.... 26.01.07, 22:36 gdzie? na którym podłączeniu? słucham bo to ciekawe zaczyna się robić... na rurkach miedzianych nie ma bo są lutowane a wężyki elastyczne to nie bateria... Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: Czy kobieta może wymienić.... 26.01.07, 14:35 czy mężczyzna może przyszyć guzik, zrobić pranie,ugotować obiad, zmienić dziecku pieluchę, itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś