leslawgzp
17.05.23, 19:28
Oto jak działa moderacja na forum Zdrowie
Bespodstawne usunięcie postu
leslawgzp 15.05.23, 12:36
Właśnie przed kilkoma minutami zamieściłem tutaj post , artykuł pod tyt. Układ kostny, krwionośny, wapń, suplementacja i został on natychmiast usunięty przez moderatora, który chyba nie zdążył jeszcze nawet przeczytać tego artykułu w całości , to jest skandaliczne! Bedę wyjaśniał tą sprawę.
16.05.2023
Informuję, że mój wpis, artykuł skasowany bezpodstawnie, bezprawnie , tendencyjnie z tego forum i który to artykuł zamieściłem następnie na forum Zdrowie/Służba zdrowia i podałem link do niego po dwóch dniach został i na tym forum znowu skasowany ( moderator snajper55 ). Nie ma żadnych regulaminowych powodów do uporczywego usuwania mojego artykułu, jest to podłe i nikczemne. Sprawy, które poruszam mają odzwierciedlenie w wielu artykułach w internecie , natomiast na tym forum panuje żałosne wyjątkowe wszetecnictwo, zacofanie, tendencyjność sterowana zapewne polityką, nakazami, wytycznymi czy dyrektywami dla moderatorów , którzy na dodatek czasem tłumaczą usunięcie postu w sposób bzdurny , nie merytoryczny, wymijający, tendencyjny, niepoważny itp.
Kasowanie mojego istotnego dla spraw zdrowotnych artykułu zawierającego cenne informacje, których prawdziwość łatwo wykazać ze względu na wiele artykułów w internecie oraz publikacji (!) jest skandaliczne. W ten sposób walczy się z prawdą o złym stanie służby zdrowia, o braku wiedzy lekarzy, o trujących lekach, o trującej żywności i tym podobne. Za tą cenzurą stoją firmy farmaceutyczne, konserwatywne lobby medyczne, producenci szkodliwej żywności uprawiając fałszywą, kłamliwą propagandę, piorąc w ten sposób ludziom mózgi. I to forum wpisuje się w tą nikczemną działalność ukrywania prawdy. W celu ukrywania prawdy stosuje się też szykany, represje, zastraszanie, grożby, kłamstwa , intrygi oraz psucie opinii i oczernianie tych, którzy piszą prawdę . To co tu się wyczynia jest sprzeczne z prawem, prawem do wolności wypowiedzi. To jest dla mnie bezprawna czyli przestępcza CENZURA. Na forach gazety. pl już miałem podobne przypadki, np w dziale Kraj ( moderator SEA_monster ). Napisałem o tej moderacji a raczej cenzurze a nie moderacji jak niżej i co odnosi się też do aktualnego przypadku bezpodstawnego kasowania mojego artykułu przez moderatorów snajper55 czy koziorozka, cytat:
Kasowanie wątków czyli cenzura polityczna
leslawgzp 21.01.22, 18:18
Dnia 20.01.2022 zamieściłem na forum gazety.pl w kategorii Kraj wpis pod tytułem Haniebna Polska Opozycja.
Artykuł został usunięty przez moderatora ( który już dawniej usuwał bezpodstawnie moje wpisy), administrację.
Artykuł NIE NARUSZAŁ REGULAMINU , blokowanie , usuwanie wpisów jest możliwe według rgulaminu w przypadkach gdy naruszone zostaną odpowiednie artykuły regulaminu , paragrafy 9.1 9.3 9.4 9.5. 9,6 natomiast usunięcie mojego wpisu jest sprzeczne z paragrafem 9.11 , zasadą wolności słowa, wypowiedzi, jest CENZURĄ POLITYCZNĄ tego pro opozycyjnego forum ponieważ artykuł krytykuje opozycję!
cytuję paragraf 9.11
Zarówno Serwis Forum.gazeta.pl, jak przestrzeń pod artykułami w Serwisach Internetowych Agory są miejscami, które umożliwiają prezentowanie różnych poglądów, tym samym polemikę w każdym temacie. Agora nie weryfikuje zamieszczanych treści pod kątem ich prawdziwości i rzetelności.
Gdy zamieszczam post w tej kategorii Kraj , którą moderuje moderator SEA_ Monster
jest on z reguły usuwany!
Pomoc Agory podaje kiedy wypowiedź może być skasowana:
"Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?
Wypowiedź musiała naruszyć Regulamin, być sprzeczna z zasadami etykiety lub mocno odbiegać od tematyki forum. Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. W przypadku rażących naruszeń etykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło.
Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum."
Mój artykuł nie jest niezgodny z prawem , nie zawiera wulgaryzmów , dotyczy spraw polskich, polskiej opozycji i jak najbardziej kwalifikuje się , pasuje tematycznie do kategorii Kraj. Jest krytyczny wobec opozycji ale nie zawiera elementów niedozwolonych określonych przez wymienione wyżej paragrafy, jest wyrażeniem poglądów , które jest zgodne z prawem, prawem wolności wypowiedzi.
Koniec cytatu.
Napisałem też:
Dnia 21.01.22 zamieściłem na forum Kraj wpis pod tytułem Haniebna Cenzura Polityczna. Także ten wpis został rychło usunięty.
Dnia 21.01.22 zamieściłem na forum Kraj wpis pod tytułem Kultura Wypowiedzi na Forum.
o treści jak niżej:
"Przerażająco niska jest kultura wypowiedzi tu na forum w dziale KRAJ . Śledząc posty widzi się
głównie wpisy bez żadnej wartości merytorycznej, w swym charakterze kpiące, cyniczne o
wulgarnym charakterze, agresywne, prymitywnie złośliwe. Ogólny poziom wypowiedzi
charakteryzuje się żenująco niskim poziomem kultury oraz intelektu. Jest to głównie typowy
krytykowany już w poważniejszych mediach chejt , Brak obiektywizmu, ekstremalna tendencyjność, żałosne to ale prawdziwe. Moderator toleruje takie wpisy. Moderator tej kategorii Kraj usuwa wszystko, co tu napiszę pozostawiając chłam. "
Czy ten wpis też będzie usunięty alb już został usunięty?
Wykorzystuję prawo do reklamacji i proszę o dokładne wyjaśnienie powodów usuwania
moich wymienionych wyżej wpisów.
Powyższy wpis zamieszczony dzisiaj tj. 17.05.2023 przed południem też został skasowany. Samowola mederatorów jest porażająca. Bezczelność I bezprawie jest porażające.