Dodaj do ulubionych

Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska

30.07.17, 12:15
Ostrzegamy przed parą nieuczciwych najemców: Agnieszka Łuczyńska (rocznik 80) i Marcin Peciak (plus dwójka dzieci). Nie płacą i demolują mieszkanie. W 2017 r. wynajęli w ten sposób dwa mieszkania na Białołęce. Na adres pierwszego wzięli dodatkowo wysoką pożyczkę w Providencie.
Przy pierwszym kontakcie wydają się wiarygodni: natychmiast wpłacają gotówką kaucję, zależy im na szybkim wynajmie przynajmniej na rok (dzieci po sąsiedzku w szkole/przedszkolu). W naszym przypadku kaucja była jedyną otrzymaną wpłatą: nie zapłacili ani czynszu, ani za media. Unikają kontaktu, twierdzą, że przelew już posłali, ale nie mogą przedstawić potwierdzenia.
Mieszkanie zostawiają w stanie do remontu (brudne ściany, wypaczony parkiet, zasikane łóżko, smród, pety na podłodze, spleśniałe jedzenie w lodówce i szafkach, kilka worków psich kup w ogródku). Umawiają się na zapłatę, dzień wcześniej uciekają z mieszkania, zostawiając klucze w skrzynce.
Link do zdjęcia: postimg.org/image/5of4gwlk9/
Obserwuj wątek
    • Gość: złylokator Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 21.08.17, 14:14
      Dzięki za ostrzeżenie przed tymi ludźmi - obyście uzyskali zasłużoną satysfakcję, gdy im się wreszcie powinie noga.
    • Gość: Oszukana Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.11.20, 19:31
      To trwa nadal, od nas wynieśli się 17 października 2020, w sposób opisany powyżej. Meble mamy do wyrzucenia. Mieliśmy i tak szczęście, bo mieszkali pół roku, a nie zapłacili tylko za jeden miesiąc.
      • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 10.05.22, 17:47
        Działają dalej....
        • ania_51 Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska 10.05.22, 18:37
          To trzeba gdzies zglosic. Moich znajomych tak oszukali. Czuja sie bezkarnie.
          • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 10.05.22, 22:38
            Zaczęłam już procedurę dwóch spraw sądowych. Kluczy nie oddali ale zastawili pluskwy. Teraz też gdzieś muszą siedzieć. Mam pełne dane parki
            • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 10.05.22, 22:40
              Może Znajomi się do mnie odezwą...vooga@o2.pl
              • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 10.05.22, 22:43
                Wynieśli się teraz, w długi weekend, po cichaczu
                • ania_51 Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska 11.05.22, 08:42
                  Bezczelnosc ludzi nie zna granic. Skontaktuje sie ze znajomymi i powiem im. Prosze wyszukac Agnieszka Luczynska na facebook, tam pani zobaczy jak sie swietnie bawia . Wyjechali w swieta nad morze. Ona ma zdjecie z mezczyzna(pewnie to jej partner).
                  • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 11.05.22, 22:59
                    Niestety nie mam fejsa, mam jakieś zdjęcie i pełne dane z nr PESEL. Czy znajomym nic nie zginęło?
                    • ania_51 Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska 13.05.22, 06:43
                      Na szczescie nic nie zginelo. Niestety zostawili brud i nie zaplacili. Czy pani cos zginelo z mieszkania? Mam pytanie czy zostawione pluskwy to podsluch czy robaki.
                      • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 14.05.22, 15:44
                        Robale, pełno wersalka chodzi i nie tylko, już był gość od tych spraw, za trzy tygodnie poprawka. Ogołocili mi prawie wszystko, od ocieplaczy i talerzy począwszy na lodówce i dywanach skończywszy. Wypoczynek do wyrzucenia. Ale mam super piekarnik Amica i nie wydaje mi się że to ich. Chciałbym oddać właścicielowi. Czekam na wiadomości od znajomych. Podliczylam ich na prawie 20 000. Wysłałam już pisma i mam dwa tygodnie , potem znowu policja i sprawa do sądu cywilnego, z policji prokuratura i sądy karny. Czy znajomi coś z tym zrobili?
                        • ania_51 Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska 14.05.22, 16:49
                          Moich znajomych nie zdazyli okrasc. Zostawili wielki balagan, raczej syf. Z tego co pamietam to stalego adresu zameldowania nie maja, ciezko bedzie ich znalezc. Ewentualnie moga ich znalezc przez dzieci bo chodza do szkoly.
                          • Gość: Baba Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska IP: *.centertel.pl 15.05.22, 12:04
                            U mnie syf i dewastacja, najgorsze te robale. Wypoczynek do wyrzucenia. Mam dwa adresy, jeden na Nocznickiego podobno meldunek, drugi szwagra. Mam też ich numery PESEL.Chyba wiem do której szkoły mały chodzi.Mloda do jakieś fryzjerskiej.
                            • ania_51 Re: Nieuczciwy najemca Agnieszka Łuczyńska 15.05.22, 12:32
                              Jezus skąd te robale?Szok.
                              Na nocznickiego mieszkali dziadkowie tej pani. Watpie, że jest tam zameldowana bo nie miała prawa do tego mieszkania, a nowi lokatorzy wymeldowaliby ją.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka