istota_rzeczy 22.09.04, 21:07 mieszkania uzywanego dodam-co jest najwazniejsze?jakie moga byc haczyki? prosze o rade.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: na co zwrocic uwage przy zakupie mieszkania? 22.09.04, 22:35 W istocie rzeczy poruszyłeś temat rzekę. Trochę się obawiam, że Pani ekspert Bebiak musiałaby ci pisac całą noc i cały dzień i jeszcze by było mało. A zobacz ile watków czeka na odpowiedź eksperyta. Proponuję (to tylko propozycja), żebyś może najpierw poczytał to: dom.gazeta.pl/dom/1,50844,39887.html Może wiele ci się wyjaśni. A jak nie, to chętnie ci pomożemy (Bebiak też jak najbardziej), tylko byłoby nam wszystkim łatwiej jakbyś może zadawała konkretne pytania. Kiedyś GW miała też ciekawy artykuł o różnych metodach oszustów mieskaniowych. To było jakoś tak wiosną tego roku. Obawiam się tylko, że artykuł ten jest już w archiwum z kłódeczką. Kupno mieszkania, to dla każdego z nas transakcja życia i bardzo dobrze , że zbierasz informacje przed podjęciem tak ważnej decyzji. Pozdrawim cię i namawiam do poczytania podanego linku. Odpowiedz Link Zgłoś
ja20034 Re: na co zwrocic uwage przy zakupie mieszkania? 23.09.04, 10:11 Musza Ci przyniesc zaswiadczenie ze w lokalu NIKT nie jest zameldowany-nie ze wlasciciel nie jest zameldowany, ale ze NIKT!!!). W meldunkowym moga nie chciec Ci powiedziec, ale wlasciciel ma obowiazek dostarczyc takie zaswiadczenie. Zaswiadczenie ze spolddzielni/administracji o niezaleganiu z oplatami i zgoda na zbycie lokalu. Dowoty oplat podatkow od nieruchomosci - tak bylo przy wlasnosciowym, nie wiem jak w spoldzielczych. Odnosnie pradu, tel itp to dobrze jak Ci przyniesie dowody biezacych oplat, ale to nie problem bo z aktem lecisz do nich i zawierasz swoja umowe i liczy Ci sie tylko to co od tej chwili. - chociaz ja to posprawdzalam w STOEN-ie i TPSA:)) no i KW-lacznie z informacja o wnioskach jeszcze nie wpisanych w KW: przed umowa przedwstepna, po akcie not, przed zaplaceniem powodzenia, bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś