Dodaj do ulubionych

Wpis w ksiegach wieczystych

27.12.16, 16:41
Jestem wlascicielem nieruchomosci, kupujacy wpisali zadatek i umowe przedwstepna w Ksiegi Wieczyste . Jak najlepiej technicznie wycofac sie ze sprzedazy . Po 2 latach zmienilo sie wszystko i chce sie wycofac .... czy mam do tego prawo , jestem gotowa do zwrotu pieniedzy ..... czego moge sie spodziewac ??? ze strony kupujacych ?
Obserwuj wątek
    • misssul Re: Wpis w ksiegach wieczystych 27.12.16, 17:09
      Prosze o odpowiedz .... nikt nie odpowiada :-(
      • aniask_mama Re: Wpis w ksiegach wieczystych 28.12.16, 11:32
        Czy w umowie jest zapis o możliwości wycofania się? Jeśli tak to zapewne wiesz, że zadatek musisz oddać w podwójnej wysokości, więc to nie jest TYLKO zwrot pieniędzy.
        • misssul Re: Wpis w ksiegach wieczystych 31.12.16, 13:26
          Tak , jestem na to przygotowana .... czekalam na pieniadze poltora roku .... zmienilam zdanie ..... czy sa jakies mozliwosci polubowne ..... ??? Jak kupujacy wystapia na droge sadowa , jak to sie odbywa technicznie w sadzie w Polsce .... wracam z emigracji po 30 latach , wlasnie do tego domu
          • aniask_mama Re: Wpis w ksiegach wieczystych 31.12.16, 18:17
            Zawsze może się wszystko odbyć polubownie, ale tylko wtedy jeśli obie strony się na to zgodzą. Sami określacie zasady polubownego rozwiązania. Trudno powiedzieć jak się sprawy potoczą, gdyby kupujący wystąpił na drogę sądową, wiele zależy od zapisów w umowie przedwstępnej, ale i wysokości żądań kupującego.
    • jeepwdyzlu Re: Wpis w ksiegach wieczystych 07.01.17, 12:25
      Dupa. Po to umowa w formie aktu i zastrzeżenie w dziale III księgi, żebyś się nie wycofał. Jeśli kupujacy ma już kasę i jest zdeterminowany - wygra.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka