Dodaj do ulubionych

Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 31.07.07, 10:19
W związku z wykupem mieszkań lokatorskich jak to jest jak mam zrobić
NA mieszkaniu mojego ojca jest dług w wysokości około 4 tysięcy(w tym koszta
postęp.sądowego).Traci on możliwości wykupu mieszkania bo go nie stać na
spłatę długu.Z tego co pamiętam moja śp.Mama wpłacała na wkład mieszkaniowy by
je wykupić w ratach kwotę w wysokości 55 złoty miesięcznie nie pamiętam tylko
przez ile lat.Suma by się pewnie spora uzbierała.

Myślę jak ratować mieszkanie i Ojca przed bankructwem.Ten cały wkład co
wpłacała moja Mama przelać na długi mieszkaniowe w spółdzielni i kiedy już
będzie na czysto to pisać wniosek o wykup mieszkania i wtedy już z górki było
by żyć.

Pieniądze co Wpłacała moja Mama nie mogą ot tak sobie przepaść bo chyba nie
powiedzą mi jutro jak pójdę ze niestety z nich nie mogę skorzystać na spłatę
długu,i wykupić mieszkania kiedy będzie już stan na czysto.

Pilnie proszę o mądrą odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: aksel Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 31.07.07, 12:07
      musi Pani uregulowac dlug, potem wykupic
      ...
      to jest smieszne, przeztakich co nie placa czynszu, traca uczciwi ludzie, bo
      ciagle im fundusze podnosza, zby z czegos utzrymywac lokale, a Pani bez
      uregulowania chce wykupi
      przeciez zaleglosci narobil Pani tato mieszkajac i eksploatujac lokal, Ci co
      maja wlasnosciowe tez musza wysokie czynsze placic
      ..szkoda gadac
      • Gość: diablica Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 31.07.07, 13:10
        Proszę Pana chodzi mi o to czy z tych pieniędzy co wpłaciła moja Matka mogę
        opłacić długi przecież ta kasa poszła na wykup mieszkania w latach od 1990- do
        2002.Mieszkanie do tej pory nie spłacone to była odrębna działka spłaty w ratach.
        proszę czytać ze zrozumieniem.
        • Gość: mango Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.infinity.net.pl 31.07.07, 13:27
          z wkładu mieszkaniowego nie można spłacić długu , najpierw należy spłacić dług
          a potem starać się o wykup dopłacając spółdzielni brakującą kwotę do wkładu
          mieszkaniowego, który wpłacała Pani mama ale , niestety nie był to wkład w
          mieszkanie w 100procentach i tą różnicę trzeba dopłacić.Jak ojciec miał kłopoty
          finansowe i nie mógł płacić czynszu to mógł się starać o dodatek mieszkaniowy.
        • Gość: aksel Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 31.07.07, 13:41
          alez ja czytam ze zrozumieniem
          udzielilem, krotkiej i rzetelnej odpowiedzi
          ....
          pieniadze byly wpalacane na splate mieszkania, nie jego uzytkowanie, ( reszte
          splaty po uregulowaniu dlugu)
    • Gość: Rumburak palihaga A co? Teraz się przypomniało o spłacie długu? IP: *.icpnet.pl 31.07.07, 16:06
      Bo można za grosze wykupić mieszkanie? Za takich złodziei, którzy nie płacą
      długów uczciwi ludzie muszą płacić. A złodzieje spokojnie sobie mieszkają, mimo,
      że ich na to nie stać i gdy nadarza się okazja zysku zaczynają płakać.
      Należy długi uregulować, a nie kombinować, jak uniknąć zapłaty.
    • Gość: agatka Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.plock.msk.pl 31.07.07, 19:12
      "Z tego co pamiętam moja śp.Mama wpłacała na wkład mieszkaniowy " i teraz ten
      wkłąd trzeba uzupełnić. Nie mam mozliwości wycofania pieniędzy, którymi
      rozpoczęło się wykupywanie mieszkania.

• Gość: diablica Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 01.08.07, 16:32
        Jest.Byłam dziś w spółdzielni,napisałam podanie.Istnieje taka możliwość.Twoja
        niewiedza kosztuje więcej niż Twoja głupota.
        Rozumiem waszą zawiść ze mieszkanie za grosze...
        • Gość: mango Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.infinity.net.pl 01.08.07, 19:31
          Diablico, to weż komuś pożycz pieniądze i niech Ci ten ktoś nie odda , to nie
          chodzi o to , że możesz wykupić te mieszkanie za grosze tylko o zasadę.
    • Gość: jml13060 Odpowiedz IP: *.ite.waw.pl 02.08.07, 14:37
      Polska to nie jest normalny kraj. Te wszystkie przywileje, deputaty, ulgi, ...
      powoduja patologiczne sytuacje.

Gdyby za mieszkanie placono tyle ile jest ono realnie warte, gdyby zaleglosc w
      oplatach czynszowych skutkowala skutecznym odzyskaniem dlugu i eksmisja
      (szybko, latwo i przyjemnie dla wierzyciela), gdyby najem mieszkan byl
      regulowany przez wolny rynek, a nie przez urzednikow, to nie dochodziloby do
      tego typu sytuacji. Mam nadzieje, ze TK uzna ustawe za niekonstytucyjna i
      rozdawnictwo mieszkan lokatorskich zostanie zablokowane.

Nalezy raz na zawsze odstapic od post-komunistycznych przywilejow, rozmaitych
      deputatow weglowych, ulg komunikacyjnych, itp. Za towar i usluge nalezy placic
      wedle ceny rynkowej (koszty + zysk + podatki + czynnki koniunkturalny). Na
      przyklad zupelnie nie rozumiem dlaczego poslowie na sejm RP nie placa za
      przejazdy PKP. Pokazuja konduktorowi legitymacje i korzystaja z PIERWSZEJ
      KLASY. To jakas pomoc socjalna ? Dla poslow ? Chyba nie, bo od pomocy socjalnej
      sa (a raczej powinny byc) inne instytucje i procedury. PKP i MZK to nie sa
      instytucje dobroczynne, pomocy spolecznej, ich zadaniem jest wozenie ludzi.

Np. moja sasiadka pracuje w jakims urzedzie energetycznym i z tego powodu nie
      placi rachunkow za prad. Pytam DLACZEGO ??? Nie dlatego zebym zazdroscil, tylko
      (po prostu) nie rozumiem powodow takiego traktowania.
      • Gość: diablica forever Re: Odpowiedz IP: *.chello.pl 03.08.07, 10:04
        Jeżeli żal Ci ulg , bo na to wygląda, To zrób coś byś Ty nie płacił za
        prąd,startuj do sejmu będziesz miał wszystko za free.Co mają zrobić wielodzietne
        rodziny co ich nie stać prawie na nic?Taka szansa jest niepowtarzalna i dobrze
        ze ktoś pomyślał.

Nie rozumiesz powodów takiego traktowania?
        Być może nie potrafisz walczyć o swoje?
        • Gość: remus Re: Odpowiedz IP: *.infinity.net.pl 03.08.07, 10:24
          dziwna odpowiedz
        • Gość: jml13060 Odpowiedz nr 2 IP: *.ite.waw.pl 03.08.07, 13:48
          A co mnie obchodza wielodzietne rodziny "co ich nie stac prawie na nic" ? To
          jest ich sprawa, ich dzieci, ich decyzje. Dlaczego jml13060 ma ponosic
          finansowe konskwencje seksualnej rozwiazlosci jakiejs panienki i jej kolesiow,
          albo jakiegos leworecznego, za to z nieposkromionym potencjalem seksualnym,
          malzenstwa z gromadka drobiazgu ?

Odpowiedz 'diablicy' nie jest dziwna. Jest typowa dla homo sovieticus i lumpen
          proletariatu ... dajcie biednym, dajcie wielodzietnym, dajcie bezdomnym,
          dajcie ........... A kto ma na to zarobic ?

Przeciez takie mieszkanie to jest wielka wartosc materialna. Ktos przeciez
          musial kupic dzialke budowlana, przygotowac wykop pod fundamenty, uzbroic w
          media - rury, kable, ..., wykonac projekt architektoniczny, kupic materialy -
          cegly, cement, stolarke, prety zbrojeniowe, rusztowania, ...., ktos to musial
          poskladac w postac kamienicy (praca robotnikow budowlanych - murarzy, tynlarzy,
          spawaczy, hydraulikow, ... , przykryc to dachem, wyposazyc w parkiet, okna,
          drzwi, kafelki, tynki, rury, gniazdka elektryczne, armature, piecyki gazowe i
          elektryczne, grzejniki co, .... TO WSZYSTKO KOSZTOWALO !!!! Ktos za to wszystko
          zaplacil, ktos sie nad tym napracowal, to wszystko ma swoja cene (sprawdz w
          sklepach budowlanych ... TO NIE JEST ZA DARMO).

I co ... teraz to wszystko oddac za darmo ???? ... bo ow ktos jest
          wielodzietny, bezdomny, bezrobotny, niezamozny i jest to dla niego
          niepowtarzalna szansa ????

Pokaz mi jakis normalny, cywilizowany kraj, w ktorym rzad byl wykonal taki
          manewr ?
          • saskiaplus1 Re: Odpowiedz nr 2 07.08.07, 10:17
            Widzę, że jml13060 jako nowoczesny kapitalista niezupełnie rozumie, skąd się
            wzięły mieszkania spółdzielcze i kto za nie zapłacił. Otóż za te mieszkania,
            które kwalifikują się do wykupu, zapłacili już dawno spółdzielcy. Z własnych
            pieniędzy. Dlatego teraz nie dostają nic za darmo, tylko wreszcie będą mogli
            otrzymać prawo własności do tego, co w rzeczywistości jest ich. Jeśli nasz
            kapitalista nie wierzy, uprzejmie proszę doczytać, zaczynając od ustawy prawo
            spółdzielcze.
            • Gość: jml13060 Odpowiedz nr 3 IP: *.ite.waw.pl 08.08.07, 14:36
              >>> Otóż za te mieszkania, które kwalifikują się do wykupu,
              zapłacili już dawno spółdzielcy. <<<

A skad Ty to wszystko wiesz ? Czy ktos prowadzil jakies wiarygodne
              rachunki ? Bylbym zdziwiony, gdyby takie byly.

Jesli to ktos z PiS tak powiedzial, to znaczy tylko tyle, ze
              powiedzial. Pajpewniej powiedzial, bo potrzebowal glosow
              (obdarowanych) wyborcow ?
        • Gość: :)))) Re: Odpowiedz IP: *.plock.msk.pl 03.08.07, 22:56
          Co mają zrobić wielodzietn
          > e
          > rodziny co ich nie stać prawie na nic?

Nie robić więcej dzieci!!!!!!!!!!!!
        • Gość: carl oplacalny Re: Odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:09
          Dobrze diablica walcz o swoje!! Popieram przedmówce!
    • gruda Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! 05.08.07, 20:47
      nie wiem, czy bedziesz w stanie dowiedziec sie wyszystkiego. Lepiej wydac kilka
      złotych i dowiedziec sie u specjalistów.

np tu www.favore.pl/10384_uslugi-prawne-i-geodezyjne.html

Piotr
      • Gość: Mangox Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: 62.111.139.* 06.08.07, 18:47
        Ciekawy wątek nie powiem- ( hehe i jak zwykle kłótnia- bo to Polska...;))
        Przechodząc do właściwego komentarza to korzystałem z podobnej usługi za
        pośrednictwem tego portalu i jestem zadowolony.
        • gruda Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! 07.08.07, 11:03
          ja korzystam od samego poczatku i mam nadzieje, ze sie bedzie rozwijał,
          brakowalo takiego miejsca w sieci. Dla mnie mila sprawa bo favore to wroclawska
          firma:)
          • Gość: Mangox Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: 62.111.139.* 07.08.07, 18:05
            "ja korzystam od samego poczatku i mam nadzieje, ze sie bedzie rozwijał,
            brakowalo takiego miejsca w sieci. Dla mnie mila sprawa bo favore to wroclawska
            firma:)"

Ciekawe czy są jakieś skargi na nich- hehe co ja mówię- nie no żart ;-) to
            raczej "user friendly" serwis;P

• Gość: mieczSZ Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 07.08.07, 21:33
              serwis jest młody, wiec pewnie jeszcze zadnej wpadki nie zaliczył, ale mysle ze
              czasy wolnej amerykanki sie skonczyly i jesli ktos rusza z serwisem na duza
              skale, to musi miec to poukladane.
              Pozdr
              • Gość: Mangox Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: 62.111.139.* 07.08.07, 22:46
                Nom z góry przemyślany dobrze projekt- teraz następuje czas rozwoju (zmiana szat
                graficznych zapewne etc:D) zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieje, że nie
                zniknie ta stronka z google nigdy;)
                • Gość: mieczSZ Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 09.08.07, 11:20
                  też mam taką nadzieję, ale myślę ze szta graficzna jest w porzadku.
                  • Gość: vincent Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.07, 20:11
                    nie powiem tez lubie sobie tam zajrzec :) az dziwne ze sie tak spopularyzowal,
                    cos w tym musi byc. A co z tematem ? Diablica wypowiedz sie :)
                    • Gość: mieczSZ Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 10.08.07, 00:02
                      Diablica już pewnie zalwtwila sprawe i udaje ze nas nie widzi:)
                      • Gość: Mangox Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: 62.111.139.* 10.08.07, 01:16
                        Hehe no właśnie Diablica jak będziesz przeglądać (może się to zdarzy jakimś
                        cudem) ten wątek daj znać - może coś z favore wybrałaś a może i nie, ew. nadal
                        rozmyślasz;-)

...Wszak milej nocki życzę all 4umowiczom. Dobranoc;o..bo już późno
                        • Gość: oligarcha Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 02:18
                          To skoro diablica juz nie odpowiada to pewnie zapoznala sie z problemem i
                          znalazla rozwiazanie. tymczasem tu widze sie robi maly ot :)

pozdrawiam
                          • Gość: Mangox Re: Proszę o odpowiedź Pilne!!!!!!!!!! IP: 62.111.139.* 10.08.07, 09:47
                            No także myślę, że można skończyć już ten OT:-) thx 4 all za odpisywanie w tym
                            wątku:-)

pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka