Dodaj do ulubionych

Incekum Beach!!! kto wrocil???

21.05.06, 18:12
Kto wrocil juz z tego hotelu-niech go opisze,bo nie ma na ten temat jak
narazie nic.Podzielcie sie ze wszystkimi swoimi wrazeniami,ten hotel jest w
ofercie Skan Holiday po raz pierwszy i narazie nie bylo komentarzy!Czekamy i
pozdrawiamy-a interesuje nas
wszystko:polozenie,animacja ,pokoje ,jedzenie,obsluga i plaza.
Obserwuj wątek
    • seatac Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 26.05.06, 09:42
      Tez czekamy na opinie tych co wrocili. Z nadzieja na to, ze sa zadowoleni.
    • Gość: alykon Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 26.05.06, 14:38
      Obawiam sie że turnus 07/06-21/06 jest pierszym na który lecą turyści z Polski w
      tym ja z rodziną. Przynajmniej nie spotakałem sie z info na forum aby ktoś
      leciał wcześniej (choć były terminy).
      Kiedy Wy sie tam wybieracie ?
      • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:04
        Ja właśnie wróciłam z tego hotelu wczoraj. Hotel jest bardzo fajny, teren
        kolorowy. Obsługa bardzo miła, bardzo fajne animacje dla dzieci - codziennie.
        Po animacjach dla dziecie,wieczorny show-time dla dorosłych (bardzo fajnie
        prowadzone przez grupę animatorów).W ciągu dnia dużo rozrywek (gry, zabawy,
        zjeżdżalnie). Jedzenie dobre, duży wybór. Z dyskoteką w hotelu bywa różnie -
        jest codziennie ale zabawa zależy od turnusu w hotelu. W zasadzie whotelu było
        dużo starszych gości (głównie niemcy i rosjanie) oraz dużo młodych ludzi z
        dziećmi. Pogoda była super,jednego dnia pokropił trochę deszcz. Polaków było
        niewielu w tym czasie. Nie wiem co jeszcze Was interesuje, jeśli macie pytania
        to chętnie odpowiem.Pozdrawiam.
        • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:11
          blondi napisz jesli mozesz jakie sa pokoje,czy na plaze trzeba miec buty i co
          znajduje sie w bliskim otoczeniu hotelu i czy daleko jest do pobliskich
          sklepikow czy tez "jakiegos" centrum Incekum.Pozdrawiam
        • Gość: iwona Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:32
          Kochana Blądi!!!
          jesteś 1 osobą,która zechciała coś napisać o tym hotelu-chwała ci za to!!!
          Napisz prosze jeszcze jaka plaża bo na zdjęciach nie wygląda ona dobrze.Czy w
          pokojach są lodówki i czy to co w nich jest to też jest jako all?Jak wyglądają
          pokoje,jaka obsługa itd.Opisz wszystko,bo my usychamy z ciekawości.{Pozdrawiam
          • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:03
            :o))Kochani,w all inclusi jest tak:
            - śniadanie do godz 10:00
            - od 10:00 otwierają snack bar przy basenie i bar przy plaży i tam można się
            napić soczków, kawki, piwka, herbatki, drinka itp.
            - obiad chyba od 12,00 do 14:30
            - po obiedzie w snack barze pizza i ciasteczka
            - kolacja od 19,00 do 21 lub 22 - nie wiem bo zawsze chodziłam ok. 20:00
            Po kolacji nie można już nic zjeść w barach, tylko picie jest dostępne.
            Jeśli chodzi o alkohole w all inclusiv to np: piwo, whisky, lokalna wódka, wino
            białe i czerwone (polecam białe). Można komponować różne drineczki. Dostępne są
            też lokale europejskie ale dodatkowo płatne.
            Dyskoteka zaczyna sie o 23:00 ale wszystkie napoje w dyskotece są płatne.
            W pokojach są lodówki, w lodówce woda niegazowana. Pokoje są ładne,
            czyste,codziennie sprzątane, codziennie świeże ręczniki, co drugi dzień zmiana
            pościeli. W pokojach są też sejfy i balkony.
            Obsługa jest bardzo miła wszędzie, na stołówce bardzo dużo kelnerów i obsługują
            szybko i sprawnie.
            Plaża może nie taka jak nad Bałtykiem ale można chodzić na bosaka (tylko piach
            bardzo gorący :-)). W niektórych miejscach na plaży są a'la skałki więc tak
            trzeba chodzić w klapkach - ale tam się nie leży , nie ma leżaków, można tylko
            pospacerować. Są wyznaczone miejsca na plaży gdzie można się opalać, tam
            właśnie stoją leżaki i parasole. Przy wejściu do morskiej wody proponuję
            założyć klapeczki, szczególnie dzieciom, bo mogą być kamienie. Za mojej
            kadencji z tym hotelu przywieźli trochę piachu i wysypali na plaży więc teraz
            jest OK. Plaża naprawdę ok. Basen super, cieplutka woda, dodatkowo okrągły
            basen z płytką wodą i bardzo ciepłą dla dzieci. Jak ja byłam to dzieciaczki
            cały dzień siedziały w wodzie. Zjeżdżalnie są czynne co jakiś czas, wtedy na
            górze jest ktoś z animatorów, kto pilnuje zjazdów dla bezpieczeństwa.
            Jedyny minus z tym hotelu to komary wieczorem więc proponuję zabrać jakiś
            specyfik. Jak komar dziabnie to swędzi ale nadrugi dzień już nie widać i nie
            czuć :-)).

Hotel położony jest jakieś 3 km od centrum Incekum - można iść na pieszo lub
            podjechać busem, ceny podaje kierowca w busie. Do Alanyi jedzie się ok 30
            minut. Na przeciwko hotelu, po drugiej stronie ulicy jest sklepik z odzieżą,
            miejscowe biuro podróży i sklep z żywnością, papierosami i meczet.
            UWAGA DLA PALACZY :-) - fajki lepiej zabrać ze sobą bo w hotelu są drogie, np
            Malboro i Davidofy 4$. Lepiej fajki kupić w sklepie naprzeciwko. Mentolowych
            papierosów raczej nie ma. Ze slimów tylko Voque.
            Jeśli macie jeszcze jakieś pytanie to pytajcie. Jestem zachwycona wakacjami
            więc chętnie odpowiem;)))))))))))))) Pozdrawiam i zazdroszczę tym, którzy
            dopiero jadą.
            • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:04
              mam też trochę fotek samego hotelu jeśli ktoś jest zainteresowany to może
              podesłać, chyba że gdzieś na forum mogę zamieścić ? ale narazie nie wiem
              gdzie....;-)
              • Gość: Roman Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:15
                Blondi dzieki bardzo za info powiedz ile jedzie sie z lotniska
              • Gość: alykon Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 27.05.06, 13:18
                Cześć blondi.
                Już mi lepiej że ktoś w końcu coś o tym hotelu zapodał na forum.
                Bardzo chętnie zobaczę fotki.
                Podaję adres : konweb@onet.eu
                Czekam z niecierpliwośćią.
                pozdr
                alykon
                • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:23
                  z lotniska w Antalyi jedzie się ok 1:40 godz. Fotki prześlę wieczorkiem.
                • Gość: Roman Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:24
                  ja tez prosze e_blaszczak@wp.pl
                  • Gość: Roman Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:32
                    kto jedzie na w lipcu
                    • Gość: nel Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.ssk.com.pl 29.05.06, 19:03
                      lecimy 12 lipca z dwojką dzieci.Liczymy na ciekawą animację. To nasze drugie
                      wakacje w Turcji, myślę, że dobry wybór.
                      • Gość: JoannaG Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: 156.17.201.* 30.05.06, 12:04
                        Witam wszystkich forumowiczów. Lecę z rodziną 2+2 (chłopcy 3 i 6 lat) 9
                        sierpnia z Wrocka/2 tyg.. Może ktoś też w tym czasie?
                      • pieguska1 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 02.06.06, 10:49
                        a z jakiego biura lecisz? ja dopiero szukam jakichs wakacji, ale tez wlasnie ok
                        12 lipca iz dwojeczka dzieci, moze akurat...
                      • Gość: Michał&Karolina Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:18
                        My też lecimy 12 lipca z Wa-wy dwójka dużych + 8 syn może się zobaczymy
                        pozdrawiam
                    • Gość: beataa Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.aster.pl 06.06.06, 14:07
                      Jedziemy 5 lipca z Warszawy. Plus dwie dziewczynki: 12 i 6 lat. Może będą miały
                      towarzystwo?
                      • Gość: nel Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.ssk.com.pl 07.06.06, 19:34
                        My lecimy z Wroclawia.Syn 12 lat i córka 7, ale 12 lipca. Jeśli będziecie dwa
                        tygodnie to się spotkamy
                        • Gość: beataa Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.aster.pl 07.06.06, 22:33
                          To fajnie, tak będziemy tam dwa tygodnie.
                          Do zobaczenia.
                      • rewit1 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 25.06.06, 08:10
                        My tez lecimy z W-wy 5lipca + dwie dziewczynki 8 i 5 lat, to się spotkamy.
              • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:22
                dzieki blondi za szczegolowy opis hotelu,to pierwszy opis na forum. To daje
                mi jasnosc i pewnosc ze nie trafi sie na jakas mine!Bylabym Ci wdzieczna za
                przyslanie na moj adres fotek jakie posiadasz,zawsze to bedzie cos innego niz w
                katalogu.Troche mnie przerazaja te komary-ale mysle ze ze sobie z tym
                poradzimy.Napisz jeszcze jesli mozesz i sie orientujesz -jakie jest to
                dzieciece menu-czy przypomina troche polskie jedzenie?dziekuje i
                pozdrawiam.Ps:moj e-mail: karowoz@tlen.pl
                • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:35
                  jedzenia jest dużo, wybór też, jest bardzi dużo potraw z kurczaka, dużo ryb.
                  Bardzo duży wybór pieczywa, serów, sałatek gotowych i takich do własnej
                  kompozycji. Jeśli chodzi o dzieci to nie powinno być problemu. Na śniadczenie
                  są np naleśniki lub omlety, jajecznica, jajka sadzone. Zależy co kto lubi ale
                  myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Dla smakoszy kawy polecam cafe latte z
                  automatu - przepyszna !!! Do wyboru jest też dużo soków mocno schłodzonych.
                  Odradzam picie drinków z lodem, bo lód jest z lokalnej wody i można skończyć w
                  toalecie :-)))) Tak jak do Egiptu tak i do Turcji proponuję zabrać jakiś lek
                  typu węgiel lub rapacholin (dla tych co lubią dobrze i dużo zjeść).
                  W recepcji na górze jest stół do billarda ale dodatkowo płatny. W hotelu jest
                  też bezpłatna łaźnia turecka (super - polecam!), suana, siłownia. Dodatkowo
                  płatne są masaże i aromaterapia oraz fryzjer. Najlepsze pokoje są z widokiem na
                  basen i morze (4-cyfrowe numery i polecam te zaczynające się na 13.. i 14..).
                  W pokojach jest TV i jeden polski kanał. Recepcja hotelu położona jest nieco
                  wyżej niż budynki z pokojami i im bliżej morze czy basenu tym niżej :-)
                  • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 14:05
                    Blondi-super ze nam to wszystko piszesz!Dzieki za to!Doradz jaki zabrac filtr
                    dla dzieci-my jedziemy 6 wrzesnia.
                    • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:25
                      Ja wzięłam filtr 12. Na twarz i dla dzieci proponuję dużo większy. Słońce
                      bardzo grzeje i dzieci bez kremu to nie puszczajcie. Na czasem jak przesadziłam
                      to smarowałam się 35 dla dzieci, narazie jeszcze moja skóra ma się świetnie ;-)
                  • Gość: Kicek Wielkie dzięki Blondyneczko IP: *.chello.pl 27.05.06, 14:09
                    Blondyneczko, wielkie dzięki, że znalazłaś się na forum i podałaś szczegółowy
                    opis hotelu. Napisz jeszcze proszę, ilu było Polaków, czy ciekawe towarzystwo,
                    co z animacjami dla dorosłych - jakie są sporty, czy w saturatorach jest cola,
                    pepsi, sprite czy 7up, czy też lokalne napoje? Skoro pisałaś o drinkach to czy
                    podają w barze lokalny koniak (brendziak), czy można wnosić napoje do pokoju -
                    czy nie ma jakiegoś zakazu? Co z zupą o 24.00? Jak wygląda dyskoteka - czy są w
                    niej jakieś dodatkowe atrakcje typu piana albo parkiet podświetlany i ile w
                    disco kosztuje np piwo? Czy jest kawiarenka internetowa, ile kosztuje za 1h i
                    jak drogi jest bilard? Zapewne nie było jeszcze animatora Polaka, ale czy
                    dzieciaki rzeczywiście chętnie bawią się w tzw kids-clubach? Jaki jest polski
                    pilot(ka), da się lubić czy wielka olewka? Jak w pokojach działa klimatyzacja i
                    jaki kanał polski odbierany jest w tv - ważne z uwagi na MŚ? Czy pokają lody np
                    na obiad czy kolację - w dowolnej ilości czy też trzeba kupować w hotelowym
                    minimarkecie? A tak w ogóle to szkoda, że Ciebie tam z nami nie będzie? Pzdr
                    Kicek
                    • Gość: Blondi Re: Wielkie dzięki Blondyneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:23
                      My polecieliśmy we czwórkę, na miejscu poznaliśmy 6 Polaków, a w drugim
                      tygodniu jeszcze 4, więc troszkę nas też tam było ;-))).
                      Animacje dla dorosłych już opisywałam wcześniej - są codziennie po 21,30 - nam
                      się bardzo podobały. O 21,00 codziennie mini disco dla dzieci - dzieciaki
                      szalały za tymi animatorami i jak tylko zbliżała się 21 to wszystkie dzieci już
                      czekały na scenie a potem nie chciały iść do pokoi ;-))) Pepsi podaje kelner w
                      barze, a napoje można brać samemu. Ja wybierałam drinki z listy lub tworzyłam
                      sama z czystej wódki + jakieś soki i barwniki, he he he. Do pokoju można zabrać
                      drina, nie ma problemu. Nie powinno się tylko wnosić do hotelu zakupów
                      spożywczych z miasta (a przynajmniej tak, żeby nie widzieli :-) O zupie o 24:00
                      zapomnij :-) Kolacja do 21 czy 22 i potem już nie ma przekąsek żadnych, dopiero
                      śniadanie.
                      Dyskoteka bez żadnych atrakcji dodatkowych typu piana - takie to w Alanyi. Na
                      dyskotece w pierszym tygodniu było sporo ludzi, w tym cała nasza polska grupa.
                      ale w drugim (jak część polaków wróciła do polski) to nadyskotece nie wiele się
                      działo, jeśli chcecie się pobawić naprawdziwej tureckiej dyskotece to raczej
                      nie w hotelu, tylko w Incekum lub Alanyi. Podobno powróc z Alanyi do Incekum po
                      21:00 jest możliwy tylko taxówką.
                      Kawiarenka internetowa w hotelu jest....ale to tylko jeden komputer i nie
                      zawsze jest gość który może Cię zalogować, więc ja postanowiłam odzwyczaić się
                      od kompa na urlopie ;-))) Koszt za 1 godzinę internetu to 3 euro, można wziąć
                      30 min za 1,5 euro.

Polskiego animatora jeszcze nie ma, ale moim zdaniem to w niczym nie
                      przeszkadza. Polska rezydentka jest OK, ma dyżury w hotelu (info jest na
                      tablicy informacyjnej) i zawsze dostępna pod telefonem.
                      Klimatyzacja w pokojach nam działała. Ale jaki kanałtv to nie pamiętam - my
                      wogóle nie siedzieliśmy w pokojach ;-).
                      Lodów w hotelu nie widziałam i nie jadłam ale na mieście jest napewno dużo.

Ja też żałuję że już wróciłam, ale mam wielką ochotę pojechać jeszcze raz ;-)
                      Kiedy Wy lecicie i skąd ? Może się zdecyduję, he he he
                      • Gość: blondi Re: Wielkie dzięki Blondyneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:33
                        jeszcze jedna wskazówka - jeśli już troszkę alkoholu wypijecie i po 24:00
                        będziecie coś zamawiać na rachunek to przy podpisywaniu sprawdzajcie dokładnie
                        czy na rachunku macie euro czy dolary....bo zdarzało im się że mówili np 2
                        dolary a wpisywali 2 euro. No i życzę wszystkim dobrej zabawy !
                        • Gość: Kicek Blondi, thanks IP: *.chello.pl 27.05.06, 15:58
                          Lecimy z Warszawy 21.6 z żoną i synem 9-letnim na dwa tygodnie. Mamy już
                          obeznanie w tureckich clubach. Byliśmy już w Riva Costa i Lindzie. W obu było
                          wporzo. W Lindzie nawet jest piana na disco, raz w tygodniu. Nie napisałaś ile
                          kosztuje piwo w dyskotece i czy podają w barze ichniejszego brendziaka. Jak
                          jest w leżakami przy basenie, czy Niemcy zajmują je ręcznikami skoro świt? I
                          jeszcze jedno - co podają w snack-barze na plaży hamburgery, frytki czy pizze?
                          Jak jest ze sportemi (siatka, tenis, minigolf, rzutki, ping pong), no i ile
                          kosztuje bilard? Aha, czy na plaży są skutery i paralotnie i w jakiej cenie?
                          • Gość: Blondi Re: Blondi, thanks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:38
                            a z jakim biurem lecicie ? Przykro mi ale nie pamiętam dokładnie ile kosztuje
                            cokolwiek w dyskotece.W snack-barze podają głównie pizze, ewentualnie makaron z
                            czymś tam + sałatki, a po południu ciasteczka. Ping-pong bezpłatny w
                            amfiteatrze.
                            W hotelu nie ma skuterów ani paralotni, ale paralotnie są w pobliskim hotelu,
                            ceny nie znam. Po przeciwnej stronie ulicy jest miejscowe biuro podróży gdzie
                            można taniej kupić wycieczki niż w TUI, tylko jak ktoś zna język, najlepiej
                            rosyjski lub niemiecki. Po angielsku nie wszyscy tam rozmawiają.
                            • Gość: kicek Re: Blondi, thanks IP: *.chello.pl 28.05.06, 19:27
                              Jeszcze raz dzięki. Trochę się musisz sprężać z tymi odpowiedziami, ale jesteś
                              nieoceniona skarbinica wiedzy o Incekum Beach. Wszyscy wczasowicze tego hotelu
                              są Ci niezmiernie wdzięczni i z pewnością wypiją Twoje zdrowie turecką raki w
                              tamtejszym przybytku. Oby się Tobei dobrze wiodło, Złotowłosa ze
                              złotopiaszystej plaży.
                            • Gość: Kasia Re: Blondi, thanks IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 18:39
                              teżlecimy z mężem i córą możn dostaćjakieśzdjęcia: katora@go2.pl
                        • Gość: BLONDYN Re: Wielkie dzięki Blondyneczko IP: *.chello.pl 18.06.06, 01:15
                          Blondyneczko, jesteś nieoceniona. Szkoda, że Cię z nami nie będzie. Byłabyś
                          super przewodnikiem. Heya!
                    • Gość: asia Re: Wielkie dzięki Blondyneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:29
                      jedziemy do tego hotelu 21 czerwca do 5 lipca czy ktoś będzie w tym czasie
        • Gość: Monika Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:43
          ja wybieram się do tego hotelu w prawdzie dopiero we wrześniu, ale jesli mozna, to wyslij mi również swoje zdjecia: monikazg@vp.pl
        • Gość: beta115 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.zchpolice.com 24.07.06, 11:56
          WItam serdecznie, mam nadzieję, że moje wrażenia z wakacji będa także
          wspaniałe. Ponieważ przeczytałam wszystkie informacje na temat hotelu napisane
          przez Ciebie, naprawdę liczba moich pytan została zredukowana.
          Mam jednak także ogroną prosbe o przesłanie zdjęc na adres:
          badamowicz@zchpolice.com
          Mam nadzieję, że nie będzie się do "czego" przyczepić. Wyjeżdźamy z 5 letnim
          chłopcem na wycieczkę do Incekum Beach w formule All Inclisive .
          Zastanawiam sie czy dla niego krem z filtrem 40 wystarczy? My dla siebie chcemy
          wziąść 20. Dziecko ma dosyć jasną karnację.
          Czy mogłabym prosic o odpowiedź na kilka pytań dot. Incekum Beach:
          1. Czy na terenie hotelu można skorzystać z żelazka?
          2. Czy w pokojach są jakieś "sprzęty" plażowe koce, maty ?
          3. WWiem że sa leżaki na plaże i basenie ale czy są to leżaki z materacmi?
          4. Ile kosztują buty do kąpieli/pływania? Bo wiem, że przy hotelu wejście z
          plaży do wody jest kamieniste.

Pozdrawiam ,
          Beata ze Szczecina
    • Gość: kicek Bondi IP: *.chello.pl 27.05.06, 16:09
      Blondi, ile jedzie się z lotniska do hotelu? Czy był podczas Twojego pobytu tzw
      wieczó turecki z kebabem, bakłażanami i takimi tam dodatkami?
      • Gość: kicek Re: Bondi IP: *.chello.pl 27.05.06, 16:47
        Aha, jeszcze jedno piwo w hotelu to efes czy miejscowy sikacz, a może jakiś
        zachodni pils?
        • Gość: rema Re: Bondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:18
          no wlasnie blondi,napisz jakie piwko mozna dostac w barze-sa jakies marki
          zach.???
          • Gość: Blondi Re: Bondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:29
            akurat jeśli chodzi o markę piwa to Wam nie pomogę bo nie wiem, my nie piliśmy
            tam piwa.Zapytam znajomych, jak będą pamiętali to napiszę Wam
      • Gość: Blondi Re: Bondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:34
        transfer z lotniska w Antalyi trwa ok 1:40 godz. w godzinach nocnych, bo
        autokar zatrzymuje się jeszcze we wcześniejszych hotelach. Był wieczór turecki
        w piątek, wtedy też w dzień w hotelu, na basanie było bardzo dużo Turków.
        Jeżeli chodzi o leżaki na basenie to w pierwszym tygodniu pobytu można było iść
        nawet o 10 czy 11 i nie było problemu, ale w drugim tygodniu było już więcej
        gości w hotelu i jak szliśmy na śniadanko, tak ok 9,00 to zajmowaliśmy sobie
        leżaki. Na plaży z leżakami nie ma problemu.
        Sporty dostępne i bezpłatne (prowadzone pod okiem animatorów) to lotki(rzutki),
        siatkówka, piłka wodna, konkurencje na desce w basenie, minigolf, kort do
        tenisa bezpłatny ale nie wiem jak z rakietami bo my mieliśmy swoje.
        • Gość: Blondi Re: Bondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:40
          a co wieczornego show-time w amfiteatrze to nie będę zdradzała szczegółów. Jest
          fajnie i wesoło a coś musi pozostać niewiadomą ;-)))żebyście mieli dobrą zabawę.
          • Gość: iwona Re: Bondi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:38
            Proszę napisz jeszcze czy można zabrać jakieś jedzenie do pokoju, np.owoce?
            Ciekawi mnie również czy dolegliwości żołądkowe,związane ze zmianą flory
            bakt.dopadły was również.Czy działają na nie nasze leki typu stoperan itd.?
            Pozdr.
        • Gość: Yetka Re: Bondi IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 13:46
          Wielkie dzięki za informacje. Czy mogłabym prosić o fotki na adres yetka@wp.pl
          Yetka
    • Gość: kama Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 10:51
      no wlasnie Blondi,Iwona dobrze pyta-jak jest z wnoszeniem jedzenia czy napojow
      do pokoju/trzeba sie bardzo kryc?/I jak z tamtejsza flora bakter.mieliscie z
      tym problemy i jak dzieci reaguja -wiesz cos na ten temat?
      • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.flashnet.pl 28.05.06, 12:49
        do pokoju możesz wnieść do chcesz ;-) ale wynoszenia ze stołówki oni bardzo nie
        lubią. Jak weźmiesz sobie jabłko czy inny owoc to nic się nie stanie, aby nie
        przesadzić z ilością. O dolegliwościach żołądowych już pisałam - tak jako jak w
        Egipcie, może mnie dolegliwie :-) Nie pić wody z krany, drinki i napoje bez
        kostek lodu i powinno być ok. Ale mnie ta dolegliwość dopadła, nie ubolewałam
        na tym specjalnie, bo wróciłam 4 kg lżejsza... he he he i jest mi z tym bardzo
        dobrze !!
        • Gość: Iwona Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:01
          Jezu!!to jak długo to cię męczyło i czy działają na tą dolegliwość nasze leki?
          czym się leczyłaś?
          • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.flashnet.pl 28.05.06, 13:08
            ha ha ha spoko, niczym nie musiałam się leczyć, raz tylko wzięłam ibuprom. Nie
            panikujcie, nie jest tak źle...
            • Gość: alykon Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 28.05.06, 14:38
              dzięki blondi za zdjęcia.
              Dzięki twoim relacjom i zdjęciom wiadomo czego się spodziewać po tym hotelu.
              Już czuję tą atmosferę. Jeszcze tylko 10 dni ...... i wylot na oczekiwany
              wypoczynek.
              Pozdr
              alykon.
              ps
              czy korzystaliście z oswietlenia kortów tenisowych ? jeśli tak to ile sobie liczą ?
            • pieguska1 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 02.06.06, 10:51
              czy ja tez moge prosic o zdjecia? jestynka@wp.pl
          • Gość: Iwona Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:09
            Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to też bym Cię prosiła o przesłanie mi fotek na
            adres tertom@poczta.fm
            Interesowałaby mnie jeszcze kwestia napiwków.Wiem ,że ten temat był już
            wałkowany i jest to kwestia indywiualnego podejkścia turysty ale czy byłabyś
            umprzejama podzielić się swymi obserwacjami z hotelu? Jadę pierwszy raz i nie
            chcę być ani skąpa ani zbyt hojna.. ha ha.
            • Gość: monika Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 28.05.06, 13:19
              Poprosze również o fotki monika.o@chello.pl. Z góry wielkie dzięki!
              • Gość: Ania Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.telpol.net.pl 28.05.06, 14:49
                Czy ja mogę tez prosić o fotki z hotelu?
                ashetman@wp.pl
            • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 18:19
              zdjęcia prześlę nie ma problemu :-) Co do napiwków to my zostawialiśmy mniej
              więcej do drugi dzień 1$ a raz zostawiliśmy 5$ i jak wróciliśmy do pokoju to
              cały pokój był ozdobiony niespodziankami z ręczników i kwiatów :o) Obsługa
              sprzątająca to bardzo miłe kobiety :-)
              • Gość: Iwona Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:40
                Wielkie dzięki za zdjęcia i info.Powiedz jeszcze czy w recepcji prosząc o ładny
                pokój"na dzień dobry" też powinnam włożyć w paszport jakąś kasę.Jedni pisali na
                forum ,że to nie wypada,nie chciałabym nikogo urazić ale zależy mi żeby te
                wakacje były bajkowe.Mam nadzieję,że tak będzie.
                • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 19:29
                  tego nie wiem, my dostaliśmy od razu ładny pokój.
        • mapmax Wielkie Dzięki. Poproszę o zdięcia. 28.05.06, 14:25
          Również serdecznie dziękuję za wszystkie informację, lecimy z 2,5letnim synem 7
          czerwca.
          Wiesz może czy na śniadanie podają dla dzieci jakieś płatki, musli i jogurty.
          Jaki jest koszt przejazdu dolomuszem do Alany.
          Piłaś ciepłe drinki?
          Bardzo proszę o zdjęcia: map@icpnet.pl
          Jeszcze raz wielkie dzięki.
          Pozdrawiam.
          • Gość: blondi Re: Wielkie Dzięki. Poproszę o zdięcia. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 18:21
            na śniadanie jest dużu wybór, są naleśniki, jajecznica, jajka sadzone, omlety,
            rózne płatki, musli, jogurty, dżemy. Nie będziecie głodni !
            • Gość: kicek Re: Wielkie Dzięki. Poproszę o zdięcia. IP: *.chello.pl 28.05.06, 18:57
              A co Blondi ze sportami na plaży, są w pobliżu paralotnie i skutery wodne? A
              poza tym nie napisałaś jeszcze czy w barze jest miejscowy koniak. I jeszcze
              jedno, co podają w snack-barze na plaży - poza frytkami oczywiście i czy
              posiłek nad morzem jest w porze obiadu? Aha, i ile kosztuje godiznka bilarda?
              • Gość: blondi Re: Wielkie Dzięki. Poproszę o zdięcia. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 19:31
                nie ma paralotni i skuterów, są w pobliskim hotelu - zapytacie rezydentki to
                Wam dokładnie powie. Koniak - nie wiem. W snack barze nie ma frytek - jest
                pizza głównie i sałatki. Godzina billarda chyba 5$ ale dokładnie nie pamiętam...
                • seatac Re: Wielkie Dzięki. Poproszę o zdięcia. 29.05.06, 11:04
                  Blondi jestes cudowna. Nawet nie wiesz jak miło odpalić komputer po weekendowej
                  przerwie i zobaczyc tyle interesujacych wiadomosci na temat hotelu do ktorego
                  sie wybieramy 5 lipca z 9-latkiem. Pozdrawiamy Cie serdecznie i jesli jeszcze
                  nie znudziło Cię wysyłanie zdjęć do forumowiczów, to uśmiechamy się o nie
                  uprzejmie - seatac@interia.pl
    • Gość: kama Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:18
      dzieki Blondi za zdjecia,jestem wdzieczna!Ze zdjec wynika ze jest super,mam
      zamiar bawic sie na calego!!!
      • Gość: Rosnowianka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 19:30
        Dzięki za wszelkie informacje. Czy mogę prosić o fotki
        rosnowianka@op.pl
        • Gość: Ivvet Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.altec.pl 28.05.06, 22:38
          Czesc Blondi!!

Bardzo proszę prześlij jeśli możesz fotki na adres
          iwona@bytkow.net

Dzięki i pozdrawiam
          Iwona
          • Gość: magda Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.kghm.pl 29.05.06, 08:52
            Dziekuje za wszystkie informacje.
            Niesmiało proszę o zdjęcia magda2106@wp.pl i z góry baaarrrdddzzzooo dziękuję
            • Gość: Iwona Re: Incekum Beach!!! Wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 18:24
              Droga Blondi!!
              czy orientujesz się które lokalne biuro podróży jest najlepsze? Z którym warto
              zwiedzać Turcję i czy bardzo się różnią od siebie?
    • Gość: brunetka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: 83.238.211.* 01.06.06, 11:35
      Blondi! Czy pojawisz sie jeszcze na forum? Mam pare dodatkowych pytan, ktore
      dotychczas nie padły. Pozdrowienia. Kasia
      • Gość: BLONDYN Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 01.06.06, 23:37
        Kati, a Ty kiedy lecisz, jak byś mogła uchylić rąbka z łaski swojej? I co
        Ciebie tak naprawdę interesi?
        • Gość: Brunetka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: 83.238.211.* 02.06.06, 07:21
          05 lipca z Poznania. W Turcji bede pierwszy raz. Jakie charakterystyczne
          pamiatki sie stamtad przywozi, Blondynie? ;-)) K.
          • Gość: BLOND Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 02.06.06, 19:10
            Oj, szkoda, wielka szkoda. Mijamy sie Kati, niestety. Ale jedziesz jak po
            swoje, a to ja przecieram szlaki. A co można przywieźć z rzeczy
            charakterystycznych dla Turcji? Na pewno oko proroka, czyli błękitno,
            niebiesko, szafirowy amulet w każdej postaci, skóry - mają naprawdę znakomite,
            paski skórzane do spodni - wysamienite i tylko 15-20 zł w przeliczeniu z euro
            po wytargowaniu, raki - ichniejsza anyżówka, podawana najlepiej z wodą lub
            lodem, darwisza lub małego kurda, ale z tym jest problem, bo kurde są to szare
            wilki. Oj, Kati, Kati, nie bedziesz się mogła od nich opędzić, bo lgną jak
            pszczoły do miodu.
            • Gość: Brunetka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: 83.238.211.* 05.06.06, 08:24
              Blondynie. Dzieki za info. Szkoda ze nie spotkamy sie. Blondi - gdybym i ja
              mogla poprosic o zdjecia, to bardzo serdecznie dopisz mnie do listy adresatow
              ( kwyrlejka@interia.pl ) Kurde, chcialam nabyc jakiegos sympatycznego Kurda,
              ale nie wiem czy uda sie go przemycic przez cło;-) Nadal pytam kto bedzie w IB
              w okresie po 05 lipca. Kaśka.
      • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.06, 19:58
        Cześć, pojawię się w niedzielę wieczorem. Jeśli macie pytania to w niedzielę
        odpowiem. Pozdrawiam.
        • Gość: bywalec Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:50
          Blondi, a jak wyglądają łazienki i czy sprawna jest klimatyzacja w pokojach? Są
          ręczniki plażowe czy trzeba zabrać swoje? Morze w pobliżu hotelu jest czyste,
          nic ohydnego w nim nie pływa? Warto wziąc strój do nurkowania - na zdjęciach
          widać, że obok hotelu jest skalny cypelek? Daleko jest do centrum miejscowości
          i czy coś atrakcyjnego w niej jest Gdzie najlepiej robić zakupy - obok hotelu
          czy w Alanii (chodzi oczywiście o ceny ciuchów czy też złota). Czy płaci się za
          minibar w pokojach?
          • Gość: magda Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.kghm.pl 06.06.06, 15:07
            a czy ktoś wybiera sie do Incekum bez dzieci?? Bo my tak :-)
            • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.polkomtel.com.pl 07.06.06, 15:37
              a kiedy sie wybieracie ?
              • Gość: magda Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.kghm.pl 08.06.06, 07:46
                14.06
            • b1960 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 02.08.06, 14:44
              owszem, my, 16 sierpnia
              • Gość: b1960 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:01
                wybieramy się z Warszawy 16.08 do 30.08 sami bez dzieci, może ktoś podobnie,
                będzie rażniej i weselej
          • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.polkomtel.com.pl 07.06.06, 15:36
            łazienki standardowe, białe płytki, wanna z kabiną. Klimatyzację mielismy
            sprawną. Morze czyste, nic nie pływa paskudnego - nie obawiajcie się ;-) Jest
            skalny cypelek ale raczej do zrobienia fotek niż wylegiwania sie na nim - nie
            da się, jest zbyt ostry. Dp centrum Incekum jest ok 3-4 km - my poszliśmy na
            piechotę raz, ale można podjechać busem. Zakupów nie robiliśmy więc nie
            odpowiem. W pokojach jest w lodówce woda niegazowana. Jak chces coś dodatkowego
            do pokoju to masz cennik ;-)
          • Gość: Blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.polkomtel.com.pl 07.06.06, 15:38
            a czy ktoś leci 06/09 do tego hotelu ?
            • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:30
              6 wrzesnia lecimy z W-wy:2+2/chlopcy 3 i 6 lat/a wy skad lecicie i w jakim
              skladzie?
              • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:05
                Blondi napisz jeszcze jesli mozesz czy za ta wode w pokojach trzeba placic i
                czy jest ona dostarczana codziennie czy trzeba sa ja kupowac -jesli tak to
                gdzie najlepiej.pozdrowienia
                • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.flashnet.pl 07.06.06, 21:00
                  woda niegazowana w pokojach jest bezpłatna. Jak się nam skończyła to
                  wystawialiśmy pustą butelkę na wierzch i zostawiali nam nową.
              • Gość: blondi Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.flashnet.pl 07.06.06, 21:01
                ja z W-wy, skład 3 dorosłe + male dziecko :-) Wygląda na to, że się
                spotkamy :o))
                • anka-kosm Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 08.06.06, 09:56
                  Witaj Blondi!
                  Ja wprawdzie lece dopiero 23/08 ale chetnie zobaczę zdjęcia hotelu! Mój adres:
                  anka-kosm@gazeta.pl
                  Z góry dzieki - Anka
            • Gość: Tomek Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 18:26
              my lecimy 06.09 z Warszawy
              • ewablabla Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 14.08.06, 00:24

• Gość: alykon Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.06.06, 11:17
      Cześć
      Kot leci dziś do tego hotelu z Krakowa ?
    • Gość: Kicek Jeszcze tylko 6 DNI IP: *.chello.pl 15.06.06, 17:41
      Blisko, blisko, coraz bliżej. W niedzielę zaczynamy pakowanie. W środę o 10 z
      hakiem wylot do Antalii (nie wiemy jakimi liniami - mam nadzieję, że nie Fisher
      Air. I cóż, szukamy współtowarzyszy podróży i pobytu do 5 lipca. Razem zawsze
      raźniej. Heya.
      • Gość: monia Re: Jeszcze tylko 6 DNI IP: *.chello.pl 15.06.06, 20:09
        SunExpress
        • Gość: asia jade do incekum beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:36
          będe w hotelu od 21 czerwca z dziećmi czy ktoś będzie w tym czsie
          • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 17.06.06, 14:17
            A w jakim wieku dzieciaki? Nasz ma 9 lat i czeka na kolegów i koleżanki.
            • Gość: asia Re: jade do incekum beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 16:22
              syn 11 lat i 4-letnie bliżniaki
              • Gość: JArek Re: jade do incekum beach IP: *.jasien.net 17.06.06, 17:14
                mogę dorzucić :-) do towarzystwa dwie córki: 4 i 11 lat. Wylatujemy z Gdańska.
                • Gość: zibi Re: jade do incekum beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:49
                  ...no to jeszcze jedna córka... 12 lat...
                  • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:43
                    Alez wybór bracie. Ratujmy co się da.
                • Gość: asia Re: jade do incekum beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:25
                  my wylatujemy z Krakowa ok.godz.20 do zobaczenia w Turcji
                  • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:45
                    Do zobaczyska Asia, kamień spadł nam z serca. Na pewno świetnie bedziemy się
                    bawić. I nasze pociechy również.
                • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:41
                  Zajefajnie, nie mozemy się doczekać. Hip, hip, hurra!
              • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:40
                Uff, no to nasz ma kolegę i vice versa
                • Gość: asia Re: jade do incekum beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:04
                  czy wy też lecicie 21.06?Skąd?będziemy Was szukać w hotelu
                  • Gość: BLONDYN Re: jade do incekum beach IP: *.chello.pl 18.06.06, 10:30
                    Lecimy z w-wy o godz. 10 z minutami. Będziemy na Was czekać w Incekum.
                    Zarezerwujemy leżaki.
                • Gość: csw1 Re: jade do incekum beach IP: *.cyfrowypolsat.pl / *.polsat.net.pl 16.08.06, 12:07
                  Witam,
                  Planuję wyjzad wraz z rodzina do tego hotelu. Czy mogę prosić o jakieś zdjęcia
                  z Twojego pobytu ułatwi mi to wybór.csw1@gazeta.pl.Z góry dziękuję.
      • Gość: grnt Re: Jeszcze tylko 6 DNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:01
        Witam. Będziemy od 28.06-05.07 jak się poznamy?
        • Gość: BLONDYN Re: Jeszcze tylko 6 DNI IP: *.chello.pl 18.06.06, 23:04
          Na pewno się spikniemy. Lecicie sami czy z pociechą? Jeśli tak, to ile ma lat?
          • Gość: grnt Re: Jeszcze tylko 6 DNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 07:49
            Córka 4 latka + jeszcze jedna para z 12-latkiem
            • Gość: asia jeszcze tylko 2 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:36
              to nasza córka 4-letnia będzie miała koleżanke pozdrowienia
              • Gość: grnt Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:29
                jak się poznamy?
                • Gość: BLONDYN Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.chello.pl 20.06.06, 07:30
                  No jak to jak? Polacy zawsze znajdą się w tłumie. Mamy kilka cech, które
                  wyróżniają nas od innych nacji (choćby blond włosy, garbate nosy, etc). A gdyby
                  one były jakimś cudem niezauważalne to są jeszcze inne sposoby na rozpoznanie.
                  Choćby spotkanie na zebraniu z rezydentem biura, które jest organizowane na
                  początku turnusu, władanie językiem polskim, czytanie polskich czasopism i
                  książek. Chyba, że zamierzacie się tam kamuflować i będziecie rozmawiać tylko
                  po turecku i czytać dajmy na to wyłącznie niemieckie czasopisma tudzież
                  litereturę Goethego. Zawsze też można zostawić wiadomośc na recepcji, gdzie Was
                  szukać. Poza tym będzie polski animator(ka) i przez nią można się jakoś
                  namierzyć. Najłatwiej jednak znajdziemy się na występach wieczornych, kiedy to
                  któryś z rodaków zgłosi się do jakiegoś zwariowanego konkursu. Doprawdy jest
                  tyle różnych sposobów rozpoznania, że nie ma co się teraz stresować. I tak się
                  odnajdziemy! Czółko.
                  • Gość: grnt Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:02
                    Rozumiem :) z niecierpliwością czekam na Wasze/Nasze występy w konkursach.
                    Serdecznie pozdrawiam.
                    • Gość: asia Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:45
                      no to do zobaczenia na spotkaniu z rezydentką my przyjeżdzamy w nocy 21 na 22 06 więc spotkamy się 22 w czwartek ciao
              • Gość: ivvet Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.altec.pl 25.06.06, 12:38
                Cześć!

Ale Wam zazdroszczę, my środę wrócililiśmy. Hotel super pod każdym względem, bo
                i dorośli mają co robić, a tym bardziej dzieciaki. Ten hotel to strza w
                dziesiątkę (to moja opinia).
                Pozdrowienia, życzę udanych wakacji.
                Iwona
                • Gość: Gosik Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.main.orix.pl / 217.153.39.* 26.06.06, 17:19
                  I Ty również potwierdzasz, że było super? A może chociaż coś małego tam nie
                  działa? Bo aż trudno uwierzyć?
                  Jedziemy 26.07. Ktoś jeszcze?
                  • Gość: ivvet Re: jeszcze tylko 2 dni IP: *.altec.pl 26.06.06, 20:31
                    Cześć!!!
                    Potwierdzam, było super!!!!!!!!...!!!
                    Jedzenie ok, drinki ok, piwo ok, animacje ok, zjeżdżalnie ok, basen i plaża ok,
                    no, może jeden mały mankament znalazłby się tzn. w Turcji są jakieś dziwne
                    przepięcia prądu i co noc wyłączała nam się klima w pokoju. Kto z nas się
                    przebudził ten ją włączał. Nie była to jednak przypadłośc tylko hotelu, bo taki
                    chwilowy zanik napięcia zdarzył sie nawet na lotnisku.
                    Naprawdę nie macie się co martwić. Hotel spokojnie zasługuje na swoje gwiazdki.
                    Nie wiem czy jedziecie z dzieckiem. Jeśli tak to spokojnie zawsze sie coś
                    znajdzie do zjedzenia dla dzieciaków (polecam ichnie gozleme, które robi na
                    miejscu Turczynka od 11.00-17.00). Tak na upatrego jeść i pić można przez cały
                    dzień. Polecam też program w hamamie, z pilingiem, mydleniem, masażem,
                    aromaterapią (to płatne, ale trzeba się targować). Pokój mieliśmy duży, z
                    widokiem na morze, na basen, bliziutko wszystkiego. zjeżdżalnie są ok, czynne
                    dwa razy dziennie (od 10.00-12.00 i 15.00-17.00). Wieczorem o 21.00 zaczyna się
                    dla dzieciaków minidisco, a po nim showtime (przedstawienia przygotowane przez
                    animatorów, 1 x w tygodniu wieczór turecki).
                    Napiszę jeszcze tylko, że zazdroszczę, zazdroszczę, że wyjazd dopiero przed
                    Wami.

Pozdrawiam i życzę udanego urlopu
                    Iwona
                    • Gość: Gosik Jeszcze nie byliśmy IP: *.main.orix.pl / 217.153.39.* 27.06.06, 09:49
                      Dzięki, Iwonko. Jedziemy z dziećmi i boję się, że 2 tygodnie, to się zanudzimy.
                      Jeździliście na jakieś wycieczki? I powiedz, czy jest tam jakiś polski lekarz?
                      Czy choruje się na uszy? Jak byłam raz, to była jakaś bakteria w basenie i
                      długo po urlopie chorowaliśmy. Dlatego radzę wybierającym się do Turcji
                      zabranie leków na zapalenie ucha.
                      M
                      • Gość: Lidka a jakie disco IP: *.polkomtel.com.pl 27.06.06, 11:39
                        moja kolezanka ciagnie mnie do tego hotelu a ja ja do Alanyi. I zadna nie chce
                        ustapic narazie. Ja lubie sie pobawic a boje sie ze tam jest duzo rodzin z
                        dziecmi. Mozecie napisac, czy ten hotel nadaje sie dla mlodych dziewczyn, ktore
                        chca poszalec ? Są fajne dyskoteki i jak faceci w tym hotelu (obsługa, kelnerzy
                        itp) ?
                      • Gość: cześć!!! Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.altec.pl 27.06.06, 21:49
                      • Gość: ivvet Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.altec.pl 27.06.06, 22:02
                        cześć!!!
                        Na pewno się nie zanudzicie. Tak, jak pisałam każdy tam coś znajdzie dla
                        siebie. Nie wiem w jakim wieku są Wasze dzieciaki, my bylismy z 6-letnią córką,
                        która po dwóch tygodzniach stwierdział, że ona w Turcji zostaje na stałe, tu
                        się chce uczyć i pracować. Skąd u 6-latki takie przmyślenia, to nie wiem.
                        dzieciaki mają co robić, bo są polscy animatorzy, którzy organizują im zajęcia
                        dwa razy w ciągu dnia, są zjeżdżalnie do baseniu, jest morze i basen, jest
                        minidisco i w końcu jest spore towarzystwo równolatków. Tak naprawdę mojej
                        małej wystarczyła koleżanka poznana tam na miejscu i basen (przez prawie cały
                        dzień).
                        Jeśli chodzi o lekarza to polskiego nie ma (chyba że jakiś na wakacjach), jest
                        hotelowy, albo jeśli go nie ma to hotel telefonicznie go przyzywa. My nie
                        korzystaliśmy, ale znajomi tak, ich małej coś stało się z oczkiem,
                        zaczerwieniło się, dostali gentamycynę i później było ok. Ja raczej wożę leki
                        przepisane przez naszego pediatrę i kartkę z ewentualnymi dawkami co i jak
                        dawać. Na pewno przyda się fenistil, bo komarów jest sporo.
                        Odpowiadając na pytanie Lidki, nie korzystałam z dyskoteki w hotelu, z tego co
                        wiem większe są w Alanyi, albo w Avsalarrze. W hotelu jest faktycznie bardzo
                        dużo rodzin z dzieciakami, ale jest także mnóstwo młodzieży różnojęzycznej.
                        Jęśli chodzi o obsługę to jest bardzo bardzo bardzo miła i ..całkiem,
                        całkiem... całkiem...wiesz ja byłam z mężem...Jest na czym zawiesić oko, nie na
                        wszystkich, ale myślę że paru jest niezłych...;)Sporo Turków singli jest na
                        wakacjach, z tego co zaobserwowałam.

W każdym bądż razie życzę Wam naprawdę udanych wyjazdów
                        pozdrawiam
                        Iwona
                        • Gość: Lidka Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.polkomtel.com.pl 28.06.06, 10:46
                          dużo jest tu napisane o zajęciach dla dzieci a czy dla dorosłych też są tam
                          jakieś rozrywki wieczorem czy tylko bary pozostają ?? :-)
                          • Gość: Lidka Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.polkomtel.com.pl 28.06.06, 10:59
                            i czy w tym hotelu animatorzy są fajni, młodzi, starzy, ładni ?
                            • Gość: Ivvet Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.altec.pl 28.06.06, 20:53
                              Cześć Lidziu!

Animatorzy polscy są właściwie tylko dla dzieci. Natomiast dla dorosłych
                              animatorów zatrudnia hotel. Zajęcia są chyba standrdowe jak w każdym hotelu.
                              tzn rzutki,strzelanie, aerobik, jakieś ćwiczenia w wodzie i zabawy (te akurat
                              fajne np. należało przepłynąć na desce basen i wrzucić piłkę do kosz, który
                              trzymał animator, albo taniec brzucha na desce na wodzie). Animatorzy są
                              bardzo, bardzo przyjemni i mili. Nie są szczególnie natarczywi jeśli ktoś nie
                              chce sie bawić. Wszystkie zabawy opatrzone są obowiązkowo humorem, muzyką i
                              tańcem (specjalnym układem). Wszyscy animatorzy i animatorki (jest ich
                              przynajmniej z dziesięcioro) są młodzi, faceci jak dla mnie niezbyt urodziwi,
                              ale naprawdę sympatyczni.
                              Po minidisco ok godziny 21.45 zaczynają się przedstawienia dla dorosłych: jeden
                              raz w tygodniu jest wieczór turecki (grupa folklorystyczna + taniec brzucha),,
                              oprócz tego programy przygotowane przez animatorów (skecze, playback show),
                              jeden raz konkurs typu na miss hotelu, najlepszą parę hotelu (zabawy
                              prześmieszne, można się upłakać). Z oczywistych względów, żeby nikomu nie psuć
                              zabawy nie będę pisać jakie są przedstawienia. Po przedstawieniach animatorzy
                              zapraszaja na dyskotekę whotelu.Tak jak wcześniej pisałam sporo jest w hotelu
                              młodych ludzi, nie tylko przyjeżdżają rodziny z dziećmi.
                              Pozdrawiam
                              Iwona
                              • Gość: Lidka Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.06, 11:06
                                Iwonka a masz jakieś fotki, którymi mogłabys sie podzielić z hotelu ?
                        • Gość: Gosia Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.main.orix.pl / 217.153.39.* 29.06.06, 16:37
                          Bardzo Ci dziękuję, a gdybyś miała fotki, to też chętnie się zapiszę na jeden
                          zestaw :-).
                          • Gość: ivvet Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.altec.pl 29.06.06, 22:02
                            Nie ma sprawy podeślę fotki, podaj na jaki adres przesłac.

Pozdrawiam
                            Iwona
                            • Gość: Lidka Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.polkomtel.com.pl 30.06.06, 09:17
                              tanio_modnie_wygodnie@wp.pl
                            • Gość: Gosik Jeszcze nie byliśmy IP: *.main.orix.pl / 217.153.39.* 30.06.06, 10:05
                              Umieram z ciekawości - gosiaprima@op.pl
                            • Gość: Anka Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.poczta.lublin.pl 30.06.06, 11:15
                              Ja również wybieram sie do tego hotelu ale dopirto 23.08. bardzo chętnie
                              obejrzała bym fotki. mój adres: akosmala@dopl.poczta.lublin.pl
                              Pozdrawiam i dziękuje z góry!
                              Anka
                              • Gość: olar Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:20
                                hello,
                                ja właśnie wróciłam z incekum beach ,
                                jeśli chodzi o plaże to nie piasek tylko raczej żwirek , do morza prawie nie da
                                się wejść bo zaraz jest pełno skał , praktycznie zero piaszczystego dna , ładna
                                duża plaża jest jakieś 3 km w stronę Alanly , tj. za wzgórzem , tam dno
                                piaszczyste , plaża też piasek ale lepiej mieć jakieś plażowe obuwie bo inaczej
                                to ciężko przejść z wody do leżaka ,taki ukrop.Można tu polatać na spadochronie
                                za motorówką. Baseny spoko mogą być ,radzę tylko uważać na środkową
                                zjeżdżalnie - trzykolorową , można na niej się nieźle poobijać. W barze przy
                                basenie , całkowita monotonia jeśli chodzi o jedzenie lunchu - non stop
                                frytki , pomarszczone parówki w sosie , jakies takie ich mięsko coś ala mielone-
                                może i niezłe ale po dwuch tygodniach miałam już obrzydzenie , kawałki pizzy -
                                prawie zawsze zimne i niezbyt smaczne , trochę warzyw - ogórki świerze i ala
                                małosolne , pomidory , cebula , oliwki , i z owoców śliwki , czereśnie ,
                                morelki ,arbuz - oczywiście nie jednego dnia. Jak ktoś jedzie na 2 tyg. może
                                się nastawić od razu ,że zarówno jedzenie jak i występy wieczorne są zupełnie
                                identyczne w obydwóch tygodniach. Co do picia to tj już było pisane wcześniej.
                                Drinki w barze przy basenie wchodzące w all inclusiv są , ale warto w trakcie
                                dnia nauczyć się ich nazw bo wieczorem nagle karta z free drinkami znika i
                                kelnerzy udają głupa - ja polecam vodka sun rice - to tak dla kobiet . Ogólnie
                                wszystkie drinki bardzo delikatne.
                                Co do jedzenia to powiem że po 2 tyg miałam już dość patrzenia na jajka w
                                każdej postaci i kurczaka -bo głównie to jadłam , codziennie jest niby coś z
                                grilla - ryba , stek , kurczak , jakieś ala kotlety itp. oraz warzywa . Ale
                                ogólnie panuje monotonia , na śniadania naleśniki wymieniają się z plackami , a
                                jajka sadzone z omletami , prócz tego jest jeszcze jajecznica i jajka
                                gotowane , kartofle nawet też są na śniadanie i ciągle powtarzające się
                                pomarszczone parówki. Ciasta wszystkie bardzo słodkie , lody tylko raz w
                                tygodniu do kolacji.
                                Ogólnie hotel nie jest zły , choć wieczorami często chwilowe braki prądu i w
                                nocy też potrafią wyłączyć po 2-3 razy między 2 a 4 w nocy, wtedy klima się
                                wyłącza i jak się nie obudzisz to rano wstajesz w zaduchu.
                                Disco dla dzieci o 21 , codziennie trwa ok 20 min , i zawsze jest ok 5 tych
                                samych piosenek , więc dzieciaki szybko łapią o co chodzi :)
                                Animacje wieczorne dla dorosłych - widziałam lepsze :) ,np. turkish night -
                                nuda.
                                W basenie ok 10 rano jest aqua gim - nie wiadomo po co , bo osoba prowadząca
                                chyba sama nie wie co robić , nie cieszyło się to zbyt duzym zainteresowaniem
                                ze względu na nudę i beznadziejne ćwiczenia nie dające zupełnie nic , dodatkowo
                                wkurzający gwizdek przez cały czas ćwiczeń do każdego powtórzenia - siedząc
                                obok można w szał wpaść.
                                Oj już nie chce mi się myśleć o czym tu pisać. Powiem tak , ogólnie nie było
                                tak źle , jedzenie mi nie pasowało choć ogólnie jestem "wszystkorzerem" , słaba
                                animacja w trakcie dnia i wieczorem , reszcta może być. Pokoje całkiem dobre ,
                                ale w pokojach na parterze na podłodze jest terakota , najlepsze pokoje z
                                widokiem na basen i morze to w blokach 1,2,3 , choć tu słychac głośno wieczorne
                                animacje , Można egzekwawać zmianę pokoju , my tak zrobiliśmy bo na początku
                                dostaliśmy pokój blisko drogi - wieczorem wkurzał mnie hałas i zawodzenie z
                                meczetu .
                                Oki to na tyle jak jakieś pytania to proszę na maila bo nie częto tu wchodzę.
                                ola_robak@tlen.pl
                                • Gość: Blondi Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.flashnet.pl 04.07.06, 23:36
                                  Czesc,
                                  przeczytam Twoja opinie i wiem, ze forum jest po to by się dzielić
                                  doświadczeniami zarówno dobrymi jak i złymi ale czytając Twoją jakoś mam
                                  wrażenie, że jesteś bardzo bardzo wymagającą osobą .... Być może cena w
                                  okresie "szczytu" jest dość wysoka ale i tak uważam, że hotel jest godny
                                  polecenia. Co do plaży to nie wiem czy byłaś na jakiejś innej poza hotelową i
                                  tego hotelu o którym piszesz (za wzgórzem, w kierunku centrum Incekum) ale
                                  uwierz mi, że plaża w hotelu jest dużo dużo lepsza niż wiele innych w Turcji.
                                  Animacje i zabawy w ciągu dnia wszystkim się podobały jak tam byłam i nikt nie
                                  narzekał, było dużo śmiechu i chętnych do zabawy - może akurat trafiłaś na
                                  takich gości co się bawić nie chcieli i woleli ponarzekać :-)))
                                  Pozdrawiam wszystkich, którzy się tam dopiero wybierają jak i tych którzy
                                  wrócili i są zadowoleni - tak jak ja :-)))
                                  Grunt to wyznaczyć sobie cel - będę się dobrze bawić - a wtedy wszystko jest
                                  fajne i wszystko się podoba....
                                  • Gość: Magda Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.kghm.pl 05.07.06, 08:53
                                    Rety jak mnie wkurzją ludzie którzy tylko na jedzenie narzekają, że monotonne a
                                    sami codziennie rano chleb z serem jedzą i jakośim się nie znudzi, a co wy
                                    byście chcieli do jedzenia, jajka w każdej postaci, musli w 10 wersjach, duży
                                    wybór jogórtów, mnóstwo różnego pieczywa itd noi o co wielkie halo a w domu jak
                                    otworzycie musli to jecie to samo póki sie paczka nie skończy.
                                    Mi się tam bardzo podobało a że nie musliałam gotować to szystko mi mega
                                    smakowało.
                                  • Gość: neka1 Re: Jeszcze nie byliśmy IP: *.gdynia.mm.pl 23.08.06, 20:30
                                    Ja bardzo też proszę o zdjęcia.Lecimy 20.09. z Gdań ska z 2 dzieci - syn 6 lat
                                    i córka 4 lata
                            • beta115 Re: Jeszcze nie byliśmy 25.07.06, 09:36
                              Ja także poprosze o kilka zdjęc na adres badamowicz@zchpolice.com.
                              Z góry serdecznie dziękuję, pozdrawiam
    • Gość: tato Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.lublin.mm.pl 12.07.06, 21:29
      Wróciłem dzisiaj. I Chcę z powroteeeeeeeeeeeeem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super,
      szczególnie dla dzieci, a najbardziej takich jak my
      • Gość: monia Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:20
        mam 9 lat i niedawno wrociłam z wakacji. było wsapaniale!!! codziennie
        chodziłam do mini clubu. było bardzo dużo fajnych zabaw ja naprzykład gra w
        mafie. tytuł nie jest raczej zachęcający ale gra jest doskonała.
        o godzinie 17.00 w snacku było ciasteczka i jedno ciasto. mini disco zaczynało
        się o godzinie 21.00 a później (21.30) było show time, czyli np. bingo,
        dzień turcji komedio-skecze a 1 raz na 2 tygodnie mini club ma swój
        show time. pozdrawiam paią Anię i pana Leszka
        (polskich animatorów):)
        • Gość: monika Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.chello.pl 22.07.06, 21:06
          Jadę tam z rodzinką /mąż, syn 10,córka 4/ oraz znajomymi 2 + 9-cio latek. Wylot
          z Krakowa 16.08 na 2 tygodnie. Liczę więc na koleżankę dla córki. Wiem, że
          będzie super. To nasz drugi wyjazd do Turcji. Wcześniej byliśmy w kompleksie
          Sol Kamelia i było wszystko na 100% zadowolenia. Nie było jedynie polskiego
          animatora więc 4-ro letni wówczas synek był cały czas z nami. Przez kilka lat
          myśleliśmy o Turcji i tęskniliśmy ale teraz koniecznie z animatorem.
          • Gość: kicek Bombowe Incekum IP: *.chello.pl 23.07.06, 23:58
            Monika, trafiłaś w 10. Twój syn i jego kolega max zadowolenia. Córka zresztą
            też. Incekum beach to w tym roku nr wśród hoteli rodzinnych w Turcji. Pan
            Leszek animator i pani Ania super. Dzieci na pewno nie będą się nudzić. A Wy
            wypoczniecie rewe. Zazdroszczę i żałuję, że jeszcze raz w tym roku z rodzinka
            tam nie polecę. Szaleńczego urlopu życzę.
          • Gość: yetka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: 80.50.94.* 24.07.06, 11:26
            a my lecimy 16.08 z Poznania z dwiema córkami- 8 lat i 4,5.Może się spotkamy-
            mamy córki - te młodsze prawie w tym samym wieku
            • beta115 Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 25.07.06, 08:59
              My także lecimy z Poznania ale dopiero 30 sierpnia. Chyba sie miniemy
              • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:39
                a czy ktos leci 6 wrzesnia???Nie boicie sie wojny w Izraelu???My lecimy z
                dwojka dzieci/3 i 6 lat/i az mnie ciarki przechodza na mysl ze to jest zut
                kamieniem od Turcji!!
                • Gość: Minka Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.polkomtel.com.pl 25.07.06, 11:01
                  Tak ja lecę 06/09 z W-wy.
                  • Gość: rema Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:46
                    my tez lecimy z W-wy to sie gdzies w tlumie odnajdziemy,jesli nie to na miejscu
                    wypijemy zimne piwo przy basenie.A tak swoja droga,to ciekawe ilu bedzie w tym
                    hotelu Polakow.
                    • Gość: kicek Polskie Incekum IP: *.chello.pl 25.07.06, 20:09
                      Na przełomie czerwca i lipca w hotelu było 112 Polaków na 800 gości. Pod
                      wzgledem liczebności ustępowaliśmy jedynie Niemcom ok. 300 i Turkom ok. 160.
                      Scan Holiday zapewne wykupił niezmienną liczbę pokoi, więc stan rodaków w
                      wakacje raczej się nie zmienia. A może nas być tylko więcej, gdy ktoś leci np z
                      niemieckiego biura, bo i z takimi przypadkami się spotkaliśmy. W kupie raźniej,
                      więc miłego odpoczynku i zabawy życzę.
                  • Gość: kasia Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? IP: *.devs.futuro.pl 09.08.06, 18:55
                    My też jedziemy 6.09 z Warszawy z meżem i córka 4 lata. Czy Wy jedziecie z
                    dzieckiem, w jakim wieku jesteście.
                    Moze się jakoś skontaktujemy.
                    W razie chęcie kontaktu podaję numer gg 2632344
                    • wasala Re: Incekum Beach!!! kto wrocil??? 16.08.06, 00:39
                      My też wylatujemy 6.09 z warszawy z dwoma córeczkami. Jedna ma 4 lata a druga
                      2.pozdrowienia
                • Gość: proturek