lolek995 06.07.06, 10:36 Witam Czzy ktoś wie czy istnieja przepisy okreslające ilość miejsc parkingowych , które muszą być wyznaczone dla nowo budowanego budynku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia-k Re: ile miejsc parkingowych ? 06.07.06, 10:45 słuszałam taką opinię że developer jest zobowiązany do zapewnienia conajmniej 1 miejsca parkingowego na jeden lokal. Wtym jakiś procent to muszą być miejsca dla niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolekk995 Re: ile miejsc parkingowych ? IP: *.portnet.pl 06.07.06, 11:36 no właśnie - też słyszałem - ale poszykuję podstawy prawnej , bo chcę walczyć o to z zarządcą budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: F Re: ile miejsc parkingowych ? IP: 194.181.197.* 07.07.06, 09:03 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Rozdział 3 Miejsca postojowe dla samochodów osobowych § 18. 1. Zagospodarowując działkę budowlaną, należy urządzić, stosownie do jej przeznaczenia i sposobu zabudowy, miejsca postojowe dla samochodów użytkowników stałych i przebywających okresowo, w tym również miejsca postojowe dla samochodów, z których korzystają osoby niepełnosprawne. 2. Liczbę i sposób urządzenia miejsc postojowych należy dostosować do wymagań ustalonych w decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, z uwzględnieniem potrzebnej liczby miejsc, z których korzystają osoby niepełnosprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janka Re: ile miejsc parkingowych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:01 jeśli dla danego terenu jest aktualny plan to zazwyczaj zawiera on wskaźniki określajace ilość wymaganych miejsc parkingowych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś