Dodaj do ulubionych

Olej kokosowy dla dziecka z AZS?

22.06.14, 21:42
Ktoś używał?
Obserwuj wątek
    • nikkee Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 07.07.14, 22:39
      ktosnaprzyczepke napisał(a):

> Ktoś używał?

Używał. W czystej postaci na dłuższą mete może wysuszać. Warto mieszać go z innymi olejami.
      • ktosnaprzyczepke Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 03.12.14, 20:55
        ooo to nie wiedziałam, a z jakimi mieszać, zeby mieć pewność, że skóra nie będzie wysuszona?
      • magdagogowska80 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 08.12.22, 09:04
        Tak, zgadzam się, trzeba mieszać. 😀
    • niziolog85 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 15.07.14, 08:50
      Ja używałam ale ostatecznie alergolog nam odradziła z obawy, iż może wystąpić uczulenie na kokosuncertain
      • nikkee Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 19.07.14, 08:42
        No tak, ale uczulać może w sumie wszystko, a wszystkiego nie odstawisz przecież...

niziolog85 napisał(a):

> Ja używałam ale ostatecznie alergolog nam odradziła z obawy, iż może wystąpić u
        > czulenie na kokosuncertain
    • mama.laurki Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 24.07.14, 22:46
      A ja polecam olej ze słodkich migdałów. Ten olejek jest bardzo delikatny. Nie spotkałam się jeszcze z opinią, żeby uczulał, a większość znajomych z małymi dziećmi zaraziłam tym kosmetykiem. Tutaj kupujemy, bo mają dobrą cenę jak na tą pojemność.
      ecofanaberia.pl/i-provenzali-olej-ze-slodkich-migdalow-250ml-p-689.html
      W ogóle jakoś tak lubię ten sklep, dlatego Wam polecam smile Ale kokos też używam i złego słowa nie moge powiedzieć. Moja córka jeszcze nie miała przyjemności go używać, bo migdał jej bardzo odpowiada smile
      • emiliusek Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 18.11.14, 23:42
        Zgodzę się z poprzedniczką. Ja jednak wolę olejek kokosowy dla siebie i dla malucha. Zimą przed wyjściem na dwór smarujemy obie buziesmile Znalazłam sklep, gdzie mają duży wybór olejków w fajnej cenie: twojenaturalnekosmetyki.sklep.pl/
    • katarynka123456 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 22.02.15, 19:02
      Ja jestem obecnie wierną fanką oleju lnianego smile
      Produkty do pielęgnacji skóry atopowej, suchej i bardzo suchej, oraz skłonnej do podrażnień zawierające właśnie w swoim składzie olej lniany z zawartymi w nim NNKT - produkuje polska firma Dermedic . Jako mama blisko 6 letniego chłopczyka z AZS szczerze polecam smile
      • bejbucha Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 12.04.16, 22:39
        używam olejku kokosowego ale nie stosowałam na skórze córeczki, jakoś wolę sprawdzone kosmetyki chociaż olejk kokosowy pewnie by nie zaszkodził.
    • sylwiapalkaas Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 18.04.16, 11:51
      Ostatnio gdzieś czytałam o tym że olej kokosowy (oczywiście ten nierafinowany) jest naprawdę świetny na właśnie m.in. choroby skóry, wybielanie zębów czy nawilżanie włosów.. smile
    • klaudia_84 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 23.08.16, 17:29
      Nie lubię i nie polecam, ponieważ skóra po nasmarowaniu jest tłusta uncertain Wolę emolienty i nietłustej konsystencji. Suche, czerwone i łuszczące się placki na skórze smaruję Dermaveel'em i dzięki niemu od ponad roku nie używaliśmy sterydów!
    • bartoszpawlikowski Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 11.11.16, 22:01
      Olej kokosowy ma swoje zalety. Przede wszystkim nie zawiera innych substancji więc jest bezpieczniejszy. Przy dłuższym stosowaniu może jednak wysuszać skórę i doprowadzić do wywołania uczulenia na kokos.
    • bartosz.pawlikowski Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 09.12.16, 15:38
      Najlepszym rozwiązaniem są dobre emolienty. Ich skład zapewnia wielokierunkowe działanie o hypoalergicznym charakterze. Czasami jeśli to się nie sprawdza i rodzice stosowali kilka różnych marek bez efektu proponuję kremy i maści recepturowe. Jestem wtedy w stanie indywidualnie dobierać dawki poszczególnych składników dla dziecka oraz przepisać duże ilości w bardzo nieskiej cenie ze względu na refundację.
    • paula_alergiczka Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 11.12.16, 21:26
      my używaliśmy i dobrze się sprawdzał, teraz już synek jest starszy i ma ładną skórę więc używam sporadycznie. Emolienty zawierają bardzo często dodatek pochodnych oleju kokosowego, podobnie zresztą jak wiele innych kosmetyków smile www.urok-zycia-alergika.pl/2015/11/olej-kokosowy-cudowny-produkt-dla.html
    • oeoillan Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 22.05.17, 21:41
      Dzień dobry! W przypadku mocnych podrażnień zawsze najlepiej skonsultować się z lekarzem dermatologiem lub pediatrą.
      Ze swojej strony na skórę z AZS polecam serię Oillan Med+. W naszej ofercie znajdzie Pani produkty zapewniające kompleksową ochronę i regenerację skóry. Skuteczność i bezpieczeństwo produktów Oillan zostały potwierdzone w badaniach z udziałem alergików. Więcej informacji znajdzie Pani na www.oillan.pl

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl
      Online Ekspert marki Oillan
    • zuzkkka1 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 29.03.18, 16:20
      czesc
    • biel113 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 10.04.18, 22:55
      Tez polecam lniany. Polski, naturalny
    • jasminka35 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 10.01.20, 10:34
      Lepszy będzie olej morelowy. Jest dobry na różne zaczerwienienia, delikatną skórę a głownie na AZS.
    • izka86 Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 07.03.20, 22:52
      nie ryzykowałabym z tym olejem kokosowym, to może działać ale na dzieci z "normalną" skórą. dla azs lepiej produkty apteczne, lecznicze np oilatum
    • morska-ton Re: Olej kokosowy dla dziecka z AZS? 27.12.22, 13:55
      Nie dawajcie dziecku z AZS oleju.... Lepiej korzystać z dermokosmetykó serio...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka