Dodaj do ulubionych

Smarowanie oliwką po kąpieli

17.10.05, 05:39
No właśnie, jak to jest? Niektórzy mówią, żeby nie smarować bo skóra nie
oddycha i się przyzwyczaja.Podobno można dodać troszkę oliwki do kąpieli. Czy
to prawda? Używam żel do kąpieli Nivea na zmianę z Oilatum oraz oliwkę nivea.
Obserwuj wątek
    • malgorzata.jazdzyk Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 17.10.05, 18:05
      Po kąpieli dziecka w płynach do kąpieli wskazane jest stosowanie oliwki, która
      nawilża i chroni skórę dziecka. Przy stosowaniu płynu OILATUM lub BALNEUM
      HERMAL nie ma takiej konieczności. Pozdrawiam.
      • izka86 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 07.03.20, 22:49
        dokładnie, oilatum uratowało moje maleństwo przed podrażnieniami i suchą skórą, polecam smile
    • idzia2 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 10.04.19, 02:38
      Podobno emolienty np na problemy btw na str.niebieskiepudelko jak się zalogujesz to emolium dostaniesz i plyn po darmo? Na hip sloiczek, lyzeczke i mini poradnik do rozszerzania diety+znaczek ns auto na bobovita tez słoik+poradnik.
    • lukasz.nester Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 17.06.19, 14:51
      produkty kosmetyczne dla dzieci

urokinatury.pl/collections/3-kosmetyki-dla-dzieci

• mabi524 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 06.08.19, 14:22
      Nam lekarka na suchą skórę dziecka poleciła emolienty do kąpieli i do smarowania po kąpieli, ale są różne wartościowe oliwki dla dziecka. Jak to zwykle bywa najlepiej wypróbować różne. Ale smarować warto, bo skóra jest wtedy gładka, bez podrażnień. Jeśli dziecko ma bardzo wrażliwą skórę, to trzeba stosować preparaty na skórę atopową.
    • jasminka35 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 31.01.20, 11:06
      Dla malutkiego dziecka najlepsze będą naturalne produkty, takie które nie zawierają żadnej chemii, syntetycznychg perfum czy barwników. Jeżeli zdecydujemy się, że będziemy po kąpieli smarować skórę dziecka tak moom zdanie,m najlepsze do tego będą naturalne oleje np. olej morelowy.
    • budzik90 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 04.02.20, 14:17
      ja córci nie smaruję oliwką, wybieram naturalne produkty, tj. mustela, derma - najlepiej zwracać uwagę na skład smile
    • elizza84 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 21.03.20, 05:45
      Mi się też wydaje, że dużo zależy od stanu skóry. U nas akurat są problemy z AZS, więc emulsje, takie jak Oilatum bardzo dużo dają.
    • justysia0989 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 03.04.20, 21:08
      Moja Droga Barbami !
      Po pierwsze - tylko nie Nivea ! W środku mają więcej plastiku niż sam klocek lego.
      Po drugie, jeśli chcesz stosować kosmetyki pielęgnacyjne, wybieraj te, które mają naturalne składy i eko certyfikaty! Nic dziwnego, że u Maluszków występują problemy skórne czy to przesuszenia, skoro używamy produkty, które są słynne tylko dzięki wszechobecnej reklamie. Wiem o czym mówię, bo sprawdziłam to, niestety na skórze mojej córeczki. W pierwszych miesiącach życia Julki używałam produktów Nivea i niestety nabawiłyśmy się atopowego zapalenia skóry. Dziś używamy tylko kosmetyków hipoalergicznych, z naturalnymi składnikami z firmy Onlybio, które są dostępne w każdej drogerii. Nie podrażniają, zero uczuleń! Teraz już wiem, że warto jest zamienić pachnący bubel na delikatną i naturalną pielęgnację.

Mama Juleczki
    • s.tabaczniuk Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 23.12.20, 10:05
      Zdarza nam się używać olejków, ale szczerze wolę odżywcze żele do mycia. Ostatnio naszym faworytem jest żel z cold cream Mustela. Idealny na zimę big_grin Według nas dobry skład to podstawa, dzięki temu można na prawdę zminimalizować ilość potrzebnych kosmetyków.
    • doris1982 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 17.02.21, 14:19
      oj rzadko, nam wystarczają bogate kosmetyki do kąpieli smile na ogół używam Musteli do skóry normalnej lub suchej
    • asiabak1234 Re: Smarowanie oliwką po kąpieli 04.08.22, 08:43
      Oliwkę do kąpieli to używam nawet u siebie i sprawdza się o wiele lepiej, niż olejkowanie na sucho..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka