Gość: legak IP: *.rev.inds.pl 22.11.08, 23:06 proszę pomóżcie gdzie zamówić meble kuchenne?czy lepiej wybrać jakiś salon (który?)czy lepiej meble od stolarza? czy u stolarza zapłacę taniej? proszę o opinie i ewentualne namiary. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justa Re: gdzie meble kuchenne w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 16:13 Jeśli szukasz tańszych mebli, to salon Janmar (ul. Rocha) omijaj szerokim łukiem. Moi rodzice robili kuchnię w Hebanie (ul. Jesienna), cena w porządku i bardzo dobre wykonanie. Mój szwagier ma meble z ul.Ikara i też jest zadowolony z ceny także. Nie wiem, czy zapłacisz taniej u stolarza. Cena mebli zależy przede wszystkim od użytych materiałów. Chcesz drewniane, MDF pokryty PCV, lakierowany, czy fornir? Też jestem na etapie mebli kuchennych. Wpisz sobie w Google: meble kuchenne Częstochowa. Wyskoczy Ci kilka namiarów na salony, podzwoń i zapytaj o cenę. Tylko uwaga, bo niektóre firmy naliczają sobie pewną kwotę (ok. 150 zł) za sam przyjazd na miejsce i pomiar, o projekcie (200-300 zł oczywiście jeśli chcesz takowy zatrzymać) nie wspomnę - oczywiście później wszystko odliczają od całości. Ale raczej przyjeżdżają niezobowiązująco i dopiero po przedstawieniu kosztorysu podpisuje się umowę i ewentualnie zostawia jakąś zaliczkę. Jeszcze mała podpowiedź: Orientacyjna cena 1000 - 1200 zł za metr zabudowy (góra i dół) to właściwie standard za MDF + PCV, oczywiście z blatem. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś