GoĹÄ: lokator
IP: *.adsl.inetia.pl
12.07.12, 15:41
Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Moja mama jest właścicielem mieszkania w budynku. Mieszkanie znajduje się w budynku na parterze. w Budynku znajdują się jeszcze dwa mieszkania. Jedno na gorze, którym jest właścicielem gmina tzn. mieszka tam sąsiadka na wypowiedzeniu i otrzymała eksmisje. Drugie jest na parterze. To pokój który sąsiaduje z dwoma pokojami w mamy mieszkaniu. Własnością tego pokoju jest użytkownik , który nieoficjalnie sprzedał osobie trzeciej to mieszkanie ( pokój). Ten który kupił od gminy ( jako osoba bezdomna), kupił je 8 lat temu. Z tego co wiem przez 10 lat nie mógł sprzedać oficjalnie, dogadali się i ten trzeci rości sobie prawa do wszystkiego na terenie działki. Czy mogą być jakieś konsekwencje prawne z zaistniałą sytuacją, czy osoba trzecia może ponieść konsekwencje prawne że nielegalnie odkupił to mieszkanie. Wszystkie pisma z gminy przychodzą , jeżeli chodzi jakiś remont czy zgodę, wymienione jest nazwisko tego pana pierwszego co odkupil od gminy a nie tego co zasiedla nielegalnie. Mogę jakiś wniosek do sądu sformułować?