Dodaj do ulubionych

Uwaga na nieuczciwych najemców

28.01.14, 17:23
Otwieram wątek nieuczciwych najemców. Często o takich osobach nie ma nic w sieci a szkoda, bo nabierają się kolejni właściciele mieszkań. Ja miałem problem z Mariuszem B., który podaje się za chirurga na portalu www.znanylekarz.pl/ranking-lekarzy/mariusz-bulanda-chirurg-warszawa

Ostatnio wynajmował mieszkanie na Saskiej Kępie w Warszawie. Nie opłacał czynszu i pomimo podpisanej umowy wypowiedzenia nie miał zamiaru wyprowadzić się z mieszkania przez kolejne pół roku. To nie jest jego pierwszy taki przypadek. Proszę wszystkie poszkodowane osoby o kontakt mailowy: poszkodowaniprzezmariuszab@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Maras Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.pila.vectranet.pl 18.04.14, 09:20
      50-cio letnia Beata B. ( długie rude włosy) w zbliżającym się terminie wpłaty znika zostawiając klucze sąsiadce nie informując o tym właściciela. Nie stosuje się bądź nie rozumie umowy, twierdzi, ze ma takie prawo. W mieszkaniu zostawia bałagan i wszelkie uszkodzenia. Teraz prawdopodobnie obraca się w Szczecinie. Uważajcie na nią.
      • all Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 26.05.14, 01:17
        I co nic nie można z tym zrobić? Zgłosiliście to na policję, do sądu? Przecież wydanie/zdanie lokalu trzeba zrobić protokolarnie, więc jak nie ma wydania lokalu, to taki najemca nadal za lokal odpowiada prawda?
    • Gość: K Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.glfd.adsl.virginm.net 26.05.14, 23:46
      Ja miałam problem z Panem G i K Zubka zamieszkałymi w Bydgoszczy Fordon. Są to najwyraźniej naciągacze i oszuści. Przestrzegam przed nimi bo nie regulują płatności na czas i nie zapłacili mi pieniędzy. Przestrzegam kogoś kto teraz wynajął im mieszkanie bo nie wierze ze wybudowali dom;) Mysle ze Pan G jest z tych co trudnią sie cinkciarstwem na duża skale ale od tego jest policja;) Przestrzegam!!!
      • ankamk78 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 28.06.14, 21:37
        Sebastian Kozielski Bytom.
        Brak wpłat w terminie, utrudniony dostęp do nieruchomości.
        Zadłużenie na dzień dzisiejszy ponad 2500zł.
        • Gość: Sebastian Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 16:49
          Sprawa jest w sądzie oraz na policji. To Pani będzie musiała mi zapłacić wszelkie należności po wyroku sądu
          • ankamk78 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 14.01.15, 14:20
            prawomocny wyrok sądu o nakaz zapłaty
            sprawa jest właśnie kierowana do komornika
          • Gość: jacek Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.15, 08:09
            ostrzegam sopocian przed firmą KOMNATY,kłamią,nie płacą-oszukali mnie na 650zł.za media-na ok.5-8tys.mieszk.stało puste maj,czerwiec-są nieprowesjonalni,żadnej bazy-dopiero zaczeli a kłamią że są doświadcz.,moje dziecko-autyzm nie ma za co się leczyć-właśnie wysyłam umowę i inne dokum.do Minist.Sprawiedliw.
        • Gość: darek Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.146.131.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 00:44
          Falgowska marta z Bydgoszczy, nie placi rachunkow, klamie prosto w oczy, kombinuje jak można, magister historii umk.
      • Gość: gość Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.04.17, 16:18
        Możesz się do mnie odezwać? heydii@o2.pl
        • Gość: gość Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.04.17, 16:20
          Możesz się do mnie odezwać? Chodzi mi o Panią, która pisała o Państwu z Bydgoszczy. heydii@o2.pl
    • Gość: Krnnil Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.play-internet.pl 05.03.15, 14:58
      Osoby które nie wywiązują się z wynajmu można dopisywać i sprawdzać w Krajowym Rejestrze Nierzetelnych Najemców . Strona www.krnnil.pl
      • mmlo Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 11.04.15, 16:32
        UWAGA na nieuczciwych - Warszawa Ursus, Sebastian i Urszula B. wraz z dwiema córkami (5 i 14 lat) i suką rasy sznaucer miniaturka wynajmowali moje mieszkanie przez około 5 lat. Pani jest chórzystką w Filharmonii Narodowej i udziela lekcji gry na pianinie w okolicy. Zostałam z długiem około 15 tys zł (mieli trudną sytuację i niestety pozwoliłam na zadłużenie licząc że okażą się ludźmi na poziomie), z mieszkania zginęły też niektóre meble. Kompletny brak kontaktu, zero wpłat od listopada 2014. pani bezczelnie nadal przychodzi uczyć dzieci moich sąsiadów, przede mną ucieka, nie raczy się nawet zatrzymać. Podobno teraz wynajęli kolejne mieszkanie na osiedlu Niedźwiadek.
    • oponczaniewidka Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 17.05.15, 19:10
      Bogdan K. Z Pulaw (www.joannici.eu/joannici-str-glowna/wydarzenia-komunikaty/) wynajmuje mieszkanie, nie płaci i znika.
      • Gość: aleksandra Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.146.131.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 00:49
        falgowska M studenka i absolwentka historii sztuki umk. nie placi rachunkow i ucieka do swojego miasta rodzinnego bydgoszczy
    • Gość: Nieporet Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.15, 18:12
      Daria Żyżniewska i Waldemar Sowa. Oszusci poruszajacy sie w okolicach Legionowa, Jablonnej, Nieporetu. Z dwoma malymi pieskami, oszukali juz kilku wynajmujacych. Sprawa skierowana przeze mnie do sadu (i chyba przez kilku poprzednich oszukanych, sadzac z wezwan do sadu, ktore zostawili w mieszkaniu).
      • Gość: damian Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.146.131.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 00:47
        marta falgowska magister historii umk, nie placi rachunkow i ucieka do mamusi, która daje pieniazki.
      • Gość: x Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.15, 01:07
        Czapka oraz bojczewski to oszusci najemcy legionowo
    • Gość: JP Re: Uwaga na nieuczciwych najemców Łódź IP: *.toya.net.pl 21.11.15, 19:34
      Uwaga na Katarzynę P, blondynka, ktrótkie włosy. Jest z córką 3 klasa gimnazjum, lub/oraz z partnerem, wysokim siwym dobrze zbudowanym. Adres zameldowania Mińsk Mazowiecki, ul. Wyszyńskiego.Opóźnia płatności a potem przestaje płacić, nie opuszcza mieszkania, pomimo podpisania wypowiedzenia. Doskonale zna prawo o ochronie lokatorów. Ucieka po cichu z mieszkania, po odłączeniu prądu. Policja na niej nie robi wrażenia, nie wpuszcza nikogo do mieszkania.
    • cyrtokaraa [...] 19.01.16, 12:00
      Treść postu jest niedostępna.
    • the.knives Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 08.02.16, 20:50
      PAULINA SZTANDARSKA z Grudziądza - nie płaci czynszu, demoluje mieszkanie w krótkim czasie. Wynajmowała mieszkanie w Gdyni, przestała płacić po miesiącu, straty w mieszkaniu aż niewiarygodne. Na prawdę odradzam.
      • Gość: kaka Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.17, 20:41
        Witam bardzo proszę o informacje w sprawie Pauliny Sztandarskiej.jak udało się jej pozbyć?niestety teraz niszczy nasze mieszkanie.
        • toshiro88 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 23.12.17, 22:10
      • Gość: kaka Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.17, 22:31
        Bardzo zależy mi na kontakcie.potrzebuje informacji o Paulinie Sztandarskiej.
        • Gość: 5element Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.range86-168.btcentralplus.com 02.03.17, 23:06
          www.facebook.com/LarisaLeibniz?lst=1584456836%3A813388953%3A1488492216
          • marszrutka1 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 04.06.17, 17:13
            jak udało Wam się pozbyć tej osoby? bardzo proszę o info. my nadal nie możemy odzyskać naszego mieszkania. bardzo proszę o informacje.
            • toshiro88 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 23.12.17, 21:16
              poszukuje kontaktu tel do p.Pauliny
            • toshiro88 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 23.12.17, 21:18

poszukuje kontaktu tel do p.Pauliny
              • Gość: ktoś Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.polpharma.pl 08.02.18, 07:13
                niestety nie mam kontaktu do tej Pani, oprócz FB którego ktoś zamieścił w tym wątku.
                pozbycie się jej z mieszkania zajęło nam 8 miesięcy...
          • Gość: Nowinka76 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.18, 14:21
            UWAGA !nieuczciwy najemca ze Szczecina p.Justyna Marchewczyk zam. Gryfino, pani ta zmienia mieszkania w każdym nie płaci za czynsz rachunki, terroryzuje sąsiadów dzwoniąc na policje przy najmniejszym jakimikolwiek hałasie..bo ona ma do tego prawo jak twierdzi jest nie zrównoważona emocjonalnie..ostrzegam przed ta osoba..
            • Gość: czester Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.80.94.23.vspace.pl 20.11.20, 11:15
              Witam, czy można prosić o kontakt w sprawie Justyny M. z Gryfina. Jestem osobą wynajmującą i poszkodowaną. Jeżeli użytkownik Nowinka 76 przeczyta tę wiadomość to proszę o pozostawienie jakiegoś namiaru np. adresu e-mail, który umożliwi mi kontakt poza forum.
              • Gość: nowinka76 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.01.21, 22:38
                Witam
                namiar na priv w sprawie Justyny Marchewczyk
                nowinka76@op.pl
                • Gość: czester2 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.80.94.23.vspace.pl 05.02.21, 08:22
                  Witam, odezwę się do Pani. U mnie już od 3 miesiąca zaczęły się opóźnienia z płatnościami. Najpierw przestała płacić czynsz administracyjny, następnie opłaty za najem.
                  Odebrałem od sąsiadów i administracji wiele telefonów i pisemnych skarg odnośnie jej niewłaściwego zachowania co było podstawą do rozwiązania umowy
                  Pani dostała ode mnie wypowiedzenie umowy najmu, ale do rozliczenia nie doszło. Przed umówionym terminem przekazania mieszkania wyprowadziła się po cichu kradnąc część wyposażenia mieszkania (m.in. mikrofalówkę, suszarkę, czajnik elektryczny) oraz dewastując umeblowanie. Pani Justyna mimo wielokrotnych monitów (na 3 numery telefonów którymi ciągle żonglowała, emaile, pocztą tradycyjną) nie zapłaciła mi do tej pory brakującej kwoty za czynsze oraz za media (kaucja niestety nie pokryje strat i sprawa będzie skierowana na drogę sądową). Na "odchodne" zostawiła jeszcze po sobie pamiątkę w postaci 900 zł rachunku za wodę.
                • Gość: Małe Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.centertel.pl 05.06.21, 22:12
                  Witam, a czy powiedział Pan, że zostawiłam Panu swoje meble, i sprzęt AGD, to Pan jest nieuczciwy i dorabia się na cudzej krzywdzie, Ma pan szczęście że nie złożyłam wniosku o odszkodowanie po tym jak 2 metrowe drzwi od szafy mało nie zwaliły mi się na głowe. Jak się okazało po dokładnych oględzinach trzymały się na dwóch małych aluminiowych śrubkach. Nie podejmowałam z Panem rozmów w tej sprawie bo uznałam, że nie ma po co. Z ludźmi zaburzonymi niestety lepiej nie dyskutować i unikać((
            • Gość: Małe Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.centertel.pl 05.06.21, 22:14
              Kim jesteś człowieku, może się przedstawisz z imienia i nazwiska skoro tak zaglujesz cudzym? Bo jakoś sobie nie przypominam??
            • Gość: Poszkodowany Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.23, 15:16
              TERAZ TRAFIŁA SIĘ PANI JUSTYNA MARCHEWCZYK, MOIM RODZICOM. TA KOBIETA TO ISTNY HORROR. NIGDY NIE WYNAJMUJ MIESZKANIA TEJ KOBIECIE. NIE PŁACI, NĘKA SĄSIADÓW, SPROWADZA MENELI, DEWASTUJE I NĘKA SMSAMI WŁAŚCICIELI. DWA RAZY INTERWENCJA POLICJI, RAZ KARETKA I NIC NIE MOŻNA JEJ ZROBIĆ !!!!!
              • Gość: Poszkodowany Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.23, 15:38
                Oczywiście sprawa idzie do sądu jeżeli chodzi o Panią Justyne Marchewczyk z Gryfina. I tutaj nikt nie odpuszczę !!!
      • bolechowska Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 20.07.23, 11:01
        Dzień dobry. Prosiłabym bardzo o pilny kontakt mailowy w sprawie pani Pauliny Sztandarskiej z Grudziądza/ Gdyni bolechowska@gazeta.pl
    • czarownica1970 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 04.03.16, 00:13
      dokladnie!! słuchajcie a moze jest juz jakas strona? ja-wynajmująca tzn \(bo redaktorzy czesto mylą pojecia,wiec wynajmujący to osoba wlasciciel mieszkania ktory chce wynając komus a najemnca to osoba poszukująca mieszkania) czyli ja wynajmujaca podlam ofiarą porpostu koszmaru... ledwo się z tego wygrzebalam i ledawo zyję,niewiem jak długo bede dochjodzic do siebie na pewno trauma pozosyttanie na wiele msc a moze lat,narazie nie jestem w stanie pisac szczegółow bo wciaz się boję i nagorzej ze tez mieszkam w tym mieszkaniu wiec bylam sama ofiara we wlasnym domu i moje dzieci...koszmar... wiec moze powstanie tez taka strona czarna lista najemców bo jakos tylko wlasciciele sa niby nieuczciwi ale kazdy widzi to co bierze,ojejku zarowki nie dzialały-tragedia... zawsze mozna było wszystko sprawdzic na poczatku przed podpisaniem umowy w jakim stanie sa sprzety itd i w umowie tez powinno byc jasno zaznaczone kto za co placi a niesteyt poprzez nieszanowanie sprzewtów one się psują,ja jak nie wynajmowalam to mialam rzecyz po pare lat,teraz nieraz natrafiam na takie osoby ktore np rzucają czajnikiem bo nie chce się właczyc lub byle gdzie postawią a potem to spada-nie szanują a my mamy za to pokrywac koszty? poza tym taka osoba czyli najemca ktory jest niezadowolony zawsze moze opuscic mieszkanie a wlasciciel czyli wynajmujacy jak natrafi na taki koszmar ktory na dopdatek siedzi na chama i nie chce się wyprowadzic ani nie placi i jest agresywny,rzuca się ze slowami "bo ci zaraz zajebię" to co ma zrobic? policja nic nie zrobila,bylo zgloszenie bo JA WYNAJMUJĘ wiec on m aprawo mnei obrazac,przeklinac przy dzieciach i siac terror,tak to nie ejst powód do interwencji policji tak mi powiedział dyzurny. na szczescie poradzilam sobie innymi sposobami ale na litosc-bylam ofiarą i wiezniem we wlasnym domu o tym inse nie pisze tylko biedni najemcy się zalą ze im się zarówki przepaliły.
      • Gość: Kaska5245 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.play-internet.pl 30.03.16, 08:43
        Witam. Zastanawiam sie czy ktos tu mi moze w jakis sposob pomoc. Jezi nie to prosze nie odpisywac. A wiec moj problem zaczal sie istatniego lutego kiedy to wypowiedzialam umowe najmu mieszkania wlascicielce. W mieszkaniu zadnych uszkodzen praktycznie nie ma. Mieszkanie bylo odmalowane 4 miesiace temu. Jedynym wiekszym uszkodzeniem byla peknieta szyba w drzwiach garderoby ktora poszla do wymiany i zostanie na nowo przyczepiona. Wlascicielka mieszkania oznajmila mi ze kaucji mi nie zwroci co mnie bardzo zdenerwowalo bo nie ma poctaw? A to jest tysiac zlotych. Wczoraj sie z nia spotkalam w oeym mieszkaniu. Znalazla ryske na blacie w kuchni (ok 1.5cm trzeba sie przypatrzyc zeby ja zobaczyc) zaczela na mnie krzyczec ze w tym nieszkaniy nie mialo prawa sie nic zepsuc ani zbiszczyc bo ona u siebie w domu ma meble 10lat i nic takiego nie ma. Wkurzona oznajmilam jej ze wiedzialam ze tak bedzie dlatego nie rozliczylam sie ze spoldzielnia ok 550 zl z odsetkami oraz rachunku za prad 397zl co daje prawie tysiac zlotych wiec sie wyrownalo. Poinformowalam ja takze ze przyjdzie jeszcze rozliczenie za gaz i wtedy prosze sie ze mna skpntaktowac i ja za to zaplace. Byla wsciekla krzyczala i wyzywala mnie na caly blok. Masakra .. prosze mi napisac czy to co zrobilam bylo dobrze? Inaczej w zaden sposob bym nie odzyskala swoich pieniedzy. Posiadam tez zdjecia mieszkania kiedy je opuszczalam. Dodam jeszcze ze mieszkajac w tum mieszkaniy wlascicielka kazala mi pokryc koszta doszczelniana instalacji gazowej 270zl ktora byla zle zalozona zanim sie tam wprowadzilismy oraz wtmiane wogomierzy 100 ktore stracily waznosc. W styczniu 2015 roku podniosla nam czynsz z dnia na dzien cztero krotnie na umowie a do tego kazala placic sobie osobno 50zl w ramach oplaty za nieruchomosc. Prosze o i nformacje
        • ankamk78 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 08.09.16, 12:20
          No to daliście się wykorzystać. Koszty tj. wodomierze, doszczelnianie izolacjo itp. to są koszty leżące po stronie wynajmującego czyli właściciela mieszkania. Zmiany stawki za czynsz muszą być zawarte w formie umowy i jej podpisanie jest jednoznaczne z ich akceptacją. Dodatkowe opłaty sa bezzasadne i nie ma potrzeby ich regulowania. Jako wynajmująca nie potrafię zrozumieć jak najemcy dają się wmanewrować w takie akcje (czytaj zastraszyć) bo niestety wszelkie uregulowania prawne są po ich stronie. Człowiek jest właścicielem mieszkania i tak naprawdę to gó... może zrobić z nieuczciwym najemcą :/
      • Gość: BARBARA 0707 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.mtm-info.pl 05.06.16, 19:39
        Też przez to przeszłam. Tragedia. nie dość że nie płacili za wynajem to zadłużyli wszystkie możliwe media. Woda pół roku nie płacona , śmieci , energia 3 miesiące. Zostawili bałagan i zagrzybiony dom. Pozaklejali kratki wentylacyjne , nawet dziurki w drzwiach , przeżłam koszmar - dobrze że uciekli bo zrobili się właścicielami mojego domu
      • joanna197009 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 15.09.17, 18:10
        Bardzo serdecznie proszę o kontakt,mam taką sytuację z oszustami którzy robią to od wielu lat a u mnie 3 lata,że z nie mocy i desperacji już mi się żyć nie chce,ok.20 tys.narobili długu i jeszcze się stawiają,niechcacybwcisnelas wyprowadzić, na e udokumentowana dochodów,
    • beataz4 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 01.04.16, 08:45
      Cieszę się, że wątek powstał, ale za późno go przeczytałam :) i niestety mogę dorzucić swoją cegiełkę:
      Pani Katarzyna Rurkowska i Emil Oniszk (plus pies kundel), mili, ale ... oszuści, od lipca 2015 roku zaległość z tytułu rozliczenia zużycia wody to ponad 1.500 zł plus czynsz za marzec b.r. Klasyczne zwlekanie z opłatami, obiecywanie, że już, za kilka dni, że "przysięgam". Pozdrawiam
    • lindanti Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 02.05.16, 19:37
      Dorzucę do tego wątku Jacka Budnego z Poznania, wynajmującego w Warszawie - bardzo miły człowiek i strasznie kłamiący, po prostu nie płaci.
      • slkinga Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 02.06.16, 14:32
        Witam, a ja przestrzegam przed wynajmowaniem rodzinie irakijczyków. Rodzice z czwórką dzieci. Nie mówią po polsku jedynie on słabo po angielsku. obecnie on w Poznaniu ona z dzieciakami w Warszawie. Zawsze mieli jakiegoś "kuzyna" irakijczyka mówiącego trochę po polsku. Obecnie szuka dla nich mieszkania. Po ok. 10 miesiącach przestali regularnie płacić, odpisywać na wiadomości. umowa wygasła i wynieśli się z mieszkania ale zostawili rachunki do uregulowania za zużycie energii i wody. Dzieciaki poniszczyły meble, urwane pokrętło od grzejnka, połamana półka w lodówce, pobita szyba w drzwiach. w domu syf! Chcesz być człowiekiem i pomóc bo żal Ci tych ludzi ze względu na ich sytuację, a jak już podasz dłoń to pociągnął Cię za całą rękę. NIE WARTO! nie wynajmujcie irakijczykom. Warszawa, praga-południe
    • dad99 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 08.06.16, 13:24
      Uwaga na Przemysław Borecki z Żona i małym dzieckiem nie zapłacił za ostatni miesiąc najmu i zostawił nieuregulowane media, oczywiście straszny syf w mieszkaniu. Ostrzegam bardzo miły Pan.
    • Gość: beata11 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: 5.174.7.* 14.06.16, 10:51
      P. Ćwiek z Mińska Mazowieckiego zawsze miły mówi to co się chce usłyszeć efekt zawsze jest taki sam nie płaci, nie odbiera telefonów ? przestrzegam na pierwszy rzut oka młody, sympatyczny a w rzeczywistości lawirant i oszust.
    • beata100001 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 14.06.16, 11:02
      P. Ćwiek z Mińska Mazowieckiego zawsze miły, mówi to co się chce usłyszeć efekt zawsze jest taki sam nie płaci, nie odbiera telefonów ? przestrzegam młody człowiek na pierwszy rzut oka sympatyczny a w rzeczywistości lawirant i oszust.
    • beata100001 Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 14.06.16, 11:03
      P. Ćwiek z Mińska Mazowieckiego zawsze miły mówi to co się chce usłyszeć efekt zawsze jest taki sam nie płaci, nie odbiera telefonów ? przestrzegam młody człowiek na pierwszy rzut oka sympatyczny a w rzeczywistości lawirant i oszust.
    • Gość: poznan Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.16, 22:07
      Naciągacz i oszust Poznań - Alan Żak, młody chłopak, zalega z czynszem, zadłuża mieszkanie, kłamie że robi płatności a pieniędzy nie ma, unika kontaktu i spotkań, nie chce opuścić mieszkania pomimo wypowiedzenia umowy
      • tadeuszttt Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 05.08.16, 18:16
        prosze o kontakt 575529040 alana żaka za nie płacenie pilne
      • tadeuszttt Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 01.09.16, 17:25
        zwracamy szystkie straty spowodowane przez Pana Alan Żaka do 20.000 pisz thomas.herzog@onet.eu
    • Gość: oszukana_przez_naj Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.icpnet.pl 26.06.16, 12:54
      Tomasz Nowak, ok.40 lat, oszukuje właścicieli z Poznania i okolic. Ma psa rasy amstaff. W tej chwili wynajmuje mieszkanie w Dąbrówce pod Poznaniem. Tak dobrze rozmawia, że sama dałam się nabrać. Schemat ten sam, na początku płaci, później nieregularnie, zaczyna coraz bardziej zalegać z płatnościami. Wpłaca coraz mniej. Kiedy dostaje wypowiedzenie umowy najmu to do wyprowadzenia się nie zapłaci ani złotówki. Unika kontaktu, zmienia numery telefonu. Miesiącami nie mogłam się do niego dodzwonić. Oszukał już wiele innych właścicieli m.in z Lubonia i Dąbrówki. Teraz szukam innych właścicieli oszukanych przez niego. Nie ma zameldowania, nie ma konta w banku, auto na niemieckich dechach. To poszukiwany dłużnik przez wiele osób.
    • Gość: złykocur Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.06.16, 22:41
      Anna Jaszewska z Łodzi. Dwoje dzieci chłopiec i dziewczynka (podstawówka) + partner. Umowa z nią. Przy pierwszych kontaktach - bardzo miła, załzawione oczy - biedna rozwódka z dwójką dzieci, wypędzona przez męża domu. Po czasie okazuje się, że wredny maż/partner/diabli wiedzą kto - wprowadza sie na "krzywy ryj" i rejestruje w mieszkaniu firmę (pytanie jak to zrobił, skoro nie miał umowy??). Nie płacą, nie odbierają telefonów, mieszkanie zdemolowane, awantury, krew na klatce schodowej, zastraszani sąsiedzi, interwencje policyjne. Udaje się ich pozbyć metodą "na pana Rysia" o gabarytach Góry z Gry o Tron.
    • ogonekmati Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 15.09.16, 23:11
      Witam wszystkich oszukanych proszę uważać na Kędzierskich , matka ojciec i córka po 30 tce Anna ,lepiej już niech dom stoi pusty, chętnie dzierżawią też gospodarstwo
    • 8euiqe3n Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 18.01.17, 08:50
      imię Luciano K... z rodziną. Wynajmował w Poznaniu. Jest mi dłużny 5.000 zł. Podobno wynajął dom w Luboniu.
    • krempaszek Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 25.01.17, 10:39
      Agnieszka Dombek z mężem lub raczej partnerem Maćkiem i trójką dzieci. Pochodzą z Dąbrowy Górniczej a ostatnio wynajmują mieszkania w Krakowie. Za nic nie płacą ale zawsze mają wytłumaczenie i odwlekają w czasie aż do momentu cichej wyprowadzki. Zostawiają długi gdzie tylko się da i zdewastowane mieszkanie.
      • arezzoitalia Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 29.01.17, 22:04
        Witajcie w nowym 2017 r. Dostaliśmy już pierwsze ostrzeżenie w tym roku od poszkodowanej właścicielki mieszkania oto ono:

"Witam . Chciałbym przestrzec wynajmujących przed nieuczciwym najemcą Pawłem Ż. lat 37 z Lublina (Umowa na niego).Lokator żyje z kobieta lat ok 50 Mirosława C. oraz jej synem Damianem K. Czynsz za pierwszy miesiąc ledwo spłacił na raty, czynsz za kolejny miesiąc nie wpłynął. O kaucji nie ma mowy. Po wielkich prośbach najmujacego starajacego sie wziasc mnie na litosc udalo mi sie rozwiązać z nim umowę. Lokator oczywiście się zgodził, szukał mieszkania, już podobno nawet jakieś znalazł, ale w ostateniej chwili do przeprowadzki nie doszło. Przeciagali w nieskończoność o kasie nie bylo mowy. W końcu opuścili mieszkanie .... Na początku przemili kobieta obiecuje że będzie dbać o mieszkanie ze jest tzw. Perfekcyjna Pani domu, lecz nie do końca... Mieszkanie zostalo zniszczone, oraz ukradli pare rzeczy. Uważajcie proszę nie dajcie się podejść tak jak ja .
        • tinley Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 24.02.17, 21:28
          No skad ja to znam. Mnie jeden zapewniał że trawkę bedzie kosił co tydzień, piec czyscił przed zimą a jak przyjechałem to trawa do pasa a co do pieca to nawet nie mogłem sid doprosić żeby wodę do kotła dopuścił przez 2 miesiace. Ludzie są jednak kompletnie niepoważni
    • Gość: K@p@łka_&_St@ch Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.17, 19:50
      Nieuczciwi najemcy : Kraków

Edyta K. (Ok 33 lata, miejsce zameldowania Piekielnik woj. małopolskie, mgr fizjoterapii ) wraz z córką Hanna S. (ok 4 lata) i konkubentem Ireneusz S. (Ok 40 lat, miejsce zameldowania Torks, usługi budowlane). Wynajmują luksusowe mieszkania (na umowie tylko Edyta) i nie płacą. Bardzo dobrze obeznani w przepisach, wszyskiem sprawy prowadzi im jedna pani mecenas z Krakowa- wykorzystują fakt małoletniej córki (nie można ich eksmitować) . Wynajmują lokale pod działalność gospodarczą również nie płacą. Jest więcej poszkodowanych przez w/w.
    • Gość: walking_trap Re: Uwaga na nieuczciwych najemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.17, 20:03
      Uwaga na wynajmującego instruktora nordic walking. Piotr z kom 514... nie ma pieniędzy, same długi , opowiada bajki, nie będzie spłacał i nie będzie z nim kontaktu. To pułapka.
    • bonzolina Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 24.02.17, 16:01
      Marzena Sierakowska, jezdzi na i-taxi na numerach goleniowskich, sama pochodzi z Rurzycy pod Goleniowem. Nie placi i zwleka. uciekla z mieszkania brud jak w stodole, zostawila klucze na stole i otwarte drzwi wejsciowe. umowe podpisuje sama a rotem mieszka z facetem i dwoma psami
      • tinley Re: Uwaga na nieuczciwych najemców 24.02.17, 21:25
        Dajcie spokój... Jak to wszystko czytam to przestaję się sobie dziwić że moje mieszkanie stoi puste od maja i nie daję ogłoszeń. Wynajmowanie w PL to chodzenie po polu minowym. Mi się trafił najemca który jak się okazało by rozwodnikiem po leczeniu psychiatrycznym. Należnosci płacił za niego kuzyn i problemów nie było ale co miałem telefonów od sąsiadów że się go boją, blok w powietrze wysadzi itp to sam skończyłem z depresją. nazwiska nie bedę podawał bo to człek wymagający opieki a nie oszust. W Polsce wynajmuje się z poręczenia albo wcale. Ja z ogłoszeń nie wynajmuję a mieszkanie sprzedaję. Są trzy grupy wynajmujących 1. Studenci i kłopoty z nimi 2. Młode pary na dorobku, małzeństwa pracujące z którymi zwykle nie ma najmniejszych problemów 3. Rozwodnicy, alimenciarze, klienci zakladów penitencjarnych, dłuznicy, klienci MOPS i generalnie ludzie dojrzali z życiowymi problemami. Tych należy wystrzegać się jak ognia a sygnałem ostrzegawczym są napomknięcia o chęci wynajmu bez umowy, bagaż ograniczający się do torby z dresami itp. Fajnie jest wynajmowac bo to jakiś kawałek grosza,a le można wtopić tak ze przez lata oszusta się nie wyprowadzi. W toruniu dziewczyna zdaje się przez kilka lat wyprowadza oszustów. Facet w kryminale, ale przedtem zdążył konkubinie dziecko zrobić a gmina nie ma lokali zastępczych . I tak to wygląda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka