Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia

29.05.21, 01:37
Zwracam się o pomoc w ucywilizowaniu forum religia.
Pomimo wielokrotnych próśb wobec admina forum - Snajpera55, nie reaguje on i zezwala aby niektórzy, dyskutanci sprowadzali rozmowę do rynsztoka.
Pomimo apeli, postulatów i żądań, od kilku dni jeden z wątków ma tytuł: " Ruchanie zakonnic...".
Nie jesteśmy, my dyskutanci osobami grzecznym etc. Tematy są emocjonalne, ludzie też. Zaproponowałem adminowi aby słowo Ruchanie było wykropkowane: " ru... nie...".
Bezskutecznie.
Przecież nie chodzi aby było grzecznie i uprzejmie. Ale nie możemy się godzić, aby było po chamsku. Na forum są dziewczyny, chamstwo, jego obecność, także dla nich, jak można zauważyć, ma znaczenie.
..
Proszę o spowodowanie, aby chamski, obraźliwy tytuł na forum religia, został " zawoalowany", np. wykropkowany.
Obserwuj wątek
    • oszol-lom-z-rm Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.06.21, 12:55
      dodam że snajper wszystkie moje watki kasuje bezśladowo
    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 20.06.21, 18:22
      DO WŁADZ FORUM GAZETA.PLPonawiam:
      postuluję/ proszę/ żądam:
      1. wykropkowania obraźliwego słówa: ruchanie w tytule wątku: " ruchanie zakonnic" na forum religia,
      2. przywrócenie założonych później wątków "pierdolenie ateisty", "pieprzenie ateisty na niewiarygodną skalę" z Oślej Ławki na Forum religia. Oczyw. Z wykropkowanymi słowami pierdolenie i pieprzenie.
      3. zwrócenie Adminowi forum religia uwagi na łamanie przez niego prawa, niewłaściwość jego zachowania poprzez brak neutralności wobec cudzych poglądów.
      ---
      " Nie zgadzam się z tobą, ale będę do końca walczył, abyś mógł głosić swoje poglądy
      Wolter
    • snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 20.06.21, 20:49
      feelek napisał:

> Przecież nie chodzi aby było grzecznie i uprzejmie. Ale nie możemy się godzić,
      > aby było po chamsku.

Czy wyrażając swoje zdanie możesz nie używać liczby mnogiej?

Słowo, które tak cię oburza było w tym kontekście całkowicie uzasadnione.

Nie ma takiej możliwości, aby modyfikować wysłany wpis.

S.
      • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 20.06.21, 21:26
        snajper55 napisał:

> feelek napisał:
        >
        > > Przecież nie chodzi aby było grzecznie i uprzejmie. Ale nie możemy się go
        > dzić,
        > > aby było po chamsku.
        >
        > Czy wyrażając swoje zdanie możesz nie używać liczby mnogiej?
        >
        > Słowo, które tak cię oburza było w tym kontekście całkowicie uzasadnione.
        >
        > Nie ma takiej możliwości, aby modyfikować wysłany wpis.
        >
        > S.
        Pouczasz innych jak mają żyć i pisać .Sprawia ci kłopot jak ktoś pęknie mówi o kobietach.Sam masz jakieś z tym kompleksy .Bo czegoś ci brakuje jak mnie .Ten wątek powinien być wywalony.A ty go zostawiłeś .Felek ma rację .
      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 20.06.21, 23:19
        snajper55 napisał: "Czy wyrażając swoje zdanie możesz nie używać liczby mnogiej?"

Ja mogę nie używać liczby mnogiej wyrażając swoje zdanie - jak i dotychczas - nigdy tego nie robię. Gdybyś zadał sobie trud, zauważyłbyś, że liczba mnoga jest tam uzasadniona, skoro to, czego się dopuściłeś, spotkało się z brakiem akceptacji innych.
        Jeśli nawet byłbym tam sam, też bym protestował, ale użyłbym wtedy liczby pojedyńczej.
        ..
        "Słowo, które tak cię oburza było w tym kontekście całkowicie uzasadnione."
        ..
        Ale dlaczegoś jego użycia zabrania netykieta i prawo polskie.
        Przy swojej mamie też powiedxiałbyś: W Kanadzie ruchano zakonnice na niewyobrażalną skalę"?
        Może.
        Ja bym powiedział: W Kanadzie skrzywdzono wiele zakonnic.
        Ja np. nie wchodzę do knajpy i nie mówię do obecnych kolegów: "...ale się na wp...łem na obiad... " choć to byłoby " ...całkowicie uzasadnione..."
        Co pan ukończyłeś? Humanistykę techniczną?
        Chyba nie było tam: esprit du civilisation

..
        "Nie ma takiej możliwości, aby modyfikować wysłany wpis.S."
        ..
        Czyżby?
        Mamy więc do czynienia z cudem, skoro tysiące wpisów było modyfikowanych poprzez np. twoje własne działanie, po którym nasze wpisy " gdzieś zaginęły".
        Doprawdy, prosiłbym o traktowanie nas ( l. mnoga jest uzasadniona, skoro czyta tu liczba mnoga albo pojedyńcze, tego nie wiemy) poważnie.
      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 22.06.21, 21:17
        Ja jednak prosiłbym o dyskusję z kimś kto nie będzie sędzią we własnej sprawie!
        ..
        Jest chyba taka zasada w prawie polskim, które wyszło z prawa rzymskiego, o czym pan admin nie wie, bo to napisał.
        ..
        PROSZĘ O INTERWENCJĘ OSOBY, KTÓRA JEST ZWIERZCHNIKIEM ADMINA FORUM RELIGIA.
        ..
        Pan admin forum religia goni w piętkę: dzisiaj łaskawie zezwala na dyskusję w jakimś wątku, sam bierze w niej udział, po czym ... wycina ją.
        ..
        Ja b. przepraszam, że się ten pan nieustannie ośmiesza, że później nie widzi innego działania, niż usunięcie dyskusji...
        ..
        Czy mamy sobie robić nieustanne print screeny? To byłoby średniowiecze.
        ..
        Że też trafił się nam admin o tak ... nieadekwatnym poziomie intelektualnym i innej niż spodziewana od humanoida lat 20 XXI wieku kulturze osobistej....
        ..
        JESZCZE RAZ: STANOWCZO PROSZĘ WŁADZE FORUM O INTERWENCJĘ!
        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 22.06.21, 22:15
          SPROSTOWANIE
          P. admin nie wyciął dzisiaj gałązek wątku.
          Znalazły się w innym.
          Przepraszam za TEN zarzut - okazał się niezgodny z faktami.
          ..
          Tym niemniej podtrzymuję pozostałe:
          Podtrzymywanie ( od wielu dni) obraźliwego dla osób kulturalnych, chamskiego, niezgodnego z netykietą i prawem polskim tytułu wątku i jednoczesne usuwanie adekwatnych za to, że obrażają poglądy, których ów jest zwolennikiem.
          ..
          ( w sumie to nie wiadomo za co bo o tym nie jesteśmy informowani za co wątki są usuwane, może zarzut formalny jest inny).
          • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 22.06.21, 23:40
            feelek napisał:

> Tym niemniej podtrzymuję pozostałe:

Odrzucam pozostałe. Zalinkowany artykuł używa określenia:
            molestowania, gwałtów i przemocy. zbyt długiego do umieszczenia
            w tytule wątku. Należało je zastąpić jakimś krótszym wyrazem.
            Słowo "ruchanie" wcale nie wydaje się nietrafnym wyborem - masz lepsze?

Wątek umarłby już śmiercią naturalną, gdybyś go nie podtrzymywał.
            Po co uczestniczysz w wątku, który budzi twój sprzeciw?

Jestem stanowczo przeciwny usuwaniu wątków mających więcej niż jeden
            (no, góra dwa-trzy wpisy). Skoro moderator nie wykazał się refleksem,
            to niech wątek sobie będzie - nie wiadomo w jaką stronę pójdzie dyskusja.

Nie da się zmienić wpisanego tekstu - takie propozycje to do obsługi
            technicznej bazy danych - formalnie nie ma legalnej możliwości zmian.
            Jedyne, co może w tej sytuacji zrobić moderator to ocenzurować post
            tytułowy - wątek będzie się nazywał [...] ale w treści dalej będzie
            o zakonnicach i ich ruchaniu przez heteroseksualnych duchownych.
            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 23.06.21, 02:50
              Wariant: czemu ?
              ..
              Ja: W imię zasad.
              Dlaczego tyle się mówi o netykiecie, a tu p. admin sobie kpi z tych przepisów?
              Po tym jak admin spuszczał mój postulat ( żeby uczłowieczyć tytuł, bo on w tej formie obraża też mnie) założyłem 2 ( dwa) wątki podobne co do zasady: " Pierdolenie ateisty", " Pieprzenie ateisty..." oba poleciały na Osła, a przecież zasadą ich jest identyczna.
              Postulowałem wykropkowania słowa ruchanie. Bezskutecznie.
              ..
              W imię zasad. Już tu tłumaczyłem: p. Snajpru ktoś musi wytłumaczyć, że musi tak samo traktować opinie, co je lubi jak i te, co budzą w nim zdecydowany sprzeciw.
              Tak nie jest, a przykłady można mnożyć.
              • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 23.06.21, 22:59
                feelek napisał:

> Ja: W imię zasad.

Ja tym bardziej. Skoro oprogramowanie forum nie dopuszcza zmiany treści
                istniejącego postu (nawet własnego, a tym bardziej cudzego) to nie należy
                tego robić nawet wtedy, gdy się potrafi i jest w stanie dobrać się do bazy danych.
                Chyba nie chcesz, żeby ktoś dla jaj zamieniał treść twoich postów na jeszcze
                bardziej idiotyczną?

> Dlaczego tyle się mówi o netykiecie, a tu p. admin sobie kpi z tych przepisów?

Przecież przeniósł na Oślą Ławkę twoje wątki naruszające Netykietę!
                W czym narusza Netykietę wątek przywołujący artykuł prasowy o tym,
                że 40% zakonnic w USA doświadczyło przemocy seksualnej?

Jeśli 40% wyruchanych zakonnic w USA obraża cię osobiście, to może podaj
                jaki procent byłby dla ciebie możliwy do zaakceptowania. Zwracam twoją
                uwagę - to również w USA zaczęło się ujawnianie przypadków pedofilii księży.
                A patologie seksualne duchownych nie są wewnętrzną sprawą Ameryki.
                Podejrzewam, że w Polsce traktuje się zakonnice podobnie, ale te jeszcze milczą.
                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 24.06.21, 00:10
                  Sam nie wiem.
                  ..
                  Miałem Cię panie kolego Awariancie za kogoś w oczywisty sposób odbierającego na falach, gdzie rzeczy rozumieją się same przez się.
                  ..
                  Rozumiem, że mielibyśmy sobie tu tłumaczyć rzeczy oczywiste po coś, ale tego nie rozumiem - po co.
                  ..
                  Czy się pan obawiasz, że ktoś weźmie cię za
                  jakiegoś takiego proklerykała, czy coś?
                  ..
                  Tego byś nie przeżył? Działa mechanizm: sztama, bo nie daj Marks, uznają, że pan zanadto tolerując klerykalistów ulegasz ich zakłamanej, faszystowdkiej narracji.
                  ..
                  Ponieważ traktuję rzecz pryncypialnie, nie chodzi mi o nic innego, jak o zasady, a nie jak jakieś nabijanie się, więc dziękuję, ale nie mam cierpliwości do zabawy: ależ o co ci chodzi, gdy skądinąd doskonale wiemy o co ci chodzi.
                  ..
                  PS. PONAWIAM POSTULAT O SPOWODOWANIE NAPRAWY SYTUACJI NA FORUM RELIGIA, o równe traktowanie
                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 24.06.21, 08:52
                  Nie wiem, ale napiszę ( obawiam się że obrażam p. Awarianta w ten sposób inteligencję):
                  0. Władze Forum Gazeta założywszy forum, zabroniły używania obraźliwych wyrazów,
                  1. Jeepwdyzlu założył wątek z słowem powszechnie uznawanym za obraźliwe,
                  2. Feelek zarządzał zmiany tego stanu narzędziami, które zarządzający mają do dyspozycji,
                  3. Po kilkunastokrotnej prośbie o interwencję, nic nie zrobiono,
                  4. zlikwidowano obecność 2 adekwatnych wątków utrzymując jednocześnie ów o którego tytułu formę toczy się spór.
                  --
                  Ja wiem, jest to sytuacja z gatunku: robić z kogoś głupiego: obecnie admin forum, inne osoby " decyzyjne" uznają, że jakiś klerykał uparł się, no to my uprzejmy się. Nie honor nam ulec, choć sytuacja jest oczywista.
                  --
                  PONOWNIE ŻĄDAM/ POSTULUJĘ DO WŁADZ FORUM GAZETA PROŚBĘ O INTERWENCJĘ W SPRAWIE UŻYCIA OBRAŹLIWEGO JĘZYKA NA TERENIE FORUM RELIGIA.

• feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 24.06.21, 08:55
                    PS. Jestem agnostykiem (od 15 lat), członkiem PO (od 15 lat).
                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 24.06.21, 15:19
                  wariant_b napisał: Chyba nie chcesz, żeby ktoś dla jaj zamieniał treść twoich postów na jeszcze
                  > bardziej idiotyczną?
                  ......
                  F. odp.:
                  .... no nieeeeee...
                  to byłoby zwyczajnie niemożliwe...
                  mógłbym spróbować....
                  .... Ale NIE
                  Przecież... jak?
                  powiedzmy: choć w połowie tak idiotyczne...
                  Ale ... dorównać Awariantowi???
                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.06.21, 03:10
                    PO RAZ 8 PROSZĘ WŁADZE TEGO FORUM O INTERWENCJĘ
          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 29.06.21, 18:37
            SPROSTOWANIE SPROSTOWANIA
            ..
            Moje poprzednie bezpodstawne podejrzenie jest o tyle uzasadnione, że p. Abomin usuwa moje wpisy z częstotliwością 1/ kilka dni.
            ..
            Można mieć podejrzenia, jak moje, gdy nie wiadomo kiedy, nie wiadomo dlaczego coś jest kwestionowanie.
            Nie bez powodu jest uwaga, że ów pracownik Forum nie podziela moich poglądów. Nie rozumiem jak możliwe jest, żeby uczestnik- dyskutant panelu dyskusyjnego miał do czynienia z obsługą techniczną tegoż i musiał sìę takiemu komuś z czegokolwiek wywodzić.
            ..
            Nie informuje dlaczego coś robi.
            ..
            Ucywilizowanie tytułowe forum polegać powinno i na tym: usuwane są wątki, wpisy bo....
            ( tu wypełnić).
            ..
            P. marrant z tutejszej obsługi technicznej napiśała, że Forum działa dobrze.
            Z ww. wynika, że tak nie jest.
            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 29.06.21, 18:38
              W.5.g:
              "...Admin ..."
              ( nie: Abomin)
      • mona.blue Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 10:01
        snajper55 napisał:

> feelek napisał:
        >
        > > Przecież nie chodzi aby było grzecznie i uprzejmie. Ale nie możemy się go
        > dzić,
        > > aby było po chamsku.
        >
        > Czy wyrażając swoje zdanie możesz nie używać liczby mnogiej?
        >
        > Słowo, które tak cię oburza było w tym kontekście całkowicie uzasadnione.
        >
        > Nie ma takiej możliwości, aby modyfikować wysłany wpis.
        >
        > S.
        To nie tylko zdanie Feelka. Ja się też z nim zgadzam.
    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.06.21, 14:16
      Ponownie, już po raz 9 zwracam się o interwencję na samowolę i bezprawie panujące na forum.
      ..
      1. Czy dyskusja na forum jest czyimś prywatnym folwarkiem? W tym wypadku: dlaczego ktoś ingeruje bezpodstawnie, bezprawnie, tylko dlatego, że tak mu się podoba?
      ..
      2.Czy ktoś może być sędzią we własnej sprawie? Pana administratora forum religia działania odzwierciedlają jego sympatie i antypatie, nie neutralność światopoglądową, o której ów nie ma pojęcia. Bez problemu można to udowodnić
      ..
      3. Czy ktoś może wykonywać jakieś ruchy nie informując zainteresowanych o :
      3,1 wykonaniu ruchu ( wielokrotne z zaskoczenia zdejmowanie wątków wypowiedzi, tym bardziej absurdalne, że robi to osoba o niskim poziomie zrozumienia skomplikowania wielu tematów, osoba, kt. prymitywizuje dyskusje filozoficzne do poziomu dyskusji radzieckich pionierów?
      3.2 Nie informuje nikogo i nigdzie o powodzie swojej decyzji.
      ..
      Całość przypomina próbę chóru operowego w La Scali przerwaną przez panią woźną, co sìę spieszyła na pociąg i musiała zamknąć gmach i zgasić światło.
      ..
      To wszystko tutaj aż się prosi, aby podać tutejsze praktyki, bezprawie do rozstrzygnięcia, zdecydowania jakiemuś sądowi. To nawet fajne będzie: walczący przez 30 lat o wolność twórcy ĢW, blokują dyskusję,
      Zaprowadzają prymitywną cenzurę.
      Więc nie jedynie Jacek Kurski się drastycznie zmienił - z wojownika o wolność ludzie stają się tej wolności grabarzami.
      --
      ... Będzie, będzie zabawa, będzie się działo....
      Demokracja wespnie się na jeszcze wyższy poziom.
      • oszol-lom-z-rm Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 05.07.21, 13:44
        przyłączam się do twojego apelu. Z jednej str takie bezhołowie drogiej totalna cenzura. od kilku lat wszystkie moje wątki sa regularnie kasowane a ja nikogo personalnie nie atakuję, tylko głosze poglądy niezgodne z linia redakcji GW
        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 05.07.21, 21:05
          oszol-lom-z-rm napisał:

> przyłączam się do twojego apelu. Z jednej str takie bezhołowie drogiej totalna
          > cenzura. od kilku lat wszystkie moje wątki sa regularnie kasowane a ja nikogo
          > personalnie nie atakuję, tylko głosze poglądy niezgodne z linia redakcji GW
          ..
          Czy w jakikolwiek sposób odpowiedział ci stąd ktokolwiek: dlaczego tak jest?
          Znamy się panie Oszołom nie od dzisiaj i pamiętam jak zaśmiecałeś ( tak, tak) rozmaite fora swoim apostolstwem.
          Może za dużo tego było i masz bana?
          Tu jednak napisałeś.
          ..
          Istotą złego działania forum gazeta jest brak właściwej komunikacji z pracownikami technicznymi.
          Oni uważają, że jest OK. To jasne - najlepiej mieć dobre samopoczucie.
          Apele o spotkanie i porozmawianie (-> Wariant) odbijają się od muru z admibetonu.
          • oszol-lom-z-rm Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.07.21, 09:22
            inni zaśmiecają bluzgami i jakoś nic ich z tego tytułu żadna sankcja nie spotyka, bo mają "prawidłowe" POglądy
            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.07.21, 17:34
              oszol-lom-z-rm napisał: inni zaśmiecają bluzgami i jakoś nic ich z tego tytułu żadna sankcja nie spotyka, bo mają "prawidłowe" POglądy
              ..
              Patrz, a jest tu taki gostek na forum ( występuje pod różnymi nickami , Zapity_Ryj? ma ogólną ksywkę " ryjek"), co walczy, jak twierdzi, od lat z jakąś " pisowską dywersją" w GW, co nie daje mu rzekomo żyć ciągle usuwając jego wątki.
              Dziesiątki, setki już może, wyrzuconych na osła jego wątków, zdaniem jego, z powodu "PiSowskiego dywersanta w GW".
              Swego czasu( nie wiem jak teraz) był królem Oślej Ławki.
              ...
              ... ani trochę się z Twoimi poglądami Oszołom nie zgadzam, ale będę walczył, abyś mógł je głosić...
              ..
              : nigdzie, jak niejaki Qwardian, nie nawołujesz, do jakichś nazistowskich rzeczy, nie ma tam niczego podobnego.
              ..
              Jak nic Twój przypadek to sprawa dla jakiegoś sądu wewnątrz Forum Gazeta, który powinien się nim zająć.
              Tu tego nie ma- wiele odbywa się niewłaściwie: jakiś_woźny_z_uprawnieniami_które_daje_mu_to_że_jego_nick_jest_pomalowany_czerwoną_farbą, nie informując o swoich zamiarach, robi jakieś arbitralne ruchy.
              ..
              Bywało ( czy każdy ma podobne wspomnienia?), że pisałem w jakimś wątku, smażyłem odpowiedź, po czym dowiadywałem się, że nie mam uprawnień. Ki czort? Okazywało się, że pracownik techniczny wywalił w trakcie mojego pisania cały wątek na Oślą Ławkę.
              ..
              Przykłady można mnożyć: całe wątki znikają w niebycie. Forumman nawet nie wie: wątek był/ nie był? Gałązka wątku znika bezszelestnie. A może to było w innym wątku? Praktycznym zwyczajem jest robienie sobie sprint screenów( zrzutów ekranu) - jak komuś zależy, aby mieć to, co napisał.
              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.09.21, 21:00
                Dlaczego z wątku: " Afganistan..." usunięty został wpis o tym, że SA gruppenfurerzy mieli kochanków, byli homoseksualistami?
                To powszechnie znana prawda historyczna, kulisy " nocy długich noży".
                Czy może czegoś p. cenzurujący nie zrozumiał?

• feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 05.10.21, 23:44
                  Szanowne Kierownictwo!
                  Dziś wasz pracownik, snajper 55 na freligia toleruje łamiący prawo tytuł, zawierający obraźliwe słowo, a usuwa wątek o podobnej treści, który polemizuje z tamtym, przy tym słowo obraźliwe ma wykropkowan3.
                  ..
                  Proszę w imię tolerancji o przywrócenie równowagi, tolerancję na tym forum.
                  ..
                  Ja wiem, że rozmawiam ze ścianą.
                  Zero reakcji waszą zasadą.
                  Kiedyś prawda wygra.
                  • mona.blue Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 10:07
                    Za to snajper kasuje wątek o miłości chrześcijańskiej nawet nie racząc podać powodów. Już nie mówiąc o kasowaniu wpisów n4rmoorr, który chciał pomoc jednej z forumowiczek w ciężkiej sytuacji życiowej.
    • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 04:19
      Prywatny folwark kolegi Snajpera .Wszystko co łączy nas z wiarą i jest przeciw niej jest nobilitowane .Dwa fora .Forum Kraj i Forum Religia .Nie mam nic do piętnowania kzięży i kościoła ,ale taki wątek to wyjątkowe chamstwo .Na Forum Kraj można przeniosić wątki religijne choć od tego jest to drugie forum .Na Forum Religia które było niszowe piszą też kobiety o różnych poglądach.Pies z kulawą nogą tam zaglądał ..Gdy można to obudzić i fajnie dyskutować .To pojawia się taki wątek i wisi sobie przy akceptacji admina tego forum. forum.gazeta.pl/forum/w,721,172464182,172464182,Chuje_w_sutannach_zgwalcili_ponad_200_tys_dzieci.html
      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 09:57
        " Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
        [Snajper, Kierownik szatni].
      • kasi.aa Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 15:04
        Cóż...zgłoszone, więc wyosłowałam. Ruchanie również.

Prywatnie - szkoda, że w tym przypadku semantyka odciąga uwagę od tak istotnego problemu.
        Mam nadzieję, że od teraz na Religii o gwałceniu będzie już tylko po bożemu.
        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.10.21, 15:19
          Dzięki, ale nadal kas.sia nie rozumiesz.
          Nie chodzi o to, kto gwałciciel, tylko o zachowanie minimum poziomu dyskusji.
          Ale: thks. anyway
          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.10.21, 20:42
            Założyłem wątek o 300 tys. zgwałconych w Kościele Katolickim we Francji.
            Po 2 dniach - 0[ zero] zainteresowania ( sic!)
            • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.10.21, 23:54
              feelek napisał:

> Założyłem wątek o 300 tys. zgwałconych w Kościele Katolickim we Francji.
              > Po 2 dniach - 0[ zero] zainteresowania ( sic!)

Skąd zdziwienie, że uczestnicy forum nie chcą z tobą na ten temat dyskutować?
              W końcu przecież to ty doprowadziłeś do usunięcia wątku o molestowanych dzieciach.
              Podobno tytuł wątku obrażał sprawców nadużyć seksualnych.
              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 00:53
                Wariant leci w działanie: udaję głupiego?
                OK.
                Tu obok jest tak z pół miliona wpisów o co mi chodzi.
                Nie mogę uwierzyć, że pan aż tak zakłamanyś.
                Taka praktyka obraża m. in. mnie i kilka osób ( Monia, n4moorr, Taniarada) co tu to napisały. Nie są to sprawcy nadużyć seksualnych
                Wątek o 300 tys. Założyłem bo Kasi.aa obawiała się, że sprawa będzie schowana. Tylko po to i po nic więcej.
                Widać koledze(?) zależy na rzucaniu chu... ami.
              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 01:45
                1. Przeczytałem ten wątek: postuluję o nieużywane obraźliwych słów w tytułach wątków, o nic więcej,
                2. one obrażają MNIE, że sprawców, mam to w...
                3.Jeśli pan tego nie przyjmuje do wiadomości, to nie ma sensu dalej rozmawiać.
                4. Widać, pomimo, że słyszy to pan po raz
                ..nasty, nie dociera ten komunikat do adekwatnych części pana mózgu.
                5. Bo może zna pan JAKĄKOLWIEK książkę z tytułem np. CHUJE... etc..., artykuł w gazecie, wita się pan z matką/ ciotką: " te chuje mnie wkurwiły"?
                ..
                No trudno, bo co tu jeszcze można powiedzieć
                • snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 04:01
                  feelek napisał:

> 5. Bo może zna pan JAKĄKOLWIEK książkę z tytułem np. CHUJE... etc..., artykuł w
                  > gazecie, wita się pan z matką/ ciotką: " te chuje mnie wkurwiły"?

Literatura

lubimyczytac.pl/ksiazka/4960537/wszystko-chuj

Muzyka

castet.bandcamp.com/album/nie-graj-z-nami-w-chuja

Krytyka

www.dziennikteatralny.pl/artykuly/chuj.html

ksiazkomaniacyrecenzje.blogspot.com/2017/10/wazna-jest-tylko-miosc-reszta-to-chuj.html
                  To tylko przykłady.

S.
                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 08:46
                    aaaa to pan...
                    nikt PANA nie prosił...
                    ... Ale jak już tu jest, to proszę o odp. na WSZYSTKIE tu pytania ...
                    ... np. dlaczego usuwa pan wybiórczo wątki z ch... ?
                    Dopiero Kasi..aa usunęła PO PÓŁ ROKU za pana inny obraźliwy tutuł.
                    I... dlaczego ona to zrobiła, a pan - nie?
                    To w końcu pana obowiązek.
                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 10:30
                    dzięki za przykłady.
                    Jest pan chu....logiem?
                    Współczuję czasów. Ja, na szczęście, mam to już za sobą
                    -----
                    Dyskusja A2021:
                    - Część ... do ch... ja pana. Może, k.... pogadamy o jeb.... transcendencji?
                    - Ok, k.... OK, a ch.... mi do tego k....A
                    --
                    Znam 1 miejsce z takim sposobem rozmowy:
                    Knajpa przy rondzie pod skocznią6 w Zakopanem. Klienci - zakopiańscy taksówkarze.
                    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 09.10.21, 01:36
                      Gdzieś tę sytuację można skomentować.
                      Gdzie, jeśli nie tu?
                      Tu wolno i żaden tolerancyjny inaczej nie wytnie.
                      Się wzięło i okazało, że swym działaniem nacisnąłem komuś na odcisk.
                      Się zagotowało: niejaki JEEPWDYZLU, niezwyczajny że go wywalają,; wiele chamstwa długo mu uchodziło, założył na temat tego usunięcia aż 3 wątki,
                      p. Wawrzanka, co postulowała aby usunąć wątek o ateistycznych gwałcicielach się obraziła za usunięcie wątku z ch... jami w sukienkach,
                      P. Wariant nieustannie rżnie głupa cały czas w kółko " nie rozumiejąc" moich intencji.
                      ..
                      Ja nie znam praw pionowego podporządkowania, ale ww. wszystko dlatego, że przyszła p. Kasi.aa i po prostu zrobiła to, co każe zrobić netykieta.
                      • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 09.10.21, 21:11
                        feelek napisał:

> P. Wariant nieustannie rżnie głupa cały czas w kółko " nie rozumiejąc" moich intencji.

Trudno inaczej odczytać intencje zakładającego wątek: A ile dzieci zgwałcili ateistyczni ch ...je?
                        niż jako próbę wywołania awantury na forum. Jeszcze trudniej - dziwić się reakcji moderatora.
                        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 17.10.21, 16:52
                          Wariant:...
                          czyli nie można zadać pytania ile dzieci zgwałcili ateistyczni ch... je, choćby w reakcji na pytanie o gwałty katolickich księży?
                          A to dlaczego?
                          • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 17.10.21, 21:17
                            feelek napisał:

> Wariant:...
                            > czyli nie można zadać pytania ile dzieci zgwałcili ateistyczni ch... je, choćby
                            > w reakcji na pytanie o gwałty katolickich księży?
                            > A to dlaczego?

Ależ można - przecież je zadałeś i nawet wisiało czas jakiś.
                            Ale intencje jeepa w reakcji na artykuł o pedofilii w kościele francuskim można
                            zrozumieć, a twoje w związku z tym, że nieokreśleni bliżej ateiści też mogli się
                            dopuścić podobnych czynów - nie bardzo. Zabrakło linku.

Swoją drogą - zrób ćwiczenie językowe i spróbuj znaleźć równie wyrazisty
                            ale bardziej parlamentarny tytuł dla wyosłowanego wątku jeepa.
                            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 17.10.21, 23:28
                              Czyli, że wątki są banowane z powodu intencji ich utworzenia?
                              To nowina.
                              Ja wiem i pan wie, że nie chodzi o nic innego jak o to, że snajper traktuje forum jak swoją prywatną własność do czego nie ma żadnego prawa.
                              Nastąpiło potrójne złamanie reguł:
                              1. snajper nie mógł zlikwidować założonego przeze mnie wątku bo nie było ku temu podstaw,
                              2. snajper miał obowiązek zlikwidować wątek naruszający netykietę (obsceniczne słowo),
                              3. w założonym przeze mnie wątku obraźliwe słowo zostało wykropkowane, a pomimo tego pan urzędnik usuną ł ten wątek, a zostawił ten, który wprost naruszał prawo

PS. To banalne: "parszywi (podli) zboczeńcy w sutannach...".
                              Jeśli nie jest to dla pana wyraziste, to proszę zauważyć, że Mickiewicz nie zniżał się do używania słów obelżywych do określania rozmaitych łajdaków [choć Słowacki pisał: "...ciemno wszędzie głucho wszędzie...co to będzie? Gówno będzie..." jak chciał dowalić Mickiewiczowi.
                              • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 18.10.21, 18:41
                                feelek napisał:

> Czyli, że wątki są banowane z powodu intencji ich utworzenia?
                                > To nowina.

To elementarz moderacji - należy zapobiegać konfliktom, a nie włączać się w konflikty.

> Ja wiem i pan wie, że nie chodzi o nic innego jak o to, że snajper traktuje
                                > forum jak swoją prywatną własność do czego nie ma żadnego prawa.

Skoro podjął się takich obowiązków, to ma przysługujące z tego tytułu prawa.

> Nastąpiło potrójne złamanie reguł:
                                > 1. snajper nie mógł zlikwidować założonego przeze mnie wątku bo nie było ku temu podstaw,

To moderator określa, kiedy należy interweniować, a kiedy można odpuścić.

> 2. snajper miał obowiązek zlikwidować wątek naruszający netykietę (obsceniczne słowo)

Wykropkowane obsceniczne słowo dalej jest obsceniczne. Więc wysłał wątek na Oślą.
                                Zgodnie z tym, czego się domagałeś.

> 3. w założonym przeze mnie wątku obraźliwe słowo zostało wykropkowane, a pomimo
                                > tego pan urzędnik usunął ten wątek, a zostawił ten, który wprost naruszał prawo.

Ponieważ wolność wypowiedzi pozwala na wyrażanie nawet bardzo zdecydowanych stanowisk
                                wobec osób i instytucji publicznych, a nie pozwala na wulgarność wobec innych uczestników.

> PS. To banalne: "parszywi (podli) zboczeńcy w sutannach...".

Słowo "zboczeniec" wypadło ze słownika medycyny i wydaje się bardziej obraźliwe.
                                Poza tym dotyka ok. 30% całości kleru, a nie tylko 2.8 procenta francuskich księży.

> Jeśli nie jest to dla pana wyraziste, to proszę zauważyć, że Mickiewicz nie zniżał się
                                > do używania słów obelżywych do określania rozmaitych łajdaków...

Bo napisał tylko jeden moskalik i nie napisał żadnego limeryku.

PS.
                                Za mojej młodości omawiane słowo pisało się przez samo h i wymawiało z h dźwięcznym.
                                Uważam, że brak dźwięcznej spółgłoski psuje efekt przekleństwa (może za wyjątkiem p*sd*).
                                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 19.10.21, 00:57
                                  Cały pana wywód, panie Wariant to jest zero szczerości.
                                  Pan nie wierzy w ani jedno słowo, co je pan tam napisał.
                                  Komentować nie ma czego.
                                  To i nie będę.
                                  Szkoda.
                                  Albo pan myśli, że z kretynizmem uzbrojonym po zęby w narzędzia nie ma sensu walczyć.
                                  Proszę, a mnie się raz udało - zlikwidowali wątek "ch...w sutannach". Pan powie: żal bo to byli ch...je w sutannach. Ja się cieszę, że choć raz - zapisane prawo zostało zastosowane w praktyce. Świat, jakiego mnie nauczono (że taki ma być) zatriumfował.
                                  ..
                                  PS. "Wariant: za mojej młodości...."
                                  ..
                                  Za mojego dzieciństwa nie miałem pojęcia co słowo na h znaczy. Spodobała mi się taka zabawa: pięć pionowych kresek, 2 pierwsze łączymy pośrodku poziomą kreską, 3 i 4 na dole... Nikt mi nie uwierzył, że nie mam pojęcia co to znaczy, a ja sobie ozdobiłem tymi pięciokreskowcami całą okładkę zeszytu, gdzie mieliśmy się uczyć pisać, było ich tak ze 100.
                                  W ten sposób przeszedłem pierwszą w życiu lekcję kompletnie niezasłużonego wdeptywania mnie w ziemię.
                                  • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 19.10.21, 12:43
                                    feelek napisał:

> Cały pana wywód, panie Wariant to jest zero szczerości.

Chyba jeszcze nie dotarło do ciebie, że jestem zawodowym informatykiem
                                    ze specjalizacją serwery i oprogramowanie serwerowe?
                                    Jeśli chcesz mnie uczyć co to jest forum, jak to działa i jak się je obsługuje - proszę bardzo.
                                    Możemy sobie pożartować.

> Albo pan myśli, że z kretynizmem uzbrojonym po zęby w narzędzia nie ma sensu walczyć.

Jakim uzbrojeniem po zęby? - akurat w przypadku forum gazety (swoją drogą świetny program
                                    jak na swoje czasy) moduł administratora po prostu jest niedorobiony i mogę tylko współczuć
                                    moderatorom, że pracują w takich warunkach. Nie starczyło czasu by go dokończyć i został
                                    jaki jest - prowizorka. Nieustanne chodzenie po forach, otwieranie kolejnych wątków i wycinkowe
                                    przeglądanie postów (a jakich - sam widzisz) - pal diabli, że zgłupieć od tego można, to jeszcze
                                    reakcje zawsze są spóźnione i w zasadzie losowe, bo łatwo coś niewłaściwego przeoczyć.
                                    Podobno miało nie być cenzury prewencyjnej, więc nie ma żadnych narzędzi do obsługi
                                    użytkowników specjalnej troski, żadnych narzędzi do komunikacji z użytkownikami
                                    i żadnych sensowych metod ich dyscyplinowania poza banem za nie wiadomo co.

> Proszę, a mnie się raz udało - zlikwidowali wątek "ch...w sutannach".
                                    > Pan powie: żal bo to byli ch...je w sutannach.

Nie - żal, bo temat był istotny, a wątek miał 18 wpisów. Nie należy kasować
                                    lub przenosić na Osła (co wymusiłeś na kasi.aa) takich wątków.
                                    Niestety treści nie można już zmienić, a snajper55 (lub zastępujący go moderator)
                                    nie ma narzędzia, żeby wykryć taki wątek zaraz po napisaniu i zablokować go nim
                                    się ukaże, przesyłając komunikat, że należy zatytułować go w mniej chamski sposób.

Żal, że ideę kubła wyrzucono do kubła i ani sam nie mogłeś spowodować ocenzurować
                                    wątku, ani szybko zwrócić na niego uwagi moderatora. Szkoda, że w praktyce nie działa,
                                    a przecież kiedyś nawet testowano "samorządne" fora moderowane za pomocą kosza.

Żal (choć mniejszy) również działającego kiedyś modułu do eliminowania niecenzuralnych
                                    słów na forum - gdyby działał wykropkowałby ch...ja automatycznie. Niestety zniknął
                                    przy której modernizacji forum. Zawnioskuj, żeby go przywrócono, a jeśli to niemożliwe,
                                    by sklonowano kod od cenzury antyspamowej (jeśli jeszcze działa, bo można już napisać
                                    "papier toaletowy" bez komunikatu o spamie) i dołożono listę zakazanych fraz w regexie.
                                    To szybka robota.

> Ja się cieszę, że choć raz - zapisane prawo zostało zastosowane w praktyce.

Ja uważam to za klęskę praktyki, a nie za sukces prawa. Więcej szkody, niż pożytku.
                                    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.10.21, 00:34
                                      Ja mam już dosyć.
                                      Dziś osoba snajper wycina to, co mu się nie podoba.
                                      Wyciął gdy O'szoł nazwał nas lemingami w wątku " Morowy krzyż".
                                      Wyciął gdy ja zaprotestowałem, że tamto wyciął.
                                      Co za prymitywny umysł. Zapewne nie rozumie, że jego działanie budzi mój protest- przecież wyciął to, co mnie obraża
                                      Człowiek nadawałby się do GUKPiW, gdyby wiedział co to jest
                                • a_usher Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.10.21, 17:24
                                  wariant_b napisał:

> Za mojej młodości omawiane słowo pisało się przez samo h

Pisało się, bo nie było w słownikach.

> i wymawiało z h dźwięcznym.

Bzdura. Ukraińcy cały czas mają dźwięczne h i bezdźwięczne ch i nigdy się nie mylą.

> Uważam, że brak dźwięcznej spółgłoski psuje efekt przekleństwa (może za wyjątki
                                  > em p*sd*).

Do podkReślenia chaRakteRu wypowiedzi używa się wyRazów z literą R, zwłaszcza staRopolskich kuRRR* i skuRRR*.

PS. Uważaj, bo ktoś uzna, że jaka znajomość języka, taka modeRRRacja.
                                  • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.10.21, 21:43
                                    a_usher napisał:

> Bzdura. Ukraińcy cały czas mają dźwięczne h i bezdźwięczne ch i nigdy się nie mylą.

Ale my się za to mylimy - ich х (h) odpowiada naszemu ch, a ich г (g) naszemu h dźwięcznemu.

> PS. Uważaj, bo ktoś uzna, że jaka znajomość języka, taka modeRRRacja.

Z tego co mi wiadomo sajpeRRR nie moderuje forów pomocowych.

• feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 27.10.21, 01:58
                                      wariant_b napisał: Z tego co mi wiadomo sajpeRRR nie moderuje forów pomocowych.
                                      ..
                                      czy wypływa z tego jakiś wniosek?
                                      Przecież nie przeniesiemy dyskusji tutaj.
                                      A wystarczyłoby gdyby ktoś/coś zrozumiał.
                                      Sam Wariant chciał się spotkać z Admin of Admin i dyskutować, to spuścili go (i nas) po rynnie.
                                      • snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.10.21, 15:49
                                        feelek napisał:

> Sam Wariant chciał się spotkać z Admin of Admin i dyskutować, to spuścili go (
                                        > i nas) po rynnie.

A ty gadasz jak łysy o kolorach.

S.
                                        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.10.21, 23:44
                                          snajper55 napisał:
                                          > A ty gadasz jak łysy o kolorach
                                          ..
                                          ...może i tak, ale nie z tobą.

• snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 28.10.21, 23:55
                                            feelek napisał:

> snajper55 napisał:
                                            > > A ty gadasz jak łysy o kolorach
                                            > ..
                                            > ...może i tak, ale nie z tobą.

To nie było dla ciebie. :D Słusznie, jak widać. :D

S.
                                            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 29.10.21, 00:04
                                              snajper55 napisał:

> feelek napisał:
                                              >
                                              > > snajper55 napisał:
                                              > > > A ty gadasz jak łysy o kolorach
                                              > > ..
                                              > > ...może i tak, ale nie z tobą.
                                              >
                                              > To nie było dla ciebie. :D Słusznie, jak widać. :D
                                              >
                                              > S.
                                              ..
                                              ...czy ktokolwiek może się tu dziwić, że facet goni w piętkę?
                                              Zrobiłby uprzejmość i zatrudnił się w cenzurze w Mińsku ( Białoruskim).
                                              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 02.11.21, 19:47
                                                Ja b. proszę p. Snajpera o wzajemne zrozumienie i takie też - pełne zrozumienia - działanie.
                                                Ja rozumiem pana usiłowania aby na forum nie było łamania netykiety - ma pan dylemat: czy usunąć coś, co jakoś tę etykietę łamie.

NIE rozumiem i nie akceptuję gdy pan, bo dano panu taką władzę, usuwa rzeczy, co nie łamią netykiety, a są dla pana nieprzyjemne. Ostatnio usunął pan wpis Oszołoma, co nie łamał przepisów, a się panu nie podobał, gdy nazwał nas lemingami. Mnie również to określenie się nie podoba, za nikogo takiego się nie uważam, ale co tam.
                                                Niech Pan stosuje powściągliwość w usuwaniu. To nikomu nie zaszkodzi.
                                                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.11.21, 01:45
                                                  Pan Snajper wyciął dziś wpis, p. n4rmoorr' a, cytuję z pamięci:
                                                  " ... Ale fajnie mu odpowiedziałeś. ..."
                                                  ..
                                                  Nie wiem po co to zrobił. To niszczenie idei dyskusji. Ciekawe, nijak mu nie przeszkadzają jakieś wymiany myśli kompletnie nie na temat.
                                                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.11.21, 01:09
                                                    po co tu pisać? Może po to:
                                                    ..
                                                    : ... który zniszczyłeś dyskusji osnowy
                                                    nie bądź spokojny - to forum pamięta
                                                    spisane są tu ingerencje i rozmowy.... [Czesław Miłosz & feelek]
                                    • a_usher Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 06.11.21, 17:00
                                      wariant_b napisał:

> a_usher napisał:
                                      >
                                      > > Bzdura. Ukraińcy cały czas mają dźwięczne h i bezdźwięczne ch i nigdy się
                                      >> nie mylą.
                                      > Ale my się za to mylimy - ich х (h) odpowiada naszemu ch, a ich г (g) naszemu h
                                      > dźwięcznemu.

TY się mylisz stosując błędną transkrypcję i fałszując historię języka.
                        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 17.10.21, 16:55
                          podstawą mojego protestu było dopuszczenie obsceny w postaci uważanych za obraźliwe, niedopuszczalnych przez etykietę wyrazów, uważanych także przez prawo za obraźliwe.
                          Napisałem to w różnych miejscach kilkanaście razy.
                          Dlatego pozwoliłem sobie nazwać działanie Warianta rżnięciem głupa.
              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.10.21, 02:01
                Wariant: " skąd zdziwienie... że nie chcą rozmawiać?,"
                ..
                Ale założenie wątku nie musi mieć za cel chęci rozmowy.
                Skąd pomysł, że ja mam ochotę rozmawiać z kimś takim jak Jeepwdyzlu?
                Chodziło o to, żeby TEMAT nie zniknął.
                Pana tekst to dowód że nie o dyskusję chodzi, a o przyp... lenie ch...jami.. W tym wypadku katolom.
                Mi wisi komu.
                " Ch... je w sukienkach zgwałcili..." może zostać, a " pier.... lenie ateisty" nie może?
                Ale i tak to do pana nie dotrze.
          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.10.21, 20:43
            sorry: Kasi.aa
        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 12.12.21, 00:08
          kasi.aa napisała:

> Cóż...zgłoszone, więc wyosłowałam. Ruchanie również.
          >
          Pani wyosłowała, a ten wątek ... wrócił na freligia.
          Ponownie proszę o interwencję.
          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 21.12.21, 00:55
            Proszę o interwencję.
            Osoba n4 nieustannie, wielokrotnie łamie tam netykietę.
            Ostatnio w wątku "W co i czemu wierzysz."
            Wnioskuję o zbanowanie tej osoby z forum religia.
            • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 21.12.21, 06:29
              Najlepiej jak byś się Feelek sam zbanował za prywatne wycieczki i za chamskie odżywki do kobiet .I dał wszystkim spokój .
              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 22.12.21, 00:02
                Proszę pani o nicku taniarada.
                Muszę panią ostrzec przed internautą o nicku n4....
                Interweniowaliśmy, aby ta osoba przestała tu łamać pezepisy.
                Poskutkowało
                Proszę czuć się ostrzeżoną przez kolegę z forum.
                • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 22.12.21, 23:51
                  Masz tupet i ignorancję skarżyć się ciągle na moderacji.A sam nie przestrzegasz zasad .Żenada człowieku.Dlaczego na tym forum kobiety tak cię nie lubią .Sam sobie odpowiedz .
                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 24.12.21, 23:29
                    taniarada napisał:

> Masz tupet i ignorancję skarżyć się ciągle na moderacji.A sam nie przestrzegasz
                    > zasad .Żenada człowieku.Dlaczego na tym forum kobiety tak cię nie lubią .Sam s
                    > obie odpowiedz .
                    ..
                    Odpowiadam pani taniarada:
                    musi pani uważać na osobę o nicku n4:
                    to człowiek, który był wielokrotnie banowany za oszustwa, których się dopuszcza na forum podając cudze teksty za własne, co jest oszustwem plagiatu i jest zakazane.
                    W ostatnich kilku dniach kilkunastokrotnie.
                    Musi pani na tę osobę uważać.
                    • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 25.12.21, 02:18
                      Panie Feelku ,panu się bardzo nudzi .Nie pan swojego życia prywatnego ?Nie ma bliskich ,nie ma przyjaciół .To już jest natręctwo .To już jest paranaja .
                      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 25.12.21, 19:34
                        Proszę pani Taniarada.
                        Została pani ostrzeżona przed osobą o nicku n4.
                        Czy oczekuje pani innej pomocy?
                        Czy ta osoba jakoś pani jeszcze przeszkadza?
                        Grozi?
                        Nastaje na pani hymen?
                        To w istocie problem.
                        Ja jednak nie umiem pani inaczej pomóc.
                        Proszę zgłosić się do władz forum.
                        Może pani kasia. a pomoże, jak już nie raz pomogła wcsprawie tej osoby n4 ....
                        W sprawie "paranaja", cokolwiek to nie jest - również.
                        Życzę powrotu do zdrowia i braku dalszych problemów ze strony osoby n4.
                        ..
                        PS. Jak to dobrze, że jest to forum moderacja, tu zawsze można znaleźć sprawiedliwość, ochronę przed rozmaitej maści trollami, jak ten n4, co nastają na panią, pani taniarada.
            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 21.12.21, 22:06
              Dziękuję Moderacji za interwencję!
              Poskutkowało.
    • oszol-lom-z-rm Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.10.21, 13:21
      przyłączam się do apelu a ponadto protestuje przeciw likwidowaniu moich wątków
    • takabylawolaboska Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 25.11.21, 15:51

cyt.

" taniarada Re: Pozwy za znieważenie Jana Pawła II 22.04.21, 16:25
      bib24 napisała:

> nie jest ci naprawdę chociaż trochę głupio bronić gwalcicieli? myślisz, że bóg
      > ci to daruje?
      Powiem ci w sekrecie .Boga mam w sercu.Kiedyś jak nie było pandemii i poszedlem spowiedzi to wymawiam swoje grzechy i mówię że obrażam ludzi na necie.Ale w dobrej wierze.I nie zadał mi pokuty.Rozumiesz coś z tego? "

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 04.12.21, 19:33
        Cofam tytułową peośbę w odniesieniu do admina, Snajpera.
        Fora internetowe, niektóre, tak mają, że się wszystkim nie dogodzi.
        Dodatkowo przychodzą tu ludzie rozmaici, niektórzy z problemami natury psychicznej.
        Rozumiem rozdroże, na którym czasem znajduje się jakiś admin.
        Trudno, dostosować się trzeba i do tego, że giną bezpowrotnie jakieś fragmenty dyskusji..
        Piszę to pomimo tego, że zauważam, że czasem się usuwa coś, co p. Adminowi nie pasuje.
        Powrotu do zdrowia Snajperowi.
    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 25.12.21, 22:18
      Cuda:
      wpisy z tego Forum Moderacja ktoś wycina:
      usunął wpis pani Kasia.a, co informował o usunięciu wątku pn.: " Ruchanie zakonnic".
      ..
      Macie wy tam u siebie admini niezły bałagan: jedni admini usuwają innych?
      ..
      A jeszcze: 1. usuwacie jakichś ludzi, co zaśmiecają swoim kretynizmem to forum, a potem 2. usuwacie te wątki porządkujące na Oślą Ławkę.
      ..
      To wszystko jeszcze mogłoby być.
      Ale jak do decyzji dopuszczacie kretynów, co nie mają pojęcia o netykiecie, prawie, języku polskim, to żle z wami, szanowni państwo.
      ..
      Ale to nie ma problemu: zawsze można ten wpis usunąć.
      I po problemie?
      Do czasu, do czasu.
      • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.12.21, 12:09
        U ciebie kasia.a nic nie pisze o usuwaniu "Ruchanych zakonnic",
        a u mnie kasi.aa usuwa je nadal. Cuda niewidy po prostu.
        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 26.12.21, 20:46
          Wariant: " ...cuda... po prostu..."
          ..
          ...ale naprawdę: sprawdziłem ze 2 razy przejrzałem listę w FoM. Sprawdziłem 2 x i wpisu kasia. a nie było! To o tyle łatwe że jej nick jest na pomarańczowo.
          Jestem jak najdalszy od spiskowych teorii, ale sam doskonale Wariant wiesz: wątki znikają bezpowrotnie w niebycie. Wątek o usunięciu trolla n4 po zarejestrowaniu tam kilku jego usuniętych wpisów, sam wylądował na ośle. Choć swoje zrobił i chwała mu za to.
          Na tym forum wpisy także lądują w niebycie.
          Bałagan jaki tu panuje budzi mój podziw i sam jest wart pracy badawczej.

• wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 27.12.21, 00:22
            feelek napisał:

> ...ale naprawdę: sprawdziłem ze 2 razy przejrzałem listę w FoM. Sprawdziłem 2 x
            > i wpisu kasia. a nie było! To o tyle łatwe że jej nick jest na pomarańczowo.

Ale jest tutaj z datą 06.10.21, 15:04

> Na tym forum wpisy także lądują w niebycie.

A za wyjątkiem spamu i błędnie założonych na FoF/FoM wątków nie na temat - nie powinny.
            Generalnie te fora służą do krytykowania i ich cenzurowanie wydaje się niezręczne.

> Bałagan jaki tu panuje budzi mój podziw i sam jest wart pracy badawczej.

Bardziej projektowej i programistycznej.
            Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego Administracja nie próbuje ułatwić pracy moderatorów
            i w ogóle nie rozwija tej części oprogramowania forum pozostając przy leciwej prowizorce.
            Jeśli dodatkowo brakuje jakiejkolwiek komunikacji z użytkownikami, to skutkiem działań
            moderatorów będzie jedynie dalszy bałagan na forach.
            • januszekxxl Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 27.12.21, 21:18
              wariant_b napisał:
              > Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego Administracja nie próbuje ułatwić pracy moderatorów

Bo administracja bierze pieniądze nie wiadomo za co. Na pewno nie za ułatwianie pracy moderatorom.
              Za co płacą adminstracji?
              • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 27.12.21, 23:02
                Sam się tu wkopałeś .Wystarczy poczytać co wyprawialeś z tą biedną kobietą w tym wątku na ematce .Normalnie amok .Można poczytać januszka .Wyjątkowo bezczelny typ i sygnaturka .Czegoś takiego do tej biednej kobiety takie chamstwo nie spotkałem od lat .To się nie mieści w głowie.Wariant przeczytaj to bo oszaleję . Cały januszek . forum.gazeta.pl/forum/w,567,172925632,172925632,Czy_to_byla_manipulacja_.html
                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 29.12.21, 21:31
                  Pani taniarada!
                  Czy potrzebuje pani jakiejś pomocy?
                  Może trzeba pani na policję??
                  Kto, co, wyprawiał z jaką biedną kobietą?
                  Czy chodzi o panią?
                  Czemu pisze pani, że oszaleje??
                  Czy ciągle chodzi o tego n4...?
                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 05.01.22, 03:09
                    Taniarada to n4.
                    Ale to przecież nielegalne.
                    Czemu tego nam nie powiedział?
                    Aaaa... bo to oszust, zapomniałem.
                    Państwo ( moderacja) to tolerujecie?
                    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.01.22, 20:25
                      Uprzejmie i stanowczo proszę Moderację o usunięcie trolla n4/ taniarada z forum religia.
                      Ta osoba była tam wielokrotnie usuwana za swoje łamiące prawo, netykietę wpisy, nieustannie wkleja nieswoje teksty, obraża dyskutantów...
                      Sprawa jest powszechnie znana, choćby panu Adminowi Snajperowi.
                      Pisuje tam 10- 15 osób, 6 z nich, w tym Admin zwracały tej osobie uwagę.
                      My to wytrzymamy i dyskusja też.
                      Ale "chamstwu trzeba się przeciwstawiać siłą i godnością osobistą" [ Kabaret Dudek].
                      W związku z tym - proszę - jak wyżej.
                    • snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.01.22, 23:17
                      feelek napisał:

> Taniarada to n4.
                      > Ale to przecież nielegalne.

Legalne. Jeśli uważasz inaczej to pokaż jaki zapis tego zakazuje.

S.
                      • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 07.01.22, 23:52
                        nie, nie muszę niczego pokazywać,
                        prawo zabrania podszywać się,
                        występowanie pod kilkoma nickami jest zabronione od początków forów internetowych,
                        najzwyklejsza uczciwość każe każdej uczciwej osobie informować, jak w tym wypadku: taniarada to n4
                        • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.01.22, 00:41
                          Ty to się nudzisz .Masz już jakąś obsesję człowieku .Gdybym pisał w dwóch nickach to tak .Pisała ci kaliika ,Wawrzanka .A ty dalej swoje smędzisz Nie widzisz że robisz z siebie pośmiewisko Cały dzień tylko o mnie myślisz i piszesz I Ta to samo..Od tego są admini .Wątki o mnie, pisanie o mnie. To trzeba leczyć .
                          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.01.22, 01:09
                            Jeszcze raz proszę Moderację o zajęcie się panią taniarada/ n4/ nie wiem jakich jeszcze nazw to coś używa.
                            Zbanujcie to coś łaskawie, albo po prostu coś zróbcie.

To pozwoli nam dyskutantom - dyskutować
                            Dziękuję.
                          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 08.01.22, 01:51
                            tanirada: ... powiedziała/ powiedział/ powiedziało: ....
                            ..
                            sorry, ale ktoś coś mówi?
                            taniarada?
                            n4...?
                            ktośjeszcze?
                            musi się zadeklarować:
                            forumowicz?
                            troll?
                            plagiator?
                            I musi się pospieszyć
                            - został/a/o zgłoszone do zbanowania - po tym nie będzie możliwe jemu cokolwiek
                            ;(
                            • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 09.01.22, 01:29
                              Zwracam uwagę moderacji, że zbanowany użytkownik n4rmoorr vel taniarada, w dniu 8.01.2022 pojawił się na forach ponownie z nickiem n4rmoorr1, także na FReligia.

Czy regulamin forów zezwala na takie „ zabawy”?
                              • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 09.01.22, 17:43
                                Sorry, NIE jest moim celem, aby pan taniarada/ n4.../n4...1 stracił możliwość bycia aktywnym internautą na forach...
                                ...
                                Ale ta osoba nie daje szans, aby móc ją zignorować/ zakończyć sprawę...
                                obecnie jako n4...1/ taniarada znowu, jak tu wykazuje się hejtliwością (sic!)
                                ..
                                niech przestanie: wklejać nie swoje bez podpisu, wymyślać innym internautom, mi jego obecność poza tym nie przedzkadza...
                                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 09.01.22, 22:19
                                  Po przemyśleniu:
                                  popieram internautkę Ta:
                                  nie powinno być takich " zabaw".
                                  Zbanowany internauta nie powinien mieć dostępu do forum.
                                • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 10:23
                                  feelek napisał:

> Ale ta osoba nie daje szans, aby móc ją zignorować/ zakończyć sprawę...

Niestety, ta osoba nie wyciągnęła wniosków i nie zrozumiała
                                  za co dostała bana na swój nick n4rmoorr kilka dni temu. Za niewinność?

Pan taniarada vel n4rmoorr vel n4rmoorr1 nadal łamie netykietę i stanowione prawa autorskie wklejając cudze teksty jako swoje na Forum Humorum pod nickiem „ taniarada”. Jednocześnie tutaj dokonuje wpisów niezgodnych ze stanem faktycznym przedstawiając innych uczestników w fałszywym świetle. To także jest wbrew netykiecie.

Po raz kolejny, teraz w tym miejscu informując o tym moderację forów, publicznie wzywam użytkownika taniarada vel n4rmoorr vel n4rmoorr1 do zaprzestania zaśmiecania mojej poczty swoimi mailami z pomówieniami, ordynarnymi epitetami i pogróżkami. Wszystkie są zarchiwizowane i mogą być podstawą do wszczęcia kroków prawnych !

• taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 13:04
                                    Zajmij się swoim życiem .Wszyscy wam o tym mówią .Tobie i Feelkowi .Ile można .Ze snajper usuwa moje wątki o stalkingu ,który prowadzisz na różnych forach wobec mnie to raz .To się robi żenujące .A drugie to on chroni ciebie .Choć na to nie zasługujesz .Coraz gorzej z tobą .Wpadłaś w obsesję .Śledzisz mnie od rana do wieczora .To jest chore .Muszę koniecznie coś z tym zrobić .Bo mi nie dasz spokoju..Może jakiś adwokat mam w rodzinie .Normalnie szok co ty robisz .
                                    • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 13:13
                                      Prowadzisz swoistą krucjatę i to od zeszłego roku .Na forum Ematka ,na forum Kraj ,na forum Religia i na forum Psychologia .To się nie mieści w głowie .Zmanipulowałaś Feelka i cały czas go podpuszczasz .Nie dasz mi spokoju ,póki nie wytoczę ci jakieś sprawy sądowej .Nie mieści to się w głowie .
                                  • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 13:52
                                    ta napisała:

> Po raz kolejny, teraz w tym miejscu informując o tym moderację forów, publicznie wzywam
                                    > użytkownika taniarada vel n4rmoorr vel n4rmoorr1 do zaprzestania zaśmiecania mojej poczty
                                    > swoimi mailami z pomówieniami, ordynarnymi epitetami i pogróżkami.
                                    > Wszystkie są zarchiwizowane i mogą być podstawą do wszczęcia kroków prawnych !

Zgłoś przypadek na adres forum@agora.pl
                                    Nękanie za pomocą maili to nie jest trollowanie, a czysty stalking.

Niestety administracja zwykle nie zagląda po raz drugi do "odfajkowanych" wątków na FoF/FoM,
                                    a te domyślnie są w układzie według daty założenia - ten akurat jest z maja 2021. Nie znajdą.

Przy okazji - wczoraj dopisałem się do twojego wątku "Stalking…" na emamie, ale jak widać
                                    też nie miałem dość wiedzy w temacie, do jakiego stanu psychicznego doszedł już taniarada.
                                    • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 15:15
                                      Była bardzo zaangażowana jak był astro się pojawił w wątku pod innym nickiem.Już wtedy pisała by mnie zbanować forum.gazeta.pl/forum/w,567,172753391,172753391,Stalking_.html pod tym linkiem była na ematce ,ale kobiety ją tam pogoniły .Nie napiszę kto .Była na psycholgii 5 razy ,ale nie było odzewu .Teraz mnie prześladuje na forum religia .Nikt tego zauważył tylko Feelka .Ale to ona go nastawia przeciw mnie .Na forum psychologia mówiła ,że jest tam ostatni raz ,a wpadała częściej .Jestem przez nią osaczony.Zobacz ostatni post u Wawrzanki .Nie powiem ,że jestem grzecznym chłopcem ,ale nikomu nie robię krzywdy.Ją boli bardzo ,że Pocoo ze mną rozmawia .Nie będę więcej na moderacji o tym rozmawiał .Masz swój rozum to wiesz .Jak by mnie nikt nie lubił to tyle osób by nie było za mną .Ona nie ma argumentów ,nie ma przyjaciół.Tylko szaloną nienawiść .
                                      • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 15:26
                                        Stalking jest ciężki do udowodnienia .Ta jest niebywale grzeczna .Ale na tym to polega jak cię ktoś osacza .Zapytaj się jej po co przyszła na religię .Jak na FK czuła się jak ryba w wodzie . Mogę Ci powiedzieć .Zobaczyła Hanę i mnie . Przeczytaj sobie co napisała iwles forum.gazeta.pl/forum/w,567,172753391,172753391,Stalking_.html?p=172765115 i nie zdradzę Ci mirelki 1.Chce mi się rzygać tym.Ile można .
                                      • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 20:00
                                        taniarada napisał:

> Już wtedy pisała by mnie zbanować
                                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,172753391,172753391,Stalking_.html

Ale ona tam w ogóle nie wymieniła twojego nicka. I to chyba był jej największy błąd,
                                        bo została potraktowana jak studentka szukająca materiału do pracy dyplomowej.
                                        Wypowiedziałem się na ten temat we wzmiankowanym wątku pod postem annyboleyn.

> Stalking jest ciężki do udowodnienia .Ta jest niebywale grzeczna ...

Nie tak bardzo - jeśli ktoś mnie podpuści, mogę napisać kawałek programu do wyłapywania
                                        toksycznych użytkowników forum - problemy są głównie z analizą językową wypowiedzi,
                                        ale statystyka interakcji jest prosta, o ile poziom zagnieżdżeń w gałązce wątku (nesting-lvl)
                                        nie przekracza 24, bo potem już nie wiadomo, kto komu odpowiada, chyba że z cytatów.
                                        Określenie zachowań toksycznych jako stalkingu wymagałoby jeszcze tylko wniosku osoby
                                        poszkodowanej przez natarczywe zachowania, bez tego mamy jedynie trolla.

Ta jest starym nickiem na forach gazetowych i spotykamy się przelotnie od wielu lat,
                                        więc potwierdzam, że jest grzeczna i nie ona stanowi tu problem.
                                        • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 21:34
                                          Dziękuję panom feelkowi i wariantowi.

Użytkownik taniarada vel n4rmoorr vel n4rmoorr1 prowadzi szczególnie zawziętą krucjatę przeciw mnie, pełną obrzydliwego, niespotykanego kłamstwa. Mimo tego, że został niedawno zbanowany jeden jego nick, mimo usuwania jego obrażających feelka i mnie postów przez moderatora FR, mimo usuwania jego postów z FPsych atakujących innych uczestników i zwracania mu tam uwagi na trollowanie nadal nie ustępuje w atakach.

Zarzuty tego pana wobec mnie są wyssane z palca więc albo prymitywnie kłamie, albo są to chorobowe urojenia.

Wypada mi życzyć mu zdrowia, ja pomóc mu nie mogę.
                                          —-
                                          Wątek na e-mamie jest do wglądu, jak i wszystkie moje wpisy na forach, nie mam się czego wstydzić.

To, że nie zostałam na emamie zrozumiana, trudno, bywa. Nauczyłam się za to paru ciekawych przepisów kulinarnych, niektóre już wypróbowałam :))) Nie mam do Pań z emamy żalu, poniosła je ułańska fantazja i chęć zabawy, zabrakło refleksji. Może kiedyś się pojawi, jak Panie poskładają sobie fakty.

• taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 22:04
                                          Nie ona tam wpadła pod wpływem wątku Hany która we emocjach wywaliła ją na oślą .Pamiętasz taki wątek na FK o Wielkanocy to zajrzyj.Ta była tam bardzo aktywna.Gdy pojawił się astro pod nowym nickiem to też chciała mnie zbanować.A ja po prostu wywaliłem drania ,co obrażał kobiety .Wiesz o tym .Pięć razy była na psychologii by mnie zdyskredytować .Ale tam też się nikt na to nie nabrał .Teraz zepsuła wątek u Wawrzanki .Przykleiła się do Feelka w swoistej krucjacie przeciew mnie .Tylko ktoś napisze coś negatywnego o mnie Ta już się melduje..Anna Bolen nigdy mnie nie wygasiła .Niech Ta mnie wygasi i Feelek ..Ile można o tym gadać .
                                          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 22:29
                                            Popieram postulat aby osoba Taniarada/ n4.../ n4....1 została trwale usunięta z forum gazeta za stosowanie trollingu, ubliżanie dyskutantom, plagiatowanie tekstów.
                                            Do takiego wniosku się przyłączam.
                                        • snajper55 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 11.01.22, 14:41
                                          Fora są otwarta platformą do prowadzenia dyskusji i spotykamy się tutaj z różnymi ludźmi. Niestety, czasem są to dewianci molestujący uczestniczki forow. Tu najwyraźniej mamy do czynienia z kimś takim. Mamy do czynienia z osobą potrzebującą wirtualnych rozmów z kobietami do osiągnięcia satysfakcji seksualnej. Sam opisywał, że w realu mu "konar nie płonie" i randki z prawdziwymi kobietami zakończyły się klęską, sam opisywał że potrzebuje wirtualnych kontaktów z kobietami, aby mu "konar zapłonął", sam pisał że często się masturbuje. Czy jego rozmówczynie są świadome do czego są używane?

Nie mając adresów mailowych do niektórych forumowiczek dewiant używa forów do pisania bardzo prywatnych listów. Może zresztą publiczne prowadzenie takich rozmów bardziej rozpala mu konar? Z tego co słyszałem nie dotyczy to tylko FR. To także sprawa forum Częstochowa, emama, Psychologia, Kraj, być może jeszcze innych.

Kiedyś taniarada nie zachowywał się jak obrzydliwy dewiant. Jedynie kradł cudze teksty i udawał, że sam to napisał. Jednak od wielu miesięcy (od rozstania z żoną, o czym wielokrotnie pisał podkreślając że jest wolny?) jego zachowanie przestało być akceptowalne. To co już opisałem to tylko jeden aspekt jego obecności na forach. Kolejny to ciągle ocenianie innych uczestników forów, które jest prawdę mówiąc zwykłym hejtem.

Uważam że ten uczestnik forów (używający wielu nicków) powinien byc na stałe zabanowany, o co proszę Administrację.

S.
                                          • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 11.01.22, 16:21
                                            snajper55 napisał:

> Uważam że ten uczestnik forów (używający wielu nicków) powinien byc na stałe
                                            > zabanowany, o co proszę Administrację.

A czy zamiast prosić, nie lepiej byłoby zawalczyć o to, byś ty, jako opiekun dotkniętych
                                            hejtem forów, miał prawo wykluczyć taką osobę z forum lub tylko z prawa publikowania?
                                            Odpowiednie do tego oprogramowanie kiedyś było i może jeszcze funkcjonuje.
                                            Wiem, że z zakomunikowaniem decyzji jest problem, ale coś wykombinujesz.
                                            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 11.01.22, 21:53
                                              Ja miałem przez jakiś czas mieszane uczucia zg. z zasadą, że nie można rozwiązywać problemu kogoś jak taniarada/ n4 poprzez kogoś takiego eliminację: zawsze czyjaś narracja się będzie nie podobać. Do tego " sprowadzanie na ziemię": dać spokój, ogłosić GFY, "dać spokój, to w końcu miły facet".
                                              I jeszcze: w necie trudno ocenić kto jest kim, a może jest odwrotnie- może to nie troll, a ofiara?
                                              ..
                                              Na koniec zostaję z opinią: n4/n4...1/taniarada to ktoś niereformowalny, który powiniem być trwale zbanowany.
                                              • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 12.01.22, 00:05
                                                feelek napisał:

> Ja miałem przez jakiś czas mieszane uczucia ...

Moja sytuacja jest prostsza - jako informatyka bardziej interesuje mnie funkcjonalność
                                                oprogramowania forum, możliwość wykonywania typowych operacji mniejszym wysiłkiem,
                                                w krótszym czasie, wyższej skuteczności czy niższej stopie błędów. Nie oceniam decyzji
                                                moderatorów, ale ich efekty.

Projekt forum tworzony był w dość odmiennych realiach, w czasach, kiedy Internet był
                                                dobrem ekskluzywnym, a nie powszechnym. Mało było komercji, treści sponsorowanych,
                                                reklamy, hejtu, spamu... i mniej użytkowników nie respektujących żadnych zasad współżycia,
                                                w szczególności Regulaminu i Netykiety. Długo Forum opierało się o dobrą wolę obu stron,
                                                a w związku z tym nie rozwijano oprogramowania wspierającego moderację, bo nie było
                                                to najważniejsze. Potem siwa wprowadziła model zakładu wychowawczego dla trudnej
                                                młodzieży - a brak narzędzi i procedur pozostał. A teraz aes musi prosić o wsparcie.
                                                Ani uczestnicy forum ani administracja nie muszą jej udzielić, a gdyby chcieli nie mają jak.
                                                • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 18:25
                                                  wariant_b napisał:

>A teraz aes musi prosić o wsparcie.
                                                  > Ani uczestnicy forum ani administracja nie muszą jej udzielić, a gdyby chcieli nie mają jak.

Niestety, jest to zauważalne :)
                                                  No bo cóż zdobić z użytkownikiem, który przylepił się do człowieka i w swych urojeniach nie odpuszcza?
                                                  Zwłaszcza, że nigdy na forach nie prowadziłam z nim żadnych dyskusji, rozmów, bo - mówiąc grzecznie i mocno powściągliwie - nie znajdowałam z tym panem wspólnych tematów…Ze dwa, może trzy razy prosiłam grzecznie, by nie komentował moich postów i to cały kontakt.

Urojenia chorobowe pan ma, czy świadomie hejtuje, wynik taki sam i administracja powinna reagować!

Publiczne wzywanie do zaprzestania wysyłania mi obleśnych, dwuznacznych, czy pełnych wulgaryzmów i pogardy maili na pocztę także nie poskutkowało.

Czy mam myśleć, po poście snajpera tutaj zamieszczonym, że pan potrzebuje tego przylepiania się do zaspokajania swoich intymnych potrzeb? Obrzydliwość.

Jak widać pan dobrze się ma, jest nadal aktywny jak dotąd, refleksji żadnej, wstydu zero.
                                                  Nadal cenzuruje i metkuje innych użytkowników, nadal zaczepia kobiety…

I pięknie :)

• feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 18:57
                                                    1. Trzymaj się Ta!
                                                    Jesteśmy z Tobą, Twoim Światem, Twoim na ten Świat patrzeniem.
                                                    2. JESZCZE RAZ: PRZYŁĄCZAM SIĘ DO POSTULATU TRWAŁEGO USUNIĘCIA Z FORUM OSOBY: TANIARADA/ N4, N4.....1...
                                                    3. Panowie: Wariant, Snajper, jesteście bieglejsi spróbujcie co się da zrobić z "Prxypadkiem n4"
                                                    4. Pani Ta, jak stalker ci zatruwa życie, zgłoś to na policję/ zmień, zlikwiduj starą skrzynkę????
                                                  • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 21:05
                                                    Zbanuj mnie i daj mi święty spokój .Twoim problemem jesteś ty sam .Od maja zeszłego roku siedzisz tu na moderacji i jęczysz .
                                                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 23:58
                                                    taniarada napisał:

> Zbanuj mnie i daj mi święty spokój .Twoim problemem jesteś ty sam .Od maja zesz
                                                    > łego roku siedzisz tu na moderacji i jęczysz .
                                                    ..
                                                    Przyłączam się.
                                                    Pp. Moderacjo/ Administracjo:
                                                    p. taniarada też prosi aby zbanować osobę taniarada/ n4.
                                                  • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 22:36
                                                    Dziękuję feelek.

Coś drgnęło :) Jeden z postów użytkownika n4 z dzisiaj został z tego wątku usunięty, a więc moderacja/administracja tutaj zagląda. To zawsze coś, chociaż z kolei inni użytkownicy nie mogą zapoznać się z pełną paletą możliwości n4 w oczernianiu ludzi. A może o to chodzi?

Jestem nadzwyczaj cierpliwa, ale także konsekwentna w działaniu.
                                                    Rozważam oczywiście zgłoszenie nadużyć do organów ścigania.
                                                  • n4rmoorr1 Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 23:24
                                                    Masz tupet .Dwie osoby w swoistej krucjacie .Zmienię nicka i tyle mnie zobaczysz .Żałosne .Ciekawi mnie dlaczego jesteś taka uparta w swojej nienawiści ? I dlaczego nigdy mi nie odpisałaś .Warto by prześledzić wszystkie posty po wbiciu w wyszukiwarkę .Feelek nawet nie jarzy o co chodzi .A idzie w ciemno. Śmieszne .Co ci daje jak jesteś chora.Ludzie zmieniają nicki i to jest normalne .
                                          • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 12.01.22, 13:22
                                            Informacje o niestosownych zachowaniach tego pana były dostępne od bardzo dawna. Wielu użytkowników je zgłaszało, także tutaj, na tym forum z prośbami o interwencje. Na forach, na których ten pan najczęściej przebywa także cyklicznie ktoś je wskazuje. Są usuwane jego hejtujące takich użytkowników posty, tak, że nie wszyscy mogą się z nimi zapoznać i je samodzielnie ocenić. To ma dwie strony - dobrą, że hejt jest usunięty, złą- jak wyżej.

Oto przykładowo jeden z wpisów użytkowniczki annaboleyn z emamy:

annaboleyn
                                            Re: Psychofanki - wygaszacie czy nie?
                                            29.11.21, 21:21
                                            Jak tylko przestaną być zabawni/zabawne.
                                            Wygasiłam taniarada, na początku mnie bawił (jak to błazen, wiadomo), ale potem zaczął być tak obleśny, że mi sie kawa cofała. Dla zdrowia omijam klinicznie zaburzonych, a on mi na takiego wygląda. „

Na tym wątku jeszcze dwie panie wskazują konkretnie tego pana, jako tego, którego były zmuszone „ wygasić”,
                                            ——
                                            Ile kobiet pan zaczepiał, nękał i wykorzystywał ( jeden z użytkowników szczegółowo opisywał proceder scamu w skargach oficjalnie tu składanych) tego się nie dowiemy, bo kobiety są najczęściej wystraszone i zawstydzone. Wolą milczeć, co, niestety ośmiela takich panów, którzy przy braku reakcji środowiska zaczynają się czuć bezkarni.
                                            • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 12.01.22, 22:15
                                              ta napisała:

> Informacje o niestosownych zachowaniach tego pana były dostępne od bardzo dawna.

Właśnie tu leży problem - moderacja powinna być szybka i skuteczna.
                                              Nie można dopuścić do eskalacji takich toksycznych zachowań.

Po to jest kubeł ("Zgłoś") i dlatego są opiekunowie forów.
                                              Ale kubeł praktycznie nie działa, a aes-i nie mają wystarczających uprawnień.
                                              No i brak komunikacji z użytkownikiem, żeby wiedział czego mu nie wolno.
                                              • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 12:45
                                                wariant_b napisał:

> Właśnie tu leży problem - moderacja powinna być szybka i skuteczna.
                                                > Nie można dopuścić do eskalacji takich toksycznych zachowań.

Tak, to optymalny model. Niemniej, by tak mogło być moderator nie może być obciążony pracą 24/24.
                                                To jest tylko człowiek, do tego pełniący tę funkcję w warunkach wolontariatu ( tak sądzę).
                                                Fora GW rozmnożyły się do monstrualnych rozmiarów, uczestników jest moc, na niektórych forach wątki pędzą ekspresowo. Jak nad tym chaosem ma zapanować jeden moderator mając, jak sygnalizujesz, dość marne narzędzia?

Moim zdaniem opiekunów forów powinno być kilku, w tym na forach wielkich i „ wrażliwych” conajmniej jeden na etacie. Pozyskiwanie moderatorów nie może też być „ z łapanki”. Powinny być jasne i czytelne zasady powierzania tych funkcji.
                                                Jest także konieczna rozbudowa oprogramowania pozwalająca moderatorom na lepszy wgląd w forum
                                                i sprawniejsze zarządzanie. Tu ty wiesz najlepiej co i w jaki sposób można usprawnić.

Widziałabym tutaj
                                                - stworzenie możliwości komunikowania się użytkowników poprzez „ pocztę wewnętrzną” portalu, bez używania skrzynki poczty GW - mam nadzieję, że informatyk zrozumiał moją próbę opisania o co mi chodzi ;)
                                                Za pomocą takiego komunikatora moderator mógłby mieć kontakt w razie potrzeby z każdym użytkownikiem.
                                                Teraz można mieć login do pisania na forach, a nie mieć skrzynki pocztowej. W takiej sytuacji moderator ma ograniczone możliwości kontaktu z kłopotliwym użytkownikiem.
                                                To byłoby rozwiązanie problemu, który i ty sygnalizujesz:
                                                cyt: „ > No i brak komunikacji z użytkownikiem, żeby wiedział czego mu nie wolno.”

- zablokowanie możliwości komentowania przez osobę „ wyszarzoną” postów osoby, która ją „ wyszarzyła”, co pozwoliłoby na ograniczenie hejtu.

> Po to jest kubeł ("Zgłoś") i dlatego są opiekunowie forów.
                                                > Ale kubeł praktycznie nie działa, a aes-i nie mają wystarczających uprawnień.

Czy to jest wielki problem informatyczny, by poprawić funkcję „ kubła/zgłoś post/naruszenie netykiety, prawa, regulaminu” ?
                                                ——-
                                                Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają, trzeba na bieżąco dostosowywać się do nich.
                                                Z nostalgią wspominam czasy tworzenia się forów GW, ludzie mieli więcej samodyscypliny i szacunku do miejsca.
                                                Teraz trzeba im trochę w tym pomóc :)

• taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 13.01.22, 14:16
                                                  Powinnaś zostać na forach niezależnych takich jak psychologia adminem .Masz dużo wolnego czasu .I marnujesz swój talent..Ludzie mają różne hobby ,zainteresowania .Bycie adminem było by spełnieniem marzeń.Życzę ci tego .Nawet nie chowam urazy .Bo kobiety są dla mnie świętością i boginią .Od małego mnie tak wychowywali jak umarła matka .To te siostry ,kuzynki Wybacz już tu nie będę zanudzał
                                                • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 00:03
                                                  ta napisała:

> Moim zdaniem opiekunów forów powinno być kilku, w tym na forach wielkich i „wrażliwych”
                                                  > conajmniej jeden na etacie.

Fora "wrażliwe" to trochę relikt z czasów działania automatu - można było przypisać do forum
                                                  przy jakiej liczbie skasowanych postów użytkownik dostaje zakaz pisania/zakładania wątków.
                                                  Fora "wrażliwe" np. Religia czy Nauka miały te limity niższe niż pozostałe, bo częściej zdarzały
                                                  się tam spory ideologiczne przechodzące w zwyczajne pyskówki. Zwykle dyżurny administrator
                                                  dostawał zgłoszenie mailowe i wycinał post inicjujący awanturę wraz z gałązką odpowiedzi
                                                  (bo nie należy odpowiadać na nieregulaminowe posty), więc też miałem bana na "wrażliwych"
                                                  za dyskusje na zupełnie innych forach.

Dodatkowe etaty nie wydają się realnym pomysłem, bo działalność forum chyba nie jest
                                                  dochodowa, więc trzeba kombinować jak pozostać przy wolontariacie a środki przeznaczyć
                                                  raczej na poprawę oprogramowania, by zmniejszać zapotrzebowanie na etaty.

> Pozyskiwanie moderatorów nie może też być „z łapanki”.
                                                  > Powinny być jasne i czytelne zasady powierzania tych funkcji.

I chyba tak jest, bo jakoś nie widać nowych nicków jako opiekunów forów.
                                                  Ostatnio problem był na Psychologii i chyba skończył się niczym.

> - stworzenie możliwości komunikowania się użytkowników poprzez „ pocztę wewnętrzną”
                                                  portalu, bez używania skrzynki poczty GW

Bardziej chodzi mi o sformalizowaną komunikację, a więc bardziej odpowiednik bazy danych
                                                  o działaniach związanych z moderacją niż odpowiednik poczty. Czyli wciskamy "Zgłoś",
                                                  wybieramy z listy powód zgłoszenia lub podajemy słowny opis, zgłoszenie zostaje zapisane
                                                  i zawiera wszystkie potrzebne dane do podjęcia decyzji, a program szuka zalogowanego
                                                  opiekuna forum lub dyżurnego administratora, by wyświetlić mu komunikat o zgłoszeniu
                                                  i wyegzekwować decyzję, która przy najbliższej okazji pojawi się zgłaszającemu i "winowajcy".
                                                  Odbiorca potwierdza, że widział i w bazie mamy informację, że zgłoszenia zostało obsłużone.

> - zablokowanie możliwości komentowania przez osobę „ wyszarzoną” postów osoby,
                                                  > która ją „ wyszarzyła”, co pozwoliłoby na ograniczenie hejtu.

Takoż uważam za przydatne, ale wymaga trochę więcej kodowania, by ustalić, kto zadeklarował
                                                  nas jako "nieprzyjaciela" i zaptaszkował opcję "zabroń odpowiedzi na moje posty".

> Czy to jest wielki problem informatyczny, by poprawić funkcję kubła/zgłoś ...

Nie - problemem jest znalezienie w administracji osoby myślącej jak informatyk,
                                                  która zaprojektowałaby działanie kubła i zleciła modyfikację jego oprogramowania.
                                                  Wolą to robić ręcznie za pomocą poczty na konto forum@agora.pl, bo konieczność
                                                  napisania maila zniechęca większość użytkowników od reagowania na naruszenia
                                                  Regulaminu bądź Netykiety. Więc troll grasuje bezkarnie dużo dłużej niż powinien.
                                                  • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 10:08
                                                    Nic Ci nie da usuwanie moich postów i ochrona Ta bo nie ja za nią latam tylko ona .Sprawdź sobie historię na psychologii.Sporo jej wpisów zostało wyrzuconych .To samo było na forum Kraj gdzie po wpisie astro brała aktywny udział w nagonce .Teraz przyszła na religię i zmanipulowała Feelka ,który nie ma zielonego pojęcia o tym .Próbuje mnie ciągle zdyskredytować .Na każdym portalu.Moje wpisy do chorej koleżanki też ośmiesza .Nie ma przyjaciół ,przyjaciółek to przytuliła.się do Feelka w swoistej krucjacie .Pisałem do niej by dala mi spokój .Na święta złożyłem życzenia .Myślałem naiwny że będzie zgoda .Jednak nie .Ile można o tym gadać ,że Ta jest chorą osobą ze skłonnością do stalkingu j mobbingu .Pisały o tym kobiety na portalu Ematka .Ile można pisać i prześledzić cała historię tej kobiety .Ja mam to gdzieś .Fora się toczą własnymi ścieżkami niezależnie od adminów .Wystarczy spojrzeć na wątek Ryja i jak tam jest zgnębiony .Gdzie jest koleżanka Ta dlaczego go nie broni.Rzygać się chce .
                                                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 17:57
                                                    ... może zechciałby n4....1 opisać czemu za oszusta i maniakalnego trolla mają go tu Wariant i Snajper [ stosowne cytaty są w tym wątku]?
                                          • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 12.01.22, 16:59
                                            snajper55 napisał:

> Uważam że ten uczestnik forów (używający wielu nicków) powinien byc na stałe za
                                            > banowany, o co proszę Administrację.
                                            >
                                            > S.
                                            No co pan, przecież Administracja to ... pan...???
                                            Nie rozumiem tych niuansów, ale jakby co - ma pan moje poparcie w tym trwałym wykluczeniu tej osoby n4/ taniarada z forum.
                                            • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 10:14
                                              Jak byś miał odrobinę rozumu Feelek to byś durnych wątków nie zakładał i nie pisał głupot na tym forum typu jestem za PO .Twoje ciągłe przesiadywanie na tym forum i oskarżenia to podlega leczeniu schizofrenii ..Od maja zeszłego roku tu siedzisz i narzekasz na wszystkich..Odczep się ode mnie .Ile ci można pisać .
                                        • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 01:37
                                          wariant_b napisał:
                                          ..
                                          > Ta jest starym nickiem na forach gazetowych i spotykamy się przelotnie od wielu
                                          > lat,
                                          > więc potwierdzam, że jest grzeczna i nie ona stanowi tu problem.
                                          ..
                                          Dzięki Wariant.
                                          Znam pana od lat i z wielu powodów mam zaufanie.
                                          Forum to miejsce, gdzie zaufanie ma b. duże znaczenie.
                                          Wydaje mi się, że jakkolwiek, ale trzeba pomóc Ta ( którą znam raptem z kilkudziesięciu wpisów).
                                          • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 12:56
                                            Panowie :)

Jak działa ten pan widać. KAŻDE zdanie, które tutaj zamieszcza budując swoją obronę na oszczerstwach i żywych kłamstwach świadczy o nim, o nikim innym. Nie spotkałam nigdy człowieka, który tak bezwstydnie i z taką zajadłością kompromituje się wobec faktów.

Obnażenie jego aktywności na forach, po raz n-ty wykazanie jego niezdrowych zachowań wywołało tym razem niespotykaną furię.
                                            A przecież z każdego forum, gdzie pan się pojawia płyną takie same opinie…i to od wielu, wielu miesięcy…i nie ode mnie…
                                            Pan poczuł się bezkarny, pan opluwa innych, snuje historie nie z tej ziemi na temat mojej aktywności na forach
                                            i rzuca tutaj odchodami.

Cokolwiek ten pan zrobi i powie, są kobiety, które doświadczyły jego „ amorów”, które zmuszone były wygaszać jego nicki, bo je obleśne molestował. Są mężczyźni, którzy próbowali pana powstrzymywać, upominali, zgłaszali wydarzenia do moderacji, dobrze udokumentowane. Z przykrością stwierdzam, że bezskutecznie.

I jestem przekonana, że - gdy pan tutaj , na forach pozostanie - będą następne i następni, bo bezkarność pana wielonikowca ośmieliła go do przekraczania wszelkich granic.

Staję zawsze w obronie krzywdzonych ludzi, tutaj kobiet nie do końca świadomych zagrożeń płynących z kontaktów z nieznajomymi w sieci. Ten aspekt pana rozjuszył. Stanęłam także w obronie praw autorskich wobec faktu, że wielonikowiec notorycznie kradnie cudze teksty podając je za własne, łamiąc prawo stanowione i netykietę.
                                            Tyle mojej „ winy” :)

Nie spodziewam się zbyt wiele po administracji, skoro wobec już tylu zastrzeżeń wobec tego użytkownika na przestrzeni choćby ostatnich dwóch lat, nie zdołano ograniczyć jego aktywności.
                                            ———

Zatem, skoro jeszcze jestem „przy głosie” po raz kolejny ostrzegam kobiety przed wielonikowcem obecnie posługującym się nickami : taniarada, n4rmoorr1, do niedawna n4rmoorr . Pan przykleja się, nagabuje, z czasem staje się obrzydliwie obleśny i molestujący. Uważajcie siostry :)

feelek napisał:

> wariant_b napisał:
                                            > ..
                                            > > Ta jest starym nickiem na forach gazetowych i spotykamy się przelotnie od
                                            > wielu
                                            > > lat,
                                            > > więc potwierdzam, że jest grzeczna i nie ona stanowi tu problem.
                                            > ..
                                            > Dzięki Wariant.
                                            > Znam pana od lat i z wielu powodów mam zaufanie.
                                            > Forum to miejsce, gdzie zaufanie ma b. duże znaczenie.
                                            > Wydaje mi się, że jakkolwiek, ale trzeba pomóc Ta ( którą znam raptem z kilkudz
                                            > iesięciu wpisów).
                                            • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 14:00
                                              Kolego z forum religia,
                                              jak już tu dotarłeś/ aś....
                                              poczytaj sobie poniższy wpis koleżanki Ta...
                                              ... wydaje mi się to jest potrzebne, aby coś zrozumieć i coś z tym w końcu zrobić!
                                            • wariant_b Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 21:49
                                              ta napisała:

> Jak działa ten pan widać.

Gorzej, że widać wszystkie wady systemu moderacji i to, że nie działa.
                                              Fora mają swoich stałych uczestników i jeśli pojawia się nowa osoba, która usiłuje
                                              narzucać swoje zasady, ocenia i obraża innych użytkowników, dezorganizuje dyskusje,
                                              jednym słowem przeszkadza i jest niemile widziana - brakuje środków by ją przywołać
                                              do porządku albo się jej pozbyć do czasu, aż sama się zreflektuje i zmieni zachowanie.
                                              Przede wszystkim brakuje współpracy między administracją a użytkownikami. Do tego
                                              stopnia, że nawet nie próbowano stworzyć sensownych narzędzi do komunikowania się.
                                              Chyba administracja nie ma świadomości dla kogo właściwie są fora dyskusyjne.
                                              • taniarada Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 14.01.22, 22:36
                                                Może pora kończyć dyskusje ,która wzbudziła tylko emocje u koleżanki Ta i Feelka .Gdybym nie pisał tyle lat na forach i nie miał przyjaciół .To bym się tu rozpłakal i przyznał do winy .Może pora normalnie funkcjonować i przestać myśleć o nienawiści i krucjacie .Dzisiaj FR pokazało swoją jasność .To nie ja toczę wojny ,może wzbudzam kontrowersje .Ale serce oddam za moich przyjaciół i oni o tym wiedzą .Trzeba żyć bo ono jest krótkie . Przestańcie się wzajemnie nakręcać .Proszę .
                                                • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 15.01.22, 00:03
                                                  O INTETNAUCIE TANIARADA/N4RMOORR1 - PODSUMOWANIE
                                                  ..
                                                  .Tu, w tym wątku, w ostatnich kilkunastu wpisach, w ostatnich dniach, Snajper, Ta, Wariant, Feelek uzmysłowili trollowi taniarada/ n4....1, że nie może dalej pisać na forum religia, że za swój trolling nie jest tam akceptowsny, że musi odejść.
                                                  ..
                                                  On tego nie rozumie, jest od trollingu uzależniony.
                                                  ..
                                                  Ale wiele osób ( oprócz ww.: Adam.eu, nim...avo) wiele razy mu uświadamiały, że tak zachować się mu nie wolno, nie można mu tak traktować rozmówców, kobiet, z którymi nie pytając je o zdanie, uprawia tam jakiś tani, żenujący flirt...
                                                  ..
                                                  i jeszcze te cytaty o masturbowaniu się...
                                                  ..
                                                  ... ale coś, co jest absolutnie nieakceptowalne to stalking, którego się dopuszcza wobec internautów zaśmiecając im skrzynki pocztowe, nieustannie ich zaczepiając
                                                  ..
                                                  tego zwyczajnie nie można akceptować.
                                                  ...
                                                  Będąc tu od kilkunastu lat znamy się, wiemy komu mozna zaufać, wiemy, że p. taniarada/ n4....1 jest małym, podłym trollem, oszustem, co sam nie umie nic napissać i dlatego wielokrotnie zawieszał cudze teksty podając je za własne, za co był kilkanaście razy karnie usuwany.
                                                  ..
                                                  ..
                                                  do niewidzenia osobie n4....1/taniarada
                                                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 15.01.22, 02:26
                                                    Proszę mi wytłumaczyć:
                                                    ..
                                                    n4...1/ taniarada został dziś zbanowany na forum religia, .... po czym wrócił.
                                                    W wątku o Sinead O' Connor wywalono jego wpis, a potem ten wpis wrócił
                                                    ..
                                                    2. zamącanie kolejnością wątków: tracą chronologiczność, wątek na FoM o ucywilizowanie forum religia spadł gdzieś daleko, Wariant to jakoś tłumaczył, że to dla wygody adminów, a ja widzę w tym premedytację. Ktoś to mąci, aby użytkownicy nie dowiedzieli się o trollingu n4....1/ taniejrady.
                                                  • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 17.01.22, 18:58
                                                    Osoba n4rmoorr vel n4rmoorr1 vel taniarada vel kzrk1238 jest na forum religia od dzisiaj jako beeelestar.
                                                    ..
                                                    Proszę o interwencję.
                                                    ..
                                                    Ubolewam, że tak to działa, że muszą państwo interweniować, co się, jak tu okazuje nieskuteczne, ale wobec tej sytuacji ( stalking wobec forumowiczów) jest to prośba nieodzowna.
                                    • feelek Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 16:26
                                      Trzymaj się Ta.
                                      Zrób, co radzi Wariant.
                                      pzdr.
                                      f.
                                    • ta Re: Proszę o pomoc w ucywilizowanie freligia 10.01.22, 21:42
                                      wariant_b napisał:

> Przy okazji - wczoraj dopisałem się do twojego wątku "Stalking…" na emamie, ale
                                      > jak widać
                                      > też nie miałem dość wiedzy w temacie, do jakiego stanu psychicznego doszedł już
                                      > taniarada.

Dziękuję. Zawsze można powtórzyć ;)
                                      Ta

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka