mami7 22.07.10, 23:31 Jak w temacie. Bardzo proszę o aktualne relacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: wwf Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 212.156.82.* 23.07.10, 13:27 aktualnie jestem jest darmowy net wifi, ładny hotel, dużo basenów, rozdają darmowe lody dla dzieciaków, pełno żarcia i picia, dobrze prowadzone animacje i zajęcia dla dzieci, super baseny, pogoda piekna -parówa ostra jak w saunie, woda w morzu ciepła, plaża ładna, jedyne co słabe to klima to jakaś masakra często wyłaczają, w pokojuch działa jak by chciała a nie mogła, schłodic mozna sie nieraz jedynie w lobby jak dobrze siądziesz pod wylotek klimy bo coś tam wieje ale tak sobie, w pokoju klima cały czas chodzi na max a temp 26stopni, windy duszne i korytarze pomiedzy pokojami duchota na maxa i sauna ja nie wiem co oni cuduja z tą klimą Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 23.07.10, 16:10 dzięki. jaka jest obsługa hotelowa? czy jest czysto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paula Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.u.itsa.pl 03.08.10, 10:46 Witam, chciałam spytać, czy w ramach all inclusive są dostępne napoje typu cola, fanta i woda butelkowana? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giga Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 14:06 Napisz coś jeśli możesz o Clubie.Z braku miejsc wykupiliśmy pobyt w Clubie i naprawdę trochę jesteśmy przerazeni. Nie wiem czy słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 23.07.10, 17:39 czym jestes przerazona? ze nie bedzie sushi na kolację?;) hotel jest super, teren hotelu jeszcze lepszy, plaża jak na dłoni...widziałaś ciasne hoteliki w centrum Alanyi? jedź i się baw!:)a kiedy się wybierzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wontlik Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 212.156.82.* 23.07.10, 19:53 hotel super, royal fajny, resort fajny club gorszy przynajmniej z wyglądu reszta nie wiem bo byłem w resorcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giga Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 09:18 Wyobraz sobie ,że nie czekam na sushi.Byłam już wielokrotnie w Turcji m.in. w Alani i nie musisz mi mówic jak wyglądaja tam hotele ( zależy od hotelu).Interesowała mnie opinia o clubie ponieważ różnie o nim piszą na forach a cena między Resortem i Clubem nie była zbyt duża.Brakło drugiego pokoju w Royalu lub Resorcie i dlatego zdecydowaliśmy się na Club właśnie ze względu na plażę, położenie....., ale za myślę dobre chęci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 24.07.10, 12:36 chodzi Ci zapewne o tę ostatnią opinię na holidaycheck, własnie ją przeczytałam i mam wrażenie że ta wczasowiczka nie znalazła ani jednej pozytywnej rzeczy w ciagu swego pobytu tam. hmmm nie wiem moze faktycznie jest tam tak źle, ja tez wykupiłam pobyt ale w Resort lub Royal i tez sledze informacje i wszytskie sa raczej bardzo pozytywne. wczasy wykupione wiec teraz tylko czekać na wylot i okaże sie na miejscu, grunt to pozytywne nastawienie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giga Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 14:14 własnie przeczytałam opinię , ale również przeczytałam wcześniejsze i właśnie tego się obawiałam.Ale jest już za póżno ,mam tydzień urlopu i chcę odpocząc właśnie na plaży. Myślę ,że z głodu nie umrzemy.Byłam w zeszłym roku w Armonii-Bodrum i Joy Pegasos World- Side ,było ok.Teraz zobaczymy, żałuję że nie było już wolnego pokoju w Resorcie. Kiedy lecicie, jak można wiedziec?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 24.07.10, 14:33 hej! my lecimy dopiero we wrzesniu na 2 tyg po to zeby się opalać, pływać, jesć i czasami do Alanyi jeździć na imprezy...pewnie lecisz wczesniej to zdaj relacje jak było, dla mnie najwiekszym problemem byłby brak pogody i ciepłego morza a reszta to pikuś, zawsze przeciez mozna zjeść kebaba;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giga Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 14:53 Będę tam w sierpniu i na pewno napiszę co i jak.Kebab jest super.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 12:31 Jeśli nikt mnie nie uprzedzi, wieczorkiem pojawi się tutaj długa relacja z dwutygodniowego pobytu tamże. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 26.07.10, 17:52 fajnie, wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 20:30 No to jadym... Najpierw napiszę, że zdecydowaliśmy się pojechać ponownie do Turcji, zachwyceni ubiegłorocznym pobytem tamże, w hotelu Joy w "dziurze" nad M. Egejskim o nazwie Sarigerme. Po powrocie mocno udzielałem się m.in w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,660,94866637,97491430,Re_Sarigerme_Joy_Pegasos_Tropical_Planet.html Ale ad rem: Przebywaliśmy w Incekum między 9.07 a 23.07. Przede wszystkim to nie ma już sieci Joy, wszystko pod szyldem Travel Hotels (Tui) i ponieważ ta "nieoczekiwana zmiana miejsc" miała miejsce na początku roku, więc jakość świadczeń też nieco siadła, w porównaniu z tym co widzieliśmy i przeżyliśmy przed rokiem. Biuro, które było organizatorem tego pobytu, to ITAKA, o której na rzeczonym wątku nie napisałem chyba ani jednego złego słowa. W tym roku napisać muszę... Po pierwsze: 1. Pegasos Planet w Incekum miał to "nieszczęście", że ministerstwo austriackie wytypowało go jako obiekt na pobyt ich maturzystów, w związku z czym od 16.06 do 09.07 był tylko dla nich, tym samym wszystkie polskie rezerwacje musiały zostać odwołane, o czym oburzeni klienci pisali na forum. Nasz pobyt zaczynał się w piątek i już pierwsze zetknięcie to zgrzyt. Dostaliśmy informację, że pierwszą noc przenocujemy w hotelu Bella, w połowie drogi do Incekum. Dlaczego? Ponoć nie zdążono posprzątać pokojów po wizycie młodzieży. Głupie i nie daliśmy wiary, ale autokar zawiózł nas do tej Belli. Niech im będzie. Chyba średni hotel, zresztą też 5*, jednak nie było czasu na rekonesans, bo po śniadaniu, o godz. 12.30 (sic!) zabrano nas do hotelu docelowego. 2. I tutaj kłamstwo Itaki potwierdziło się: przed hotelem tłum, bardzo głośnej młodzieży, gestykulującej, wymalowanej - dzikiej ;) - na walizkach. Pomyślałem, szybko do pokoju! Bardzo sprawne zakwaterowanie, cudowny pokój rodzinny z widokiem na morze (o czym później)i ... 3. Mnóstwo okrzyków z basenów, czyli młodzież jeszcze jest! Skakali w ubraniach do basenów, byli mocno na gazie, no konsternacja. Czyli jednak: Itaka zapewniała, że młodzieży już nie będzie, a tu...masz ci babciu placek. 4. Zostawiam tych maturzystów, bo pojechali sobie ostatecznie w nocy 10.07, a pastwię się dalej nad Itaką ;) Wylot mieliśmy przesuwany 3 razy, ostatecznie pierwszy dzień został zmarnowany, bo w Belli byliśmy tuż przed północą. Ale powiedzmy, że tak też bywa. Biuro stanęło jednak na wysokości zadania i za to, że nie mogliśmy być w Pegsososie od początku, postanowiła zafundować nam wycieczkę "odszkodowawczą" do Delfinarium. I tu NIEPOROZUMIENIE (sorrki, za ten krzyk!). Okazało się, że nasza Itaka jest w tej chwili tak dalece podporządkowana tureckiemu partnerowi, firmie Akdem Travel, że jadąc na tę wycieczkę, zatrzymywaliśmy się na shopping w firmie jubilerskiej i oczywiście futrzarskiej. Kompletny klops, bo ludzie byli nieprzygotowani finansowo,a Akdem pewnie wymusza takie praktyki, coby jeszcze coś wyciągnąć. No dobra, takie czasy, ale dlaczego nikt nam o tym wcześniej nie powiedział? Szczytem chamstwa ze strony Akdemu i Itaki była droga na lotnisko po pobycie. 10 minut przed Antalyą autokar zajeżdża pod restaurację i robi dla "nas" 20 minut przerwy. Nie było wyjścia, niektórzy udali się na "zakupy", większość zdegustowanych kisiła się w busie. 5. Nie wiem, czy to minus czy plus, ale w ub. roku rezydentkę widywałem na każdym śniadaniu, w tym roku nie widziałem i nie słyszałem ani razu. Były dwa zebrania w sprawie wycieczek, ale nie miałem okazji stanąć przed obliczem naszej rodaczki. Do czego zmierzam? Zdarzało się i tak, że kilka razy byliśmy pod opieką wyłącznie Turków, którzy mówili po angielsku, jak ja po turecku - przeżycie ekstremalne. ;) To teraz trochę o hotelu, pobycie itp. I też wypunktuję. 1. Hotel - część Royal najnowsza, 5-piętrowa, każdy zna z obrazka, więc nie będę opisywał. W środku schludnie, przestronnie, miło. Gorzej windy - nieklimatyzowane, więc lekki smrodek i upał okrutny. Na podłodze jakieś wilgotne wykładziny. Porażka. 2. Goście - głównie Austriacy i Skandynawowie, dużo Holendrów, potem Polacy, garstka Czechów i Rosjan. 3. Pokój - mieliśmy pokój rodzinny i trafił nam się taki wymarzony, czyli tym razem wysoko i z widokiem na morze. Coś fenomenalnego. Łoże małżeńskie chyba ze 3 metry ;), twarde, poduchy gąbczaste, nie dla mnie, bo śpię prawie na płasko. Łóżka dla dzieci rozkładane, dużo wygodniejsze. Spaliśmy pod prześcieradłami różnej wielkości i kształtu (albo pod poszwami do kołder!)i to było zaskoczenie in minus, gdyż w ub. roku było to rozwiązane zdecydowanie inaczej, gustowniej, tak jak powinno być, wydaje mi się, w hotelu tej rangi. Klimatyzacja całodobowa, 3-stopniowa, bezawaryjna. Super. 4. Sprzątanie - odbywało się codziennie, ale akurat nasza pokojówka regularnie zapominała wytrzeć podłogę w łazience, albo myliła jej się liczba ręczników, zapominała zostawić wodę do picia, bądź gdzieś umknął jej papier toaletowy. Oczywiście zawsze miała 1-2 Euro na poduszce, ale gdy po powrocie z którejś wycieczki okazało się, że kasy nie ma, a pokój prawie nieposprzątany, żona wezwała "szefową". W ciągu 5 minut pojawiły się 3 babki jednocześnie, wypucowały room jak trzeba i od tego dnia nasza pokojówka też inaczej widziała swoje obowiązki ;) 5. TV - wakacje nie są od siedzenia przed telewizorem, ale napiszę, że w porywach było 30 programów, głównie skandynawskich, holenderskich, rosyjskich i niemieckich oraz w pierwszym tygodniu TV Polonia, w drugim TV Kultura, więc odcięto nas od informacji w kraju ;) 6. Jedzenie - ważna rzecz ;). Bardzo ładna i duża restauracja, wszystko pięknie przyrządzone i smaczne, ale ... jednak chyba dużo mniej urozmaicone, niż w ub. roku. Oczywiście nikt nie liczył na wieprzowinę, ale ta ichniejsza baranina pod różnymi postaciami pojawiała się codziennie. Nie przepadam - rzecz gustu. Przepyszne potrawy z grilla, kącik dla dietetyków, brak kącika dziecięcego, w związku z czym tłumy dzieciaków okupowały pana wypiekającego pizzę. I tu też zdarzały się kolejki, bo kucharz wkładał jedną do pieca, mimo, że miał 5 w zapasie, kroił i bywało, że przy dużej kolejce wydzielał ilość porcji(!). Kelnerzy bardzo sympatyczni, nie tak nachalni, jak w ub. roku, ale za to nigdy nie było na stołach kielichów do wody czy wina. Trzeba było samemu biegać w tę i z powrotem. :( Ja nie mogłem przeboleć braku omletów na zamówienie, tylko dla wszystkich takie jednakowe z kiełbasą baranią, pomidorem i pietruszką, nie dla mnie :(, żona cierpiała na brak chałwy (pojawiła się pierwszy raz 3 dni przed wyjazdem). Ale to szczegóły, zupełnie nieistotne. No i nie było w ogóle lodów gratisowych. Ach, dodam, że 2 razy chyba, na śniadaniu zabrakło... bułek, a ostał się jeno chlebek do nutelli lub z ziarnem, co pewnie nie wszystkim pasuje. To było takie novum, bom nie widział pustych półek, naczyń, blach czy innych patelni. 7. Baseny - przed Royalem trochę wąski z "wulkanem" na środku i trzema zjeżdżalniami. Dwa kroki dalej dużo większy pod Resortem. Poza tym Captain Nemo's Castle - zamek dla dzieci, zjeżdżalnie, baseniki, miejsca do zabawy. Fajne. Woda w basenach dość mocno chlorowana. 8. Plaża - coś wspaniałego! Piasek "bałtycki", woda krystalicznie czysta i ... moim zdaniem cieplejsza niż w basenach. Za to słona jak diabli. W oddali "banany", motorówki wodne, spadochrony, jak zwykle. 9. Leżaki - oddzielny punkt, bo to temat newralgiczny ;). Początkowo nie było problemów ze znalezieniem miejsca, ale jak hotel się zapełnił, okazywało się, że trzeba było wstawać o 6 , max. 6.30, coby móc poleżeć przy basenie, albo w cieniu na plaży. Miejsca na słońcu bez parasoli były. Większość gości nie bawiła się we frytki i rozsądnie zażywała kąpieli słonecznych, częstokroć spędzając więcej czasu w cieniu. 10. Klimat - duszno, lepko, parno. Masakra - noc i dzień... W Turcji Egej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 20:46 Ucięło, więc uzupełniam ;)cd... 10. Klimat - duszno, lepko, parno. Masakra - noc i dzień... W Turcji Egejskiej zupełnie inaczej. Tam było dużo zielni, tutaj bardziej pustynnie chyba ;) 11. Animacje - codziennie to samo i tylko dla Skandynawów, horror! Oczywiście na trzech chyba scenach miał też miejsce Dzień Turecki (poniedziałek) - super, polecam!. 12. Wycieczki - byliśmy tylko na dwóch, tej "odszkodowawczej", o której pisałem, do Antalyi, Delfinarium. Fajne rosyjskie show dla dzieci. Poza tym ten prezent w cenie od Itaki - Alanya Boat Tour. Horrorek, mało atrakcji, nuda, przerwy... W przyszłości podziękuję za taki gratis. Już pisałem o obowiązkowych postojach na zakupy - to było absolutnym "hitem" tego pobytu i nawet nie wiem, czy wałkowano już ten problem na tym forum... 13. Owady - uwaga! - zero komarów, zero os, z czym były ogromne problemy w ub. roku. 14. Muzyka - z głośników dobiegała muzyka niespotykana w mediach wcale, spokojna, niedyskotekowa, a jak napiszę, że był Cocteau Twins, Sade, Genesis, Chicago, dużo ballad, więc mjuzik marzenie, ale czy dla wszystkich i na takie upały? Uff, czternaście punktów. Trochę chaotycznie, ale chciałem uprzedzić ew. pytania. Gdyby jednak takowe były, jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 26.07.10, 20:55 Peter,dzięki. Lecieliście z Saga Airlines? Generalnie polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 21:09 Tak, Saga Airlines. Airbus 320 chyba, czyli kolos (jak dla mnie), 240 pasażerów. Lot z Warszawy, godzina 17.30, na miejscu planowo 21.20, powrót: 14.15 , w Warszawie 16.20. Odlot z 20 min. opóźnieniem, a przylecieliśmy przed czasem, więc rakieta. Bardzo ładne tureckie stewardessy ;), więc polecam, ale ten ich turecki angielski... :( W ub. roku kapitan zabawiał czasem dowcipami, albo opowiadał co pod nami. W tym roku nie mogliśmy na to liczyć. Znawcy mówili, że samolot wysłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 27.07.10, 13:31 hej! mam pytanie o alkohol w wersji all, co jest do wyboru? czy podawane wino jest ok? czy w barach mozna sie napic prawdziwej kawy z ekspresu: espersso, cappucino? czy są jakies soki owocowe poza tymi sztucznymi z dystrybutorów? czy wogóle jest duzo owoców na stołówce i jakie? jak z dojazdem do Alanji, czy jest on mozliwy o kazdej porze dnia i nocy? dzieki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:51 Dodatkowo płatne były: koktajle, napoje importowane, napoje butelkowane, soki ze świeżych owoców (2E), kawa po turecku, espresso, lody (do 16 roku życia przez pół godziny dziennie były za darmo, ale jakaś "podróba", która zaraz się rozpuszczała...), lekarz 25 Euro. Reszta, czyli kawa z automatu w wersji z/bez mleka - okropna, więc robiłem sobie pół porcji z automatu plus mleko oddzielnie, soki darmowe tylko te sztuczne z dystrybutorów, owoców w bród, chociaż, tu niespodzianka - Alanya to bananowy raj w Turcji (zresztą banan jest symbolem tego miasta), ale nie miałem okazji skosztować, bo nie podawali. Jak wieść niesie, oni jedzą tylko takie z brązową już skórką, a Europa takie wywala do kosza, może dlatego...(?). Do Alanyi dojedziesz bez problemu, co 15 minut kursują dolmusze. Przed hotelem przystanek. Ale zakupy można robić po drugiej stronie hotelu - jest trochę sklepów z tym całym dziadostwem i podróbkami. Mówią we wszystkich językach świata chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:12 Tam miało być: reszta bezpłatnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Basia Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.xdsl.centertel.pl 27.12.10, 20:31 Tak sobie przeczytałam co napisałeś i w sumie nie wiem czy warto tam pojechac.......czy bardzo odczuwa sie tłok przy tak ogromnym kompleksie? Mysle wybrac sie tam w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 20:47 Peter, napisz jaki mięliście numer pokoju? Może będzie wolny jak zalecimy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 21:04 Pokoje są przydzielane odgórnie, komplet - czyli opaski na rękę, karty magnetyczne i karty na ręczniki plażowe, wszystko z numerem pokoju i nazwiskiem rodziny czeka już gości przy recepcji, więc numer mojego pokoju nic nie da. Mieszkaliśmy na czwartym piętrze i napiszę tylko, że widok na morze to numery z końcówką: 33-84, czyli np. 4033 do 4084, przy czym część widzi to morze z "boku" ;) tj. 39-52 oraz 65-78. Reszta numerków, czyli końcówka: 01-32 to widok na ulicę, niestety ;(. Dobrze, że fotkę rozkładu pokoi zrobiłem, więc teraz teraz mogę się popisywać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monia 66 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 22:50 Peter, możesz coś powiedzieć o Pegasos Club ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 23:22 Ładny z zewnątrz, basenik, restauracja, sporo zieleni, w środku nie byłem i nie poznałem nikogo, kto mógł tam mieszkać, a o to pewnie Ci chodzi :(. Będzie dobrze, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 27.07.10, 06:20 Cześć! A jak wygląda samo zakwaterowanie. Gdzie jest recepcja w Royal i w Resort? Na miejscu będziemy w nocy więc chciałabym jak najmniej sie z młodym błąkać:) Beata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 07:49 No, bez przesady, toż to nie lotnisko we Frankfurcie ;). Recepcja w Royal jest tuż za wejściem z prawej strony, a w Resort też z prawej, ale tu się nań jakby "wpada", zresztą i tak boye hotelowi ruszą po walizki i sama się zorientujesz, gdzie recepcja, winda itd. W każdym razie zakwaterowanie błyskawiczne - niewielki formularz do wypełnienia i po okazaniu paszportów dostajesz wszystko co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 27.07.10, 09:44 Nie lotniska własnie a tej procedury rejestracyjnej sie obawiam:) Co prawda tez przy rezerwacji zrobilismy sugestię co do zakwaterowania w częsci Royal, ale powiedziano nam że i tak ostateczne decyzje dzieją się poza biurem, oni tylko odnotowują prosbę Klienta. Stąd nie bardzo wiem do której Recepcji sie udać... Beata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 10:26 Jeśli jedziesz z dzieciakami (2+2) i masz pokój rodzinny to Royal na bank, jeśli 2+1 to pewnie Resort. Club'u nie ma w ofercie Itaki, więc nie bierz pod uwagę. "Zapakują" Cię pod lotniskiem do odpowiedniego autokaru i powiedzą, do której części hotelu się udajecie. Po ok. 1h30min "wysadzą" pod drzwiami i wakacje się zaczynają :). Oj, fajnie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giga Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 10:37 Witam Otóż Club jest w ofercie Itaki, ale w innej kategorii jako 4,5*. Więc chyba tam nie zakwaterują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 10:52 To pewnie od niedawna. W katalogu nie ma i kiedy zimą zastrzegaliśmy, że nie chcemy tej części, powiedziano mniej więcej tak: " Nie mamy tego w ofercie, poza tym nie spełnia kryteriów umowy, bo to hotel 4*" i to nas uspokoiło, ale wpis o zakwaterowaniu w części Royal wymusiliśmy ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 27.07.10, 10:43 Jedziemy w wersji 2+1 więc rzeczywiście większe sznase na Resort, ale uspokoiłes mnie że organizacyjnie wszystko działa:) dzięki:) Beata Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 27.07.10, 14:41 my tez mamy wersje 2+1. jak rezerwowałam nie było jeszcze clubu w ofercie. zobaczymy, chce byc dobrej mysli. Peter bardzo Ci dziękuję za tak obszerna relację! wnioskuje, ze wakacje mieliscie w turcji udane. fajnie wiedziec, ze mimo kilku zgrzytów ktos wraca zadowolony. podpowiedz, prosze, odnosnie kremow z filtrem. ile tego trzeba zabrac, jaki faktor -szczegolnie dla dzieci (u Was co sie sprawdziło)? nie jestesmy typami prazacymi sie na sloncu, wolimy aktywniejszy wypoczynek. ale w slonecznej turcji ciezko bedzie uciec od slonca ;-), tymbardziej ze wyjazd jest typowo nastawiony pod dobra zabawe dla dzieciaków. ominely Was wszelkie sensacje zoladkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:33 Kurde, kremy to już nie moja specjalność ;)Po konsultacjach z żoną informuję: weźcie butelkę na osobę. My w pierwszym tygodniu faktor 30, w drugim 20, dzieci 50, potem 30. Poza tym był jakiś specjalny, dość mały i tylko do twarzy - ponoć bardzo dobry, ale cholernie drogi. Nie było żadnych sensacji żołądkowych, jeno młodszy syn od klimy kaszlał trochę, ale to bardzo delikatne stworzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:47 Peter, proszę napisz jeszcze, czy w pokoju jest lodówka i czajnik? Dzięki za wszystkie rady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 27.07.10, 19:50 i ja ponawiam pytanie, mam pytanie o alkohol w wersji all, co jest do wyboru? czy podawane wino jest ok? czy w barach mozna sie napic prawdziwej kawy z ekspresu: espersso, cappucino? czy są jakies soki owocowe poza tymi sztucznymi z dystrybutorów? czy wogóle jest duzo owoców na stołówce i jakie? jak z dojazdem do Alanji, czy jest on mozliwy o kazdej porze dnia i nocy? dzieki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:55 Odpowiedziałem przed chwilą pod Twoim poprzednim postem. Popatrz wyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 27.07.10, 20:02 ok, dzieki serdeczne.koktajle to wiadomo wszedzie prawie sa płatne ale normalna kawa i to w takim drogim hotelu. zdzierstwo. jestem w szoku,cos czuję ze sie mocno rozczaruje. szok szok szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:09 Ja akurat pijam kawę towarzysko, więc dla mnie może jej nie być ;). Piwo Efes całkiem w porządku, wino czerwone bardzo dobre, białe troszkę mniej, ale smakowało wszystkim, bo dużo zamawiano. NIE ROZCZARUJESZ SIĘ, będzie fantastycznie. Kiedy wylot? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 27.07.10, 20:21 a ja kawe musze wypic zaraz po obudzeniu i mam nadzieje ze ta na stołowce bedzie w miare mocna;) a jak z reszta alkoholi poza winem i piwem, jest cos typowo lokalnego? czy w ramach all jest np kebab, to bedzie moj 1 raz w Turcji i chciało by sie spróbowac jakis ich potraw, mam nadzieje ze hotelowe jedzenie nie jest bardzo robione pod turystów i pozwala poznac tureckie smaki. podono ciasta sa fajne i tu sie ciesze;) moj wylot dopiero we wrzesniu i o pogode sie troche martwie. masz moze jakies fotki? chetnie by sie poogladało:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:05 Szczerze mówiąc nie próbowałem innych alkoholi, kebab jest oczywiście w ramach all, ale ja za tym nie przepadam, dzieci owszem. Potraw tureckich jest naprawdę sporo - polecam wszystko co zawiera bakłażany, do tego mnóstwo sałatek, past i jakichś nieokreślonych dziwadeł ;). Ciasta różnorodne, ale dla mnie ciut za słodkie i smakowo trochę na jedno kopyto. Ale uginające się pod ich ciężarem stoły, na koniec pory obiadowej, robiły się puste, więc może tylko ja taki wybredny jestem? ;) Raz w tygodniu (poniedziałek) jest dzień turecki - muzyka, obowiązkowo: flaga i mnóstwo ichniejszego żarcia. Cymes. O pogodę się martwisz? Na Riwierze podobno 360 dni w roku grzeje. Będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 28.07.10, 10:59 a jeszcze zapytam czy są jakieś potancówki wieczorami czy moze po wieczornym show życie w hotelu zamiera i trzeba udawać sie do Alanyi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:33 Wiem, że od 23.00 bodajże jest jakieś disco, ale ja nie korzystałem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 28.07.10, 13:26 jeszcze Cie troche pomęczę;) czy w hotelu jest bezpłatna fajna siłownia i czy duzo ludzi tam uczęszcza? serdecznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi, trochę sie pospieszyłam z kupnem tego hotelu nie wiedząc co i jak;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 14:07 Jest siłownia, obok basenu hotelowego i spa-center. Wszystko przeszklone i chociaż przechodziłem tamtędy kilka razy dziennie (przy wyjściu na plażę i baseny), to nie widywałem tłumów, ba, bardzo mało ludzi, niekiedy pustki, więc - albo płatna (nie wiem, szczerze mówiąc), albo ludziska dali sobie spokój z rzeźbieniem sylwetek ;) A męcz ile wlezie, jeśli to ma być pomocne ;). Myślę, że za tą cenę w Turcji lepiej się nie znajdzie, a gdzie indziej, hmmm, może Egipt? Popraw mnie, jak rozważałeś coś fajnego jako alternatywę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 14:15 Uzupełniam wpis sprzed chwili: znalazłem ulotkę, którą dostawaliśmy na początku od ITAKI a w niej informacja - Fitness Club gratis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 28.07.10, 14:23 jak jest siłownia to super, mąż się ucieszy, a ze pusta to lepiej, zresztą wszedzie na wczasach siłownie są puste niewiedziec czemu, ludzie chyba wolą ćwiczyć mięśnie piwne;) w Turcji bedę pierwszy raz wiec nie wiem zupełnie czego się spodziewać, hotel wybrałam na chybcika sugerujac się pozytywnymi opiniami i nastawiam sie pozytywnie, nie oczekuje mega komfortu ale zwykłych starnadrów i ta kawa mnie zdziwiła mocno, toż przecie Turcja to kraj kawą płynacy więc czemu płatna jest w całkiem niezłym hotelu hmmm moze dlatego ze ponoć nie ma tak Italiańców;)a cena wcale nie taka mała, jak wróce to porónam ją z oferowana jakością:) w Egipcie byłam pare razy,zawsze trochę taniej niz tu wyszło, cena do jakości była rózna wszystko zalezy od hotelu do jakiego się trafi;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 09:56 Pytałeś o siłownie - mój mąż korzystał - nawet sobie chwalił za to właśnie że mało ludzi i spokojmnie można poćwiczyć oczywiście siłownia jest bezpłatna - czynna bodajże od 8.30 (w części resort) jak było w royal nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:53 W pokoju jest oczywiście lodówka, bezpłatny sejf, 3 telefony ;), nie ma czajnika, ale akurat nie uważam, żeby przy tych temperaturach był komukolwiek potrzebny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 27.07.10, 20:08 to ja zabieram grzałkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: peter Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:10 Ta, jeszcze garnuszek blaszany, termofor i herbatę expresową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 10:22 Sejf w pokoju na pewno NIE JEST BEZPŁATNY!!!! - my korzystaliśmy z sejfu i przy wymeldowywaniu trzeba było za niego zapłacić 1,5 euro za dobę (taka informacja jest nawet na karcie którą otrzymuje się od rezydenta) Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 28.07.10, 09:17 tak myślę, że kremy to raczej działka żony ;-) dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 28.07.10, 15:04 Byłam w Joy Pegasos Planet w tamtym roku. Potwierdzam wszystko o czym napisał Peter. Niestety nas dopadły problemy żołądkowe, z 8 osób tylko jedna nie zachorowała, dwoje dzieci 2 letnich miało dodatkowo zapalenie gardła (kilka wizyt u hotelowego lekarza - świetna opieka), my po lekturze forum byliśmy na maxa uprzedzeni do części Club, a później żałowaliśmy,że nie zgodziliśmy się na zakwaterowanie w tej części hotelu (cisz, spokój, bardzo fajne pokoje) i wylądowaliśmy w Resort ale od strony ulicy (nie polecam). Jednakże w pokoju tylko spaliśmy, więc nie robiliśmy już afery z tymi pokojami. Generalnie hote Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 28.07.10, 15:11 Byłam w Joy Pegasos Planet w tamtym roku. Potwierdzam wszystko o czym napisał Peter. Niestety nas dopadły problemy żołądkowe, z 8 osób tylko jedna nie zachorowała, dwoje dzieci 2 letnich miało dodatkowo zapalenie gardła (kilka wizyt u hotelowego lekarza - świetna opieka), weźcie leki osłonowe, bo tam nie dają i dzieci miały straszną biegunkę. My po lekturze forum byliśmy na maxa uprzedzeni do części Club, a później żałowaliśmy,że nie zgodziliśmy się na zakwaterowanie w tej części hotelu (cisza, spokój, bardzo fajne pokoje) i wylądowaliśmy w Resort ale od strony ulicy (nie polecam). Jednakże w pokoju tylko spaliśmy, więc nie robiliśmy już afery z tymi pokojami. Generalnie hotel mnie nie rozczarował, jest ogromny, na basen chodziliśmy tylko do zamku Kapitana Nemo a tak to większość czasu spędzaliśmy na plaży, która jest przepiękna (nigdy o żadnej porze nie mieliśmy problemów z miejscami na leżakach, byliśmy w 1 połowie sierpnia). Życzę udanego wypoczynku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gazer Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 08:19 hotel wielki, teren pięknie utrzymany, plaża bardzo ładna, baseny wypasss, żarcie dobre i bardzo dużo każdy znajdzie coś dla siebie, bezpłatny net wifi1, jedyna wada to klima którą wyłączają na noc, w lobby wtedy panuje sauna i na korytarzach też, włączają po 8:00 i to nie wszędzie bo niektóre nawiewy działają inne nie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GIZMO Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 10:36 czy ktoś wie co za piosenka leci na początku otwarcia basenu przy Pegasos Reasort zazwyczaj zaraz po pianiu koguta, w refrenie chyba jest słowo "seven ..." ciężko było zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 89.107.158.* 30.07.10, 12:45 Też szukałem tego kawałka i znalazłem podaj emaila to ci go poślę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 30.07.10, 13:04 o, ja tez poproszę:) extaaasy@o2.pl dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 89.107.158.* 30.07.10, 13:17 Poszukuję też kawałka, który leciał popołudniu przy basenach i wieczorem na mini disco, słowa refrenu mniej więcej tak brzmiały „ Agi head gerabe ……„ Przy tym nagraniu animatorzy tańczyli przy basenach i zachęcali gości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 89.107.158.* 30.07.10, 13:28 Poszukuję też kawałka, który leciał popołudniu przy basenach i wieczorem na mini disco, słowa refrenu mniej więcej tak brzmiały „ Agi head gerabe ……„ Przy tym nagraniu animatorzy tańczyli przy basenach i zachęcali gości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 08:40 Eddie Grant Gimme hope Joanna z tekstem tureckim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GIZMO Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 15:28 podeślij proszę adam12116@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AD Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 18:33 niedawno wróciłem, było ok, poza tym, że kradli ręczniki z leżaków i dmuchane materace itp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.acn.waw.pl 03.08.10, 00:37 Który hotel jest lepszy Resort czy Royal? Czy to prawda, że zakwaterowanie w pokojach rodzinnych jest tylko w Royal, a w standardowych dwuosobowych tylko w Resorcie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamyk Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 158.75.49.* 03.08.10, 08:41 są podobne, mi się np recepcja i cały dół bardziej podobał w royal innym w resort kwestja gustu, tak pokoje rodzinne są w royal a z dostawką w resort, dostawiają łużko polowe ew 2 lub nawet 3, z resortu lepsza doastępność fajnych nasenów i więcej miejsca przez royalem cisanota od razu basen pod oknami, fajjny snack bar przy resorcie, nie wiem jak w royalu z klimą bo w resorcie wyłączali na noc i robiła się masakra-wogóle klima bardzo słabo działała Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.chello.pl 06.08.10, 22:52 a ja polecam hotel SPICE,tam nie ma walki o lezaki z rana,kazdy poczuje sie jak ksiąze czy ksiezniczka,hotel wypasiony w kazdym calu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelle Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 06.08.10, 11:04 odświeżam wątek, poprosze o aktualne realacje z pobytu, ostatnio pojawiło się trochę negatywnych opinii czy naprawde jest tak źle? wybieram sie we wrzesniu i mam wiele obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 06.08.10, 14:31 A gdzie trafiłaś na te negatywne opinie? Te które pojawiaja się na bieżąco wydają się być całkiem poyztywne... Jedziemy w sierpniu - po powrocie podzielę się wrażeniami Beata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelle Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 06.08.10, 14:47 zjarzałam na holidaycheck i pierwsza z góry... i na oceniaczu pewien Pan tez sie negatywnie wypowiada,że jedzenie monotonne, drinki okropne i brudno,że niby hotel dla niewymagajacych, kurcze az się zaczełam bać bo mogłam wybrac jakis tańszy hotel i mieć to samo. poztym w tym wątku ostatio tez nienajlepsze opinie...ale pocieszam się tym, ze przewaga jest tych poztywnych;) koniecznie podziel się wrażeniami po powrocie, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 06.08.10, 15:15 No rzeczywiście ta pierwsza z góry faktycznie nie wygląda najlepiej...nalezy się pocieszać że będzie jednak odosobniona. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 16:53 Byłam w Pegasos resort od 14.07-28.07. Był to nasz drugi pobyt z dziećmi w Turcji w hotelu 5 gwiazdkowym. Ten hotel moim dzieciom zwłaszcza bardziej się podobał, bo było w nim więcej atrakcji dla dzieci, tzn 17 zjeżdżalni w tym 4, z których można było fajnie pośmigać;) Było też duzo atrakcji dla maluszków do ok 3 roku życia. Panie z mini klubu miłe i zachęcały do zajęć - odbywały się one na plaży lub na basenie głownym, ale moje dzieci wolały wodę, zjeżdzalnie niż np. mini golf. Ale nie mozna powiedziec, że się nie działo. Jeśli chodzi o animacje dla dorosłych to moim zdaniem wieczorne show kiepskie, np. panowie poprzebierani za panie przedstawiający skecze często z podtekstami sexualnymi. Jedzenie. Monotonne? Cóż codziennie tak na oko, łącznie z warzywami, sałatkami i deserami było około 50 różnych potraw. To prawda, powtarzały się prawie codziennie, głowne dania na kolację niekoniecznie, ale czy to można nazwać monotonnia? ludzie co jeszcze można wymyśleć do jedzenia? A że ktoś codziennie wybierał to samo to juz jego problem. mysle ze te negatywne opinie na holidaycheck mogły się wziąć stąd, że: po pierwsze zeszłoroczne opinie o tym hotelu byłe pełne ochów i achów i jak się tego człowiek naczytał to wyobraził sobie Bóg wie co. Po drugie ja oraz autorzy wspomnianych opinii byliśmy w tym hotelu w szczycie sezonu - i mimo naprawde sprawnej obsługi zdarzały się kolejki po kebab (może 5 - 10 min), trzeba było zajmować lepsze miejsca na basenie o 6 - 6.30 (choć znajomi przychodzili o 9.00 i tez znajdowali miejsca przy basenie) no i było dosc tłoczno. Gdybym miała wybór (ale nie mam) na pewno nie jechałabym lipiec - sierpień. po trzecie w miarę jedzenia apetyt rośnie. Jeżeli ktoś jest zamożny i wielokrotnie był na wakacjach w hotelach 5 gwiazdk, ma porównanie i często dość wysokie wymagania, którym trudno sprostać. Po czwarte Polacy to straszne marudy, którym trudno dogodzić. W Pegasosie kilkakrotnie byłam świadkiem jak to właśnie nasi z naszymi kłocili się o leżak, recznik czy miejsce w autokarze. Nie zauważyłam, żeby goście z innych krajów mieli takie problemy. Zamawiając te wczasy w Itace w grudniu 2009 zapłaciłam za 2 +2 10400 zł i przejrzałam wiele ofert podobnych hoteli (tzn ze zjeżdżalniami, dużym ogrodem, własna plażą), w różnych krajach i za te pieniądze nie znalazłam lepszej oferty. Stosunek jakości do ceny był bardzo dobry. Jeśli do tego dodam cudowny widok na morze z pokoju (bez łapówki, po prostu ładnie poprosiliśmy no i może łut szczęścia) to grzechem byłoby narzekać na ten hotel. Było świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
culiacan Re: Do aniad 06.08.10, 17:35 Oj to mnie również pocieszyłaś. Jadę z dwójką dzieci i mam nadzieję że się nie zawiodę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelle Re: do Aniad IP: *.elpos.net 06.08.10, 18:26 to żeś mnie pocieszyła:) ja jade we wrzesniu i licze na mmniejsza ilość dzieciaków....mam pytanie odnosnie materacy dmuchanych...czy mozna tam kupic czy lepiej zabrac ze soba z polski? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: do Aniad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 19:24 My wzięliśmy materac z Polski, taki za 7 zł. Niestety poszedł na wczasach:( więc kupiliśmy w sklepie hotelowym identyczny za 5 euro. "Lekko" przepłacony, ale cena do przezycia;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adi Re: do Aniad IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 20:13 byłem od 14.07.010r. 2tyg uważam , że hotel jest bardzo dobry, pokoje są też ok, nie są to komnaty królewskie ale są jak najbardziej ok, na podłodze szara wykładzina dywanowa w pokoju, 2 szafki, lustro, lodówka w szafce, szafa rozsówana przy wejściu, łóżka ok, jako dostawki łóżka polowe, tv 14" z polskich kanałów jest TV Polonia ale kto by oglądał po prostu nie ma czasu na to, łazienki ok, suszarka do włosów, duże lustro, nie ma kabin prysznicowych są wanny ale są zasłonki i prysznic można brać - piszę tu o Resort. Obsługa dobra, sprzątanie w miarę raz lepiej sprzątną raz gożej ale to jak wszędzie, drinki w barach robią mocne, jest raki, jest wóda normalna, dzin, whisky no i może coś tam jeszcze się znajdzie za free no i oczywiście piwo Efes, nieraz dają w butelkach w snack barze. Jadło dobre i bardzo dużo, nie można narzekać , że monotonne - zawsze można sobie znaleść coś dobrego a jak ktoś juz 1 dnia sobie pakuje kopy żarcia to się nie dziwię ze po kilku dniach "żyga" wszystkim, super ciasta, kebaby, frytki, pełno sałatek, serów, naprawdę bardzo dużo i dobre!!!!!!!!!!!!!! ci co nażekają to nie wiem co w domu jedzą!!! normalnie ludzie grzeszycie narzekająć na jedzienie a to ile sobie co niektórzy pakują to masakra połowa w kibel idzie bo nie dają rady, dostęp do jedzenia prawie cały czas jak nie restauracja to snack bar i darmowe lody do południa około 10-11 i po południu dla dzieci ale i dorośli się załąpią. Można bardzo przyjemnie odbocząć sobie w lobby wygodne kanapy i darmowy necik. Na terenie hotelu piękna roślinność. Sam nie wiem co tu jeszcze pisać jak ktoś ma konkretne pytanie to pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evelle Re: do Aniad IP: *.elpos.net 06.08.10, 20:26 o, super:)po dzisejszych opiniach juz mi się chce ale moje wakacje dopiero we wrześniu więc jescze troche bedę się nakrecać;) jeździliście często do Alanyi, czy nie ma problemu z dojazdem? czy na terenie hotelu jest co robic ososbom bez dzieci, jak sie sprawdza to disco po 23? czy ktos tam chodzi czy raczej pustki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: do Aniad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:08 Hmmm, myślę, że nie jest to chyba hotel dla singli lub par. Wrzaski dzieciarni moga irytować tych co dzieci jeszcze nie mają ;) Ale plaża będzie się podobać bez względu na wiek, zjeżdzalnie mogą się też podobać dorosłym, ladne tereny spacerowe. Na tę dyskotekę raz looknęliśmy ok 23; było tam może z 30 osób. Przekrój wiekowy od 7 do 17. Większość gimnazjum lub liceum, czyli te starsze dzieci po prostu. Z tego co wiem to w najbliższym otoczeniu hotelu dyskotek chyba nie ma, wiec pozostaje Alanya i może Avsallar. A tu może być problem z póznym powrotem z Alanyi (z Avsallar dojdzie się pieszo). My raz wybraliśmy się do Alanyi w 2 rodziny taksówką spod hotelu. Do samej Alanyi wziął 48 euro a za dodatkowe 10 wywiózł nas na szczyt pólwyspu , na stare miasto (zwiedzanie ruin 5 euro/os dzieci free), potem zwiózł, poczekał 2 godziny i przywiózł pod hotel. Dolmusz do Alanyi podobno 2,5 euro/os w 1 stronę, ale byłoby trochę kombinowania. W sklepach w Alanyi startowali od wyższych cen niż w hotelowych sklepach (choc wiadomo że kupisz za tyle za ile wynegocjujesz). Daliśmy sobie więc spokój z zakupami. 10 min drogi od hotelu jest Delfinarium. Polecam. Pojechalismy spontanicznie w przedsostatnim dniu pobytu, indywidualnie. W kasie kupilismy bilety 18 euro dorosli i 14 dzieci. Dojazd 13 euro za dorosłego i 2 dzieci w obie strony. Polecam. Z Itaki na pewno drożej, nie wiem jak z biura podróży naprzeciw hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: albinos Re: do Aniad IP: 158.75.49.* 09.08.10, 14:03 słuchajcie HOTEL jest bardzo fajny, dużo dobrego jedzenia, dobra obsługa, sprzątaczki trochę niekumate i słabo sprzątają i nie ważne czy zostawiasz kasę czy nie, baseny super, plaża piękna, pomost jest ale zębem czasu nadgryziony z lekka, z leżakami był problem na basenach , na plaży nie było problemu zawsze coś się znalazło - jedyna wada to słaba klima innych znaczących wad nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haram Re: do aniad IP: 193.111.166.* 09.08.10, 15:49 "Jeśli do tego dodam cudowny widok na morze z pokoju (bez łapówki, po prostu ładnie poprosiliśmy no i może łut szczęścia) to grzechem byłoby narzekać..." ładnie prosiliście już na miejscu podczas kwaterunku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: do aniad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 18:36 Tak, ładnie prosiliśmy przy kwaterunku:) Wysiedliśmy jako jedni z pierwszych z autokaru i mój mąż bardzo uprzejmie poprosił, trochę bajerował (on tak umie:). Pan w recepcji trochę wyglądał jakby nie wszystko skumał co mu mąż nagadał, ale dał nam kartę magnetyczną nie kolejną z przygotowanych (leżały przed nim w rzędzie) ale z końca. No i dostaliśmy pokój na 1. piętrze przy schodach zewnętrznych, z widokiem na morze i od strony Clubu (taki na rogu) Widok super! Reszta naszej grupy, która przyjechała tym autokarem z tego co potem zauważyłam miała albo widok boczny albo od ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rkreda prąd 11.08.10, 20:39 Proszę powiedzcie, jak wygląda sprawa zasilania w pokojach... Chodzi mi o takie drobiazgi jak podłączenie ładowarki do telefonu czy aparatu fotograficznego. Czy w hotelu są normalne "nasze" gniazdka??? Może to głupie pytanie, ale juz się zastanawiam czy nie kupować dodatkowych baterii...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: prąd 15.08.10, 10:12 Lecę z Wroclawia do Antalyi w przyszlym tygodniu, 18 sierpnia. Jedziemy własnie do tego hotelu, na dwie rodziny, mamy pokoje: 2+1, 2+1, 2. Rezerwację robiliśmy już w grudniu 2009. Też dostaliśmy info, że zakwaterowanie albo w Resort albo w Royal. Gdy wrócę z chęcią podzielę się wrażeniami. A co do wlauty, biorę i euro i $, to prawda, że tam przebitka jest 1:1? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: prąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:18 Kochani, Ponieważ to nie była moja pierwsza wyprawa do Turcji i jakieś porównanie posiadam podzielę się z Wami tym co mi się tu podobało i to bardzo oraz tym co mnie zdziwiło. W hotelu zakwaterowani przede wszystkim Austriacy, Polacy, słyszało się języki słowiańskie - Rosjan mało, nawet bardzo mało. Baseny tak jak tu już wiele osób pisało hotel z piękną infrastrukturą basenową wspaniałymi zjeżdżalniami, przy basenach czystość z lekkim przymrużeniem oka, leżaki owszem trzeba było zajmować wcześniej ale myślę że to sprawa szczytu sezonu. Raj dla dzieciaków i nie tylko. SUPER Plaża Plaża przy Resorcie piękna piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, bez kamyków i głazów (gorzej przy Clubie tam już lekki żwirek i kamienie) - leżaki były dostępne cały dzień. SUPER Restauracja Zaskoczyła mnie obsługa w restauracjach. Pierwszy raz spotkałam się z niechlujnym wyglądem kelnerów w restauracji - brudne koszulki, plamy dziury (kto tu był lub będzie się ze mną zgodzi) - pomijam już fakt samej obsługi - po wszystko trzeba było biegać - sztućce, zmianę obrusa - zrzucę to znowu na barki szczytu sezonu. Ale mimo opinii niektórych moich przedmówców że są osoby o wygórowanych oczekiwaniach uważam że pewne standardy powinny być zachowane i 5 gwiazdek zobowiązuje chociażby do schludnego wyglądu kelnerów. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie - choć pod koniec pobytu (15 dni) robiło się trochę monotonne. Duży wybór owoców (jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, grapefruity, arbuzy, melony, winogrona białe i ciemne, banany). Mała odmiana raz w tygodniu owoce morza. Pokoje Jeśli chodzi o pokoje mam rozeznanie tylko w Resorcie. Widziałam 5 różnych pokoi - pokoje De lux dużo większe i przestronniejsze ale wyposażone podobnie jak standardowe (więcej komód i stolików, kanapa fotele) Pokoje standardowe ładne, my mieliśmy widok na morze - rewelacja. Dużo piszecie o klimie - na 5 pokoi (byliśmy w 5 rodzin) w 3 działała bez zarzutu - o 4 rano wstawałam aby ją wyłączyć bo było zdecydowanie za chłodno natomiast w 2 faktycznie trochę nie wyrabiała. Ogólnie wszystko jeśli chodzi o pokoje -super. Pytał ktoś o gniazdka - są normalne takie jak w Polsce zasilanie też, nie ma problemu z podłączeniem własnego sprzętu. Sejf płatny 1,5 euro doba, lodówka, raz dziennie butelka wody. Panie sprzątały jednym super innym gorzej - zależy od sprzątaczki - wrażenia bardzo dobre. Restauracje a'la cart My byliśmy w meksykańskiej, są jeszcze włoska i turecka. Nie zdołaliśmy już się zapisać. Proponuję zrobić to zaraz po przyjeździe. Polecam mała odmiana od codziennego menu. Jeśli ktoś jedzie w większą grupą rezerwacja przysługuje na pokój czyli tak jak w naszym przypadku byliśmy 19 osób w 5 pokojach mogliśmy rezerwować 5 razy za każdym razem na inny numer pokoju. Snack Bar Popołudniowe przekąski bardzo dobre zwłaszcza pizza. Jednak zaskoczyło mnie i to bardzo mała ilość popołudniowych ciastek. O godzinie 16.30 ustawiała się długa kolejka, obsługa wystawiała bodajże 5 tac z ciastkami które ginęły w oczach. Kto się nie załapał to nie jadł - MINUS nigdzie nie spotkałam się z takim ograniczeniem. I jeszcze jeden minus za bardzo nieprzyjemny zapach w tym barze - codziennie wieczorem przy wejściu. Lobby Barmani - super - napiwek i drinki wyszukane, bardzo smaczne, z mnóstwem dodatków owoców itp. podawane do stolika. Wieczorami robiło się tam trochę tłoczno. Klima - zależy przy którym stoliku (wewnętrzne kiepsko, zewnętrzne całkiem całkiem). Recepcja Meldunek koszmarny - meldowali nas 2 godziny (a przyjechaliśmy o 12 w nocy - dzieci płaczące szok) ale dostaliśmy dobre pokoje - oczywiście za bakszysz. Ktoś wcześniej pisał że pokoje są przydzielane z góry - nie bowiem naszych 5 pokoi było wybieranych z komputera i nie leżały nigdzie wcześnie przygotowane karty z których recepcjonista by coś wybierał. Siłownia Mój mąż korzystał - cisza spokój mało ludzi czynna bodajże od 8.30 Animacje przeciętne - ale to tak jak w każdym hotelu jednym się podoba innym nie. Nic wyróżniającego Zakupy. Przed hotelem jest mały targ - ceny bardzo wysokie, sprzedawcy rozmawiają w różnych językach. Ale proponuję wybrać się na targ takie ichnie "święto dyszla" który odbywa się tylko raz w tygodniu w środę w Avsalar (jeśli dobrze pamiętam) - ceny o połowę niższe i można się jeszcze targować. Niestety ze znajomością języka gorzej - trochę po rosyjsku, angielski - prawie wcale. Taxi ok 6 euro za 6-7 osób w jedną stronę. Ogólne wrażenia Bardzo dobre - myślę że osoby które mają jakiekolwiek obawy niech o nich zapomną i spokojnie pakują walizki na wyjazd. Podczas naszego pobytu nie wydarzyło się nic co mogłoby sprawić że te wakacje były mniej udane od innych. Liczy się nastawienie i chęć miłego wypoczywania. Byliśmy w 10 osób dorosłych i małych dzieci - wróciliśmy 13 sierpnia wszyscy bardzo zadowoleni. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon777 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetia.net.pl 16.08.10, 16:53 Słuchajcie, a jakimi liniami lecieliście?? Inetersuje mnie właściwie to, czy maluchy, za które już się płaci (np 3 latki) mają oddzielne miejsce w samolocie i limit bagażowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wini Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.acn.waw.pl 16.08.10, 21:15 Chyba dwie linie lotnicze obsługują loty do Incekum: Corendon Airlines Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Sun Express Bagaż podręczny: Waga: 6 kg Wymiary: 45 x 35 x 15 cm Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Bagaż podręczny: Waga: 6 kg Wymiary: 56 x 45 x 25 cm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:22 Kochani, Ponieważ to nie była moja pierwsza wyprawa do Turcji i jakieś porównanie posiadam podzielę się z Wami tym co mi się tu podobało i to bardzo oraz tym co mnie zdziwiło. W hotelu zakwaterowani przede wszystkim Austriacy, Polacy, słyszało się języki słowiańskie - Rosjan mało, nawet bardzo mało. Baseny tak jak tu już wiele osób pisało hotel z piękną infrastrukturą basenową wspaniałymi zjeżdżalniami, przy basenach czystość z lekkim przymrużeniem oka, leżaki owszem trzeba było zajmować wcześniej ale myślę że to sprawa szczytu sezonu. Raj dla dzieciaków i nie tylko. SUPER Plaża Plaża przy Resorcie piękna piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, bez kamyków i głazów (gorzej przy Clubie tam już lekki żwirek i kamienie) - leżaki były dostępne cały dzień. SUPER Restauracja Zaskoczyła mnie obsługa w restauracjach. Pierwszy raz spotkałam się z niechlujnym wyglądem kelnerów w restauracji - brudne koszulki, plamy dziury (kto tu był lub będzie się ze mną zgodzi) - pomijam już fakt samej obsługi - po wszystko trzeba było biegać - sztućce, zmianę obrusa - zrzucę to znowu na barki szczytu sezonu. Ale mimo opinii niektórych moich przedmówców że są osoby o wygórowanych oczekiwaniach uważam że pewne standardy powinny być zachowane i 5 gwiazdek zobowiązuje chociażby do schludnego wyglądu kelnerów. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie - choć pod koniec pobytu (15 dni) robiło się trochę monotonne. Duży wybór owoców (jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, grapefruity, arbuzy, melony, winogrona białe i ciemne, banany). Mała odmiana raz w tygodniu owoce morza. Pokoje Jeśli chodzi o pokoje mam rozeznanie tylko w Resorcie. Widziałam 5 różnych pokoi - pokoje De lux dużo większe i przestronniejsze ale wyposażone podobnie jak standardowe (więcej komód i stolików, kanapa fotele) Pokoje standardowe ładne, my mieliśmy widok na morze - rewelacja. Dużo piszecie o klimie - na 5 pokoi (byliśmy w 5 rodzin) w 3 działała bez zarzutu - o 4 rano wstawałam aby ją wyłączyć bo było zdecydowanie za chłodno natomiast w 2 faktycznie trochę nie wyrabiała. Ogólnie wszystko jeśli chodzi o pokoje -super. Pytał ktoś o gniazdka - są normalne takie jak w Polsce zasilanie też, nie ma problemu z podłączeniem własnego sprzętu. Sejf płatny 1,5 euro doba, lodówka, raz dziennie butelka wody. Panie sprzątały jednym super innym gorzej - zależy od sprzątaczki - wrażenia bardzo dobre. Restauracje a'la cart My byliśmy w meksykańskiej, są jeszcze włoska i turecka. Nie zdołaliśmy już się zapisać. Proponuję zrobić to zaraz po przyjeździe. Polecam mała odmiana od codziennego menu. Jeśli ktoś jedzie w większą grupą rezerwacja przysługuje na pokój czyli tak jak w naszym przypadku byliśmy 19 osób w 5 pokojach mogliśmy rezerwować 5 razy za każdym razem na inny numer pokoju. Snack Bar Popołudniowe przekąski bardzo dobre zwłaszcza pizza. Jednak zaskoczyło mnie i to bardzo mała ilość popołudniowych ciastek. O godzinie 16.30 ustawiała się długa kolejka, obsługa wystawiała bodajże 5 tac z ciastkami które ginęły w oczach. Kto się nie załapał to nie jadł - MINUS nigdzie nie spotkałam się z takim ograniczeniem. I jeszcze jeden minus za bardzo nieprzyjemny zapach w tym barze - codziennie wieczorem przy wejściu. Lobby Barmani - super - napiwek i drinki wyszukane, bardzo smaczne, z mnóstwem dodatków owoców itp. podawane do stolika. Wieczorami robiło się tam trochę tłoczno. Klima - zależy przy którym stoliku (wewnętrzne kiepsko, zewnętrzne całkiem całkiem). Recepcja Meldunek koszmarny - meldowali nas 2 godziny (a przyjechaliśmy o 12 w nocy - dzieci płaczące szok) ale dostaliśmy dobre pokoje - oczywiście za bakszysz. Ktoś wcześniej pisał że pokoje są przydzielane z góry - nie bowiem naszych 5 pokoi było wybieranych z komputera i nie leżały nigdzie wcześnie przygotowane karty z których recepcjonista by coś wybierał. Siłownia Mój mąż korzystał - cisza spokój mało ludzi czynna bodajże od 8.30 Animacje przeciętne - ale to tak jak w każdym hotelu jednym się podoba innym nie. Nic wyróżniającego Zakupy. Przed hotelem jest mały targ - ceny bardzo wysokie, sprzedawcy rozmawiają w różnych językach. Ale proponuję wybrać się na targ takie ichnie "święto dyszla" który odbywa się tylko raz w tygodniu w środę w Avsalar (jeśli dobrze pamiętam) - ceny o połowę niższe i można się jeszcze targować. Niestety ze znajomością języka gorzej - trochę po rosyjsku, angielski - prawie wcale. Taxi ok 6 euro za 6-7 osób w jedną stronę. Ogólne wrażenia Bardzo dobre - myślę że osoby które mają jakiekolwiek obawy niech o nich zapomną i spokojnie pakują walizki na wyjazd. Podczas naszego pobytu nie wydarzyło się nic co mogłoby sprawić że te wakacje były mniej udane od innych. Liczy się nastawienie i chęć miłego wypoczywania. Byliśmy w 10 osób dorosłych i małych dzieci - wróciliśmy 13 sierpnia wszyscy bardzo zadowoleni. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 17.08.10, 12:47 świetny konkretny opis, już odliczam dni do 1 wrzesnia:) chciałabym jeszcze zapyatc jak wg Ciebie z wieczornymi rozrywkami dla dorosłych, czy po 23 hotel zamiera? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:59 Mini disco dla dzieci rozpoczyna się o 20.45 potem są cowieczorne przedstawienia - jedne lepsze inne mniej ciekawe - warto wybrać się na nie podczas organizowanych tureckich nocy - super (noc turecka w pegasos jest w poniedziałki). My byliśmy z dziećmi więc po dyskotekach się nie włóczyliśmy - ale znajomi zaglądali - dyskoteka jest w Royal od 23 do 3 rano. Głównie muzyka techno i młodzież. Bar Lobby czynny jest jako jedyny dłużej bo do 1. Jeśli mogę ci w czymś pomóc to pytaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 17.08.10, 17:21 Dziękuję za super opis. My wylatujemy jutro, wracamy 1 wrzesnia. Trzymajcie kciuki:) Gdy wrócę, zaraz opiszę wrażenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 17.08.10, 18:26 To się spotkamy:) My też z siedmiolatkiem lecimy jutro:) Do zobaczenia! Beata Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 17.08.10, 19:08 ooo, a z jakiego miasta lecisz? My z dwójką dzieci z Wrocławia, a znajomi ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LUKAS Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 14:33 Właśnie planuje urlop z rodzinką na wrzesień 2010 i szukam hotelu w Turcji i właśnie zastanawiam się nad tym właśnie hotelem. Pisaliście że są dwie opcje TTH Resort i TTH Royal . Jak hotel jest lepszy i lepiej wyposażony jadę z 20 miesięczym dzieckiem dlatego pytam . I co sądzicie o biurze podróży ITAKA gdyż od nich chciałbym wykupić ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 17.08.10, 15:25 ten hotel ma chyba tylko Itaka, nie masz wpływu gdzie trafisz Resort czy Royal bo są sprzedawane jako jedno, w kompleksie można wybrać odzielnie Club, on jest 4* i tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 17.08.10, 15:27 i jeszcze rada dla Ciebie jesli lecisz w Wawy, nie planuj lotów we wrzesniowe weekendy;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowakm19 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 17.08.10, 20:49 a ja mam właśnie pytanie dotyczące lotniska w warszawie. kiedy we wrześniu nie będzie czynne? my wylatujemy w piątek 27-08 i wracamy w piątek 10-09 i zastanawiam się czy nie będzie problemu. czytałam w gazecie że w wekendy będzie nieczynne, ale czy piątek to też już wekend?/?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 18.08.10, 08:53 naprawdę wystarczy poszukac w necie: www.lotnisko-chopina.pl/pl/lotnisko/plany-rozbudowy/przebudowa-skrzyzowania-drog-startowych-informacje-dla- pasazerow/czasowe-ograniczenia-w-ruchu-na-lotnisku-chopina-we- wrzesniu-2010 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fex Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 77.79.220.* 17.08.10, 16:59 Do Royalu trafisz jak wykupisz pokój rodzinny, a do Resortu jak zamówisz pokój dwuosobowy z dostawką. W przypadku innych pokoi nie wiem jakie są reguły. Royal to głównie pokoje rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon777 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 195.117.34.* 18.08.10, 12:02 Bardzo fajny opis, a jaka stawka bakszyszu obowiązuje przy meldunku, pytam żeby się nie ośmieszyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 18.08.10, 13:13 ja też zastanawiam się czy coś dać im w łąpę, co wolą Euro czy $? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.net.pulawy.pl 18.08.10, 20:07 Powiem tak, są tacy co dają i tacy co nie dają - i zdarza się że i jedni i drudzy mają super pokoje. My zdecydowaliśmy się na bakszysz przy meldunku bo jak wspominałam wcześniej byliśmy w 5 rodzin i zależało nam na pokojach w jednym budynku i koło siebie. Bakszysz pomógł wykręcali się że nie ma możliwości obok siebie bo hotel jest przepełniony - szczyt sezonu - finał był taki że zameldowali nas w Resorcie na jednym piętrze w 2 pokojach z widokiem na morze, w jednym de lux i 2 standard. Z mojego punktu widzenia było warto (włożyliśmy w paszport 25 euro od nas wszystkich) gdyż słyszeliśmy później od innych że kwaterowali ich w Clubie (4*) mimo rezerwacji w hotelu 5* lub przyjeżdżające razem rodziny rozrzucali w różnych budynkach. Odnośnie tego jaką wolą walutę - myślę że nie ma to znaczenia - nikt nie grymasił jak dostał dolary - bakszysz to bakszysz. My dawaliśmy napiwki w dolarach - dla nas to zawsze taniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 19.08.10, 07:34 kwaterowli w Cubie mimo ze sie wykupiło 5*? no nie, znowu Itaka robi jakieś przekręty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Xero Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 77.79.220.* 19.08.10, 08:56 Chyba to nie możliwe żeby kwaterowali w Clubie przy wykupionym Resorcie lub Royalu. Trzy miesiące temu przy opcji 15 dni różnica w cenie między pokojem dwuosobowym z dostawką w jednym i drugim wynosiła 2000 zł. To by było przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 11:02 Kwaterowali, słyszałam od ludzi(tam w hotelu) że się trafiało - tłumaczenie recepcji - przeładowanie hotelu. Można było pokój później zamienić jak się coś zwolni w resorcie czy royalu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 13:59 Witam wszystkich Mam wykupioną wycieczkę na początku września 2010. Cześć informacji się już dowiedziałem czytając wasze opinie i porady :) Mam jeszcze kilka pytań jeśli mogę proszę o pomoc. Jedziemy z małym dzieckiem 20 miesiecy jak wygląda sprawa wody tzn czy jest w opcji all w butelkach ogólnie dostępna ? Następnie pytanie czy wtyczki w pokojach są takie jak u nas ? Czy mieszkając np w Resorcie można korzytać z wszystkich atrakcji w innych hotelach ? P.S. Czy leci ktoś 8 września właśnie tam :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.net.pulawy.pl 20.08.10, 18:12 Jeśli chodzi o butelki z wodą oczywiście są dostępne bez problemu - sprzątaczki zostawiają codziennie w pokoju. Wtyczki w pokojach są takie jak w Polsce i natężenie prądu również. Mieszkając w Resorcie można korzystać z wszystkich atrakcji basenowych - zjeżdżalni i barów. Natomiast jeśli chodzi o restauracje i posiłki to obowiązuje ścisła rejonizacja i nie można korzystać z jedzenia w innych budynkach (wypraszają) Odpowiedz Link Zgłoś
bety1976 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 21.08.10, 15:13 Witam.Tydzień temu wróciłam z tego hotelu,no i niestety jestem bardzo rozczarowana.Zmiana własciciela niekorzystnie wpłynęła na kompleks hotelowy.Hotel nie spełnia norm 5 gwiazdek,oceniam go na 4****z dużym minusem.Nie tylko zmienił sie własciciel ale również standard usług :(.Zacznę od obsługi- niechętna do jakiejkolwiek pomocy.Przyjechałam tam z całą swoją rodziną i dwójką znajomych,łącznie 6 osób.Okazało sie,że z braku miejsc jestesmy zakwaterowani w innych hotelach,nasi znajomi w Resorcie a my w Royalu (dostalismy różne kolory opasek przy rejestracji).Wszystko byloby ok.gdyby nie fakt ,że kazdy z tych hoteli ma odrębne all inclusive .Wyszło na to ,że wspólnie zaplanowane wakacje musimy spedzać oddzielnie:(,pozostały tylko wspólne spotkania przy basenie.All inclusive -kiepskie,jak na hotel tej klasy!!!.Jedzenie mało zróznicowane,często odgrzewane z dnia poprzedniego bądz z lanchu(oczywiscie solidnie doprawine).Jezeli chodzi o czystość w restauracjach, pozostawia dużo do życzenia. Leżaków nad basenem i na plaży było stanowczo zbyt mało.Wstawalismy 5-6 rano i rezerwowalismy miejsca, o 7 zostawały tylko pojedyńcze sztuki,w pełnym słońcu bez parasola.Jedynym pozytywem tego miejsca jest ładna, piaszczysta plaża.Od kilkunastu lat podróżuje po całym świecie.To mój czwarty wyjazd do Turcji i sądzę,że za te same pieniądze można znaleźć zdecydowanie lepsze oferty.TTH Pegasos a w szczególnosci Royal,absolutnie nie kwalifikuje się obecnie na 5 gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ted Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.INTELINK.pl 21.08.10, 22:22 bety1976 myślę że po prostu miałaś pecha lub za duzo wymagasz . Szczerze jeśli ktoś myśli że za powiedzmy 2500 zł dostanie hotel 5 gwiazdowy bo tak jest napisane to sie grubo myli. Prawdziwe 5 * zaczyna się od 3500 zł na tydzień w zwyż sam lot kosztuje 1500 zł . Lecąc tam trzeba mieć dobre nastawienie ,a nie jak niektórzy Polacy myślą ze jak zapłacą 2 tys zł to będą przed nim rozwijać czerwony dywan i całować po stopach... byłem w tym hotelu na początku sierpnia i było ok po za małymi nie dociągnięciami . Jeśli oczekujesz 5 gwiazdek zapraszam naprzykład do gołębieskiego to napewno będzie to czego oczekujesz .. Odpowiedz Link Zgłoś
bety1976 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 22.08.10, 09:05 Ted zgadzam się z Tobą w 100%.Jeżeli za pobyt w tym hotelu zapłaciłabym taką kwotę o jakiej piszesz,to wcale bym nie marudziła.Niestety pobyt 2 tygodniowy kosztowł moich znajomych 4750 od osob.a moją rodzinę 13000tyś.Sory ale za taką cenę wymagam czegoś lepszego....:((( Odpowiedz Link Zgłoś
vega1601 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 22.08.10, 21:49 Zgadzam się z bety1976. Hotel cieniutki jak za taką kasę , nie polecam - opis innym razem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 07:46 Cóż, ile osób, tyle opinii i każdy ma do niej prawo. Nie zamierzam cię beti1976 przekonywać, że ten hotel jest mimo wszystko świetny, ale ja osobiście byłam z niego zadowolona, coć zdaję sobie sprawę, że można się przyczepić do tego czy owego. Kiedy rezerwowałam ten hotel kosztował 3800 od osoby, a za 4 os. rodzinę zapłaciłam 10400 (oboje dzieci łapało się na zniżki). Przeczytałam duzo na temat tego hotelu przed wyjazdem, więc mój wybór był w pełni świadomy:) Wiedziałam, że mogę sie spodziewać tłoku w szczycie sezonu (lipiec), a co za tym idzie rezerwowania leżakow itd. I dlatego nie rozczarował mnie wcale i uważam że był wart tej ceny. Zastanawia mnie jedno, dlaczego plamy na koszulce kelnera w restauracji itp. są ci w stanie popsuć wspomnienia z wakacji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 08:42 "Aniad" pocieszyłaś mnie bo ja lecę na początku września i czytając ostanie opinie trochę zaczałem się martwić. Ja osobiście mam pozytywne nastawienie i jestem optymistą.Najważniejsze dla mnie jest to aby w hotelu były fajne baseny dla naszej małej jak są zjeżdzalnie to już wogóle super , czysta plaża , w miarę czysty pokój . Jeśli chodzi o jedzenie i napoje to nie jesteśmy francuskimi pieskami więc napewno coś dla siebie znajdziemy. Myślę że wybrałem odpowiedni hotel :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.elpos.net 23.08.10, 09:17 ja tez lece 1 wrzesnia i juz nie moge sie doczekać, choc za hotel zapłaciłam tez ,,nie mało" nie oczekuję zbytnich luksusów,ale rozumiem żal jak się jedzie paczką i potem kwaterują wszystkich gdzie indziej ale w szczycie sezonu brak miejsc to reguła, lezaki na basenie tez zawsze pozajmowane-standard ale podobno na plaży duzo wolnych. wszystko dokładnie opisze po powrocie. najważniejsza jest pogoda (ta na zewnarz jak i pogoda ducha), jeść tez pewnie dobrze dają, woda pewnie bedzie ciepła wiec czego chcieć więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:22 Jasne ze wybrałeś odpowiedni hotel. Najważniejsze pozytywne nastawienie i to, żebyś nie oczekiwał Bóg wie czego. We wrześniu pewnie będzie mniej ludzi, czyli super, bo to może niektórym przeszkadzać. Ale zgiełk i gwar był obecny raczej przy basenach, na plaży nie. Hotel był na tym forum przewałkowany maksymalnie więc nie będę już nic dodawać, lektura tegorocznych wątków o Planet ci wystarczy, żeby wiedzieć czego się spodziewać. Czerwonego dywanu ci nie rozłoża, po napoje będziesz chodził sam, lody będą tylko 2 razy dziennie i jeśli ci to nie przeszkadza to będzie ok. A jak córcia zobaczy plaże, morze, zamek kapitana Nemo i zjeżdżalnie to "banan" nie będzie jej znikał z twarzy. A taki widok jest bezcenny:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 09:46 To prawda uśmiech córeczki bezcenny i to jest dla mnie najważniejsze . Wcześniej za młodego się jezdziło pod namioty jadło się zupki chińskie to nie przeszkadzało ;) Już nie mogę się doczekać wyjazdu jade 8 wrzesnia liczę tylko na to żeby pogoda była. Jak będe miał pytania jeszcze napisze napewno . Dzięki z góry za pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wini Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 77.79.220.* 23.08.10, 10:07 Ja też lecę we wrześniu. Rok temu byłem w Joy Pegasos World i podobało mi się. Liczę na podobny standard w Pegasos Planet. Wrócę to tez napiszę parę słów od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon777 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetia.net.pl 23.08.10, 17:27 Widziałem, że ktoś z was pisał o tym, że samodzielnie skoczył do delfinarium, rzeczywiście jest ono tak blisko? i można się samemu wybrać, czy jednak kupować wycieczkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.INTELINK.pl 23.08.10, 19:52 No własnie jak wygląda to delfinarium cenowo jak samemu sie pojedzie i jak wykupując wycieczkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 20:06 Delfinarium znajduje się ok. 10 min drogi dolmuszem. Za podróż dolmuszem w obie strony zapłaciliśmy 13 euro (3 os dorosłe i 4 dzieci). Wstęp: 18 euro dorosli i 14 euro dzieci, bilety kupowane w kasie bez problemu i kolejki. Show trwa chyba 70 min, najpierw 20 min foki, potem delfiny - nam się podobało. O ile dobrze pamiętam to w Itace płacili 80 euro za 2 os dorosłe i dziecko. W biurze podróży naprzeciw hotelu chyba 21 euro/os dorosła ale z dojazdem. Przystanek dolmusza pod samiutkim Resortem. My zdecydowaliśmy się w przedostatnim dniu pobytu wiec nie kombinowalismy juz z biurem podróży, tylko pojechalismy indywidualnie. Show odbywa sie 2 razy dziennie, zdaje się o 10.30 i chyba o 15.30, ale nie jestem pewna. Mają stronę internetowa wiec moze jest tam wiecej informacji, sprawdź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon777 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetia.net.pl 23.08.10, 20:30 Dolmusz staje gdzieś w okolicy, czy trzeba przy wsiadaniu powiedzieć gdzie się wysiąść? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 20:59 Kupując bilety u kierowcy powiedzieliśmy, że chcemy do delfinarium, a przy delfinarium jest przystanek, więc kierowca się tam zatrzymał (to taki jakby zjazd równoległy do drogi, zatrzymują się tam też autokary wycieczkowe). Delfinarium trudno przegapić, to dość duży, biały budynek z napisem chyba Seapark Alanya czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenon777 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetia.net.pl 24.08.10, 22:47 mam jeszcze pytanie do tych co już wrócili, chodzi mi mianowicie o wózek-spacerówkę, czy jest on wliczany do bagażu chodzi mi oczywiście o wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: palik Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.isd-hcz.com.pl 25.08.10, 12:53 Też mam jeszcze pytanko, czy w tym hotelu można używać własnego czajnika, chodzi mi o robienie mleka dziecku rano? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prostak Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 20:48 Jak jeździliście do tej pory pod namiot na mazury to ten hotel będzie wam pasował w 100% . Jest tak samo luksusowo tyle że trochę cieplej.Nie jadę więcej do hotelu gdzie jest nawalone tyle bydła z Polski.Polecam jak ktoś lubi na animacjach wysłuchiwać okrzyki: "CYCOLINA POKAŻ CYCKI LUB PIOSENKI POOOLSKA BIAŁO-CZERWONI" Obsługa do bani,wszędzie brudno,śmierdzi.Kicha. :( 2 lata temu byłem w Joy Pegasos World 10 X lepszy i do tego tańszy. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sławek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.acn.waw.pl 25.08.10, 22:47 To chyba nie wina hotelu, że jest tylu Polaków. Każda nacja ma swoich głośnych przedstawicieli. Niemcy, Rosjanie i Anglicy wcale nie sa spokojniejsi od naszych. Ale następnym razem wybieraj hotel z adnotacją: Nur für Deutsche. Będziesz miał od rodaków spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ted Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 10:59 Sławek chyba nie byłeś w hotelu gdzie jest pełno Rosjan . My to przy nich pikuś jeśli chodzi o kulturę . A tak w ogóle do każdego hotelu można by się przyczepić że coś jest nie tak . A to nie pasuje bo obrus brudny , a to koszule kelnerzy mają pogniecione ,a to za zimno ,a to za ciepło po prostu jesteśmy już takim narodem i tyle . Dla mnie nie ważne z gdzie tylko z kim i jakim nastawieniem jedziesz . Jak zakładasz że będzie lipa to po pierwsze po co tam jechać i w ogóle po co w ogóle wyjeżdżać żeby narzekać ??!! Po prostu narzekanie mamy wrodzone w nasze polskie pochodzenie . Gdyby wszystko mieli w domu to co dają w hotelach i robią to w Polsce był raj .. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XX Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 77.79.220.* 30.08.10, 11:14 Jakie restauracje à la carte są w hotelu? Na stronie Itaki nie są opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 30.08.10, 11:19 turecka, meksykańska, włoska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukasz Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.INTELINK.pl 30.08.10, 22:32 Czy któraś z tych restauracji jest dostępna w opcji all inclusive ? Jak tak to jaką polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fikoł Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: 158.75.49.* 31.08.10, 10:06 dowolna 1x w trakcie pobytu , takie sobie to to nic specjalnego ąrła tyle jest w ogólnej resturacji ze szkoda czasu na te tematyczne Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 31.08.10, 10:52 w pakiecie all 1 x w trakcie pobytu. najlepiej ustalić na początku. byliśmy w tureckiej, dla dzieci coś innego- zadowolone. jest to jakaś odmiana. szczególnie z uwagi na wino. no i bardziej czuć klimat restauracji a nie stołówki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janek Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 15:05 Mnie osobiście restauracja tematyczna rozbawiła.Byliśmy w meksykańskiej. Na początek podano wodę z butli plastikowej wsadzonej w wiklinowy koszyk(wyglądało to tragicznie) Następnie przyniesiono zimne(źle odgrzane) skrzydełka kurczaka dla dzieci ,które były na obiad.Przyszedł czas na danie dla nas . Oczywiście zaserwowano nam zimne makaron polany lekko ciepłym - nie wiem chyba keczupem.Wstaliśmy od stołu i wyszliśmy .Na pociesznie nie tylko my tak zareagowaliśmy. Poszliśmy na normalną kolację do stołówki w Resorcie . NIE POLECAM . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.net.stream.pl 31.08.10, 21:25 jutro wieczorem wylot!!! mam nadzieję, że sprawdzą się tylko dobre komentarze... a pogoda u nas do bani, więc tym bardziej człowiek szczęśliwy... pozdrawiam wszystkich wylatujących w tym terminie i do zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 31.08.10, 22:41 Będzie dobrze, my lecimy za 2 tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rad Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc IP: *.acn.waw.pl 31.08.10, 22:49 Ja też jutro wylot o 16 z wawy. Ciekawe o której w hotelu będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 Re: Wrócił ktoś obecnie z TTH Pegasos Planet Inc 01.09.10, 08:56 A nam dla odmiany, a byliśmy w dwie rodziny, w restauracji meksykańskiej sie podobało, choć fakt plastikowa butelka z wodą była zabawna:) Obawiałam się że włąsnie zosaną nam podane te same dania co w restauracji głownej, ale nie. Wszystko poprzez przystawki, zupę i danie głowne, było świeżutkie, inne niz na co dzień podawane dania i smaczne. Dzieciakom taka odmienna kolacja też się podobała:) pozdrawiam i wyjeżdżającym życzę udanego urlopu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bebia1 krótka relacja po powrocie 03.09.10, 19:59 Wróciliśmy 01/09 po dwóch tygodniach urlopu w składzie 2+1. Mieliśmy pokój rodzinny w Royal- u.Oto moje spostrzeżenia i uwagi: 1. Pokój - spory choć jego formuła ( jedno pomieszczenie przedzielone dzwiami przesuwanymi) nie bardzo się sprawdzało w kontekście klimatyzacji. Nie wiem czy to reguła czy nam się tak trafło, ale pod wieloma względami wymagałby już odświeżenia. JEdnak w całokształcie oceniam pozytywie, choć pewnie wpływ ma na to cudowny widok na morze:) Pokój sprzątany był codziennie, nie mam większych uwag, ręczniki i pościel wymieniane codziennie. 2.Restauracja i wyżywienie - Restauracja glowna niezbyt wyszukana pod względem wystroju, obawiałam się po przeczytanych opiniach o czystość, ale było ok. Kelnerzy mili i uczynni, choć faktycznie nie najlepiej prezentowai się w nie zawsze czystych koszulkach:( Posiłki smaczne lecz niezbyt urozmaicone, dużo warzyw duszonych i świeżych, w tym sporo zieleniny. Dla dzieci makarony, frytki, pieczone ziemnaczki. Zdazały się kolacje tematyczne: turecka, śródziemnomorska - wówczas restauracja była bardziej odświętna. Rozczarowani mogą być miłośnicy kebaba. Był cztery razy przy czy tylko raz było to czyste mnięso ( kurczak) w pozostaych przypadkach było to opiekane mielone mięso. Oprócz posiłków głównych snacki ( 11-16 przy Resorcie) i ciastka ( pół godziny popołudniu) oraz dla dzieci snacki w zamku kapiatana Nemo oraz lody dwa razy w ciągui dnia po pól godziny ( nie zauważyłam żeby był jakiś problem z lodami, kto chciał dostawał, gdy zabrakło były dowożone) 3. Plaża - szeroka, piaczysta, sprzątana, leżaki i parasole dostępne bez problemu przez cały dzień. Woda cieplutka. 4. Baseny i zjeżdżalnie - Baseny super, zjeżdzalnie dla wszystkich i w każdym wieku:) Jedyny minus - nie działaja przez ały dzień....są czynne 10-12 i popołudniu 14-17:30. Leżaki reczywiście nagdorliwie zajmowane już od rana, ale spokojne koło 8:30 - 9:00 można było znaleźć fajne miejsca. Potem zostawały pojedyncze w pełnym słońcu. 5. Ocena ogólna - spędziliśmy napradę udany urlop, hotel raczej nie jest w standardzie 5 gwiazdek, ale biorąc pod uwagę ilość atrakcji, świetne baseny, super plażę, mnóstwo dbrze utrzymanej zieleni, na niektóre niedociągnięcia można przymknąć oko:) Większość wieczornych atrakcji skupia się przy Resorcie, więc dla szukających spokoju polecam Royal. Wszystkim wybierającym się rzyczę udanego urlopu. Jeśli macie pytania, chętnie odpowiem o ile oczywiście będę znać odpowiedz:) Odpowiedz Link