Dodaj do ulubionych

Czy nosicie opaski ?

IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 18:51
Jestem ciekawa czy nosicie opaski na ręce (w hotelach, gdzie są takie wymagania) ? Mnie po pierwsze takie opaski przeszkadzają (mam często uczulenia), a jak wiadomo zdjąć je nie jest łatwo a po drugie źle mi się to kojarzy np. ze znakowaniem czy kolczykowaniem zwierząt ;). Słowem - po dłuższej dyskusji z obsługą, jeszcze nigdy nie dałam się zakolczykować
Obserwuj wątek
    • Gość: gtw Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 03.08.11, 19:16
      lepsza opasta niż pieczątka jaką ci przystawili na czole
      • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 19:27
        Czy jesteś pod wpływem ?
    • Gość: gość Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.11, 19:28
      chyba szukasz problemów tam gdzie ich nie ma...
      • voyager747 Re: Czy nosicie opaski ? 03.08.11, 19:39
        nosimy i nie kłócimy się z obsługą, poza tym są hotele gdzie nie wszyscy goście mają ALL i co wtedy ?
        • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 19:57
          wtedy noszę obrączkę na klapku.... przymus obraczkowania (jak kazdy przymus źle na mnie działa) to dla mnie to głupi zwyczaj. Fajnie wygląda takie obrączkowanie przy recepcji :trzask-trzask i kolejna ofiara oznakowana ;). A szczególnie jest to bezsensowne gdy cały hotel jest AI
          • voyager747 Re: Czy nosicie opaski ? 03.08.11, 20:23
            gdy cały hotel jest ALL, to może ktoś spoza hotelu przyjść, nie wiem takie mają pomysły i tak to działa.
            • Gość: MImoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 20:28
              W hotelach, w których byłam ochrona była bardzo skuteczna (myślę że w Turcji to dośc powszechne) i takiej ewentualności nie było
      • Gość: mimoz jeden Czy nosicie podpaski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 19:41

Mojej sąsiadce wytatuowano w hotelu na czole literę B - jak blądynka.
        Uważaj!
    • lenka856 Re: Czy nosicie opaski ? 03.08.11, 20:14
      mnie one zupelnie nie przeszkadzaja i nie kłócę sie z recepcjonistka bo nie wiedze w tym sensu, ten tydzien czy dwa to nie problem
      • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 20:31
        Jeśli nie przeszkadzaja to nie ma problemu - mnie przeszkadzają. Rozumiem, że jakby w hotelu wpadli na pomysł kolczykowania w uchu, to też byście to potulnie przyjęli :)
        • voyager747 Re: Czy nosicie opaski ? 03.08.11, 20:54
          nie, tego byśmy nie przyjęli
          • kolpik124 Re: Czy nosicie opaski ? 03.08.11, 21:30
            Nie wszędzie są opaski, rok temu na Kos nie mieliśmy, może dlatego, że hotel był na zadoopiu i nikt obcy raczej się nie kręcił.

Swoją drogą odmowa zakładania "nie bo nie" w imię jakiejś wymyślonej ideologii jest żałosna.
            • Gość: kaja Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 23:56
              Zawsze znajdzie się jakiś snob co twierdzi ze jak zapłacił to on rządzi i opaski nie będzie nosił. Bo nie.
              Ja bywałam w wielu hotelach tam gdzie były opaski obowiążkowe to nosiłam i bez przesady ,na fotkach ją widać - no i co z tego,uczulenie na co?
              • voyager747 Re: Czy nosicie opaski ? 04.08.11, 00:32
                ja robię tylko fotki krajobrazów i zabytków, to się nie martwię o opaskę :)
              • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 06:37
                Nieuważna osóbko - informowałam, że mam czułą skórę i to mi przeszkadza szczególnie przy myciu i nie ma nic wspólnego ze snobizmem. Za każdym razem jest to przyjmowane ze zrozumieniem przez obsługę hotelową i przyjmowane za normalne (kto tu się kłóci ?). Problem jest jednak w tym, że ludzie bezrozumnie przyjmują pewne nakazy, często absurdalne uważając, że jak ktoś "każe" to on "musi" i całe stado idzie za przewodnikiem..... :) - jak widać do takich należysz. Piszę szczególnie o sytuacji, gdy nie ma żadnego powodu do noszenia opasek bo cały hotel jest ALL.
                • Gość: zeberka Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 04.08.11, 09:15
                  A ja uważam, że nie jest to bezsensowne nie chodzi tu tylko o All w hotelu, ale jakby tak nie daj boże ktoś zasłabnie poza hotelem i nie ma dokumentów to chyba można po opasce stwierdzić z jakiego jest hotelu i w ten sposób pomóc. Są dużo gorsze nakazy np. nie wrzucanie papieru do muszli w Grecji i też trzeba sie dostosować.
                • joanna_poz Re: Czy nosicie opaski ? 04.08.11, 09:21
                  Piszę szc
                  > zególnie o sytuacji, gdy nie ma żadnego powodu do noszenia opasek bo cały hotel
                  > jest ALL.

wtedy powodem jest to, żeby uniemożliwić korzystanie z AI turystom spoza tego hotelu, nie wpadłeś na to?

to nie jest kwestia bezrozumnego przyjmowania nakazów, ale dostosywania się do pewnych reguł.
                  jak Ci każą pasy zapiąć w samolocie to też dyskutujesz że Ty nie będziesz, jak całe stado..?

tak przy okazji, przypomniał mi się hotel w Turcji, gdzie opasek nie było i pewna pani (z Polski) zrobiła w recepcji awanturę i aferę, że ona ZAWSZE opaski dostawała i tu tez chce i co to za hotel bez opasek....:) jednym słowem nie dogodzisz
                  • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 16:18
                    joanna_poz napisała:

> wtedy powodem jest to, żeby uniemożliwić korzystanie z AI turystom spoza tego h
                    > otelu, nie wpadłeś na to?
                    Zadaj sobie trochę trudu, żeby przeczytać co wcześniej napisałam - w hotelach w których byłam mysz z zewnątrz się nie prześlizgnie. Ochrona jest bardzo skuteczna. Jeśli jest to kompleks z różnymi usługami i opcjami to inna bajka - kolczykowanie zrozumiałe
                    • Gość: Magda Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.static.sitel.net.pl 06.08.11, 15:54
                      Rozumiem, że skuteczność ochrony polega na legitymowaniu gości na podstawie paszportów i sprawdzania z listą gości :D No, bo skoro opasek nie noszą hihi... Mnie osobiście bardziej by drażniły kolejki do kontroli przy bramie hotelowej po każdym wyskoku na wieczorny spacerek. Dodam, ze ja rownież jestem alergikiem ale nie aż takim by silikonowa opaska mnie uczulała ;P a po pierwszej allce z powodu przeszkadzania przy myciu biorę zawsze frotte nadgarstnik tenisowy i ubieram go pod prysznic. A wyklócanie się o taką bzdurę na recepcji jest żałosne. Ot, co.
                      • alicja_z Re: Czy nosicie opaski ? 06.08.11, 19:21
                        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Rozumiem, że skuteczność ochrony polega na legitymowaniu gości na podstawie pas
                        > zportów i sprawdzania z listą gości :D No, bo skoro opasek nie noszą hihi... M
                        > nie osobiście bardziej by drażniły kolejki do kontroli przy bramie hotelowej po
                        > każdym wyskoku na wieczorny spacerek.

Problem opasek mnie zupełnie nie interesuje jak kto chce to niech nosi albo i nie; ale co do skuteczności ochrony to źle rozumiesz. We wszystkich hotelach w których byłam, przez bramę wchodzisz okazując kartę magnetyczną, którą się dostaje. Od strony plaży ochroniarze bardzo skutecznie rozpoznają kto jest z hotelu a kto jest obcy - nie do mnie pytanie jak to robią. W Turcji byłam 6 razy - w żadnym nie wymagano opasek a pomysł żeby opaska zastępował identyfikację osoby jest absurdalny. Załóż sobie opaskę w Polsce zamiast nosić dowód osobisty :p
                        • Gość: MechaniK Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.internetia.net.pl 06.08.11, 19:42
                          > W Turcji byłam 6 razy - w żadnym nie wymagano opasek ...
                          W BB i HB faktycznie nie wymagają.
                          Uciułaj raz na ALL.
                          • alicja_z Re: Czy nosicie opaski ? 06.08.11, 20:05
                            Gość portalu: MechaniK napisał(a):

> > W Turcji byłam 6 razy - w żadnym nie wymagano opasek ...
                            > W BB i HB faktycznie nie wymagają.
                            > Uciułaj raz na ALL.

Widać, że masz słabą orientację (po co zabierasz głos ?). Wszystkie 6 hoteli były AI
                            • Gość: MechaniK Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.internetia.net.pl 06.08.11, 20:45
                              Mam dobrą orientację. Jestem hetero.
                              > ...Wszystkie 6 hoteli były AI...
                              Masz rację, sprzątaczki nie noszą opasek w hotelach AI. Pomyliłem się faktycznie ;)
                              • Gość: gt Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 06.08.11, 20:51
                                masz jakiś problem pajacyku?
                              • alicja_z Re: Czy nosicie opaski ? 06.08.11, 21:15
                                Gość portalu: MechaniK napisał(a):

> > ...Wszystkie 6 hoteli były AI...
                                > Masz rację, sprzątaczki nie noszą opasek w hotelach AI. Pomyliłem się faktyczni
                                > e ;)

Ty się nie pomyliłeś, ty po prostu nie masz kompletnie wiedzy i znajomości rzeczy dotyczących Turcji. To forum turystyczne więc nie pisz na tematy o których mało wiesz. W bardzo wielu hotelach AI w Turcji nie ma zwyczaju noszenia opasek.
                        • voyager747 Re: Czy nosicie opaski ? 06.08.11, 22:49
                          A ja byłem 5 razy i we wszystkich hotelach wymagali opasek, zapewne byłem w tych tanich. Podobnie było w innych krajach: w Meksyku, w Kenii, w Grecji itp.
                • Gość: Gość Ewa Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 21:03
                  Wybacz... strasznie głupie i bezsensowne to twoje tłumaczenie. Myślę, że chcesz zwrócić na siebie uwagę tym wpisem na forum - zaistnieć na forum. Byle czym zaimponować, byle tylko zaistnieć na forum. Ale niestety, nie zaimponowałaś.
                  Co do opasek w hotelach: taki w Turcji panuje zwyczaj i nie słyszałam - choć do Turcji jeżdżę na urlop co rok - by ktoś się sprzeciwił zakładaniu tych opasek. Nie jest prawdą że one przeszkadzają czy uwierają ,bo zawsze można poprosić by recepcjonista zapiął tę opaskę nieco luźniej.
                  Wyobrażam sobie jaki mieli ubaw pracownicy recepcji - "damulka" z Polski nie będzie nosić opaski!
                  Jeśli nie potrafisz zaakceptować tego zwyczaju z opaskami, to nie jedź do Turcji - wolna wola, przecież nikt cię nie zmusza.
                  Wybacz, ale śmieszne to twoje wywody...
                  • Gość: żal Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.11, 21:37
                    Ona nie chciała zaistnieć na forum ani zaimponować,
                    ona raczej chciała sprowokować innych aby również nie nosili opasek,
                    podsunęła taki pomysł i myślała, że znajdzie zwolenników, ............
                    a tymczasem została wyśmiana i wykpiona.
                    Ciekawe czy pani "doktór" jest blondynką???? (jak myślicie?)
            • Gość: Eve Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 00:21
              w zeszlym roku na Krecie tez nie mialam opaski,bo w hotelu byla tez opcja HB,na poczatku musialysmy noscic z kolezanka karteczke z recepcji ze mamy all,a potem za kazdym razem barman sie pytal z ktorego jestesmy pokoju gdy tylko porosilam o cos do picia.To bylo meczace,jestem za opaskami!
    • Gość: Arya Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.rdpoland.eu 04.08.11, 10:15
      Przecież są hotele gdzie są różne opcje wyżywienia (HB, all, czy tylko śniadania), a nawet w hotelach tylko all mogą być różne wersje tej opcji (ultra lub zwykła) i wtedy bez opaski jest trudno skorzystać z tego co Ci przysługuje, bo jak np barman będzie wiedział czy masz płacić za drinki czy masz je gratis.
    • Gość: MechaniK Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.internetia.net.pl 04.08.11, 11:20
      Rozumiem twój problem.
      Moja dziewczyna też ma upławy jak nosi opaskę. Obsługa hotelowa jest pełna współczucia i zrozumienia.
      • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 16:19
        Ja też chyba rozumiem Twój problem. Czy chcesz o tym porozmawiać ? (jestem lekarzem....)
    • Gość: kola Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.ip.netia.com.pl 04.08.11, 11:21
      mogę Ci powiedzieć w którym hotelu nie zakładają opasek, ale jest to hotel na Thassos:)))))
    • marghot Re: Czy nosicie opaski ? 04.08.11, 12:38
      dla mnie Twoje zachowanie i dyskusje z personelem hotelu nt. noszenia opasek, to zwykłe awanturnictwo i rozszczeniowość
      Czytając uwaznie opisy hoteli zamieszczone w katalogach bp, informacja o koneiczności noszenia opasek jest.
      Uwazam zatem, ze jesli Tobie to nie odpowiada, po prostu nei wybieraj tego hotelu albo nie krozystaj z opcji All
      • Gość: dermatolog Sugestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 13:21

Powinnaś podróżować indywidualnie i mieszkać w droższych hotelach.
        Do czasu poprawienia się sytuacji finansowej pozostań w domu.
        • Gość: Mimoza Re: Sugestia IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 16:13
          Logika nie jest Twoją mocną stroną - nic nie wiesz o mojej sytuacji finansowej.
    • Gość: jojo Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.ck.polsl.pl 04.08.11, 14:37
      Ja nie noszę, płacę potem za wszystko ale za to jaki komfort...
      Debilny temat i pytanie
      • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 16:10
        Szalenie mi się podoba jak ktoś uważa temat za debilny i na niego odpowiada :).
        Hasło do krzyżówki:
        osoba odpowiadająca na debile tematy (na 5 liter...) xxxxx
        • Gość: pryszcz na dupie Głupiutkie, cieniutkie pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 20:15

Sądzę, że jesteś z lekka egzaltowaną pindą (opcjonalnie głupawą) ktora
          dzieli włos na czworo i zadaje retoryczne pytania. Słusznie ktoś wyzej
          napisał - jeden z twoich wynurzajacych się problemów to brak kasy.
          Lataj z dermatologiem o głupawa mimozo.
          • Gość: bryza65 Re: Głupiutkie, cieniutkie pytanko IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 21:46
            Pryszczu na dupie masz zaje fajną ksywkę i w pełni popieram to co napisałeś:)))).
            Mimozo skoro jesteś lekarzem to poproś jakiegoś kolegę (jeśli takowego posiadasz) lekarza, który był pilniejszym studentem od Ciebie o skierowanie do specjalisty od ucisku w dekielek.
            Z przebiegu tej dyskusji wynika, że jest Ci niezbędny:))))
    • Gość: abc Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 23:29
      e tam, ja zawsze wyciagam rekę po opaskę. Od razu sie lepiej wyglada. Po powrocie do domu tez jej od razu nie zdejmuje, nawet jak sie troche napis wytrze - takie miłe wspomnienia mam a i najwazniejsze nie jedna osoba zawiesza na niej wzrok.
      • Gość: obróżka Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:11
        Ja sobie po powrocie zakładam trzy opaski różnokolorowe.
        Wszyscy mi, qrva, w pracy zazdroszczą. Tez by tak chcieli.
        Mimozie życze załozenia sobie dopasowanej ekologicznej
        opaski na szyje i ewentualne skoczenie z krzesełka.
        O jedną blond będzie mniej. Alleluja.
    • Gość: ewa Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.11, 09:32
      normalnie żenada to forum
      • Gość: all inclusive Turcja pod strzechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 09:37

Wycieczki coraz tańsze więc polskie kretynki ruszaja w drogę.
    • Gość: kacha Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.11, 14:39
      chyba kolezanka ma problem z zastosowaniem sie do zasad innych.
      jestem ciekawa czy w zyciu zawodowym do szefa tak powie-Ze nie zrobię tego czy tego bo nie i koniec...
      po co robic problemy tam gdzie ich nie ma??? kazdy niemal hotel ma opaski i wyraznie w folderach bp jest napisane "wymagane jest noszenie opasek "
      • kasiasz5 Re: Czy nosicie opaski ? 05.08.11, 15:14
        Zazdroszczę Ci,że nie masz większych problemów w życiu,niewiem czy Ci się tak bardzo nudzi-gdybyś tę energię przekuła na pracę ludzie byliby zdrowsi-ponoć lekarz z Ciebie.Chociaż to takiego matoła w życiu nie chciałabym trafić.
      • Gość: Mimoza Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.11, 15:18
        Dziękuję za nieliczne rzeczowe opinie, nawet jeśli nie pokrywają się z moim poglądem. Ten temat był bardziej testem na sposób i umiejetność odniesienia się forumowiczów do poglądów, z którymi trudno się utożsamiać....To był eksperyment :).
        Odpowiedzi wykazały, że wiele piszących osób nie jest w stanie skonstruować logicznej konstrukcji myślowej i posługiwać się zborną argumentacją. Zdumienie wzbudza też stopień agresji wielu piszących, prostactwo i brak tolerancji dla poglądów innych, choć słowo "piszących" jest tu semantycznym nadużyciem.
        Pozdrawiam wszystkich miłośników Turcji niezależnie od noszonych opasek czy ich braku :)
        • Gość: Ella Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.internetia.net.pl 05.08.11, 17:47
          > ... To był eksperyment ...
          Sratadrata :)))
          Napisałaś głupotę, obśmiano cię, usiłujesz 'zachować twarz'.
          Taka z ciebie 'lekarka' jak z Turcji Europa ;)
        • joanna_poz Re: Czy nosicie opaski ? 09.08.11, 08:30
          > wiele piszących osób nie jest w stanie skonstruować log
          > icznej konstrukcji myślowej i posługiwać się zborną argumentacją.

Ty faktycznie nie byłas w stanie.
    • Gość: ojojoj Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.08.11, 15:32
      Nie nosimy na rece bo przeszkadzaja w opalaniu- nosimy gdzies przy sobie i pokazujemy na żądanie
    • Gość: Ja Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.136.246.94.ip4.artcom.pl 05.08.11, 18:55
      Kolejna durna baba załozyła kolejny głupi wątek.
      Jak ci opaski przeszkadzają ... siedź w domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Cat Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 20:14
      Pytanie faktycznie od czapy, jak komuś przeszkadzają opaski to po prostu nie powinien korzystać z all inclusive i po kłopocie. Po co takim bzdetem absorbować innych, tysiące turystów ze wszystkich krajów co roku nosi opaski i nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił z tego problem.
    • Gość: tete Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.tvgawex.pl 11.08.11, 20:09
      Mimoza ma rację. Mnie opaski na ręce też przeszkadzają, więc najczęściej noszę je na innej części ciała. Jest jednak z tym związana inna niedogodność - co jakiś czas w hotelu muszę ściągać spodnie, aby ją (tj. opaskę) pokazać. BTW, pomysłodawca tego wątku powinien leczyć się na nogi (na głowę już za późno).
      • Gość: A.S. Re: Czy nosicie opaski ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 13:32
        Wszyscy noszą tylko polaczki już kombinują jak by się o tego wymigać. Najlepiej to wybierać hotele gdzie sie takich opasek nie stosuje a zwłaszcza w opcji HB. I problem z głowy albo z dupy. A najlepiej to nigdzie nie jeżdzić, bo nigdzie nas nie lubią. Taka jest prawda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka