Dodaj do ulubionych

Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama)

05.03.08, 22:55
Zastanawiamy sie nad wyborem producenta, firmy, dla naszej noowej
kuchni. Ciekawi jestesmy waszych opinii. Czy moze ktos z was ma
kuchnie z nobili. Jak ja ocenia (jakosc, wykonania, jej dzialanie,
ewentualne usterki, na co zwrocic uwage) Czy wogole warto?
Jak sie spisali monterzy, jak z terminami, jak z dbaloscia o
wlasciwe elementy kuchni juz przy montazu, czy czegos nie
zapomnieli? Bedziemy bardzo wdzieczni za wasze wszelkie opinie.
Pozdrawiamy michaly
Obserwuj wątek
    • trist Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 25.03.08, 17:54
      Mozna prosic o wasze opinie:-)
      • Gość: magdalenka117 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:01
        Właśnie jestem w trakcie wyboru mebli i bardzo proszę o opinię na temat tych
        mebli bo też chcę z tej firmy.
      • Gość: Halina Barska Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.181.218.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.11, 21:04
        Witam
        Kupiłam meble Nobilia do małej kuchni w grudniu ubiegłego roku w firmie ANNE Kraków góra Libertowska.Zapłaciłam za nie niestety przed odbiorem .Zamontowano dwa fronty niezgodne z podpisaną umową i projektem oraz inne niż w umowie uchwyty.Do dnia dzisiejszego tylko uchwyty zostały wymienione.Sprawę kieruję do sądu.Ostrzegam wszyskkich potencjalnych klientów przed tą firmą a na umowie koniecznie ma znależć się zdanie że wykonanie mebli ma być zgodne z umowa na papierze i nie wchodza w grę żadne uzgodnienia słowne.Za te meble do małej kuchni zapłaciłam 30600,-zł !
    • Gość: hmmmm Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:33
      Solidne meble za dość wygórowaną cenę.Może dlatego,że w Polsce zarabia na nich
      co najmniej dwóch pośredników.Taniej przywieźć z Niemiec.W Polsce są za drogie
      jak na taki wyrób.
      • Gość: neri Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 79.191.100.* 21.01.09, 21:43
        A gdzie można kupić w niemczech?Czy jest jakiś sklep internetowy?
        Jak zamawiać?Czy ktoś koże pomóc?Nie polecam Nobilii w Katowicach-
        delikatnie mówiąc pan mnie olał..
        • Gość: magdalenka117 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:37
          dość drogie tzn dużo droższe od innych na rynku ?
          jaka jest orientacyjna cena ?
          dopiero wybieram i zamawiam a o konkretnej cenie jeszcze nie rozmawialiśmy
      • Gość: tom Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.10, 23:38
        a w niemczech to nobilia bezposrednio sprzdaje?chyba nie masz pojecia o
        dystrybucji mebli w nimczech. czy to alno,nolte,haecker ,nobilia,wszystko jest
        sprzedawane poprzez studia a te naleza do sieci handlowych.producenci na
        zachodzie nie prowadza sprzedazy bezposredniej.ceny tez sa podobne,tylko tam sa
        tzw.oferty ,ktore na polsim rynku nie maja racji bytu.u was zaczyna sie lament
        przy cenie 20000,- pln bez sprzetu a tam jest to normalna cena.
        jak sie chce luksusowe wyposazenie to trzeba placic.
        albo kupic stolarski syf.
    • Gość: krzys19697 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 213.17.181.* 02.03.09, 12:22
      Proszę o te namiary : krzys-19697@wp.pl
      Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 89.174.38.* 15.05.09, 17:59
      ja rowniez poprosze o nmaiary na producenta tych polskich mebli kuchennych
      annad5@tlen.pl
      z gory dziekuje
      • jarkoni690 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 01.08.09, 03:36
        Jestem tez zainteresowany meblami kuchennymi,ale tak jak wy sadze ze
        ceny Nobilii sa wygorowane ,wiec przylaczam sie do prosby o namiar
        na tansze w podobnym wygladzie za co z gory dziekuje i podaje
        swojego meila woj_jar@wp.eu pozdrawiam wszystkich
        • johana75 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 01.08.09, 13:54
          Bardzo droga ta Nobila w Pl. w Niemczech kosztuje zabudowa w L 360
          na 180 ze sprzętem sreniej jakości( piekarnik ,okap, zlewozmywak z
          ociekaczem zwykły metalowy lodówka bez zamrazarki) w granicach 3000
          euro.pozdro
          • Gość: Moniek Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 15:58
            johana75 napisała:

> Bardzo droga ta Nobila w Pl. w Niemczech kosztuje zabudowa w L 360
            > na 180 ze sprzętem sreniej jakości( piekarnik ,okap, zlewozmywak z
            > ociekaczem zwykły metalowy lodówka bez zamrazarki) w granicach 3000
            > euro.pozdro

W Polsce na meblach Nobilii zarabia dwóch pośredników. FORTE jako przedstawiciel
            Nobilii w Polsce i salon meblowy to co się dziwisz ?
          • ciwi1 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 05.08.09, 17:00
            moin moin... kto nie widzial a uwierzyl pojdzie do nieba :-)
            ja zaplacilem za "foliowana" nobilie ze sprzetem sredniej klasy
            "küppersbusch" 340+160 5600.- euro....
            , nobilia ma maly wybor frontow i wcale nie jest taka jakosciowo najlepsza ....
            (sprzedawca porownal ja do prostego opla) znam lepszego producenta
            niemieckiego.... jest nim firma häcker po polsku haecker, jakosc lepsza renoma
            lepsza wybor wiekszy a ceny podobne do polskich fabrycznych produktow ..... (o
            stolarzach wole nie wspominac)
            • Gość: Franco Nero Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.chello.pl 04.10.09, 14:19
              W sprawie niemieckich mebli kuchennych podam wam ranking zachodni. Ranking opiera się na żródle z czasopisma Moebel Markt, więc w miarę neutralnego. Podaje tylko firmy znane w PL.
              Jadąc od najlepszych w dół (sorry jak przekręcę nazwy):
              I. Bulthaup, Poggenpohl, Allmilmoe, Zeyko
              II. Siematic, Leicht
              III. Rotpunkt, Stoermer, Schmidt, Schueller, Nolte, Alno, Geba, Rational,
              IV. Nobilia, Wellmann, Haecker, Sachsen i wielu wielu innych
              V. Pino, Impuls i cała reszta, której nie wymieniono.

Ranking jest oparty na kryteriach: marka ( 2 pierwsze grupy to marki)
              III i IV grupa to albo masowi producenci jak Nobilia, Nolte i Alno w Polsce uważani za producentów markowych, albo znani poza BRD, dalsze kryteria: jakość i cena.
              Wielkość zakładów i udział w rynku:
              I. Nobilia
              II. Alno - jako koncern
              III. Haecker albo Schmidt
              Najbardziej dynamiczni to Nobilia i Haecker, najmniej ALNO (pomijając już upadłych), które się systematycznie kurczy ( masowe zwolnienia, wyprzedaż zakładów)
              Generalnie branża przeżywa kryzys i ciągle ktoś wypada z rynku, tylko 3 zakłady zrobiły w ostatnim okresie plus: Nobilia, Schueller i Haecker.
              Zwolnienia nie oszczędziły najwyższej półki (Siematic)
              Błędne opinie na tym forum:
              - Nie jest prawdą, że Forte jest największym dystrybutorem Nobilii w Polsce - u nas Nobilie sprzedaje obecnie ca 45 studiów, większość nie związana z Forte
              - Nie jest prawdą, że Haecker jest tańszy niż Nobilia, prawda jest natomiast, że nie wszystko robi w BRD, stąd ma szanse walczyć z Nobilią. Prawdą jest, że Haecker jest niezwykle agresywny cenowo ( ma niższą cenowo i jakościowo)półkę - nadal droższą od Nobilii.
              - Nie jset prawdą, że Nobilia ma tylko foliowane fronty! Ma folie, laminaty, akryle, lakiery i szkło - prawdą jest, że nie ma drewna i fornirów - podobno na dużą stopę reklamacji i wysoka cenę, tych ostatnich (również u innych producentów)

• sabina3zk Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 19.05.09, 12:27
      ja tez prosze o namiary!!!
      sabina3zk@poczta.onet.pl
    • ciwi1 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 07.08.09, 14:25
      ktos naiwny wkleja tutaj od czasu do czasu niemieckie linki moze dla polonusow mieszkajacych za granica , moze zeby nam w kraju bylo zal ze tam jest taaaaki wybor i taaaak tanio :-))) i nie mysli otym ze trzeba sie dogadac, pomieszczenie zwymiarowac dogadac o dopasowywaniu podlaczen... a transport + montazysci ????? przeciez to kosztuje a jak z ewentualna gwarancja ... bedziecie zas kazdym razem wlaczac tlumacza ??? ojjj...... otwarte granice to usunieta tylko jedna z conajmniej 10 barier...pokonanie nastepnych kosztuje .... jednej jednak nie da sie z zadne pieniadze swiata zlikwidowac ... wiecie co mam na mysli ? ;-)
      • moni692 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 07.08.09, 22:13
        Dogadac sie mozna po angielsku lub niemiecku, a w dzisiejszych czasach to juz
        naprawde podstawa. Jak sie chce to transport mozna sobie tanio zalatwic a w
        sprawie montazu tez rozpytac sie wsrod znajomych. Co do gwarancji to tak samo
        jest na Polske. Ale jak sie nie chce/jest leniwym to sie wszedzie widzi problemy.
    • moni692 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 08.08.09, 13:42
      Ja bym tam byle jakich mebli do kuchni nie brala. Jak komus zalezy na jakosci za
      dobra cene to sposob ZNAJDZIE, a jak nie bedzie zalezal to albo wybierze
      jakosciowe gorsze meble, albo bedzie tak jak ty marudzil.
      • ciwi1 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 08.08.09, 13:56
        oczywiscie ze jak ktos chce to do celu dojdzie ale drog jest tyle ilu chetnych
        ....a wielki objazd tez nas wkoncu po trudach do celu doprowadzi.... tylko poco
        tyle zychodu skoro oszczednosci zadne?
        a codo porownan cen haeckera i nobilii to nie bralbym sobie do serca tego co
        powyzej napisane.... bo to przesada .... pozatym nobilia handluje prawie ze
        tylko folia czyli tani produkt = masowka .... ich paleta z tego wzgledu nie jest
        dla mnie godna uwagi..... ale na swiecie byloby nudno gdyby wszyscy jezdzili np
        . mercedesami ;-)))
        • moni692 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 08.08.09, 15:24
          haha, widac ze o nobilii to pojecia zadnego nie masz :-)
          • ciwi1 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 08.08.09, 22:18
            haha ... jak juz pisalem , w roku 2002 kupilem meble tej firmy a pozatym
            przestudiowalem asortymenty tych bardziej znanych producentow niemieckich jak
            alno nolte nobilia wellmann impuls hacker i paru innych i stwierdzilem ze
            najszersza oferte ma firma hacker .... maja w programie fronty laminowane
            foliowane (polysk mat struktura)potem akrylowe w polysku potem lakierowane w
            polysku i strukturze jeszcze maja furnierowane w strukturze drewna i lakierowane
            na wysoki polysk do tego dochodza drewniane w strukturze drewna i lakierowane na
            wysooki polysk i szklane (te ostatnie w polysku i z trawionymi wzorami) nie
            wspominam juz o wzorach i palecie barw.... o tym asortymencie moga inni tylko
            pomarzyc :-)))
            a na koncu kolejki moze sie ustawic wiadomo kto... Twoj ulubieniec
    • Gość: eva Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.l.pppool.de 18.11.09, 00:59
      nie wiem skad ta cena 28000 za meter,tyle placi u mnie klient za cala kuchnie
      lakierowana, z najnowszymi naroznikami,najlepszymi mechanizmami do szafek
      gornych,szklane fronty w szafkach gornych,cargo.
      foliowane fronty sprzedaje sie takze na zachodzie,bo tam nikogo nie interesuje z
      czego jest front.jakosc kazdej kuchni niemieckiej jest lepsza od
      polskich,wystarczy porownac materialy ,wykonanie.
      polskich kuchni nikt na zachodzie nie kupi,bo to tandeta.
      • Gość: polo Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 08:36
        Gość portalu: eva napisał(a):
        > nie wiem skad ta cena 28000 za meter

Ja tego też nie wiem, bo takiej ceny nikt tu nie podał. Jest tylko
        średnia cena 2.800 zł za metr. Metr nie meter, warto się uczyć polskiego języka,
        szczególnie wtedy gdy ma się zamiar pisać takie nieprzychylne dla polskich
        producentów posty.

> polskich kuchni nikt na zachodzie nie kupi,bo to tandeta

To dziwne i bezpodstawne stwierdzenie, bo znam producentów,którzy sprzedają duże
        ilości mebli na rynki europejskie,w tym również na rynek niemiecki.

Polskie meble znanych firm są robione z takich samych materiałów jak niemieckie
        i wcale nie gorszej jakości.Natomiast cena polskich dla Polaków jest dużo niższa.
        Niemcy rozpaczliwie szukają zbytu dla swoich wyrobów i podejrzewam, że te
        wszystkie wpisy na temat Nobilii, piszą ludzie którym zależy na przejmowaniu
        polskiego rynku i wyrugowaniu z niego polskich producentów.
        Nie mam zamiaru ratować Niemców z kryzysu. Niech radzą sobie bez Polaków. Mnie
        polskie meble wystarczą na wiele lat. Taki ze mnie patriota, że popieram
        wszystko co polskie i już. Szczególnie wtedy, gdy jest na prawdę dobrej jakości.

• Gość: tom Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.10, 23:44
          polskie komody ,stoly itd.sprzdawane sa w sklepach dla biedakow,bo niestety
          jakosc i cena ida w parze.kuchni polskich nie ma w ofercie,bo
          tego by nikt nie kupil.trzeba byc obiektywnym ,a nie obrazalskim.
          fakt jest faktem,jakosci nie da sie porownac. do samej pragi wozi sie
          w ciagu tygodnia wiecej kuchni niemieckich niz do calej polski,po prostu czesi
          cenia jakosc i maja wiecej kasy.
          od 20 lat mam niemieckie kuchnie i innej nie kupie.to samo dotyczy sprzetu
          agd,baterii ,zlewu.
          kogo nie stac niech kupuje tandete typu stolarz,ikea ,brw.
          urazony patriotyzm nie pomoze.rynek rzadzi sie innymi prawami.
          tandety nie uratuje,trzeba sie uczyc,inwestowac i pracowac nad swoim produktem.
    • kama755 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 26.11.09, 13:23
      prośba o namiar na studio w warszawie na kama755@gazeta.pl
    • Gość: Grzegorz Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 217.98.72.* 08.12.09, 14:31
      Czy możesz mi przysłac fotki twojej kuchni + namiar na punkt
      handlowy który polecasz
      grzegorz@drzwi-cal.pl

Dziękuję
      • Gość: Łukasz Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 09:36
        także byłbym wdzięczny za zdjęcia twojej kuchni i namiar na studio
        dzięki i pozdrawiam
        ksiega(at)euron.pl
        • iwonka_81 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 16.12.09, 23:19
          Witam, również poproszę o namiar na studio i fotki kuchni.

paslecka8f@o2.pl
    • Gość: kaśka80 Manioo lub Ci co dostali namiar.... IP: *.chello.pl 29.12.09, 10:52
      Prześlijcie mi także namiar na tę firmę w Wawie. kasik444@wp.pl
      dzięki wielkie
    • ep.sik Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 03.01.10, 11:41
      Cześć! Szykuję się do remontu w Wawie, więc również poproszę o
      namiar na studio. Za inne podpowiedzi też będę wdzięczny.

Pozdrawiam,
      Paweł
      • Gość: manioo Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 188.33.31.* 03.01.10, 16:39
        proszę podaj emial to prześlę Ci fotki i namiary na studio.
    • Gość: o-ewcik Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 188.33.84.* 05.01.10, 18:35
      moj mail o-ewcik@o2.pl
    • Gość: ala70 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: 77.255.37.* 20.01.10, 11:47
      ja także poproszę ala-czerwinska@wp.pl :)
      • Gość: guzik Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 16:28
        poproszę też o namiary i zdjęcia tej kuchni od manio
        • Gość: guzik Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.10, 16:29
          mój adres to guzikp@o2.pl
    • martaba2 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 04.02.10, 16:47
      ja rowniez prosze o przesania namiarw i fotek

martaba2@gazeta.pl
    • Gość: Franco nero Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.chello.pl 11.02.10, 12:02
      Hej Obiektywny?

Gdzie ty tu widzisz reklamę Nobilii? Nie zauważasz akcji Haeckera?
      Sam zresztą podajesz (reklamujesz) studio Nobilii w Warszawie, choć nie jest jedyne.
      W moim poście podałem informacje z czasopisma niemieckiego!!!
      Jednak sam nie wartościowałem!!!
      Ale po kolei:
      1. gdybym chciał reklamować Nobilię podałbym argumenty za nią, a podałem tylko suche informacje
      2.z drugim akapitem zgadzam się w zupełności, dodałbym jeszcze Leicht`a
      3. Alno pada juz od lat, zapowiedzieli zamkniecie zakladu i skoncentrowanie produkcji w Wellmann`ie
      4. To nie kłamstwo, a tajemnica Poliszynela! Co do reszty.. zgoda!
      5. informacje na temat sieci handlowej Nobilii są z portalu Forte i ulotki reklamowej niemieckiej sieci zakupowej w Polsce: Kuchnie i Trendy
      6. Atrii nie jest jedynym studiem Nobilia w Warszawie, jest jeszcze Alno Ekspert w Zielonce i ktoś w Opex`ie
      7. gdyby brać pod uwagę udziały w rynku niemieckim to twój Haecker jest gdzieś w środku, natomiast export ma imponujący! Schmidt jest już 5-ty, ale to firma raczej z Francji choć ma zakłady w BRD
      8. Dlaczego mam zostawić portal konsumentom? Mają błądzić wśród kryptoreklam? ( ja też chcę adres haeckera..., i ja..., i ja...)
      9.
    • Gość: Janet Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.chello.pl 22.02.10, 16:56
      Ja również poprosze o zdjęcia i namiar na studio :)
      janet@op.pl
    • justicja Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 16.03.10, 23:48
      heh... mieszkam w DE w miejscowości obok Verl- a tutaj jest fabryka NOBILI, więc
      (sentymentalnie) odpisuje na post ;)
      Mój mąż tam pracował przez parę lat...
      Sama mam meble z Nobili i powiem, że są bardzo solidne. Mają już około 12 lat,
      przeżyły trzy przeprowadzki, były przerabiane i cięte (mój dom jest tak
      zbudowany, że nie ma żadnych ścian pod kątem 90 stopni, więc róg kuchni trzeba
      było dopasować) i... nadal mi służą ;) Nic nie odpada, nie opada, gdyby nie to,
      że są już troszkę niemodne z racji wieku to można by powiedzieć, że nadal są
      prawie jak nowe...
    • pawejanc76 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 18.03.10, 02:01
      Witaj możesz podac namiar do siebie mam pare pytan odnosnie kuchni
    • pawejanc76 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 18.03.10, 18:02
      prosze o namiar tego studia na maila: pawejanc@wp.pl
    • pawejanc76 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 18.03.10, 18:06
      prosze o namiary firmy na maila: pawejanc#wp.pl
    • baf.fi Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) 28.04.10, 15:26
      bardzo prosze o namiary na studio.Pozdrawiam i z góry dziękuję.
    • Gość: ciwi1 Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 22:02
      nobilia to najwieksza niemiecka masowka , robia oklo 1400 zestawow
      kuchennych dziennie przecietna jakosc przecietny wyglad przecietna
      cena ale jak ktos lubi jezdzic oplem kadetem to jest dla niego jak
      ulal... pozdro !
    • Gość: Anna Re: Prosba o wasze opinie - Nobilia (nie reklama) IP: *.182.70.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.10, 14:55
      Ja też bardzo poproszę o te namiary na annakb@interia.pl.
      Z góry dziękuję.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka