Dodaj do ulubionych

Jeśli jest to forum frustratów, to nie ma tematu

01.06.23, 12:06
Dotychczasowe obserwacje bardziej są na tak, jak na nie. Ot taki przykład: w temacie jakiś user nazywa autora tematu, niejakiego ireneo, ścierwem ("Ty ścierwo"). Autor może zgłosić naruszenie regulaminu (?) albo rynsztokowo zripostować epitet. Zgłosił "przyciskiem". Ta chamska riposta, mimo dwukrotnego przyciskania wisi. No, to może moderator uznał, że ireneo jest scierwo. Co jednak to ścierowo tu robi? Zapewne przeczytam - zgłosić mailem. To też robota głupiego. Jakiś roznamiętniony przerobił mnie na irenkę. Nachalny, mimo wyrażnych protestów, a że nieskutecznych, no to napisałem tego maila (przyciski też byly), by posty wywalić, najlepiej z frustratem inaczej to wyjdzie i każdego dnia pisać, że pod okiem administracji jakiś taki poniża godność usera. Nic te maile nie dały.
Tu nie zgłaszam linkami tych miejsc(musztarda po obiedzie, jesli post zniknie po miesiącu wiszenia bez konsekwencji dla trolla), gdyż chciałbym tylko uzyskać odpowiedź na pytanie, czy podobne, do przykładowego, epitety, są tu uznawane za obrażające, jak i poniżanie godności, tak jak w przykładzie. I jeszcze - ile dany user na usera może wylać wiader pomyj, zanim to wiadro zostanie mu odebrane. A może wcale... a kampania tuż, tuż
Obserwuj wątek
    • snajper55 Które forum? 01.06.23, 21:26
      ireneo napisał(a):

> Dotychczasowe obserwacje bardziej są na tak, jak na nie. Ot taki przykład: w te
      > macie jakiś user nazywa autora tematu, niejakiego ireneo, ścierwem ("Ty ścierwo
      > "). Autor może zgłosić naruszenie regulaminu (?) albo rynsztokowo zripostować e
      > pitet. Zgłosił "przyciskiem". Ta chamska riposta, mimo dwukrotnego przyciskania
      > wisi.

O ile dobrze pamiętam przycisk muszą nacisnąć trzy osoby, aby dyżurny przyjrzał się wpisowi i go usunął, jeśli uzna go za łamiący regulamin. Kilkukrotne naciskani "zgłoś" nic ni daje.

> No, to może moderator uznał, że ireneo jest scierwo.

Żaden moderator nie czysta wszystkich wpisów na "Swoim" forum! Sto osób pisz a jedna ma to wszystko czytać???

> Co jednak to ściero
      > wo tu robi? Zapewne przeczytam - zgłosić mailem. To też robota głupiego. Jakiś
      > roznamiętniony przerobił mnie na irenkę. Nachalny, mimo wyrażnych protestów, a
      > że nieskutecznych, no to napisałem tego maila (przyciski też byly), by posty wy
      > walić, najlepiej z frustratem inaczej to wyjdzie i każdego dnia pisać, że pod
      > okiem administracji jakiś taki poniża godność usera. Nic te maile nie dały.

Na jaki adres pisałeś?

> Tu nie zgłaszam linkami tych miejsc(musztarda po obiedzie, jesli post zniknie p
      > o miesiącu wiszenia bez konsekwencji dla trolla), gdyż chciałbym tylko uzyskać
      > odpowiedź na pytanie, czy podobne, do przykładowego, epitety, są tu uznawane za
      > obrażające, jak i poniżanie godności, tak jak w przykładzie.

Według mnie są obrażające i na "moich" forach takie rzeczy usuwam, o ile je zauważę.

> I jeszcze - ile
      > dany user na usera może wylać wiader pomyj, zanim to wiadro zostanie mu odebran
      > e. A może wcale... a kampania tuż, tuż

A to już pytani do Administracji. Moderatorzy nie mają możliwości odbierania wiader. A szkoda.

S.
      • ireneo Re: Które forum? 02.06.23, 08:11
        Dziękuję za zainteresowanie
        Ponieważ bylo pytanie więc podaje adres. Znalazłem w regulaminie.
        forum@agora.pl
        Setka tematów ,"na nadzorcę" to rzeczywiście mocno dużo. Ilość wabi reklamodawców, a o to tu chodzi.
        Wyjscie jakie: zredukiwać liczbę tematów do dwudziestu a może dołożyć "sprawiedliwych", odsiewających ziarno od plew, znaczy - chamstwa?
        Skomplikowane to "przyciskanie" ale mimo to zachęcam - niemal wczesnym rankiem poddano mnie lustracji i oczyszczono z piętna ścierwa, o co wnosiłem. Dziękuję, przebaczam i proszę o przebaczenie, jeśli nie da się reagować od hoc, tak jak na ,"kradzione reklamy" - te znikają w trymiga.
        Być może któryś z moderatorów poczuł się dotknięty moją zniecierpliwioną reakcją, to przepraszam.
        • snajper55 Re: Które forum? 02.06.23, 12:12
          ireneo napisał(a):

> Dziękuję za zainteresowanie
          > Ponieważ bylo pytanie więc podaje adres. Znalazłem w regulaminie.
          > forum@agora.pl
          > Setka tematów ,"na nadzorcę" to rzeczywiście mocno dużo. Ilość wabi reklamodawc
          > ów, a o to tu chodzi.
          > Wyjscie jakie: zredukiwać liczbę tematów do dwudziestu a może dołożyć "sprawied
          > liwych", odsiewających ziarno od plew, znaczy - chamstwa?
          > Skomplikowane to "przyciskanie" ale mimo to zachęcam - niemal wczesnym rankiem
          > poddano mnie lustracji i oczyszczono z piętna ścierwa, o co wnosiłem. Dziękuję,
          > przebaczam i proszę o przebaczenie, jeśli nie da się reagować od hoc, tak jak
          > na ,"kradzione reklamy" - te znikają w trymiga.
          > Być może któryś z moderatorów poczuł się dotknięty moją zniecierpliwioną reakcj
          > ą, to przepraszam.

Reklamy są widoczne, bo zazwyczaj pojawiają się w wielu wątkach i/lub na wielu forach. Rzucają sie w oczy i są wszystkie usuwane kilkoma kliknięciami. Co innego jakieś jednorazowe ścierwo.

S.
        • wariant_b Re: Które forum? 02.06.23, 13:33
          ireneo napisał(a):

> Ponieważ bylo pytanie więc podaje adres. Znalazłem w regulaminie.
          > forum@agora.pl

W Regulaminie nie ma adresu forum@agora.pl są pomoc@agora.pl i iod@agora.pl
          Nieregulaminowy adres forum@gazeta.pl jest w opisie FoM i tekstach pomocowych.

> Setka tematów ,"na nadzorcę" to rzeczywiście mocno dużo.

Raczej nie - ruch na forach jest jakieś dziesięć razy mniejszy, niż był w szczytowym okresie.
          Kiedy ustalano zasady moderacji może i miały one jakiś sens zważywszy na możliwość
          anonimowego uczestnictwa w forum jako "gość". Obecnie większość rozwiązań jest
          już informatycznym przeżytkiem, na przykład te maile, które dawno powinny być
          oprogramowane jako bazodanowe i generowane przez naciśnięcie przycisku, a dane
          do zgłoszenia generowane automatycznie i ewentualnie uzupełniane w formatce.
          Moderatorzy wykonują kawał niepotrzebnej roboty, która nie daje oczekiwanych skutków.
          • ireneo Jeśli jest to forum frustratów, to nie ma tematu 02.06.23, 14:20
            wariant_b napisał:

>
            > W Regulaminie nie ma adresu forum@agora.pl są pomoc@agora.pl i
            ++++++
            no to jest jeśli z niego ta odpowiedż.
            • wariant_b Re: Jeśli jest to forum frustratów, to nie ma tem 02.06.23, 15:08
              ireneo napisał(a):
              >> W Regulaminie nie ma adresu forum@agora.pl są pomoc@agora.pl
              > no to jest jeśli z niego ta odpowiedż.

No cóż, jak w życiu - przepis swoje, a praktyka swoje.
              Regulamin masz tutaj.
              Teoretycznie pisząc na pomoc@agora.pl i forum@agora.pl można trafić na inną osobę.
              Legenda mówi, że na maile do pomoc@agora.pl Administratorzy forum reagują szybciej.

Poczta chyba nadal nie ma autorespondera, więc nie wiadomo, czy mail dotarł,
              a brak reakcji może oznaczać, że filtr antyspamowy wrzucił wiadomość do SPAMu.
    • feelek Re: Jeśli jest to forum frustratów, to nie ma tem 04.06.23, 13:49
      Szanowny Ireneo!
      Często nie zgadzam się z pańskimi pogladami, ale za opisane przez pana przykłady wpisów nienawistnych wobec pana, szczerze współczuję.
      Ze swej strony deklaruję, że nic podobnego pana nie spotkało, ani nie spotka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka