Dodaj do ulubionych

ile miejsc parkingowych ?

06.07.06, 10:36
Witam
Czzy ktoś wie czy istnieja przepisy okreslające ilość miejsc parkingowych ,
które muszą być wyznaczone dla nowo budowanego budynku ?
Obserwuj wątek
    • kasia-k Re: ile miejsc parkingowych ? 06.07.06, 10:45
      słuszałam taką opinię że developer jest zobowiązany do zapewnienia conajmniej 1
      miejsca parkingowego na jeden lokal. Wtym jakiś procent to muszą być miejsca
      dla niepełnosprawnych.
      • Gość: lolekk995 Re: ile miejsc parkingowych ? IP: *.portnet.pl 06.07.06, 11:36
        no właśnie - też słyszałem - ale poszykuję podstawy prawnej , bo chcę walczyć o
        to z zarządcą budynku.
        • Gość: F Re: ile miejsc parkingowych ? IP: 194.181.197.* 07.07.06, 09:03
          ROZPORZĄDZENIE
          MINISTRA INFRASTRUKTURY
          z dnia 12 kwietnia 2002 r.
          w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich
          usytuowanie.

Rozdział 3
          Miejsca postojowe dla samochodów osobowych
          § 18. 1. Zagospodarowując działkę budowlaną, należy urządzić, stosownie do jej
          przeznaczenia i sposobu zabudowy, miejsca postojowe dla samochodów użytkowników
          stałych i przebywających okresowo, w tym również miejsca postojowe dla
          samochodów, z których korzystają osoby niepełnosprawne.
          2. Liczbę i sposób urządzenia miejsc postojowych należy dostosować do wymagań
          ustalonych w decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, z
          uwzględnieniem potrzebnej liczby miejsc, z których korzystają osoby niepełnosprawne.
          • lolek995 Re: ile miejsc parkingowych ? 07.07.06, 14:41
            dziekuje za "trop"
          • lolek995 Re: ile miejsc parkingowych ? 07.07.06, 14:55
            z jaki to nr Dz.U. ?
          • Gość: janka Re: ile miejsc parkingowych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:01
            jeśli dla danego terenu jest aktualny plan to zazwyczaj zawiera on wskaźniki
            określajace ilość wymaganych miejsc parkingowych
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka