Dodaj do ulubionych

Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa

05.06.14, 14:58
Witam,
Czy ktoś z Was był w tym hotelu i może podzielić się ze mną opiniami na jego temat ? Jest to nowy hotel z tego roku. Promuje go m.inn. Wezyr.
Pzdr.
Maciek
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.mm.pl 07.06.14, 22:10
      Hotel będzie na dniach dopiero otwarty i pierwszych gości z Polski przyjmuje podobno 18.06.2014...My wybieramy się do tego hotelu 16.07,Ryzykujemy,cena jest super!
      • mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 09.06.14, 08:07
        My wybieramy się od 30.07. Jak ktoś wróci z tego hotelu proszę o jakąś opinię, uwagi itp.
        Pzdr. Maciek
      • Gość: marta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.200.107.144.kompex.pl 09.06.14, 20:09
        my jedziemy od 09.07 więc pierwsza wam napiszę jak było
        • Gość: jk Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 13:10
          My również palnujemy wyjazd 01.08. z biura Wezyr, więc będę wdzięczna za info jak było i czy to nie wtopa jakaś! Pozdrawiam, Julita
    • Gość: nati xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 21:27
      hotel nie zostanie otwarty do tego czasu, biuro przeklada nas do innego hotelu
      • mk-o2 Re: xafira 12.06.14, 08:14
        Nati, kiedy był Twój planowany pobyt w hotelu ? Kiedy dostałaś info i na jaki hotel będzie zamiana ? Może powiedzieli Ci kiedy będzie otwarcie hotelu ?
        Pzdr. Maciek
        • Gość: Nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 20:12
          Informacje dostalismy wczoraj o 19, biuro stanelo na wysokosci zadania i znalezli nam inny hotel. Jesli chodzi o Xafire to sa opoznienia z oddaniem calego obiektu. Nie dostalismy informacji kiedy zostanie otwarty. Mysle ze na sezon letni nie ma co liczyc. Powinniscie Panstwo skontaktowac sie ze swoim biurem podrozy i moze wybrac cos innego dopoki jest jeszcze w czym wybierac.
          • Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 18:53
            Witam,do jakiego hotelu Was przenoszą?
            my mamy rezerwacje na 05.07....
            :(((
            • Gość: nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 19:16
              Sea Planet Resort trzeba bylo doplacic
              • Gość: jk Re: xafira IP: 46.77.124.* 13.06.14, 19:36
                Dopłacić? Kurczę, a dużo? Trochę nie fair... ciekawe czy i nas to nie spotka...
                • Gość: johnny300 Re: xafira IP: *.wejherowo.vectranet.pl 13.06.14, 19:51
                  Jeszcze dopłatę chcieli...?pewnie na ten widok na cmentarz, który jest na przeciwko hotelu...
              • Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 20:05
                ale dlaczego dopłacic -to było z winy organizatora!!!!
                można zapytać ile i jak to wytłumaczyli???
                dali wybór innego hotelu?
                • Gość: nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 20:16
                  Dali nam hotel w sumie w podobnym standardzie, reszte ktora nam proponowali byla nie do przyjecia, brak slow ale wiadomo ze po prostu juz nie ma w czym wybierac. Proponuje abyscie Panstwo skontaktowali sie ze swoim biurem. Moze zaproponują Wam coś korzystniejszego, bez dopłaty. Oczywiscie dla nas to tez byl szok, tym bardziej ze rezerwacje robilismy w marcu.
                  • Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 20:21
                    ale spora była ta różnica w cenie?
                    nie pytała Pani dlaczego nie zmieniają bezpłatnie??
        • Gość: Nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 20:14
          Aa wylot mielismy na 29 czerwca.
          • dario7800 Re: xafira 12.06.14, 20:31
            To miałem dobre przeczucie co do tego hotelu. Na zdjęciach prezentował się nieźle, ale po zeszłorocznych opiniach o Zen Inn Resort nie ryzykowałem. Nawet jeśli hotel zostanie oddany to pierwsze miesiące będą walką z usterkami. Blokujące się windy, cieknące rury itp. Możliwe, że nie wszystkie baseny będą czynne a w okół hotelu plac budowy.
            • mk-o2 Re: xafira 13.06.14, 12:40
              Dario, masz rację, tak może być.
          • Gość: jk Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 23:53
            Czy Państwo tez lecą z biura Wezyr?
            • Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 14.06.14, 13:09
              tak
            • mk-o2 Re: xafira 16.06.14, 11:47
              Z tego co wiem, to ten hotel jest tylko z Wezyra
              • dario7800 Re: xafira 16.06.14, 13:26
                Jest jeszcze w Sun&fun
                www.sunfun.pl/booking/stepone/hotel/3193/hotelname/Xafira+Deluxe+Resort+%26amp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3B+Spa/kraj/Turcja
                • karolandrzelina Re: xafira 17.06.14, 23:15
                  my mamy lecieć z travelplanet 09.08 czytałam na fanpagu na facebooku iż otwarcie hotelu przeniesiono na 01.07 i ze serdecznie zapraszają..... rozmawiałam z Panią z biura podróży i informowała mnie ze od lipca nie ma obaw co do hotelu... kurcze nie wiem mam do wyboru jeszcze 2 hotele Terrace Elite Resort w Side i Q Premium Resort w Alanyi
      • agnieszkaadb Re: xafira 30.06.14, 21:10
        30 lipca jedziemy dwunastoosobową grupą do tego hotelu . Mam duszę na ramieniu. Będę śledzić wszystkie wpisy. Podzielcie się jakimiś informacjami jak wrócicie
    • Gość: aaa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.centertel.pl 19.06.14, 22:29
      Witam,

Ten hotel nie istnieje zdjęcia to wizualizacja jest tylko szkielet budynku i wielki plac budowy o czym biura doskonale wiedzą
      • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 19.06.14, 22:46
        www.facebook.com/pages/Alan-Xafira-Deluxe-Resort-Spa/617561494967358?sk=photos_stream to są już realne zdjęcia pokoje i na zewnątrz
        • Gość: przemek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 28.09.14, 20:06
          Byliśmy w tym hotelu od 13.08.2014- do 23.08.2014 i było wyśmienicie, jedzenie super ,baseny idealne ,Super polecam ten HOTEL
      • mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 22.06.14, 23:43
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> Witam,
        >
        > Ten hotel nie istnieje zdjęcia to wizualizacja jest tylko szkielet budynku i wi
        > elki plac budowy o czym biura doskonale wiedzą

Nie spamuj !
        • Gość: luk Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.devs.futuro.pl 23.06.14, 22:22
          akurat ten link co koleżanka wysłała przedstawia realne zdjęcia a nie projekty. Naucz się odróżniać i nie wprowadzaj ludzi w błąd
          • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 24.06.14, 07:14
            Hi,
            please send to me real photos xafira hotel and tell me when is official deadline opening hotel. Andrzelina
            poniedziałek 09:43

Hello Andrzelina,

We are already sharing our hotel's original photos on our page and we update pictures day by day. 1st July 2014 is our offical opening day.

Thanks for your interest.

Best Regards
            poniedziałek 13:02
            all right, thank you, see you soon.

pisałam do tego hotelu oficjalne otwarcie jest 01.07.2014 :) ja lece 09.08. :)
            • mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 24.06.14, 08:34
              To super, że wyrobią się na czas z otwarciem :) My lecimy 30.07
              Dzięki Andrzelina za dobre wiadomości.
              Pozdrawiam
              • Gość: a Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.doplaty.gov.pl 27.06.14, 14:53
                Jak w temacie ? :)
                • Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 27.06.14, 21:16
                  są nowe zdjecie na facebooku
                  bez aquaparku!!!
    • Gość: bea Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.14, 22:12
      Miałam zarezerwowany ten hotel na pierwszy tydzień czerwca. Z Wezyrem. Niestety okazało się, że w hotelu trwają jeszcze jakiś prace budowlane i firma zaproponowała nam inny hotel 5* w pobliżu (nawiasem mówiąc bardzo fajny, więc nie mogę narzekać). Xafirę było widać z tego drugiego hotelu. Mogę powiedzieć tylko jedno-z dala wygląda bardzo ładnie ale jest dosyć daleko od plaży. Dobre kilkaset metrów. Nie wiem tez na jakiej zasadzie goście Xafiry moga z owej plaży korzystać (warto dopytać) bo znaczna jej cześć nalezy do hotelu Long Beach. Z którego wygodnie jest przejść przejściem podziemnym (bo przy plaży jest bardzo ruchliwa droga).
      • Gość: stefan Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 13:59
        Jeśli ktoś z was tam jest to podzielcie się opiniami.
        Mam wyjazd 10/07/2014.Jeśli jest ok to napiszcie
        • Gość: P Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.30.154.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.14, 16:00

Również mam wyjazd 11.07 także jeśli będzie słabo to ponarzekamy sobie wspólnie. Jedyne co mi wiadomo to to że aquapark nie jest gotowy taką wiadomość dostalem dzisiaj od swojego biura.
      • Gość: NIKA Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.via.zamek.net.pl 02.07.14, 17:22
        Witam,

bardzo proszę o info jaki hotel zaproponowało Państwu biuro. My mamy wylot 9.07 i bijemy się z myślami co zrobić, bo też zaproponowano nam inny hotel:( - Eftalia Marin Resort

• Gość: monia Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.175.107.34.static.turktelekom.com.tr 02.07.14, 17:38
          My tez mieliśmy rezerwację na 30 czerwca ,biuro zaproponowało zmianę ale my do końca wierzyliśmy ,że dadzą radę.24 czerwca zadzwoniliśmy do hotelu i powiedzieli ,że od 1 lipca startują a jak my będziemy 30 czerwca to nas niewpuszczą.Dlatego zamieniliśmy na long beach resort i jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich bo Xafirę widzimy z okna i jest głucho,ciemno i smutno.Zamieniajcie szybko bo miejsc coraz mniej.
          • Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 02.07.14, 18:37
            uciekajcie póki możecie!!!
            my cudem zmieniliśmy rezerwacje-Wezyr nawet nie chciał nam bezkosztowo anulować!!!
            pięć dni walki przez telefon!!!
            z łaską dali nam inny hotel za dopłatą!!!
            Eftalii nie polecam-to nie jest prawdziwe pieć gwiazdek
            ATAKUJCIE WEZYR POKI CZAS!!
            wiecznie kogoś nie ma-osób decyzyjnych-maskara-a sezon w pełni hotele przeładowane!!!!
            NIGDY WIECEJ WEZYR!!!
            • Gość: NIKA Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.via.zamek.net.pl 02.07.14, 20:00
              DZWONILIŚMY DO XAFIRY I PODOBNO WSZYSTKO JEST OK, SĄ GOTOWI NA PRZYJĘCIE GOŚCI. JEDYNY MINUS TO AQUAPARK - CZYNNE TYLKO TRZY ZJEŻDŻALNIE.
        • Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.14, 20:30
          Nam zaproponowano hotel Long Beach. Nie mogę narzekać, warunki były doskonałe. O Eftalia Resort niestety nic nie wiem.
          • Gość: Mili Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 02.07.14, 22:32
            Rezygnujcie jak tylko możecie
            • Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 02.07.14, 22:37
              do tych,którzy wylądowali w LONG BEACH
              kiedy Wam zmienili hotel?
              na miejscu?
              były problemy?
              • Gość: Jako Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 03.07.14, 07:22
                My zrezygnowaliśmy z wyjazdu i będziemy domagać się zwrotu kaski
                • Gość: X Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 03.07.14, 07:30
                  Every one what to see aquapark foto and your beach, show us please!
                  Thx!
                  • zante2013 Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 10:33
                    Jestem teraz w hotelu obok.Hotel wygląda całkiem nieźle, potężny moloch.
                    Przy hotelu jest kompleks basenów i chyba 2 zjeżdzalnie .. bardzo skromne.Do morza daleko, plaża zarezerwowana dla hotelu malutka chyba najbrzydsza w rejonie( przy plaży Long Beach).
                    Ogólnie odradzam niezdecydowanym.
                    • Gość: gość Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.14, 11:21
                      a do jakiego hotelu Ciebie przenieśli? Mi proponowali Eftalia Marin Resort - czy to tam jesteś? Jeśli tak to czy jest fajnie i czy nie ma tłoku w aquaparku?
                      Ja mam zarezerwowaną Xafirę od 13.07 - wczoraj rozmawiałam i mówili o 4 zdjeźdżalniach.
                      Będę wdzięczna za odp.
                      • zante2013 Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 11:42
                        W maju Wezyrholidays proponował mi hotel xafira, oferta była bardzo atrakcyjna... cena, aquapark.
                        Jednak jak to bywa z nowymi hotelami nie wszystko działa od poczatku, dlatego zrezygnowałem i wybrałem hotel inny. Z ciekawości poszedłem zobaczyć to cudo. Jak na warunki tureckie hotel został nieżle przygotowany działają baseny i teren jest uporządkowany.
                        Natomiast brakuje aquaparku. Biuro podróży na slajdach pokazywało aquapark przy wejściu głównym do hotelu, oferował on szesnaście zjeżdżalni, ale właściciel hotelu chyba zmienił plany gdyż na dzień dzisiejszy nie widać nawet placu budowy aquaparku.
                        Moje dzieci byłyby zawiedzione...ale jeżeli nie zależy wam na atrakcjach wodnych to polecam.

g
              • Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.14, 21:01
                Nam przysłali informację z zmianie w przeddzień wyjazdu. Szybko sprawdziłam opinie o tym hotelu, były OK więc się zdecydowaliśmy. Problemów nie było żadnych. W Xafirze rezerwowaliśmy zakwaterowanie w willach, w Long Beach też dostaliśmy takie. Szczerze mówiąc to wyszliśmy na tym chyba lepiej niż w Xafirze, Long Beach ma spory kompleks nad samym morzem-aquapark, coś w rodzaju wesołego miasteczka, mały aquapark dla dzieci. A ja byłam z dzieciakami, młodzi byli zachwyceni. Z Xafiry jest spory kawał nad morze.
                • Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 22:38
                  żadnych dopłat?
                  ile Pani płacila za Xafire?
                  • Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.14, 21:17
                    Bez dopłat, za Xafirę płaciliśmy ok. 11 tys (2 dorosłe osoby i dwoje dzieci). W przeddzień wyjazdu dostałam maila z pismem od Wezyra, że Xafira nie jest gotowa i proponują nam Long Beach lub zwrot pieniędzy. Z tego co wiem Long Beach był trochę droższy.
                    Ale wyjeżdżaliśmy 1 czerwca, to jeszcze raczej nie szczyt sezonu, więc może dlatego tak bezproblemowo się to odbyło. Acha i wycieczka nie była rezerwowana bezpośrednio w Wezyrze, tylko w Travelplanet, ale to jak sądzę nie ma znaczenia.
                    W każdym razie jeśli zaproponują Pani Long Beach-myślę, że warto się zdecydować. Hotel to taki typowy turecki moloch z setkami pokoi (tak jak i Xafira), ale z fajnym kompleksem nad morzem, a i na terenie hotelu nie ma co narzekać.
      • Gość: rodzinka2014 Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.business.static.vectranet.pl 03.07.14, 14:17
        My lecimy 1 sierpnia z Wezyra.
        Ciekawe co do tego czasu będą mogli nam zaoferować?
        Na facebooku są nowe zdjęcia.
        Pozdrawiamy :)
        • Gość: Jusi Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetia.net.pl 03.07.14, 17:32
          My równiez wybieramy się w sierpniu,ale tak jak nas namawiano na ten hotel w biurze podróży -tak zaczynam się bardzo obawiać,bo to tylko miesiąc został...proszę o bieżące wpisy:)
          • Gość: piterO Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 18:47
            Jak można namawiać na coś kompletnie niesprawdzonego ? Nadal nie rozumiem rzucania się na hotele w budowie, albo wybierania na podstawie zdjęć a czasem nawet komputerowej wizualizacji. A potem strach, reklamacje bo nie było jak na obrazku. Dobry hotel to nie tylko wielki budynek i nowoczesne wnętrze.
            • karolandrzelina Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 19:10
              jedzie ktoś od 9 sierpnia? My wylatujemy 9 sierpnia z Wrocławia na tydzień. Właśnie przeczytałam że aquapark ma być otwarty w całości 20 lipca. Mają poślizg ze względu na jakieś usterki.
              • Gość: do piterO Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 08:25
                Ty cwaniaku po co krytykujesz ludzi .
                Jeśli masz coś do na pisania na temat hotelu to pisz a jak nie to zamknij ryja.
                nie wszyscy maja kasę i wybrać hotel za 20 000 na 7 dni
              • eryk-555 Re: Prawie tam byłam :-) 04.07.14, 09:15
                karolandrzelina kilka postów niżej zante2013 piszę ,że nawet nie zaczeli budowy aquaparku.Więc jak go mają zdążyć otworzyć za tydzień?
    • Gość: spokojnie:) Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetia.net.pl 04.07.14, 11:29
      ja z rodzinką również wybieramy się 9.08 z Wrocławia.Rozmawiałam dziś z panią z biura podróży i nie ma obaw,ponoć aqua będzie dokończony do 20.07,jeśli nie to Wezyr się asekuruje i bez problemu proponuje inny hotel.Z biura w którym wykupiłam ten hotel jadą 2 rodzinki 7.07 więc jak wrócą będę miała info z pierwszej ręki:)
      • eryk-555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 04.07.14, 11:51
        panie z biur podróży nigdy nie mają obaw.Dopóki nie kupisz wycieczki to ci nieba przychylą ,potem w razie kłopotów to już cię nie znają.Albo pokażą małymi literami napisane na umowie ,że za błędy z winy hotelu hotelu nie odpowiadają.Tak samo jest z ubezpieczeniami składkę wezmą a w razie szkody są problemy.
        • Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 11:59
          ZGADZAM SIĘ
          juz 3 razy obiecywali,ze bedzie wszystko otwarte-3 razy nie było!
          probuja poprostu uniknąc masowych rezygnacji i tyle
          • Gość: gość555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 04.07.14, 13:21
            Przeczytajcie komentarze na facebooku i już wszystko będzie wiedzieć na temat tego hotelu.
            Właściciele hotelu bronią się jak mogą przed pokazaniem wszystkich zdjęć ...gdzie jest plaża, bary, miejsce do animacji , aquapark. Zamiast tego pokazują sałatki, kosze owoców i ciasta. To nie fair. Mam wrażenie że będą to bardzo nieudane wakacje a to wszystko przez Panienki z Wezyrholidays które naciągają ludzi na hotel w budowie. Już nie podją na swojej stronie że jest aquapark ..a tylko zjeżdzalnie..... cwane bestie.
            • Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 13:53
              Jeśli Wezyr byłby poważną firma to sprzedawał by hotel,który wcześniej sprawdził-a nie plany.
              Do tych którzy mają nadzieję na aquapark-szybko zmieniajcie rezerwację póki czas!
              • Gość: chicken Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 46.77.124.* 04.07.14, 15:22
                Ja zrobiłem zrzut zdjęć i opisu z kompa 2tyg. temu jak rezerwowalem, wiec teraz Wezyr niech się martwi jak będzie tłumaczył się mojemu prawników hihihi.
                • Gość: gość555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 04.07.14, 19:07
                  Kolego Chicken czy mógłbym cię prosić o przysłanie mi na maila zrzutu opisu hotelu, ja również chcę podać wezyr do sądu i zbieram materiały dla prawnika. Po wstępnej rozmowie z prawnikiem sprawa jest bardzo prosta i na korzyść klienta. Dzisiaj chciałem zamienić na inny hotel... i też przysłali mi jakieś ochłapy z Wezyra i na dodatek z dopłatą 150,- za moją zmianę decyzji.
                  Wezyr robi ludzi w konia i jeszcze każe płacić za swoje błędy....... "Jak żyć Panie Premierze"
                  Oto mój mail: marek.zal@op.pl
                  z góry dziękuję
                  • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 22:53
                    Bardzo proszę o komentarz bo jadę dopiero 19 czy ten hotel istnieje i czy przyjmuje gości,bo każdy pisze tak ogólnikowo
                    • Gość: Kasia Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.static.chello.pl 06.07.14, 00:34
                      Ja zapłaciłam za xsafirę za 14 dni dla 2 osób dorosłych i jedno dziecko 9 lat 9680 zł
                      • Gość: Jan Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.static.chello.pl 06.07.14, 10:31
                        Ja za ten sam zestaw w sierpniu 8 200
                      • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 06.07.14, 14:25
                        ja zapłaciłam za tydzień za 2 osoby od 9.08 do 16.08 6100 zł.
                        • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 08:44
                          Prosze o jakies opinie o tym hotelu bo nie wiem czy mam jechać i gdzie bedę spac
                          • Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 07.07.14, 10:05
                            Jestesmy w Xafirze od soboty 05.07. Hotel ma nie do konca wyremontowane pokoje. Basen, restauracje i bary sa ok. Jest teraz malo ludzi, wiec nie ma tloku. Maja bardzo smaczne jedzenie, fajna obsluge. Animatorzy rewelacja. Jest co robic. Nie jest czynna jeszcze silownia, aqupark oraz spa. Z aquparku mozna korzystac przy innym hotelu. Spa ma byc czynne ponoc od dzis. Zobaczymy
                            • Gość: Max9810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 07.07.14, 10:13
                              Dzięki za szybkie info. Czekamy na dalsze opinie no i może jakieś foty :))))
                            • Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 07.07.14, 11:08
                              Witam, czy masz możliwość umieścić gdzieś zdjęcia z hotelu i może bardziej szczegółowy opis Twoich wrażeń bo Wszyscy czekają na to jak na deszcz.
                            • Gość: marek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 07.07.14, 12:08
                              Prosimy o info na temat plaży, jaki jest stopień zaawansowania budowy aquaparku.
                              • Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.14, 12:23

Napisalem do hotelu, oto kilka informacji od nich

Hello Pawel,

- Our aquapark is still under-construction. And it will be opened at 20.07.2014. Yes, we direct our guests to another aquapark which is 5 minutes far from our resort with our shuttle. And it is also as big as our own aquapark.

- And you can use pool and snack bar at there also free as our hotel. And you will be welcomed.

- Yes, all our restaurants and snacks are active at the moment. Also a la carte restaurants ready to serve you.

- Our fitness is about to be open nowadays. And it will be active till your check-in day.

- Our main pool and children pool is already opened. We have 2 slides for children at kids pool, and its working right now.

- Our beach is also ready to make you enjoy your summer. We have beach bar at there and it is active also. We have shuttles
                                every 15 minutes to take you to the beach. And its only 2 minutes far from our hotel.

We dont have any construction in guests area and in hotel at the moment. We are already welcoming our guests , and the number of guests is rising day by day.

Thanks for your interest, and you can ask anything else if you still wonder about, we are here ready to assist you.

Best Regards.
                            • danielpuma77 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 08.07.14, 10:55
                              Witaj Mar Sal, możesz potwierdzić autentyczność hotelu to co zastałeś w środku? Czy Twoim zdaniem jest szansa na powstanie Aqua Parku do 20 lipca i czy widać ludzi pracujących nad dokończeniem hotelu? Goście innych hoteli opisują, że jest totalna pustka przy hotelu, ciemno, szaro i ponuro - nawet bez muzyki.
                              Ogólnie jeżeli czytają to jacyś goście tego hotelu Proszę odpiszcie nam tym bardziej, że jedziemy z 4 dzieci, więc to co czytamy od 1 lipca i widzimy szału nie robi chyba na nikim......Bardzo Proszę o odpisanie, a uwagę jaką zwróciliśmy w dwóch ostatnich dniach to brak Facebooka który został wyłączony z powodu wpisów nie najlepszych.

Gość portalu: Mar Sal napisał(a):

> Jestesmy w Xafirze od soboty 05.07. Hotel ma nie do konca wyremontowane pokoje.
                              > Basen, restauracje i bary sa ok. Jest teraz malo ludzi, wiec nie ma tloku. Maj
                              > a bardzo smaczne jedzenie, fajna obsluge. Animatorzy rewelacja. Jest co robic.
                              > Nie jest czynna jeszcze silownia, aqupark oraz spa. Z aquparku mozna korzystac
                              > przy innym hotelu. Spa ma byc czynne ponoc od dzis. Zobaczymy
                              • Gość: adrian32 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.14, 12:00
                                Ja wyjeżdżam 13 sierpnia i mam odczucie że nie będą to udane wakacje. Firma Wezyr w tak niejasnej sytuacji sprzedaje klientom hotel nie sprawdzając go na miejscu.... świadczy to o braku profesjonalizmu. W chwili kupna wycieczki powiedziano mi że hotel działa już od kwietnia 2014 roku. Nie zauważyłem również te piękne obrazki na stronie to wizualizacje.
                                Właściciel hotelu również okazuje się człowiekiem niewiarygodnym likwidując facebooka... kompletna ignorancja. Biuro podróży Wezyr i Allan Xafira to dobrana para do robienia interesów.
                                Mam nadzieję że informacja od Pani która jest od 05.07 w tym hotelu nie jest podstawionym agentem wezyru.
                                • Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 08.07.14, 21:05
                                  W dniu dzisiejszym w hotelu jest ok 200 osób. Codziennie przybywają kolejne osoby. Pokoje nie są jeszcze wszystkie do końca urządzone ale prace remontowe nadal trwają. Tak jak pisałam wcześniej jedzenie jest bardzo dobre i dużo. Animacje dla dzieci i dorosłych są codziennie. Nieprawda, że nie ma muzyki. Cały czas coś się przy basenach dzieje. Baseny są takie jak na zdjęciach. My jesteśmy teraz zadowoleni, bo nie ma zbyt dużo ludzi, więc nie ma tłoku. Na plaży jeszcze nie byliśmy ale z tego co mówią inni, prawdopodobnie jest kamienista i niezbyt ciekawa. Co do aquaparku, to raczej do 20 lipca nie skończą, bo na razie jest to plac budowy.
                                  • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 22:16
                                    Napisz coś wiecej o hotelu
                                    • Gość: ceglev Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.opera-mini.net 09.07.14, 08:04
                                      gdzie jest najbliższe targowisko od tego hotelu i w jakie dni? lecimy tam w 10.07. i tez jestesmy ciekawi jak to bedzie w tym DELUXE :)
                                      • Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 08:38
                                        Jak tylko się zakwaterujecie napiszcie co się tam dzieje my lecimy pod koniec lipca i jesteśmy w niezłym stresie. Opiszcie jakie bary, jakie warunki, jaki alkohol, nikt na razie nic konkretnego nie pisze. Dzięki z góry za jakieś info. Może ktoś z obecnych coś więcej napisze.
                                        • Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 10:24
                                          Odpowiedź z hotelu na ogólne pytania jakie zadałem. Wieczorem pisałem, rano odpowiedź.

Our facebook page is under construction for using more actively at the moment, it will be available soon. Yes, our hotel is working actively at the moment and we have more than 280 guests right now which have been already enjoing their vacation. Our SPA is opening tomorrow. And our aquapark will be opened 20.07.2014. But, we direct our guests to another aquapark which is big as our own, we take our guests to there with shuttle and its only 5min far from our hotel and it is all free of charge as our own. And our guests are satisfied already.

Thanks for your interest. King regards.

Alan Xafira Deluxe Resort & SPA Hotel Guest Relations
                                          • Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 10:34
                                            I jeszcze kilka szczegółowych pytań i odpowiedzi:
                                            Do children are entertainers and activities for them?
                                            Yes, we do have animation team to take care of children.
                                            - Do amphitheater works and if there are any shows?
                                            Yes, yeah our animation shows have been active since the day we opened our hotel.
                                            - What kind of imported alcohol you offer ultra all? <!--[endif]-->Luxurious drinks (12 years and older whiskies, Cognac VSOP/XO ) are chargeable. Rest of alcohols are free of a charge.
                                            - Are you running a restaurant and beach lounge chairs?
                                            Yes, we have a beach bar at beach. You can get foods like snack etc. at there.
                                            - What is the beach: sandy or rocky?
                                            It is mixed.
                                      • Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 09.07.14, 14:31
                                        Targowisko jest ok 500 m od hotelu. Czynne jest codziennie. Większe jest w miejscowości Konakli.
                  • Gość: gość Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 11:05
                    witam, a kto państwu zaproponował ten hotel? Sprzedawca? czy skusila was atrakcyjna cena za wypoczynek?
                    • Gość: gosc Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.14, 11:25
                      mnie skusila cena w odniesieniu do proponowanych warunkow. mialem swiadomosc, że hotel za rok bedzie znacznie drozszy.
                      • Gość: ceglev Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.14, 15:31
                        a w Konakli w jakie dni jest targ ?
                        • Gość: Marvel Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 10.07.14, 08:10
                          Drodzy Państwo.
                          Czytając całą historię powyższego forum chciałabym podzielić się moimi spostrzeżeniami.
                          Biuro podróży Wezyr zamieściło ofertę wczasów w hotelu Allan Xafira zamieszczając wizualizację a nie realne zdjęcia hotelu. Przede wszystkim należy zdobyć zrzuty z ekranu poprzedniej wersji w chwili podpisywania umowy...... teraz jest inny opis.
                          Następnie należy zgłosić problem do Biura podróży . W tym przypadku gdy hotel nie jest ukończony możemy żądać zwrotu całej kwoty.
                          Jeżeli biuro podróży będzie odmawiać współpracy moim zdaniem należy skorzystać z wczasów i na miejscu zbierać dowody oszustwa.
                          Jak udowodnić fakt, że zostaliśmy poszkodowani? Ciężar spoczywa na poszkodowanym. Osoba, która dochodzi swojego roszczenia musi udowodnić, że została skrzywdzona. Sąd nie może sprawdzić, jakie mieliśmy warunki na wakacjach, dlatego warto kiedy po przyjeździe na miejsce np. nasz hotel okaże się inny niż nam obiecywano powinniśmy zrobić zdjęcia i nagrać film, aby udokumentować ten fakt na własną rękę. Należy fotografować wszelkie niezgodności z umową, którą podpisaliśmy. - Jeżeli w hotelu miał być aquapark z 16 zjeżdżalniami a są tylko trzy to róbmy zdjęcie. Jeżeli za oknem jeździ koparka i pracuje betoniarka, a mieliśmy mieć widok na egzotyczne palmy, to zróbmy film, aby było słychać ten hałas, który te maszyny wytwarzają. Powinniśmy zapewnić sobie dowód na wszystko, co nie spełnia standardów, za które zapłaciliśmy i mamy zagwarantowane w umowie.
                          Wszelkie niezgodności, które zaobserwujemy w pierwszych dniach pobytu powinniśmy zgłosić do rezydenta. - Trzeba spisać protokół reklamacyjny. Wprawdzie nie jest to obowiązek, ale jeśli tego nie zrobimy to damy argument biuru turystycznemu, że wcześniej nie skarżyliśmy się na zastane warunki. Już w czasie pobytu możemy wysłać e-maila do biura podróży ze zdjęciami i informacją, że nasza umowa się nie zgadza.
                          Po powrocie złożyć reklamację w ciągu 14 dni. - Należy wysłać pismo do biura turystycznego z naszym żądaniem odszkodowania i konkretnej kwoty zadośćuczynienia.
                          Powodzenia.
                          • Gość: gosc Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 15:04
                            spostrzezenia sa oczywiste i to naturalne, że będę składał reklamację udokumentowaną zdjęciami etc etc. Uważam jednak, że biuro znając problemy powinno zaproponować wzamian inny hotel.
                            Wezyr nie robi nic. Wypina się na klientów.

• Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 10.07.14, 17:14
                              Czy ktoś już tam jest??? Napiszcie coś.
                              • marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 10.07.14, 22:14
                                Witam my również borykamy się z tym wyjazdem Dzwoniliśmy do Wezyra i on umywa ręce Znalazłem parę zdjęć to się z Wami podzielę
                                ru.foursquare.com/v/alan-xafira-deluxe-resort--spa-/529cbf18498e7e5a27858569
                                • marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 10.07.14, 22:19
                                  I jeszcze parę
                                  vk.com/xafiradeluxe?z=photo-62365075_335708540%2Fwall-62365075_91
                                • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 22:23
                                  Jesli ktos tam jest to prosye napisycie jak jest w realu
                                • Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.14, 23:35
                                  My zrezygnowaliśmy z tego hotelu.16.07 lecimy do Kervansaray lara z Alfa Star 9.300 za 2+2.
                                  Juuupiiiii!!!!!!!
                                  • Gość: GOŚĆ Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 09:28
                                    Aniu jak Ci się udało zrezygnować z tego badziewia. Mi nie chcą zwrócić zaliczki. Jedynie za dopłatą (w związku ze zmianą mojej decyzji) mogą mi dać inny hotel. Proponują Eftalia Aqua, która ma tragiczne opinie na forum. Rosjanie którzy tam są teraz twierdzą że nie ma animacji bo jest za mało ludzi ..... niezłe rozumowanie właściciela.
                                    Już nie wiem co robić z tym g....m WEZYREM. Może jak twierdzi powyżej "Marvel" jechać i wszystko nagrać , sfotografować i podać ich do sądu.
                                    Mimo wszystko życzę wszystkim udanych wakacji i wielu niezapomnianych wrażeń.
                                    • Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.14, 20:47
                                      Na szczęście w ostatniej chwili nie podpisałam umowy.
                                  • Gość: Ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 12:45
                                    Ogromna prośba do tych,którzy obecnie są w hotelu.Napiszcie coś jak tam jest,ale bardziej szczegółowo.Czekamy i pozdrawiamy
                                    • Gość: blondynka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 148.81.127.* 11.07.14, 13:24
                                      Czy ma ktoś wydrukowany opis oferty wezyra sprzed zmiany, gdzie była mowa np o 16 zjeżdżalniach? na stronie wezyra jest już tylko zmieniona oferta, pewnie biuro w ten sposób chce sprytnie pozbyć sie reklamacji. A my zdecydowaliśmy sie na ten hotel minn ze wzlędu na ten aquapark dla dzieci, bo do morza jest faktycznie daleko. Będę bardzo wdzięczna za kontakt do osoby, która mogłaby przesłać skan lub chociaż zdjęcie poprzedniej wersji oferty.
                                      • Gość: gość ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 13:40
                                        Ponawiam prośbę koleżanki o udostępnienie zrzutów ze strony Wezyra. Musimy się jakoś bronić przed cwaniackim biurem.
                                      • Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 16:24
                                        Mam w emailu,poprzednią ofertę,wieczorem prześlę.
                                      • marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 17:56
                                        Witam ja posiadam zapisaną stronę int z aquaparkiem jak i maila z wyceną hotelu i jego opisem(z aquaparkiem) jeżeli komuś by się to przydało to proszę o adres mail i wyślę bez problemu Pozdrawiam
                                        • Gość: ewa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 18:20
                                          Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku.
                                          salon.eva@op.pl
                                          Z góry dziękuję.
                                          • Gość: maciejka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 18:39
                                            Witam,
                                            Ja rownież poproszę o ofertę Wezyra z aquaparkiem na maila: biuro@4progress.pl
                                            Dziękuje i pozdrawiam
                                            • Gość: Janusz Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.14, 19:56
                                              Witam
                                              Prosze rowniez o przeslanie mi tej oferty
                                              janusz.stepien1@wp.pl
                                              Pozdrawiam
                                            • Gość: Ewa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.startechnology.pl 11.07.14, 20:30
                                              Witam,
                                              Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku na mail: ewa_wit79@wp.pl.
                                              Z góry dziękuję.
                                            • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 21:09
                                              ja również poproszę vogue_19@o2.pl z góry dziękuję :)

najgorzej mają Ci którzy już zapłacili.....
                                              mi akurat na zjeżdżalniach nie zależy ale żeby hotel był ok
                                          • marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 18:51
                                            Gość portalu: ewa napisał(a):

> Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku.
                                            > salon.eva@op.pl
                                            > Z góry dziękuję.
                                            Poszło. Pozdrawiam
                                          • Gość: klient Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 15:27
                                            a moze faktycznie pojechac i tyle zobaczyc jak bedzie. Mi pan ktory sie tam znajduje na miejscu napisał :Witam,
                                            W nawiązaniu do informacji przesłanych nam przez kontrahenta, informuję, że hotel (z wyjątkiem Aquaparku, który będzie działał w pełni 20/07) realizuje zakwaterowanie oraz usługi zgodnie z planem.
                                            Pozdrawiam,
                                          • Gość: Info od środka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 20:39
                                            Witen jestem w xafirze od piątku. Jesli wam proponują zamianę na eftalie to bez sensu xafira ma podpisaną umowę z tym hotelem na korzystanie z ich aquaparku wystarczy poprosić w recepcji a zawioza i przywioza. To samo tyczy się plaży z tym że plaża hotelu zen również dowożą. Co tyczy się hotelu to polecam z czystym sumieniem aquaparku raczej nie otworzą w tym sezonie jest on przed hotelem wiec ze strefy z basenami i z restauracji nie słychać zadnych robót. Pokoje nie wszystkie są gotowe ale turyści nie mają wstępu w te strefy. My mamy pokój w tej środkowej części hotelu i kompletnie się nie odczuwa i jeszcze nie widziałem zadnego robotnika. Ogromny plus dla personelu zawsze uśmiechnięci i wlaza człowiekowi w tylek dosłownie. Nie trzeba się fatygowac nawet do baru wystarczy poprosić a bardzo dużo ich się kręci. Animatorzy dla mnie też super, drobna niedogodności dla kogoś kto nie zna języka mówią jedynie po ang. Niem. Turecku i rosyjsku. Teraz jest chyba około 450osob w hotelu wiec nie ma kolejek i o nic nie trzeba walczyć. Basen kryty i siłownia też działa chociaż nie korzystałem. Nie są jeszcze otwarte wszystkie sklepy na dole. Ani dyskoteka, dyskoteka odbywa się na basenach wieczorami. To samo tyczy sie animacji amfiteatr jest jeszcze nie otwarty. Co tam jeszcze, ręczniki kąpielowe codziennie nowe dostępne w recepcji, pokoje sprzątane codziennie. Nie co mogę jeszcze dopisac jak coś Proszę pytać wieczorami postaram się odpisywać
                                            • Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 08:48
                                              Dziękuję bardzo za twój opis bieżącej sytuacji. Jest on bardzo rzeczowy i niczego nie kolorujesz. My ze znajomymi wybieramy się tam w nadchodzącą sobotę. Zaczęliśmy rozważać zmianę hotelu, ale po przeczytaniu tego co napisałeś czuję, że można tam spokojnie jechać. Bardzo fajnie, że obsługa jest super. Może coś więcej o tych dyskotekach mógłbyś napisać, a poza tym co ze sportowymi zajęciami dla dorosłych, np. waterpolo, siatkówka plażowa, itd.
                                            • Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 10:44
                                              Bardzo proszę o sprawdzenie czy w lobby jest ogólnie dostępne wifi. Jadę 16.07 i potrzebuje dostępu do internetu by pracować. Z góry dziekuję Robert. Proszę o szczerą informację
                                            • Gość: ADA Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.14, 17:21
                                              Witam
                                              Mam pytanie, czy w łazienkach w pokojach są suszarki do włosów? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
                                              • Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.toya.net.pl 15.07.14, 19:30
                                                Hej Ada, wedlug opisu na travelplanet są. oby nie było jak z aquaparkiem. my wylatujemy rano, suszarki nie bierzemy ;)
                                                • Gość: ADA Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.14, 21:50
                                                  Dzięki, my wylatujemy w piątek i nie zabieramy suszarki ;) do zobaczenia
                                                  • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 07:42
                                                    My wylatujemy w sobotę.Czy kżdy pokój ma balkon
                                          • Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.toya.net.pl 14.07.14, 11:36
                                            witam, poprosze i ja o te zrzuty poprzedniej oferty wezyra,
                                            frontmann@wp.pl, z góry dziękuję
                                          • Gość: turysta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 16.07.14, 22:16
                                            Ewo, prześlij mi proszę , jeśli już je dostałaś tamten zrzut z ekranu, to podeślij mi go proszę. Jestem tu właśnie i po przejściach w końcu rozpocząłem urlop.
                                            cocosoundclub@gmail.com

Kuba
                                            • Gość: Ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 16.07.14, 22:50
                                              Opisz jakie mieliście przejścia i co tam jest na miejscu
                                        • Gość: PB Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 08:43
                                          Ta ja poproszę, bo widzę, że będzie niezła chryja piotr.boros@gmail.com
                                          Pozdrawiam,
                                          PB
                                        • Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 10:36
                                          Poproszę o wysłanie takiej strony z opisem oferty Wezyra gdzie była informacja o aquaparku na adres: magda.cyka@onet.pl i trebor@onet.com.pl
                                          Z góry dziękuję Robert
                                        • Gość: Mariusz Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 18:16
                                          Witam,

Właśnie dzisiaj wróciłem z tego hotelu. Mam zamiar pozwać tych oszustów. Jeżeli jest taka mośliwość proszę o wysłanie tej strony z ofertą aqaparku. mój aders to:
                                          marian_tczew@o2.pl

Pozdrawiam
                                          Mariusz
                                      • Gość: bisi Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.stormmedia.pl 11.07.14, 22:10
                                        ktoś pisał wcześniej, że wykupił z travelplanet.pl a jechał z WEZYRA, na stronie travel jest nadal info o 16 zjeżdżalniach. Może to coś pomoże
                                        • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 22:21
                                          ja kupowałam w travelplanet oni tak mieszają ze masakra jade 9 sierpnia mam nadzieje ze wróce zadowlona bo wydać 6 tys za tydzien za 2 osoby to niestety ale tanio nie jest...
                              • Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 10:56
                                Nie martwcie się. Jest dobrze, nie ma tylko aquaparku. Dowożą do innego. Reszta funkcjonuje normalnie. Wróciliśmy w sobotę. Jest OK!
    • anas1967 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 19:19
      Witam
      Również proszę o wcześniejszą ofertę Wezyra. anas1967@gmail.com
      Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 12.07.14, 09:53
        Psioczymy wszyscy, ale nikt jeszcze nie odezwał się kto tam był w hotelu. Może nie jest wcale tak źle. Szkoda że nie możemy się dowiedzieć faktycznie jak tam jest. Kto wyjeżdża teraz jak najwcześniej, niech poinformuje pozostałych będąc na miejscu, zaraz po przylocie do hotelu co się dzieje. Nie jest chyba problemem skorzystać z internetu na chwilę i coś napisać. Na zdjęciach jak się popatrzy wg daty zamieszczania wygląda nieźle, tyle że mało ludzi: foursquare.com/v/alan-xafira-deluxe-resort--spa-/529cbf18498e7e5a27858569/photos. Co do aquaparku trzeba zrobić reklamacje i już.
        • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 14:21
          Witam,już pare razy pisałam do Rodaków,aby napisali fakty,ale nikt się nie odzywa,a myślę,że już niektórzy wrócili.Prosimy jeszcze raz
          • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 12.07.14, 14:27
            czy ktoś się orientuje czy są niedaleko tego hotelu jakies bazary? bo do alani 20 km jest więc trzeba taksówką :) proszę o info
    • Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wave.com.pl 12.07.14, 13:27
      Jadę za niecały miesiąc na dziesięć dni to coś napiszę.
      Pozdrawiam!
      Robert
      • Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 20:56
        Witam pisalem już ale nie zauważyłem że są 2 strony więc moje info jest wcześniej. Gość :informacja od środka. Tak się podpisalem myślę że trochę zobrazowalem całą sytuację
        • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 12.07.14, 21:19
          proszę o informację gdzie są w pobliżu hotelu bazary lub butiki w których można zrobić zakupy?
          • Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 21:47
            Bazar ponoć jest niedaleko hotelu. Idzie się w dół w stronę plaży i pierwsza w lewo. Ale dopiero jutro wybieramy się na spacer wiec napisze jutro
            • Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 07:42
              Bardzo dziekuję za obszerne informacje,ale napisz cos jeszcze.Czy w pokojach sa czajniki,jakie sklepy sa w hotelu,jakie jedzenie Czekam i z góry dziekuję
              • Gość: Nesta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 79.97.3.* 13.07.14, 09:18
                Może niech napisze ci jeszcze jaki rozmiar stanika nosi jego żona !?
          • dario7800 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 00:53
            W pobliżu nie ma wielu sklepów. Nie trzeba też brać taksówki. Polecam przejechać się kilka km dolmuszem do Avsallar lub Konakli. Jeśli interesują Cię butiki z oryginalnymi rzeczami do główna ulica Alanii i centrum handlowe Alanyum. Pierwsze większe skupiska sklepików z pamiątkami i niedzielny bazar są w Turkler 3km od hotelu więc można się przejść wieczorem.
            • Gość: mirela Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 09:38
              Witam :) Wybiera się ktoś może do hotelu 23.07 z Katowic? Pytam z ciekawości, bo w grupie raźniej :)
              • Gość: GOŚĆ Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 13.07.14, 10:06
                Nadchodzą coraz lepsze informacje ... aquapark Eftalii Village jest rewelacyjny, byłem tam w zeszłym roku. JUUUUUpi.
                • Gość: Poproszę o umowę Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 13.07.14, 11:25
                  Poproszę o wysłanie takiej strony z opisem oferty Wezyra gdzie była informacja o aquaparku na adres: thefirsthowdy@gmail.com i one.weronika@gmail.com
                  Z racji tego że wyjeżdżam 26.07 do tego hotelu, mam mieszane uczucie co to Xafiry po waszych komentarzach, kiedy dotrę na miejsce, powiadomię was o stanie hotelu.
                  Z góry dziękuję i Pozdrawiam
              • danielpuma77 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 14:46
                My lecimy w silnej grupie (ale z dziećmi), 23 z Gdańska będzie nas razem 10, więc podbijajcie zapewne Nas rozpoznacie :)))
                • Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 13.07.14, 15:00
                  Pokoje bardzo fajne. Duży prysznic :) jest klima z czujnikiem. Bo chyba o taki czujnik ci chodziło. Bazar jest dzisiaj spory praktycznie od hotelu idzie drogą prawie do morza. Ale chyba tylko w niedziele. Ogólnie co 4 stoisko z tym samym i wszystko '' oryginalne '' . Na plaży byliśmy przez chwilkę - piaszczysto żwirowa, w kolo sami Rosjanie ogólnie nieciekawa ale ponoć tu same takie.
                  • karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 15:43
                    super dziękuje za info :) jak jest bazar niedaleko to nie trzeba gdzieś jeździć
                  • Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 17:28
                    Czy są na miejscu korty tenisowe?
                    • Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 13.07.14, 19:47
                      Nie nie ma kortów. I chyba raczej w tym sezonie nie będzie, przynajmniej nic nie widać żeby coś takiego powstawało
                      • Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 20:23
                        Dziękuję ci za odpowiedź odnośnie kortów. Mam nadzieję, że reszta jest OK np. animacje, dyskoteki. Miłego odpoczynku.
                • Gość: mirela Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 13.07.14, 20:21
                  My też lecimy z dwójka dzieci.a w jakim wieku wasze dzieci?
    • Gość: :) Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetia.net.pl 14.07.14, 12:45
      Witam.Do osób które obecnie przebywają w hotelu.Na jakim etapie jest amfiteatr?i dyskoteka?czy jest szansa na uruchomienie jeszcze w tym sezonie?
      • Gość: turysta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 17.07.14, 09:19
        Amfiteatru , dyskoteki nie ma i pewnie w tym sezonie nie będzie. Do Aqua parku wożą do hotelu Eftalia, jest shuttle z Xafira który jeździ cały dzień. Hotelowa plaża z barami i jedzonkiem już ruszyła wczoraj, możecie tam dojechać również busem spod hotelu. Pokoje są przestronne, wygodne , klima czasem działa , czasem nie. Ponieważ po przyjeździe zakwaterowano nas w pokojach gdzie kable jeszcze wystawały ze ściany, koledze w pokoju spadła część sufitu na wejściu i generalnie 6 piętro okazało się być prawie całe w trakcie wykańczania, otrzymaliśmy w zamian pokoje o wyższym standardzie na 2 piętrze , są świetne. Obsługa mimo tego , że nie do końca mówi po angielsku, to jest baaaardzo uprzejma, pomocna i bardzo zaangażowana. Tak poważnie to właśnie obsługa spowodowała, że te wakacje pewnie zaliczę do bardzo udanych. Śniadanko jest bardzo europejskie, ale obiad i kolacja zwłaszcza są bardzo smaczne, świeże grillowane rybki, dużo sałatek, pyszne deserki. KAWA do dupy, ale cóż można to przeżyć. Bazar niedaleko w "Konakli" całkiem spory. Jeśli chcecie dotrzeć do większego miasta na większy bazar to polecam Alanya, taxi dowiezie Was za 28 euro lub 40 dolarów. No to na razie tyle