Gość: sandra00
IP: 93.179.216.*
20.10.11, 09:27
Sprzedaję mieszkanie na razie " na własną rękę " tzn.wystawiłam ogłoszenia na portalach darmowych i płatnych , nie wynajęłam agencji ani pośrednika ponieważ po pierwsze nie jestem zdesperowana aż tak żeby szybko się go pozbyć po drugie wiem że moje mieszkanie może posłużyć jako wabik na klientów i co ..... i wiecznie dzwonią jacyś pośrednicy , agencje itd. Zaczęłam się zastanawiać jakie jest prawo w przypadku gdy przyjedzie pan z agencji z klientem do mnie czyli osoby prywatnej i klientowi spodoba się mieszkanie to oczywiście bierze prowizję od tego klienta a nie ode mnie , z kim wtedy podpisać umowę z tą osobą kupującą czy z agencja czego nie powinnam robić , bo jeden pracownik z bardzo dużej firmy ogólnopolskiej był tak bezczelny że zadzwonił że ma klienta na mieszkanie i czy może z nim przyjechać tylko ja muszę wcześniej podpisać umowę o współpracy jak powiedziałam że ja nic nie będę podpisywać , a może sobie przyjeżdżać i od klienta oczywiście brać prowizję bo przecież mi nawet danych klienta nie musi ujawniać to zaczął mnie straszyć że to nie zgodne z prawem !!!