Dodaj do ulubionych

Tarka wygrał w sądzie

IP: *.class147.petrotel.pl 29.06.06, 23:00
po pierwsze prezydent powienien wywalić prawników których zatrudnia w ratuszu bo nie potrafią przygotować profesjonalnie dokumentacji
dwa to honor w ustach pana tarki brzmi zalosnie zadoscuczynienie hmmm moze pistolety albo szpady czy poprostu ten burak z kutna chce honorowo zrobic skok na kase
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.mm.pl 29.06.06, 23:42

Najzabawniejsze , że przed Panem Tarką poprzedni komendant Straży wykazywał w
      Sądzie Pracy , że został odwołany nie zgodnie z przepisami ,gdyż jego stosunek
      pracy powołanie było formą wyłonienia po wygranym konkursie i został
      przekształcony z czasem na umowę o pracę , (gdyż powoływać można tylko
      Prezydenta i skarbnika),natomiast Sąd Pracy przyjął wówczas stanowisko
      Ratusza ,że Komendant był zatrudniony w formie powołania , orzeczenie
      odwrotne niż dziś przy sprawie Pana Tarki.
      Gdyby było inne orzeczenie miałby wówczas również problem Prezydent Milewski z
      odwołaniem ówczesnego Komendanta.Natomiast , jeżeli faktycznie obowiązuje forma
      zatrudnienia Komendanta w oparciu o pracę to również poprzedni Komendant został
      odwołany nie prawidłowo, z naruszeniem prawa.

• Gość: misio milewski menszczyzno - fakt IP: *.c154.petrotel.pl 29.06.06, 23:52
        • Gość: Cyb Re: milewski menszczyzno - fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:34
          Powtórz Misiu
      • Gość: Gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:32
        I co?
      • Gość: Czterdziestolatek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:04
        xyz - ty mącisz wodę?
      • Gość: pytajnik Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.class144.petrotel.pl 01.07.06, 20:29
        Czy ty nie nazywasz się czasem Jerzy Tomaszewski i nie jesteś byłym Komendantem
        SM. Tarka jest Komendantem SM od ponad trzech lat więc kto jak nie jego
        poprzednik pamiętałby takie szczegóły biorąc pod uwagę, że prasa nie
        rozpisywała się o sprawie sądowej Tomaszewskiego.Jurek sądziłeś się też z Orlen
        Ochroną gdzie pracowałeś i też nic z tego. Daj chłopie spokój.
        Trzeba było ponownie wystartować na Komendanta SM - z twoimi pomysłami
        pokonałbyś Radziwiaka !!!!!!!!
    • Gość: batman Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c158.petrotel.pl 30.06.06, 00:40
      tak to jest jak się zatrudnia zamiast fachowców-prawników jakieś spady po
      znajomości.niech teraz z własnej kieszeni miruś płaci, bo chyba nie zapłaci z
      naszych - publicznych pieniędzy.jak stać "dobrego wujka dla swoich" na gesty to
      powinno być go stac by za to zapłacić ze swojej kieszeni.
      • Gość: swojak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:52
        teraz już pan wie panie prezydencie kogo pan zatrudnił; tarka choc palant i
        burak to głupi nie jest zwłaszcza, gdy chodzi o kasę. I teraz pan zapłaci za
        swój błąd, a Tarka nie odpuści. Idzie przecież o niezłą kasę, a samochody
        zmienia, jak rękawiczki, i o punkty wyborcze. Miał zamiar zawiesić się w
        powiecie lub Żychlinie - teraz zrobi zamach na Płock. Naprawdę gratuluję!
        • Gość: żałosne Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:38
          Jednym słowem prezydent dał d... !
          • Gość: ławnik z ławki Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c153.petrotel.pl 30.06.06, 09:40
            W ratuszu konieczna werefykacja kadr. To skandal abu wpadać w takie zdarzenia.
            Normalnie powinny posypać sie dyscyplinarki za złe, wadliwe opracowanie tej
            sprawy kadrowej.
            Chyba,że...prezydent lubi takie igraszki na swoim nosie to ma co było
            oczywiste.
          • Gość: Robin Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:11
            Co dał, co?
      • Gość: Prawnik Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:33
        Jaka płaca taka praca.
      • Gość: Mex Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:10
        Zapłaci z publicznych, niestety
      • Gość: gajka Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 09.07.06, 21:59
        batman chyba zartujesz - on zaplaci z naszych pieniedzy - a co on placi ze
        swoich- kupuje prezenty siostrzenicy Kulpie głownej ,,kadrowej,, UMP
    • Gość: płocczanka Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.class147.petrotel.pl 30.06.06, 09:45
      Przecież to było do przewidzenia. Tarka nie jest pierwszą osobą (i być może nie
      ostatnią), która wygrała z Milewskim w Sądzie Pracy. A za taką niekompetencję
      prezydenta płaci zwykły podatnik. Miejmy nadzieję, że już niedługo. Bo chyba
      nikt, kto jest przy zdrowych zmysłach nie będzie na niego głosował w nowych
      wyborach.
      • Gość: specjalista Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c240.petrotel.pl 30.06.06, 10:12
        Milewski powinien dostać order w dziedzinie przegrywania spraw w Sądzie Pracy.
        Przecież podobno z miejskiej kasy samych odszkodawań za niesłuszne zwolnienia
        Milewski zapłacil około 100 tysięcy złotych.
        Rada Miasta Płocka powinna zarządać od Milewskiego zapłaty z własnej kiezeni
        tych wszystkich pieniedzy, które Sąd Pracy przyanał niesłusznie zwolnionym
        przez Milewskiego.
      • Gość: Radek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:23
        Sześć miesięcy temu zwolniłem się z pracy w Urzędzie z powodu (jak mniemałem)
        niesłusznego nałożenia na mnie kary nagany przez Prezydenta na wniosek
        kierownika oddziału kontroli.
        Kilka dni temu sąd pracy przyznał mi rację w tej sprawie.
        Ździwienie budzi fakt, iż wniosek o ukaranie mnie wypłynął od prawnika z
        wykształcenia, czyli kierownika OK, przeszedł przez ręce prawników UMP i okazał
        się .......

Nie pracuje już w Urzędzie, ale dzięki wyrokowi sądu chodzę z podniesioną
        głową, co w tych czasach kolesiostwa jest niezwykle tródne.
        Pozdrawiam
        • Gość: do RADKA Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c240.petrotel.pl 30.06.06, 11:02
          A czy Tz nie nayzwasy sie Lewandowski
          • Gość: Radek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:31
            Non omnis moriar
        • Gość: xyz Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:06
          No ja myślę, że skoro piszesz "trudne" przez "ó" - to w urzędzie żadnym nie
          powinieneś pracować.Ale cóż - Temida jest ślepa.....
          • Gość: Radek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:40
            Drobne złośliwości małego człowieka?
            Zastanów się czy poprawnie sformułowałaś zdanie "w urzędzie żadnym nie
            powinieneś pracować"?, czyżby belka w oku?
            Dlaczego się czepiasz ortografii w internecie, a może to anioł zemsty?
            Ja przynajmiej podałem swoje imię, a Ty kochana nie masz odwagi na forum (xyz)?
            Pozdrawiam i przepraszam urażonych moją ignorancją w zakresie polskiej pisowni.
            A co do braku ostrości widzenia u Temidy, to w moim przypadku miała ona wzrok
            iście sokoli.
            Pozdrawiam i oczekuję na wnikliwą analizę tekstu, dokonaną przez tajemniczego
            lub raczej tajemniczą xyz.
            • Gość: Sherlok Holmes Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:33
              Niestety, nie doczekałem się analizy mojego tekstu przez czujnego(ą) xyz, więc
              sam dokonam oceny jej tekstu (założyłem, iż jest to kobieta).
              1. Po pierwsze podszyła się pod pseudonim wcześniejszego forumowicza, ale
              zapomniała o numerze IP :-)), no ale nie wymagajmy zbyt wiele!, chociaż to
              dziwne u osoby nie mającej nic do ukrycia.
              2. Po drugie zaatakowała mnie dosyć ostro, co świadczy o tym, iż jest to
              osoba znająca mnie osobiście i raczej nastawiona wrogo.
              3. Po trzecie twierdzi, iż temida jest ślepa - osoba postronna, nie
              znająca okoliczności sprawy sądowej, nie wypowiadała by się na ten temat w tym
              tonie. Przypominam tylko, iż zapadł wyrok (choć jeszcze nie prawomocny)
              niezawisłego sądu (na szczęście), poprzedzony kilkoma rozprawami i
              przesłuchiwaniem świadków stron, więc jego krytyka jest bezzasadna z punktu
              widzenia przeciętnego obywatela.
              Twierdzenie - "temida jest ślepa" przypomniało mi, że w więzieniach siedzi
              mnóstwo niewinnych ludzi (przynajmniej oni tak twierdzą).

Reasumując, z tej krótkiej wypowiedzi wnioskuję, iż napisała ja osoba (lub ktoś
              z jej najbliższego otoczenia), która reprezentuje stronę przegraną w tym
              procesie.
              Pomimo faktu, iż pozwanym i przegranym był Prezydent pięknego miasta Płocka,
              na pewno nie on sporządził ta kąśliwą notatkę (nie jestem megalomanem).
              Prawnicy UMP są ponad takie dziecinady, więc pozostaje tylko jedna możliwość!

Zwykła logika a jak cieszy - nie:-))

Oczywiście istnieje pewne niewielkie prawdopodobieństwo, iż się mylę.

Pozdrawiam
      • Gość: FanFan Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:42
        Oby to były prorocze słowa
    • Gość: Ja Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:37
      "na to stanowisko wskazała Jacka Fuza, emerytowanego pułkownika Wojska
      Polskiego."

Jakto?? Przecież wg PIS LWP to była organizacja przestępcza o charakterze
      zbrojnym!!
    • Gość: Łon Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c156.petrotel.pl 30.06.06, 22:23
      Panie Prezydencie - proszę jak najszybciej wymienic prawników, to dla Pan sprawa
      honoru.Przecież to Oni sprawaili Panu takioego " babola" . W mojej ocenie ma Pan
      rację, lecz ta racje tzreba podeprzec argumentami prawnymi , a tych Pana
      prawnikom trudno było znaleźc . Czyli reasumując - trzeba zmienic tych tzw.
      prawników. Życze powodzenia w tej wymianie .
    • Gość: antytarka Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c156.petrotel.pl 30.06.06, 22:31
      Tarka gdybyś maił trochę honoru ( odsyłam do słownika J.P.) to byś tak nie
      zachowywał sie jak "kmiot" ( odsyłam do słownika J>P>). Honor (cyt,) "poczucie
      godności osobistej, dobre iimę" . Jest też (cyt.) : "Wycofać się , wyjść z
      honorem- czyli - załatwić jakąś kłopotliwa sprawę nie narażająć się na szwank
      dobrego (heee?) imienia, reputacji". Czy Pan to potrafi ? - Jak mówią Szwedzi:-
      śmiem wątpić.
      • Gość: xyz Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.mm.pl 30.06.06, 22:58
        To wina Milewskiego a nie prawników , z artykułu z gazety wyborczej z
        października jasno wynika ,że Milewski wiedział ,że trzeba mieć opinie z Rady
        Powiatu Kutno.Milewski kręci i tak to wyszło .Rada Miasta a najlepiej
        prokurator powinien wkroczyć ,za złe gospodarowanie mieniem Miasta.Jeśli nie
        umnie prawidłowo zwolnić 1 pracownika to jak może zarządzać Miastem.,tyle
        odszkodowań i nieprawidłowości stwierdzonych przy zwalnianych w Ratuszu
        pracownikach świadczy jaki zły , z uporem zawiścią jest to
        człowiek.Przygotowane na szybko były zwolnienia bez przemyśleń , nie mające
        podstaw często merytorycznych , stosowane na zasadzie zastraszania i
        wyszło.Teraz będziemy świadkami jak będą brudy publicznie prać.Tarka kontra
        Milewski wyjdą ciekawe rzeczy .Będzie spektakl,chyba ,że ....
        • Gość: obserwator Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:04
          Dobrze by było, gdyby "wyszły ciekawe rzeczy", bo cała sprawa z prostej zrobiła
          się nieco zaciemniona: najpierw powołanie kumpla na stanowisko, potem odwołanie,
          potem jeszcze kilka miesięcy pracy, w końcu branie kasy za nic nierobienie i
          wielki finał czyli sprawa w sądzie.
          Honor to dla tarki tylko słowo do "wycierania geby". Lubi mówić z patosem i
          używać wielkich słów choć lepiej, żeby nie przemawiał, bo ani z niego mówca, ani
          erudyta. Za to demagogia to dla niego chleb codzienny. A prawnicy do wymiany
          panie prezydencie.
          • Gość: mieszkaniec Prawnicy UM lub nielojalni pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:21
            mogą sabotować i tym samym dyskredytować osobę prezydenta i osłabić PiS przed
            wyborami. Panie Prezydencie trzeba pamiętać nauki faraona Amenembata I : "Bądź
            bardziej powściągliwy (...) nie zbliżaj się do nich, bądź samotny, nie dowierzaj
            bratu i nie znaj przyjaciół, nie zjednuj sobie zauszników - to się nie opłaci."
            • Gość: zbulwersowany Re: Prawnicy UM lub nielojalni pracownicy IP: *.class144.petrotel.pl 01.07.06, 20:40
              Na naukę dla prezydenta to już chyba za późno !!!!!!!!!!!!
              Niech Milewski płaci te odszkodowania z własnej kieszeni - to są już grube
              tysiące ( ta kobieta z nadzoru budowlanego dostała odszkodowanie 80 tys. bez
              odsetek ) Tarka pewnie dostanie tyle samo albo i więcej. A ciekawe ile dostanie
              ta kobieta, którą sąd przywracał trzy razy do pracy a Milewski zwolnił ją poraz
              czwarty. Już wiem dlaczego nie zagłosuje na Milewskiego w nadchodzących
              wyborach. Za ciężko pracuję, żeby taki du.. wydawał tak lekko nasze pieniadze.
              Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Milewski zwolnił Tarkę wiedząc że łamie
              prawo - bo miał taki kaprys. Żeby prasa tak źle o nim nie pisała jak ostatnio
              to powie , że zwolnił prawniczkę bo żle pracowała. Pytanie tylko jak to jest że
              w ratuszu pracują tak nie kompetentni ludzie ????????? Arogancją jest też
              zachowanie tego garbatego nosa czyli Grodeckiej to ci specjalistka jak podałą
              GW wysiliła się na jedno zdanie w komunikacje prasowym że "ratusz złoży
              apelcje". Nie jestem prawnikiem ale wydaje mi się że apelacje można złożyć
              dopiero po wyroku drugiej instancji. Tej kiepskiej pani rzecznik chodziło chyba
              o odwołanie do drugiej instancji. Aż bucha kompetencją i inteligencją od
              przydupasów Milesia.
              • Gość: Czterdziestolatek Re: Prawnicy UM lub nielojalni pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:59
                Mocne słowa
                Swoją drogą, co jest z tymi przegrywanymi seryjnie przez MM sprawami sądowymi?
              • Gość: gajka Re: Prawnicy UM lub nielojalni pracownicy IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 09.07.06, 22:07
                z tego co czytam to bardzo żle się dzieje w UMP -pracuje duzo osob bez
                kompetencji - bierni ale wierni
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c154.petrotel.pl 02.07.06, 18:39
      Jeśli chodzi o prawników w UMP to chociażby podać im wszelką dokumentację na
      tacy, to nie potrafią zrobić z niej użytku z tego powodu, że nie czytają jej w
      ogóle lub czytają pobieżnie.
      Jeśli jest jakaś umowa nr 1 powiedzmy z roku 2000 oraz umowa nr 2 np z roku
      2005, w której czarno na białym jest napisane "pozostałe punkty z umowy nr 1
      nie ulegają zmianie", a prawniczka twierdzi, że nie otrzymała ważnej umowy
      (ważność wynosiła 3 lata), to wniosek jest tylko taki, że ona nie potrafi
      czytać. A jeśli nie potrafi czegoś czego uczą w szkole podstawowej, to jakim
      cudem ukończyła studia prawnicze???
      • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c154.petrotel.pl 02.07.06, 18:48
        Jeśli zaś chodzi o spór na linii Tarka - Milewski, to gdyby Milewski poprawił
        wszystkie błędy jakie mu wytknął Tarka (w sferze decyzji o SM) oraz spełnił
        obietnice jakie dawał SM (zamiast pchać miejskie pieniądze w państwową
        Policję), to nie byłoby finału w Sądzie Pracy.

Poza tym niech MM nie gada, że Tarka powołał drugiego zastępcę bez jego wiedzy
        i zgody, bo każdy awans w SM musi być zatwierdzony przez Prezydenta Miasta jako
        zwierzchnika nadrzędnego. Poza tym MM był obecny na Święcie SM, kiedy to ten
        kontrowersyjny awans był przyznawany.

Jeśli zaś chodzi o kandydowanie na senatora, Tarka miał szanse zostać nim i
        ściągać fundusze dla SM, których nie dał choć obiecał dać MM. Poza tym MM nie
        przeszkadzało, że Tarka będąc na urlopie bezpłatnym startuje w wyborach.
        Zaczęło mu to przeszkadzać dopiero wtedy, gdy Wiśniewski ZACZĄŁ PISAĆ
        INTERPELACJE W TEJ SPRAWIE.
        • Gość: p Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c156.petrotel.pl 02.07.06, 19:12
          ej gość czy ty aby to nie Tarka?
          • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c154.petrotel.pl 02.07.06, 21:28
            nie jestem Tarka, on nie reaguje na pisaniny w internecie
            • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:27
              owszem reaguje, nawet sam pisze, choć oczywiście, jak to tarka, mówi co innego
              • Gość: kinia Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c157.petrotel.pl 03.07.06, 00:33
                Ja popieram to że nie jest możliwe awansowanie bez zgody Prezydenta przecież on musi wyrazić zgodę na awans danej osoby i własnoręcznie podpisuje taki awans.od samego początku Prezydent wiedział o awansach. Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:42
          To nie Milewski miał poprawiać błędy tylko powołany przez niego
          komendant-kumpel. Ale "wielki człowiek", fachowiec od służb ochrony :-) zamiast
          pracować budował w SM swój "dwór" czyli traktował ją jak własny folwark. Więcej
          go w robocie nie było niż był. Miał ważniejsze sprawy. A najlepiej czuł się na
          bankiecikach. SM miała być dla tarki odskocznią do wiekszych zadań. Dlatego tak
          uporczywie pcha się tam z powrotem. Zresztą w kutnowskim nie ma już dla niego
          miejsca, nie chcą go tam.
          Megalomania tarki, jak słusznie zauważył prezydent, spowodowała wzrost etatów
          administracyjnych. Kilku zastępców, biuro prasowe. Toż minister jakiś chyba?
          Wiedza czy zgoda na powołanie zastępców - są jakieś wymogi formalne? Bo z tego
          co mówił tarka w prasie to poinformował o zamiarach prezydenta na jakiejś
          imprezce chyba. To nie jest raczej droga formalna, mylę się?
          Start w wyborach do senatu? Mylisz się, nie miał szans. Tylko jego megalomania
          zaciemnia mu osąd własnej osoby. Czy ściągnąłby jakieś pieniądze dla SM jako
          senator? Może tak, a może nie raczej interesują go własne pieniądze, o czym
          dobrze wiedzą ludzie w żychlinie i Kutnie. Tu nie zrobił nic, oprócz swojej
          kariery oczywiście.
          I nie stawiaj zarzutów prezydentowi (ktokolwiek by nim nie był), że pompuje
          pieniądze w państwową policję. Najpierw wpompował je w SM tak sprawnie kierowaną
          przez tarkę. Z marnym skutkiem. A zarówno policja, jak i straż ma dbac o nasze
          bezpieczeństwo. A to jest warte każdych pieniędzy, byle było skutecznie
          zarządzane. A co z tego, że państwowa? To jakieś inne państwo?
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c241.petrotel.pl 03.07.06, 19:50
      Widzę gościu że osobiście nie trawisz Tarki i chociażby nigdy nie było sporu
      między Nim a MM to i tak będziesz Go atakować.
      Czyżbyś chciał pracować w SM a Tarka cię nie przyjął?
      • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:55
        Masz absolutną rację: nie trawię tarki. A wiesz dlaczego? Dlatego, że przez
        wiele lat uważałem go za faceta, który naprawdę chce coś zrobić, podziałać dla
        środowiska. Był radnym w gminie, został radnym powiatu, startował na senatora.
        Nawet raz na niego głosowałem. Też sądziłem, jak ktoś na tym forum, że będzie
        chciał parę spraw załatwić pełniąc rolę radnego czy senatora. Jednym słowem
        zaufałem jego słowom. I dałem się wystrychnąć na dudka. Naiwniaka. Zdarzyło się
        tak, że odkrył przede mną swoją prawdziwą twarz. I nie chodziło o przyjęcie do
        straży miejskiej. Wdeptał mnie w ziemię i nawet się nie obejrzał, przejechał po
        mnie, jak czołg. Zrobi to z każdym, kto mu zanadto zaufa, a kto przestanie mu
        być potrzebny i stanie się balastem. Człowiek dla niego nie znaczy nic, liczy
        się tylko kasa i promocja jego "wielkości". Chory umysł, ale niebezpieczny.
        Dlatego bedę go tępił, tak jak tylko potrafię, może uchronię przed nim innych,
        którzy zbliżą się do niego zanadto, zanim przekonają się jakim ten człowiek jest
        naprawdę.
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c155.petrotel.pl 04.07.06, 00:58
      Gościu, powiem tak: nawet jeśli masz rację, to niestety "człowiek tak jest
      skonstruowany", że nie uwierzy w nic, jeśli nie przeżyje tego na własnej
      skórze. Nie wiesz jak to jest w przyrodzie? Silniejszy eliminuje słabszego, a
      czy jest to dokonane drogą moralną czy też nie, to już jest to ocena
      subiektywna każdego z nas. Jeśli prawdą jest to co mówisz o Tarce, bierz z
      Niego przykład, bo w obecnym świecie tylko tacy jak On wygrywają. Korzystaj z
      ludzi póki się dają...
      Ale w sporze Tarka - Milewski prawda jest taka, jak opisana przeze mnie kilka
      postów temu.
      • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 01:26
        Nie "nawet", ale mam rację i nie "jeśli prawdą jest", a jest prawdą każde słowo,
        które napisałem. Gorzko i smutno brzmi to co napisałeś o prawach przyrody, choć
        masz rację: słabszy przegrywa. Ale nie chcę brac przykładu z tarki, bo chcę móc
        sobie spojrzeć w oczy przeglądając sie w lustrze. I czy nie jest tak, że
        człowiek ujarzmia przyrodę, bo jest człowiekiem? A takie udające człowieka
        stworki, jak on, powinniśmy eliminować z życia politycznego. Nie powinni mieć
        wpływu na życie wielu przecież ludzi. I tylko dlatego pójdę za Twoją radą w tej
        jedynej sprawie i wezmę przykład z tarki działając według zasady: jaką bronią
        wojujesz od takiej giniesz, czyli niszczy facet ludzi to niech uważa, aby i sam
        nie został zniszczony.
        A w sporze tarka-Milewski, prawda nie jest taka, jaką opisałeś. Raczej trafił
        swój na swego, a konflikt wyniknął z pobudek czysto ambicjonalnych. Dwa koguty,
        ot tyle.
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c155.petrotel.pl 04.07.06, 01:39
      Reasumując nasze powyższe wypowiedzi: ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie.
      Podobno jest demokracja, więc możemy mieć różne zdania. Niech tamci dwaj sami
      rozwiązują swoje konflikty, a my, jak przystało na mądrzejszych, opuśćmy na ich
      temat zasłonę milczenia. Dziękuję Ci gościu za ożywioną dyskusję.
      • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 02:01
        Aby Cie przekonać do swoich racji musiałbym napisać nieco więcej na temat tarki,
        a Ty zapewne też. I jak widzę obaj nie chcemy posunąć się za daleko. Nieco
        żałuję, bo bardziej otwarta dyskusja mogłaby nas nieco zbliżyć w poglądach,
        przypuszczam. Mam nadzieję, że nie znajdziesz się w sytuacji podobnej do mojej i
        nie będziesz miał okazji poznać prawdziwego oblicza tarki. Nieciekawego zresztą,
        także Twoja propozycja opuszczenia zasłony milczenia jest ze wszech miar
        słuszna. Ludzie tego pokroju nie powinni zajmować naszego czasu i uwagi, cóż
        jednak począć, gdy wciąż tkwią w świetle reflektorów, gdzie sami pomogliśmy im
        się znaleźć skreślając niewłaściwe nazwisko na kartce wyborczej. Mądrzejsi o tę
        naukę może lepiej korzystać bedziemy z demokracji? Dobrej nocy.
        • Gość: inga nie mogli sie doczekać odwołania a teraz ujadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 08:09
          widać kim wy jesteście i o co wam chodzi
          ale głos z szamba jest słabo słyszalny
          • Gość: Czterdziestolatek Re: nie mogli sie doczekać odwołania a teraz ujad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:54
            Spokojnie, to tylko dyskusja.
            Nie trzeba sie od razu wkur....
            Pozdrawiam
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c157.petrotel.pl 05.07.06, 00:39
      Inga, ja i gość jesteśmy ludźmi na dosyć wysokim poziomie kultury, co widać w
      naszych wypowiedziach. Na podstawie Twojego postu można stwierdzić, że
      przemawia do Ciebie tylko ordynarne chamstwo, natomiast salonowa kultura jest
      Ci obca. Życzę pomyślnego samodokształcenia w dziedzinach, w których wykazujesz
      braki...
      • Gość: gość Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 02:45
        Dziękuję Gościu..., lepiej bym tego nie wyraził. Takie wypowiedzi najlepiej
        zostawiać bez komentarza, ale najwyraźniej komuś nadepnąłem na odcisk i
        powyłaziły z szamba różne dziwolągi. Niech wracają skąd przyszły.
    • Gość: Tomek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c156.petrotel.pl 06.07.06, 12:04
      pujdę w ogień za nim
      • Gość: gajka Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 09.07.06, 21:55
        do TOMKA -jak pojdziesz za nim w ogień to tylko się nie spal
    • Gość: Mgr Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:10
      Do Płockiej Inteligencji!!

Kończy się jak widzę ten wątek, więc na zakończenie przypomnę tylko, że
      niedługo mamy wybory i siedząc w domu, być może zagłosujemy na nieudaczników i
      cwaniaków
    • Gość: ADA Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 18:18
      LUDZIE CO WY WYMYŚLACIE, TARKA I MILEWSKI TO TA SAMA EKIPA. TO MILEWSKI
      SPROWADZIŁ DO PŁOCKA TARKĘ A TERAZ WPADLI NA POMYSŁ JAK ZAŁATWIĆ ODSZKODOWANIE.
      DOBRE I PARĘ ZŁOTYCH. DOKUMENTY DLA TARKI PRZYGOTOWALI PRAWNICY TO CHYBA
      WIEDZIELI CO PISZĄ I Z JAKĄ DATĄ
      • Gość: gajka Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 09.07.06, 21:53
        ADA -tak jest masz rację oni wiedza co robią i po co ta dyskucja szkoda czasu
        • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c241.petrotel.pl 09.07.06, 23:49
          Jak Ci szkoda czasu to po co w ogóle wchodzisz na to forum???
          A prawnicy z UM są niedouczeni co odczułam na własnej skórze... Jak się zna
          prawo i potrafi czytać przepisy to można wygrać z ich niekompetencją.
          Oni nie potrafią dokładnie przeczytać dostarczonej dokumentacji i robią
          wszystko "na odwal się", byle do 15-ej...
          A jeśli chodzi o Tarkę i Milewskiego, nie wiecie że z przyjaciół są
          najzagorzalsi wrogowie???, bo dawny przyjaciel zna twoje słabości, wie gdzie
          uderzyć żeby zabolało itd. itp.
          • Gość: swojak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:08
            no to popatrzymy na te "wojenkę"... trafił swój na swego
    • Gość: Szlak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:24
      A kto przegrał:-))
      Odpowiem - my wszyscy, którzy płacimy podatki
      • Gość: swojak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:57
        No i masz rację kochaniutki, masz rację. Dopóki nie zmądrzejemy i nie zaczniemy
        wybierać kompetentnych i odpowiedzialnych ludzi do samorządów to będziemy płacić
        za takie "kwiatki" i nie tylko za takie. W przypadku tarki płacimy podwójnie, bo
        przecież pobieral sobie pensyjki dwie, a teraz zapewne jeszcze dostanie na
        otarcie łez odszkodowanko.
        • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c241.petrotel.pl 18.07.06, 02:04
          Zastanawia mnie jedno: MM odgrażał się, że złoży apelację (chociaż ktoś na
          forum udowodnił, że najwyżej odwołanie od wyroku 1 instancji), a teraz taka
          cisza w temacie... Czyżby na boku uzgadniał z Tarką ile ma Mu zapłacić za ciche
          odejście z Płocka???
          • Gość: swojak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:18
            Dobrze kombinujesz, dobrze... Ciekawe czy masz rację? Bo tymczasem tarka objął
            stanowisko dyrektora w szpitalu w Kutnie. Zapewne długo tam nie posiedzi, ale
            pensyjka poleci i odprawa niezła. Kosi facet kasiorkę, ma talent!
            Tak na marginesie, ciekawe wypowiedzi na temat nowej posadki Waszego komendanta
            czy komedianta na kutnowskim forum KCI www.kutno.net.pl
            Warto zajrzeć.
            • Gość: obserwator Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 01:02
              warto... warto... :-)
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c158.petrotel.pl 19.07.06, 02:05
      Wiem że jednak MM złożył odwołanie od wyroku, sprawa jeszcze nie zakończona,
      więc prasa milczy w tym temacie. A Tarka dzisiaj objął nowe stanowisko.
      • Gość: x Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.plock.mm.pl 19.07.06, 02:19

Użytkownik anonimowy

Kutnianko! Piszesz, że tarka to człowiek z charyzmą? Wiesz w ogóle co znaczy
        to słowo? Czy charyzmą nazwiesz recytowanie wierszyków na cześć prezydenta
        Płocka na oficjalnych miejskich uroczystościach z czego zasłynął 'komediant'
        miejskiej straży w Płocku? Jego charyzmę ocenili już mieszkańcy powiatu w
        ostatnich wyborach. Piszesz, że będzie walczył z prywatą? A kto, jak nie on
        rozjeżdżał się służbowymi samochodami straży miejskiej wraz z całą rodziną? Kto
        zaliczał kolejne kursy za publiczne pieniądze zamiast pełnić obowiązki
        służbowe? Kto zaliczał kolejne bankieciki jak nie słynny płocki wodzirej.
        Zainteresowanych odsyłam na płockie forum miasta.gazeta.pl/plock
        W szpitalu będziemy mieć teraz biuro prasowe, sześciu zastępców, robotę będzie
        brał na siebie kto inny, a 'komediant' dalej będzie dbał o własną karierę, a
        jeszcze bardziej o własną kasę. I w szpitalu, podobnie jak w straży miejskiej
        będzie tylko bywał. Basia ma rację: na pewno będzie weselej!
        IP: 80.53.182.50

~wyborca dodano 18 lipiec 2006, 23:04

Użytkownik anonimowy

To po prostu żałosne. żałosne jest, że dyrektora szpitala zmienia się co kilka
        miesięcy; żałosne jest to, że nie ogłasza się żadnego konkursu, a dyrektor, już
        po raz kolejny wchodzi z tzw. 'rozdania'; żałosnym jest fakt, że to
        własnie 'geniusz tarka' sprowadził do Kutna Błaszkowskiego (pamiętacie?) - też
        bez konkursu, to chyba zwyczaj pana tarki i pana starosty. Po dzisiejszym
        wyczynie należałoby odwołać zarząd powiatu. Starosta spłacił swój dług wobec
        tarki, ktory pomógł mu zająć to stanowisko.To wstyd, że w biały dzień, na
        oczach wyborców podejmuje sie takie skandaliczne decyzje. Najpierw utworzono
        stanowisko pełnomocnika d/s restrukturyzacji, które czekało na tarkę przez
        kilkanaście tygodni, bo rozstrzygało sie jego być albo nie być w Płocku. No,
        ale tego mu mało! Więc co się robi? Zwalnia sie dla niego stanowisko dyrektora.
        Naprawdę żałosne!
        IP: 83.19.1.218

~ dodano 18 lipiec 2006, 23:04

Użytkownik anonimowy

Oczym wy mówicie ten szpital to denat ,a zmiany na stołkach przypominają próbę
        wyssania krwi przez pijawke ze szklanej butelki WIĘCEJ KŁÓTNI WIĘCEJ
        ZAMIESZANIA I JUŻ PO SZPITALU BĘDZIEMY JEŹDZIC DO ŁODZI ,ŁĘCZYCY,
        PABIANIC,WŁOCŁAWKA ,a kucienko ? no cóż przerobimy szpital na hotel bo w środku
        trzeba zrobic generalke wygląda ochydnie ,a bycie dyrektorem takiego s**u no
        cóż współczuje.Pozdrawiam wszystkich tam pracujących (bródem zarośliście
        tak ,że już tego nie widzicie).WSTYD
        Lekarze się szlajają ,a pielęgniarki jak święte, aby do pierwszego.W przychodni
        beakuje tylko 'pawia' i będzie komplet .
        IP: 83.15.155.170

~janusz p. dodano 18 lipiec 2006, 22:46

Użytkownik anonimowy

1)No to mamy jawne łamanie prawa. Tylna tablica pewnie jest już przykręcona,
        ale na blokadę kół jakiś protokół być musi. Na jej zdjęcie też. Panie
        Prezydencie Miasta: kontrola w Straży potrzebna od zaraz. 2)Musi istnieć
        regulamin posiedzeń Zarządu. Czy jest określony tryb udziału w posiedzeniach
        osób trzecich? Prawdopodobnie pan Starosta takimi duperelami jak prawo nie
        zawraca sobie głowy, a raczej przyznaje sobie prawo do obradowania w dowolnym
        gronie ale jeśli złamano regulamin to decyzje Zarządu są nieważne!!! 3)Pora
        zejść ze sceny panowie, dla dobra powiatu trzeba Was usunąc ze stanowisk. To
        nie żarty
        IP: 83.6.115.152

~KL dodano 18 lipiec 2006, 21:55

Użytkownik anonimowy

Jakubowski faktycznie nie ma tablicy tylnej przy samochodzie .Szuka
        posadki ,jak jego bezrobotni {zwiazkowcy} koledzy.
        IP: 83.6.70.101

~anonim dodano 18 lipiec 2006, 21:22

Użytkownik anonimowy

Jestem ciekawy co na zarządzie robił p.bezrobotny jakubowski były
        przewodniczący solidarności /Ludzie na mieście mówią że będzie przyjęty do
        szpitala/ to byłby SKANDAL ten p. w KUTNIE czuje się bezkarny jeździ sobie
        astrą bez tablic rejestracyjnych od dłuższego czasu . Kilka tygodni temu miał
        założoną blokade na koło przed Szpitalem ,a jak przyjechała straż miejska to z
        uśmiechem podali sobie ręce i zdięli
        blokade. My jako zwykli śmiertelnicy musielibyśmy zapłacić spore mandaty, a ten
        pan jest nietykalny
        IP: 83.6.111.123

~do kutnianka v podpowiadacz dodano 18 lipiec 2006, 21:21

Użytkownik anonimowy

Sam (sama ) głos na forum zabierasz to znaczy, że znasz skład rady społecznej
        szpitala skoro to według ciebie upoważnia do zabierania głosu w dyskusji. Więc
        wymień skład rady społecznej szpitala, a jak nie to morda w kubeł i głosu nie
        zabieraj na forum i nie zajmuj miejsca swoimi beznadziejnymi tekstami o
        wszechwiedzy Tarki, który tak nadaje się na dyrektora szpitala jak Hojarska na
        Ministra Sprawiedliwości ( też zna prawo tyle że od drugiej strony ).
        IP: 83.6.120.240

~y dodano 18 lipiec 2006, 21:14

Użytkownik anonimowy

x wyjasniam takie IP jak kutnianka i podpowiadacz mam rowniez i jeszcze
        przynajmniej kilkaset innych interautow bo to IP kablowego internetu
        IP: 81.15.148.2

~X dodano 18 lipiec 2006, 20:16

Użytkownik anonimowy

Witam. Czytam uważnie wasze wypowiedzi i jedna rzecz mnie dziwi! Czy nikt
        dotąd nie zauwazył, że Kutninianka vel Podpowiadacz to ta sama osoba!!! Czy
        naprawdę nie może się określic co do pseudonimu i płci??? Czy też chce pokazac,
        że takie poglądy prezentuje więcej osób niż ona sama? ALE PO CO TAKIE
        OSZUSTWO???
        Pozdrawiam wszystkich wygłaszających swoje opinie. X
        IP: 83.26.133.105

~ciekawy dodano 18 lipiec 2006, 19:58

Użytkownik anonimowy

w powiatowym zyciu reklamowali uzdrowiciela..a moze go na etat do szpitala?a
        moze nowy dyrektor ma takie wlasciwosci i stad wybor..a kutnianka niech
        pofatyguje sie do zychlina tam powiedza jej o charyzmie pana t..a podpowiadacz
        niech sie nie dziwi..jak ja slysze spoleczna rada to od razu kojarzy mi sie z
        czynem spolecznym..ale jak widac do czegos ona sluzy..jest niezla trampolina..a
        zdaje sie ze pan t.dal sie poznac (moze po jajach)juz dwa lata temu wiec czemu
        d zawracali foczpaniakiem...a moze kutnianka wie wiecej skoro wypowiada sie o
        jajach zamiast o glowie..moze podzieli sie swa wiedzą i bedziemy zdrowsi wszak
        podobno smiech leczy
        IP: 83.6.83.62

~obs. dodano 18 lipiec 2006, 19:32

Użytkownik anonimowy

Teraz personelowi szpitala została tylko modlitwa, strażnik miejski dyrektorem
        wspólnie z kuchenkową naprawi szpital, wywalić na mordę starostę , niech sobie
        krośniewice naprawia, wspólnie z nim radę społeczną.Książeka na
        dyrektora.powodzenia.
        IP: 83.14.191.46

~podpowiadacz dodano 18 lipiec 2006, 19:23

Użytkownik anonimowy

do janusza p slabo sie orientujesz w sprawach szpitala skoro nie znasz nawet
        skladu rady spolecznej szpitala zreszta jak zapewne wiekszosc piszacych na
        forum i to jest wlasnie indolencja i brak wiedzy umiecie tylko bezmyslnie
        wszystko i wszystkich krytykowac
        IP: 81.15.148.2

~janusz p. dodano 18 lipiec 2006, 19:15

Użytkownik anonimowy

To zarząd powiatu powinien być dawno odwołany za indolencję w sprawie
        szpitala. Prośba do KCI o skład Rady Społecznej Szpitala i o komentarz
        prawnika, co potrzeba, by ustanowić zarząd komisaryczny w powiecie. Czy zarząd
        słyszał coś o konkursach na stanowiska? A może przysługują one wyłącznie
        radnym?
        IP: 83.6.115.152

~nomozesproboj dodano 18 lipiec 2006, 19:11

Użytkownik anonimowy

ej nie wiem jak wy ale ja sie nie lecze w kutnowskim szpitalu...wiec po co ten
        caly cyrk?? 3/4 Kutna tego juz nie robi..zaprzestalo z 2 lata temu jak zaczely
        sie akcje.
        IP: 83.68.65.127

~Kabotyn dodano 18 lipiec 2006, 18:37

Użytkownik anonimowy

Pani Kutnian
        • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c158.petrotel.pl 19.07.06, 02:46
          x jak sądzę jesteś z Kutna i pewnie z tamtejszego forum wziąłeś (wzięłaś) te
          wpisy, tak więc powiadom forumowicza janusza p., że na założenie blokady na
          koło nie ma protokołu, blokada jest tylko po to by zapobiec ucieczce kierowcy
          zanim zostanie rozliczony z wykroczenia; niestety wszędzie w kraju są równi i
          równiejsi, którym zdejmuje się blokady z uśmiechem i uściskiem ręki...
    • Gość: ja Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.class146.petrotel.pl 19.07.06, 14:10
      BRAWO KOMENDANCIE
      • Gość: swojak Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:16
        Chciałeś powiedzieć - KOMEDIANCIE?
        • Gość: obserwator Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 01:37
          Wygrał i co? Bedzie ciąg dalszy?
    • Gość: Czterdziestolatek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:38
      Coś się posypało na tym forum
      Coraz więcej informacji o d.. Maryny
      A Tarka i tak dostanie swoja kasę (z naszych podatków), a Milewski i tak
      dostnie swoją pensję w całości (również z naszych podatków).
      Z ich punktu widzenia wszystko jest OK, więc dlaczego ten szum na forum?
      Co w tym ekscytującego, że są nieudolni pracownicy w UM?
      Oczywiście nie można generalizować, ale aż chce się powiedzieć - jaki Pan taki
      Kram.
      Hej
    • Gość: ... Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.c154.petrotel.pl 21.07.06, 00:52
      do obserwatora - MM złożył odwołanie od wyroku, ale jeszcze nie było rozprawy.
      • Gość: obserwator Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:40
        Dzięki za informację :-)
        I do Czterdziestolatka: Ale z naszego punktu widzenia nie jest okey! Czy się
        zgodzisz ze mną?
        • Gość: Czterdziestolatek Re: Tarka wygrał w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:20
          Niestety tak.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka