GoĹÄ: Gość Ewa IP: *.chello.pl 26.03.10, 22:15 Jak w tytule wątku. Mamy w lipcu lecieć tymi liniami do Antalii. Zupełnie nie słyszałam o tych liniach. Trochę się obawiam. Pomóżcie! Może ktoś leciał nimi do Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: nuta Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 27.03.10, 16:20 a jakie biuro ma takie samoloty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 91.123.167.* 27.03.10, 23:37 itaka Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 29.03.10, 09:29 turecka linia czarterowa z siedziba w istanbule, bez opoznien. coz wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kejsii Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 11:08 A czy ta linia oferuje catering?? Na stronie itaki nic nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Ewa Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 29.03.10, 18:44 Właściwie to nie wiem sama w czym obawa. Po prostu wydaje mi się że jak coś jest sprawdzone (jak w przypadku bardziej znanych linii lotniczych, które oferują przewozy charterowe), to strach przed lataniem jest mniejszy. Od kilku już lat spędzamy urlop w Turcji, ale zawsze lataliśmy z np. z Free Bird, Sun Express, raz z Air Italy. A teraz Itaka podała, że to ma być Saga Airlines, więc trochę się przeraziłam, że jak to są mniej znane linie to może bardziej niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marynia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 212.191.130.* 13.04.10, 09:25 czy ktoś wie w jakim stanie technicznym jest flota sagi, czy to mocno "przelatane" maszyny??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 85.158.196.* 13.04.10, 12:33 Całkiem dobrze (zobacz link www.planespotters.net/Airline/Saga-Airlines ) Airbusy i Boeningi Wiek od 9 do 20 lat (standart) Mam nadzieje, że pomogłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marynia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 212.191.130.* 13.04.10, 13:26 dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AGA Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 17:13 Całkiem dobrze to dotyczyło stanu technicznego czy że dobrze wyexploatowane te maszyny ? patrzyłam na linka ale zbyt dużo to mi nie powiedziało.A może ktoś już miał styczność z tymi liniami(leciał nimi) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kejsii Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 22:39 Witam:) Czy znajdą się już osoby który leciały tymi liniami ?? W środę mam wylot i troche mnie martwi że taka mało znana ta linia lotnicza a z tego co się orientowałam to juz odbył kilka lotów u nas w Polsce ciekawa jestem opini.... Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 18.05.10, 08:21 leciałam z WRO, samoloty ok, raczej starsze niż nowsze ale sprawne, bez tv i radia, brak cateringu- możliwość zakupu na pokładzie (napoje, kanapki, słodycze, alkohol) raczej drogo! lot punktualny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:35 A samolot był jaki Boeing czy Airbus ? Mam z nimi lecieć do Izmiru i faktycznie mało o nich wiadomo :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daniel Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 20:07 Witam ja leciałem Boeing 737, pilot (w drodze powrotnej) Polak. Mały żarcik z jego strony: Samolot zapakowany trasa Antalya-Poznan. Pilot "Witam na pokładzie lotu Antalya-Warszawa" :) pomimo, że była 5 rano ta wiadomość postawiła kilka osób na nogi lepiej niż podwójne espresso. Pozdrawiam daniel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.10, 12:32 Leciałam kilka dni temu i wczesniej do Izmiru tymi liniami - samoloty są w stanie dleikatnie mowiac złym , siedzska można zabrać ze soba bo nie śa przymocowane , elementy plasticowe połamane , okienka niektóre matowe tak ze nic przez nie nie widać - skrzydła całe połatane, to przy piewszym locie napawało mnie przerażaniem alejakoś dolecieliśmy do Izmiru - gorzej było w drodze powrotnej - samolotu nie było przez 5 godzin - więc od 4 rano (kiedy wyjechaqlismy z hotelu) do ok 12 siedzieliśmy na lotnisku bez informacji kiedy podstawiony zostanie samolot , na szczęście otrzymalismy posiłek w postaci dużej buły z szynką serem i papryką + napój niedługo poźniej przeniesiono nas na gate 111 gdzie nie było juz nic do kupienia a napoje trzeba było wyrzucić . Ale to wszystko nic - bo samolot wreszcie podstwiono i dolecieliśmy ... a kilka dni później przeczytaliśmy że samolot którym mieliśmy lecieć awaryjnie lądował w POZNANIU lotniczapolska.pl/Awaryjne lądowanie na Ławicy,15182 . Odpowiedz Link Zgłoś
croatia_croatia Ja leciałam 26.05.10, 23:32 do Bodrum. W jedną stronę pilot nie raczył sie przedstawić, nie ma tam cateringu (tzn. jest za opłatą - jak to w samolocie - wysoką). W jedną stronę było opóźnienie, ale wtedy wszystkie samoloty wylatywały ze sporym poślizgiem. Samolot jak samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: quixotic Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 94.40.96.* 12.06.10, 01:34 witam leciałem do Antalaya i z powrotem do Wrocławia 11.06; lot punktualny, samolot po przejściach ale raczej sprawia wrażenie solidnego, Boeing 747-400. Ja byłem zadowolony zarówno w jedną stronę jak i powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Ewa Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 12.06.10, 14:40 Dzięki, to pocieszające. Założyłam ten wątek bo mamy lecieć tymi liniami do Antalii już na początku lipca a jak dotąd te linie zupełnie nie są nam znane. Trochę się obawiamy, ale nie mamy wyboru - Itaka potwierdza, że właśnie tymi linami będziemy lecieć. No cóż... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dominika Saga Airlines - Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 10:16 Pani z Itaki we Wrocławiu informuje, że zmienili charter z Sagi na Air Italy Polska na część lotów do/z Turcji. Air Italy jest podobno większy, solidniejszy i mający nowsze samoloty :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Saga Airlines - Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 16:06 Za AIP ja dziękuje. Samolot 757 latająca trumna i czasami lata ich 737 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafalsky Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.10, 22:51 Witam. Właśnie dzisiaj po 16 wróciłem z Turcji (Antalya) do Wrocławia Airbus'em A330-300 linii Saga Airlines. Samolot jak na wrocławskie warunki olbrzymi. Obsługa ok, stan samolotu również. Personel pokładowy i piloci z Turcji ale start i co najważniejsze lądowanie ledwo odczuwalne. Minus brak darmowego cateringu ale w takich lotach to chyba norma. Troszkę gorzej było do Turcji. Boeing 737-800 o nazwie VAKFIKEBIR sprawiał wrażenie trochę leciwego. Podniszczone siedzenia i inne elementy ale doleciał szczęśliwie i bez komplikacji. Generalnie linie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: go Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 18:49 Podbijam wątek. Czy ktoś może leciał z Sagą samolotem, w którym byłyby te monitorki na których jest mapka i dane lotu na bieżąco??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enn Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.olsztyn.mm.pl 07.07.10, 19:28 Leciałam w czerwcu 2010 Boeingiem 737-400. Jeden z mich gorszych lotów, samolot nie sprawiał dobrego wrażenia, przy starcie jeden facet zasłabł, potrzebny był lekarz.Potem z tego powodu włączyli extra klimę, której nie dało się wyłączyć indywidualnie, zrobiło się straszliwie zimno, kurtki nic nie pomagały, poprosiliśmy o koce to trochę się ogrzaliśmy. Ale z tego zimna w samolocie a potem upału po wylądowaniu na drugi dzień po przylocie do Bodrum się przeziębiłam, także cały pobyt miałam "nice" A i monitorków nie było! Kawa po 3 euro, najgorsza kawa w życiu jaką piłam. Zwykła nesca w saszetce, którą trzeba było sobie wrzucić do 0,4 l kubka gorącej wody (lura). Powrót znacznie lepszy, nikt nie zemdlał, było ciepło, ale również bez monitorków :( No ale na drugi rok pewnie i tak polecę, nawet z Sagą :)) Może trafi się Airbus z monitorkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 21:07 a z warszawy tą sagą czym lecieliście? boeingiem czy airbusem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ssis Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 11:10 Z W-wy Boeingiem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 12:38 Lot z Sagą to moje najgorsze przeżycie , chociaż mam za sobą już dużo lotów nawet z egipskimi przewoźnikami , ale takiego dziadostwa jeszcze nie spotkałem jak to! Lot z Poznania do Izmiru opóźniony na początku 45 minut z czego doszło do 1,5 godziny! Samolot TC-SGD Boeing 737-48E , 13 lat , wewnątrz siedzenia się nie odchylały do tyłu , brudne stoliki , wszędzie gumy do żucia , można się do wszystkiego przykleić! Powrót to istna masakra ! Zaczęło się z 15 minutowym opóźnieniem , ale samolot przyleciał godzine spóźniony , samolot Boeing 737-48E TC-SGE , tez 13 lat , w końcu zaczęli nas wypuszczać do rękawa , ale nagle stop , mamy czekać , patrzymy , że coś naprawiają przy podwoziu , po 30 minutach dzieci płaczą , jest duszno. W końcu nas wypuścili z rękawa do hali odlotów , co lepsze , zero sklepów i nic do picia , bo zabierali przy wejściu do samolotu wodę. Zaczęli nas wypuszczać w cale lotnisko , bo wszyscy się domagali picia ! Okazuje się , że za 2 godziny ma przylecieć inny samolot , bo ten jest zepsuty i nie nadaje się do lotu. Wszyscy na kupili sobie wody, picia , chociaż najtańsza jaka była to za 2 euro ! W końcu jest informacja po pół godziny , że jednak lecimy , znów kontrola i wszystkim zabrali przed chwilą zakupioną wodę !!!! Okazuje się , że to ten sam zepsuty samolot i żaden nowy nie przyleci ! Ludzie po prostu płakali. Wsiadając do samolotu śmierdziało spalenizną. wszystko piszczało i było tak samo popsute jak w tamtym samolocie. Zamiast być w Poznaniu o 21.40 byliśmy o 00.40 ! Catering płatny i bardzo drogi i za razem nie dobry. Lini nie polecam i nikomu nie życzę aby z nimi lecieli !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annmary007 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 18.07.10, 13:15 No cóż, niestety zdarzają się i takie sytuacje, na pewno nie tylko w tych liniach lotniczych. Sama będę z nimi lecieć w przyszłym tygodniu i wolałabym nie czytać takich siejących panikę komentarzy...może ktoś ma coś pozytywnego dla odmiany?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:35 Podobno B734 ich są takie, a inne OK ;) Powiedz mi kiedy i skąd lecisz i gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
annmary007 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 18.07.10, 14:55 Lecę 23.07 Warszawa - Antalya i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.10, 18:34 A wie ktoś jakie latają z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 18.07.10, 14:46 Witaj Czy to oznacza, że nie możesz wnosić do ich samolotów żadnych napojów, nawet tych zakupionych w becłowym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 15:27 Na lotnisku w Izmirze w bezcłowym to co kupiłeś musiałeś oddać !!! Nie było trzeba oddawać alkoholi , ale ich nikt nie kupował bo były w szalonych cenach. Przy wejściu do rękawa była ta kontrola i wszystkie napoje zabierali, oprócz tych alkoholi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 19:12 z całym szacunkiem ale nawet na stronie Sagi nie ma takiego samolotu oficjalnie, albo może ja sie nie znam nich mnie ktoś uświadomi, ale "TC-SGD Boeing 737-48E" coś takiego tam nie widnieje, może to jakiś był zapas na wyczerpanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pajlot Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 21.08.10, 02:01 Ale z ciebie ciul ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pajlot Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 21.08.10, 02:04 Na kombajn wsiadaj będziesz miał bezproblemowo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 14:27 Skoro jak twierdzisz sporo już "nalatałeś" to może rzeczywiście wciąż za mało jeśli dziwią Cię takie sytuacje :):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janka Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 18.07.10, 19:56 W dniu 08.07,br na lotnisku w Izmirze zabierali wszelkie napoje ale robili to wyrywkowo. Sprawdzali bagaż podreczny - jeden dokładnie drugi na zasadzie doptyku. Jak wyczuł butelkę to wyciagał i kazał wrzucić do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 18:33 Wylot z Wrocławia. Samolot - stary Airbus, w środku śmierdzi spalinami. O ile lot do Turcji odbył się bez większych problemów, o tyle powrót do Polski był przerażający. Nawet 30 minut po starcie trzeba było mieć zapięte pasy, ponieważ ciągle krążyliśmy w powietrzu, pilot uskuteczniał jakieś dziwne akrobacje, uszy pękały, nawet stewardessy były zaniepokojone - miały zamknięte oczy i trzymały się siedzenia. W trakcie lotu turbulencje, coś było nie tak, ponieważ cały czas zasłaniano kokpit zasłonami. Dwa podejścia do lądowania, dziwna praca silników. Na lotnisku w Turcji coś robiono przy kole. Reasumując: pytajcie przed zakupem wycieczki, jakie linie organizują transport, jeśli SAGA - szukajcie innych wakacji, bo mogą być ostatnimi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skaut Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.10, 22:24 Lecę z nimi jutro, Gościu, chyba nie sądzisz, że ich piloci to Kamikadze. Z tym uskutecznianiem jakichś akrobacji, to coś musiało być na rzeczy, skoro pilot tak się zachowywał. A tak w ogóle leciał z wami pilot? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agusia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 13:59 Lecialam z Saga z Poznania do Izmiru 15.07. Samolot opozniony az 3 godziny.potem dowiedzieliśmy się, że była jakaś mała usterka(problemy z podwoziem) i został zmuszony do dłuzszego pobytu w Izmirze.Lot 13letnim samolotem Boeing 737-400.Faktycznie było słychac jakby trzeszczenie, hałas podczas kołowania,szczególnie w czasie skręcania,ale cały lot jak najbardziej ok.Bardzo fajne lądowanie w Izmirze,miły gadatliwy Pilot,mila obsługa lotu. Po przeczytaniu opinii o Sadze dość miłe zaskoczenie.Samolot pokazywał ząb czasu,ale dość czysty w środku. Powrót po 2 tygodniach z Izmiru okazał się miłą niespodzianką.Zero opóźnienia,wszystko sprawnie. Samolot Boeing 737- 800,większy i przyjemniejszy w środku,choć też nie najnowszy. Ogólnie miło wspominam lot i cały pobyt w Turcji. Nie ma co się bać i cieszyć na super wakacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Saga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.10, 15:19 Aguś ,myślę ,że co niektórych bardzo uspokoiłaś , mam straszną tremę przed każdym lotem więc wcześniejsze opinie nie wpłynęły na moje psycho zbyt dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 30.07.10, 15:32 Leciałam z Sagą 2 lipca. Do Antalyi starszym Airbusem, do Warszawy nieco nowszym. Wrażenia? Opóźnienie przy wylocie z Polski z winy lotniska (zamknięta przestrzeń powietrzna), potem wszystko w najlepszym porządku. Lot płynny i spokojny. Obsługa miła, z jedzenia i picia nie korzystałam. W drodze powrotnej podobnie. Lot bez żadnych problemów, choć kilka razy były turbulencje, ale niespecjalnie odczuwalne. Lądowanie z podbiciem, ale ok. Nie mam zastrzeżeń do linii lotniczych Saga choć oczywiście chciałoby się mieć drinki na pokładzie, więcej miejsca na nogi, filmy i inne gadżety, ale przecież nie w czarterze! No chyba, że do Emiratów ;) Miłej podróży! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bickart Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 213.241.28.* 31.07.10, 20:37 Wiem że to się zmienia ale ktoś leciał z Krakowa Sagą? jakie latają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sisi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:52 ja lecę 13- zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ori Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.as.kn.pl 14.08.10, 21:28 i jakie wrażenia z lotu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Laura Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.wapgw.era.pl 30.12.10, 02:38 Tak ja leciałam z Sagą z Krakowa. Leciałam Airbusem. Lot był ok ale lądowanie-koszmar!. Przeżyliśmy poważne turbulencje i kłopoty z lądowaniem, ale wszystko szczęśliwie się skończyło.Samolot czysty i zadbany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.10, 11:29 Ja lecę 04.08 jestem bardzo ciekawa jak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
merlinek1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 01.08.10, 19:44 Właśnie odbyłam z rodziną lot do Turcji (i z powrotem) tymi właśnie liniami.Loty wg mnie bezproblemowe, o czasie, łagodne lądowania-więc to co najważniejsze w porządku. Co do samolotów- to niestety niezbyt czyste (ale nie tragiczne). Obsługa turecka, catering drogi-więc mało kto korzystał. W razie potrzeby proszę o pytania postaram sie odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 01.08.10, 21:08 merlinek, pozwoliłem sobie ponownie na maila, jak możesz to odpisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sisi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:49 A z jakiego miasta leciałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
merlinek1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 02.08.10, 11:23 Z Krakowa do Antalii i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rafix Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 11:40 A jaki samolot lata na linii Kraków Antylya Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sisi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 14:01 to super wreszcie znalazł się ktoś kto leciał z Krakowa! Podobno duzy ten samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 17:50 Wracaliśmy lipiec 2010 Boeing 737-400 z Antalyi . Brudny, obrzydliwy trzesący w środku gruchot-strach,że się rozleci. Zabrakło zimnych napojów. Drzwi od wc zepsute.A na koniec najgorsze - zgubili nam bagaż a po odnalezieniu nie zgodzili się dostarczyć do domu (50km)tzn w ogóle nie odpowiedzieli do biura "lostandfound.Aha- latają dla itaki. jedyny plus - bardzo miła turecka stewardesa mówiąca po turecko- angielsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
merlinek1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 02.08.10, 19:46 My lecieliśmy Airbusem. Brudnawy powiedziałabym, nie tragicznie ale też nie czyścioch. Nie wiem czy zabrakło napoi, bo prawienikt nie kupował. Samolot duży, ale na lot absolutnie nie mogę narzekać- lądowanie gładziutkie (jedno i drugie) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:38 Aguś, Kiedy Ty miałaś wylot to ja wracałem. Ciesz się , że ogólnie mieliście te 3 godzinne opóźnienie. Bo my wtedy na lotnisku w Izmirze mieliśmy czekać na nowy samolot, jeszcze 3 godziny+3 godziny lotu , to mieliście by 9 godzin opóźnienia i ja też , ale do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agus Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.nott.cable.ntl.com 03.08.10, 16:45 Do Piotr: Hej:) Wiem,ze wtedy wracales bo przeczytalam Twoj komentarz bedac juz na wakacjach. Ogolnie ciesze,ze sie nie wiedzialam,ze to opoznienie to przez awarie. Ale faktycznie slychac bylo skrzypienie w pozdwoziu;/ ale lot jak najbardziej w porzadku,pilot mily,bo duzo mowil a ja to lubie,bardzo ladne ladawanie w Izmirze,dawno takiego nie mialam. Oczywiscie powrot po 2 tygodnia do poznania przyjemniejszy bo Boeingiem 737-800,bardziej zadbany. No i wszystko punktualnie! Ale ogolnie Saga Airlinies mnie milo zaskoczyla po przeczytaniu opinii w internecie. Zaluje,ze tyle sie martwilam o te linie przed wylotem. Wakacje to najlepsza rzecz,na ktora dlugo sie czeka i nie warto psuc sbie nastroju:)) zycze wszystkim cudownego wypoczynku w Turcji,takiego jaki ja mialam i na ktory zawiozla mnie SAGA:);P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.multi-play.net.pl 06.08.10, 11:43 ja wlasnie wczoraj wrocilam z Bodrum. Przelot z Krakowa do Turcji super, wszystko punktualnie i bez żadnych zakłócen (lecielismy Boeingiem 737-800). W drodze powrotnej przelot tez ok (ten sam samolot) z tym że dośc spore opoznienie wylotu tj. ponad 2 godz, a na lotnisku w Bodrum chaos na całego. Fajna sprawą było też to że w obie strony leciał z nami polski pilot :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 11:58 To fajnie usłyszeć coś miłego ja lece 13 z Krakowa ale do Antali też Saga. mam nadzieje że bedzie ok! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podrozniczka Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:35 ja wczoraj wrocilam z Bodrum (wylot z Krakowa); sam lot bez wiekszych problemow i turbulencji. w drodze powrotnej 2 godziny opoznienia i zadnego info na lotnisku, nikt nie umial udzielic nam zadnej odpowiedzi gdzie i o ktorej bedzie samolot,nie wspominajac o znajomosci jezykow obcych..prawie nikt nie mowil po angielsku. I przyjgotujcie sie na ewentualne opoznienia z Bodrum, czytaj: wez ciastka albo kanapki z hotelu. ceny na lotnisku zabojcze, cola 5€ a kanapka 7€. udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adrwer Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 78.189.221.* 06.08.10, 21:35 Wczoraj leciałem Sagą do Izmiru. Samolot B 737-800 nowy i czysty. Pilot Turek, lot miły i przyjemny a lądowanie tak miękkie, że moja siedmioletnia córka nie spostrzegła nawet kiedy samolot dotknął kołami pasa. Catering na pokładzie to raczej teoria, były napoje (również te alkoholowe), a zabrakło kanapek czy ciastek. Ogólnie lot wspominam jednak bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grześ Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.blokowe.pl 07.08.10, 10:54 Witam Wylot Warszawa 22 lipca Boeing 737-48E Saga Airlines TC-SGE Przylot z Bodrum 5 sierpnia Boeing 737-86J Saga Airlines TC-SGI Wszystko OK! Odpowiedz Link Zgłoś
annmary007 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 07.08.10, 16:25 Witam, leciałam tymi liniami 23.07 Warszawa-Antalya i 06.08 Antalya- Warszawa. Do Turcji wylot był opóźniony o 30 minut z bliżej niewiadomych przyczyn, ale sam lot w porządku. Airbus A310-300 sprawiał dobre wrażenie. Lądowanie bliskie ideału. Z Turcji niestety było opóźnienie 4godzinne, również nie wiadomo czemu. Jednak za plus dla Sagi można uznać fakt, że zafundowała nam posiłek na lotnisku w Burger Kingu:) powrót tym samym Airbusem - pomimo, że na zewnątrz były złe warunki pogodowe, lot przyjemny i bez żadnych komplikacji. Lądowanie delikatne i wręcz niewyczuwalne. Radzę nie brać sobie za bardzo do serca negatywnych opinii - może nie są to najlepsze linie latające do Turcji, ale nie jest aż tak źle:) Pomijając opóźnienie, lot naprawdę w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GGA Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 19:19 witam, lecieliśmy tymi liniami z KRK do ANT i z powrotem. Do Antalyi (23.07)wszystko super i o czasie. Z powrotem (06.08) tragedia - 6h opóźnienia, totalna dezinformacja, NIKT NIC NIE WIE . Itaka "wykazała się" załatwiając nam vouchery na jedzenie i napoje, bo ceny na lotnisku w Turcji - kosmiczne, puszka Nestea 5$ lub 4E jak kto woli... Do dziś nie wiem co było przyczyną opóźnienia, podobno samolot wyleciał z Warszawy z takim opóźnieniem ( samolot Airbus A310). Lot w obie strony przyjemny, lądowanie również,żadnych turbulencji. Odpowiedz Link Zgłoś
chlipek1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 08.08.10, 10:19 my lecieliśmy 28/07 z wrocławia tymi liniami wszystko było ok natomiast powrót straszny 3 godziny spóźnienia nikt nic nie wiedział nie mieliśmy informacji co się dzieje tylko tyle ze samolot przechodzi przeglad i nie wiadomo kiedy bedzie gotowy, po 3 godzinnym czekaniu pospieszano nas i wsadzano do autobusu który dowoził nas do samolotu, nad wrocławiem były turbulencje ale jakoś dolecieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Greenmp3.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 14:30 Czy ktos korzystal z tego serwisu ? Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_weasel Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 09.08.10, 22:04 Na świeżo, bo właśnie dzisiaj wróciłem. Katowice - Dalaman - Katowice - w obie strony Boeing 737-800 TC-SGI. W obie strony ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.10, 23:25 Witam wczoraj wróciłam do samego lotu nic nie mam piloci bardzo dobrzy nie czuć startu i lądowania. Samolot starszy lecz w dobrym stanie. Wylot z Wrocławia opóźniony 4 godziny makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 09:41 hej Lecę Sagą 18-go sierpnia do Antalyi. Jak czytam niektore wypowiedzi, to włos mi się jeży na głowie. A gdzie można się dowiedziec jakim "modelem' samolotu się leci? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 12:25 Podaj mi numer twojego lotu i skąd lecisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 16.08.10, 12:28 Piotrze, to i ja pozwolę sobie skorzystać z Twojej wiedzy. Mój lot: 2010-08-27 Krakow - Antalya 8:45 - 12:45 SAGA AIRLINES(SGX 518) 2010-09-10 Antalya - Krakow 5:30 - 7:45 SAGA AIRLINES(SGX 517) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.pdk.com.pl 16.08.10, 12:30 hej, numer lotu SGX 314, lecę z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.pdk.com.pl 16.08.10, 12:31 No to jeszcze powrót: 1,09 SGX 313 Antalya-Wro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 15:44 Wasze loty będzie obsługiwał Airbus A310 , najstarszy z floty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 15:49 A i dodam jeszcze, że z Wrocławia jestem pewny , ale z Krakowa to tak 80% Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 16:54 dzięki... No to mnie pocieszyłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 16.08.10, 17:35 Również dziękuję, jupi %) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żaba Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 18:54 Piotrze to ja też poproszę o pomoc. 27.08.2010 Warszawa-Antalya SGX514 16:50-20:45 03.09.2010 Antalya-Warszawa SGX513 13:45-15:50 Czy coś wiadomo na temat tych lotów??? Bo mam mega obawy. Dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:14 W loty z Poznania,Wrocławia,Krakowa i Warszawy do Antali obsługuje Airbus A310-300 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:41 a loty z Warszawy do Izmiru? na co można liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:49 Do Izmiru , sam przetestowałem ich samolot będzie to Boeing 737-400 lub jeśli się uda to Boeing 737-800 :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:05 w takim razie modle sie o 800 (mają ekraniki?) a te 400 znośne czy złomiaste ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: orzeł_79 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.gazownia.poznan.pl 17.08.10, 08:49 Piotrze a wylot z Poznania do Izmiru 9 wrzesnia jaki samolot?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marynia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 212.191.130.* 17.08.10, 09:24 a lot Warszawa - Bodrum ?? 26.08 - 9.09 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:44 Boeing 737-800 mają system CD/DVD czyli są ekraniki, natomiast 737-400 pomimo 13 lat (nie jest to stary samolot) to jest to złom , często się psuje , normą jest , że są duże opóźnienia. Loty do Bodrum i Izmiru obsługuje Boeing 737-400 i 737-800. Izmir przeważnie na 737-400 (raz czy dwa od czerwca był nowszy samolot). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marynia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 212.191.130.* 18.08.10, 08:52 dzięki za info, nie pozostaje mi w takim razie mieć nadzieję, że do Bodrum poleci 737-800 :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 14:07 To ja w takim razie też się dopytam- 26 sierpnia Katowice-Izmir 16.15? Dzięki z góry za info!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skuninka Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 18.08.10, 17:10 a SGX411 i SGX412 02.09 i 16.09 Warszawa-Bodrum?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tulup Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.toya.net.pl 18.08.10, 17:54 a lot do Bodrum z warszawy SGX412 26 sierpnia o godzinie 8.45 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anetka Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.toya.net.pl 19.08.10, 21:28 Hej, poszukuje informacji o samolocie, którym będę leciała 23.08.2010 z Warszawy do Dalaman o godzinie 08.30 (linie lotnicze saga). czy ktoś wie jaki samolot obsługuje te linię? Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_weasel Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 20.08.10, 15:53 Jak ja wracałem z Dalamanu to do Warszawy, Katowic i Wrocławia leciał 737-800. Wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.merinet.pl 18.08.10, 21:18 Gość portalu: Piotr napisał(a): Boeing 737-800 mają system CD/DVD czyli są ekraniki, natomiast 737-400 pomimo 13 lat (nie jest to stary samolot) to jest to złom , często się psuje , normą jest, że są duże opóźnienia... A Szanowny Pan to jest serwisantem tych samolotów, że wypowiada tak jednoznaczne opinie, czy też (jak większość "fachofcófff" w tym wątku) gawędziarzem, który na planelist odczytał wiek samolotu i jego historię, a teraz rżnie specjalistę? Jak czytam część tych wypowiedzi i widzę, że niektórzy modlą się o samolot "z ekranikami" na 2,5 godzinny lot to zrywam boki ze śmiechu. Właśnie dziś rano wróciłem z Turcji (co prawda Sun Expressem, ale co to za różnica) i szczerze powiedziawszy przy locie, który rozpoczął się o 4:30 rano to ekrany były jedynie wpieniające, bo świeciły po oczach i utrudniały drzemkę. Na ich obecność zwracam uwagę jedynie przy lotach dalekodystansowych, bo pozwalają nie zdechnąć z nudów... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no1 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:34 znalazł się specjalista od "fachofcófff", każdy pisze to co chce- tego chyba nie trzeba Ci mówić. Nawiasem mówiąc chyba jesteś przewrażliwiony, bo jak ja leciałem samolotem "z ekranikami" o godz. 4 rano to wszyscy spali i mieli je w d-_-e. Mnie śmieszą tacy jak Ty "burżuazi" co to oczywiście niczego się nie boją i wszystko wiedzą i wszystkim - omnibus się znalazł- co to przeleciał jeden lot długodystansowy i musiał o tym koniecznie napomknąć. A takie ekraniki Panie "ĄĘ" zawsze uspakajają, a poza tym nie każdy lot jest o 4 nad ranem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mae Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.nplay.net.pl 19.08.10, 21:18 witam, lecialem 2-krotnie z i do poznania-antalya airbusem A-310(tym 20-letnim). w 1 strone wylot o czasie-start w porzadku-podczas lotu bez wiekszych turbulencji-ladowanie nie najlepsze(schodzenie skokami). powrot z opoznieniem 2 godzinnym(mowili dopiero w samolocie ze pozno wrocil z istanbulu ale wg mnie bzdura bo jakby tak bylo to nie zaczeliby wpuszczac ludzi o czasie a pozniej ich cofac i co chwile zmieniac czas opoznienia). start super-prawie nieodczuwalny,duzo turbulencji zaraz po starcie-pozniej spalem wiec bylo ok:) ladowanie duzo delikatniejsze niz w 1 strone. samolot mocno przechodzony ale duzy i turbulencje mniej odczuwalne. troche mnie dziwi ze itaka wysyla ludzi takimi staruszkami i nastepnym razem sprawdze poza cena czym lece. ogolnie bardziej sie obawialem przed wylotem ale nie bylo tak zle. nie ma sie czego obawiac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 23:14 nie ma ekranow w zadnym 737-800! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 217.96.20.* 20.08.10, 09:38 w zeszłym roku lot do eguptu linie AMC samolot 737-800 - ekrany były ludzie opanujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 21:27 do goo: Kiepski komentarz. Mowimy o Saga Airlines a nie o AMC. W zadnych samolotach linii Saga nie ma ekranikow,ani w 737-400, 737-800. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 21:39 w takim razie to twój pierwszy komentarz był beznadziejny bo odpowiedź była definitywna i ogólna "nie ma ekranow w zadnym 737-800" bez dookreślenia linii lotniczych pozdrawiam i radze przypomnieć sobie podstawy logiki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:40 Temat brzmi-czy ktoś wie coś o SAGA AIRLINES. Moja odpowiedź do tego właśnie tematu brzmiała-nie ma ekranów w 737-800(w domyśle-w Boeingach Sagi)i była odpowiedzią na wcześniejsze komentarze. Pozdrawiam i również radzę przypomnieć sobie logiczne myślenie:) I jeszcze taka mała rada dla dla wszystkich,przed którymi jeszcze wakacje w Turcji-nie ma co się stresować. Załoga samolotów SAGI jest bardzo miła i uprzejma. Samoloty w dobrym stanie, a opóźnienia spotykają wszystkich przewoźników. Zazdroszczę Wam bo ja już po urlopie w cudownie gorącej Turcji! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:48 to nie wiersz że mam sie domyślać co autor miał na myśli hahahahah :) p.s. we wcześniejszych komentarzach ktoś napisał że są ekraniki, poza tym czy Ty byłaś w każdym z ich samolotów że wiesz że w żadnym z sagi ich nie ma? - pytanie retoryczne, nie odpowiadaj bo nie mam zamiaru dalej prowadzić dyskusji z kimś kto pisze dwa słowa i mówi coś z "domysłem" - zdanie brzmiało jednoznacznie i nikt się tu nic nie będzie domyślać omnibusie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.tpn.ceron.pl 10.09.10, 14:18 Moja rodzina właśnie wróciła z Izmiru. Z Poznania lecieli pechowego 02.09.2010 (www.tvn24.pl/12690,1672001,1,1,pechowi-turysci-odlecieli-do-turcji,wiadomosc.html) wrócili dzisiaj też z przebojami po 13 godzinach od wejścia na teren lotniska w izmirze (planowano przylot na 21.40 w czwartek , przylecieli 8.30 piątek). Na lotnisku czekał na pasażerów przedstawiciel biura prawnego GOLDMAN z Konstancina rozdający koperty z napisem odszkodowania. Chcą żeby przesłać im pełne dane osobowe i bilety. czy ktoś coś może wie na temat tego biura bo w necie nic nie ma na ich temat pod adresem przez nich podanym też nic nie znalazłam poza apartamentami do wynajęcia. Podejrzane! Pasażerowie z turnusu 02-09.09.2010 może przesadzam ale lepiej dmuchać na zimne! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adi790 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 20:58 Leciałem do Antali 3.09, wracałem dziś i zero problemów, a nawet przed czasem wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anetus77 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.solarme.pl 10.09.10, 21:39 omijac z daleka:) lecialam z mezem i dwojka malutkich dzieci (4 miesiace i 4 lata) 2.09 i 9.09 masakryczne opoznienia, bez wyjasnien, koczowalismy kilkanascie godzin na lotnisku, przedstawiciel linii twierdzil, ze to nie problem techniczny, podobno warunki pogodowe nie pozwalaly ( w tym czasie Lawica przyjmowala i wypuszczala wszystkie loty), pozniej twierdzili, ze za duzo samolotow w przestrzeni:) jak dolecielismy 13 h po czasie uslyszelismy, ze dla osob wybierajacych sie do Izmiru ( owniez z 13h opoznieniem) boarding wstrzymany z przyczyn operacyjnych- nie wiem, czy w koncu wylecieli. Lecielismy ze Scan HOliday oferta Tui, podobno wykupili miejsaca od Itaki OMIJAC Z DALEKA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olla Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 91.192.79.* 10.09.10, 22:04 Też lecieliśmy zarówno 2 jak i 9 września z Sagą Airlines z Poznania do Izmiru. Z planowanego urlopu na 7 dni, zrobiło się faktycznie 5 dni realnego wypoczynku, a urlopu trzeba było jeszcze dobrać, bo z planów pójścia dziś do pracy nic nie wyszło.... zwłaszcza jesli ktoś musiał jeszcze się przemieścić z Poznania do Wrocławia czy Gdańska. Wspomnienie hotelu Suzer Sun Dreams - bardzo ok, przyjemna plaża, hotel też nie ma co narzekać, chyba że ktoś chce pokazywać, że dobrze czuje się w hotelach ***** z all inclusive 24 h... a przecież w różnych miejscach można spędzić fajnie urlop... Dobrze jednak by było aby nie wracać makabrycznie zmęczonym z uwagi na fatalne wrażenia związane z przelotem, jak nam się trafiło.... w obie strony koczowanie na lotnisku. W Polsce jeszcze zakwaterowanie w Polonezie na 3,5 h (choć też po dłuugim oczekiwaniu i skąpych informacjach na Ławicy); w drugą stronę tylko lotniskowa ławka. Wymęczyliśmy się porządnie, ale jeszcze bardziej współczuję rodzicom z małymi dziećmi (tez niemowlętami) oraz osobom starszym. W końcu czekając bez dostępu do bagażu... trudno było o niezbędne leki, przygotowanie mleka czy ubranka na przebranie. Normalnie przecież na lot trwający 2,5 h nie robi się zapasów w podręcznym na najbliższe pół doby lub więcej. ps. A zepsuty Boeing 787-400 dalej stoi na Ławicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: w.....ony pasażer Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.10, 00:32 Wracałem 09.09.2010 r . a właściwie 10.09.2010r. 13 godzin na lotnisku w Izmirze. Mam w dupie jakieś ekraniki w samolocie czy leciał dobrze, czy się trząsł jak piszą ludzie na tym forum. Zapytajcie pasażerów lotu SGX 425 co sądzą o Sadze po 13 h koczowania na lotnisku.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
beata713-3 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 20.09.10, 15:18 Kilka dni temu wróciłam z Izmiru. Muszę przyznać, że miałam niezłego pietra przed lotem do Turcji po przeczytaniu kilku uwag na temat Sagi na tymże forum. Żałuję, że tu zaglądałam przed wylotem!!! Niepotrzebnie się denerwowałam zamiast cieszyć się perspektywą wczasów w pięknym, przyjaznym kraju jakim jest Turcja. Jeżeli chodzi o linie Saga to nie mam im ABSOLUTNIE NIC DO ZARZUCENIA-PRZYJEMNA, UŚMIECHNIĘTA ZAŁOGA (pomagająca w sytuacjach awaryjnych np. wymiotujące dzieci ), SYMPATYCZNY KAPITAN , SPRAWNY START I ŁAGODNE LĄDOWANIE. Nie lubię latać, ale oba loty były naprawdę przyjemne, a przede wszystkim krótkie. Lot do Izmiru trwa poniżej 2,5 godzin i nie wiem po co komu ekraniki i inne cuda! Latałam już z innymi liniami i zapewniam, że nie ma się czym denerwować!Nie zauważyłam żadnych różnic na niekorzyść Sagi, może wręcz odwrotnie, a jeżeli chodzi o spóźnienia- nigdy nie udało mi się wylecieć zgodnie z rozkładem lotów. Najmniejsze opóźnienie zaliczyłam właśnie z Sagą w drodze powrotnej z Izmiru-30 minut. Pozdrawiam wszystkich wylatujących w najblizszych dniach i zyczę miękkiego lądowania! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elżbieta Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.183.225.5.dsl.dynamic.eranet.pl 27.09.10, 08:23 Witam, mam podobny problem. 12.09.2010 wylatywaliśmy z Pyrzowic do Portugalii ( do FARO). Lot był opóźniony 8 godzin. Na lotnisku również czekała na nas przedstawicielka biura GOLDMAN z Konstancina zbierająca nasze dane do kontaktu w sprawie odszkodowania. Teraz po powrocie dostałam maila o dane tj. o n-r dowodu, pesel itp. W internecie nic nie znalazłam. Czy Pani już coś wie o nich więcej? Piszą na swojej stronie że działają 14 lat a wynajmują apartament hotelowy? Bardzo bym prosiła o jakiś kontakt: magda12m@poczta.onet.pl Elżbieta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 80.50.4.* 20.08.10, 08:10 Na stronie internetowej Itaki, w zakładce linie lotnicze->Saga Airlines widnieją informacje, że flota liczy 9 samolotów, a głównie są to Boeingi 737-800 :) wylatujemy za tydzień z dwuletnią córeczką- czy małe dziecko może mieć swój napój i jedzenie na pokładzie? bo nie wyobrażam sobie, by tak nie było... i nie straszcie proszę osób, które wciąż są PRZED wymarzonymi wakacjami a niektóre opinie, jakie można tu przeczytać naprawdę mogą solidnie przyćmić radość urlopu w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sonia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.10, 13:06 nie jest tak strasznie jak ludzie piszą , zawsze znajdą się tacy co im nic nie pasuje , fakt ,że opóznienia Saga ma bardzo duże ,ale loty z nimi są szczęśliwe ,jeszcze nic nikomu się nie stało, ja na pokład samolotu mogłam wnieść i picie i jedzenie ,myślę ,że i Tobie nikt tego nie zabroni , nie czytaj za dużo ,lepiej ciesz się wakacjami w bajecznie ślicznej Turcji, słońcem ,ciepły morzem i prawdziwym wypoczynkiem, udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 80.50.4.* 20.08.10, 13:13 Dziękuję!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 16:15 Własnie dzisiaj wróciłam z Turcji liniami Saga A.- lot z Krakowa w obie strony punktualny, samolot super, lot bez problemów! Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janika Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 94.75.112.* 21.08.10, 00:00 Ja leciałam 19 lipca do Dalamanu , wracałam 2 sierpnia do Warszawy . W obie strony bezproblemowy lot , punktualny - wręcz przed czasem wylądowaliśmy w Warszawie. Lądowania płynne, gładkie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: manczester Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.tarnow.mm.pl 21.08.10, 16:09 Ja leciałem z Krakowa do Antalyi 13 sierpnia i z powrotem 20 sierpnia. Zważywszy na to, że były to moje pierwsze loty miałem lekkiego stracha. Ale teraz wspominam je bardzo dobrze. Szwajcarska punktualnośc. Zero turbulencji. Bardzo łagodny start i lądowanie. Wręcz wymarzone przeloty. Więc myślę, że nie ma powodów do obaw. Mającym leciec życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukas Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 18:01 Mój lot do Antalyi był opóźniony o 6 godzin ale nie z winy linii Saga Airlines. Były jakieś problemy w Antalyi na lotnisku z bagażem na lot do Polski. Linie opłaciły i wszyscy pasażerowie otrzymali vouchery na posiłki w restauracji na lotnisku w Krakowie (z KRK leciałem). Lot powrotny - w Polsce pół godziny przed czasem. Samolot Airbus A310. Maszyna ma swoje lata, ale raczej zadbana, dość czysta, obsługa bardzo sympatyczna, starty i lądowania bez zarzutu - przeżyłem w innych liniach dużo gorsze. A310 jest przestronnym samolotem i naprawdę przyjemnie się nim leci. Ogólnie linie polecam i życzę przyjemnych wakacji;) Chętnie poleciałbym tą maszyną jeszcze raz;) Odpowiedz Link Zgłoś
izab_007 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 22.08.10, 18:43 cześć, właśnie wróciłam z Turcji- szczęśliwie doleciałam w obie strony. Faktem jest, że samoloty nie należą do super nowych, że opóźnienia są ogromne (w każdą stronę miał ponad 2 godz spóźnienia)ale umiejętności pilotów Ok. Start i lądowanie bardzo delikatne, prawie nieodczuwalne. Co do posiłków- na pokładzie drogo, ale na lotnisku ceny są kosmiczne (w Bodrum zaczynają się od 5 € za cokolwiek), więc jeśli ktoś jest spragniony to jednak zdecydowanie opłaca się kupić w samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
niesfornaa Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 21.08.10, 18:53 Cześć! ja też wylatuję za tydzień z Sagą. Z Wawy do Alanyi. Tak sobie czytam te opinie i zaczynam się strasznie bać... A Ty Dorota skąd lecisz? Jak można sprawdzić jakim samolotem się będzie leciało? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 19:35 Lecieliśmy Sagą 16.08 z Warszawy do Dalaman i 30.08 z Dalaman do Warszawy. Samolot Boeing 737.Z zewnątrz wyglądał nieźle wewnątrz też nie najgorzej choć szału nie było, ale też uważam, że po carterach nie ma się co spodziewać luksusu. Jeśli ktoś odczuwa potrzebę lotu przez 2,5 godziny w luksusie to raczej niech wybiera dużych przewoźników. Do Turcjileciał polski pilot, powrót z tureckim. Lądowanie w Dalaman zupełnie nie odczuwalne. W Warszawie lekko poczułem, że samolot już dotknął ziemi. Oba loty bardzo spokojne i bez zakłóceń.Uważam,że poziom Sagi jest porównywalny z innymi przewoźnikami tej klasy. Ja nie zauważyłem, żeby wewnątrz samolotu było wyjątkowo brudno i można się do czegoś przykleić.Wg mnie można lecieć bez obaw podróż przyjemna i bezpieczna a przy dobrej pogodzie wspaniałe widoki szczególnie nad Rumunią i Turcją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Baha Man Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 23.08.10, 11:32 Witam wszystkich. Napiszcie mi jak to jest w liniach Sagi. Czy możliwe jest wniesienie jakiegokolwiek swojego jedzenia, czy to głupich paluszków, czy też może kanapek i wody zakupionej w bezcłowym? Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GGA Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.10, 15:11 Jeżeli chodzi o swoje jedzenie typu paluszki , kanapki itp. - to nie ma problemu, wnosisz wszystko w podręcznym,natomiast napoje to tylko do 100 ml w pojedynczym opakowaniu, alkohole z bezcłówki specjalnie foliują i też wnosisz razem z podręcznym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 22:03 Jedzenie można wnosić na pokład samolotu swoje. Kanapki owoce przegryzki. Jeśli chodzi o płyny to swoje można wnosić tylko w opakowaniach 100ml. Wszystkie napoje jedzenie itp zakupione w strefie bezcłowej można wnosić na pokład samolotu trzeba tylko mieć pargon zakupu z dnia wylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: daniel Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.tktelekom.pl 23.08.10, 11:52 ja leciałem tymi liniami i nie ma sie czego obawiać tylko to że gadają po turecku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: 188.33.38.* 24.08.10, 13:40 Właśnie wróciliśmy z Bodrum, podróż tam i z powrotem z Saga Airlines (5-19.08.2010). Może uda mi się nieco uspokoić niektórych zaniepokojonych podróżnych (sam po przeczytaniu wpisów na tym forum poczułem się nieswojo). 1. W obie strony leciał samolot Boeing 737-800. W bardzo dobrym stanie, czysty (dla porównania np. PLL LOT lata znacznie starszymi, już nieco mniej świeżymi Boeingami). 2. Serwis na pokładzie faktycznie płatny, ceny za przekąski kilka euro. Lecieliśmy późnym wieczorem, nie trzeba było nic kupować. Personel profesjonalny, ale dość słabo mówiący po angielsku (Turcy), w jedną stronę leciał z nami kapitan Polak, z powrotem pilot kobieta Turczynka, loty spokojne, lekkie turbulencje. 3. W obie strony były niestety opóźnienia. Wylot z KRK miał być o 22h45, dzień przed wylotem dzwonili do nas przedstawiciele Itaki z informacją o przełożeniu odlotu na 23h20, samolot wystartował o 00h30. Lot z Bodrum miał być o 20h15, na lotnisku na tablicach była od początku godzina 20h50 (wygląda to na dość "stałą" zmianę godzin odlotów, w przypadku powrotu Itaka o tym nie informowała). Ok. 20h00 pojawiła się informacja o opóźnieniu 75 min., wystartowaliśmy o 22h30 (więc 2h15 później w stosunku do początkowej godziny odlotu, 1h40 później w stosunku do 20h50. W KRK wylądowaliśmy niemal dokładnie o północy (lot 2h30, godzina różnicy czasu). 4. Kilka osób pytało na forum o wodę dla dzieci. Oficjalnie rzeczywiście nie można wnosić więcej niż 100 ml, ale dla dzieci można spróbować coś wywalczyć. Trzeba być tylko trochę asertywnym. Po raz kolejny nam się udało: w Krakowie na lotnisku po małych fochach pozwolono nam wziąć 1 litr na dzieciaka 4 letniego, w geście dobrej woli wyrzuciliśmy drugą butelkę dziecka 7 letniego. W Bodrum mocno kontrolowali (co ciekawe rok temu przy wylocie z Tunezji tamtejsi sprawdzający mieli głęboko w nosie przepisy UE i można było zabrać na pokład każdą ilość wody). A więc w Bodrum zabierali wszystkim bez słowa wodę. Ja poprosiłem grzecznie i po wewnętrznych konsultacjach wniosłem 1,5 litra :) W sklepach już w strefie bezcłowej Turcy zbijają kokosy na sprzedaży wody. Można kupić butelki bodajże 1/2 litra za EUR 2,50 lub TL 5,00. Szczęśliwych lotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mae Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.nplay.net.pl 27.08.10, 00:08 normalnie pakujecie napoje do podrecznego - nikt w antalii nie sprawdzal i mozna bylo wniesc hektolitry napoi. podobnie z jedzeniem i napojami w poznaniu-wnosicie w podrecznym i trzeba miec pecha ze akurat was ktos skontroluje.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 21:23 W Izmirze skontrowali każdego i nikt nie wniósł na pokład samolotu żadnego napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
beata713-3 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 20.09.10, 16:34 Mówią tez po angielsku! Odpowiedz Link Zgłoś
culiacan Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 29.08.10, 22:52 Ja leciałam tymi liniami 13.08 i 27.08 wrażenia bardzo dobre. Wręcz to był mój najlepszy lot. Przelot Airbusem A310 super komfort zdecydowanie ciszej niż w beingach. Przeloty bez najmniejszego opóźnienia a wręcz powrót przed czasem. Po prostu super. Nie ma się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
kattao Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 30.08.10, 10:35 Leciałam tymi liniami z Wrocławia do Antalii i z powrotem - obyło się bez żadnych problemów, zero spóźnienia, wylot na czas - bez obaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 02.09.10, 20:01 Leciałam 18.08 do Antalyi, lot z Wrocławia był opóźniony 2 godziny, a to dlatego, że z Antalyi wyleciał spóźniony. Lot do celu bez żadnych niebezpiecznych wrażen, lądowanie łagodne. Z powrotem (1.09) lot o czasie, lekkie turbulencje, musieliśmy zapiąc pasy, lecieliśmy w wielkiej chmurze, generalnie nie lubię latać i trochę się stresowałam, ale moja rodzinka była bardzo zadowolona z tych dodatkowych "atrakcji". Lądowanie też ok. lecieliśmy Airbusem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaro Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 20:35 wylot 18.08 z Katowic 20 minut opóznienia, 01.09 powrót z Antalayi 6 godzin opóznienia. przez pierwsze 5 godziny totalny brak informacji - kompromitacja dla linii lotniczych jaki i dla Itaki organizatora(i niewiele mnie obchodzi że Itaka nie odpowiada za linie lotnicze w końcu to z Itaką podpisywałem umowę) w szczególności że dzieci stanowiły spory odsetek podróżnych. Sam lot spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? 03.09.10, 13:41 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8331861,Poznan__Awaria_Boeinga_po_starcie_do_Turcji__Uziemionych.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: orzel_79 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.gazownia.poznan.pl 03.09.10, 14:36 Poprostu pieknie!! W czwartek mam z nimi leciec wlasnie do Izmiru z Poznania.Alleluja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lotnik Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 20:56 Powiem tak , liczcie się z tym , że zmienią wam przewoźnika z Sagi na innego. Samolot , który miał awarię w Poznaniu ma poważny problem ! W trakcie startu opona się rozerwała i wystrzeliła przebijając skrzydło. W skrzydle znajduje się zbiornik z paliwem i jeśli trafiłoby w zbiornik to zginelby wszyscy , coś podobnego jak katastrofa Concorde. Z racji tego , że Saga większość samolotów wyporzyczyła innym liniom zostając z dwoma samolotami i trzecim zepsutym , który nie wykonuje już lotów , wasze loty będzie wykonywać Airbus A310 lub Boeing 737-800. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.10, 13:03 A może tak wymusić na operatorach turystycznych żeby nie korzystali z usług wątpliwych przewoźników ?. Wszystko będzie OK do czasu..... tfu, tfu. Kiedyś były porządne chartery LOT-u. Spokojnie zapłacę trochę więcej ale będę się czuła znacznie bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.chello.pl 10.09.10, 21:40 Airbus A310 z KRK do Antalyi i spowrotem. Bez opóźnień, lot i lądowanie idealne, szkoda, że było w śroku gorąco jak w... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: berg Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.home.aster.pl 14.09.10, 10:35 Lot z Warszawy do Antalay i z powrotem bez najmniejszych opóźnień i komplikacji. W WAW byliśmy 20 minut przed czasem. Samolot A310 - super delikatny start i jeszcze lepsze lądowanie. Nie wiem jak lata Saga na innych kierunkach, ale WAW-AYT-WAW bez zastrzeżeń. Generalnie nie ma się czego obawiać. Kilka słów do narzekajacych - po pierwsze opóźnienia w charterach są kwestią powszechną i SAGA nie jest tu żadnym wyjatkiem. Czasami dochodzi do sytuacji, że sami podróżni przyczyniają się do tych opóźnień, zgłaszajac się do odprawy w ostatniej chwili. Później samolot czeka na wolne miejsce na start. Po drugie - wnoszenie jedzenia - nie ma żadnych ograniczeń i nie jest to sprawa linii, ale międzynarodowych przepisów. Kanapki, ciasta - nie ma limitów. Natomiast na pokład nie wnosi się własnych płynów, żeli itp. w opakowaniach powyżej 100 ml. Tak jest wszędzie, czy to Polska, czy Turcja, czy każdy inny kraj. Czasem przymyjają oczy jak widzą małe dziecko, ale nie jest to regułą. Wszystkim lecącym SAGĄ życzę udanego lotu i nie przejmujcie się za bardzo histerycznymi realcjami ludzi narzekających na wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: Saga i wózek IP: *.mofnet.gov.pl 14.09.10, 14:58 Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami jeśli chodzi o wózek dziecięcy. Mam na myśli, czy zostały zniszczone podczas lotu? W czwartek lecimy z 10-mies. dzieckiem do Izmiru i zabieram ze sobą standardową dużą sapcerówkę. Boję się, że zostanie zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 19:55 Jasne, niewielkie opóźnienia czasem się zdarzają. Ale najpierw wylot zamiast o 22, to następnego dnia o 13.40, po tygodniu wylot zamiast o 20 - o 7.15 następnego dnia. Więc nie pisz tu o histerycznych relacjach, bo takie rzeczy to już normalne nie są ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: samiswoi Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.09.10, 01:21 > Natomiast na pokład nie wnosi się własnych płynów, żeli itp. w opakowaniach powyżej 100 ml. Tak > jest wszędzie, czy to Polska, czy Turcja, czy każdy inny kraj. Mylisz się, leciałem (2008/9) z 3 lotnisk, w których miałem ze sobą butelkę wody 1,5l zabraną w bagaż podręczny na pokłąd. Bez żadnych problemów. Damaszek, Bejrut i Teheran. Pytanie po h...j ograniczenia w EU we wnoszeniu płynów, skoro do samolotu lecącego do EU (spoza EU) można wnieść co się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mika Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 15.09.10, 22:24 ... ludzie pogieło Was? normalna linia lotnicza ze sprawnymi samolotami,miłą obsługą, nie straszcie tych co jeszcze niewylecieli!! ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cb1975 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 17:32 Witam, Lot z Poznania do Antaly 08.09 a powrót 15.09 Airbus 310. bez opóżnień w obydwie strony. fakt , flota ich to staruszki nadające się na wymianę, nie budzą zaufania. Prz\y rozruchu silników było czuć spaliny w środku samolotu. W zeszłym roku leciałem Eurocyprią i samoloty w dużo lepszym stanie. Start i lądowanie idealne. Jedyne co to moje samopoczucie było kiepskie, że lecimy tak wylatanym samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jeronimo Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 19:51 chyba ciebie(celowo z małej litery) pogięło. jak czekasz kilka godzin na informację kiedy w końcu samolot wyleci, a jesteś z małymi dzieci to chłopie przestań mi pier...... . a gdyby niefortunny wylot to wakacje na 5 (jak chodziłem do szkoły to była najwyższa ocena) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: orzel_79 Re: Czy ktoś wie coś o Saga Airlines? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:23 09.09.2010 r. lot na trasie Poznan-Izmir. Planowy wylot o godz.22:25.Na lotnisku pojawilem sie wraz z zona i 2 dzieci (4 lata i pol roku) ok godz. 20:00 .Juz na wstepie lot SAGI opozniony o 1,5 h.Powiedzialem sobie ,no dobra czarter to mozna zrozumiec sobie takie opoznienie.Wybija godzina 23:55,znowu informacja,lot przelozony na godzine 1:35.Ludzie na lotnisku zaczynaja sie denerwowac.Czekamy!! Laskawie przychodzi Pani ze Scana,informujac, ze w Poznaniu jest mgla i samolot nie wyleci z Izmiru.(dodam ze wczesniej ladowal samolot z Monastyru i Monachium),poniewaz pilot boi sie ladowac (taka dostalismy informacje).I pierwsza noc zamiast w Turcji spedzilismy sobie od 2:30 w nocy w Hotelu Polonez. 10.09.2010 r. godz. 6:00 pobudka i na sniadanie.Lot mial byc o 9:30,pogoda byla w piatek ladna wiec pomyslalem sobie,ze tym razem samolot doleci.CUD!!!! Samolot wyladawal o godz 8:45 (Boeing 737-800) Ale to nie koniec atrakcji!! Zaczynali wpuszczac ludzi do samolotu,mysle ze znajdowalo sie w nim okolo polowy pasazerow.A tu nagle...... wstrzymano wchodzenie na poklad.... ludzie juz zielenieli ze zlosci.Wyprowadzono pasazerow znajdujacych sie na pokladzie spowrotem do hali odlotow. Za powod podano problem,ze samolot mialby kolizje z innym lecacym juz w powietrzu.Nie wiem,nie znam sie,moze i tak bylo.Takze ja i inni nie mieli tego szczescia,zeby leciec z SAGA punktualnie. Wczoraj wrocilem z Turcji rowniez SAGA (Airbus A310-300) opoznienie prawie godzine,ale to juz uznalem malutenki poslizg. Takze,wybierajac wakacje prosze sie zastanowic czy chcecie Panstwo leciec z SAGA Airlines. Odpowiedz Link Zgłoś