Dodaj do ulubionych

Hotel Eftalia Aqua Resort

03.01.11, 18:11
Jest taki hotel w TUI
www.tui.pl/family/hotele?tab=description&hotel=2074&
wygląda dość ciekawie, zwłaszcza te zjeżdżalnie dla dzieci... tylko sie obawiam bo jeszcze nie otwarty...
czy zdążą i czy mogą być jakieś problemy? Brać? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.astral.lodz.pl 04.01.11, 08:03
      mnie zaprzyjaźniona pracownica Tui delikatnie odradziła. Mówiła,że niby zawsze bardziej się staraja, wiadomo wszystko nowe itd, ale nie wiadomo czy na części obiektu nie będzie trwał remont, jaka będzie obsługa itd. Wybraliśmy Lyra resort - właśnie ze wzgledu na zjeżdżalnie.
      • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 04.01.11, 08:52
        my też chcieliśmy Lire ale w lipcu i sierpniu nie ma już wolnych miejsc :(
        To chyba zostaje Itaka z ta Sireną...
        • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net 04.01.11, 17:46
          A mi się udało do Lyra na sierpień ,ale wycieczkę rezerwowałam jeszcze w grudniu .Mam nadzieję ,ze się nie zawiodę bo kocham Egipt
          • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 04.01.11, 22:00
            na pewno się nie zawiedziesz, hotel wygląda super, my już 4 raz do Turcji bo kochamy Turcję :D
            Nie spodziewałam się, że na początku stycznie może juz nie byc wolnych miejsc... ale to samo w innym hotelu z Itaki, tylko jeden termin wolny był.

My w końcu jedziemy do Chevro, mam nadzieje, że będzie dobrze bo tak na szybko się decydowaliśmy...
            • masi77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 05.01.11, 10:31
              A my zrobiliśmy rezerwację w wezyrze na 10.06 2 rodzinki z Wrocławia. Mam nadzieję, że się wyrobią.
              • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 05.01.11, 17:07
                to my polecimy tam za rok jak Wasze opinie będą dobre.
                Podobno w zeszłym roku był prawie skończony więc powinni sie wyrobić. Tylko zieleni może byc mało.
            • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net 05.01.11, 11:25
              dziękuję. wiem,że w ofercie hotelu Lyra jest możliwość skorzystania z jakiegoś wesołego miasteczka (3 razy na pobyt wstęp bezpłatny)lecz żadnej informacji na ten temat nie znalazłam.Czy ktoś tam był ?Jak daleko jest to od hotelu ?I czy są tam jakieś atrakcje?czy przereklamowany bajer.pozdrawiam i życzę wszystkim wspaniałego wypoczynkiu
              • Gość: marsi Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 95.108.67.* 08.01.11, 20:42
                My mamy rezerwację z TUI na 06.06.11. i też się modlimy,żeby się wyrobili z budową i żeby zjeżdzalnie działały, bo inaczej dzieci będą zawiedzione.Rodzinka z Poznania
                • Gość: kicia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.11, 21:40
                  My lecimy 22.06.11 i też w tej chwili mamy mieszane uczucia co do tego hotelu. Szukaliśmy i szukaliśmy, ale jak człowiek chce znaleźć coś fajnego dla siebie to wiecie jak to jest.... No i wreszcie dzisiaj ta oferta, nowy, pachnący obiekt, zobaczymy... Rodzinko z Poznania, jak wrócicie
                  to dajcie cynk co i jak.
                • Gość: Hanys z Jastrzębia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:32
                  My lecimy 15 czerwca 2+1 w opisie podają że jest darmowy dostęp do wi-fi proszę więc bardzo o opinie wszystkich posiadających laptopy na urlopie zaraz po przylocie do hotelu , będziemy niecierpliwie czekać na pierwsze wrażenia (podobno już gronta kopiom)
                  • Gość: fruza77 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.11, 15:17
                    my też lecimy 15 czerwca 2+2 jestem ciekawa bo trochę w ciemno ma to wyglądac nieźle ale jak będzie zobaczymy cena atrakcyjna.......
                    • adi-5 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 21.01.11, 23:10
                      jest nas coraz więcej i to bardzo cieszy. my również 2+2 więc mam nadzięję, że po powrocie z czystym sumieniem wystawimy same pozytywne komentarze dotyczące hotelu...
                      • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 26.01.11, 22:15
                        znalezione w sieci:
                        www.side-manavgat.de/foto_galerie/displayimage.php?album=419&pid=11266#top_display_media
                        - zdjecia 'naszego' hotelu w budowie zamieszczone w listopadzie
                        • adi-5 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 26.01.11, 22:48
                          przyznam szczerze, że na zdjeciach nie wygląda to optymistycznie... :-(
                          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 00:10
                            włos zjeżył mi się na głowie :-(((
                      • Gość: ladymona Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 14:39
                        Zepewniono mnie w biurze tui ze hotel na pewno w maju 2011 będzie otwarty i oddany do użyteczności.Ja lecę z rodzinka na 2 tygod. od 22.06.Podobno w przyszłym roku będzie dużo droższy w ofercie. My wszyscy którzy będziemy tego lata pierwszymi gośćmi skorzystamy z nowości.... taką mam przynajmiej nadzieję.Pozdrawiam wszystkich tegorocznych turystów Eftalia Aqua Resort.
                        • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 03.02.11, 17:37
                          Będziemy pierwszymi gośćmi (wylot 4 maja). Jak wrócimy - opowiemy.
                          • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 20:56
                            Koniecznie! Będziemy czekać na Wasz powrót z utęsknieniem :)
                          • Gość: ewa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 79.189.204.* 15.02.11, 09:48
                            Witam my też lecimy z Poznania 4 maja 2+1. Mamy nadzieję, że będzie oki.
                          • Gość: monia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 19:43
                            Hej witam, bardzo proszę o podpowiedz jak było w hotelu Eftalia Aqua Resort.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: taki tam Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.12, 20:27
                              Do ~monia. Bardzo przepraszam ale żeby coś się dowiedzieć jak jest w tym hotelu wystarczy przeczytać posty wstecz - jest ich wystarczająca ilość.
                            • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort czerwiec 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 25.05.12, 10:52
                              witam
                              jedziemy w czerwcu w dwie rodziny 2+2 z poznania 17 czerwca mam nadzieje ze bedzie to udany urlop, czy ktos sie wybiera w czerwcu z poznania? polecacie ten hotel czy srednio....?
                            • Gość: Natalia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 12:59
                              Hotel zasługuje na 5 *: czysty, zadbany, duża powierzchnia, kilka basenów, zjeżdżalnie super (choć trzeba uważać zwłaszcza na tej z pontonem, bo gość o solidnych rozmiarach wypadł po końcowym podbiciu na ziemię i rozbił twarz, jest też ślisko wokół basenów); jedzenie przepyszne i mnóstw, słabe jedynie śniadania, ale z głodu się nie padnie;) były truskawki, arbuzy, pomarańcze-rewelacja. Pokoje przestronne, czyste, ładne, mieliśmy nie w budynku głównym. Jest kilka barów ze smacznym jedzonkiem wciągu dnia. W barach solidne drinki;) Czasem dostaję się go w plastikowym kubeczku, jak na 5* to trochę przegięcie, ale nie ma tragedii. Obsługa ogólnie bardzo miła i bardzo szybko się uwija w swojej pracy. Jeśli chodzi o animatorów to porażka na całej linii, czują się tam gwiazdorami, animacje denne. Codziennie niemal mąż grał w piłkę w wodzie ok 15.30 to chyba jest, raz przeszedł 5min później i pyta animatora, który bronił w bramce jednej z drużyn czy może się dołączyć- to powiedział, że nie! To kto tam jest na urlopie on czy my?! W każdym razie większość osób na nich narzekała, że nic się nie dzieje. Byliśmy dwa tygodnie 06-20.05.2012 więc trochę dało się zaobserwować.
                              W hotelu dużo Polaków, Anglików, Niemców, Rosjan nie było za dużo wtedy. Jedynym minusem tego hotelu jest to, że było tam MNÓWSTWO DZIECI. Z całym szacunkiem do rodzin z dziećmi, ale nie dało się wytrzymać: ciągłe krzyki, wrzaski, podczas posiłków, to masakra dzieci jedzeniem rzucały na podłogę, a rodzice nic... W pokoju nie dało się wypocząć, ani jednej nocy całej nie przespaliśmy, bo ściany cieniutkie i słychać krzyki i płacz dzieci. Nawet Ci co byli z większymi dziećmi, nastolatkami nie mogli wytrzymać. Na dorosłą osobę przypada tam 2 dzieci!
                              Reasumując nie żałujemy, że tam byliśmy bo hotel jest na wysokim poziomie, ale nie polecamy rodzinom bez dzieci.
                              Pozdrawiamy Magdę i Arka ze Szczecina z ich nastolatkami;)
                              Natalia i Daniel
                              • magdalena_mm Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 02.06.12, 23:58
                                Uf dobrnęłam przez tyle postów :) Powiedzcie mi czy faktycznie teren wokół hotelu i plaża jest w takim fatalnym stanie jak piszą osoby które tam były i czy to naprawdę tak bardzo przeszkadza w wypoczynku z dzieckiem? I zastanawia mnie jedno czemu ten hotel ma gorsze opinie, recenzje od Eftalia Vilage i Eftalia Resort? I czy w cenie około 4,8 tysiąca jaka jest teraz w Wezyrze znajdzie się coś lepszego? I ostatnie pytane ;) kto mi jest w stanie odpowiedzieć na pytanie co to jest pokój standartowy w tym hotelu? Z góry Pięknie Dziękuje za wszelkie podpowiedzi :)
                                • Gość: evil Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.12, 10:09
                                  Ja wylatuję do Eftalii Aqua w środę i też się sporo naczytałem : )
                                  Nie wszystkie opinie są obiektywne ,musisz wziąć po uwagę,że piszą je Polacy : ) I nie w jednym przypadku narzekają na posiłki podczas gdy sami w domu nie mają 1/100 tego , nie wpominając o wielu innych rzeczach ... Hotel jest naprawdę fajny , poczytaj najnowsze opinie na holidaycheck.pl. Miłych wakacji : )
                                  • Gość: magda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.net.stream.pl 07.06.12, 00:16
                                    No nic od 13.06 zarezewrwowałam "wczasy" może ktoś jeszcze, może się zgadamy :)
                                    • Gość: kamila Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.szczecin.mm.pl 09.06.12, 10:27
                                      my od 17 czerwca :)
                                    • metintour Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 09.06.12, 14:05
                                      Na miejscu spotkacie wielu Polaków bo to bardzo popularny hotel sprzedawany w polskich biurach podróży, Nasi turyści chwalą sobie jedzenie i animacje. Spora grupa co tydzień jeździ z nami na wycieczki stąd te informacje. Jakbyście mieli jakieś problemy na miejscu to wszystkie kontakty znajdziecie na naszej stronie dla Polaków odpoczywających w Turcji.

www.metintour.pl

Obecnie jest 30 stopni, niebo bezchmurne :)
                  • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 22.01.11, 09:03
                    my znowuż 25.05 2+1 więc chyba najwcześniej ze wszystkich (:
                    • Gość: Monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 31.01.11, 20:51
                      Wydaje mi się, że my będziemy pierwszymi gośćmi (wylot z warszawy 4 maja). Te zdjęcia, a właściwie stan prac mocno mnie niepokoi. Czy ktoś się wybiera w tym terminie jeszcze?
                    • Gość: warszawa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.146.209.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 11:03
                      my też lecimy 25.05 2+2. do zobaczenia
                      • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 17:09
                        My z Katowic 2+1 dziewczynka prawie 5 l. z tui - Do zobaczenia!!
                  • Gość: mario Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.11, 21:56
                    Lecimy do tego hotelu 22,06,2011 z Katowic 2+2(10,13). Czy leci ktoś w tym terminie z Katowic?
                    • Gość: cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.03.11, 21:23
                      My też lecimy 22.06 z Katowic 2+1(10) i znajomi 2+1(6). Do zobaczenia
                • Gość: Tolo33 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.11, 18:16
                  Hej my też mamy rezerwację na o6.o6.2011 też lecimy z Poznania ale jesteśmy z Gorzowa to może w samolocie się poznamy super, że mie będziemy sami do tego hotelu.
              • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:37
                MY TEŻ SIĘ WYBIERAMY DO EFTALI ALE W SIERPNIU -W 5 RODZIN Z POZNANIA CZEKAMY NA OPINIE OD TYCH KTORZY LECĄ PIERWSI :)
                • Gość: olak Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 21.01.11, 10:00
                  My też lecimy, ale 6.07 na 2 tyg. z 2 dzieci. Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie super.
                  • czarownica_z_lasu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 23.01.11, 21:51
                    Wybieramy się tam na wakacje pod koniec lipca :) A co tam, przynajmniej mamy trochę adrenaliny :)) Ale tak na poważnie- czekam także z niecierpliwością na pierwsze opinie. Pozdrawiam serdecznie :)
                    • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 24.01.11, 12:24
                      Wybieramy się ( ja, mąż i czwórka dzieciaków) z Wezyrem do tego hotelu . Wylot z Krakowa 18.06 . Tez czekamy na pierwsze wrażenia z tego miejsca. Pozdrawiam
                  • Gość: Sandra Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 16:46
                    My też lecimy 6.07 na 2 tygodnie z 2 dzieci z Gdańska. Mam nadzieję, że się spotkamy i poznamy oraz będzie super.
                • Gość: beaaata Re IP: *.icpnet.pl 28.06.11, 22:15
                  witam, tydzień temu wróciliśmy z Turcji Hotel Eftalia Aqua Resort polecamy wszystkim.Jest super!!Rewelacja!Dla dzieci animacja w jęz. polskim, dziewczyny są super, pozdrawiamy Panią Klaudię.Antoś
            • Gość: basia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.11, 10:20
              a kiedy lecicie do Sirene? Bo my własnie rozwazamy wybór pomiedzy tym hotelem a Eftalią
              • Gość: Sandra Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 16:53
                My lecimy do Eftali Aqua Resort 6.07.2011 z Gdańska. Dobrze by było zapoznać się już w Polsce.
    • Gość: gość portalu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.01.11, 12:07
      Rodzina 2+2 jesteśmy z Rudy Śląskiej wylatujemy z Katowic 12.06.2011r. Mamy obawy tak jak wszyscy ale jesteś pozytywnie nastawieni .! ; ) Pozdrawiam .! Mam pytanko czy jest ktoś kto w tym dniu leci z Katowic ( Wezyr ) .?
      • czarownica_z_lasu Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 12:18
        Hardcore :)))) Będzie dobrze.
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 27.01.11, 17:04
          My lecimy 01,06,2011 z Gdańska, jestem pozytywnie nastawiona chociaż zdjęcia przerażają:-)
          • Gość: kokot Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.11, 18:51
            My 2+2 lecimy 22.06 z Katowic .Jako nowy hotel to musi być na 105% ,aby można go rozreklamować pozytywnie.Chyba że będzie klapa? Jestem zdania że będzie udany urlop,zresztą to dzieci wybrały ten hotel(dużo ofert oglądali- Ja wybrałbym UTOPIE)
            • loola_kr Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 27.01.11, 23:39
              e nie, klapy nie będzie raczej. Moze być tylko mało zieleni :)
            • Gość: gość_cz-wa Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.02.11, 14:05
              My też lecimy 22.06 z Katowic. Zobaczymy co będzie. Ja jestem dobrej myśli:D
      • pinka145 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 28.01.11, 10:44
        Gdy zamawialiśmy te wczasy to w biurze podróży zapewniali mnie i moją rodzinę, że na tak ekskluzywny hotel nie pozwolili by sobie na nie skończenie hotelu . Jednak ciągle pozostają obawy ; ) Ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie skończone i wczasy będą należeć do udanych ; )
    • Gość: Szimek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.11, 13:41
      my 2+2 jedziemy tam 18lipca z Poznania mam juz dziś wiem ze będzie nieziemsko!prosze o komenty osób przecierających ten szlak
    • Gość: Poznań Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.11, 13:50
      tylko nie rozumiem tego wpisu w ofercie -"odpłatne usługi typu "sekretariat", basen, brodzik i zjeżdżalnie. "tak mam w folderze wpisane jednak dalej jest ze dla klientów TUI zjeżdżalnie gratis,jak to odebrać??
      • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.01.11, 16:28
        Ja z tego opisu zrozumiałam ,że usługi typu ,,sekretariat " (pewnie chodzi o fax itp) są płatne a nie basen , brodzik czy zjeżdżalnie , bynajmniej nie spotkałam się z hotelem gdzie trzeba płacić za hotelowy basen czy brodzik , graniczyłoby to absurdem...
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 29.01.11, 19:46
          A z ciekawości mogę prosić o informację ile płacicie bo ja za wycieczkę 2+1dziecko 7000
          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 29.01.11, 20:01
            Jadę ja , mąż i czwórka dzieci więc mamy rozbite skierowanie na 2 x 2+1 tak by znizki miało dwoje najmłodszych dzieci ( 7 i 8 lat). Opcja 2+ 1 wyszła w naszym wypadku za 5400 zł. Jedziemy z Wezyra 18.06 z Krakowa
          • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 30.01.11, 11:40
            my,tzn.2+2 z Poznania 12.09 6144zł (Tui)-ktoś leci?
            • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 21:30
              A na tydzień czy na dwa?
      • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 29.01.11, 22:51
        Ma Pani może stronę internetową z tym folderem .?
        • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 00:15
          Nie robiłam rezerwacji przez internet ale w Travel Market na Zakopiańskiej w Solvay Park
          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 30.01.11, 12:13
            Jedno na co zwróciłam uwagę dopiero teraz to, że nie wiedzę na tych projektach placu zabaw a katalogu była informacja, że jest.
            Wiecie coś na ten temat? :-(
      • Gość: abeleo Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.11, 11:08
        www.nazar.no/eftalia_aqua/vara_guider_har_testa_eftalia_aqua
        • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 13:56
          Ciekawe jak to się ma w sensie położenia do Eftalii Village. Na tej symulacji tego nie widać.
          • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 30.01.11, 14:09
            Znajomi byli we wrześniu w Eftalia Village i mówili, że ten nowy hotel budował się dwie trzy działki dalej, w katalogu TUI jest informacja, że animacje wspólnie z Village.
            jeśli coś będzie nie skończone to zawsze można do sprawdzonego :-)
            • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 30.01.11, 16:52
              > Znajomi byli we wrześniu w Eftalia Village i mówili, że ten nowy hotel budował
              > się dwie trzy działki dalej,

Dziwne, że tak to oddzielają. Między nimi najwyraźniej będzie łąka, a w przyszłości pewnie jakieś kolejne hotele. Myślałem, że będą przylegać.

> w katalogu TUI jest informacja, że animacje wspóln
              > ie z Village.

Jak animacje wspólnie z Eftalią Village to czarno widzę. Bo w Eftalii Village praktycznie nie było animacji.
          • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 20:30
            Pani z TUI-Online powiedziała że patrząc na morze , Aqua Resort jest na lewo od Village
            • Gość: Cz-Dz. Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 20:47
              mapka-schemat Konakli:
              www.side-manavgat.de/hotellageplan.php?plan_ID=25
              najbardziej w prawo jest 'nasz' Aqua Resort - ten "w budowie"
      • Gość: ella Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.11, 13:29
        my wylatujemy 29 kwietnia, tez mamy obawy, ale gosciu przy mnie 2 razy dzwonil do organizatora i zaprwniali ze wszelkie remonty zostaly zakonczone i wszytkie obiekty beda czynne... mam nadzieje
        ps. ktos leci w tym terminie??
    • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 22:17
      Ja wzięłam. Pomyslałam, że skoro jest nowy to mu zależy na opiniach, więc raczej obsługa będzie się starała. Skusiły mnie ślizgawki :). Poza tym bedzie czysto i ładnie. Obawiam się oczywiście, że być może części nie wykończa i będziemy mieszkać na budowie (porażka). Nie rozumiem co oznaczają łączone animacje z hotelem oddalonym o jakieś 3 działki, czy mimi-klub też? Jeśli tak, to znów porażka. Hotel jest też słabo położony na jakiejś łysej łące przy ruchliwej ulicy, za którą dopiero jest morze. Więc trudno powiedzieć, który budynek jest atrakcyjny.
      Albo będzie wspaniale, albo to będzie mega porażka. Średniej opcji nie widzę.
      Zawsze lubiłam ryzyko :)
      Pocieszam się, że w starych hotelach fugi mają grzyb i smierdzi i robaki bywają i....
      • Gość: Asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 31.01.11, 13:40
        Z pewnością ten hotel w przyszłym roku będzie o wiele droższy. Ja dzisiaj wykupiłam pobyt na 2 tygodnie z tui 29.06-13.07 z Poznania, nie ma wyjścia musi być dobrze. Na szczęście moje dzieci wolą baseny, więc na morze to wystarczy mi tylko widok z okna.
      • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 15:55
        > Hotel jest też słabo położony na jakiejś łysej łące przy ruchliwej ulicy, za
        > którą dopiero jest morze.

I tak plaża w tym rejonie jest g...ana więc nie sądzę by ci się chciało chodzić nad morze.
        A co do łąki - ma swoje plusy. Zamiast siedzieć w hotelu klaustrofobicznie wciśniętym między inne hotele masz wokół siebie przestrzeń. To ma swoje plusy...
        • Gość: edytag Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 88.220.83.* 31.01.11, 16:16
          Witam!!! My lecimy z Gdańska 26.06.11 na tydzień 2+2. Szczerze mówiąc kuzynka prowadząca biuro podróży troszeczkę nam odradzała, ale dzieci nastawiły się na zjeżdżalnie, a tam było ich naprawdę dużo. Mam nadzieję, że postarają się nie zepsuć nam wakacji.
          • Gość: asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.ortis.com.pl 31.01.11, 16:49
            Jak chcą mieć dobre opinie i w przyszłym roku klientów to muszą się postarać!!! I mam nadzieję, że tak będzie.
        • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 18:32
          i słusznie :) skupmy sie na plusach !!!
    • Gość: olka Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 18:24
      zarezerwowaliśmy pobyt w eftalia aqua na 26.08-02.09.11 z wezyrem z warszawy.
      Doradca z Wezyra zapewniała nas że w Sierpniu na pewno będzie wszystko działało zgodnie z ofertą (mamy tez taką nadzieję)
      Oferta jest bardzo atrakcyjna, więc kusząca!
      Kilka lat temu pojechaliśmy z TUI do nowo otwartego obiektu w Hiszpanii- było rewelacyjnie- więc trzymamy się tej zasady że obsługa oraz dyrekcja b. się starają o klienta.
      Proszę o relacje w maju!
      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 31.01.11, 18:35
        I tego się trzymajmy:-) Oczywiście koniecznie w maju piszcie jak jest:-)
      • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 19:03
        Olka , widzę ,że też jedziecie z Wezyra, więc może Ty wiesz czy w ich ofercie kompleks zjeżdżalni przy hotelu jest gratis. Bo jak na razie jedynie klienci TUI pisali ,że mają to w cenie . Prawdę mówiąc ,nie przyszło mi do głowy aby pytać o to przy rezerwacji , bo wydawało mi się to oczywiste ,że skoro kompleks z nazwy jest AQUA to te atrakcje ma wliczone w cenę... ale już niczego nie jestem pewna :-((
        • Gość: izabel80 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 19:34
          A mnie zastanawia fakt, że Wezyr sprzedaję go jako 5 gw. hotel w opcji ULTRA, natomiast TUI jako 4 gw. w opcji ALL . Według Wezyra plaża oddalona jest ok. 50 m, natomiasta wg TUI 300 m. obstawiam te 300 m. biorąc pod uwagę fakt, że trzeba przejść podziemnym przejściem. Ale ... jakoś będzie :))))
          • marek.dumle Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 31.01.11, 22:26
            Gość portalu: izabel80 napisał(a):

> A mnie zastanawia fakt, że Wezyr sprzedaję go jako 5 gw. hotel w opcji ULTRA,
            > natomiast TUI jako 4 gw. w opcji ALL .

Czyli hotel aspiruje do lub faktycznie dostał tureckie zawyżone 5 gwiazdek, a TUI uważa, że standard hotelu faktycznie kwalifikuje go do 4 gwiazdek. All kontra Ultra to kwestia dość umowna...

Gość portalu: izabel80 napisał(a):

> Według Wezyra plaża oddalona jest ok. 50
            > m, natomiasta wg TUI 300 m. obstawiam te 300 m. biorąc pod uwagę fakt, że trze
            > ba przejść podziemnym przejściem. Ale ... jakoś będzie :))))

Posesja hotelowa jest wydłużona. Zatem:
            Ze środka posesji hotelowej będzie 300 metrów do morza.
            Z najbardziej wysuniętego w kierunku ulicy miejsca posesji hotelowej będzie 50 metrów do morza (czyli mykniesz tunel/wiadukt i jesteś na plaży).
            • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 01.02.11, 06:55
              To, że będzie czysto i ładnie jest pewne oby zdążyli wykończyć na czas. Osoby które jak lipiec sierpień raczej nie mają się o co martwić, różnie może być maj czerwiec niestety
              • Gość: muminek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 07:16
                Ja bym nie ryzykowała to Turcja tam raczej nikomu się nie spieszy , co z tego ze będzie hotel jak cała infrastruktura nie będzie działała , w 2009 roku nie pamiętam jaki był to hotel ale jakiś w rejonie Alanyi i Side , biuro podróży ostatnio uwielbiane na forum o Egipie miało go w swojej ofercie i miesiąc przed odlotem sugerowało że wszystko będzie ok i finał był taki że poprostu ludzie dostawali inny hotel bo tamten jeszcze długo nie był skończony !
                • Gość: monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.siedlce.domtel.com.pl 01.02.11, 10:49
                  My lecimy na początku maja - aż strach się bać co będzie... Ale w Tui - wszystkie wyjazdy majowe z warszawy zostały juz sprzedane, nie wiem, jak to wygląda w przypadku Wezyra. Zdjęcia z listopada nie wyglądają zbyt optymistycznie. Poprosiliśmy biuro podróży o informację na temat aktualnego stanu prac budowlanych-wykończeniowych i czekamy... na stronie www.eftaliahotels.com/en/eftalia-aqua.html też brak jakichkolwiek informacji, oprócz tego, że otwarcie w maju.
                  czy ktoś z was leci w tym szalonym terminie co my?
                  • Gość: Marcel Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.stansat.pl 10.02.11, 08:51
                    Wtam all,
                    ja zamierzam wykupić wycieczkę w tym tygodniu i to na 6 maja , tak wiec na open hotelu.
                    Będę leciał z żoną i synkiem 2 latkiem, i prawdo podobnie jeszcze z jedną parą też z małym berbeciem.:)
                    Według Pani z Wezyr'a będzie wszystko wykończone na maj, tak więc chyba nie ma co się martwić.
                    Natomiast co do Ultraallinclusive to są sprzeczne informacje z alkoholami importowanymi.
                    Piszą , że są inni, że nie.
                    Bądź tu mądry.
                    Piszcie kto leci 6 maja
                    • Gość: monika Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 11.02.11, 12:58
                      pewnie się spotkamy - my wylatujemy 5-go. Z dwójką siedmiolatków. Znajomi się jeszcze zastanawiają - nie lubią ryzyka. Ja już dwukrotnie byłam w podobnej sytuacji, gdzie hotel był nowootwierany - może trochę ryzykowne, ale nie mam złych doświadczeń - wręcz przeciwnie -przyjemnie myśleć że spi się w łóżku, w którym jeszcze nikt nie spał, kotrzystać z toalety, z której nikt jeszcze nie korzystał... może to przyziemne, ale wszystko czyste i nowe :)
                  • Gość: Asia Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 178.218.228.* 06.04.11, 22:01
                    Właśnie mamy wstępną rezerwację na termin od 11 maja na dwa tygodnie aż strach się bać
            • Gość: izabel80 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 07:05
              No faktycznie można na odległość do plaży spojrzeć i z tej strony :)))) co do ALL i ULTRA to faktycznie kwestia względna. Jenak byłam już w Turcji 6 krotnie, dwukrotnie ULTRA .. i np. jeśli chodzi o taką w sumię maleńką rzecz ... jak soki ze świeżych owoców były za darmo... tutaj jest inaczej :(((. Jednak do wszystkiego na wakacjach trzeba podejść z odpowiednim dystansem i dobrze się bawić.. pozdrawiam wszystkich, którzy jadą w lipcu :)))) i nie tylko ..
              • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.11, 13:53
                Witam Wstystkich:) znalazlem dwie fotki na ktorych widac hotel Eftalia Aqua, a wlasciwie jego odleglosc od Eftalia Village:

www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/4/1157784453.jpg?5.15
                www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/4/1157578433.jpg?5.15

pozdrawiam!
                • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 18:48
                  Dzięki!!!!!!!! Ufffffffff
                  Faktycznie blisko.
                  Pociesz nas tylko mówiąc, czyli pisząc :), że to nie są zdjęcia z lutego :)
              • Gość: ciupero Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:03
                Ja byłem też w Konakli w hotelu, który był otwarty w tym samym roku ale nazwy już nie pamiętam. Był to hotel 5* lokalnie więc w TUI pewnie miałby 4 lub 4,5*. Otwarcie było w maju a ja byłem we wrześniu i wszystko bylo super! Obsługa działała bardzo sprawnie a sam hotel w idealnym stanie, wszystko było dokończone i ku mojemu zaskoczeniu roślinność była dobrze rozwinięta tak że było zielono i kolorowo.
                • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 09.02.11, 16:27

a te fotki wiadomo z jakiego są okresu?
                  • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.11, 18:04
                    fotki z okresu ...chyba sierpien 2010...
                    • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 18:50
                      uffffffffffffffffffffffff
                      To bardzo dobre wieści!
                      dzięki serdeczne
                      Extra, czyli szykują się fajne wakacje!
                      • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 09.02.11, 19:15
                        A dlaczego tak odetchnęłaś. Rozumiem, że to dobrze, że są tak blisko od siebie?
                        Kurcze przydał by się ktoś kto teraz jedzie do Village i by nam fotki zrobił:-)
                        Jest ktoś kto jedzie z dzieckiem około 3 lat? Ciągle się martwię, że nie widzę na projektach placu zabaw
                        • Gość: Szimek Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 20:26
                          ale to nie jest blisko przecież jak tam chodzić z dziećmi na animacje polskie?raczej pozostanie to co w hotelu zaoferują ja śmigam 18 lipca z poznania 2+2.ja widziałem plac zabaw tam chyba na jakiś belgijskich stronach Pozdrawiam!
                          • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:15
                            Zgodzę się, że optymalna opcja to MINI KLUB na miejscu. Ja będę potrzebowała MINI KLUBU tak 2-3 razy na pobyt, bo chcę ponurkować, mimo wszystko ( w sumie to nie Egipt niestety :( ) - jadę do Turcji "zastępczo"
                            • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 10.02.11, 20:07
                              nie tylko TTy <zastępczo>kocham Egipt
                              • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 13.02.11, 15:22
                                egipt wraca-a dla stalych klientow tui mozliwosc darmowej zmiany wakacji na 45 dni przed wylotem,takze nic straconego(byc moze jednak EGIPT)
                                • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 21:32
                                  aż się rozmarzyłam...., ale wracając "na ziemię" nie zaryzykuję. Jadę z dziećmi. Społeczeństwo egipskie jest jednak mocno niestabilne.
                        • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:10
                          Tak, odetchnęłam, że są blisko, bo istnieje opcja, że opieka nad dziecmi, czyli tzw. Mini Klub mają być łączone. Pani Z TUI taką opcję mi przedstawiła, mówiąc, że to nowy hotel i nic nie jest pewne :) dlatego zastrzegają sobie wspólne animacje, więc ucieszyłam się, że w razie czego, to po prostu mały spacer.
                • Gość: Betii Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: 87.205.19.* 11.02.11, 19:15
                  Witajcie,
                  od niemieckich organizatorów za ten sam hotel zapłacicie przy rodzinie 2+2 np( 9l i 12 l) wylot 18 czerwiec 2011 , 2 tyg, uwaga 2180 EUR. W przeliczeniu na ZŁ wychodzi po kursie z NBP 8570 zł. Biuro np 1-2 Fly, odłam niemieckiego TUI. Wylot z Belina, sprawdzałam i jeszcze miejsca są. Rozważałam właśnie ten hotel z uwagi na Qua park ale wybrałam troszkę droższy Utopia world, bałam się ryzykować. O Utopii przeczytałam rekomendacje i powinno być gut. Kupiłam również z tego samego niemieckiego biura ale wylot 20.czerwca i imprezka na 16 dni mnie za całą rodzinkę kosztuje 2512 EUR. Udało mi się zarezerwować ostatnie 2 pokoje dla dwóch rodzin w tak dobrej cenie. Jeśli chodzi o Eftalię to też jest możliwy dłuższy pobyt za niewielką dopłatą. Pani z polskiego TUI mnie gorąco namawiała za zakup promocyjnego pakietu z wylotem z mojego Pozka ale 15 czerwca na 2 tyg w cenie 9360 zł. Chyba sie nie pomyliłam, wylot 18 stego z Wezyra to 9600... moze ciut więcej . Tak czy inaczej z Berlina tegel duzooooo taniej . Nie wspomnę jak spora była róznica na Utopii z wezyrem z niemieckim Fly.... a jednak , nawet bliska Turcja a opłaca się ale bardziej z wylotami i niemieckimi organizatorami.
                  Na niemieckiej stronie TUI znajdziecie tańszą Eftalię Aqua.... wystarczy wpisać hotel, datę wylotu i ta sama cena tyczy sie pokoju rodzinnego..
        • Gość: Ola Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 10:33
          Hej Dwoda,
          wszyscy nas zapewniali że Zjeżdzalnie są naturalnie w cenie, prosiłam moja opiekunke z biura o kontakt z wezyrem w tej sprawie- sama tez się upewniałam w Wezyrze i zapewniono mi ta.
          Więc, tak.
          Opcja Ultra all in. dotyczy nowych hoteli z opcją. all in. ultra jest oznaczeniem nowego kompleksu, tak zostałam poinformowana
          • dwoda Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 15.02.11, 16:19
            Dzięki Ola , nie nawiązywałam juz do tematu bo także dostałam od Wezyra zapewnienie ,że zjeżdżalnie są w cenie , więc odetchnęłam , a dzieciaki jeszcze bardziej . Co do pokoi , to nie zamierzam w nich spędzać wiele czasu , więc się nie przejmuję , wystarczy mi ,że będzie czysto :-))
            • mamuska255 eftalia aqua animacje 30.01.13, 17:53
              Witam, czy ktoś się orientuje, czy Wezyr ma animacje w tym hotelu po polsku? Jesli tak to fajnie, a jeśli nie, to czy jak Tui ma animacje po polsku-a ma-to czy to jakiś problem, żeby inne dzieci w nich uczestniczyły?
              Pozdrawiam.
              • Gość: ja Re: eftalia aqua animacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 10:20
                Dzieci z innych biur mogły uczestniczyć w animacjach ale nie dostawały koszulek, ręczników, itp.
    • Gość: berflor Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.181.43.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 15:42
      Witam,
      ja także do tego holelu 2+2 od 19 lipca.
      PZD
      • Gość: Jess Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 18:55
        a ja wybieram sie do tego hotelu 11 maja, mam nadzieję że hotel zdążą wybudować, chyba nie bedziemy spać pod palmami, jak tylko dojadę na miejsce wyślę fotki tego hotelu i tej okolicy ;) pozdrawiam
        • Gość: asmarforol123 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.pruszcz.mm.pl 11.02.11, 08:49
          Koniecznie, jak tylko ktoś będzie miał dostęp do netu na miejscu a jedzie w maju to wklejcie fotki z hotelu, będziemy czekać:-)
          • Gość: Dany Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 18:35
            My lecimy z Poznania 20-06 - na 9 dni - mam nadzieję, iż do tego czasu będzie wszystko na tip-top :) z chęcią czekam informacje tych co lecą w maju lub tych co mają jakieś info jak się sprawy rozwijają :)
            pozdrawiam Wszystkich
    • chwilka9 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort 11.02.11, 19:39
      1,5 tyg.temu rezerwowałam w Wezyrze i dzisiaj dostałam telefon że okazało się że nie ma miejsc. Muszę znaleźć inny hotel.
      • Gość: zabba Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 20:50
        Egipt odpadł, więc pozostałe kraje turystyczne będą pełne po brzegi w tym roku.
        • Gość: zabba zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 21:48
          Zdjęcie pokoju z lutego 2011, więc.... jak by co jest już gdzie spać :)

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-ch_ub-hid_290535.html?action=detail&mediaId=1157979182&mediaOrder=4
          • Gość: M. Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 09:47
            to chyba jakiś żart. Na wizualizacjach wygląda to zupełnie inaczej. Na oficjalnej stronie nie ma jeszcze żadnych zdjęć www.eftaliahotels.com/tr/eftalia-aqua.html
            • Gość: asia Re: zdjęcie pokoju IP: *.ortis.com.pl 14.02.11, 11:36
              To są zdjęcia ze starej eftalii.
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 11:53
                na 100%
                • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 12:23
                  wydaje mi sie ze to jednak bedzie zdjecie pokoju w Eftalii Aqua ...(panelowe podlogi- a na nich slady po obuwiu roboczym, LCD na scianie) ..."troche" inaczej wyglada niz na wizualizacji;(
                  fotki zrobiono 9 lutego 2011
              • Gość: Rafał Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 15:58
                byłem w ub roku w starej eftalii
                ktore to sa niby zdjęcia?
                • Gość: ewa Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 13.05.11, 16:57
                  To są aktualne, najnowsze zdjęcia: www.flickr.com/photos/16839723@N08/sets/72157626688411876/
                  wróciliśmy 11 maja. Hotel I KLASA, wszystko na najwyższym poziomie. Obsługa super miła, chętna do pomocy.
                  Jeśli chodzi o ręczniki, to są w pokojach. Na ręczniki na basen, pobiera się karty w recepcji, na podstawie których w SPA na dole są one wydawane. Za nie się nie płaci. Ale w razie zgubienia ręcznika jest opłata .. chyba 15E.
                  W razie jakichkolwiek problemów, w recepcji służą pomocą, wystarczy tylko im zgłosić.
                  My wróciliśmy bardzo zadowoleni!!!
                  • Gość: Maciej Re: zdjęcie pokoju IP: *.ghnet.pl 27.01.12, 18:38
                    Widziałem na prywatnym filmie, że ten hotel znajduje się przy skrzyżowaniu dwóch ruchliwych ulic, po których pędzą ciężarówki ... Jak to na prawdę wygląda?
                    Z góry dzięki za odpowiedź.
                    • Gość: ania Re: zdjęcie pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 09:33
                      To prawda hotel znajduje się przy ruchliwej ulicy ale nie przy skrzyżowaniu. Ja byłam tam rok temu i jestem zachwycona. Przejście do plaży jest pod tą drogą więc nie sprawia ona najmniejszego problemu.
          • Gość: asmarforol123 Re: zdjęcie pokoju IP: *.pruszcz.mm.pl 14.02.11, 14:40
            Wieś śpiewa i tańczy:-) No to się wpakowaliśmy.
            • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 17:12
              Mnie też ta izba nie zachwyca :(
              • Gość: M. Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 14.02.11, 18:44
                Nie możliwe, zobaczycie, że miło będziemy zaskoczeni jeszcze tymi pokojami. Te foty to z Eftalii, a nie z nowego obiektu tej sieci.
                • Gość: zabba są też takie pokoje IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 18:54
                  Są też takie:

community.urlaubswerk.de/community/hotelbewertungen/hotel-fotos/Hotel-Eftalia-Aqua-Resort/229489/009295_10074495
                  mam nadzieję, że ja dostanę ten :)
                • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 19:10
                  mam nadzieje ze te fotki naprawde sa ze "starej Eftalii"..
                  • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 11:43
                    Znalazlem to wczoraj na innym forum forum:

65. Re: Eftalia Aqua Resort, Turkler
                    yesterday, 19:30

first choice have been in contact with the hotel for us and they have assured them that they are on schedule to open in may, all construction has been completed,just the shoots to be completed and interior of hotel!.....And they will keep us informed of any changes to this.

pozdrawiam
                    • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 19:45
                      it sounds good.... :)
                      • Gość: ewa Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 21:11
                        Piszcie po polsku. Co jest grane??? Ja mam pierwszy termin. Niestety nie znam angielskiego!
                        • Gość: slaw Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 21:22
                          24holidays.pl/o3,63090,turkler,riwiera-turecka,turcja,eftalia-aqua.html Proszę wejść na tą stronę internetową. Operator podaje, że sprzedaż tego obiektu została wycofana. A biura podróży jak to bywa prawdopodobnie o tym nie informują!
                          Zaś "zabba" napisała: 'to brzmi donrze".
                          • Gość: TINA Re: zdjęcie pokoju IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 21:52
                            TO WIE KTOS CZY BEDZIE TEN HOTEL OTWARTY CZY TO SCIEMA?
                          • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:13
                            ironicznie, ja zmieniłam ten hotel na incekum beach
                            • Gość: pomidor Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:22
                              niepotrzebnie, przecież tam jest napisane,że wszystko idzie zgodnie z planem!
                              • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:26
                                wiem :) znajomi nas nakręcili, bo w mini klubie będzie tam pracowała ich znajomych córka, zawsze to pewniej, chcę ponurkować, więc dobrze wiedziec pod czyją opieka zostaną dzieci
                                napisalam ironicznie, bo wkurzył mnie taki komentarz
                        • Gość: zabba Re: zdjęcie pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 22:40
                          Autor: Gość: solskyear IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 11:43 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                          OdpowiedzZnalazlem to wczoraj na innym forum forum:

65. Re: Eftalia Aqua Resort, Turkler
                          yesterday, 19:30

first choice have been in contact with the hotel for us and they have assured them that they are on schedule to open in may, all construction has been completed,just the shoots to be completed and interior of hotel!.....And they will keep us informed of any changes to this.

Ewa, tu jest napisane, że osoba, która pisze na tym forum skąd pochodzi ta wklejka skontaktowała się z hotelem i zapewniono ją, że wszystko idzie zgodnie z harmonogramem otwarcia w maju, konstrukcja jest kompletna, trwa wykańczanie, zapewnili poinformować, jeżeli ich plany miałyby ulec zmianie,
                          dla mnie to brzmi dobrze :)
                          zmieniłam hotel z uwagi na znajomą opiekunkę i może trochę ogród, po pokój w incekum będe miała gorszy, ale wiadomo, nie jadę w pokoju siedzieć :)
                          moim zdaniem będzie ok
                    • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 14:35
                      Witam . Wrzucilem ten angielsi test do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

"First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego.

Czytalem rowniez na niemieckich i angielskich forach ze hotel jest gotowy , trwa wyposarzanie wnetrz.
                      Dziewczyna z niemieckiej grupy animacyjnej "Solinoclub" - ktora bedzie pracowac w tym hotelu, napisala mi ze rowniez ma informacje ze hotel bedzie oddany w terminie.
                      Co do "wycofania ofert" sprzedarzy dla tego hotel, jest to wewnetrzna sprawa tego biura.
                      W niemieckich biurach podrozy bez problemu znajdziecz oferte tego hotelu-jesli problem jest - to z miejscami i terminami.
                      Ja lece na pierwsze dwa tygodnie Lipca (2+2) i jestem pewien ze bedzie wszystko OK.
            • Gość: sandra00 Re: zdjęcie pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:08
              NIe wybieram się - ale napewno będzie tam różnorodność pokoi te w wizualizacji napewno były tymi najdroższymi te skończone to napewno te najtańsze !
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.11, 12:27
                ...lobby na wizualizacji tez wyglada "inaczej"(bardziej nowoczesnie), wiec nie spodziewalbym sie pokoi tak wykonczonych jak na zdjeciach modelowych...
            • Gość: asmarforol123 Re: zdjęcie pokoju IP: *.pruszcz.mm.pl 10.04.11, 07:55
              Łazienka piękna:-)
              Na zewnątrz jeszcze sporo pracy ale raczej powinni dać radę.
              • Gość: solskyear Re: zdjęcie pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.11, 09:52
                ...jeszcze 3 tygodnie...powinni zdazyc:)
                • Gość: olak Re: zdjęcie pokoju IP: *.45.78.141.ksiezyc.pl 10.04.11, 16:51
                  Nowe zdjęcia -hurra - dobrze zobaczyć, że coś tam się dzieje i wygląda to już całkiem nieźle. Brakuje jeszcze paru detali (np. wejście na zjeżdżalnie ;-), ale na pewno wyrobią się :-)
    • Gość: slaw Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:17
      no to problem rozwiązany! Mamy po wakacjach. Niektórzy już wycofali się ze sprzedaży tej oferty! 24holidays.pl/o3,63090,turkler,riwiera-turecka,turcja,eftalia-aqua.html
      • Gość: aagaa76 Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.awakom.net 17.02.11, 10:50
        www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Eftalia+Aqua+Resort-hid_290535.html. Hotel jest normalnie w ofertach NIEKTÓRYCH biur podróży zarówno Polskich jak i Niemieckich (1-2-fly)także bez paniki-będzie ok.
        • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 14:37
          Witam . Wrzucilem ten angielsi test do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

"First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego.

Czytalem rowniez na niemieckich i angielskich forach ze hotel jest gotowy , trwa wyposarzanie wnetrz.
          Dziewczyna z niemieckiej grupy animacyjnej "Solinoclub" - ktora bedzie pracowac w tym hotelu, napisala mi ze rowniez ma informacje ze hotel bedzie oddany w terminie.
          Co do "wycofania ofert" sprzedarzy dla tego hotel, jest to wewnetrzna sprawa tego biura.
          W niemieckich biurach podrozy bez problemu znajdziecz oferte tego hotelu-jesli problem jest - to z miejscami i terminami.
          Ja lece na pierwsze dwa tygodnie Lipca (2+2) i jestem pewien ze bedzie wszystko OK.
        • Gość: solskyear Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 17:26
          Witam . Wrzucilem ten angielski tekst do translatora ang-pol. Oto doslowne tlumaczenie:

" "First Choice" miały kontakt z hotelem dla nas i mają zapewnił ich, że są one zgodnie z harmonogramem, aby otworzyć w maju, cała konstrukcja została zakończona, tylko strzela do uzupełnienia i wnętrza hotelu !..... I będzie informować nas o wszelkich zmianach tego. "

• Gość: Nina Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 20:26
            Witam :-) czy jest ktoś, kto leci 03.06.2011 z Warszawy?
            Mamy nadzieję że wszystko będzie ok. Hotel wybrał mój syn ze względu na aqua park, mi też się podoba :-). Pocieszam się myślą że wszystko będzie nowe, nie będzie karaluchów na ścianie ani "niespodzianek" w toalecie.

Pozdrawiam.
            • Gość: gość Re: Hotel Eftalia Aqua Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:05
              Przecież im to wszystko jedno czy będzie otwarty czy nie - biuro sprzedało kasę dostało , a Wy napewno macie zapis w umowie że hotel może być zmieniony na inny np.na inną Eftalię - tak samo było dwa lata temu z innym otwieranym hotelem - w Turcji nikomu się nie spieszy ten hotel i tak zarobi .
              • Gość: sandra00 przykład z 2009 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:22
                Dotyczy to hotelu Club Konakli sprzedawało go u nas biuro A....... w ofercie był z wylotami od Maja 2009 a tak wyglądał pod koniec Kwietnia 2009 www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Club+Konakli+Hotel-ch_ub-hid_197496.html?mediaOrder=4&action=detail&detailPage=381#detailView , jak już znalazł się frajer na hotel kwaterowali go w innym , jak znalazł się dociekliwy uzyskiwał odpowiedź dokładnie taką cyt > witam serdecznie!
                Hotel został oddany w maju do użytku, wysyłamy tam klientów natomiast jeszcze nie wiemy dokładnie jak tam wszystko wygląda, przesyłam

jak można wysyłać klientów i nie wiedzieć że tam połowa hotelu nie działa , no można liczy się sprzedaż !!!