Dodaj do ulubionych

Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ?

28.06.22, 19:52
Witam, mam pytanie do moderatorów, dlaczego Sławko został zablokowany? Znam go od niedawna, przeczytałam jego wpisy na psychologii. Uważam, że to mądry człowiek, który bezinteresownie pomagał i doradzał zagubionym kobietom. Mam 55 lat, jestem nauczycielką, mam codzienny kontakt z ludźmi( nauczycielami, rodzicami, dziadkami, psychologiem, pedagogiem, kapłanami). Znam się na ludziach. Uważam, że skrzywdziliście go blokując jego wypowiedzi. Skrzywdziliście też osoby, którym mógłby pomóc, doradzić, wesprzeć na duchu. Proszę moderatora o przywrócenie nicku bguslawko_1. Jest dobrym , wrażliwym człowiekiem. Skąd to wiem? Sama taka jestem i wielokrotnie na forum oberwało mi się. Byłam oskarżana bezpodstawnie o wiele rzeczy, nawet o oszustwa. Niektórzy widzieli w moich wypowiedziach rusycyzmy. Facet mnie straszył policją. Podałam mu swoje dane, by mu ułatwić donos, ale minęło parę lat i nie zrobił tego, to ci tchórz! Jestem po filologii rosyjskiej, czytam w oryginale i czasem mój sposób pisania mógł wskazywać na to, że nie jestem Polką- to mi zarzucano. Forum straci dwie osoby: mnie i bguslawko_1. Przemyślcie swoją decyzję. Nie wolno krzywdzić ludzi! Przydałyby się jeszcze jakieś przeprosiny! Dlaczego uniemożliwiacie mi życzliwą rozmowę z drugim człowiekiem na forum? Daliście się omotać jakimś psychofankom! Pozdrawiam serdecznie- belferka z Podkarpacia.

PS Mam prośbę do osób, które go dłużej znają, niż ja. Miejcie odwagę wstawić się za nim! Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 28.06.22, 20:41
      Obawiam się, że osoby które znają go dłużej raczej nie wstawią się za nim.

Jeśli mogę coś sugerować administracji, to odblokowanie starego nicka: taniarada,
      bo wielość wcieleń bywa niemniej irytująca niż interpunkcja, po której jest rozpoznawalny.
      A pozbawiony możliwości pisania na forach będzie nas dręczył mailowo.
      • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 28.06.22, 21:08
        Nie udało mi się jeszcze z nim pokłócić, a jestem upartym człowiekiem. Może po prostu nie potraficie słuchać i czytać ze zrozumieniem? Nie wiem, jaka jest przyczyna, ja w tym człowieku nie widzę winy. Nie znam wszystkich jego wpisów, mam na myśli ponad miesięczną rozmowę na forum. Warto rozmawiać na argumenty. Tak się nie robi, nie blokuje się bezpodstawnie człowieka! Prawda sama się obroni!
        • wariant_b Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 00:25
          Może po prostu znamy go z innej strony i nie należymy do listy kobiet, które jeszcze
          go z tej innej strony nie poznały. Ale to w tym momencie nieistotne.

Zablokować konto może tylko Administracja, a do niej należy się zwracać mailowo
          na adres: forum@agora.pl - wprawdzie czasem czytają niezaptaszkowane wątki
          na FoF i FoM, ale raczej nie reagują na wnioski w innej formie niż mailowa.

Aha, lepiej jeśli zwraca się osobiście osoba poszkodowana i jeszcze lepiej,
          jeśli zna i poda treść skasowanych postów, które dla niej też są niewidoczne.
          Standardowa odpowiedź mówi o złamaniu Regulaminu bądź Netykiety, ale
          nie należy spodziewać się szczegółów kiedy i które wypowiedzi go złamały.
          • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 07:35
            Dzięki, ale i tak nie rozumiem, dlaczego został zablokowany. Nie ma sprawiedliwości na tym bożym świecie, szczególnie w internecie! Rozważam założenie prywatnego forum, pozdrawiam.
            • wariant_b Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 08:31
              xdanax napisała:

> Dzięki, ale i tak nie rozumiem, dlaczego został zablokowany.

Tego nikt nie wie, włącznie z dotkniętym sankcjami. Nie oprogramowano komunikacji
              z użytkownikiem. Być może dlatego, że w początkach forum można się było wypowiadać
              anonimowo - bez konieczności posiadania konta i logowania do forum. Dlatego ani
              nie ma obowiązku rejestrowania przyczyn interwencji, w tym zgłoszeń użytkowników
              za pomocą dawnego "kosza", obecnie dostępnego jako "Zgłoś", ani użytkownik nie
              jest powiadamiany komunikatem przy logowaniu bądź mailowo o interwencjach
              opiekunów społecznych czy administratorów - sam musi znaleźć skasowany post,
              który dla niego jest niewidoczny i przypomnieć sobie jego treść i tylko on może
              odwoływać się mailowo od decyzji administracji dotyczących jego konta.
              Coś wymyślą jako uzasadnienie i wyślą mu odpowiedź mailowo.

Oczywiście powodem blokady mogły być wypowiedzi na dowolnym forum.
              Wyszukiwarka forumowa mówi, że taniarada używa nowego nicka bguslawko_1
              od początku czerwca, najczęściej na forach emama, Auto-Moto i Psychologia.
            • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 23:29
              xdanax napisała:

> Dzięki, ale i tak nie rozumiem, dlaczego został zablokowany.

Są osoby, które rozumieją. Na przykład kobiety, których skrzynki mailowe były zasypywane mailami od stalkera. Na przykład kobiety piszące na forum do Taniarada tego typu wpisy:

"N4 proszę cię, abyś nie obejmował mnie opieką, której nie potrzebuję. Proszę cię też, abyś wysyłał do mnie posty zgodne z tematem wątku - żadne inne. Rozumiem, że masz dobre intencje, ale ja tu szukam jedynie ciekawej dyskusji."

forum.gazeta.pl/forum/w,721,173004281,173004281,Jaki_jest_Twoj_ulubiony_bog_.html#p173033860
              Na przykład świadkowie forumowego molestowania:

"Ty bgowienko nic nie zrozumiales. Ona ma dosyc TWOJEGO chamstwa, wpierdalania i przypierdalania sie do niej. Pomimo ze nigdy ci nie odpowiada, tropisz jej wpisy w dzien i w nocy i jak ten bledny rycerz bronisz jej swoim sprochnialym kijkiem."

forum.gazeta.pl/forum/w,396,173738141,173738141,Do_moderatora.html#p173738613

S.
              • grazyny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 13:38
                My, grażyny, uważamy, że taniarada jest niebezpieczny. Stalker, manipulant, szantażysta emocjonalny. Przyczepia się do dziewczyn słabszych, z problemami i próbuje im prać mózgi. No i facet ma milion nicków. Ogólnie, jak taniarada się na coś skarży, to wiadomo, że sam tym grzeszy: wielonickowość, chamstwo,molestownie, prześladowanie, pakowanie się do każdego wątku, śledzenie dziewczyn po forach i poza nimi, wypowiadanie sie na każdy temat i zawsze bez sensu, a często szkodliwie.
                • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 15:18
                  grazyny napisała:

> My, grażyny, uważamy, że taniarada jest niebezpieczny. Stalker, manipulant, sza
                  > ntażysta emocjonalny. Przyczepia się do dziewczyn słabszych, z problemami i pró
                  > buje im prać mózgi. No i facet ma milion nicków.

Niestety, ale przestępstwo stalkingu jest ścigane jedynie na wniosek osoby pokrzywdzonej. A kobiety mają opory aby zgłaszać molestowanie. Z czego korzystają tacy impotenci w realu, zaspakajający się na forach.

Taniarada napisał: "Byłem ostatnio na dwóch randkach i dam sobie spokój .Jedyny pozytyw ,że w moim mieście to odwiedziłem.Jak to piszą mój konar nie zapłonął 😊.Damy były zawiedzione..Ale co zrobić.A np w miłości wirtualnej jest odwrotnie ,choć danej osoby nie widzę .Ale ją dobrze znam .Dziwne to ."

forum.gazeta.pl/forum/w,721,172334108,172334108
                  Czy kobiety kontaktujące się z taniarada zdają sobie sprawę do czego są używane?

S.
                  • grazyny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 15:36
                    Link prowadzi w kosmos.
                    • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 16:16
                      grazyny napisała:

> Link prowadzi w kosmos.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,172334108,172334108,Plod_to_nie_to_samo_co_czlowiek.html#p172362672

S.
      • buldog2 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 14:27
        Skoro tak, poproszę o odblokowanie nicka anwad. Choć sugeruje (anagram "dawna"), że były wcześniejsze.
    • zona_mi Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 10:59
      Przyczyny usunięcia wpisów/blokady podawane są wyłącznie autorowi, wyłącznie na jego pytania, zadane moderacji/administracji wyłącznie na priv.
      • wariant_b Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 12:02
        Dzięki za wyjaśnienie, że nowa wersja taniejrady dostała bana za emamę.

Autorka wątku powinna być usatysfakcjonowana, że to nie Psychologia.
        Ja również, choć dziwię się, że nowy nick uchował się prawie przez miesiąc.
        • zona_mi Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 13:47
          wariant_b napisał:

> Dzięki za wyjaśnienie, że nowa wersja taniejrady dostała bana za emamę.
          >

Ależ skąd - wyjaśnienie co i za co - otrzyma wyłącznie user, którego wpisy są np. usuwane lub np. został zablokowany, a jeśli, to na jak długo.
          Inaczej mówiąc sam zainteresowany może się dowiedzieć, jeśli będzie chciał. Przedstawiłam tylko ścieżkę.
          • wariant_b Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 19:48
            zona_mi napisała:

> Ależ skąd - wyjaśnienie co i za co - otrzyma wyłącznie user ...

Zawsze wydawało mi się, że eDziecko wraz z emamą, to jakby inna ekipa osób.
            Chyba nie chcesz powiedzieć przez to, że to wy nadzorujecie również Psychologię?
            • zona_mi Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 29.06.22, 19:55
              wariant_b napisał:

> Zawsze wydawało mi się, że eDziecko wraz z emamą, to jakby inna ekipa osób.
              > Chyba nie chcesz powiedzieć przez to, że to wy nadzorujecie również Psychologię
              > ?

Nie sądzę, że ktokolwiek odpowiada za to, co Ci się wydaje.

Ad rem - zasady udzielania informacji użytkownikom dlaczego ich wypowiedź została usunięta albo dlaczego - jeśli w ogóle - zostali zablokowani, obowiązują na wszystkich forach gazeta.pl
              Wyartykułowałam je i tyle.
          • ta Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 18:32
            Czy jest ktoś w mocy wejść na Psychologię i zrobić porządek z mnożącymi się jak grzyby po deszczu nowymi i wciąż nowymi nickami taniejrady i z nim samym? Czy to jest zabawa w kotka i myszkę?

Tworzy napastliwe personalne posty jedne po drugich, dzisiaj jest ich szczególny wysyp, nawet w jednym wątku dwa różne nicki.

Od czasu zablokowania bgslawko_1, a to dopiero kilka dni, występował już tylko na forum psychologia pod nickami:
            astra_g_5gtx
            feliciano_1
            pomoco_bezradny
            wizioner_3
            antylopa_1211
            bezsensu_11

i niewykluczone, że jak piszę ten post, to pojawiły się kolejne nowe nicki.

Forumowicze zaczęli pracować, by forum reanimować, co pana wyprowadza z równowagi…
            Wszystko, co pisze, to ataki personalne na uczestników.

Jest ktoś w stanie to ogarnąć?

• felicjano_1 [...] 29.06.22, 22:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • absurdybezsensu Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 08:38
      Został zablokowany, bo zasugerował ofierze zamiast szukania systemowej pomocy to poszukanie w rodzinie zbirów, którzy regularnie sprawialiby przemocowcowi lanie, aby go "tymczasowo stabilizować". Uważasz, że ten wpis był pomocny? Popierasz takie metody "stabilizowania" rodziny?

Forum nie posiada moderatora, który reagowałby na takie szkodliwe wpisy. Dlatego zapewne sławko dostał na stałe bana na forach pomocowych za tanie rady.
      • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 18:49
        Kiedyś nie było forum, gdy mój sąsiad biegł z siekierą za swoim synem( widziałam to), mój tatuś wybiegł i go opierniczył( ojca). Facet oprzytomniał, rzucił tę siekierę i więcej się to nie powtórzyło. Kiedyś na wsi byli odważni ludzie, reagowali na przemoc. Też kiedyś wytrąciłam nóż kobiecie z rąk, wymachiwała nim na oczach swoich dzieci. Tak, popieram, gdyby dzieciom z sąsiedztwa działa się krzywda, to wpadłabym na podwórko, by rozdzielić kata od ofiary! Dlaczego jest tyle przemocy w rodzinie? Nikt nie reaguje, ani rodzina, ani sąsiedzi! Coraz większa znieczulica! Nie znasz, Aniu, życia!
    • absurdybezsensu Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 09:54
      Przyjdzie czas, że zrozumiesz dlaczego żadna z jego "przyjaciółek" z psychologii czy z emamy już go nie broni.
      • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 18:51
        Przyjdzie czas, że zrozumiesz, kogo straciłaś...Ja nie odtrącam Aniołów!
    • wizioner_3 [...] 30.06.22, 12:04
    • grazyny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 14:41
      My, grażyny, uważamy, że wiadomy użytkownik jest niebezpieczny. Stalker, manipulant, szantażysta emocjonalny. Przyczepia się do dziewczyn słabszych, z problemami i próbuje im prać mózgi. No i gość ma milion nicków. Ogólnie, jak ten facet się na coś skarży, to wiadomo, że sam tym grzeszy: wielonickowość, chamstwo,molestownie, prześladowanie, pakowanie się do każdego wątku, śledzenie dziewczyn po forach i poza nimi, wypowiadanie sie na każdy temat i zawsze bez sensu, a często szkodliwie. Najgorsze, że poza forum uporczywie wypisuje na priv i manipuluje, szczególnie mniej obeznanymi z forum dziewczynami.
      • bagienny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 18:50
        Stalking (uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej, które wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia, poniżenia lub udręczenia lub istotnie narusza jej prywatność) to przestępstwo zagrożone karą pozbawienia wolności. Jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego. Każdy kto czuje się zagrożony może zgłosić się do organów ścigania.
    • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 17:23
      Nigdy nie oceniam drugiego człowieka na podstawie opinii o nim w internecie. Staram się dostrzec dobre cechy, a któż jest bez wad? Oceniam Slawko na podstawie jego wypowiedzi pod tym nickiem na forum. Nie widzę w nim żadnej winy. Nie interesują mnie prywatne rozmowy udostępniane na forum. Na Slawko doniosła osoba, która mnie nienawidzi i upokarza. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Łatwo jest czerpać z czyjejś życzliwości, ale już trudniej stanąć w czyjejś obronie. Życie to nie jest bajka, ale trzeba mieć szacunek do siebie i znać swoją wartość. Nie tracić czasu na ludzi, którzy nie potrafią docenić czyjejś bezinteresowności i troski. Przechodziłam przez to, gdy mnie bezpodstawnie upokarzano i wyśmiewano. Nie warto zabiegać o sympatię takich ludzi! Slawko- zawsze możesz na mnie liczyć! Nie dbam o to, co ludzie piszą o Tobie w internecie! Ty też możesz , a nawet przeczytałeś o mnie wiele nieprawdziwych informacji. Dziwi mnie wasza znieczulica i brak odwagi, by stanąć w obronie człowieka, którego lepiej znacie ode mnie! Temat dla mnie wyczerpany!
      • grazyny [...] 30.06.22, 17:37
        Treść postu jest niedostępna.
        • ta Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 18:40
          Grażyny, a może wreszcie po latach procederu nękania użytkowników i rozwalania forów przez tego osobnika jest czas i miejsce, by poszkodowane przez niechciane kontakty z tym panem ( brrr)
          pojawiły się tutaj i w krótkich słowach wyraziły swoje opinie. Może warto te opinie zgromadzić w jednym miejscu.
          Powiadasz, że was jest legion :)
          • grazyny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 19:18
            Grażynki są za.
          • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 23:31
            ta napisała:

> Grażyny, a może wreszcie po latach procederu nękania użytkowników i rozwalania
            > forów przez tego osobnika jest czas i miejsce, by poszkodowane przez niechciane
            > kontakty z tym panem ( brrr)
            > pojawiły się tutaj i w krótkich słowach wyraziły swoje opinie. Może warto te op
            > inie zgromadzić w jednym miejscu.
            > Powiadasz, że was jest legion :)

Był na ematce wątek o mailach, jakimi taniarada zasypywał skrzynki kobiet z tego forum. Długi wątek z licznymi cytatami. Miały panie ubaw. Nie wiem czy nie został usunięty.

S.
            • ta Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 01.07.22, 00:10
              Tu link do wątku, o którym wspominasz, sporo pań zgłasza tam naganne zachowania taniejrady, już nie można mówić, że zarzuty „ wymyślają sobie” jakieś tam „ uwzięte” panie:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,173314447,173314447,Patrzcie_co_znalazlam_na_mailu_D.html
              • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 01.07.22, 00:45
                O, to, to ,to. Właśnie o to mi chodziło. big_grin

"Ojojo, przeskrolowałam w dół, jest tego więcej! Najbardziej mnie ujmuje ten o tytule "ostatni raz piszę", po którym następuje seria kolejnych. Boże drogi, ten biedak chyba pisał do mnie codziennie, a ja na pocztę zaglądam raz na kwartał big_grin"

fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cc/bh/abkw/ZbX5G1JL9TADrvNRX.jpg

S.
                • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 18:52
                  Jesteś , snajperze, draniem!
              • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 18:58
                Dodaję cię " ta ' do niewidocznych, brzydzę się takim zachowaniem, jak powielanie prywatnych rozmów, bez odbioru!
                • grazyny Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 20:11
                  Możesz sobie dodać do niewidocznych całe forum, to nie zmieni faktu, że screeny z tych maili to nie są żadne "powielane prywatne rozmowy", tylko dowód na stalking i nękanie. Ta dziewczyna mogła zrobić z zawartością swojej skrzynki co jej się żywnie podobało. I to nie ona pisała do taniego, tylko tani do niej, wysyłał jej po kilkadziesiąt maili ze swoimi wyrzygami, codziennie. Jesteś z tych, co dowody, za pomocą których ofiara szuka sprawiedliwości - nazywają brakiem dyskrecji? Obrzydliwa hipokryzja. Wstydziłabyś się. Bez odbioru.
            • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 19:00
              Wredny z ciebie typ, snajperze! Basta, dodaje cię do niewidocznych, bez odbioru!
      • absurdybezsensu Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 18:01
        Poczekamy, Danusiu. Kwestia czasu.
      • snajper55 Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 30.06.22, 20:31
        xdanax napisała:

> Dziwi mnie wasza znieczulica i brak odwagi, by stanąć w obronie
        > człowieka, którego lepiej znacie ode mnie!

A dlaczego mamy bronić stalkera??? Przed kim mamy go bronić? To kobiety trzeba przed nim ostrzegać.

S.
        • bezsensu_11 [...] 30.06.22, 21:03
        • xdanax Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 10.07.22, 18:55
          Ja się boję... twojej złośliwości i nienawiści!
    • absurdybezsensu Re: Dlaczego bguslawko_1 został zablokowany ? 03.07.22, 10:42
      Mam prośbę, aby odblokować bgslawko, bo inaczej z nudów (i z zemsty) przez kolejne dwa miesiące będzie zamęczał swoimi wpisami forum psychologia, a zwłaszcza jedną forumkę, próbując wzbudzać w niej poczucie winy. Już z resztą to robi. Niechaj sobie hasa po forach, gdzie jest moderator.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka