Dodaj do ulubionych

Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-)

IP: 194.242.39.* 30.10.08, 19:09
Mam dwa pytanka: jak usunąć jasne smugi z ciemnej glazury powstałe na skutek
tego, że pan "fachowiec" nioedokładnie umył glazurkę po położeniu fugi?
Podkreślam, że nie jest to glazura pochlapana nadmiarem fugi tylko takie
właśnie delikatne jasne smugi, początkowo myślałem że starczy zwykła woda z
ludwikiem i gąbka...ale nie daje rady - smugi jak były tak są. I drugi
problem: co może być przyczyną "szambowego" zapaszku zza pralki? Odsuwałem
praleczkę, sprawdzałem odpływ i nawet uszczelniłem silikonem połączenie węża
pralkowego z otworem kanalizacyjnym...nic nie dało. Zapaszek nie znikł:-( Dzięki,
Obserwuj wątek
    • Gość: anitah Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 20:03
      Pytanko, glazurka, zapaszek, praleczka....

Śladziki na glazurce umyj occikiem spirytusowym 10%. Zejdzie. Co do
      smrodeczku zza praleczki nie pomogę bo nie wiem.
    • Gość: martinka Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 00:30
      Heh, dziś usuwałam takie smugi:) Użyłam płynu do szyb z octem, wszystko ładnie
      zeszło. Z "szambowym zapaszkiem" poradziłam sobie tak: Rozebrałam pralkę,
      wyczyściłam filtry, wyjęłam węża z odpływu, do odpływu wsypałam "Kreta" w
      granulkach (trochę więcej niż jest zalecane) i wlałam wrzącą wodę. Po ok. 15
      min. nalałam do odpływu dość dużo zimnej wody i zabieg powtórzyłam drugi raz.
      Potem podłączyłam pralkę, wrzuciłam ścierki, wsypałam trochę proszku i 2 łyżki
      sody oczyszczonej, nastawiłam na gotowanie i po problemie:)
      • Gość: zed Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.08, 08:03
        Z sypaniem kreta w granulkach w wiekszej ilosci radze ostroznie - potrafi sie
        zbrylic w trudno dostepnej czesci odplywu i spory klopot masz na wlasne zyczenie.
    • Gość: drozdek 112 Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:04
      Załóż specjalny syfon do pralki,kosztuje 8zł.
      • Gość: Rokos Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 18:27
        Anitah i Martinka, dzięki za rady temacie glazury. Drozdek, gdzie można kupić
        taki specjalny syfon do pralki i jak to się dokładnie nazywa, żebym wiedział o
        co w sklepie pytać?
        • Gość: bugi Re: Smugi na glazurze i smrodek zza pralki:-) IP: *.stk.vectranet.pl 31.10.08, 19:22
          Syfonik do odpływeczku z praleczki w każdym sklepiczku z armatureczką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka