Dodaj do ulubionych

Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybiera?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 10:35
Ponawiam pytanie bo hotel ma dobrą - dość niską cenę i sama wykupiłam tam wypoczynek. Czy naprawdę nikt z Was tam się nie wybiera?? Piaszczysta plaża przy hotelu, baseny, zjeżdżalnie, oferta wygląda atrakcyjnie i cenowo i jakościowo. Poprzednia nazwa hotelu Annabella Beach ale teraz hotel został przebudowany i ma być otworzony na sezon 2012 właśnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 23:33
      Mnie też zainteresował ten hotel i właśnie dziś wykupiłam tam pobyt od 08.06, na dwa tygodnie, wylot z Warszawy. Same Incekum jest pięknym miejscem: ma jedną z najpiękniejszych plaż na Riwierze Tureckiej - piaszczystą, dość szeroką i długą, cieplutkie i czyściutkie morze w pięknym turkusowym kolorze, świetny dojazd do niezbyt odległej Alanyi. Wiem, bo jeżdzę do tej miejscowości od dwóch lat i jestem tym miejscem zauroczona.
      No a hotel Annabella Diamond? Nie byłam w nim ale z pewnością koło niego przechodziłam i z tego co słyszę i widzę na zdjęciach z oferty niektórych biur podróży - wygląda super! Właśnie podobno kończą się tam prace wykończeniowe po dużym remoncie hotelu, bo hotel był przebudowany na nowocześniejszy i teraz jest oferowany nie jako 4*, lecz jako 5*. Wobec tego - może do zobaczenia:)
      • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 23.03.12, 08:26
        Nareszcie ktoś!!!!!!!!!:)) super dziękuję, za odpowiedź:) Cena jest rewelacyjna a ja miałam wrażenie że wybieram się tam tylko ja z rodziną :) Cieszę się, że Wy też tam lecicie. Mam nadzieję, że to dobry wybór. Co prawda obejrzałam tylko wizualizację hotelu a nie zdjęcia z realu ale nowo wybudowany powinien oferować wysoki standard, zgodny z opisem. Plaża w opisie piaszczysko żwirowa ale też sobie "wydedukowałam", że jednak musi być piaszczysta, bo to Incekum :))) Odezwij się jeśli możesz na maila gazetowego bella2012@gazeta.pl, nie chcę publicznie zanudzać wszystkich:))) pewnie się spotkamy chociaż dla was będzie to końcówka a dla nas początek ale dobrze podzielisz się wrażeniami, mam nadzieję, że dobrymi.
        Pozdrawiam
        i do zobaczenia
        • Gość: Kasii Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.multi-telekom.pl 14.06.12, 09:40
          witam!my także lecimy do tego hotelu ze znajomymi 04.07.!!!pozdrawiam
          • kasiastem12 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 14.06.12, 21:34
            witam!Ja też lecę do tego hotelu z rodziną 04.07 z Katowic.
      • Gość: Gość Ewa Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 00:39
        Odezwijcie się, jeśli będziecie tam w czerwcu. Pozdrawiam.
        • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 20.04.12, 14:55
          Będzie tam duża grupa od 06.06 do 20.06 jakieś 60 osób.
          To pewnie sie spotkamy.
          • Gość: Bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: 91.233.185.* 20.04.12, 19:00
            Niestety Jacku ja się z Wami rozminę :( przyjeżdżamy właśnie 20 czerwca. Ewa ma szansę na Wasze towarzystwo.
            Pozdrawiam:)
          • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:54
            Jacku skąd będziecie lecieć, jeśli można wiedzieć? Czy masz może jakieś aktualne wiadomości na temat tego hotelu - czy już jest otwarty. Bo jakoś trudno czegoś się o nim dowiedzieć:) Pozdrawiam.
            • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 21:39
              Lecimy z Katowic. Hotel ma być otwarty od 01.05.2012r.
              Około 15.05. mozna zacząć szukać na niemieckich portalach pierwszych zdjęć.
              W ofercie z polski pierwszy turnus to ostatni tydzień maja.
              W zeszłym roku byliśmy w hotelu, który dobiero zaczynał (nowy) w maju i było wszystko ok.
              Pozdrawiam.

• Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 23:57
                Jacku, dziękuję Ci bardzo za te informacje o hotelu. To dobre wieści:) Uspokoiłeś mnie, bo już zaczynałam się denerwować, że może nie zdążą z otwarciem do początku czerwca.
                Wobec tego do zobaczenia w Annabelli.
                Pozdrawiam.
              • Gość: Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 23:18
                Mam jeszcze do Ciebie Jacku prośbę: jak już coś znajdziesz na tych portalach zagranicznych o tym hotelu, to napisz, bardzo Cię proszę. Pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 20:31
                  Coś znalazłem, poczytaj na drugiej stronie jest zdjęci podobnież z maja z zrobione z hotelu obok nie wygląda to dobrze.
                  www.turpravda.com/tr/alanja/Annabella_Diamond_Hotel___Spa-desc7895.html
                  • Gość: Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 21:33
                    Ale to są chyba zdjęcia tej części Anex ( po drugiej stronie ulicy), bo hotel składa się z 2 budynków: tego 5* przy plaży, i drugiego - Anex, który jest usytuowany przy ulicy (szeroka, w kierunku Alanya) i ten jest obecnie 4*. Widziałam już wiele zdjęć tego hotelu,ale tylko tego budynku. A ten "nasz" budynek przy plaży (5*) wygląda przecież zupełnie inaczej.
                    W czwartek będę już wszystko wiedziała, bo wraca z Turcji jedna pani z biura podróży, która właśnie wizytuje wszystkie hotele które są w ofercie tego biura, w tym także nasz. Obiecała przesłać mi zdjęcia hotelu.
                    Ale plaża wygląda przepięknie, prawda? Suuuper:)
                    Wejdź sobie na stronę hotelu www.annabellahotels.com i popatrz. Strona hotelu w tej chwili jest jeszcze w budowie, ale mam nadzieję, że za kilka dni już będzie czynna. Pozdrawiam. I proszę, odzywaj się w sprawie hotelu. Ja też napiszę jak będę coś wiedziała.
                    • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 15.05.12, 09:56
                      Podobno nasz hotel w budowie z maja :)
                      img.turpravda.com/talk/95/d1/762.jpg
                      img.turpravda.com/talk/f3/8d/761.jpg
                      • Gość: Bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.ejedrzejow.pl 15.05.12, 10:35
                        Jacku a masz jakieś informacje z biura na temat stanu hotelu?
                        • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 15.05.12, 13:40
                          Sprawdzone informacje będę miał po niedzieli.
                          Próbuje złapać kontakt z Rezydentem.
                          • Gość: Bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.ejedrzejow.pl 15.05.12, 13:52
                            To proszę, podziel się nimi :) bo ja dzisiaj dzwoniłam do biura i powiedzieli mi, że to nie możliwe, hotel stoi i tylko DROBNE prace wykończeniowe są w nim robione ale przetłumaczyłam sobie forum tego biura rosyjskiego i to co tam ludzie piszą nie napawa optymizmem więc mam mieszane uczucia.... poprosiłam o podesłanie zdjęć hotelu bo skoro rezydentka tam jest to nie powinno być problemem .... czekam na maila zobaczymy....
                            • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 15.05.12, 14:35
                              Info z biura jest takie, że hotel działa od 1 maja oni sprzedają go od połowy maja.
                              Może być tak, że te zdjęcia są zrobione dużo wcześniej.
                              Na zdjęciach z października widać nadbudówki a nie cały nowy hotel.
                              Nie ma wyjścia trzeba czekać :)
                              • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 23:05
                                Jacku, skontaktowałam się z biurem podróży metintour w Alanyi z prośbą o pomoc i informację w sprawie naszego hotelu. I właśnie kilka minut temu biuro mi odpowiedziało: podobno kończą tam ostatnie poprawki i hotel będzie (jednak) otwarty 01.06. To brzmi optymistycznie:) Byle tylko informacja ta się potwierdziła... Jak będę coś więcej wiedziała, to napiszę. Ty też napisz, proszę, jeśli coś się dowiesz. Może zdobędziemy jakieś nowe zdjęcia hotelu? Pozdrawiam.
                                • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 21.05.12, 11:43
                                  To juz chyba nasz hotel.
                                  img.turpravda.com/talk/ff/c6/773.jpg
                            • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 15.05.12, 14:53
                              Może to jest bardziej realne.
                              www.think2travel.com/europe/turkey/alanya_area/5_106287_hotel/photos.html
                              • Gość: Bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.ejedrzejow.pl 15.05.12, 15:02
                                Nie to są stare zdjęcia hotelu:) widziałam je już w lutym.... pozostaje czekać i być dobrej myśli, ja i tak mam komfortową sytuacje bo Wy lecicie pierwsi więc gdyby coś było nie tak to piszcie, będę miała czas na zmianę hotelu:)
                                Dziękuję i pozdrawiam:)
                                • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 21.05.12, 07:25
                                  To juz chyba nasz hotel.
                                  img.turpravda.com/talk/ff/c6/773.jpg
                                  • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 19:29
                                    No fajnie się prezentuje (póki ci) ten nasz hotelik:) Co słychać, Jacku? Nie odzywasz się. Nie masz jakichś nowych wiadomości o hotelu???
                                    Jacku, mam gorącą prośbę do Ciebie - obiecaj że jak już tam będziesz 06.06 to napiszesz do nas tu na forum - co działa w hotelu, a co nie, i w ogóle... W hotelu ma być WiFi więc jeśli masz coś z WiFi (np. laptop, telefon itp.) to chyba będziesz mógł z tego skorzystać i do nas napisać.
                                    Ja wylatuję 08.06 rano, więc będę baaaardzo ciekawa wszelkich wieści hotelowych. Z góry b. dziękuję i pozdrawiam.
                                    • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 25.05.12, 12:09
                                      Zdjęcia naszego hotelu. Poczytaj forum
                                      ftour.otzyv.ru/read.php?id=182187&p=1440
                                      zdjęcia: www.tophotels.ru/main/gallery_rates/?no_mode=1&_mode=0&categ=1&ID=32108&number=540406
                                      www.tophotels.ru/main/gallery_rates/?id=500264&categ=1&ID=32108&number=540405
                                      Nie jest za ciekawie. Pocieszam się że są to zdjęcia z pierwszej połowy maja.
                                      Pozdrawiam
                                      • bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 25.05.12, 16:41
                                        No nie wygląda to za ciekawie.........mam nadzieję, że zdążą. A Jacku co Twoje biuro na takie rewelacje mówi? Pytałeś ich może o aktualny stan hotelu?

• Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 19:10
                                          Po tych zdjęciach widać że jest postęp.
                                          www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Annabella+Diamond+Hotel+Spa-ch_ub-hid_604701.html
                                          Informacja, jest że wszystko jest OK. Jak zamawiałem w sunfun w grudniu to pierwsze turnusy były od 23maj. Hotel miał działać od 19 maja, ale niema nikogo z naszych na forach, kto by to potwierdził. Jeżeli cos będzie nie tak to muszą zagwarantować hotel minimum takiej samej klasy.
                                          Ale u mnie jest problem, bo nas jest 60 osób.
                                          Pozdrawim.
                                          • Gość: Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 20:17
                                            Jak widzisz są to zdjęcia hotelu z 01.05.2012r. Teraz hotel wygląda znaaaacznie lepiej:) Mam zdjęcia hotelu z 23.05., które otrzymałam od sympatycznej osoby z jednego z polskich biur podróży. Ale nie bardzo mogę je tu zamieścić, bo nie zapytałam tej osoby o zgodę. W sumie jest to 10 zdjęć - pani ta otrzymała je bezpośrednio z Turcji od swojego kolegi tam przebywającego (pewnie rezydenta, ale nie pytałam ją o to). Hotel naprawdę wygląda już super - w ciągu kilku dni bardzo dużo pracy wykonano: położona jest kostka przy hotelu i basenie, balkony są wykończone, w środku w pokojach wstawiane były (23.05) meble (szafy, szafki i łóżka z ładnymi, żakardowymi materacami) - jednym słowem mówiąc "robota im się pali w rękach". I jeszcze raz powtarzam - to było 23.05, a dziś jest 26.05, więc dziś z pewnością też jest postęp w pracach. Patrzę więc na to z optymizmem. Jeśli w takim tempie pracują (a podobno pracują 3 ekipy) , to są duże szanse, że zdążą na czas.
                                            Z informacji otrzymanych z kilku źródeł wynika, że hotel ma być otwarty 01.06. - wtedy hotel przyjmie pierwszych gości.
                                            Byłam wiele razy w Turcji i wdziałam, że Turcy potrafią dobrze pracować: często pracują po kilkanaście godzin non-stop. Więc mam nadzieję, że się "wyrobią" do otwarcia.
                                            A jeśli nawet coś tam będzie jeszcze nie dokończone (oby nie!), to myślę, że zakwaterują nas w tej części już wykończonej, a resztę będą kończyć.
                                            Jacku, nie martw się:) Pozdrawiam.
                                            • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 12:09
                                              Dziękuje za informacje. Ja też myślę, że zdąża, bo widać duży postęp po zdjęciach.
                                              Ja lecę 6.06 po południu to się odezwę w czwartek.
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 14:49
                                                Dobrze, Jacku, super:) Będę czekała na wieści. Dzięki za nowe zdjęcia. W porównaniu z tym co widzę na tych moich - z 23.05 - zdjęciach widać, że jest kolejny, duży postęp w pracach.
                                                Nie przejmuj się opiniami zazdrośników i maruderów. Jest i będzie OK:))) Musi być - bo przecież niedługo lecimy:) i będziemy się cieszyć słońcem, ciepłem i wielkim urokiem tego miejsca! Pozdrawiam.
                                            • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 12:28
                                              nowe zdjęcia. jest ok.
                                              f.otzyv.ru/photoalbum.php?id=56611:6308
                                              • Gość: Tomek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 12:54
                                                Jak to jest ok. to nie mam pytań.Zero zieleni,wszędzie plac budowy.Nawet jak otworzą na czas jedną część to drugą będą kończyć.Wrzaski robotników głośne młoty pneumatyczne i pył wszędzie.Za darmo bym tam nie pojechał.
                                                • bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 27.05.12, 13:11
                                                  Dla mnie też nie jest "OK" jadę z maluchami i chciałabym żeby wszystko na 100% działało jestem załamana........ale zaraz ktoś mi odpowie, że marudzę:( Chcę hotelu jak z obrazka na wizualizacji i mam nadzieję, że do 20tego skończą WSZYSTKO - jeśli nie - wylądujemy u rzecznika praw konsumenta chyba albo w sądzie! Macie może podobne doświadczenia? Ktoś z Was był w podobnej sytuacji??
                                                • Gość: Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 14:39
                                                  Tomku - straszny zazdrośnik z ciebie wychodzi. Nie stać cię na pobyt w takiej klasy hotelu, więc... dokopać innym, którzy tam będą wypoczywać. Oj nie ładnie, nie ładnie... Jestem pewna, że "za darmo" to nawet z plaży - nie tylko z hotelu - nie mógłbyś skorzystać, bo teren hotelowy wraz z częścią plaży z pewnością będzie odgrodzony.
                                                  A pisząc o terenie - od razu widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Teren jest piękny, zielony, a plaża w tym miejscu to jedna z najpiękniejszych plaż na całej Riwierze Tureckiej! Wiem, bo znam to miejsce bardzo dobrze - od trzech lat wypoczywam właśnie w Incekum/Avsallar, ostatnio w niezbyt odległym od tego miejsca hotelu Aska Baran, a poprzednio hotelu Alara. Dlatego właśnie wybrałam to miejsce i ten hotel.
                                                  Może w tej chwili przy naszym hotelu plaża nie jest jeszcze zagospodarowana, ale za kilka dni na pewno wszystko się zmieni.
                                                  Więc nie klep głupot tylko po to by jątrzyć.
                                              • bozis2502 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 27.05.12, 21:56
                                                Witam Was wszystkich ktorzy wybieraja sie do Annabelli. Ja rowniez wybieram sie tam. Wylatujemy 27.06 i bedziemy tam 2 tyg, takze mam nadzieje, ze sie przynajmniej z niektorymi z Was sie spotkam:). Powiem szczerze, ze zaczynam sie denerwowac, czy prace zostana wykonczone na nasz przyjazd. Ja bylam w zeszlym roku w tym hotelu, bylo wspaniale i dlatego zdecydowalam sie na wyjazd w to samo miejsce . MIejmy tylko nadzieje, ze prace zostana wykonczone do naszego przyjazdu i jezeli tak to moge Was zapewnic, ze bedziecie bardzo zadowoleni i bedziedzie chcieli ponownie tutaj wrocic:). Pozrowienia i jestesmy w kontakcie
                                                • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 22:33
                                                  Witaj, bozis2502 - piszesz że byłaś w tym hotelu w zeszłym roku. Czy to znaczy, że ten budynek który teraz widzimy (na nowych zdjęciach) stał już w zeszłym roku, tylko teraz jest gruntownie przebudowywany??? W biurach podróży nie mogłam się o to dopytać: jedni mówili że budynek już był tylko jest całkowicie przebudowany, w innym - że to zupełnie nowy budynek.
                                                  A może byłaś, ale nie w tym, tylko w tej części Anex - po drugiej stronie ulicy? Napisz, proszę, bo jestem bardzo ciekawa.
                                                  W zeszłym roku, i w poprzednim, chodziłam po tej plaży idąc brzegiem morza z hotelu Alara w Incekum (jak wiesz jest to piękna plaża, ciągnąca się kilometrami), i z pewnością byłam w okolicy tego hotelu, ale tam hotele są niemal jeden obok drugiego i nie zna się nazw wszystkich hoteli. Natomiast na pewno przechodziłam koło tego budynku Anex - jest przy ulicy, więc jak się idzie poboczem drogi to trudno na niego nie trafić. Jesienią 2011r. był podobno odremontowany i teraz ma 4*, a nie 3*.
                                                  Ja też - jak pisałam już wyżej -wybrałam Incekum ze względu na tę piękną plażę i cudne cieplutkie, turkusowe morze. Pozdrawiam:)
                                                  • bozis2502 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 27.05.12, 22:44
                                                    Czesc Ewa. Ja bylam w czesci Anex, ale stolowalismy sie i korzystalismy z plazy w czesci Main. Te dwa hotele przynaleza do siebie, tylko Anex posiadala basen i znajduje sie po drugiej stronie ulicy- przejscie podziemne, a Main polozony jest przy samiutkiej plazy. Hotel istnial i teraz zostaje przebudowany. My wiedzielismy , ze hotel bedzie calkowicie odbudowany w trakcie naszego pobytu w zeszlym roku- kelnerzy mowili o tym. Jesli macie wiecej pytan, prosze zadawac Pa
                                                  • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 19:53
                                                    bozis2502, bardzo Ci dziękuję za te informacje. To bardzo miłe z Twojej strony, że odpowiedziałaś:) Ja tak właśnie myślałam - że raczej ten hotel jest budowany na bazie już istniejącego wcześniej budynku. Tylko jakoś, niestety, trochę za późno (moim zdaniem) zabrali się za przebudowywanie i teraz my mamy taki stres, że nie zdążą do naszego przyjazdu... Nie wiem kiedy zaczęli, ale gdyby się wzięli za to np. w lutym lub w marcu (u nich jest przecież ciepło), to dawno by już skończyli...
                                                    No ale cóż... i tak nie jest aż tak źle. U nas z pewnością budowałoby się jeszcze dłużej. Ktoś na forum zamieścił fajny filmik jak to się buduje: dwaj budowlańcy siedzą na posadzce w jakimś remontowanym, "gołym" pomieszczeniu, i palą papierosy, popijają piwko... skąd my to znamy:)
                                                    A teraz mam pytanko odnośnie WiFi w budynkach hotelowych - czy było w obu? Interesuje mnie to bardzo, bo chcę mieć kontakt ze światem, więc zabieram ze sobą netbooka. W opisie hotelu w ofercie biura podróży jest napisane, że WiFi jest. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 28.05.12, 09:16
                                                    Nowa porcja zdjęć. Będzie dobrze.
                                                    f.otzyv.ru/photoalbum.php?id=4770:6329
                                                  • Gość: Jack Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 28.05.12, 10:29
                                                    Tak my rowniez lecimy do tego hotelu od 6.06 2012 bedzie dobrze i tylko takie rozwiazanie dopuszczam do siebie .Bedzie dobrze.Pozdrawiam goraco wszystkich kibicow
                                                  • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 29.05.12, 07:34
                                                    Są postępy.
                                                  • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 19:47
                                                    Dzięki, Jacku - no ty to umiesz człowieka pocieszyć:) Widać że się spieszą, bo postęp faktycznie jest widoczny.
                                                    Czy oni palmy przywieźli i zasadzili przed hotelem??? Jakoś więcej się tych palm zrobiło i wyglądają jakby właśnie były tu wstawione.
                                                    Ale ładniej to wszystko wygląda.
                                                    Jacku, liczę na ciebie jak już tam (w hotelu) się znajdziesz - odezwiesz się? Ja wtedy będę miała dwa dni do wyjazdu, więc będę czekała z niecierpliwością na jakiekolwiek wieści. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.pke.pl 31.05.12, 14:45
                                                    Nie jest dobrze. Podobnież otwarcie przesunęli na 05.06.2012r. (na rosyjskich forach)
                                                    Rozmawiałem z agentką z warszawy i twierdzi że nie mają żadnych informacji o przesunięciach.
                                                    ftour.otzyv.ru/read.php?id=182187&p=1800
                                                    pozdrawiam
                                                  • bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 31.05.12, 17:24
                                                    Jacku a co na to Twoje biuro?? Nadal twierdzą, że wszystko jest OK? Przecież Wy wyjeżdżacie już za chwilkę.....a jak nie otworzą hotelu 5 czerwca to co??? Kurcze.... zróbmy jakąś awanturę ogólną, może zaproponują nam jakiś inny hotel, bez dopłat po cenach takich jak w dniu rezerwacji, ja rezerwowałam w lutym wtedy mieli promocję! Obiecaj Jacku, że jak już dotrzesz to prześlesz mi na maila zdjęcia hotelu, może jeszcze zdążę coś zmienić.... jestem załamana:(
                                                  • Gość: Jacek Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 18:50
                                                    Agentka twierdzi, że mają zapewnienie, że otworzą na czas.
                                                    Nowe zdjęcia z leżakami trochę mnie uspokoiły i ta plaża.
                                                    Liczę, że 06.06 przylatuje wieczorem większość rzeczy zrobią.
                                                    A jak nie to jadę zaraz do Kapadocji na dwa dni i niech się martwią.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • bozis2502 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 31.05.12, 19:34
                                                    Witam Was. Pomimo tego, ze my wylatujemy dopiero 27.06 zaczynamy sie bardzo denerwowac. Dzisiaj wyslalam e- mail do biura podrozy z zapytaniem o hotel, czy cokolwiek wiedza na ten temat, ale jeszcze nie otrzymalam odpowiedzi. Ja mieszkam w Norwegii, takze trudno mi sie kontaktowac telefonicznie. Ja w dalszym ciagu probuje byc optymista i wiem, ze jesli jest wszysko ok, to urlop bedzie super- i tego rowniez Wam zycze. Teraz musimy "cierpliwie" czekac i miec nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Pozdrawiam:)
                                                  • bella2012 Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 31.05.12, 21:11
                                                    Te leżaki rzeczywiście dają nadzieję, poza tym wygrabiona plaża, widać że już bliżej końca. Bozis2502 myślę, że będzie dobrze:) chociaż sama też trochę się martwię...
                                                  • Gość: Gość Ewa Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 21:37
                                                    Wiesz, to że Rosjanie ewentualnie dostaną inny hotel, to super wiadomość. Bardzo bym chciała żeby tak się stało... Nie tęsknię za nimi. Oni chyba mają rezerwacje od 01.06., więc jeśli rzeczywiście jest małe przesunięcie terminu otwarcia hotelu (w co nie bardzo mi się chce wierzyć), to ich biura podróży nie mają innego wyjścia jak przenieść ich do innego hotelu.
                                                    A my mamy jeszcze kilka dni do wyjazdu i wszystko może się zmienić na lepsze - w naszym przypadku są duże szanse że się wyrobią.
                                                    Ja chyba nie dałabym się przenieść do innego hotelu - nie zgodziłabym się na to, bo ten hotel wybrałam nie przypadkowo. Jak już pisałam - znam dobrze tę miejscowość i plażę i chciałam być dokładnie w tym miejscu, a nie w innym.
                                                    Kilka dni temu napisałam e-mail do Wezyra z pytaniem o nasz hotel - czy wszystko będzie OK.
                                                    Odpisali mi, że mają zapewnienie tureckiego menagera, że tak, że hotel będzie otwarty 01.06.2012r. Więc czekam z niecierpliwością tego jutrzejszego dnia - bardzo jestem ciekawa jak będzie.
                                                    Jacku, jeśli dowiesz się czegoś, to napisz - bardzo Cię proszę. Pozdrawiam. I... do jutra.
                                            • aniadc Re: Czy ktoś jeszcze się wybiera do Annabelli? 07.06.12, 16:27
                                              Mam pytanie czy była by możliwość żeby wysłać zdjęcia hotelu na mój prywatny e-mail. Pozdrawiam
    • Gość: Kamila Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 19:27
      Witam!
      Też tam będę od 06.06.-20.06.12, lecę z Wrocławia. Pozdrawiam
      • Gość: Gość Betty Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.warszawa.mm.pl 31.05.12, 21:22
        Ludzie, co wy tak panikujecie ??? Na pewno będzie wszystko ok. i super urlop. Niepotrzebnie się nakręcacie. Pozytywne myślenie to już połowa sukcesu a Wy tu panikę siejecie. Ja też jadę do tego hotelu w czerwcu i zwijam się ze śmiechu czytając te wasze kretyńskie wpisy, sorry, ale takie są:-) Sami zobaczycie, że wszystko będzie w porządku. Życzę sobie i Wam udanego wypoczynku w pięknym, nowiutkim hotelu Annabella:) Jestem pewna, że taki będzie :)
        • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 01.06.12, 08:49
          Ja też jadę do tego hotelu w czerwcu i zwijam się ze śmiechu czytając te wasze kretyńskie wpisy, sorry, ale takie są:-)

Cieszę się, że się dobrze bawisz.....nasze wpisy nikogo nie obrażają a Twój "mądry" już tak. To że się martwimy trochę nie znaczy, że jesteśmy kretynami.
          • Gość: Gość Betty Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.warszawa.mm.pl 01.06.12, 12:43
            No, masz kobieto problem z czytaniem ze zrozumieniem :) Napisałam o wpisach kretyńskich, nikogo nie nazwałam kretynem, to Twoja nadinterpretacja :) Po co straszysz ludzi ? Jadę do tego hotelu, ale nie chciałabym tam spotkać Ciebie z Twoimi problemami. Jak tak się martwisz to każdemu możesz popsuć urlop, a ja razem z moją rodzinką chcę spokojnie wypocząć. Mam nadzieję, że tym razem Twoja interpretacja mojego wpisu będzie zrozumiana właściwie:) Mimo wszystko i Tobie życzę udanego urlopu w tym a może lepiej w innym hotelu:)
            • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 01.06.12, 13:06
              "Wpisy kretyńskie" były również moje, rzeczywiście nie ma podstaw do obaw bo dźwigi przy hotelu to stały element krajobrazu, brak okien i drzwi widoczny na pierwszych zdjęciach do których linka wkleił Jacek też nie powinien niepokoić, luzik....Teraz hotel wygląda lepiej, widać postępy ale na początku nie wyglądało to "różowo". Każdy ma inne podejście do tematu i krytykowanie kogoś tylko dlatego, że się martwi jest dla mnie dziwne, Tobie wszystko jedno innym nie. Pochwal się w jakim terminie będziesz to upewnisz się, że na pewno urlopu Ci nie zepsuję.
              • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.pke.pl 01.06.12, 14:24
                Dodaje następny kretyński wpis.
                Wodę napuścili do basenu.
                f.otzyv.ru/photoalbum.php?id=4770:6329&p=20
                • Gość: Betty Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.warszawa.mm.pl 01.06.12, 14:37
                  Hahahaha, dzięki Jacku !!! Potwierdza się to co pisałam wcześniej- pozytywne wpisy są na wagę złota:))) Jeszcze posadzą roślinność, pomalują trawniki, będzie kolorowo, nowiutko i pachnąco:)
                  I o to chodzi :) Pozdrawiam i wszystkim życzę udanego wypoczynku:)
                • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 01.06.12, 17:05
                  Jacku jak już dotrzesz na miejsce odezwij się proszę:) bardzo zależy mi na aktualnych informacjach.
                  Pozdrawiam
                • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 20:03
                  No i ... stało się - jednak przesunęli otwarcie na 05.06. Dzwoniłam dziś w tej sprawie do Wezyra i pani z tego biura skontaktowała się z menagerem w Turcji, a on potwierdził to przesunięcie.
                  Ale pani z biura podróży nie widzi problemu - przecież ja wylatuję d o p i e r o 08.06. więc według niej nie mam co się martwić.
                  Natomiast ci klienci biura Wezyr którzy przylecą 04.06 mają być zakwaterowani na 1-2 noce w innym hotelu, a później wrócą do Annabelli.
                  Oby tylko termin 05.06 był dotrzymany. Podobno na pewno będzie... Zobaczymy.
                  Na szczęście godzin wylotu mi nie zmienili (odpukać!) i wylatuję z W-wy o 7.25, więc na miejscu będę na obiad:)
                  Jacku, dopóki nie wyjedziesz pisz, wklejaj nowe zdjęcia - my śledzimy te twoje wpisy i bardzo dziękujemy:)))
                  No i oczywiście bardzo liczę na to, że jak już będziesz w hotelu, to opiszesz wszystko. Pozdrawiam.
                  • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 13:55
                    Są nowe zdjęcia. Widać podstawy pod parasole montowane na stałe. Zdjęcia chyba już ostatnie, bo Rosjanin już wyjeżdża. Napisze w czwartek jak będzie fw w hotelu.
                    f.otzyv.ru/photoalbum.php?id=4770:6329&p=20Pozdrawiam
                    • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 17:57
                      Dzięki, Jacku:) Widać, że robi się coraz ładniej. I zieleni trochę przybyło, więc jest przyjemniej.
                      Jeszcze tylko niech uprzątną te śmieci z boku hotelu - ale myślę że do naszego przyjazdu wszystko będzie już posprzątane.
                      Jacku, jeśli w naszym budynku hotelowym nie będzie jeszcze WiFi (może nie zdążą ze wszystkim - nie wiem), to przejdź do tego drugiego budynku hotelowego (Anex) Annabelli gdzie powinno być, i napisz do nas.
                      Ja będę czekała z niecierpliwością na wieści od ciebie.
                      No i jeśli będziesz chciał to napisz gdzie można tam ciebie spotkać - możemy się poznać osobiście i porozmawiać. W końcu tyle tu razem na tym forum przeżyliśmy stresów:)
                      Pozdrawiam serdecznie, życzę ci przyjemnej podróży, no i...samych pozytywnych wrażeń co do hotelu i otoczenia.
                    • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 18:12
                      Acha - jeszcze jedno: prawidłowy link do zdjęć to oczywiście
                      f.otzyv.ru/photoalbum.php?id=4770:6329&p=20
                      Spiesząc się przez pomyłkę dopisałeś "Pozdrawiam" na końcu linku i strona nie otwiera się.
                      Ale i tak dzięki - poradziłam sobie:)
              • Gość: Betty Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.warszawa.mm.pl 01.06.12, 14:27
                Przeczytałam, że przyjeżdżasz do Turcji 20 czerwca. I całe szczęście, że nie będzie okazji spotkać się. Jesteś niegrzeczna i szukasz powodów do czepiania się słów i denerwowania innych. I znów Twoje rozumowanie jest błędne - nic nie pisałam, że jest mi wszystko jedno, ja też chcę mieć dobry urlop (tylko wolę spędzać czas z własną rodziną) i nie chcę martwić się na zapas. A o to, żeby hotel był gotowy niech łamie sobie głowę biuro. Na pewno nie chcą płacić odszkodowań i jeśli będzie zmiana to tylko na lepsze:) Dlatego nie będę na zapas panikować, bo to nadal uważam za śmieszne. Nie będę więcej polemizować z Tobą. Nie szukaj na siłę problemów ani złych intencji, bo nikt Ci źle nie życzy. Udanego urlopu:)
                • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 12:46
                  Witam serdecznie ja z rodzinką 2+1 wybieramy się do tego hotelu 20/06 z Wrocławia ktoś jeszcze w tym terminie?Dziś dzwoniłam do biura i Pani zapewniła mnie że jutro otwierają hotel na 100%:)Jacku widziałam że lecisz lada dzień jak będziesz miał możliwość prześlij jakieś informacje z hotelu:):)
                  • Gość: meggi Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 20:42
                    Ja i moja rodzinka oraz znajomi wylatujemy z Krakowa 23 06.Czy ktoś może leci w tym terminie? My mamy mieszkać w części Aneks.
                  • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 04.06.12, 21:27
                    Ja z rodziną Katowice 20 czerwca 2+2 :) do zobaczenia mam nadzieję. Wy przylecicie na miejsce pierwsi:)

Pozdrawiam
                    • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 09:58
                      My planowo mamy wylot o 7:05 a w jakim wieku masz dzieciaczki?Trochę mnie załamuje widok hotelu ale miejmy nadzieję że do Naszego wylotu będzie już wszystko ok:):)
                      • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 05.06.12, 10:22
                        Nie narzekaj na hotel bo Cię "zjadą" zaraz że pesymizm siejesz:P Ja też się martwię ale mam nadzieję, że będzie dobrze, zakładając, że trawę rozłożą gotową a w środku hotel już jest wykończony, umeblowany i czeka tylko na nas:) Bardzo liczę na info od Jacka on wylatuje do hotelu jutro i pewnie się odezwie.My dotrzemy na kolację dopiero, dzieciaki są małe, 3 lata i 1,5 roku a Wasze? Napisz może do mnie na gazetowego maila może spotkamy się na chwilkę:) na miejscu? bella2012@gazeta.pl
                        • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.pke.pl 05.06.12, 11:31
                          Właśnie Lena od wycieczek próbuje potwierdzić czy hotel działa, ale nikt tel nie odbiera.
                          Na forach piszą, że rosyjskie biura zakwaterowali swoich w lepszych hotelach, kto chciał to na cały pobyt.
                          • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 05.06.12, 11:39
                            :))jesteś Jacku nieoceniony! najlepsze aktualne info zawsze od Ciebie:) Jak będziesz coś wiedział koniecznie napisz proszę:) Dzięki za wszystko co do tej pory:)
                          • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 12:55
                            Jacku to czekamy z niecierpliwością na informacje od Ciebie:)Szczęśliwego lotu:):)
                            • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 16:26
                              Lena się dodzwoniła. Dzisiaj było otwarcie i wszytko działa.
                              Agentka SunFun też potwierdziała że dostali potwierdzenie, że hotel działa i grupy będą kwaterować normalnie bez przesunięć.
                              Napisze po przylocie.
                              Pozdrawiam.
                              Zapraszam do korzystania z usług biura podróży Leny jest sprawdzona i ma przystępne ceny.
                              Można poczytać na forum.
                              • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 05.06.12, 16:29
                                Dobre wieści!!:) Dzięki Jacku w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci udanego lotu w obie strony i super spokojnego wypoczynku:)Podeślij mi jakieś zdjęcia jak już będziesz i podaj namiary na "Lenę" :)
                                Pozdrawiam:))
                                • Gość: jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 16:43
                                  Lena GG 3677857
                                  Sprawdzone biuro polecam
                              • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 20:14
                                Dziwne... Dziś rano i później jeszcze po 16.00 rozmawiałam z panią z biura Wezyr i ona mi powiedziała że niestety - jest kolejne przesunięcie otwarcia hotelu na... 10.06. Nie żartuję!
                                Mówiła że tę informację otrzymali od tureckiego przedstawiciela biura który jest tam na miejscu, w Turcji. I że w związku z tym szukają dla mnie innego, odpowiedniego hotelu na kilka dni, a potem będę mogła przenieść się do Annabelli.
                                Zdenerwowałam się, jutro mają dzwonić i powiedzieć mi co mi proponują. W końcu w piątek rano lecę.
                                Nie wiem więc, która informacja o hotelu jest prawdziwa - czy ta którą ty Jacku otrzymałeś, czy ta którą ja otrzymałam z Wezyra.
                                Zaraz wyślę e-maila do Wezyra z zapytaniem i prośbą o udzielenie ostatecznej odpowiedzi.
                                A póki co - czekam z niecierpliwością na wieści od ciebie, Jacku:)
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 20:34
                                  Tak na forach rosyjskich pojawiło się inf rano, że przesuwają na 10.06.
                                  Dopiero popołudniu dostałem informacje, że otwarto.
                                  Lena próbowała się dodzwonić od rana, ale około 15 dostała informacje, że jest otwarty.
                                  Na forum rosyjskim też pojawiły się informacje, że otwarto dopiero popołudniu.
                                  Agentka z biura też potwierdziła mi to po 16.
                                  Myślę, że otworzyli, bo na tophotel.ru też pisze touroperator że 7 lecą prosto do anabelki.
                                  Ale wszytko okaże się jutro wieczorem.
                                  Jeżeli będziesz miała widomości z biura to napisz.
                                  • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 05.06.12, 21:16
                                    Witam:)
                                    My lecimy od 20.06.2012, mam nadzieję że będzie hotel w pełni działał i spotkamy się:))

• bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 05.06.12, 22:02
                                    No to zrobiło się "ciekawie" oby twoje informacje Jacku były prawdziwe, bo ja już nie wiem w co i komu wierzyć.
                                    Z niecierpliwością czekam na Twoje informacje Jacku z Turcji, jak już dotrzesz na miejsce. Napisz też jak wyglądała droga do hotelu i jak długo jechaliście i na którą dotarliście do hotelu, jestem ciekawa bo jedziemy z maluchami i trochę się martwię jak zniosą podróż. Miło, że zgłasza się coraz więcej osób, które lecą 20 czerwca :) obyśmy tylko wypoczywali w Annabelli a nie jakimś przypadkowym hotelu bo biuro na miejscu "zaskoczy" i wywiezie do innych hoteli....
                  • Gość: kasia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.183.153.246.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.06.12, 17:22
                    Witam.My tez lecimy 20.06 w skladzie 2+1 takze do zobaczenia:)
                    • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 12.06.12, 18:29
                      To super! a skąd wylatujecie?
                      • Gość: kasia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.183.144.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.06.12, 14:24
                        Wylatujemy z katowic chyba o 7.25 w srode rano:)
                    • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 12.06.12, 20:50
                      Kasiu a skąd lecicie??? My z łodzi w składzie 2+1, 2+1, 2+2:))) Do zobaczenia...
                      • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 12.06.12, 20:54
                        Aga, nie wiem czy doczytałaś bo się zrobił "bałagan" w naszym wątku ale pewnie spotkamy się na lotnisku w Turcji, bo wylatujemy w mniej więcej jednym czasie:)

• Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.mofnet.gov.pl 13.06.12, 08:42
                          Bella my mamy samolot 14.15 i Wy chyba podobnie z katowic.... Super zapowiada się wyjazd:))
                      • Gość: kasia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.183.144.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.06.12, 14:25
                        My z Katowic sklad 2+1 i dolaczyli znajomi tez w skladzie 2+1:) takze do zobaczenia
                        • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 21:00
                          Ewo jak możesz napisz czy jest internet w pokojach? Wylatujemy 20/06 o 7:05 z Wrocka:) Pozdrawiam serdecznie
                          • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.10.115.200.dynamic.ttnet.com.tr 19.06.12, 09:35
                            Tak, jest WiFi w pokojach. Póki co - bezpłatne. Pozdrawiam i do zobaczenia w Annabelce. Ja jestem tu do 21.06.
                            • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 10:11
                              Dziękuje Ci Ewo za informacje my mamy wylot o 7 rano więc do zobaczenia w Anabelce:)Będziemy na obiad;)
    • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 06.06.12, 11:24
      Jacku okazało się, że hotel na 100% nie jest otworzony!!!! planowane otwarcie przesunęli na 10 czerwca, ciekawa jestem gdzie Sun&Fun Was zakwateruje, odezwij się proszę koniecznie!
      Co ciekawe biuro twierdzi że hotel działa.....
      • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 06.06.12, 18:14
        Dziś kontaktowałam się z biurem sun&fun za pośrednictwem szpaktravel i otrzymałam informację, że hotel przyjmuje już gości i turyści z Polski również są zakwaterowani w hotelu Anabella Diamond&spa. Nic nie wiedzą, żeby były jakieś utrudnienia.... dziwne:(((....
        Mam pytanko czy z Was leci 20-go czerwca z Łodzi?
        • Gość: ania Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 06.06.12, 20:13
          Zmieniono nam Annabelle na Jasmine Beach Resort. Przylecielismy dzis w poludnie. W Anabelli jakies klopoty z pradem wystapily. Pozdrawiam cieplutko.
          • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 06.06.12, 20:20
            Aniu żaden prąd! Annabella ma zostać otworzona dopiero 10 czerwca.... a czy dopłacaliście do Jasmine? Napisz czy jesteście zadowoleni, w ogóle napisz coś więcej proszę :) na gazetowego bella2012@gazeta.pl Bardzo proszę!
          • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 06.06.12, 20:42
            Jak myślicie jestem w JASMIN bo anabelka nieczynna san fun kłamie?
            Jasmin jutro jak go pozna to coś ocenie?
            Jehałem obok anabelki i jest w budowie.
            Przepraszam z błędy, ale dopiero przyjechałem.
            Jutro agent powie, co dalej to napisze.
            • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 06.06.12, 20:48
              tak Sun&Fun kłamie, i to mnie najbardziej denerwuje, polecieli na maksa, wysłali Was do Turcji wiedząc, że hotel nie działa i skierują Was do Jasmine........to nie jest w porządku. Przyzwoicie byłoby przyznać, że inwestor nie wywiązał się z terminów i zaproponować coś w zamian ale do tego trzeba szacunku do klienta a Sun&FUn ma nas mocno w D. zapłaciliśmy, podpisaliśmy jesteśmy w ciemnej ......Czekamy jutro na informacje od Was z niecierpliwością:) od Was zależy co będzie z nami:)
              Pozdrawiam i dziekuję:)
              • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 21:05
                Super że doleciałeś szczęśliwie:)A rozmawialiście z rezydentem czy mają Was zamiar przekwaterować do Anabelki czy nie?Jak ten hotel Jasmine?Bardzo Was prosimy piszcie co się u Was dzieje!!!Pozdrawiamy z zimnej Polski:)
            • Gość: Piotr Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.kkzabrze.com.pl 06.06.12, 21:28
              Cześć Jacku , jestem z elektrowni grupa od 13 .06 niestety spełnił się czarny scenariusz sprawdziłem ofertę Jasmine jest w cenie 1608 PLN za tydzień więc nie sprzedajcie tanio skóry .Jutro coś napisz to w piątek będziemy dzwonić do SAN FUN .
              • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 07.06.12, 05:44
                Popatrz na termin i zakwaterowanie.
                My jesteśmy w głównym budynku z widokiem na morze i jak narzazie jest ok.
                Leciały z nami polskie animatorki do tego hotelu.
                O 10.30 mam spotkanie z rezydentką to coś będę więcej widział.
                Anabelka ma być otwarta od 10.06.
                Ale jak na razie jaśmin tylko odstaje w mini barze.
                Ale widok jest ok..
                • Gość: Piotr Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.kkzabrze.com.pl 07.06.12, 12:44
                  Sprawdziłem ofertę San Fun w Jasmine od 13.06 all inclusiwe pokój Main Bulidink Sea View i cena wynosi 1605 zł. z tym że już nie ma wolnych miejsc w tym okresie. Tak że różnica między annabelką a jasmin wynosi 600 zł . Będzin pozdrawia
                  • Gość: Bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.ejedrzejow.pl 07.06.12, 13:20
                    9 marca sprawdzałam Jasmine Beach na czerwiec chyba właśnie coś koło 13 - 20 czerwca ale nie pamiętam dokładnego terminu oferta - 1755PLN w budynku głównym - tak zapisałam w notatkach:)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Piotr Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.kkzabrze.com.pl 07.06.12, 13:32
                      www.sunfun.pl/booking/stepone/id/2/kraj/Riwiera%20Turecka/wylot/KTW/hotel/819/wyzywienie/All%20Inclusive/pokoj/Main%20Building%20Sea%20View/typ/2
                      To jest adres oferty jasmine . hej
                      • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 07.06.12, 18:53
                        to sprawdź dostępność i zobacz ile kosztował w grudniu, styczniu.
                        anabel też kosztował 1700zł w marcu, ale było 9 miejsc.
                        Rozmawiał z osobom, która kupiła jaśmin na 2 tygodnie w lutym i płacił 3400 w bungalowach a główny budynek jest odnowiony.
                        Poczytaj oceny na forach, hotel jest naprawdę dobry.
                        Pozdrawiam
                        • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 07.06.12, 19:19
                          Jacku a co miałeś na myśli pisząc, że przejeżdżałeś obok Anabelki i to nadal plac budowy? Napisałeś coś w tym rodzaju, tzn. że..? rozgrzebane to co na zdjęciach widać, czyli układają kostkę i porządkują teren dookoła czy gorzej? mam dosłownie rozumieć Twoje słowa, że nadal coś budują?
                          Mimo wszystko zazdroszczę Wam tego, że już odpoczywacie :P
                          • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 08.06.12, 08:09
                            Anabel ma być otwarty 10.06 tak twierdzi rezydentka.
                            I my się przenosimy 13.
                            pozdrawiam
                            • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.213.174.61.dynamic.ttnet.com.tr 08.06.12, 15:59
                              I dobrze zrobicie, Jacku, że się przeniesiecie. Plaża w Avsallar - jaka by nie była (byłam w Avsallar w zeszłym roku) nie umywa się nawet do plaży w Incekum - więcej kamieni i ogólnie mało ciekawa. Widziałam ten wasz hotel jadąc i nie zrobił na mnie, niestety, piorunującego wrażenia.
                              Dziś dotarłam wreszcie do Turcji (w hotelu jestem od 15.30), po drodze widziałam naszą Anabelkę od ulicy i wygląda naprawdę fajnie - nie wiem co tam jest do wykończenia, bo wydaje się że jest OK. Może rzeczywiście problemy z prądem.
                              Ja wybrałam ten hotel w którym obecnie jestem na przeczekanie, aż Anabelka się otworzy.
                              Mam zapewnienie biura że tak będzie.
                              Jutro mam spotkanie z rezydentem i kategorycznie zażądam przeniesienia do Anabelki - jeśli będzie otwarta.
                              Jeśli nie - to muszą mi zmienić hotel na taki w tej samej okolicy, 5*.
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 08.06.12, 17:10
                                Tylko pozazdrościć że już jesteście w Turcji:))) dobrze,że hotel Anabelka wygląda oki ( bo już myślałam, że to wielki plac budowy....)
                                Dziękujemy za wszystkie wiadomości i pozdrawiamy.....ze strefy kibica:*))
                              • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 08.06.12, 23:57
                                Byłem dzisiaj z menadżerem w anabell czas zadecydować, co do grupy.
                                Anabell nie jest skończony i usterki będą usuwać po rozruchu.
                                Na to, co widziałem to nie polecam.
                                Mała plaża jeden basen i jeden bar na basen i plaże zero animacji, bo amfiteatr się buduje.
                                Menadżer z sunfun naprawdę się przejął i wszystko powiedział jak będzie.
                                Plaża owszem piasek to żwir.
                                Ja trafiłem lepiej, bo mam jaśmin jest dobry (Ala carte baseny animacje i inne pokazy, co wieczór)
                                Annabell jest przereklamowany, jak skończą to ruszy od lipca.
                                Ale oferta zaszepcz jest naprawdę dobra.

• Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.213.174.61.dynamic.ttnet.com.tr 09.06.12, 08:57
                                  Nie rozumiem Jacku co to znaczy "oferta zaszepcz"? Wytłumacz mi to.
                                  Rozumiem, że wobec tego wy się się nie przeniesiecie?
                                  Ja dzisiaj porozmawiam o Annabelli z rezydentką - może nawet z nią pojadę i obejrzę wszystko sama i ocenię czy warto o ten hotel tak walczyć. Nie wiedziałam go przecież w środku ani nawet od strony plaży, a tylko przejeżdżając ulicą - wygląda fajnie. No ale przecież bardzo liczy się też funkcjonalność hotelu - do takiego nie wykończonego też chyba się nie będę chciała przenieść, ale muszą mi zapewnić hotel o podobnym standardzie jaki wykupiłam - 5*.
                                  Co do plaży, to nie chce mi się wierzyć - tam plaża na pewno nie jest żwirkowa, bo ja tam byłam w zeszłym roku: jest piękna, piaszczysta. Zdecydowanie ładniejsza niż w Avsallar w którym ty przebywasz. Ja w zeszły roku byłam w hotelu w Avsallar, ale kilka razy dojeżdżałam na plażę w Incekum bo jest ładniejsza.
                                  Plaża w całym Incekum jest piękna i ciągnie się kilometrami - dlatego właśnie w tym roku wybrałam to miejsce na swój wypoczynek.
                                  Mimo tych wszystkich naszych kłopotów życzę ci (i sobie też) dobrego wypoczynku.
                                  I pisz, proszę, co dalej. Pozdrawiam.
                                  • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 09.06.12, 10:39
                                    Jak możesz to przed przenosinami zobacz hotel.
                                    Plaż piasek i żwirek, ale kosztem plaży wybudowali hotel tak, że jest naprawdę mała.
                                    Jasmin naprawdę jest dużo fajniejszy.
                                    Anabel jest skupiony na małej powierzchni i narazie bez zieleni
                        • Gość: Piotr Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.kkzabrze.com.pl 07.06.12, 19:47
                          Najważniejsze że jesteście zadowoleni i dobrze się bawicie . Czy planujecie przenosiny po tygodniu do annabell ? Pozdrowienia dla całej grupy
            • Gość: Gość Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 00:50
              Dzięki, Jacku że mimo zmęczenia podróżą odezwałeś się:)
              Ja przez cały dzień się nie odzywałam tu na forum, bo nie miałam długo żadnej propozycji od Wezyra, który coś tam jeszcze się dowiadywał w sprawie Annabelli.
              Byłam zła, że się nie odzywają, a ja tu "na walizkach" i nie wiem co robić...
              W końcu dostałam wieczorem propozycję z Wezyra na hotel 5* w okolicach Konakli - co mi zupełnie nie odpowiadało ze względu na lokalizację hotelu, i nie zgodziłam się na niego.
              W związku z tym zaproponowano mi jeszcze dwa inne hotele, z czego wybrałam Blue Sky w Alanii, ale zastrzegłam (i mam na to zgodę na piśmie), że tylko na razie, na dwa dni, dopóki nie otworzą Annabelli.
              Mam obiecane, że jeśli tylko Annabella będzie otwarta - ja mam być tam natychmiast przeniesiona.
              Na razie najbliższy termin na otwarcie to 10.06. - zobaczymy czy tym razem będzie dotrzymany.
              No ale ty Jacku chyba nie trafiłeś źle? Hotel w dobrym miejscu, 5* - chyba niezły.
              Napisz koniecznie jakie są ustalenia z waszym biurem - czy przeniesiecie się do Annabelli?
              Ja ze swojego tymczasowego (mam taką nadzieję) hotelu też będę tu pisała - hotel ma internet bezprzew.
              Pozdrawiam.
              • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 10:18
                Wielkie dzięki Jacku wszyscy mamy cichą nadzieję że Anabelkę otworzą na dniach:)Więc mimo zmiany hotelu odpoczywaj i korzystaj z wakacji jak będziesz miał chwilkę to napisz jak z przeniesieniem do Anabell:):)Pozdrawiam
                • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 07.06.12, 13:45
                  Anabel ma kłopoty z prądem w kuchni. Nastepne otwarcie 10.06.
                  My jesteśmy pierwszy tydzień w Jasmin. Jako gratis mamy wycieczkę statkiem i kolacje rybną dodatkowo. Jasmin jest ok. Bardziej rozłożysty kilka basenów, zjeżdżalnie plaż żwir woda kamienie. Mninibar uzupełniają tak jak w anabel, animacje po polsku trochę zieleni. Ogólnie chyba nawet więcej rzeczy niż w anabell.
                  Ja jestem zadowolony.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Anka Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 14:06
                    Jacku napisz jaką macie pogodę,czy woda w morzu i basenach ciepła?
                    • Gość: Jacek Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.187.235.177.static.ttnet.com.tr 07.06.12, 19:36
                      Jak może być pogoda w turcj.
                      Po jednym dniu już błagamy o deszcz.
                      morze ciepłe basen gorący.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Mariusz Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 20:17
                        mam nadzieję , że chociaż drinki są zimne
                        pozdrawiam
                      • Gość: JLuc Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.multi-play.net.pl 09.06.12, 09:01
                        chyba pomyliłeś kraje, jak chcesz deszczu to jedź do Londynu
                  • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 07.06.12, 14:11
                    Zadowolenie to podstawa, w końcu masz wypoczywać a nie wkurzać się:) Jak jest dobrze to dobrze, czekamy na info jak już otworzą Annabellę, bawcie się dobrze:)

Pozdrawiam
                    • Gość: Daro Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.multi-play.net.pl 09.06.12, 12:48
                      Dziś do hotelu dzwoniła Pani Lena, wg tego co się dowiedziała w hotelu, to od jutra ma przyjmować turystów.
                      Ja dzwoniłem do S&F i tam na poczatku rozmowy wszytko jest OK, ale jak powiedziałem że widziałem fotki z 3 czerwca, że na forum są info że hotel nie działa, to powiedziała żeby dzwonić w poniedziałek, bo dziś jest sama i nie ma informacji....
                      • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.213.174.61.dynamic.ttnet.com.tr 09.06.12, 15:54
                        Na pani Lenie niestety nie można polegać, co sam doświadczył Jacek. Według niej hotel był otwarty 05.06, i co? Ja przyleciałam wczoraj rano i na dwa dni jestem w innym hotelu.
                        Ale jutro mam pojechać z rezydentką zobaczyć hotel i zdecydować czy się do niego przeniosę, czy też zaproponują mi jeszcze inny hotel.
                        A i tak przecież każdy patrzy na hotel pod kątem własnych oczekiwań: dla jednego jest ważna zjeżdżalnia dla dzieci i animacje dla nich, a innym (ja do nich należę) zupełnie jest to obojętne, bo nie mają dzieci.
                        Pozdrawiam.
                        • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 09.06.12, 18:54
                          Kochani napiszcie proszę co z tą Annabelką, czy do 20 czerwca zdążą czy nie? Jakieś konkretne info może uda Wam się zdobyć, Jacku mówisz, że jest nieciekawa?Napisz do mnei na miala proszę! Mnie strasznie zależało na plaży, bo dzieciaki ..... ale skoro jest do D. to już się załamałam. Dobrze byłoby, żeby biuro się w końcu określiło do jasnej cholery! działa nie działa, ......

Pozdrawiam
                          • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 09.06.12, 21:47
                            ... no miejmy nadzieję, że do 20go ruszą już pełną parą (dla nich 10dni to ogromnie dużo czasu...) mam nadzieję, że animacje i cala reszta będą działać w pełni... (tak się pocieszam), ale swoją drogą to biuro przegina...
                            • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 09.06.12, 21:56
                              Aga przegina to mało powiedziane!!! Ja mam mailowe zapewnienia, że hotel działa! dla mnie to skandal. Jak oni sobie to wyobrażają?! Jadę z małymi dziećmi, ma być trawa, rośliny i ogród dookoła jak ładnie opisali w info o hotelu! Ma być zielono! maja być DWA bary, i animacje i cała reszta!
                              • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 09.06.12, 22:33
                                no właśnie też o tym myślę, my również lecimy z dziećmi w trzy rodziny a tu...., zła jestem na siebie, że zamówiłam ten hotel....ale wszystko wskazywało, że on jest oddany! (w poniedziałek mam dostać na piśmie potwierdzenie z biura sunfun) . Pierwszy raz lecimy z tego biura i już takie numery..., ciekawe jak się to skończy.... Sun&fun zachowuje się jak byśmy za darmo tam lecieli....
                                • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 10.06.12, 08:59
                                  Wiesz Aga my to w ogóle "pierwszy raz" i już mi się odechciało wakacji. Wczoraj grzebałam do późna w necie i szukałam ofert na takim samym poziomie cenowym i niestety niczego nie znalazłam.Zobaczymy czy w ogóle hotel otworzą dzisiaj, ale nawet gdyby to co z tego? Skoro nie wszystko będzie działało, my dotrzemy do hotelu wieczorem ok. 20-21.00 i co?! mam po całym dniu podróży z maluchami, jeszcze się na miejscu denerwować, bo SF ma w d*pie swoich klientów?! Nie polecę już nigdy nikomu tego biura na pewno! Gdzieś poniżej na forum ktoś pytał o biuro, zaraz dopiszę co o nich myślę!
                                  • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 10.06.12, 18:13
                                    Bella my tez będziemy na miejscu ok 20tej, lecimy z Łodzi a Wy???
                                    • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 10.06.12, 20:10
                                      Aga my lecimy z Katowic:) do zobaczenia na miejscu albo będziemy wspólnie płakać albo się cieszyć:)
                                      Ewo napisz proszę jak Annabella wygląda i czy się przenosisz? W ogóle napisz duuuuużo, jaka plaża, jaki hotel, jakie baseny co z barami ile ich jest, ogród plac zabaw itd....
                                      Pozdrawiam
    • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 10.06.12, 17:31
      Dla zainteresowanych aktualne zdjęcia Annabelli znalazłam na FB, stare i aktualne

www.facebook.com/groups/annabellahotels/photos/
      • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 10.06.12, 18:27
        Bella Jesteś WIELKA! Znalazłaś super fotki...ech....nawet tak źle to nie wygląda....mają jeszcze 10 dni to jeszcze znając ich możliwości dużo zrobią...oby....
        Ale czy ktoą ma już jakieś wieści czy hotel działa i przyjmuje gości???? Dajcie proszę znać!
        • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 10.06.12, 18:39
          tureckiego nie znam ale ... coś tam przetłumaczyłam translatorem i mnie wyszło że chyba jednak otworzyli sądząc po błogosławieństwach i życzeniach tureckich oby duzo kasy dawał itd :P ....ale nie wiem, może ktoś kto już jest w Turcji napisze coś więcej:)

Pozdrawiam
          • Gość: Kacper Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.warszawa.mm.pl 10.06.12, 19:34

Mam informacje od Ewy. HOTEL ANABELLA OTWARTY !!! Ewa wszystkich pozdrawia i niedlugo napisze.

• bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 10.06.12, 20:13
              Ewo pisz pisz pisz o wszystkim co i jak, jaka plaża, baseny, bary, ogród itd, wszystko poproszę:)
              • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: 194.242.104.* 10.06.12, 21:02
                Ewo czekamy na jakieś informacje....! dziękujemy i pozdrawiamy z deszczowej Polski...
              • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.10.137.209.dynamic.ttnet.com.tr 11.06.12, 22:45
                No wreszcie... przed chwilą uruchomili internet i mogę napisać. Mieli mnie już dość bo ciągle za nimi chodziłam i męczyłam o ten internet, a tu... wracam ze spaceru a oni triumfalnie "madame...internet!"
                Ale po kolei: przyjechałam to wczoraj ok. 11.00. Byłam jedną z kilku pierwszych osób, które tu przybyły (Niemcy). Czerwonego dywanu wprawdzie nie było na przywitanie, ale na powitanie dostałam piękną czerwoną różę i...cukierek:)
                No ale później niestety musiałam trochę powalczyć o ładny pokój, bo mieli tylko kilka pokoi gotowych, i to na niższych piętrach, a ja chciałam na wyższym i z widokiem na morze. W końcu udało się - na 3 piętrze.
                Windy wczoraj były nieczynne, ale boy hotelowy dzielnie dźwigał gościom walizki.
                Słuchajcie, hotel jest bardzo ładny! Naprawdę. Nowocześnie urządzony. Widziałam już zdjęcia które zamieściliście - tak właśnie wygląda.
                Prawie wszystko już działa. Nigdzie nie widać ani nie słychać by ktoś wykonywał jakieś roboty. Jedynie tylko wczoraj widziałam jak pracownicy zieleni uwijali się przy grabieniu ziemi za basenem, sadzili rośliny.
                Pokoje są nowocześnie urządzone, duże, z TV sat., z dużymi szafami, półkami itp., łóżkami z bardzo wygodnymi materacami, szafeczkami nocnymi, fotelem i stolikiem (opisuję pokój 3-osobowy bo w takim przebywam), pufą. Bardzo wygodnie.
                Restauracja działa na "wysokich obrotach", jest pyszne jedzonko i w takiej ilości (i bardzo urozmaicone), że zawsze starcza nawet jeśli zejdzie się później na posiłek - ja np. schodzę później na śniadanie i zawsze jest bardzo duży wybór dań.
                Basen jest naprawdę spory, i dość duży brodzik dla dzieci. Dzieci mają tę swoją zjeżdżalnie i jeszcze coś tam, ale na razie dzieci jest jeszcze mało i nie widziałam by były jakieś animacje.
                Dla dorosłych też na razie nie ma (to przecież drugi dzień), ale z głośników ciągle płynie fajna muzyką - różne gatunki, nawet klasyczna. Są dwa działające bary: przy plaży.
                W pokoju w minibarze miałam dwie puszki piwa Efes, dwie puszki oryg. coca coli, oraz puszkę fanty, a także dwie butelki wody i dwie butelki jakiego napoju - nie wiem jeszcze bo nie piłam.
                Co do plaży: nie wiem czy Jacek naprawdę był w tym hotelu, bo coś nie tak opisał z tą plażą - że hotel wybudowano kosztem plaży??? To jakieś nieporozumienie. Wręcz odwrotnie: hotel jest sporo cofnięty w stosunku do plaży i stoi drugą stroną tuż przy ulicy.
                Plaża przy naszym hotelu jest duża, szeroka, ale bardzo sporą jej powierzchnię zajmują leżaki, których jest bardzo dużo. Plaża jest piaszczysta, o charakterystycznym dla tego regionu plaż w Turcji ciemnawym piaskiem. Nie wiem gdzie Jacek widział ten żwirek: chyba tuż przy brzegu - bo tam troszeńkę jest.
                Morze jest ciepluteńkie, cudowne, kryształowo czyste!
                Ale jest też jeden mały minus: przy brzegu naprzeciw naszego hotelu nie bardzo da się wejść do wody, bo w wodzie są spore kamienie.
                Za to kilka metrów dalej w prawo i w lewo już tego nie ma i można się kąpać, a idąc w prawo, za molo, można spacerować (ach! wspaniała sprawa:)) brzegiem morza ponad kilometr - stąpając po miękkim piaseczku, w cieplutkiej wodzie:)
                Jednym słowem mówiąc: warto było czekać na Annabellę.
                Ja jestem bardzo zadowolona. Jest to najlepszy hotel w jakim byłam dotychczas, choć zawsze wybierałam dobre hotele - jestem w Turcji już 11-ty raz.
                Pozdrawiam wszystkich serdecznie i przesyłam trochę ciepła - dziś była tu temp. 37st.C w cieniu.
                • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 12.06.12, 07:41
                  No Ewciu pocieszyłaś mnie baardzo, teraz to już się nie mogę doczekać aż spotkamy się na miejscu:) biegnę pakować walizki:P
                  Miłego wypoczynku
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.10.112.12.dynamic.ttnet.com.tr 12.06.12, 09:14
                    Cieszę się, że przestałaś się już zamartwiać - sama zresztą niedługo się przekonasz, że jest fajnie.
                    Oczywiście moje wrażenia mogą być subiektywne, ale widząc zadowolone miny ludzi, których z każdym dniem więcej przybywa (widać np. w restauracji) myślę że i Wam będzie się tu podobało:)
                    Starałam się wszystko opisać dokładnie, bo wiem że się martwiliście - sama niedawno to przechodziłam, więc rozumiem:)
                    Dodam jeszcze że obsługa hotelowa jest bardzo uprzejma, życzliwa, gotowa pomóc we wszystkim.
                    Dzieci jest coraz więcej i taplają się w basenie szczęśliwe. W restauracji - zauważyłam to już pierwszego dnia - są specjalnie dla nich kolorowe talerze (takie z rysunkami, i przedziałkami), a więc o milusińskich też zadbali - trzeba to przyznać:) Pewnie są też specjalne krzesełka. Turcy uwielbiają małe dzieci:)
                    To tyle na razie. Pędzę na plażę:)
                    Pozdrawiam wszystkich i bardzo dziękuję za życzenia. Jak coś się będzie działo, to napiszę.
                    Jeśli macie jakieś pytania - to zadawajcie, odpowiem.
                    • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.12, 11:51
                      Ewunia a za napoje i piwko wstawiane do lodówki trzeba dodatkowo płacić? Wg oferty jest gratis ale jak byłam w Santanie w Turcji to okazało się, że przy wymeldowaniu każdy dostał rachunek do zapłaty:*)
                      No lecę zrobic sobie kawkę i zabieram się za pracę a Ty opalaj się na czekoladkę:))
                      Do kiedy jesteście w anabelce???
                      Buziaczki
                      • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.10.83.19.dynamic.ttnet.com.tr 12.06.12, 15:33
                        Dostałam taką rozpiskę hotelową, w której (wprawdzie po angielsku i turecku) jest wszystko opisane co jest płatne, a co nie. I minibar jest w tych bezpłatnych. Z tego co tu zrozumiałam to codziennie ma być uzupełniany bezpłatnie wodą mineralną, a na powitanie w minibarze miałam: 2 puszki pysznego piwa Efes, dwie puszki oryg. coca coli, puszkę fanty, dwie butelki jakiegoś napoju (jeszcze go nie piłam) oraz dwie butelki wody mineralnej. I to jest wpisane jako bezpłatne.
                        Będę tu do 22.06., przyleciałam na dwa tygodnie. Pozdrawiam:)
                    • Gość: asia Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 14:37
                      Dziękuje Ci Ewo za obszerne informacje:) Mam kilka pytań, jak pokoje duże są? Jedzenie dobre?Animacje są jakiekolwiek ? Mini klub dla dzieci? Jak znajdziesz chwilkę podaruj nam nową dawkę informacji:) Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego wypoczynku:):)
                      • Gość: Ewa Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.10.83.19.dynamic.ttnet.com.tr 12.06.12, 15:40
                        O tym też już pisałam: pokoje są duże i nowocześnie urządzone. Jest TV sat. z polskim programem - TV Polonia. Jedzenie bardzo dobre i duży wybór. Animacji na razie nie ma, ale z głośników cały czas leci fajna muzyka.
                        • Gość: dARIO Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.multi-play.net.pl 12.06.12, 19:05
                          Witaj, czy windy już działają?
                          Mam też drugie pytanie, czy jest jakiś kanał telewizyjny na którym są mecze EURO'2012 ? ;)))
                • Gość: Aga Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.12, 08:12
                  Ewunia dziękujemy za tak wspaniały opis:))) dodałas nam otuchy....a było to nam bardzo potrzebne...ech...wypoczywaj wspaniale!
                  Pozdrawiamy:)
                  • bella2012 Re: Annabella Diamond Hotel - ktoś z Was się wybi 12.06.12, 08:16
                    Aga a my to się chyba w autokarze spotkamy:) bo wylatujecie co prawda z innego lotniska ale o tej samej godzinie co my prawie:) my 14.00 Wy 14.15, więc pewnie na lotnisku się "zlecimy" o jednym czasie:) odezwij sie na mojego maila bella2012@gazeta.pl
                    Do zobaczenia:) na miejscu!
                    Pozdrawiam
                • Gość: Kris