Gość: Jaspis IP: 109.243.124.* 13.08.10, 11:32 Witam potrzebuję sporządzić akt notarialny na zakup mieszkania developerskiego czy znacie notariusza, który stosuje upusty na tego typu usługę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
decort Re: Tani notariusz w Warszawie 13.08.10, 20:27 w takich przypadkach zazwyczaj deweloper narzuca notariusza, a inni notariusze nie chcą się w to angażować (przenoszenie stosów dokumentów etc), więc będzie ci trudno znaleźć innego, tańszego, ale sądzę, że z powodzeniem możesz próbować negocjować z takim narzuconym notariuszem,. na tej podstawie, że on dla danego dewelopera wykonuje prawdopodobnie dziesiątki o ile nie setki umów. Ale możesz też próbować sam skontaktować się z innymi notariuszami i zapytać o możliwość przeprowadzenia takiej transakcji i o wysokość taksy. Takie pytanie nic nie kosztuje. Można to zrobić telefonicznie. Nie polecę Ci żadnego, bo wiem, że się nie zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.kosson.com 17.08.10, 19:48 Ja mogę polecić Panią Katarzynę Łęczycką - ma kancelarię na Żoliborzu, przy Mickiewicza. Nie wiem, czy jest "tania" - ceny chyba średnie-warszawskie. Natomiast wiem, że jest osobą bardzo elastyczną, przyjazną klientom, i na pewno można się dogadać. W każdym razie - warto spróbować. Kiedyś w pf.pl były opinie o notariuszach. Ktoś pisał o tej Pani, że jako jedyna spośród całego grona zapytanych notariuszy, zgodziła się przyjechać i sporządzić akt notarialny w domu starszej, schorowanej pani. Ja polecam z uwagi na to, że choć byłam Jej klientką tylko raz, kilka lat temu - nigdy potem nie odmówiła mi rozmowy i porady, nawet, gdy z góry było wiadomo, że sprawa będzie załatwiana w innej kancelarii i w innym mieście. Takie postawy wśród prawników nie są częste, dlatego warto je promować, i dlatego - polecam. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia P. Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 00:17 Marcin Solanowski, który urzęduje na Żoliborzu, nie pamiętam dokładnie ulicy kancelarii. Młody, rzetelny i bardzo cierpliwy rejent! Ze zniżką nie było żadnego problemu. Zakup przeprowadzony sprawnie. Byłam bardzo zadowolona. Notariusz potrafił rozładować mój stres - pierwsze mieszkanie - na kredyt. Wszystko wytłumaczył - co i jak. Poczułam się naprawdę bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 16:29 Ja ostatnio podpisywałam swój pierwszy akt notarialny u Notariusz Lidii Wojewódzkiej , Kancelaria Al. Solidarności 113 lok 23. Osoba bardzo miła, spokojna. Wszystko mi dokładnie wytłumaczyła. A co najważniejsze dostałam spory rabat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona K. Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 00:10 Jest miły, młody i kompetentny notariusz na Żoliborzu. Mam nadzieję, że nie przekręcę nazwiska: Marcin Solanowski. Byłam wcześniej u innych notariuszy i tylko on znalazł wyjście, jak ominąć podatek od darowizny dla III grupy podatkowej. Okazało się, że są inne umowy - inne niż darowizna czy sprzedaż - żeby przekazać mieszkanie bez kosmicznego podatku. Inni notariusze podawali kosmiczne kwoty za darowiznę z podatkiem - nawet 50 tysięcy złotych. Zrobiliśmy akt bez podatku - zamiast darowizny była umowa renty i umowa o opiekę. Wcześniej zadzwoniłam do skarbówki, żeby się upewnić, czy tak można. I w sumie byłam zdziwiona, bo pani ze skarbówki potwierdziła - rzeczywiście od takiej umowy nie było podatku, a wszystko było w pełni legalne i dozwolone prawnie. Notariusz miał rację!!! Za akt zapłaciłam 1500zł, a nie 50000 zł... Mam mieszkanie i spore oszczędności :) Odpowiadał na każde pytanie, widać, że facet lubi swój zawód, że tym żyje. Bezpłatne porady od początku do końca!!! Byłam w szoku, bez wcześniej odwiedziłam adwokata, który niewiele powiedział, a wziął 300zł za poradę... W poniedziałek rozmowa, a we czwartek podpisany akt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 23:01 Ja znam - tel. prefix22 - 622 44 88. Zadzwoń, to nic nie kosztuje. Ja byłam zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_Wisniewski Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.14, 09:10 "Tani notariusz"... Ech ludziska, zadziwia mnie, jak można w takich sprawach szukać oszczedności. Notariusz nie ma być tani, tylko dobry, skuteczny i dokładny!!! A jak ktos chce taniej niż w Waw, to można po prostu pojechać do innego miasta, gdzie dobry notariusz będzie z warsiawskiego punktu widzenia tańszy. I sprzedam wam hinta, tu warto uderzać: www.annakopczynska.notariusz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.04.14, 14:48 Niestety podana notariusz ze stroną nie okazała się tania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fendi Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.centertel.pl 24.04.14, 12:44 byłem niedawno u pani notariusz na ochocie polecam ,a pani Monika Ciesielska ul Bitwy Warszawskiej1920r 7a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 09:14 Lidia Wojewódzka, polecam szybko i duuuuuuży rabat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnbvb Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 03:14 Ja mogę polecić dobrego natariusza we Wrocławiu www.tarkowski.pl/. Ma przystępne stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian1150 Re: Tani notariusz w Warszawie 13.05.14, 03:24 Ja korzystałem jakieś pół roku temu przy zakupie mieszkania z kancelarii notariusza Marka Rudzińskiego poleconego mi przez kolegę. Przyzwoite koszty i termin. Telefon z pieczątki na akcie to 226636331, ale nie wiem czy aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.static.cable.virginmedia.com 06.06.14, 14:11 Pani Notariusz Ciesielska to dobry fachowiec pomimo braku dużego doświadczenia. Taksa notarialna do uzgodnienia-można negocjować. Dostępne terminy, uprzejma obsługa. Na podstawie swoich doświadczeń z umową przedwstępna-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsfvasfdg Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.31.13.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.14, 17:57 niestety brak doswiadczenia i duza strata czasu........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.14, 13:14 polecam panią Anetę Sitnicką-Urbaniak. Zapłaciłam u niej dużo mniej niż u konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.play-internet.pl 26.08.14, 05:02 Pod względem kompetencji oraz ceny do najlepszych w Warszawie należy kancelaria przy ul. Francuskiej 16/4. Najpierw wyczerpująca informacja przez telefon a później sprawne i fachowe sfinalizowanie sprawy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
martynkus38 Re: Tani notariusz w Warszawie 08.04.16, 11:48 Polecam kancelarię Piękna 15 - notariusz Arkadiusz Zarzycki. Skorzystałam z rad osób zamieszczonych w innych tematach forum i poszłam do niego. Poza fachową obsługą bardzo miła luźna atmosfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiegiwieczyste1 Re: Tani notariusz w Warszawie 12.04.16, 22:33 Nabyłeś działkę/lokal mieszkalny/spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu mieszkalnego w drodze dziedziczenia? Dokonałeś podziału działki gruntu? Spłaciłeś kredyt i chcesz wykreślić hipotekę z księgi wieczystej? Zmieniłeś nazwisko i chcesz ujawnić zmianę? Napisz na adres: ksiegi.wieczyste1@gmail.com Chętnie pomożemy przygotować niezbędne dokumenty oraz wypełnić wnioski wieczystoksięgowe. Odpowiedz Link Zgłoś
major_ola Re: Tani notariusz w Warszawie 26.05.16, 09:54 Na ogrodowej mają dobre ceny, idź do Pani Ewy Kuśmierowskiej, bardzo konkretna i pomocna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malta Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.16, 22:38 Jak czytam te wszystkie wpisy to słabo mi się robi.Mili Państwo, czy Wy nie widzicie, że tu się ogłosili wszyscy notariusze co nie mają pracy ( to już o czymś świadczy!!!) , zwróćcie uwagę, że nazwiska się powtarzają i naprawdę nie z przypadku.! Wizyta u notariusza to poważna sprawa - prawie jak zdrowie bo to Wasz majątek i Wasze pieniądze czasem spłacane bankowi przez całe życie!! czy w takich sprawach ważnych dla każdego z nas nie warto pójść do tych co są solidni i zapłacić o te 200 zł więcej! Notariusz nie musi być miły i sympatyczny( pewnie dobrze by było) - ale przede wszystkim musi być fachowy!! Nie wolno nam przeliczać wartości mieszkania np. 400 tys zł na 200 zł taniej.?? naprawdę to nie kupno majtek czy nowych butów !! Agnus Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa332 Re: Tani notariusz w Warszawie 18.10.16, 15:37 Ostatniop, całkiem niedawno sprzedawałam mieszkanie u pana notariusza na woli polecam ,a pan Paweł Sawicki, ul Łucka 20 lok. 74 tel. 501 523 991, transakcja przebiegła bardzo profesjonalnie, sprawnie i konkurencyjnie cenowo, moge w pełni polecić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.16, 21:50 Różnice w taksie nie są duże, ja podzwoniłam po Kancelariach z top 15 w google i wybrałam notariusz Perczyńską, najlepsze wrażenie wywarł na mnie sekretariat z tej Kancelarii, widać było, że mają pojęcie o czym mowa. Sama notariusz kompetentna i fachowa. www.kancelarianotarialna.eu Odpowiedz Link Zgłoś
bpn21 Re: Tani notariusz w Warszawie 02.12.16, 21:26 Korzystając z tematycznego forum, bardzo proszę o rozwiązanie ankiety: ...forms/xllqQn4MCw3CMuLA2 Dziękuję bardzo wszystkim wypełniającym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickys Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.17, 10:22 Trzeba trochę podzwonić po kancelariach i poszukać dobrej oferty. Wcale nie jest tak, że nie ma dużych różnic. Ja wybrałem notariusza Zarzyckiego na Pięknej. Dobre stawki, sprawnie działający i bardzo pomocny. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.play-internet.pl 28.01.17, 23:11 Warto dzwonić i pytać o ceny bo różnice są gigantyczne. A to , że ktoś woła wysoką cenę to jeszcze nie robi z niego wielkiego specjalisty. Kwota taksy przy kupnie mieszkania za umowy przedwstępną i przyrzeczoną wahała się od 1300 do 2950zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelnowyy Re: Tani notariusz w Warszawie 27.02.17, 18:44 ja ostatnio korzystałem z bezpłatnej strony www.dobrynotariusz.org.pl i oni polecili mi notariusza który zaoferował bardzo dobre warunki cenowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzecion Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.17, 12:57 Notariusz Zarzycki na Pięknej polecany przez osoby na tym forum działa sprawnie, idzie się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowak Re: Tani notariusz w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.17, 16:41 sprawdź na www.dobrynotariusz.org.pl tam pokierują cię do tanich i dobrych notariuszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michalwybr Re: Tani notariusz w Warszawie 29.01.18, 15:44 jasne, ja ostatnio taki akt właśnie robiłem u www.notariusz-warszawawola.pl/ i w porównaniu do innych to nie dość że taniej to jeszcze sprawnie i szybko :) Odpowiedz Link Zgłoś
kzajko Re: Tani notariusz w Warszawie 11.01.19, 17:55 Polecm dobrego notariusza w Warszawie Pana Szymona Krzyszczuka, który jest też tłumaczem przysiełym Odpowiedz Link Zgłoś
kzajko Re: Tani notariusz w Warszawie 17.10.19, 21:00 W Krakowie też mamy dobrych notariuszy . Polecam serwis notariusza w Krakowie Dużo info na temat usług notarialnych Odpowiedz Link Zgłoś