Dodaj do ulubionych

Kupic mieszkanie z lokatorami?

IP: *.crowley.pl 21.02.07, 12:28
Mam ofertę zakupu mieszkania po dośc korzystnej cenie od syndyka masy upadlosci.

Ale - w mieszkaniu sa zameldowane 4 osoby, z czego 2 mieszkają tam. Czy bedzie można je eksmitowac? jak?

Na mieszkaniu jest kredyt pod hipotekę zaciagniety przez siostre byłej włascicielki - włascicielka tylko udzieliła mieszkania pod kredyt. Czy jesli je kupie a owa siostra przestanie kredyt splacac do bank zapuka mi do mieszkania?

no i co z tymi lokatorami - czy ktos musi im dać mieszkanie zastepcze skoro nie mają gdzie mieszkac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Barry Re: Kupic mieszkanie z lokatorami? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.07, 13:26
      To powazny problem i ja bym sie w to nie pchal.Wymeldowac mozna po zakupie
      mieszkania dosyc latwo jego bylego wlasciciela(prosta decyzja admistracyjna po
      zlozeniu prostego wniosku), ale lokatorow juz duzo,duzo trudniej
      • zegmarek Re: Kupic mieszkanie z lokatorami? 21.02.07, 15:15
        Mogę tylko dodać , że w przypadku nie spłacania kredytu komornik zapuka do Ciebie.

www.doradca.gratka.pl
    • marcin_forum Re: Kupic mieszkanie z lokatorami? 22.02.07, 15:25
      sprawa bardzo trudna i lepiej sie nie mieszac, nie tak latwo wymowic /
      eksmitowac mieszkancow gdyz to nie Ty podpisales z nimi umowe o najem etc.
    • Gość: Maria Re: Kupic mieszkanie z lokatorami? IP: *.infinity.net.pl 22.02.07, 20:19
      Same kłopoty ,nie kupuj , bo jeszcze będziesz musiała tam zamieszkującym
      zapewnić mieszkanie socjalne.
    • Gość: alus Nie kupuj! IP: *.wincor-nixdorf.com 23.02.07, 09:48
      Obojętnie jaka by nie była cena to z takim mieszkaniem nie masz jak dysponować.
      To jest chore, ale takie jest prawo w kraju. Jeśli osoba zameldowana jest
      właścicielem to bardzo prosto ją można wymeldować. Ale jeśli to lokator mający
      umowę to musisz mu zapewnić lokal zastępczy...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka