Dodaj do ulubionych

Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu

24.05.23, 08:31
rzucił okiem na forum, którego jesteś opiekunem i zareagował na trolla no-popis?
Nie ma wątku który bym nie założył, by toto nie atakowało mnie i innych forumowiczów którzy "ośmielają" się mieć swoje zdanie, pewnie zniknie to na parę dni i będziemy mieli powtórkę z rozrywki w wykonaniu trolla bez honoru.
Obserwuj wątek
    • sea_monster Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 24.05.23, 10:42
      czan-dra napisał:

> rzucił okiem na forum, którego jesteś opiekunem i zareagował na trolla no-popis
      > ?
      > Nie ma wątku który bym nie założył, by toto nie atakowało mnie i innych forumow
      > iczów którzy "ośmielają" się mieć swoje zdanie, pewnie zniknie to na parę dni i
      > będziemy mieli powtórkę z rozrywki w wykonaniu trolla bez honoru.

Wpisy tego użytkownika łamiące regulamin są usuwane kilka razy dziennie, jednak żaden moderator nie przegląda forum 24/24. Tacy użytkownicy powinni mieć na stałe zablokowaną możliwość pisania na forum. Ale ja nie mam takich uprawnień. W sprawie blokady pisania proszę pisać do Administracji.
      • wariant_b Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 24.05.23, 14:16
        sea_monster napisał:

> Tacy użytkownicy powinni mieć na stałe zablokowaną możliwość pisania na forum.
        > Ale ja nie mam takich uprawnień. W sprawie blokady pisania proszę pisać do Administracji.

AES też ma prawo pisać do Administracji, a w dodatku wie o czym pisze, bo widzi usunięte
        posty. Użytkownik nie ma obowiązku przebywać 24/7 na forum, by je zobaczyć nim znikną.
        • sea_monster Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 24.05.23, 15:02
          Masz 100% racji. AES też ma prawo pisać do Administracji, a w dodatku wie o czym pisze, bo widzi usunięte posty. Użytkownik nie ma obowiązku przebywać 24/7 na forum, by je zobaczyć nim znikną.
          • wariant_b Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 24.05.23, 15:16
            sea_monster napisał:

> Masz 100% racji. AES też ma prawo pisać do Administracji, a w dodatku wie o czym pisze, bo widzi
            > usunięte posty. Użytkownik nie ma obowiązku przebywać 24/7 na forum, by je zobaczyć nim znikną.

No i tego właśnie nie rozumiem - czemu AES nie ma prawa zablokować czasowo udziału
            w forum, którym się opiekuje, osobie która sprawia na tym forum ciągłe problemy.
            Jest odpowiednie oprogramowanie dla forów zamkniętych, wystarczy, by program
            zmieniał interpretację listy uczestników dla forów redakcyjnych - z prawa do pisania
            na zakaz pisania. Kilka linijek kodu do zmiany i można intruza z forum wyprosić.
    • czan-dra Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 26.05.23, 10:26
      Napisałem do Administracji, nawet pozwoliłem sobie wkleić Twój, sea_monster, wpis na temat trolla, więc poczekam, cierpliwie poczekam.
    • no-popis przykładowy POst nękanego Czandra 29.05.23, 18:51
      czan-dra napisał:

> rzucił okiem na forum, którego jesteś opiekunem i zareagował na trolla no-popis
      > ?
      > Nie ma wątku który bym nie założył, by toto nie atakowało mnie i innych forumow
      > iczów którzy "ośmielają" się mieć swoje zdanie, pewnie zniknie to na parę dni i
      czan-dra
      Re: Przez osiem lat nie mogli dojść do
      29.05.23, 13:59
      A debilny nieuk, dalej swoje, spróbuj przygłupie pomyśleć, to nie boli, w twoim wieku powinieneś to umieć, skoro przez tyle lat zerro i reszta tych onuc kacapskich niczego nie znaleźli na PO, to teraz nagle znajdą, wiesz, debilem też trzeba umieć być, imbecylu bezmózgi.

Oczywiście moderacja nie reaguje.
      • sea_monster Re: przykładowy POst nękanego Czandra 01.06.23, 22:31
        no-popis napisała:

> Oczywiście moderacja nie reaguje.

I znów nieprawda.
    • czan-dra Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 30.05.23, 08:38
      Nawet w tu troll mnie prześladuje, ty naprawdę nie masz honoru, o czci już nie wspomnę, bo nie znasz tego słowa, bełkoczesz, że zostawiasz mnie bym tarzał się we własnym szambie, i po dziesięciu minutach dalej atakujesz mnie i innych w tymże szambie, czy to jest normalne? Jesteś wku......cy w brzydki sposób, kończę ten wpis, boś nie wart mojej uwagi, proszenie cię o zaprzestanie trollowania mnie, mija się z celem.
    • no-popis cenzura na forum 06.06.23, 06:21
      czan-dra napisał:

> ?
      >
      Do problemu, który ma czandra dorzucę swój i wydaje mi się, że bardziej racjonalny.
      Proszę o wskazanie jaką zasadę naruszam publikując tekst załączony w formie foto, że jest uzuwany.
      Chcę wierzyć w to, że Gazeta i Agora to Wolne Media ale przyznaję, że wątpię.
      Dlaczego zamieszczam to w tym wątku? ANo dlatego, że wystarczy przejrzeć kilka wątków Cznadra aby zauważyć, że narusza regulamin tego forum ale jak to Orwrella opisał, opisując komunizm, ma równiejsze prawa.
      Załączam obiecane foto.
      • wariant_b Re: cenzura na forum 06.06.23, 22:59
        no-popis napisała:
        > Proszę o wskazanie jaką zasadę naruszam publikując tekst załączony w formie foto...

Zasadę, by wklejane zdjęcia były odpowiedniej jakości. To jest tragiczne.
        Nie potrafisz zrobić zrzutu ekranu komputera i wyciąć odpowiedniego fragmentu?
        Poza tym powielasz bezsensownie to zdjęcie w wątku na temat forum JÓZEFÓW.

A wracając do meritum - z jakichś powodów Administracji nie da się wytłumaczyć,
        że o wszelkich ingerencjach moderatorskich i ich powodach użytkownik powinien
        być informowany, by wiedział co i za co usunięto lub ocenzurowano. Inaczej moderacja
        nie ma większego sensu, bo użytkownik nie wie, co zrobił niewłaściwie, a najczęściej
        w ogóle nie wie, że ingerowała moderacja, bo zrobiła to z opóźnieniem i watek przestał
        już być interesujący, więc mało kto do niego zagląda. W razie zgłoszenia zastrzeżeń
        drogą mailową dyżurny administrator będzie musiał wymyślać jakieś wyimaginowane
        powody, bo on zwykle również nie wie kto i dlaczego dokonał ingerencji.

W przypadku tekstu postu ze zdjęcia akurat mamy taką sytuację - może snajperowi
        nie spodobała się twoja nowa sygnaturka, a może system się zaciął i post nie został
        zarejestrowany np. za sprawą któregoś z filtrów, co również mogło się zdarzyć.
        • no-popis Re: cenzura na forum 12.06.23, 19:58
          wariant_b napisał:

> no-popis napisała:
          > > Proszę o wskazanie jaką zasadę naruszam publikując tekst załączony w form
          > ie foto...
          >
          > Zasadę, by wklejane zdjęcia były odpowiedniej jakości. To jest tragiczne.
          > Nie potrafisz zrobić zrzutu ekranu komputera i wyciąć odpowiedniego fragmentu?
          > Poza tym powielasz bezsensownie to zdjęcie w wątku na temat forum JÓZEFÓW.
          Jakie forum Józefów. Proszę wyjaśnij.
          > A wracając do meritum - z jakichś powodów Administracji nie da się wytłumaczyć,
          > że o wszelkich ingerencjach moderatorskich i ich powodach użytkownik powinien
          > być informowany, by wiedział co i za co usunięto lub ocenzurowano. Inaczej mode
          > racja
          > nie ma większego sensu, bo użytkownik nie wie, co zrobił niewłaściwie, a najczę
          > ściej
          > w ogóle nie wie, że ingerowała moderacja, bo zrobiła to z opóźnieniem i watek p
          > rzestał
          > już być interesujący, więc mało kto do niego zagląda. W razie zgłoszenia zastr
          > zeżeń
          > drogą mailową dyżurny administrator będzie musiał wymyślać jakieś wyimaginowan
          > e
          > powody, bo on zwykle również nie wie kto i dlaczego dokonał ingerencji.
          >
          > W przypadku tekstu postu ze zdjęcia akurat mamy taką sytuację - może snajperowi
          > nie spodobała się twoja nowa sygnaturka, a może system się zaciął i post nie zo
          > stał
          > zarejestrowany np. za sprawą któregoś z filtrów, co również mogło się zdarzyć.
          To foto, mimo iż jest kiepsko zrobione a tak było mi prościej ale o treść jest bez problemu do odczytania a więc, tak sądzę, cenzor POlityczny powinien czytając ten tekst znaleźć nawet nowy powód, jak nie pamięta bidok, do wycięcia tego postu w kontekście regulaminu i "zasad" tego forum.
          To łatwe zadanie.
          Przecież to forum reprezentuje Wolne Media.
          • wariant_b Re: cenzura na forum 13.06.23, 00:03
            no-popis napisała:

> Jakie forum Józefów. Proszę wyjaśnij.

Wkleiłeś to zdjęcie również do wątku feelka: "Dlaczego nie mozna dyskutować?
            który dotyczy zmiany statusu forum JÓZEFÓW z otwartego na zamknięte, o czym nie zostali
            powiadomieni uczestnicy, a teraz nikt poza administratorami nie ma prawa do pisania postów.

> To foto, mimo iż jest kiepsko zrobione a tak było mi prościej ale o treść jest bez problemu
            > do odczytania a więc, tak sądzę, cenzor POlityczny powinien czytając ten tekst ...

Odczytania zdjęcia aż tak proste nie jest - ja otwierałem obrazek w nowej karcie i powiększałem.

> To łatwe zadanie.

Zadanie łatwe nie jest i mnie nie udało się znaleźć powodu uzasadniającego usunięcie postu.
            Niedoróbka w oprogramowaniu (brak powiadomień dla użytkownika) pochodzi z czasów,
            kiedy użytkownicy mogli występować anonimowo jako "Gość" i nie musieli mieć poczty.
            Brak bazy danych dla działań moderatorskich nie pozwala na bardziej zaawansowane
            rozwiązania komunikacji z użytkownikami. Generalnie kicha z oprogramowaniem.
      • czan-dra Re: cenzura na forum 07.06.23, 14:30
        A czy troll wziął pod uwagę, że jest kasowany z powodu zgłoszeń do kasacji, przyznaję, przyczyniam się do tego ile sił w mej piersi, i nie tylko ja, po prostu ciebie nikt nie lubi, i cię zgłaszają.
        • no-popis Re: cenzura na forum 12.06.23, 19:54
          czan-dra napisał:

> A czy troll wziął pod uwagę, że jest kasowany z powodu zgłoszeń do kasacji, pr
          > zyznaję, przyczyniam się do tego ile sił w mej piersi, i nie tylko ja, po prost
          > u ciebie nikt nie lubi, i cię zgłaszają.
          nawet nie wiesz co potwierdziłeś i jak się skomromitowaleś i zdemaskowałeś tą wyPOwiedzią.
          • czan-dra Re: cenzura na forum 13.06.23, 20:40
            Ale się przejąłem, no chyba dziś nie zasnę, tak nieostrożny się zrobiłem że się zdemaskowałem, naprawdę gdyby mi zależało to bym zapytał, czym się skompromitowałem, tym że przyznałem się do tego że cię trollu zgłaszam do kasacji?
            Nie tylko ja to robię, i niektóry czynią to z pobudek estetycznych, jestes obrzydliwy.
    • taki-sobie-nick Re: Sea_Monster, a może byś tak od czasu do czasu 03.09.23, 22:10
      Opiekuje się? Chyba jak wilk owcą. Połowa wpisów na tym forum jest do usunięcia, a "opiekun" ich nie usuwa, bo są zgodne z jego poglądami.

Stąd mój postulat wyrażony w innym wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka