Dodaj do ulubionych

Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzeniom?

09.08.16, 14:06
Jak to jest dziewczyny? Zastanawiam się właśnie nad pieluchami wielorazowymi właśnie głównie przez fakt że moja córeczka ma tendencje do odparzeń przy pampersiakach. Czy te wielo rzeczywiście nie odparzają? Używacie? Macie z nimi jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • dzzzzzzazga Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 10.08.16, 13:33
      Moja bratowa przerzuciła się ostatnio na te wielo właśnie przez częste odparzenia i chyba sobie chwali. No ale zależy też jakie konkretnie wybierzesz. Bo z jednej strony masz jakąś prostą tetrę a z drugiej te lepsze wkłady mikrofibrowe z dodatkiem bambusa i innych cudów które są bardziej oddychające, ale też kosztują więcej
    • minomiczna Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 12.08.16, 15:07
      Nie no, nie chcę kupować byle czego. Te pieluchy wielo chyba i tak wychodzą dużo taniej niż pampersy przy kilkuletnim pieluchowaniu więc nie jest tak istotne. Chcę po prostu zadbać o skórę córeczki żeby się już nie męczyła, bo sudocrem czy bepanthen niby trochę działają, ale jednak chyba lepiej zapobiegać niż leczyć
      • rikol Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 16.11.16, 21:17
        Kilka lat noszenia pieluch? Czy naprawdę myślisz, że to jest przyjemne dla dziecka? Kiedy dziecko nauczy się siadać, możesz je sadzać na nocnik. Po jakimś czasie mozna zaobserwować, kiedy dziecko powinno isć na nocnik. Dziecko tez sygnalizuje.
    • seturina Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 18.08.16, 13:57
      naturalne materiały rzeczywiście mogą tu znacznie pomóc, bo w pampersach niestety jest trochę chemii i te delikatniejsze dzieciaczki to odczuwają. myślę że jeżeli generalnie odpowiada Ci idea pieluszek wielorazowych to na pewno jest to dobry pomysł. możesz wybrać np. wkłady mikrofibrowe mommy mouse z dodatkiem bambusa, bo i całkiem nieźle chłoną i oddychają. nie powinno być żadnych odparzeń, a przynajmniej o takich przypadkach przy tego typu wkładach nie słyszałam
    • minomiczna Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 22.08.16, 13:18
      To w ile takich wkładów powinnam się zaopatrzyć na początek i które będą najbardziej sensowną opcją? Te sio są ok?
    • jul1tta Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 25.08.16, 09:14
      Wszystkie z tych pieluszek w zasadzie maja takie same ceny. Poczytaj sobie czym sie od siebie roznia i sama zastanow sie na czym Ci najbardziej zalezy. Mi najbardziej pasuje kieszonka do ktorej sobie wygodnie wkladasz wklady, ale system sio tz jest ok bo wklady dopinasz nam wygodnymi napkami. Co kto woli. Kazde z pieluch nowszej generacji sprawdza sie calkiem niezle
    • minomiczna Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 20.09.16, 12:31
      A jak to jest w takim razie z praniem? Ile trzeba wszystkiego kupić żeby nie musieć robić prania codziennie? Jesteście mi to w stanie jakoś sensownie wyliczyć?
      • jul1tta Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 23.09.16, 15:37
        Jak kupisz z 10 pieluch i z 2-3 razy tyle wkladow to powinno wystarczy na pranie co 2-3 dni. Im dziecko starsze tym mniej sie tych pieluch zuzywa. Niby jest to spory wydatek tak jednorazowo ale generalnie i tak oszczedzasz w porownaniu do pampersow
      • rosynanta Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 17.11.16, 09:32
        Policz, ile Twoje dziecko brudzi pieluch w ciągu doby, pomnóż przez liczbę dni, co ile chcesz robić pranie, i dodaj 2 dla pewności, żeby kiedy pieluchy się piorą, dziecko nie biegało z gołym tyłkiem. I masz liczbę smile

Ja zmieniam wkład do pieluchy wielorazowej 5-6 razy na dobę, otulacz 2-3 razy na dobę, mam 15 wkładów i 10 otulaczy. Piorę co 2-3 dni.
        • rosynanta Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 17.11.16, 09:35
          Jeszcze dodam, że nie wyobrażam sobie trzymać brudnych wkładów dłużej niż te 2-3 dni właśnie, to wilgoć, bakterie się mnożą, obrzydlistwo. Czytałam, że są mamy, które piorą pieluchy raz na tydzień i to jest dla mnie nie do pomyślenia.
    • bartoszpawlikowski Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 11.11.16, 21:57
      Pieluchy jednorazowe są wygodniejsze dla rodzica. Tetrowe dla dziecka. Ot co.
      • boo-boo Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 16.11.16, 23:12
        Bujdy na resorach smile - tetrowe dla dziecka buahahaaaaa........
        • shawmut Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 17.11.16, 12:10
          oczywiście, gdy zmoczy zacznie płakać i zmusi rodzica do zmiany. W jednorazówkach może być aż się nie przeleje, a pupa w tym czasie się odparza
    • jar_i_mir Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 17.11.16, 12:18
      Moja najstarsza nie tolerowała pampersów. W tetrze wszystko było OK. Raczej nastaw się na codzienne pranie. Przynajmniej ja nie wyobrażam sobie trzymania brudnych pieluch przez kilka dni. My mieliśmy specjalną małą pralkę wirnikową, bo na pełen wkład do automatu nie wystarczało. Nie wiem jakie są zwyczaje teraz, ale kiedyś pieluchy się prasowało i z tym było najwięcej zabawy.
    • hens Re: Pieluchy wielorazowe - zapobiegają odparzenio 17.11.16, 13:49
      Smarować pupę niemowlaka kremem OILATUM BABY i po temacie (drogi)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka