Dodaj do ulubionych

Plaza Kleopatry... tragiczna!

29.06.11, 21:34
Tyle sie nasluchalam ,ze delikatny piasek itp. Gdzie? sie pytam ten delikatny piasek to malenkie kamyczki, stopy zanurzaly sie gleboko i ani sie ruszyc:( Chcialam sie przejsc plaza co zawsze uwielbialam ale nie dalo rady bo kamienie, i stopy bolaly po kilku minutach. zejscie do wody jeszcze gorsze bylo bo tez po kamieniach. Nad polskim morzem jest o niebo lepiej!
Piasek szural po stopach i po kilku mintach mialam cale stopy opuchniete, musielimy zejsc na ,,ląd,, i gora dojsc skarpy. Grota warta obejrzenia to fakt. Plaza z daleka owszem i ładna, zadnbana z lezakami , barami i plamami ale dla tych co lubia brzegiem morza chodzic to odpada.

Generalnie cała Alanya bardzo kamienista, na plazy moze i piasek, ale zejscie do morza to juz po kamieniach.Szkoda,ze wczesniej nikt tutaj na forum nie wspomnial bo pewnie bysmy sie nie zdecydowali.

No ale jaj jestem fanka lagodnego piaseczku , i uwielbiam kapiel w morzu nie basenie. A bez specjalnych butow nie dalo rady.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 29.06.11, 21:48
      Cancun to to nie jest.
      • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 29.06.11, 22:17
        Okey, nie spodziewalam sie ,ze bedzie to Meksyk czy Floryda ale myslalłam,ze lepiej jak w Polsce. Duzo osob pisalo jak niby super piaszczysta plaza, wiele stron i poradnikow tez podawało ale nikt nie wspomnial o tych kamieniach! A ciezko ich nie zauwazyc bo sie wrzynaja w stopy !

Kilka minut nad brzegiem i musialam wracac na lezak i ciagle w butach, a ja tak lubie boso chodzic nad brzegiem morza ..:(
        • voyager747 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 29.06.11, 22:26
          w Turcji nie ma jakichś super plaż, a ta w tamtej okolicy i tak jest niezła. Byliśmy dawano tam, w 2002 roku, nie powaliła mnie na kolana, tyle pamiętam.
          • Gość: bryza65 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 23:09
            Plaża nad Bałtykiem również bardziej mi odpowiada ale biorąc pod uwagę wszystkie argumenty stawiam na wyższej pozycji riwierę turecką niż nasze morze. Wolę osobiście ciepłą i czystą wodę w morzu plażą o gruboziarnistym piaskiem i wspaniałą pogodą co dzień niż żółty, drobny piasek z wodą o temperaturze 17 stopni i pogodą w kratkę.
        • Gość: han Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.11, 11:02
          Ktos kto chwali te plaze, chyba nigdy tam nie byl. Nie będziesz miała nigdzie w Turcji, Grecji czy Tunezji takich plaż i piasku jak np. na polskim Helu. Ale będziesz miała gwarancje pogody i warunki wypoczynku o niebo lepsze niż w Polsce. Niekoniecznie drożej. Z drugiej strony mnie osobiście odpowiadają żwirowe plaże jak w okolicach Kemer i w niektórych miejscach wybrzeża.
          • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 12:56
            No doslownie, i wiesz czytajac te poradniki i fora gdzie wszyscy sie zachwalaja jakie piekne plaze piaszczyste itp. szlak czlowieka trafia jak jedzie i sie okazuje,ze kamienie i zwir. Ja mialam budzet i chcialam jechac gdzies w piekne miejsce. Gdyby ktos wczesniej napisal taki post pewnie bez zastanowienia zmienilabym kierunek. Niektorzy lubia ok. Ja nie.

Niestety pogoda tez nam nie dopisala:( Lalo i zimno bylo w Alanyi, nomale to juz przypaped:( Generalnie zawiodla mnie turcja bardzo:( szkoda tylko pieniedzy bylo dla mnie i tyle.

Han a kazda plaza w Grecji i Tunezji jest kamienista? Bo ja chce jechac w tym roku gdzies jeszcze i naprawde szukam plazy z piasku jak Pl ale juz tyle razy bylam nad polskim morzem ,ze troszke chcialabym pozwiedzac gdzie indziej.
            • wojtek33 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 13:09
              Ja już przestałem pisać, że plaże nad M. Śródziemnym są marne bo zawsze byłem zakrzykiwany przez wielbicieli trudno dostępnych zatoczek albo ujść śmierdliwych strumieni. Był chyba niedawno wątek z wymienionymi znośnymi miejscami, coś tam zawsze da się wybrać ale tak żeby sobie iść kilometrami brzegiem jak nad Bałtykiem to chyba się nie da. To miejsce ma wiele innych zalet ale jak widzę wątek "gdzie z ładną plażą w Turcji (Grecji, Chorwacji...)?" to w ogóle nie czytam.
              • mirafas Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 07.07.11, 15:31
                Na Korsyce są piękne plaże z białym, drobnym piaskiem. Najlepsze na południe od Ajaccio, w okolicach Calvi oraz Bonifazio. Kamieniste też są, jak ktoś woli :) Przepiękne piaszczyste plaże są w Albanii, zarówno nad Adriatykiem jak i nad Morzem Jońskim, polecam okolice Ksamil i Sarandy. No i Sardynia - Costa Smeralda :)
              • Gość: fafik Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.promax.media.pl 07.07.11, 17:59
                jesli tak piszesz, to znaczy, że niewiele plaż w basenie morza śródziemnego widziałeś;-)
                • Gość: Nie Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 77.48.44.* 07.07.11, 19:14
                  Nie wiem dokladnie co moj przedmowca wie o plazach nad Morzem Srodziemnym, ale wiem, ze plaze Korsyki i Sardynii mozna polecic tym, ktorzy szukaja pieknych piaszczystych plaz, bez zwirkow i takich tam....
                  • Gość: mockturtle Polskie plaże najlepsze IP: *.croy.cable.virginmedia.com 07.07.11, 20:41
                    Kto zna bardzo dobrze i lubi plaże bałtyckie, ten zawiedzie się prawie na pewno na większości plaż południowej Europy i Bliskiego Wschodu. Krajobrazowo bywają świetne - góry łączą się z morzem w najróżniejszych kombinacjach - ale takiego piaseczku, jak na polskim wybrzeżu, ze świecą tam szukać. Rzeczywiście - tu ukłon do przedmówcy - wspaniałe plaże można znaleźć na Korsyce, a jeszcze lepiej - Sardynii. Nie uczęszczane, nie zabudowane betonowymi hotelami, i oddzielone od wnętrza lądu pasem wydm - zupełnie jak w Łebie. Cóż, delikatny piasek, wydmy, to prawdziwy polski skarb, z którego prawdziwej wartości mało kto zdaje sobie sprawę. Na południu Europy osobiście wolę góry niż morze...
            • voyager747 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 13:11
              na Majorce są ładne plaże, na wschodzie w zatoczkach, na południu długie na północy Alcudia, wszędzie ładne.
              • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 13:32
                Rozwazam Balearic island tez, ale takze Canaries island, odpada teneryfa bo akurat czarny piasek i nic nadzwyczajnego tam nie bylo ale bardzo pozytywnie slyszalam o fuerteventura czy corfu. Ja musze w tym roku gdzies jeszcze pojechac zanim zaczne studia bo przez 3 lata nie bylam i niestety pogoda rowniez niedopisala w Alanya i urlop spedzilismy w hotelu :(

Doradzcie prosze gdzie jeszcze to z lista do agencji pojde bookowac :)
                • Gość: gtw Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 01.07.11, 20:45
                  Baleary i Wyspy Kanaryjskie

nie używaj gwary
                  • Gość: sebka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 19:27
                    wyspa Kos miejscowosc Marmari hotel Marmari Beach plaza jak nad Baltykiem mozna isc kilometrami, wrocilam w niedziele
            • simon_r Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 13:47
              Z tym "nigdzie" to jak z "zawsze" bardzo gruba przesada.... Turcja jest ogromna i wybrzeża ma dużo :)
              A na części licyjskiej też da się coś ładnego w sensie plaży znaleźć np. PATARA... piasek jak w Polsce, wydmy jak w Łebie i tak 17km.
              • voyager747 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 14:07
                w Oludeniz też jest ładna plaża
                • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 14:26
                  Voyager to co mi pokazuje jako oludeniz beach jak wpiszesz w wyszukiwarke:
                  www.bugbitten.com/images/2cb6b10338a7fc4117a80da24b582060/Turkey_1-15665/Turkey_1-633669.jpg czyli kamienie...
                  • voyager747 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 14:40
                    Cala Mondrago, Majorka:
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2761696,5,64,58854,Cala-Mondrago-Majorka.html
                    Tsambika na Rodos:
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2432734,5,28,20255,Rodos.html
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2685274,5,57,20255,Rodos,Rodos.html
                    Cancun, Meksyk:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1042245,5,1,20250,Cancun-Meksyk.html
                    Waikiki Beach, Hawaje :

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/537121,5,7,20251,Waikiki-Beach-Hawaje.html
                    sporo tego jest :)
                  • simon_r Różne plaże tureckie... 30.06.11, 15:23
                    Plaża w Oludeniz
                    Plaża Kaputas
                    Plaża w Side
                    Plaża w Antalyi
                    Plażą Olympos
                    Plaża koło Demre
                    • simon_r Re: Różne plaże tureckie... 07.07.11, 22:27
                      A tu możecie sobie o tym poczytać
                • simon_r Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 15:12
                  może jest i ładna w Oludeniz ale to jednak same kamloty :)
            • Gość: firefox Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 91.199.127.* 08.07.11, 09:01
              W tunezji np Hammamet ,piaszczysta szeroka plaża byłem jakieś z 10 lat temu ,piasek bardzo zbliżony do tego z Bałtyku, a tak w ogóle to polecam Malediwy :
          • Gość: waidomixxx Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 09:01
            Ty chyba nigdy w Tunezji nie byles jak takie glupoty gadasz! Tunezja bije wszystkie plaze Polski, Egiptu, Turcji na leb! W Tunezji jest praktycznie bialy piaseczek drobniutki, tak samo w morzu, pojedz najpierw tam a nie glupoty gadasz i jeszcze ktos w to uwierzy!
            • Gość: anka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 10:35
              ty chyba nigdy w turcji nie byles skoro piszesz, ze "wszystkie"
              • Gość: gosc portaluu Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.cg.shawcable.net 08.07.11, 03:41
                Całkiem możliwe, że nie był. Pisze przecież o Tunezji ;)
    • Gość: Malkontent z PL Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 194.42.116.* 30.06.11, 14:10
      To jedź na Dominikanę jak ci się nie podoba. Albo do Władysławowa. Nie wiem gdzie czytałaś o piaszczystej plaży. Chyba w katalogu biura. Piasek piaskowi nierówny. W naszym też się znajdą takie okazy jak kupy, pety, plastikowe kubki i inne skarby wielkiej polskiej cywilizacji. Każdy kraj charakteryzuje się innymi plażami, kolorem i gramaturą jej "nawierzchni" czy gramaturą i kolorem piasku. Ja tam nie widzę też pięknych plaż w Egipcie czy Hiszpanii. W Turcji z piachem kojarzy mi się wcześniej wymieniona Patara i Kaputas koło Kas. Jak chcesz fajny piasek to Dominikana, Polinezja Francuska, albo ...polski Bałtyk. Tam też jest pięknie i super infrastruktura z parkami rozrywki i aquaparkami. Przynajmniej do Biedronki blisko i wysoka kultura osobista polskich turystów widziana co krok. No i można parawanik wbić bo jest kupa miejsca gdy temperatura wzrasta powyżej 20 stopni. No i koniecznie trzeba sobie fotę zrobić o zachodzie Słońca na plaży w Sopocie. Przecież to kurort o pięknej plaży i pierwszej klasie czystości ;)
      • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 14:24
        Malkonent jak bys czytal co wczesniej napisalam moze bys sobie darowal zlosliwosci.czytaj od poczatku do konca watek!

Nad polskie morze jezdzilam co roku. I nie mam nic przeciwko naszej polskiej plazy!Poprostu teraz mam wiecej kasy to chce za granica troche pozwiedzac.Teraz juz chce gdzie indziej.Na podstawie poradnikow i opinii z forum wlasnie wybralam Turcje tylko nikt nie wspomnial o kamieniach! Jak szukasz,, ladna plaza,, to pokazuje,ze kleopatra beach.. a tam zwir o ktorym nikt nie wspomnial rowniez. Poczytaj moje watki wczesniejsze!Szukalam! A ten komentarz o biedronce schowaj w kieszen bo ja mieszkam od 7 lat za granica(Holandia i teraz UK) i podejrzewam ,ze czesciej jestes w bierdonce ode mnie.

Napisalam ten post aby inne osoby, ktore rowniez nie lubia zwiru wiedzialy na co sie szykowac bo biura podrozy wciska ci cokolwiek byleby sprzedac!

• Gość: Malkontent z PL Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 194.42.116.* 30.06.11, 15:54
          zamiast tripadvisor w wersji brit. trzeba było czytać polskie fora. tam jest napisane, że Kleopatra może i ładna, ale to nie jest piasek i zejście kiepskie. Trzeba było zobaczyć plaże koło Kusadasi czy Cesme. Alanya to nie Rewal ani Jastrzębia Góra. Następnym razem wejdź na oceniacz.pl lub porządnie poszperaj na tym forum. A do Biedronki chodzę, przynajmniej żarcie jest mniej napompowane literami E niż w Holandii i ma smak. Co prawda jest co raz gorzej przez unijne prawo dlatego ostoją normalnego jedzenia w naszej Euroazji staje się Turcja, gdzie jedzenie ma smak. A innych turystów nie ma co ostrzegać bo do Alanyi jedzie się bardziej po to co można spotkać na Majorce, w Lloret de Mar a nie romantyczne spacerki po plaży. Już lepiej pojechać na Tsampikę na Rodos. A do polskich warunków nie ma co Turcji porównywać. Polska infrastruktura, tzw. atrakcje przy skąpstwie państwa polskiego i inwestorów nastawionych na szybki zysk kuleje od lat. Pięć tysięcy razy nie da się iść na jarmark dominikański, oglądać latarni na Rozewiu, czy oglądać chlających łysych pał. Są tacy, którzy lubią żyć według rytmu śniadanko-plaża-obiadek-plaża-kolacja-plaża. Wokół plaży toczy się ich życie. Nawet jak już skóra zeszła to jest i tak plaża.Bogu dzięki, że zajmuje się rakami skóry. Dzięki plaży mam dużo pacjentów. ;) Polecam Dominikanę. Za dwie osoby można zapłacić mniej niż za 14 dni w Europie. Pozdrawiam.
          • Gość: sonia Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 16:28
            A gdzie sa takie tanie oferty na Dominikanę ? Chetnie bym sie wybrala :-)
          • Gość: jasmina Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.oswiecim.vectranet.pl 04.07.11, 19:49
            każdy wyraz w tej wypowiedzi to święta prawda! podpisuję się wszystkim co utrzyma długopis :))
      • Gość: han Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.11, 14:43
        Kurczaczku, jest wiele miejsc w Turcji z piaszczystymi plażami tzn. ścisłe piasek jest na plaży ale zejście do morza to już mieszanina żwiru, kamyczkow i piasku. Z kilkunastu miejsc, w których byłem w Turcji fajna plaża jest w Lykii World w okolicy Oludeniz (samo Oludeniz odradzam, chyba ze lubisz dużą gęstość plazowania) i Joy Kiris World. Okolice Belek - wiadomo niby piasek ale nie tak jasny i drobnoziarnisty jak u nas. Z tego rejonu najardziej piaszczysta była Djerba, no ale to już Tunezja...wiadomo
        • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 15:34
          W wiekszosci zdjec ktore simon wkelil sa wlasnie te kamyki o ktorych mowie. Turcja jest ladna, sa miejsce piekne ale plaze nie w moim guscie.

Rhodos i majorka wygladaja cudnie vojager! Chyba skieruje sie tamte strony:)
          Han, ja jednak juz sobie Turcje w tym roku podaruje. Nie chce ryzykowac;)

Plaze moze i sa piaszczyste ale zejscia do moza caly czas kamienie a ja lubie plywac i to jest zmora dla mnie:) Mam nadzieje,ze ten watek pomoze komus w przyszlosci, bo ktos napisze plaza piaszczysta ale nie wspomni o kamieniach u zejsciu do morza:)

Dzieki wszystkim za zdjecia :)
          • isabeau Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 16:52
            Kurczaczku, a może ta plaża przypadnie Ci do gustu?
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2779581,2,1,piaszczysta-plaza.html
            Dla znawców plaż natomiast zagadka - gdzie się ona znajduje?
            • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 16:58
              Isabeu!!! Plaza idealna!!! o taka wlasnie chce!!!
              • isabeau Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 21:51
                No widzisz - trzeba było pojechać do... Turcji ;)
            • Gość: vvv Plaża ładna... ale na obrazku IP: *.ists.pl 30.06.11, 17:20
              Plaża na zdjęciu podobna do tej na której się "przemęczyłem" tydzień w ubiegłym roku. Wszedzie tylko pioch i pioch, pod palmami, na brzegu, w wodzie. Żadnych kamyczków, muszlek. Zestaw do snurkowania był tam zupełnie nieprzydatny ;)
              • Gość: Janika Re: Plaża ładna... ale na obrazku IP: 194.181.22.* 30.06.11, 18:01
                Kurczaczek, mnie po prostu wydaje się , że Ci którzy tak bardzo zachwalają plażę Kleopatry to są to osoby , które mają jako takie rozeznanie w plażach tureckich - bo ona na WARUNKI TURECKI naprawdę JEST piaszczysta :). Podejrzewan , że gdybyś troszkę bardziej zagłębiła się w lekturę forum o Turcji , albo zajrzałabyś na stronkę Isabeau to uniknęłabys rozczarowania , albo do Turcji w takim wypadku nie wybrałabyś się . I jeszcze jedno , wydaje mi się ważne dla kogoś kto tak jak Ty pragnie trochę pozwiedzać i zobaczyć coś więcej niż polski BAłtyk - jadąc gdzieś nie można mieć oczekiwań typu - żeby było jak nad Bałtykiem , albo - myślałam , że to będzie jak np. nad Śniardwami, itd, itp. Ja wiem , że Ty chciałaś sobie spacerować tak jak po POLSKIEJ plaży , ale to Turcja i trzeba może było dać się porwać klimatowi tamtego miejsca. Piszesz , że nie było pogody i ... SIEDZIAŁAŚ w hotelu. Ja po prostu nie wierzę . Siedziałaś w hotelu mogąc tyle fajnych miejsc zobaczyć ?
                Dodam jeszcze tylko, że przy takim nastawieniu i oczekiwaniach, Rodos z pewnością też Cię rozczaruje...
                • kurczaczek_a Re: Plaża ładna... ale na obrazku 30.06.11, 18:37
                  Janika no wiec tak:
                  Nie nie mam jakis ogromnych wymagan, po prostu chcialabym aby plaza byla ladna z piaskiem, taka po ktorej pochodze z 2h, pomocze nogi, wskocze do morza poplywam. Polskie morze jest okey ale brakuje jednak koloru wody i tych palm.
                  Masz racje gdybym moze bardziej sie zaglebila wybralabym inne miejsce.
                  Co do pogody. Bylam od 12 Maja Alanya, bardziej w Kestel. Kto byl powinien pamietac.Pierwsze 3 dni wiało, około17stopni. Niestety zabralam tylko jedna bluze ciepla i kurtke jeansowa w ktorej spedzilam wszystkie ranki i wieczory,Po 3 dniach sie rozpogodzilo w dzien bylo okolo 3 -4h ladnie slonecznych ze nawet dalo sie polezakowac, po czym nadchodzil wieczor i zimno juz trzeba bylo wskakiwac w bluze, O drineczku nad morzem moglam pomarzyc bo bylo za zimno. Niedziela byla ciepla ale zero slonca same chmury, po czym 2-3 dni bylo ladnie ale jak wspomnialam tylko w ciagu dnia i to najwyzej 3-4 h, ze wzgledu na to siedzielismy w hotelu , nawet sie nie oplacalo jechac do miasta bo i tak musielibysmy w jakims barze siedziec w srodku zamiast na ladnym tarasie. Bylismy na jednej wycieczce, targu i tam bylo ladnie cieplo. Takze chcialam do maximum wykorzystac chociaz te kilka godzin slonca ale niestety przez kamienie nawet nie poplywalam:(
                  No urlop mi sie dosownie nie udal:((znajoma para byla w tym czasie w side i byli strasznie opaleni, ponoc mieli lepsza pogode a przeciez wcale tak daleko nie bylo).

Stad moj post, bo byc moze inne osoby maja podobne ,,wymagania,, do mnie :) I wcale nie jechalam z nastawieniem chce by byl to baltyk czy cus.Tylko chcialam ladnej Piaszczystej plazy:)

Ale ja jestem jeszcze pozytywnie nastawiona stad pytam gdzie jeszcze bo zbieram ostro na nastepna wycieczke jeszcze w te wakacje. Ale tym razem nie chce takich niespodzianek;) Takze meksyk czy dominicana odpada do nastepnego roku i pozostane na ,,europejskich,, standartach typu balearics czy canary islands:)
                  • agni73 Re: Plaża ładna... ale na obrazku 07.07.11, 15:59
                    Przed wyjazdem zawsze warto poszukać informacji na temat miejsca, do którego zmierzamy. Gdybyś to uczyniła, wiedziałabyś, że na południu Turcji w maju pada, że pojęcie "piaszczysta plaża" nie oznacza w Turcji piasku o strukturze pudru, a drobny żwirek. W niektórych biurach podróży, np. w Itace mają próbki piasku z wybranych plaż, więc warto sprawdzić. Poza tym w Alanyi i okolicach jest wiele ciekawych miejsc do zobaczenia, jeśli nie dopisze pogoda pozwalająca na plażowanie.
                • Gość: Anka Re: Plaża ładna... ale na obrazku IP: *.inowroclaw.mm.pl 27.07.11, 23:55
                  Jeśli masz rację i Kleopatra jest piaszczysta, to strach pomyśleć jak wyglądają inne plaże...
              • Gość: vvv nie dodałem, że to było w Turcji IP: *.ists.pl 30.06.11, 18:29
                :)
            • yokooo Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 04.07.11, 15:02
              isabeau napisała:

> Kurczaczku, a może ta plaża przypadnie Ci do gustu?
              > fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2779581,2,1,piaszczysta-plaza.html
              > Dla znawców plaż natomiast zagadka - gdzie się ona znajduje?

Forumowi znawcy plaż dyskretnie zamilkli, a mnie strasznie ciekawi gdzie znajduje się ta przepiękna plaża.... Isabeau, please.... ;)))))
              • isabeau Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 20:59
                Oczywiście w Turcji, okolice Çeşme, a plaża nazywa się Złoty Piasek czyli po turecku Altınkum :)
    • Gość: ja Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 30.06.11, 18:26
      Takiej to wszystko przeszkadza ... a to to a to siamto, bleeeeee !!!!!!!!!!!!!!!
      Bardzo dobrze, że pogody nie miałaś ...
      • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 18:47
        Dzieki bardzo:(

Mialam wybor i zle wybralam, okey moja wina ale czemu od razu ktos jest zlolsliwy? Czy ja napisalam,ze turcja jest brzydka?kultura ohydna, okropne zabydki, obrzydliwe hotele?? no bez przesady!
        Ja jak jade na wycieczke to nie lubie zwiedzac, za przeproszeniem 4 litery polozyc nad lezaku, pochodzic brzegiem morza , wyjsc do baru napic sie drinka, ewentualnie 1-2 wycieczki byleby nie za daleko. Niektorzy lubia spedzac 3 dni w autokarze by popatrzec na ruiny zamku czy jakies tam gory przez godzine dwie a ja nie.Czy to czyni mnie zla osoba ,ze ktos mi zyczy złej pogody???

Nie mam dzieci, jeszcze studiuje, jak bede emerytka bede miala czas na zwiedzanie bo za stara bede na seksi stroj kapielowy. Ciezko pracuje, ucze sie pilnie by zdobyc wysokie oceny i jeszcze zaoszczedzic na wakacje gdzie posadze swoje 4 litery na piasku pod palmami i ktos ci powie ,takiej to wszystko niepasuje. Tak niepasowaly mi kamienie i chcialam sie podzielic z kim innym!
        • maoko Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 30.06.11, 20:00
          Nie chce się czepiać, ale piszesz, że byłaś w Kestel - to czy faktycznie korzystałaś z plaży Kleopatry? Plaża ta od strony Kestel jest gdzieś 7-8 km w stronę centrum i ma tylko około 2 km długości. Jest piaszczysta, choć nie miałki piasek (żwirek bardziej) i wejście do wody raczej też takie samo, choć już po kilku krokach jest głęboko.
          • Gość: radekk Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 30.06.11, 20:11
            Jakie kamienie kobieto,wystarczylo pojsc z 10 m w morze i kamienie sie koncza
            • Gość: te-ze Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.11, 20:37
              do: kurczaczek-_a
              Przeczytałem Twojego posta i się zastanawiam czy Ty rzeczywiście byłaś na plaży Kleopatra w Alanyi czy coś Ci się pokręciło. Ja byłem we wrześniu ubiegłego roku w hotelu Grand Zaman i chodziłem na plażę Kleopatra wejściem nr 7 ( obok starego cmentarza .Plaża jest szeroka piaszczysto-żwirkowa ,zejścia łagodne do morza .Nigdzie nie widziałem żadnych kamieni ani na plazy ani w morzu . Chyba że w tym sezonie przywieziono te kamienie na plażę .
              • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 01.07.11, 13:20
                Nasz hotel to Maritim Alantur byl i tak bylam na tej plazy tez, wchodzilismy wejsciem zaraz kolo jakiegos aqua parku, jakby ktos sie przeszedl cala plaza to by widzial te kamienie, piasku tam nie tylko zwirek caly czas.

Ja napisalam swoja opinie. Jak wam sie podoba tam to okey, mnie sie nie podobalo. Nie lubie zwiru pod nogami i tyle. Moze komus sie post przyda. Ja tam na pewno nie wroce.I tyle. I na pewno nikomu Turcji nie polece. Chyba,ze mojej babci :)
                • dokto Dlaczego upraszczasz? 01.07.11, 13:46
                  Byłaś na jednej plaży a już nie chcesz polecać Turcji?
                  • kurczaczek_a Re: Dlaczego upraszczasz? 01.07.11, 13:56
                    Tak nie polece znajomym na pewno. Nie upraszczam, poczytaj moje wczesniejsze wpisy zanim zaczniesz generalizowac.

Simon ladnie wkleil linki do zdjec chyba 5 plaz i kazda ma kamienie nawet na tym zdjeciu.
                    Jedni sie ciesza z kromki z margaryna inni wolą z serem i szynka.Kazdy ma inne upodobania. Ja sie wypowiedzialam wczesniej i tyle.

A tak po za tym tak zglosilam reklemacje w biurze! Agentka wyslala mnie do kraju o ktorym gowno wiedziala i tyle.Zwrocilam im uwage by na przyszlosc mnie bardziej poinformowali bo to oni polecili mi Turcje. Przeprosili i tyle.
                    • dokto Re: Dlaczego upraszczasz? 01.07.11, 14:08
                      Poczytałem wcześniejsze wpisy i nie znalazłem Twoich relacji z innych plaż tureckich, oprócz komentowania zdjęć.

Ale przyznasz, że wyjazd był kształcący? Chociażby w tym wzgledzie, że teraz widzisz jak różni ludzie rozumieją pojęcie piaszczystej plaży, nie tylko agenci z BP.
                      • kurczaczek_a Re: Dlaczego upraszczasz? 01.07.11, 14:34
                        dokto jak napisalam wczesniej nie wiele tez zwiedzalismy przez pogode, wybacz ale jaki sens szukania innych plaz gdy za oknem wieje i leje?
                        • dokto Re: Dlaczego upraszczasz? 01.07.11, 17:32
                          Powiadasz, że zwiedzałaś niewiele.
                          Coś tam jednak wiemy dzięki Twojej relacji - że w połowie maja na Riwierze tureckiej pogoda może dać się we znaki ;)
                    • Gość: ao Poleć do Tunezji IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 00:24
                      moze plaża Ci się spodoba
        • Gość: mob-os Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 18:37
          Nie obrażaj starych ludzi.Jestem 60+ i mam wiele optymizmu do ludzi i świata.Byłam na plaży Kleopatry 13 lat temu ,bylam zachwycona ciepłą wodą i wcale nie najgorszą plażą.Trzeba przygotować się do wyjazdu i poczytać obecnie w dobie internetu o miejscu do ktorego się udajesz. Ale ponieważ co roku w rożnych miejscach wypoczynkowych spotykam mlodych rocznikiem ale starych mentalnie to nie dziwię się twojej reakcji.Zapewne nie dodałaś że nie było schabowych i muzyki disco polo. Pozdrawiam i więcej optymizmu "staruszko"
    • Gość: jasi Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.ck.polsl.pl 01.07.11, 13:42
      Ja myślę, że powinnaś napisać reklamację do biura podróży
    • Gość: agaelgam a skoro już ktoś poruszył temat IP: *.171.83.163.static.crowley.pl 01.07.11, 14:15
      to jak jest w Konakli? Pierwszy raz jadę do Turcji. Czy powinnam zabrać specjalne buty do wchodzenia do wody?
      • wojtek33 Re: a skoro już ktoś poruszył temat 01.07.11, 16:07
        Gość portalu: agaelgam napisał(a):

> to jak jest w Konakli?

np. tak:
        www.panoramio.com/photo/22796004
        www.panoramio.com/photo/37542958
        www.panoramio.com/photo/50496060
        www.panoramio.com/photo/49004371
        W google earth są miliony takich zdjęć i nie jest trudno znaleźć swój hotel i jego okolice.
    • Gość: Gość Ewa Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 22:33
      A tak blisko, kurczaczku, miałaś ładną plażę w Incekum - oddalonym o 24 km od Alanyi. Wiem co czujesz, bo też się w tym roku rozczarowałam plażą w Avsallar - bo wąska i piaszczysto-żwirkowa. Ale mogłam podjechać do mojej ulubionej plaży w Incekum.
      A w Incekum jest super plaża - wprawdzie nieco ciemniejszy od naszego nad Bałtykiem, ale za to prawdziwy, gorący piasek!
      Plaża miejscami szersza, długa, można iść i iść brzegiem morza, a fala oblewa Ci stopy... Och, marzenie. Aż żal, że mnie tam już nie ma - kilka dni temu wróciłam do domu.
      Byłam tam też w zeszłym roku i teraz już wiem, że tam będę wracała. Dla mnie jest tam jak w raju. Bo mam wszystko co jest mi potrzebne by wypocząć. Cieplutkie morze w kolorze turkusowym, gorący piasek, łagodne zejście do morza, palące słońce (taka pogoda jest w czerwcu i później). Daleko od brzegu w morzu jest jeszcze dość płytko, więc z przyjemnością patrzyłam na taplające się w wodzie dzieci.
      Można znaleźć muszelki - przywiozłam stamtąd kilka.
      Jeśli chcesz to mogę Ci przesłać kilka zdjęć tej plaży, które osobiście zrobiłam jeszcze kilka dni temu. Pozdrawiam.
      • kurczak48 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 03.07.11, 08:40
        Kurczaczku !! To Ty pewnie byłaś na innej plaży Kleopatry ;) ( może jest druga ) , ja wróciłem z Alanii 15.06 ( a nie był to mój pierwszy raz ) i jestem z tej plaż zadowolony , na mojej plaży kamieni nie było , piasek grubszy jak nad naszym morzem , ale bez przesady że to żwir i kamienie , a szukać tam takiego piasku jak u nas , to tak jak byś szukała w Turcji hotelu w którym serwują schabowe ;)
        • Gość: Nati Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 03.07.11, 08:53
          No właśnie też się ciągle zastanawiam ... gdzieś Ty kobieto byyyyyyyła? Bo napewno nie była to plaża Kleopatry. Już 5 raz z rzędu lece do Turcji i nigdy w życiu nie miałam kamieni przy zejściu do wody, nie mówiąc o używaniu butów. Nikogo w butach rownież nie widziałam, a latam w lipcu więc ludzisków tam jak mrówek. Pełno małych dzieci bawiących się nad brzegiem. Moi rodzice również latają do Alanyi i tata który nie przepada za leżeniem, ciagle spaceruje wzdłuż brzegu morza. Właśnie go zapytałam czy aż tak się źle spaceruje. Popatrzył na mnie i zrobił wielkie oczy .... nie ma zadnych kamieni a piasek pod stopami jest bardzo przyjemny.
          Sorki ale jak się czyta co za glupoty wypisujesz, to .....
          • wojtek33 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 03.07.11, 10:27
            Gość portalu: Nati napisał(a):

> No właśnie też się ciągle zastanawiam ... gdzieś Ty kobieto byyyyyyyła?

A nie tu:
            www.panoramio.com/photo/12717639
            (kliknij w zdjęcie by zobaczyć oryginalny rozmiar)
        • yo_witka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 03.07.11, 12:12
          Koś tu wcześniej napisał że nigdzie w Grecji, Turcji czy Tunezji nie ma takich plaż jak nad Bałtykiem - co do Turcji się zgodzę ale dla mnie w Tunezji bardzo pachniało bałtykiem - piasek na plaży był bielusieńki, łagodne zejście do morza, białe muszelki itp. Od Bałtyku różniło się tylko temp. wody :))
          Może więc sprawdź Tunezję? Ta plaża o której ja mówię to okolice Monastiru - hotel Thalassa Village Skanes - sam hotel również wart polecenia
          • kurczak48 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 03.07.11, 19:08
            Byłem w Nabeul (Tunezja) , plaża piękna , piasek też .......ale może Kurczaczek ma delikatne (już nie polskie ) stópki , więc pozostaje mu tylko nasz Bałtyk ;)
            • Gość: Apropos Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.11, 19:35
              Po co Ci nawet piękny piasek przy podłej pogodzie ? Poza tym te dzikie tłumy na plażach...brrr
              • Gość: ania w.1 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.11, 19:54
                żwir na plaży Kleopatry to nie największy problem , przez 2 tyg 1-15 czerwca w morzu pływały śmieci :(
                • kurczak48 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 03.07.11, 20:16
                  Ja też byłem w tym samym czasie i śmieci nie widziałem , pod koniec była dość wysoka fala , ale u mnie śmieci nie było , nie wiem o jakie śmieci chodzi .
                  • Gość: lol Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 20:48
                    zobaczcie sobie na mapie gdzie lezy ten hotel. Plazy Kleopatry to ona nawet nie widziala. Jej hotel jest przy plazy po drugiej stronie wzgorza-i to 5 km od wzgorza!
                    • Gość: ania w.1 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.11, 06:55
                      nie wiem czy to do mnie było to ,,ona,,,ale wyjasnię jeśli jednak było by do mnie ,mój hotel BiG bLue był zeczywiście 5 km od plazy Kleopatry,ale co dziennie bus hotelowy woził mnie na plażę Kleopatry (taki standard hotelu że leżaki i parasole były gratis i tu wielki plus ) i co dziennie spacerowałam na całej jej długośc(i od wjazdu do miasta - Havana Club do jaskini) i żeby nie było niejasności gdzieś w połowie trzeba było wyjść na promenadę,bo nogi zapadały się w żwirze i nie dało sie iść) w drugim tygodniu były fale jak diabl i przy pierwszym wejściu straciłam okulary słoneczne :)i,ale w pierwszym nie - a śmieci jakie pływały to reklamówki, jakieś odpadki żywności i itp - pierw myslałam,że to śmieci ze statków wycieczkowych, ale chyba jednak było ich za dużo, więc nie wiem do dziś skąd pochodziły. Co do butów do pływania całkowicie się nie sprawdzały zwirek wpadał do butów i ranił stopy
                      • Gość: ania w.1 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.11, 07:08
                        a jakby kogoś to interesowało to nalepsze miejsce na plaży Kleopatry jest przy jaskiniach - nie ma tam żadnych płyt skalnych i kamieni sam zwir - polecam, bo i tak Plaża Kleopatry jest w dalszym ciągu najładniejszą plażą miejską w Turcji (jaką widziałam) a grubość żwiru/grubego piasku jest uzalezniona od tych co go tam nawożą :) więc jednego roku jest ładniejszy innego brzydszy - pozdrawiam
                        • Gość: sandra00 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 07:30
                          Na plaży Kleopatry byłam tydzień temu , właśnie niedaleko jaskini D... , faktycznie przeżyłam szok może i piasek był tego się nie czepiam ale ilość ludzi mnie przeraziła , wyobrażałam sobie to całkiem inaczej dobrze że wybrałam hotel z własną prywatna plażą , wogóle te hotele w centrum Alanyi to porażka , jeden na drugim i jeszcze basenik upchną !!! hi hi
                          • Gość: ania w.1 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.11, 07:36
                            jak może przerażać Cie ilość ludzi w mieście - chyba to normalka - zapraszam na plażę do Sopotu pod Grand (oczywiście w piękny ciepły dzień - nie dzisiaj bo pochmurno) palca nie ma gdzie wcisnąć, natomiast między Sopotem a Kamiennym Potokiem pustawo - to jest normalka, dla każdego cos miłego :_
                            • koniczynka777 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 04.07.11, 08:58
                              Przesadzacie.Plaza Kleopatry w Alanii b. mi sie podobala.
                              Ale ze Alania ciagnie sie dlugo,byc mzoe wozili Was w inny jej odcinek niz ja korzystalam.
                              ja mieszkalam w pieknym Hotelu w centrum TacPremier:)Jezeli komus nie podoba sie taki hotel to juz nie wiem czego szuka.
                              Na plazy smieci zadnych nie widzialam,czysciutko,piasek byl,zawieral drobne kamyczki,ale nie slyszalam by komus to przeszkadzalo.Fajnie masowaly stopy.W butach dow ody nikt nie chodzil,a kapaly sie nawet malenkie dzieci.
                              Ludzi sporo ale na pewno mniej niz na plazy np. we Wladyslawowie.Pogoda piekna,fale w2 tygodniu przybraly na sile,piekny widok:)i jaka frajda.
                              • Gość: lol Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 10:27
                                kurczaczek moze widziala plaze kleopatry ale na folderze w biurze podrozy. Jej hotel lezy po drugiej stronie wzgorza-5km od niego. Gdyby autorka postu sprawdzila sobie SETKI opini o hotelu i zobaczyla na google map gdzie lezy to wiedzialaby, ze od plazy Kleopatry dzieli go ponad 5 km. Jak mozna jechac nie wiedzac gdzie, a potem wrocic i zakladac watek na temat, o ktorym nie ma sie pojecia...
                                • Gość: A.S. Fajna plaża. IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 11:25
                                  I nie ma co narzekać, zawsze mozna było liczyć na wolne miejsca na leżakach pod parasolem. My takich nie mamy.
                                • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 13:44
                                  Jak mozna byc tak pustym i napisac takiego posta. A taksowki, dolmusze nie istnieja? To co ,ze hotel byc 5km oddalony? wzielismy dolmusz tam, pomysl zanim napiszesz, to nie takie trudne..
                                  • Gość: ! Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 13:53
                                    ty pomysl malkonentko. trzeba byc pustym i ograniczonym zeby przed wyjazdem nie poczytac opinii o hotelu i nie obejrzec zdjec Plazy Kleopatry-ktorych sa tysiace!
                                    • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 16:48
                                      Wlasnie problem w tym,ze czytalam i czytalam, i wszystko okazalo sie klamstwem. No ale Ty chyba lubisz kamienie i zwir bo w jakiejs fabryce pracujesz i dadza ci chlep z margaryna i cieszysz sie jak glupi. No coz ja mam wieksze wymagania, mnie sie nien podobalo i tyle.
                                      • Gość: ! Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 17:38
                                        co za porownanie LOL -nie dziwie sie, ze nie potrafisz wybrac miejsca z odpowiadajaca ci plaza skoro jestes taka ignorantka: "No ale Ty chyba lubisz kamienie i zwir bo w jakiejs fabryce pracujesz i dadza ci chlep z margaryna i cieszysz sie jak glupi" LOL

w fabryce, a raczej na zmywaku to pracujesz ty
                                        Poza tym smieszne jest to, ze do ciebie nie dociera, ze ktos woli inny typ plaz niz ty
                                        bylam na xxx plazach, a plaze Kleopatry uwielbiam i tyle.
                                        • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 17:44
                                          Smieszna jestes Ty :) I nie rozumiem w drugą strone, mnie sie tam nie podobało i tyle, co ci w tym przeszkadza? Jak Tobie sie podoba to ok, ja nie lubie zwiru i tyle. Podzieliłam sie swoja opinia i tyle.
                                          • Gość: ! Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 17:57
                                            przeszkadza to tobie czego dobitynym przykladem jest to jakze "trafne" parownanie: "No ale Ty chyba lubisz kamienie i zwir bo w jakiejs fabryce pracujesz i dadza ci chlep z margaryna i cieszysz sie jak glupi. No coz ja mam wieksze wymagania, mnie sie nien podobalo i tyle. "

Jezeli komus sie podoba plaza Kleopatry to wg ciebie to oznacza, ze ten ktos pracuje w fabryce i z "chlepa" z margaryna cieszy sie jak glupi.
                                            A jak sie komus plaza Kleopatry tak jak i tobie nie podoba to juz wszystko wg ciebie jest ok i to oznacza, ze ktos ma wieksze wymagania. Nie mozesz zrozumiec tego, ze kazdy ma inne oczekiwania i to co dla ciebie jest chlebem z szynka dla innego bedzie tym twoim "chlepem" z margaryna.
                                            • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 19:18
                                              Zrobilam blad w jednym slowie a Ty nie masz nic bardziej błyskotliwego w zanadrzu to bedziesz caly czas pisac o tym?:) Coż , nie zabłyslas :)

Zrobilam małe porownanie, pracujesz w jakiejs fabryce i masz stopy pewnie zaniedbane to i nie czujesz bólu:) Jak tak bardzo ci sie ta plaza podoba to tam sobie jezdzij co roku i tyle. Mnie sie tam nie podobało :) Zal ci,ze ludzie maja wieksze wymaganie a Ty sie cieszysz jak glupia ze zwiru???
                                              • Gość: ! Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 19:57
                                                i znowu nie dotarlo, wiec jeszcze raz, moze w koncu zrozumiesz, ze to, co dla ciebie jest piekne dla innego moze byc okropne i nic nie warte. Pojmij to w koncu i nie ciesz sie jak glupia z drobniutkiego piasku na plazy bo ludzie maja wieksze wymagania-a tobie pewnie zal pracownico fabryki lub zmywaka:DDD
                                              • Gość: vvv kurczaczku, stare kury powiadają IP: *.ists.pl 05.07.11, 21:50
                                                skoro wejdziesz między wrony musisz krakać tak jak one ;)
                      • Gość: Nati Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 04.07.11, 19:47
                        Jak to mówią ... złej baletnicy nawet rabek przy spódnicy przeszkadza ... :(((((((((((((((
                        Boże ... uchowaj nas od takich narzekających turystów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 04.07.11, 21:47
                          Moj hotel byl oddalony o 5km ale wzielismy dolmusz do miasta i pojechalismy zobaczyc slynna plaze. I tak jak ktos wczesniej napisal nogi sie zapadaly nie dalo sie isc. Bolało. Nasza prywatna plaza byla odkaminiana i piasek byl nawieziony ale nie bylam nia zachwycona i chcialam zobaczyc ta slynna. I nie zachwycila.

Dlaczego od razu ktos musim napisac o mnie zle??? Mi sie nie podobalo podzielilam sie i tyle. Jejku jak lubicie zwir to tam jezdzcie! Jak ktos wspomnial jest naworzony wiec byc moze zdarzyl sie grubszy. Ja nie pracuje w fabryce i nie mam stop jak kamienie,ze nic nie czuje. Lubie chodzic przy brzegu jak woda obmywa stopy lubie plywac a tam sie poprostu nie dalo bez bolu. No takie moja wrazenie a teraz mnie "ukamieniujcie" :)
                          • Gość: martolinka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 178.219.119.* 05.07.11, 19:30
                            Z reguły nie krytykuję ludzi, ale jak czytam, że ktoś nie pojechałby do Turcji bo "zamiast piasku jest żwirek" i szuka miejsc ze względu na miękkość piasku a nie poznawanie innej kultury, zwiedzanie nowych miejsc, zmianę klimatu... To proponuję ZAMÓWIĆ SOBIE KILKA WORKÓW ULUBIONEGO PIACHU, ROZSYPAĆ PRZED DOMEM, NADMUCHAĆ BASEN I NA OKRES URLOPU POZOSTAĆ NA PODWÓRKU:)
                            • Gość: Nati Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 05.07.11, 20:09
                              Brawo brawo ... super to ujęłaś :)
                              Oby jak najmniej takich turystów w Alanyi, co to tylko narzekają i nic im się nie podoba :(
                          • kurczak48 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 05.07.11, 19:35
                            Kurczaczku !! Nikt Cię tu nie będzie kamienował , ale musisz też zrozumieć że w bardzo dużym procencie ta plaża turystom się podoba , takim którym się nie podoba jest znikomy procent i w tym przedziale jesteś właśnie Ty , wiec nie będziesz tłumaczyć tej dużej większości że ta plaża jest do niczego .

Kleopatrze się podobała :)
                            • Gość: :D Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 20:01
                              kurczaczek nie pojmuje co sie do niej mowi i twierdzi, ze ktos komu plaza Kleopatry sie podoba to pracuje w fabryce, ma zaniedbane nogi i cieszy sie z "chlepa" z maslem. Szkoda dyskutowac z tak pusta osoba.
                            • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 06.07.11, 03:02
                              No i pisze caly czas ,ze jednym sie podoba innym nie. Mnie sie nie podobalo, wyrazilam swoja opinie tutaj, byc moze komus sie przyda ale nie trzeba od razu na mnie wskakiwac. Panna ,ktora nawet wlasnego nicka nie ma (lol,!,czy inne :D ) dostala ode mnie glupie porowniania bo sie sama o to prosila no wybaczcie.

Kilku moich znajomych przyznalo mi racje ,kilkoro stwierdzilo,ze im sie podobalo.Ale nikt nie rzucil sie na mnie jak tutaj. Jedni mi dziekowali za rady bo prawie tam pojechali a trafili juz gdzies podobnie inni stwierdzili,ze wcale nie bylo tak zle.Kazdy lubi co innego. Ja posta napisalam by inne osoby wiedzialy i tyle. I wiecej juz sie tutaj nie wypowiem,bo szkoda czasu mojego bo i tak sie znajdzie zatwardzialy/la zwolenniczka zwiru ,ktora zaraz mnie zwyzywa:))

W Turcji mnie juz nikt nie zobaczy i tyle. No chyba,ze bede miec 50-tke i bede chciala zwiedzac. Pakuje powoli sie na nastepne wakacje za miesiac, tym razem plaza sprawdzona kilkakrotnie ,nawet na google street view:)))
                              • Gość: sandra00 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 07:27
                                Oczywiście możesz się wypowiadać i pisać co chcesz , każdy ma do tego prawo ! Czytałam jednak Twoje wypowiedzi i nie rozumiem dlaczego akurat tak krytykujesz Turcję będąc tam tylko raz w nie bardzo reprezentatywnej miejscowości , na plaży w okolicach Kastel która nie jest plażą Kleopatry , w hotelu raczej miernym i w maju w którym w Turcji nie ma upałów . Jestem osobą po 30 - stce byłam na różnych plażach na świecie i wiesz mi plaże w Turcji nie są najgorsze , a sama plaża Kleopatry na której w tym roku byłam pierwszy raz nie podoba mi się ale napewno trzeba przyznać że jest na niej piasek i jest czysto , natomiast w okolicach Kastel , Mahmutlar plaże są inne . Nie jestem na emeryturze ale uważam że będąc w obcym kraju należy coś zwiedzić żeby poznać jego kulturę ! A Turcja nie jest dla emerytów , wystarczy wybrać w miarę luksusowy hotel , który zapewni Ci takie rozrywki i imprezy że nie będziesz się nudzić , na takich dyskotekach jak w Turcji nie byłam w Polsce , bo tam poprostu się bawią .... A jak wybrałaś się do Turcji w Maju no to pogoda napewno nie była za ciekawa - polecam od drugiej połowy czerwca !!! Ja wróciłam tydzień temu był już to mój 5 pobyt w Turcji pierwszy w Alanyi , napewno za rok też będzie Turcja ! W sierpniu wybieram się na Dominikanę będę mieć porównanie !
                                • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 06.07.11, 14:51
                                  Sandra najwidoczniej przeczytalas jedna moja wypowiedz bo gdybys czytala calosc to zauwazylabys, ze wpisalam nazwe hotelu, to 5-cio gwiazdkowy hotel z prywatna plaza 4 basenami, 4 barami i 3 restauracjami.... na hotel zlego slowa nie powiedzialam bo nawet wystawilam pozytywna opinie wczesniej bo tu bylo bez zarzutu. Jak piszesz hotel oragnizuje program.Fakt oragizowali zabwy konkursy, ale jak wczesniej napisalam, ale dla osob po 40stce albo dla dzieci , niektore byly ciekawe niektore nudne ale ilez mozna siedziec w hotelu,wybaczcie. Co do pogody bylam wczesniej nawet tu na forum pytac o pogode , i dostalam odpowiedzi ,ze lepszej nie moglibysmy sie spodziewac, slowem nikt nie wspomnial,ze moze zdarzyc sie deszcz. Mielismy kilka miejsc do wyboru i wybralismy Turcje wlasnie ze wzgledu na opinie i wypowiedzi.

Po drugie na Turcje zlego slowa rowniez nie powiedzialam. Nawet napisalam,ze piekny kraj i byc moze w przyszlosci go zwiedze ale w chwili obecnej chcialam tylko za przeproszeniem 4 litery na plazy wylozyc a te nie zachwycily. Kestel mial plaze nie zaciekawe toz wybralismy soe do tej slynnej...ale ile razy mam sie powtarzac???? Na dyskoteki nie chodze bo nie lubie, wole spokojny pub. Prosze wez przeczytaj najpierw wszystkie moje wypowiedzi zanim cos napiszesz bo widze,ze w wiekszosci ktos bazuje na jednej czy dwoch i tyle.

• Gość: pogromca kurczakow Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.upc-d.chello.nl 07.07.11, 17:48
                                    > . Jak piszesz hotel oragnizuje program.Fakt oragizowali zabwy konkursy, ale jak
                                    > wczesniej napisalam, ale dla osob po 40stce albo dla dzieci , niektore byly ci
                                    > ekawe niektore nudne ale ilez mozna siedziec w hotelu,wybaczcie

bo jak sie jest w twoim wieku, w pelni sil, to sie zwiedza i poznaje kultury. emeryci i dzieci siedza w hotelach i sprawdzaja strukture piasku. i dla nich trzeba organizowac zabawy i konkursy jak piszesz.

po 50ce bedziesz zwiedzac? gratulacje logiki :/
                              • Gość: Nati Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 06.07.11, 10:37
                                I całe szczęście, że do Turcji już nie polecisz ...
                                Oby jak najmniej takich skwaszonych turystów :( co to im wszystko przeszkadza, zawadza i nic się nie podoba ... paszoł won z Alanyi !!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: :D Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 10:47
                                rzeczywiscie szkoda z toba dyskutowac bo dalej nie rozumiesz o co chodzi
                                kurczaczek nie pojmuje co sie do niej mowi i twierdzi, ze ktos komu plaza Kleopatry sie podoba to pracuje w fabryce, ma zaniedbane nogi i cieszy sie z "chlepa" z maslem. Szkoda dyskutowac z tak pusta osoba.
                                • Gość: Polak z Polski Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 19:08
                                  taka jest większość udzielających się na forum mieszkańców UK, niestety
                              • Gość: zwiedzająca Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 23:08
                                kurczaczek_a napisała:
                                >W Turcji mnie juz nikt nie zobaczy i tyle. No chyba,ze bede miec 50-tke i bede chciala zwiedzac.<

Osobliwa filozofia życiowa. Czy ten niezwykle trafny nick kurczaczek_a ma coś wspólnego z wielkością ptasiego móżdżku?
    • Gość: sandra00 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 15:08
      Ja wyczytałam że byłaś w hotelu Maritim Alantur a jemu daleko do standardu 5 gwiazdek !
      • kurczaczek_a Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 06.07.11, 17:36
        ma 4 gwiazki okey, ale oceniany jest na 5 i taka tez moja ocena, nie stac mnie na luksusowy 7dmio gwazdkowy , gdybym jechala do hotelu tylko to bym zostala tutaj w Wielkiej Brytani... teraz to juz Ty sie czepiasz...
    • Gość: Anula05 Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 14:11
      Właśnie wróciłam z Alanyi. Byłam tydzień w hotelu Wasa. Uważam, że Plaża Kleopatry jest mocno przereklamowana. Nie jest tragiczna, ale też nie spełniła moich oczekiwań. Ja też planowałam spacery brzegiem morza, niestety nie było to możliwe, bo nogi zapadały mi się po same łydki. Ciekawa jestem jak ktoś mógł tam spokojnie spacerować. Naprawdę nie dało się. Co innego w Incekum. Byłam tam w zeszłym roku i wspominam do dziś te wspaniałe spacery i zachody słońca...
    • Gość: gawda Gran Canaria / Maspalomas IP: *.emea.ibm.com 07.07.11, 15:24
      Jesli chcesz jasny, drobny piasek - polecam plaze w Maspalomas na Gran Canarii. 4-5km linii brzegowej + dosyc wysokie wydmy - jest super.

www.grancanaria.com/patronato_turismo/Maspalomas.21075.0.html
      • Gość: welcometohell taaa, Gran Canaria ma fajne plaże ale woda 23C IP: *.t-mobile.pl 07.07.11, 16:51
        bo Atlantyk jest tam raczej zimny...

Niestety w tej szerokości geograficznej to chyba tylko Majorka i GC mają dobre plaże
    • Gość: Marek Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.11, 15:48
      Moj sposob na urlop w Turcji ( bylem kilkanscie razy, nie latam tam juz na zwiedzanie, tylko na tygodniowe leniuchowanie):
      Wybieram tylko i wylacznie region Belek (hotele z duzymi ogrodami czy tez lasami piniowymi), hotele 5*, all inclusive, bezposrednio nad plaza.
      Zawsze jestem zadowolony.W tym roku bylem z zona w hotelu Belek Voyage - hotel super,szeroka plaza piaskowo- zwirkowa z przewaga piasku, super delikatne zejscie do wody,
      zadnych kamieni na plazy i w wodzie, a personel hotelowy to nawet plaze grabil.Zawsze chodzilem po plazy i w wodzie boso, nie ma potrzeby ubierac butow wodnych.
      Hotel 5 km od morza, albo przechodzenia tunelem pod droga, aby dostac sie na plaze?
      Lepiej dolozyc 100 Euro,miec 50 m do plazy i nie byc narazonym na plazy na zgielk motoryzacyjny, czy tez na dolmus.
      • simon_r Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! 07.07.11, 22:33
        No tak .. region Belek jest zajefajny... ło matko!!.....
        chyba dla kogoś kto na wakacjach nie rusza się poza hotel i hotelową plażę.
        Bo poza tym to jest to miejsce gdzie dokoła są tylko szklarnie i uprawy bawełny a plaża 100m od hotelowej wygląda mniej więcej tak Plaża 5* hotelu Paraiso Verde sieci Crystal

Hotel 5* mega wypasiony....
        Plaża może i piaskowa ale ten piasek to jakiś taki ziemisty a kawałek za terenem hotelowym syf z malarią.
        • Gość: Marek Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.11, 08:46
          "chyba dla kogoś kto na wakacjach nie rusza się poza hotel i hotelową plażę. " Masz racje, dokladnie tak napisalem. Wole jednak region Belek niz zatloczone Side.Kwestia wyboru.
          A ze za terenem hotelowym juz inny standart - "lo matko"- tak jest prawie wszedzie.
          Poza tym pisze o urlopie, a nie o wakacjach.Dzieci i mlodziez majace wakacje maja z reguly inny punkt widzenia na pewne sprawy.
    • Gość: Tirinti Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 80.50.126.* 07.07.11, 16:10
      W Norwegii czasem są plaże z niesamowitym piaskiem... a w morzu pływająfajne ogromne meduzy.
    • Gość: turysta Trzeba jeździć do Lido di Jesolo we Włoszech IP: *.pzu.pl 07.07.11, 16:11
      Plaża długa i szeoka, a piasek bardzo ciepły - by nie powiedzieć gorący.
    • Gość: evita Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 16:33
      Polecam Tunezję-Sousse-hotel Samara[bardzo krytykowany na forum]nie wiem za co?
      Plaże,piasek-super bialutki mocno gorący,zejście do morza długie i łagodne.Spacerować można wzdłuż brzegu,kilometrami-ŻYC NIE UMIERAĆ-czego więcej chcieć.
      A na wyjazd polecam pozytywne nastawienie,wygonić muchy z nosa-Aleluja i do przodu.
      W Turcji większość plaż kamienistych,z większym lub mniejszym żwirkiem-ALe JAKI PILING DLA CIAŁA-SPA lepsze od łazni tureckiej.
      • Gość: anka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 19:10
        uwazaj bo kurczaczek ci zaraz wmowi, ze masz zaniedbane cialo bo pracujesz w fabryce i dlatego potrzebujesz zrobic peeling
    • Gość: Kawiarka Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.agora.pl 07.07.11, 16:34
      Dlatego warto poczytać nieco o kraju/regionie do którego się wybieramy. Tureckie plaże też są bardzo zróżnicowane - to jednak wielki kraj... w jednym regionie są piaszczyste, w innym nie...
      Następnym razem proponuję poświęcić 15-20 minut na małą "lekturę" - zaoszczędzi Ci to rozczarowań i przykrych wspomnień.

A co do polskiego morza to się zgodzić nie mogę. Nie cierpię go. Nuda - tylko knajpy z żarciem i nic więcej; ludzie nieprzyjemni (nie to co górale;)); ciężko o dobrą pogodę, a przede wszystkim wysokie ceny nieadekwatne do proponowanych warunków i bród na plaży. FUJ.
    • Gość: ### Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.cluster-h.websense.net 07.07.11, 17:50
      ###
    • Gość: Kubuś Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.wlnet.com.pl 07.07.11, 22:58
      Monsanto
    • Gość: tam_byłem Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.pkp.wroc.pl 08.07.11, 08:12
      Chyba trochę przesadzasz. Owszem są kamienie i przy dużej fali są kłopoty z wchodzeniem do morza. Ale ciepła woda i możliwość "kołysania się na fali" rekompensuje wszystkie niedogodności. A jesli chodzi o plaże to polecam Portugalię, wybrzeże Algavere, w szczególnosci miejscowość Portimao. Cudowne szerokie, piasczyste plaże (przy odpływie szerokość plaży przekracza 200 m), klifowe wybrzże, skały i groty.
      • Gość: gość Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 00:50
        tylko woda ma 19 stopni C tam
        • Gość: iza Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 12:07
          Polecam plaże w ZEA. Super mięciutki, jak mąka piaseczek, fajne zejście - bardzo dlugo jest płytko. Cudownie ciepła woda przez cały rok. I te małe krabiki chowające się w piasku. Bajka...
    • Gość: wifi Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.toya.net.pl 02.09.11, 09:13
      kurczak ma rację. Na plażowanie polecam inne kraje. Alanya najbardziej podobna do Czarnogóry jeśli chodzi o plaże, wygląd i klimat.
    • Gość: KnUr Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: 158.75.49.* 02.09.11, 14:02
      fajna plaża jest w Incekum hotel PEGASOS Royal-Resort - długa plaża i piaszczysta
      • Gość: tete Re: Plaza Kleopatry... tragiczna! IP: *.tvgawex.pl 03.09.11, 18:29
        czego tak czepiacie się plaży Kleopatry? Kilka dni temu wróciłem - hotel Kleopatra Dreams Beach. Plaża to naprawdę drobniutki żwirek. Dużo petów, ale to nie wina plaży. Hotel miał na plaży bar z napojami objętymi AI. Co z tego, że na plażach w Polsce lepszy piasek, skoro wszystko pozostałe sto razy gorsze?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka