Dodaj do ulubionych

Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marmaris.

IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 13:36
Czy ktoś był w Hotelu Turunc w miejscowości Turunc koło Marmaris?
Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 13:44
      możesz miec kłopot ze znalezieniem informacji o tej miejscowości,nie wspomnę juz
      o hotelu ,proponuję poszukaj hotelu w ICMELER koło Marmaris,chyba,że lubisz
      odludzia:)
      • Gość: Emi-45 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 14:16
        Itaka ma ten hotel w swojej ofercie .Wygląda bardzo
        interesująco,przepiękne widoki....ale nie ma zadnej informacji od
        Was. Czyżby nikt w nim nie był?
        • Gość: ania w. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 14:24
          Pooglądaj sobie Turunc w earth google - to jest straszne zadupie,jeszcze
          niepopularne,a hotel prawdopodobnie pojawił się pierwszy raz w ofercie polskich
          biur podróży. Okoloce Marmaris wszystkie są b. ładne - ja dalej będe upierała
          się przy ICmeler (piszą o nim ekluzywna dzielnica Marmaris),ale szukaj może cos
          jednak o Turunc znajdziesz,a przypomniało mi się ktos pisał o tej miejscowości
          ,chyba jak był w KUMBULUK holel Verano
          • Gość: ania w. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 14:29
            Znalazłam ten post ,ale nic ciekawego o Turunc nie było napisane,ak cos znajdę
            napiszę
            • Gość: Emi-45 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 14:31
              Serdeczne dzięki
              • Gość: ania w. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 14:41
                Obejrzyj sobie w earth google - są zdjęcia z tej miejscowości (zatoczka niczego
                sobie,ale ciut daleko do Marmaris
                • Gość: ania w. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 15:10
                  to jest filmik z Turunc
                  holidaycheck.pl/travelvideo-Filmy+z+podro%C5%BCy_Hotel+Turunc-id_2698-ch_rv-ebene_hid.html,
                  oczywiście z przodu www.
                  • jolantas1955 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 09.12.07, 18:17
                    Na Holiday Check są rewelacyjne opinie. Ja się juz zdecydowałam i lecę tam 9
                    czerwca.Do centrum tej miejscowości 1 km, a sama okolica super!
                    • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 10.12.07, 16:30
                      wymarzone miejsce na wakacje we dwoje :)
                      przepiekne widoki,rejsy lodka do Marmaris/co godz.rejs trwa 40min./
                      cisza ,spokoj,wlasna plaza,zielono.Hotel ma wersje all inclusive i dobra
                      cene.Lece 23.06 na 2 tygodnie,mysle ,ze bedzie super! Czekam na fanow hotelu
                      Turunc :)
                      • katia_1985 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 10.12.07, 17:30
                        Turunc to malutka słodka mieścina o przepięknych widokach, niezłej plaży i sporym uroku, jednak poloecałabym dla pragnących spokoju, podróży poślubnych, lub wakacji rodzinnych z małymi dziećmi. W samej miejscowości niewiele się dzieje, więc pragnący rozrywek nocnych mogą się nieco rozczarować. co do bliskosci Marmaris... teoretycznie blisko, ale dojazd jest dość utrudniony. łódki o których piszecie pływają tylko w dzień, ale sam rejsik jest bardzo przyjemny. Drogą lądową również polecam się wybrać, niesamowite widoki. niestety dolmusze jeżdżą co godzinę, a nocą już zupełnie nie ma się czym dostać. no, ale zawsze zostają taksówki:)
                        sam hotelik bardzo bardzo symatyczny:)
                        trzeba się przede wszystkim liczyć, z tym, że Turunc to miejscowość bardzo MAŁA i spokojna. życzę wszystkim udanych wakacji w tym prześlicznym zakątku.
                        • jolantas1955 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 10.12.07, 19:45
                          No to właśnie jest coś o czym marzę! Lecę z Mamą, osobą już bardzo starszą i nie
                          w głowie mi dyskoteki i szaleństwa sobotniej nocy:))
                          Teraz będę jeszcze z większą niecierpliwością czekać na wyjazd!
                        • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 10.12.07, 22:59
                          Witam,dzieki za mile wiesci o Turunc,mam nadzieje ,ze poznamy tam fajnych ludzi
                          i spedzimy wspaniale wakacje.Napisz cos wiecej o hotelu,wiem ,ze jest
                          troche"stary"Itaka dala mu 4* ale jakie robi wrazenie?Bede wdzieczna za troche
                          info.pozdrawiam
                          • lukasz_bb Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 09.09.09, 10:19
                            ¶Jeżeli wejdziesz na stronę
                            Turunc to będziesz
                            mogła zobaczyć zdjęcia z tego hotelu a także opinie osób, które już spędziły w
                            nim urlop
                      • Gość: aga Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.08, 11:41
                        Witam,ja myśle ze ten hotel jest ok,bo tez w zaprzyjażnionym biurze
                        podróży mi go polecili,ja z rodzinką też tam lece 23.06 z itaki na 2
                        tygodnie,mam nadzieje że maje wczasy będą udane i nie bedzie żadnych
                        niespodzianek,pozdrawiam wszystkich:)
                        • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 12.01.08, 13:15
                          Witam
                          my tez lecimy 23.06 na 2 tygodnie z Itaki/wylot z W-wy.Milo bedzie razem spedzac
                          urlop.Ja od razu wybralam ten hotel i ciesze sie ,ze wszyscy ktorzy spedzali w
                          nim urlop, wrocili zadowoleni.Bylismy kilka razy w Turcji i do poznania zostaly
                          nam tylko okolice Marmaris.Planujemy tez wycieczke na Rodos/bylismy tam na
                          wakacjach 3 lata temu/wyspa i miasto Rodos sa bardzo urokliwe,szkoda ,ze nie
                          bedziemy miasta zwiedzac wieczorem kiedy tetni zyciem,ale i tak warto tam
                          poplynac bo z Turcji do Grecji jest tylko krok.Dziekuje za wszystkie informacje
                          dot.hotelu,zycze wszystkim wspanialych ,udanych wakacji i ago do milego
                          zobaczenia w Turunc.
                    • Gość: Arek Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 217.153.180.* 08.07.08, 09:43
                      Czy możesz napisać kilka słów o hotelu Turunc - warunki, posiłki,
                      jak z czystością, na co zwrócić uwagę, itd. Z góry dziękuje.
                    • Gość: Marta W. Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 06.05.10, 07:37
                      Kochani,

byłam w tym hotelu w zeszlym roku. Miejsce piekne, do dyspozycji gosci
                      zatoka, baseny, aqua park. Jedzenie wyjatkowo smaczne, pokoje czyste,
                      duze. W tym roku jedziemy tam w maju z nasza coreczka (w zeszlym roku
                      sami). Goraco polecam
                      • Gość: anetka310 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.elblag.vectranet.pl 09.05.10, 22:20
                        Hej, mam pytanie do Marty W.
                        Jeśli to mozliwe napisz czy korzystaliście zwycieczek z tamtejszego
                        biura podróży, jeśli tak to z jakiego. Wybieram się do Turunc w
                        czerwcu z dwiema córeczkami (9 i 1,5) i zastanawiam się z jakich
                        wycieczek warto skorzystać biorąc pod uwagę że jednak bedziemy tam z
                        małym dzieckiem, bardzo chciałam pojechać na Rodos ale biorąc pod
                        uwagę kryzys w Grecji mam wątpliwości. Będę wdzięczna za wszystkie
                        informacje. A jeszcze jedno a kiedy wracacie może jakieś nowosci mi
                        przekażesz po powrocie my wyjeżdżamy 12 czerwca. Pozdrawiam Anetta
                        M.
        • Gość: Kasia Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.lutn.cable.ntl.com 02.12.08, 20:34
          Mi ten hotel osobiscie przypadl do gustu, piekne krajobrazy!!! Niesamowicie
          wpasowany hotel w zatoke. Wybieram sie tam 2 raz w maju!!!
          Bylam z itaki a teraz raczej na wlasna reke doba w tym hotelu to 52 euro za
          pokoj 2 osobowy - all inclusiwe. Polecam. W razie pytan - wakieciowka@wp.pl
        • Gość: joytas Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 16:22
          Polecam ten hotel jest w zaciszu ma rewelacyjna organizacje imiejsce
      • roky4 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 04.08.08, 22:33
        super hotel super kuchnia gorąco polecam
      • Gość: ameliaburbon Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 22:11
        wspanialy hotel - polecamy!!!
    • jolantas1955 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 11.12.07, 15:46
      Ja lecę tylko na tydzień, więc wrócę 16 czerwca. Obiecuję, że zdam szczegółową
      relację bez żadnej ściemy!!
      • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 11.12.07, 21:36
        pisz tylko dobrze:)mam nadzieje ,ze wlasnie tak bedzie.
        Gdyby bylo inaczej wszystko zrekompensuje mi dobry humor,wspaniale
        krajobrazy,slonce,morze i LOVE LOVE LOVE!!!!
        • Gość: Dorota ze Świdnicy Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.07, 12:10
          Hej wykupilismy tam wyjazd z Itaką na połowę września. Z wielu ofert
          praktycznie bez żadnej dyskusji wybraliśmy właśnie to miejsce.
          Intuicja żadko mnie myli i czuję, że miejsce jest idealne do
          wypoczynku (podobno wieczorkiem niesamowity zapach drzew
          iglastych).Po szalonym życiu zawodowym chcę odpocząć i pobyć z
          rodzinką (jedziemy z 2,5 letnim dzieckiem). jadących w tym terminie
          proszę dajcie znać będzie raźniej - szczególnie tych z okolic
          Świdnicy
          • Gość: kasia23 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.bremultibank.com.pl 30.01.08, 08:44
            my też zastanawiamy sie nad wyjzadem w połowie września z Itaką,
            więc może też zbierze się fajna ekipa :)
          • szymlit Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 18.06.08, 11:48
            Hej Doroto:)
            my poważnie rozważamy wyjazd do tego hotelu dokładnie w tym okresie z 14
            miesięcznym synkiem. Pochodzimy z okolic Świdnicy więc byłoby raźniej:) Poki co
            zbieram opinie, ale cały wyjazd jest ustawiany raczej pod dziecko i myślę że to
            dobre miejsce.
            Odezwij się proszę
            pozdr
            ania
    • dorotawilk1 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 30.12.07, 14:48
      Tak okolica jest bajkowa gory wokolo piekne widoki.Jednak jesli ktos liczy na
      piekna szeroka piaszczysta plaze to nie ten region.Plaza jest bardzo waska i
      zwirkowata.Natomiast morze przypomina lagodne jezioro, brak fal.
      Hotel ma swoje lata zbudowana czesc blizej plazy ma jakies ponad 25
      lat.Natomiast owa czesc zostala juz czesciowo wyremontowana wiec powinno byc ok.
      Tylne budynki maja ok.15 lat i jeszcze nie sa wyremontowane co widac w
      zdezelowanych pokojach i lazienkach. Lazienki wyposazone sa w wanny we
      wszystkich 5 budynkach.
      Jedzenie bardzo smaczne i odpowiednio duzo.
      • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 03.01.08, 12:09
        osoba zajmujaca sie w Itace Turcja bardzo poleca ten hotel,caly obiekt jest po
        kapitalnym remoncie,dobudowano drugi basen.Hotel faktycznie jest "wiekowy" ale
        mam nadzieje ,ze wszystko zrekompensuja wspaniale krajobrazy i mile
        towarzystwo.pozdrawiam
        • piotrek1969 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 04.01.08, 18:57
          Bylem w tym hotelu w ubieglym roku i wybieram sie tam ponownie.
          Drugi basen wybudowany zostal juz kilka lat temu.Od tego roku nie
          bedzie kortow tenisowych,bo maja cos w tym miejscu rozbudowac.
          Hotel jeszcze nie jest po calkowitym remoncie i odnowie pokoi. W
          ubieglym roku byla tylko jedna czesc wyremontowanych pokoi i w
          rozmowie z menadzerem dowiedzialem sie,ze w tym 2008 roku nie zdaza
          z cala renowacja pozostalych budynkow,gdyz sezon rozpoczyna sie w
          kwietniu. Mimo wszystko hotel chociaz "wiekowy" jest wart pobytu.
          Jedzenie smakowite i roznorodne.Napoje ok chociaz tylko i wylacznie
          w plastikach nawet drinki przy barach.Polecam piekny bar palmowy
          gdzie wieczorami milo mozna spedzic czas.Jeden basen ten mniejszy
          jest typowo basenem animacyjnym a drugi relaksujacym czyli do
          spokojnego plywania. Plaza bardzo waska lecz mozna sie przyzwyczaic.
          Przechodzac przez tunel mozna poplywac w otwartym morzu.
          Wioska Turunc jest spokojna oddalona od hotelu 900m. Mozna tam kupic
          jednak wszystko.W poniedzialki rynek z tysiacem egzotycznych
          przypraw i ziol. Dolmusze do odleglego 20km Marmaris jezdza tylko w
          dzien co godzine koszt 2 euro,pozatym mozna doplynac tez lodka koszt
          w jedna strone 4,50 euro od osoby.
          • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 06.01.08, 14:04
            a jednak ktos byl juz w Turunc,myslalam ,ze hotel jest po raz pierwszy w tym
            roku w ofercie Itaki/chyba ,ze byl w innym biurze podrozy/.W Itace bardzo go
            chwala ,dali 4,5* a to zobowiazuje.Jest pieknie polozony,wokol wspaniale
            krajobrazy.Napisz jak standard pokoi /tych po remoncie/i ogolnie jakie wrazenie
            sprawia caly hotel.Troche mnie przeraza jego "wiekowosc"ale mam nadzieje ,ze
            dbaja o standard.To ,ze chcesz tam wrocic mowi samo za siebie ale napisz cos
            wiecej o hotelu.Czy remont bardzo przeszkadza> Bylismy kiedys w hotelu w ktorym
            caly czas trwal remont i bylo to troche uciazliwe.Mam nadzieje,ze remontuja
            Turunc do otwarcia sezonu a potem nie mecza wczasowiczow :)O ktorej kursuja
            najpozniej lodki i dolomusze z Marmaris do Turunc ?Co hotel proponuje
            wieczorem,sa jakies animacje,zabawy?Bede wdzieczna za wszystkie informacje.Moze
            masz jakies zdjecia,w internecie sa tylko sprzed lat ,wiec chetnie poogladam
            jakies aktualne.pozdrawiam
            • piotrek1969 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 11.01.08, 02:08
              Z tego co wiem,to hotel w tym roku jest poraz pierwszy w ofercie
              biur krajowych.Ja bylem z rodzinka z holenderskiego biura i
              lecielismy z Amsterdamu.W miejsce kortow tenisowych wbudowano piekny
              bar i poszezono miejsce do lezakowania przy drugim mniejszym basenie.
              Zostaly wyremontowane budynki przednie calkowicie a oba tylne sa
              jeszcze w remoncie.Rozmawialem kilka dni temu z zaprzyjazniona osoba
              i dowiedzialem sie,ze prace wakonczeniowe trwaja i moze skoncza
              przed kwietniem. Remontowane sa korytarze,pokoje,i lazienki. Calosc
              malowana w srodku i zostaja wymieniane lozka,meble w lazienkach
              stare pordzewiale wanny i muszle klozetowe popekane na nowe.Zielone
              klozety i umywalki na biale.Kompleks jest bajkowy mimo swoich jak
              wspominalem lat.Dolmusze i lodki w dzien powszedni z marmaris do
              Turunc kursuja najpozniej do 20.00 a w weekendy do 21.00. Naturalnie
              wieczorem w malym hotelowym amfiteatrze sa animacje:gra w
              bingo,tance,musicale,wystepy transwestytow itp.naprawde nie mozna
              sie nudzic. Jednak punkt 24.00 gasna wszystkie swiatla na zewnatrz.
              • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 11.01.08, 11:35
                dziekuje za informacje.Mam nadzieje ,ze beda to wspaniale wakacje czego i Tobie
                zycze.
                pozdrawiam
    • patka.ben Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 12.01.08, 07:21
      witaj
      Ja byłam w tym hotelu pare lat temu biuro Neckermann miało go w
      swojej ofercie.Bardzo ładnie położony hotel w zatoczce otoczoną
      górami.
      Hotel ma dwa baseny, a także brodzik. Leżaki i materace za darmo.
      Jedzenie bardzo dobre, miła obsługa.
      Codziennie gimnastyka poranna, po południu gimnastyka w wodzie, a
      poza tym klub dla dzieci. Do Marmaris jest około 40minut jazdy
      Dolmuszem, można spod hotelu popłynąć statkiem 15min - koszt od
      osoby tylko 10zł.
      Bardzo zadowoleni jesteśmy, z pobytu tym bardziej, że byliśmy z
      małym dzieckiem. Jest ładny plac zabaw dla dzieci, który jest
      ogrodzony.
      . Idealny dla rodzin z dziećmi. Codziennie animacje dla dzieci oraz
      dorosłych. w 100% mogę go polecić
      pozdrawiam
      • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 12.01.08, 13:20
        Witaj patko
        wiem ,ze hotel jest w ciaglym remoncie/jest bardzo wiekowy ma chyba 25 lat/.Czy
        bardzo nadgryzl go zab czasu? W Itace dali mu 4,5* wiec chyba powinno byc
        ok'.Przejrzalam wszystko co o nim pisza,okolica i krajobrazy fantastyczne
        ,napisz wiec cos o samym hotelu,jak pokoje,lazienki,restauracja.Za kazda
        info.bede bardzo wdzieczna.pozdrawiam
        • patka.ben Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 17.01.08, 20:33
          witaj
          jutro jeżeli chcesz prześlę Ci zdjęcia z pokoju i hotelu..
          ja jestem z pobytu bardzo zadowolona byłam wtedy z rocznym dzieckiem
          i było super.Pokojówka sprzątała codziennie , aż nad
          • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 17.01.08, 20:50
            Witam
            podaj jakis kontakt do siebie,odezwe sie.Bede wdzieczna za zdjecia .Widze ,ze
            fanow TURUNC przybywa :)
            pozdrawiam
            • jolantas1955 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 17.01.08, 22:13
              Ja też prosze!!!!Jadę 9 czerwca na tydzień, więc zdążę zdać relację!
              • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 17.01.08, 22:18
                na pewno bedzie super ! ale pisz tylko dobrze bo juz wszyscy marzymy o TURUNC :))))
          • martynka_poz ja tez poproszę zdjecia na maila 18.01.08, 11:15
            Witam, znalazłam prywatne zdjecia z tego hotelu:
            www.holidaycheck.pl/detail-ch_ub-id_1155917533-ebene_hid.html
            pokoje są bardzo małe :( poprosiłam Panią z biura Itaki, aby mi się
            dowiedziała o wymiary pokojów, poniewaz jadę z rocznym dzieckiem i
            nie wiem, czy dostaniemy z hotelu łóżeczko - o to też ma sie
            dowiedziec. W ogóle jestem rozczarowana wiadomosciami Pań z biura
            Itaki - ja sie zapytałam o cne pokoju rodzinnego (na stronie hotelu
            jest informacja), a Pani z biura nic na ten temat nei wiedziała i
            jeszcze chaiała sie ze mną wykłócać, iż takich nie ma...

Prosze napisz mi, czy dostałaś do pokoju łóżeczko i czy to cos
            kosztowalo...

mam pytanie też do plaży - wygląda na kamienistą przy zejsciu do
            wody czy tak jest faktycznie? i czy był problem z zajęciem leżaków
            na plaży??

dziękuje za informacje

pozdrawiam
            Marta
            • patka.ben Re: ja tez poproszę zdjecia na maila 18.01.08, 19:25
              a więc tak
              pokój był średniej wielkości ,z pół widokiem na morze.Ja tez byłam z
              rocznym wtedy dzieckiem i nie narzekałam ,mieliśmy łóżeczko w pokoju
              i łóżko małżeńskie, za nic nie nie płaciłam..Pokój był już
              przygotowany jak przyjechaliśmy.Co do pokoi rodzinnych w w\w hotelu
              moge powiedzieć , że są .
              Jeżeli biuro podróży wynajeło takie to powinni mieć w swojej ofercie
              (nie raz jest taniej dopłacić na miejscu).Powiem Ci jedno mają go
              poraz pierwszy w ofercie i chyba zabardzo się nie zainteresowali
              wiadomościami na temat tego hotelu.
              Plaża-
    • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 13.01.08, 13:51
      Witam
      lece juz 5 raz do Turcji i mam do niej wielki sentyment.Wakacje byly zawsze
      bardzo udane.Piekne krajobrazy,dobre hotele,smaczne jedzenie i wspaniale
      zabytki.Warto zobaczyc Kapadocje,Pammukale,Efez.W Turcji zawsze znajdujemy to co
      wiaze sie z wakacjami czyli odpoczynek i przygode.pozdrawiam i do milego
      zobaczenia w Turunc.
      • Gość: monika73 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.09, 17:04
        Wykupiłam wczasy 01-06-2009r. w hotelu Turunc. Jadę z 2
        dzieci.Proszę napisać jak było, na co zwrócić uwagę, gdzie być
        najlepiej zakwaterowanym (spokój), z jakich wycieczek skorzystać na
        miejscu.Jadę z Itaką.Dziękuję.
        Proszę o odpowedź na mój email
        jacekb72@interia.pl
        Dziękuję Monika.
        • Gość: Veo-a Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 18:05
          Witam wszystkich przyszłych Turuncowiczów !!!
          Gratuluję trafnego wyboru, byłem tam we wrzesniu 2008 i wróciłem
          bardzo zadowolony . Hotel wspaniale położony w małej cichej zatoczce
          z prywatną palżą , 5 minut drogi od centum miasteczka . Hotel
          pojawił się w polskiej ofercie dopiero w zeszłym roku ,dlatego Turcy
          byli bardzo zdziweni skąd tu nagle tylu Polaków ( wiekszość turystów
          tego hotelu stanowili Rosjanie ).Polecam pokoje zaczynające się od
          nr 4000 ( są po remoncie i otwiera się je na kartę magnetyczną ,
          stare pokoje- na klucz)w budynkach najdalej oddalonych od
          plaży.Pokoje wyposażzone są w suszarki do włosów , tv sat z polskim
          kanałem i lodówkę zapełniana raz na tydzień napojami .
          Jedzenie całkiem niezłe , bardzo urozmaicone ( polecam ryby z
          grilla, czsami bywa kebab ). Plaża trochę wąska ,strzeżona( obcy nie
          maja wstępu ),dzięki temu idąc do baru lub na posiłek nie trzeba
          zabierac ze soba całego dobytku ( wygodne zwłaszcza jak ma się
          dzieci ), czasami brakuje leżaków -wtedy polecam basen .W skale
          otaczającej plażę wykuty jest tunel ,którym można przejśćc na
          platformę usytuowaną na pełnym morzu ( idelane miejsce do
          nurkowania ).Wieczorami koniecznie zajrzyjcie do amfiteatru ( o
          godz. 22,00 zaczynją się całkiem niezłe występy prowadzone przez
          niejakiego Romeo ).Dla dzieci ( i nie tylko ) polecam aquapark (
          otwarty w zeszłym roku ). Jeżeli macie jakieś pytania to służę
          pomocą .
          • Gość: ks-kk Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.icpnet.pl 12.03.09, 19:41
            Dzięki za miłe słowa bo tak naprawde opinie były różne.Ale miło
            usłyszeć coś fajnego.A jak tam same miasteczko?Jest gdzie pochodzić
            i zrobić jakieś zakupy? Czy wieczorem można fajnie spędzić czas z
            dzieckiem?
            • Gość: Veo-a Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 09:47
              Dla dzieci codziennie wieczorem ok.20,00 w amfitetrze prowadzony
              jest specjalny program animacyjny , ponadto jak wspomiałem jest
              bardzo fajny quapark i nieduży palc zabaw ( przy plaży ).
              Miasteczko Turunc jest bardzo przyjemne , mnóstwo sklepów ( we
              wtorki bazar) ,ale jak ktoś pragnie rozrywek to polecam pobliskie
              Marmaris (rejs łódką z portu ok. 40 min.) bardzo wesołe miasto z
              mnóstwem dyskotek ,barów i pubów ( raz byłem i mi wystarczyło - za
              duży zgiełk ). Hotel tez ma własną dyskotekę , ale wieczorami
              wiekszość gości przesiaduje w amfiteatrze lub w Palm Bar -przy
              palży .Przy plaży jest też kamienny budynek ,gdzie leciwa Turczynka
              proponuje miejscowe dania gratis ( np. pita , świeży jogurt ).
              Ponadto rano i po południu siatkówka ( móje ulubione zajęcie ) można
              sie wtedy integrować z obsługa hotelu i turystami z innych krajów (
              np.Rosjanami - którzy okazali się bardzo sympatyczni ).Są zawody w
              ping-ponga ( są nagrody ), można pograć w bilard lub piłkarzyki jest
              też siłownia i łaźnia turecka ( te dwie ostatnie opcje są płatne ) .
              • Gość: Veo-a Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 11:11
                Jestem bardzo ciekawy , czy w tym roku największym przebojem
                tanecznym będzie "Tequila bum-bum" ?
              • Gość: Teri Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:18
                Ile kosztuje łaźnia turecka?
          • Gość: Teri Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 10:24
            Witaj! a do miasteczka mozna dojść także pieszo? wszyscy mówią o
            płynięciu łódką i busami, a my lubimy także chodzić więc ok. 1 km
            to nie tak żle. Ale czy droga (chodnik) jest jakoś dostosowany?
            • maros70 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 02.08.09, 11:38
              witam wszystkich serdecznie.:):):).już się nie możemy z całą rodzinką doczekać
              wypoczynku w hotelu turunc a zwłaszcza nasz 5 letni synek.wylatujemy 10.08 z
              warszawy może ktoś leci w tym samym terminie z rodzinką i nie tylko.MAM JEDNO
              PYTANIE CZY SĄ TAM TURNIEJE W DARTA(RZUTKI).Resztę już wiem z waszych super
              postów.pozdrawiam i czekam na jakiś odzew.
              • ks-kk Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 02.08.09, 12:00
                Tydzień temu wróciliśmy z tego hotelu.Było super,bardzo wam
                zazdroszcze,że dopiero lecicie.Codziennie grają w DARTA przy średnim
                basenie.Przeważnie wszystkie animacje są w godzinach jak aquapark
                tylko,że przy mniejszym basenie.
                Do miasteczka Turunc chodziliśmy pieszo,wychodzi się z hotelu
                bocznym wyjściem wzdłuż plaży i dosłownie 10 minut,a statkiem się
                płynie do Marmaris.Statek chyba co godzine i kosztuje 7,5
                lira.Najlepiej płacić w lirach.My wymienialiśmy w hotelu w recepcji
                (ale lepiej wymieniać po trochu bo u nich często się zmienia kurs)
                Podobno troche lepszy kurs mają na poczcie ale w hotelu nie
                pobierają prowizji wieć wychodzi na to samo.Była raz sytuacja,że w
                recepcji nie mieli na wymiane to wymieniliśmy w hotelowym markecie.
                • maros70 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 02.08.09, 22:04
                  Dziękuje KS-KK za poświecenie mi troszkę czasu na odpowiedz :).A proszę mi
                  powiedzieć czy basen ze zjeżdżalniami jest czynny cały dzień.pozdrawiam
                  • ks-kk Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 03.08.09, 13:10
                    Aquapark jest czynny od 11 do 13tej i od 14tej do 17tej.
                    • maros70 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 03.08.09, 14:08
                      KS-kk a powiedz mi jaką najlepiej walute zabrać ze sobą tam???.pozdrawiam
                      • ks-kk Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 03.08.09, 18:47
                        Jak my byliśmy to w hotelu był taki przelicznik:1E=2LT,1
                        $=1,5LT.Najlepiej płacić na mieście w Lirach,bo na euro i dolary
                        mają Swoje przeliczniki(nigdy nie wiesz po ile ci policzy)
    • martynka_poz poczytajcie opinie na holidaycheck ;(((((((((((((( 23.01.08, 09:27
      Koresponduje nadal z kierowniczka biura z Itaki - poprosilam o
      zdjecia pokjów po remoncie - niesety nie posiadają żadnych!

W pokojach są lóżka pojedyńcze lub małzeńskie, Pani nei jest w
      stanie mi powiedzieć, jakie lożka będzie, nie jest tez w stanie
      podać mi ymiarów pokoju ( w innych biurach to standard).

Dla znających neimiecki - poczytajcie koniecznie opinie o hotelu
      wystawione przz Niemców - u nich hotel jest w ofercie od kilku lat
      www.holidaycheck.pl/hotel.php?ch=hb&hid=29991&zeigeAlteEintragungen=1&sprache=pl&sortIDtabelle_=3&s
      ortDirtabelle_=ASC&seitetabelle_=2

Jest sporo złych opinii i to bardzo ;(

ja już raz w Turcji miałam karalucha w pokoju - miał ponad 4 cm
      długości (byłam z Wezyrem) i już nigdy nie chce teo przezyc. Turunc
      jest starym hotelem i mimo remontu, instalacje są stare i tego
      gadztwa sie nie wypleni - brrr.

Ja sobie odpuściłam ten hotel. Wole dołożyc 1000 zł i się nei
      denerwować. Od poczatku oferta ta wydawała mi się dziwna - jak może
      kosztowac mniej hotel , który ma 4 i pól gwaizdi od hotelu który ma
      3 i pół?
      • Gość: skorpion Re: poczytajcie opinie na holidaycheck ;((((((((( IP: *.sdl.vectranet.pl 23.01.08, 10:11
        kobieto nie denerwuj sie !Hotel ma taka cene bo jest po raz pierwszy w
        ofercie.Jesli sie nie sprawdzi zostanie wycofany.Mam nadzieje ,ze ktos kto
        podpisuje umowy z hotelem dokladnie sprawdza ,na miejscu,standard i jakosc
        obiektu.W tym klimacie zawsze moze sie zdarzyc jakis wstretny zwierzak w
        pokoju,ale uwierz ,hotele stosuja silne srodki i zwalczaja to
        paskudztwo.Niestety jedyna metoda zeby sobie nie zepsuc urlopu to zabic intruza
        i spuscic w wc.Otrzymalam info.z Itaki ,ze hotel jest wyremontowany wiec mysle
        ,ze nie bedzie tak zle.Zawsze na miejscu mozna zmienic pokoj.Na stronie
        niemieckiej sa zle i dobre opinie ,jak to w zyciu.Nie moze sie wszystkim podobac
        to samo.W tamtym roku na Krecie mialam super ,wypasiony pokoj ale kiepskie
        towarzystwo i tak naprawde spedzalam w nim tylko noce.A kilka lat temu tez w
        Grecji mialam skromny do bolu pokoj ale spedzilam super wakacje z fantastycznymi
        ludzmi.Tez nie lubie robakow ale moze w Turunc nie bedzie tak zle.Zawsze
        pozostaja wspaniale krajobrazy a takich tam nie brakuje.pozdrawiam
        • Gość: Bozena ze Swidnicy Re: poczytajcie opinie na holidaycheck ;((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 10:56
          Mnie urzekły przede wszystkim widoki i otoczenie hotelu.Zawsze
          trochę sie ryzykuje wybierając dany hotel.Staram się ni doszukiwać
          negatywów ale nastawiam się na super wypoczynek.Mimo wszystko sporo
          jest pozytywnych opinii.Poczekajmy do czerwca az wrócą pierwsi
          turyści stamtąd.A w ogóle zyczę wszystkim pozytywnego myślenia!
        • Gość: gość Re: poczytajcie opinie na holidaycheck ;((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 12:42
          Wszystkie hotele na Turcje z Itaki są sprawdzane przez produktowca a
          kontrakty podpisywane na miejscu w hotelach. zreszta zdjęcia hoteli
          nie sa z płytek hotelowych tylko robione przez fotografów biura.
          Itaka dba o to bo turcja to ich najwazniejszy kierunek i najwiekszy
      • martynka_poz ja chcę wypocząć na urlopie, a nie denerwować się 23.01.08, 14:43
        jadę z 15-miesięcznym dzieckiem, wiec nie mogę jechać tylko dla
        widoków. W dodatku to nie jest ofera za 1000zł, wolę wiec znaleźć
        może coś droższego ale pewnego. Nie chcę sie pocieszać, ze jak
        będzie zły hotel, to już w następnym roku nei będzie go w ofercie.

Czasami z ofert biur wycofywane sa oferty, które były swietne :(
        • Gość: Bożena ze Świdnicy Re: ja chcę wypocząć na urlopie, a nie denerwować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 19:52
          Do:martynka_poz-skoro odpuściłaś Turunc to jaki wybrałaś?
          Skoro jedziesz z małym dzieckiem to rzeczywiście trzeba wybierać pod
          kątem udogodnieńn w hotelu bo domyślam się że nie będziesz szaleć po
          okolicy tylko wypoczywać na miejscu.Ja jadę z nastolatkami-nie
          będziemy więc tkwić w jednym miejscu
          • martynka_poz do Bożena ze Świdnicy-alternatywny hotel do Turunc 05.03.08, 10:52
            Witam serdecznie,
            ostatecznie zdecydowałam sie na hotel koło Bodrum Cactus Mirage
            Family Club - znajomi byli tam 2 lata temu i byli niezmiernie
            zadowoleni. W dodatku nie znalazłam na necie zadnych negatywnych
            opinii o tym hotelu, a to rzadko sie zdarza :) tak wiec wylatujemy
            18.09 na 2 tygodnie :) do Turunc moze za rok - jak juz wszyscy wrócą
            i podzielą się opiniami :)

pozdrawiam serdecznie
            Marta
    • Gość: aga Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.08, 08:12
      Uwazam ze ile ludzi tyle opini,ale zgadzam sie z przedmowcami ze w
      pokoju zaledwie sie śpi,a najważniejsze jest towarzystwo.ja tez
      robaków fuu nie lubie,ale chyba nikt za nimi nie przepada,ja nie
      wiem ja hotel wybieralam dosc dlugo,został on mi polecony przez
      znajoma ,która posiada biuro i sprzedaje wycieczki itaki,wiec ja sie
      nie martwie,grunt to pozytywne myslenie,nie ma co sie dac zwariowac
      to tylko 2 tygodnie,trzeba troche wyluzowac,pozdrawiam wszystkich
      optymistów.
      • jolantas1955 Ja będę chyba pierwsza... 25.01.08, 10:10
        bo wracam już 16 czerwca. Nie ma "Panie zmiłuj się" - opiszę wszystko ze
        szczegółami, dorzucę zdjęcia i mam nadzieję, że jednak was uspokoję.Bywałam już
        w różnych miejscach na świecie i różnych hotelach, nie wydziwiam, ale też są
        granice, których nie daruję.Obiecuję,że moja relacja będzie całkowicie
        obiektywna:))Niech ktoś 15 czerwca podniesie wątek, żeby mi nie uciekło:)))
        • Gość: skorpion Re: Ja będę chyba pierwsza... IP: *.sdl.vectranet.pl 25.01.08, 11:37
          opiszesz hotel ze szczegolami,fajnie tylko jesli bedzie ok' wszyscy ktorzy
          poleca tam po tobie odetchna z ulga a jesli bedzie nie ok' to poleca z w
          kiepskim nastroju ,ze wakacje beda do bani bo 1.pokoj nie taki 2.lazienka tez be
          3.all inclusive - maly wybor 4.restauracja za mala 5.bar zamykali za wczesnie
          i otwierali za pozno itp. itd.
          Wezmy jednak pod uwage ,ze kazdy podchodzi subiektywnie do danej sytuacji i
          opisuje tylko swoje odczucia i wrazenie a ile ludzi tyle opinii.Wiadomo nikt nie
          lubi robactwa i brudu i mam nadzieje ,ze nic takiego nie spotka nas w
          Turunc.Rozmawialam w Itace z osoba ktora wybierala ten hotel i potwierdzila ,ze
          hotel jest po remoncie,czysty w dobrym standardzie.Jesli ktos ma jednak
          watpliwosci ,a przeciez wakacje powinny byc milym wspomnieniem,niech wybierze
          inny hotel,a jest przeciez w czym wybierac.Po co stresowac sie pol roku przed
          urlopem i myslec tylko o tym czy bedzie zle czy dobrze.Czasami czuje sie
          zazenowana spedzajac urlop z ludzmi ktorzy przez 2 tygodnie narzekaja ,nawet na
          to ,ze woda w morzu jest za slona.A przeciez jak spedzimy nasze wakacje zalezy
          tylko od nas :) pozdrawiam
    • Gość: fotograf Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 12:38
      Od kilku lat jestem autorem zdjęć biura podrózy Itaka i prowadzę
      biuro podróży. Hotel Turunc fotografowałem w 2007 roku a co
      najważniejsze to mieszkałem w nim 2 doby. W razie pytan służę pomocą
      medium@punkt.pl Posiadam dużą galerie zdjęc hotelu i okolic.
      • Gość: iwona Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 25.01.08, 18:54
        Jadę z mężem 2 czerwca 08 licząc, że ani hotel nie zawiedzie ani okolica. Proszę tych wszystkich, którzy byli na urlopie w opisywanym hotelu o zdjęcia będę bardzo wdzięczna. Jeśli ktoś z forowiczów wyjeżdza już na początku czerwca proszę o znak.
      • Gość: Marta Ł Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.mmpnet205.tnp.pl 26.01.08, 18:12
        hej mam na imię Marta, wyjeżdzam z rodzinką do tego hotelu, czy
        mogłabym prosić o jakieś zdjęcia/ chociaz i tak wszystko już
        przesądzone fajnie byłoby na nie spojrzeć. Jesli mogę zadam pytanie
        o stan pokoi, czy jest w miarę czysto. Dzięki za ifo, pozdrawiam i
        podaje mój e-mail: ever4@wp.pl
        • Gość: iwona Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.01.08, 09:30
          Cześć kiedy się wybieracie się do Turunc i skąd lecicie.
          Pozdrawiam Iwona z Torunia
          • Gość: aga Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:20
            Hej Iwona ,ja lece z poznania z rodzinka 23 czerwca na 2
            tygodnie,pozdrawiam
            • Gość: iwona Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.01.08, 14:14
              My lecimy już 2 czerwca, będziemy prawdopodobnie przecierać szlak. Opinie na
              forum są raczej spekulacjami, ale mam nadzieję że się nie rozczarujemy pobytem.
              Pozdrawiam Iwona
              • Gość: Aniaa Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.herbapol.pl 07.02.08, 09:37
                My również lecimy 2go na 8 dni
              • Gość: jaco Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 21:57
                Witam ,po przeczytaniu Waszych wypowiedzi wynika że dużo osób
                wybierało sie do turunca i już wróciło z tego hotelu w
                czerwcu.Prosiłbym o świeże informacje gdyż mam dylemat co wybrać a
                preraża mnie to że hotel ten jest dość duży, czy odczawalna jest ta
                ilość wypoczywających ,problemy z leżakami przy basenie,plaży
                kolejki na posiłkach,przy barach itp.Decyzję muszę podjąc w
                przeciągu kilku dni dlatego też prośba o cito.Dzięki pozdrawiam
                Ewentualnie podaję poczte js@pp.biz.pl
                • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 09.07.08, 08:42
                  jesli lubisz tlumy,kolejki po kazdy posilek,wstawac o 6 zeby zajac miejsce przy
                  basenie lub na plazy,brudne morze bez fal i jak nie bedziesz mial szczescia
                  pokoj "wczesny gierek" z klima jak traktor jedz do Turunc.Krajobrazy sa
                  wspaniale ale patrz wyzej.I jeszcze jedno,jesli wylatujesz w nocy do W-wy musisz
                  opuscic pokoj o 12.00,hotel "zapewnia" Ci pokoj /brudny,niechlujny,brudna
                  lazienka i wanna,brak czystych recznikow o ktore trzeba prosic/zebys mogl przed
                  podroza odswiezyc sie i przebrac.Ale krajobrazy super :))))
                  • Gość: janka Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 194.127.8.* 09.07.08, 14:05
                    Zgadzam sie z Toba skorpion w zupelnosci.Widoczki piekne ale to nie
                    wszystko. Ciagle kolejki za posilkami,potrawy wiecznie przetwarzane
                    i zadna rewelacja.Kolejki do barow za napojami. Walka i poranne
                    wstawanie za lezakami, okropne morze brud i bez fal no i nam sie
                    wlasnie trafil niewyremontowany pokoj.Chcielismy zamienic dajac
                    nawet pieniadze,ale hotel byl w 100% oblozony i nie dalo rady.
                    • Gość: turbojet Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 14:13
                      Jeśłi możńa jeszcze info czy pokoje niewyremontowane dają dla osób,
                      któr mają zwykłe dwójki czy dwójki z dostawkami dla dzieci ???
                      • Gość: janka Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 194.127.8.* 09.07.08, 14:22
                        nie ma zadnych regul w przydzielaniu pokoi.chcielismy wymienic pokoj
                        za doplata lecz nam odmowiono twierdzac,ze hotel jest w 100%
                        oblozony i to zgadzaloby sie gdyz sa tam tlumy ludzi. nie ma pokoi z
                        typowymi dostawkami dla dzieci dostawki sa przynoszone z magazynu i
                        stawiane w pokojach.sa rozne rodzaje dostawek normalne lozko typu
                        polowe z normalnym materacem jak dla doroslego lub dla bardzo malych
                        dzieci lozeczka z oslonka,zeby maluch nie wypadl.
                        • Gość: jola_0 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 10.07.08, 01:42
                          Czy zasada jest podobna w zestawieniu 2+2? Jak te zjeźdźalnie nowo
                          otwarte?Czy ktoś załatwiał przedłuzenie pokoju na początku przyjazdu?
                          Czy brak możliwości to jest kwestia biura ITAKI????
                        • Gość: jola_0 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 10.07.08, 01:43
                          Czy pokoje są na tyle duże aby wstawić 2 dostawki? Czy ktoś wybiera
                          się tam 28.07-12.08 z Warszawy?
                          • Gość: Arek Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 217.153.180.* 10.07.08, 12:53
                            Witaj,
                            wybieram się z W-wy 28.07 na dwa tyg. z 11 letnią córką + znajomi z
                            dwójką dziewczynek 12 i 14 lat. Po przeczytaniu informacji
                            zamieszczonych na forum targały mną różne nastroje ale jedziemy z
                            nastawieniem na udany wypoczynek. Czy możesz zdradzić wiek swoich
                            dzieci? Udanego urlopu i do zobaczenia.
                          • Gość: turbojet Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:56
                            Jełśi chodzi o dostawki to chyba pokoje muszą być na tyle duże, żeby
                            dostawki weszły bo inaczej Itaka by ich nam nie sprzedawała.
                            Najwyżej będziemy się potykać o łóżka.

Jadąc do jakiegokolweik dużego hotelu w sezonie liczę się z
                            kolejkami przy posiłkach, bo zwykle się z tym w jakimś stopniu
                            spotkałem (choć ja raczej jestem egiptomaniakiem, a tam jak mi się
                            wydaje standard hoteli jest jednak wyższy przy podobnej cenie i
                            zadowolenie turystów z egipskich hoteli wyrażane w opiniach na forum
                            też znacznie wyższe). Ilość narzekań na hotele tureckie jest ogromna
                            na forach niezależnie od ilości gwiazdek.

Ja mam jednak pytanie do osób narzekajacych na kolejki przy
                            kolacjach i obiadach. Czy one są faktycznie tak długie i występują
                            przez cały czas przeznaczony na kolację czy obiad, że stanowią duże
                            utrudnienie. Ile trzeba czekac do tych patelni czy grilów ??

Albo co najważniejsze czy jest tak jak w niektórych opisywanych na
                            forach hotelach, że nie dokładają tego co się skończy, wiec
                            obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy.
                            Czy faktycznie w sezonie zniknęły wszystkie potrawy mięsne poza
                            mielonymi kofami i kebabami ?
                            • Gość: janka Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 194.127.8.* 10.07.08, 14:30
                              Kolejki do dan z grilla czy patelni sa spore jednak raczej posuwaja
                              sie dosyc sprawnie. Ze slodkosci /ciast,tortow czy deserow/ oraz
                              owocow jest fakt,ze jak zostana zjedzone to nowych nie dokladaja.
                              Ciagle tylko mielone jak kofte czy kebab /bardzo tluste mieso/, oraz
                              watroba barania,owszem byly i grilowane czy smazone ryby.Duze ilosci
                              makaronow po 4,5 rodzajow.
                              Pokoje sa obszerne zmiesci sie spokojnie dostawka przy dwoch
                              dostawkach moze byc bardzo ciasno czyli bez mozliwosci przejscia
                              miedzy lozkami.
                            • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 10.07.08, 15:13
                              a wiec skladam relacje na spokojnie i z uwaga ,ze sa to jest wylacznie moja
                              subiektywna opinia
                              1.podroz - samoloty AIR Italy ok ,duze,ciasno ale wiadomo czarter wiec nie ma co
                              narzekac.Lepiej cos zjesc przed wylotem bo w samolocie rogalik,kawa,napoje a
                              transfer do hotelu trwa okolo 2 godz.
                              2.pokoje- chyba nie ma zasady co komu czyli daja co maja.Uwazam ,ze powinno to
                              byc ustalone z Itaka czyli ich klienci powinni miec za te same pieniadze ten sam
                              standard a ten rozni sie znacznie.Stare pokoje nadgryzl zab czasu maja
                              zainstalowane stare klimy ktore warcza jak radziecki traktor wiec albo klima
                              albo spanie.Lazienka i wanna sa czyste ale ze starosci jak to ze starosci
                              kiepskie.1 dzien bylam w starym pokoju potem w nowym /"podziekowalam" stosownie
                              panu w recepcji/ ale potem byly problemy z zamiana.Nowe pokoje sa w budynkach na
                              tylach calego obiektu ,troche daleko ,windy sie psuly ale cisza i spokoj.Chyba 3
                              stare bydynki tez sa czesciowo wyremontowane czyli nie zdazyli przed sezonem.W
                              nowych budynkach pokoje sa spore,skromnie ale wystarczajaco wyposazone+ duzy
                              balkon.Codziennie sprzatane,posciel i reczniki wymieniane chyba co 2 dni.W
                              starej czesci mielismy nawet stare,bardzo sprane reczniki :)
                              w nowej biale i ladne.Klima cicha ,dziala bez zarzutu ,indywidualna czyli wklad
                              sie karte dziala wyjmujesz karte nie dziala.
                              3.Baseny- sa 3,jeden duzy przy restauracji,jeden sredni przy morzu + brodzik + 3
                              baseny przy zjezdzalniach za nowymi bydynkami.Najluzniej bylo przy
                              zjezdzalniach,przy pozostalych tlum ,lezaki pozajmowane od switu.Kto lubi bardzo
                              rano wstawac miejsce przy basenie ma gwarantowane.Lezaki przy plazy tez
                              zajete,ale w ciagu dnia udalo sie zawsze cos upolowac.Z tym zajmowaniem to
                              paranoja bo chodzily sluchy ,ze ludzie nastawiali zegarki na 5-6 rano.W duzym
                              basenie luzno ,czysta woda w pozostalych sporo dzieci,gry ,zabawy.Plaza i morze-
                              no coz.Hotel polozony jest w malej malowniczej zatoce,krajobrazy i otoczenie
                              jest piekne.Gory,sporo zieleni ,bardzo urokliwie.Niestety zatoka jak to zatoka
                              czyli nie ma co sie spodziewac fal i przestrzeni.Pobliski maly port/doslownie o
                              krok/ powoduje ,ze woda jest troche brudna ale amatorow kapieli w morzu nie
                              brakowalo.
                              4.restauracje,bary,wyzywienie- jest 1 restauracja klimatyzowana,pozostale
                              miejsca sa albo w pomieszczeniu gdzie przygotowuje sie gorace posilki albo na
                              wolnym powietrzu.Najlepiej jest w klimatyzowanej restauracji ale trzeba zajmowac
                              miejsca duzo wczesniej bo potem bez szans.Przyjemnie jest w restauracji na
                              powietrzu - ale tez wszystko zajete.Dla spoznialskich :)) zostaja miejsca przy
                              kuchni/koszmar/ i na tarasie.Hotel zeby urozmaicic i uatrakcyjnic posilki
                              wymyslil przygotowywanie cieplych dan na biezaco ,wiec zeby "skomponowac" sobie
                              posilek trzeba odstac w kilku kolejkach z talerzem w dloni.Ja po kilku dniach
                              mialam dosyc i nie jadlam dan miesnych.Salaty,warzywa,ciasta i owoce byly
                              porozstawiane w klimatyzowanej restauracji wiec z tym nie bylo problemu.Ale czy
                              ja jestem koza ?Dla mnie posilki zamiast byc przyjemnoscia/tak dotychczas bylo w
                              innych hotelach/ byly nerwowka czy znajdziemy miejsce i czy uda nam sie cos
                              normalnego zjesc.Byl taki tlum ludzi,kolejki byly zenujace,ze przewaznie
                              rezygnowalismy.To co bylo przygotowane w pojemnikach bylo malo urozmaicone i
                              prawie codziennie to samo.Zawsze bylo tak w all inclusive ,ze kazdy jadl wg
                              swoich mozliwosci tutaj podchodzilo sie z talerzem i kucharz nakladal ,jedni
                              odchodzili inni czekali i prosili o jeszcze.Dla mnie bez sensu stac 15 min.za 1
                              nalesnikiem lub kawalkiem ryby ale takie byly fakty.Do posilkow napoje w szkle
                              ,poza posilkami w plastkach ale to ze wzgledu na bezpieczenstwo.Zapomnijcie o
                              romantycznych kolacjach przy blasku ksiezyca/ a takie jadlam w tamtym roku na
                              Krecie/ generalnie posilki to zgielk,kolejki,balagan czyli jak na targu.
                              5.Odlot- niestety W-wa miala odlot o 3.40 w nocy wykwaterowanie z pokoju o
                              godz.12.00.All inclusive do konca.Probowalismy zalatwic pokoj bez skutku.Bylo
                              ok,caly dzien relax ,morze ,basen,opalanie.Bagaze byly zlozone w pokoju obok
                              recepcji.Rezydentka obiecala ,ze dostaniemy jeden pokoj zeby odswiezyc sie i
                              przebrac.Fakt byl pokoj,brudny po poprzednich lokatorach,o reczniki musielismy
                              sie prosic.Nie wiem czyja to byla wina ale z obrzydzeniem z niego
                              korzystalam/nie mialam wyjscia/.
                              Reasumujac - hotel zasluguje na 3* ale rekompensuja to wspaniale krajobrazy i
                              ludzie ktorych tam poznalismy.pozdrawiam
                              • kolberger Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 10.07.08, 15:24
                                Skorpion popieram w zupelnosci Twoja wypowiedz. Moje odczucia i
                                opinie sa takie same.
                              • Gość: turbojet Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 15:33
                                Janka czy dobrze Cię zrozumiałem, że drobiu i wołowiny w ogóle nie
                                ma, i jak na kolację przyjdziemy po godzinie od rozpoczęcia żeby
                                nie było tłumu to już nie dostaniemy owoców i słodyczy ? Jeśli tak
                                to nie dziwię się, że są tłumy na rozpoczęciu.

Czy co do pokoju, w którym jest się kwaterowanym decyduje na miejscu
                                recepcjonista ( z którym można coś ustalać) czy też już są wcześniej
                                przydzielone tzn czekają już klucze dla osób z listy.

Czy znacie moze typ oznaczenia (numery budynku) pokoi
                                nieremontowanych ???

Jak rozumiem to w tylnej częsci kompleksu są tylko 2 nowe budynki ??
                                Bo wydawało mi się, że ktoś wcześniej pisał w jednym z wątków, że z
                                tyłu były pokoje nieremontowane. Stary pokój jeszcze od biedy
                                zniosę, ale z warczącą klimą już miałem dwa razy doczynienia i
                                przyznaje, że nie jest to miłe.
                                • kolberger Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 10.07.08, 15:45
                                  Wolowiny wogole nie bylo a drob owszem,ale bardzo zadko.
                                  My spalismy w budynku przy duzym basenie czyli starszym ale nasze
                                  pokoje byly po remoncie nowe meble,wanna,lazienka i nowa cicha klima
                                  jednak w tym budynku byly takze niewyremontowane pokoje. Pokoje sa
                                  przydzielane z gory /rozmawialem z recepcjonista i on pokazal mi
                                  wglad na monitor/. Bylismy w bloku C pokoje 3218 i 3322.
                                • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 10.07.08, 16:14
                                  kolberger moze nastepnym razem bedzie lepiej :)))wszystko byloby ok bo
                                  nastawienie mielismy super ale chyba warto wypoczywac w sprawdzonych miejscach
                                  bo ten byl jedna wielka niewiadoma.Na pewno ile ludzi tyle opini ale mojej
                                  rekomendacji ten hotel nie dostanie.
                                  turbojet- drob i wolowina byly ,na grilu naliczylam az 2 razy,w potrawach
                                  misz-masz chyba tez ale w nich wiecej bylo misz niz masz.Raz czy dwa byly
                                  kurczczki /ale z mielonego miesa a la MC D.Jesli lubisz slodycze ,ciasta i torty
                                  oraz owoce/prawie codziennie arbuz,pomarancze 2 -3 razy byl melon/lepiej byc na
                                  poczatku bo maja powodzenie.Tlumy sa przewaznie za miesem bo nie kazdy przezyje
                                  2 tyg. na salacie i arbuzie :))).Mam wrazenie ,ze w recepcji maja ustalone komu
                                  ktory pokoj bo przy nas sprawdzali w komputerze.W nowych budynkach pokoje
                                  zaczynaja sie od 4xxx i 5xxx.Sa tylko 2 nowe budynki w 3 starych sa pokoje i
                                  przed i po remoncie.Stara klima faktycznie horror,pierwsza noc nie zmruzylam
                                  oka.Do tej pory tez wypoczywalam w duzych hotelach i nigdy nie bylo problemu z
                                  posilkami.Tutaj panowal totalny balagan.Kelnerzy zeby przygotowac stolik dla
                                  nastepnych gosci odwracali przy nas po prostu brudny obrus na druga strone co
                                  chyba w 4* jest troche faux-pas.Ostatni raz w kolejce z talerzem w rece stalam w
                                  studenckim barze ale to byly inne ,stare dobre czasy.Jesli kolacja jest od - do
                                  to nie ma prawa pol godz.przed koncem zabraknac glownych potraw a czesto ludzie
                                  odchodzili z pustymi talerzami.Bylam swiadkiem jak zabraklo ciasta na racuchy a
                                  stal za nimi niezly tlumek wiec rozrzedzili ciasto i robili dalej.Raz sie
                                  zawzielam i stalam we wszystkich kolejkach :))) czyli mniej wiecej w 5.pozdrawiam
                                  • Gość: Wojtek Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.181.c91.petrotel.pl 10.07.08, 17:29
                                    Wróciłem z dwutygodniowego pobytu w hotelu Turunc. Patrząc na opinię
                                    tych co tu piszą to niestety zebrała się grupa malkontentów. Ja
                                    wszystkim polecam ten hotel, ale po kolei:
                                    1. transfer z lotniska bez zarzutu podróż do hotelu 2.5 h
                                    2. Pokoje są z góry przydzielone rozlokowywanie przebiegało bardzo
                                    sprawnie.
                                    3. Hotel posiada 5 budynków. Większość ludzi z itaki rozlokowano w
                                    dwóch nowych budynkach na tyłach hotelu. W budynkach tych nie ma
                                    pokoi 2+ 2 więc ci co wykupili ten wariant dostaną pokoje w innych
                                    budynkach. Same pokoje bardzo fajne czyściutkie łazienki ok.
                                    Codziennie były sprzątane. Klimatyzacja pracuje bez zarzutu. Ci co
                                    mieli jakieś problemy z klimatyzacją po zgłoszeniu ich na recepcji
                                    były bardzo szybko rozwizywane. Obsługa życzliwa i miła.Co do
                                    zacinania się wind to niestety wyłacznie wina samych wczasowiczów.
                                    Jeżeli do windy, która może zabrać 4 osoby pakuje się sześć lub
                                    siedem to nie ma się co dziwić, że winda staje. Usterki te były
                                    usuwane dosyć sprawnie
                                    4. Położenie hotelu bardzo piękne wsród zieleni otoczony górami. Dwa
                                    baseny duży i mniejszy oraz jeden kryty. Dodatkowo mini aqwapark
                                    uruchomiony podczas naszego pobytu ze zjeżdżalniami i trzema
                                    basenami. Dodatkowo nieodpłatnie można korzystać z siłowni oraz z
                                    wysłużonego bilarda (dwa stoły duży i mały) oraz piłkarzyków. W
                                    kompleksie hotelowym znajdują się sklepy, łażnia turecka (za opłatą)
                                    W recepcji jest możliwość wymiany waluty zakupu widokówek i
                                    znaczków. Nie ma problemu ze znalezieniem wolnych leżaków o godzinie
                                    10 jak to niektórzy pisali. Nie można zostawiać ręczników na
                                    leżakach po godzinie 19. Obsługa hotelowa konsekwentnie od godziny
                                    19 do 9 rano zbiera ręczniki z leżaków aby nie było rezerwacji. Przy
                                    mniejszym basenie codziennie animacje. Jeżeli chodzi o morze to jest
                                    plaża przy hotelu z leżakami. Plaża jestb położona w zatoce więc
                                    morze przypomina jeziorko. Dla tych co lubią kąpiel na pełnym morzu
                                    jest przygotowany tunel którym przechodzi się na drugą stronę zbocza
                                    otaczającego zatokę do platformy. Przy platformie znajduje się
                                    wyznaczone kompielisko gdzie można zażywać kąpili praktyczni na
                                    otwartym morzu. Jest tu głęboko więc dzieci raczej nie popływają.
                                    Polecam tam kąpiele z maską lub okularami bo pływają fajne rybki.
                                    5. Wyżywienie
                                    Posiłki bardzo smaczne śniadania obfite do wyboru m.in
                                    jajecznica, omlety, przysmażana kiełbasa z serem, wędliny sery
                                    mnóstwo sałatek.
                                    Obiady również smaczne. Wydawane są w głównej stołówce oraz w snak
                                    barze przy basenie oraz w mini aqwa pqrku. W snak barze serwowane są
                                    hamurgery hotdogi, spagetti,pizza i frytki. Na głownej stołówce
                                    serwowane są dania mięsne. Dodatkowo w budynku przy plaży można na
                                    obiad spróbować typiowych potrw tureckich. Jak widać wybór jest duży
                                    dla dzieci i dorosłych. Kolacje odbywają się w głównej stołówce.
                                    Jedno duże pomieszczenie jest klimatyzowane gdzie można spopkojnie
                                    zjeść. w pomieszczeniu tym są sałatki owoce słdycze wędliny. Nie
                                    stresowałem się absolutnie, że czegoś mi zabraknie.
                                    Kolacje są najbardziej obfitymi posiłkami. Na zewnątrz przy basenie
                                    ustawone są grile gdzie grilowane są ryby,mięso drobiowe oraz
                                    robiony jest kebab. Czsto równocześnie przygotowywane jest spagetti
                                    lub smażone są naleśniki. Czasami przy grilu trzeba trochę postać
                                    ale nie ma większych problemów.Picia full. Samoobsługowe
                                    dystrybutory z sokami oraz kawą i herbatą. Dodatkowo w barku
                                    serwowane piwo efez (bardzo polecam), sprite, coca cola fanta woda
                                    gazowana oraz drinki. Przy barkach bardzo sprawna obsługa
                                    6. Rezydenci itaki byli do dyspozycji praktycznie codziennie.
                                    Pierwsze spotkanie po przyjeździe jest o godz 14 gdzie omawiane są
                                    wszyskie sprawy z pobytem oraz przedstawiana jest oferta wycieczek
                                    fakultatywnych
                                    7. Jeżeli chodzi o ostatni dzień to jest możliwość przedłużenia doby
                                    hotelowej do 18 lub 20. Jeżeli się jedzie większą grupą to można
                                    złożyć się na jeden pokój i nie ma problemy. Wylot i przylot odbywał
                                    się punktualnie.
                                    Gorąco polecam wczasy w hotelu Turunc

Pozdrawiam Wojtek

• Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 10.07.08, 17:49
                                      wojtek napisalam ,ze moje opinie sa subiektywne i licze sie z tym ,ze inni moga
                                      miec rozne od moich.Nie jestem upierdliwa ,potrafie cieszyc sie wakacjami ale
                                      takie mam uwagi.Jesli chodzi o dod.pokoj ostatniego dnia mieliscie wiecej
                                      szczescia bo my niestety mimo proponowanego "podziekowania" takiego nie
                                      zalatwilismy.W grupie byly rodziny z malymi dziecmi i tez koczowaly od
                                      12.00.Moze miales wieksza sile przebicia :))
                                      Kolejki z talerzami razily mnie poniewaz dla mnie posilki sa przyjemnoscia
                                      ,okazja do rozmowy i delektowania sie smakiem potraw i pieknym otoczeniem ,ale
                                      masz racje i nazwanie restauracji stolowka jest sluszne ,ja rowniez mam takie
                                      odczucie.Napisalam ,ze pokoje byly ok ale Itaka powinna wczesniej ustalic ,ze
                                      ich klienci sa kwaterowani w tym samym standardzie a wiemy oboje ,ze bylo
                                      roznie.Napisalam ,ze okolica jest piekna ,otoczenie hotelu zielone i mile dla
                                      oka.Ciesze sie ,ze jestes zadowolony i ,ze wszystko ci sie podobalo ale
                                      widocznie nadajemy na innych falach i odbieramy swiat kazde na swoj sposob.Ale
                                      bylaby nuda jakby wszystkim podobalo sie lub nie to samo.pozdrawiam
                                      • kasiaemilka Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 10.07.08, 19:44
                                        A co z atrakcjami i rozrywką w hotelu? Ktoś korzystał?
                                    • Gość: gość Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.07.08, 20:16
                                      Zgadzam się w zupełności z Wojtkiem.Dla mnie super urlop. Co do
                                      posiłków to można było przyjść trochę później i uniknąć kolejek, a
                                      jedzenia nie brakowało.Różnorodność jedzenia bardzo duża i nie
                                      sądzę, aby jakikolwiek hotel polski za tę cenę zapewnił taki wybór.W
                                      ciągu dnia można było zawsze znaleźć leżak (na plaży). Długo
                                      będziemy wspominać to miłe i przepiękne miejce!!!
                                      • Gość: turbojet Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 20:45
                                        Najpierw jeszcze kilka pytań:

Czy rozrywki wodne typu banan, rowery wodne, kajaki są w cenie all
                                        inclusive jak mogłoby wynikać ze strony internetowej hotelu ?

Wojtek czy to, że pokoi 2+2 nie ma w nowych budynkach oznacza, że
                                        dostaniemy te niewyremontowane (bo chyba jednak Itaka ma
                                        zarezerwowane konkretne pokoje, rezerwując agent sprawdzał
                                        dostępność właśnie tych pokoi gdyby były dostawki do każdej możliwej
                                        dwójki to nie byłoby potrzeby rozróżniania tego).

Czy ktoś kto już wrócił miał taki właśnie pokój 2+2???

Ponowię pytanie o wycieczki fakultatywne. Czy opłaca się kupować z
                                        biur lokalnych w Turunc, czy może w Marmaris będzie taniej z uwagi
                                        na większą ilość biur. Głównie chodzi mi o Dalyan i Rodos – ile
                                        kosztują te wycieczki w Turunc ?

Czy są z biur lokalnych wycieczki na ryby (spinning ???????)

No to teraz dodam, że czytając wasze opinie wydaje mi się jakbyście
                                        byli w różnych hotelach. Część osób tu pisała o wstawaniu o 5-6 i
                                        zajmowaniu ręcznikami leżaków a Wojtek pisze, że przed 9 obsługa
                                        takie rezerwacje likwidowała (co byłoby sensowne).

Mnie wydaje się, że najbardziej rozczarowane były te osoby, które tu
                                        na forum od kilku miesięcy sposobiły się na wyjazd do tego hotelu
                                        będąc entuzjastycznie do niego nastawionymi i ciesząc się, że to
                                        strzał w dziesiątkę.

Ja zamawiając go wyczytałem już wszystkie dostępne opinie po
                                        angielsku no i najwięcej na holidaycheck – niestety po niemiecku
                                        ale Google przetłumaczy na tyle, że da się zrozumieć.
                                        Wiem jakie są mankamenty plaży i zatoki – ostatnio w Egipcie
                                        wypływałem i tak jakieś 100 metrów, żeby móc pływać na rafie.
                                        Zresztą wydaje się, że na jakość morza najbardziej narzekają osoby
                                        niepływające bo te, które pływają zwykle nie leżą na plaży i mogą
                                        podpłynąć kawałek tam gdzie jest czystsza woda. W Makadi w hotelu
                                        5* niezbyt wielkim też było trochę kolejek do potraw show cooking,
                                        ale takie góra na 5 minut stania – więc traktowałem je jako coś
                                        normalnego.
                                        • Gość: skorpion Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.sdl.vectranet.pl 11.07.08, 12:44

obok plazy jest wypozyczalnia sprzetu wodnego/od 6 euro rower wodny/1h/oraz
                                          narty,banan itp.wszystko dodatkowo platne.Rodziny z 2 dzieci mialy w nowych
                                          budynkach 2 osobne pokoje,ale nie wiem czy tak rezerwowaly czy hotel sam to
                                          proponuje.Mysle ,ze biuro powinno to wiedziec.
                                          Wycieczki fakultatywne bez problemu mozna kupic w Turunc/miasteczku/ sa 2lub 3
                                          lokalne biura ktore oferuja dokladnie to samo co Itaka ale duzo taniej.Jesli
                                          lubisz rejsy po zatokach i plywanie na otwartym morzu polecam rejs statkiem ,w
                                          porcie pytaj o Paco,cena 13 lir ,w cenie lunch i napoje.Taki sam rejs w hotelu
                                          25 lir,Itaka chyba nie organizuje tej wycieczki.Nie wiem czy oplaca sie plynac
                                          do Marmaris zeby wykupic wycieczki ,wez pod uwage koszt podrozy od i do
                                          Marmaris/8 euro/osoba/.
                                          Na pierwszym spotkaniu rezydent poinformowal ,ze hotel wprowadza zasade -
                                          zajmowanie lezakow o 9.00.Oczywiscie nikt nigdy tego nie przestrzegal.Skad wiem
                                          o zajmowaniu lezakow o 5-6 rano.Wychodzac o tej porze na wycieczke widzialam
                                          ludzi ktorzy kladli reczniki na lezaki.Czasami przez kilka godz.reczniki lezaly
                                          na lezakach z ktorych nikt nie korzystal bo okazalo sie ,ze bardziej
                                          zapobiegliwi zajmowali i przy basenie i na plazy i potem " zapominali" z jednych
                                          zrezygnowac.Obsluga nigdy nie zrzucala recznikow z lezakow.Fakt ,ze byly
                                          dni/wycieczkowe/ ,ze po sniadaniu mozna bylo bez problemu wyszukac wolny lezak.
                                          Zawsze entuzjastycznie podchodze do wakacji,jest to czas
                                          relaksu,wypoczynku,chwila wytchnienia od codziennosci i faktycznie bylam
                                          nastawiona na "tak".Zawsze twierdze ,ze urlop zalezy tylko od nas i naszego
                                          nastroju.Nie jestem osoba spedzajaca cale dnie lezaku przy basenie.Wole aktywnie
                                          spedzac urlop,duzo zwiedzamy,plywamy,nigdy sie nie nudzimy.Napisalam jakie sa
                                          moje odczucia ,moze kobiety bardziej zwracaja uwage na szczegoly i subtelnosci
                                          :)))Bo dlaczego ,za te same pieniadze jedni maja w tym samym hotelu inny
                                          standard pokoi od innych ? Przeciez to logiczne ,ze milej jest mieszkac w nowym
                                          ,ladnym wnetrzu.Wyobrazcie tez sobie,ze na kolacje schodzi kilkaset osob a obok
                                          basenu sa 3 stanowiska z ryba lub miesem /przygotowywane na biezaco/ i kazda z
                                          tych osob chce tych potraw sprobowac,potem trzeba odstac w drugim
                                          pomieszczeniu/gorace potrawy/ i na szczescie w restauracji gdzie sa salatki
                                          i,owoce i ciasta juz nie ma problemu,soki sa w dystrybutorach wiec nalewa sie od
                                          reki ale jesli ktos ma ochote na wino lub piwo do kolacji znowu kolejka do 1
                                          baru.Dlaczego nie ma wystawionych beczek z winem z ktorych kazdy bez problemu
                                          moglby sobie nalac?Moze w tak duzym hotelu i o standardzie 4* powinny byc
                                          kolacje serwowane i np.dodatkowo salatki ,owoce,slodkosci.Moje wakacje byly
                                          bardzo udane,spedzilam je w urokliwym miejscu,poznalam fajnych ludzi,odpoczelam
                                          i bawilam sie super.
                                          • Gość: gość Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 12:50
                                            Witam serdecznie... widzę, że Pani wypowiedzi są najbardziej
                                            wyczerpujące... bardzo proszę o informację czy można tam kupić
                                            pieluchy i obiadki dla dzieci... jedziemy z rocznym synkiem i nikt
                                            nie potrafi nam odpowiedzieć... czy można tam też kuoić jakieś
                                            zabawki czy mamy wieźć je ze sobą??? Generalnie dziecko je już
                                            posiłki, które gotuję na co dzień, ale boję się, że inne jedzenie
                                            może mu zaszkodzić.... proszę o jakieś info... będę BARDZO
                                            wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie.
                                            • Gość: gość Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:00
                                              Można tam kupić wszystko, tylko niestety zabawki są 2 a nawet 3 razy
                                              droższe,my z Polski nie wzieliśmy, gwarantuję że jedzenie synkowi
                                              nie zaszkodzi jest bardzo urozmaicone, my z Polski wzieliśmy tyko
                                              NAN
                                              • Gość: ona Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 18:21
                                                Czy ktoś może mi napisać, czy danie pieniędzy recepcjoniście ułatwia
                                                zamianę pokoju gdyby trafił się nam ten przed remontem ? Będę
                                                wdzięczna.
                                    • Gość: Ann Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 10.07.08, 23:10
                                      Cześć
                                      Mam prośbę czy możeszmi podać szczegóły oferty którą wykupowałeś w
                                      Itace i z jakiego miasta był wylot, ponieważ może jeszcze coś ugramy
                                      w biurze przed wylotem :)))))
                                      pozdrawiam Ania
                                      • Gość: Wojtek Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.181.c91.petrotel.pl 11.07.08, 15:09
                                        Ofertę wykupowałem w Płocku wylot z warszawy. Rezerwacji dokonałem
                                        pod koniec stycznia. W ofercie wyjazdu wliczona była wycieczka -
                                        rejs po rzece dalaman. Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to
                                        sprawdzałem ceny wycieczki do pamukale u rezydenta i w lokalnych
                                        biurach. ceny są porównywalne , ale ze wzgledu na obecność polskiego
                                        pilota doradzam wykupienie wycieczek u rezydenta. Co do pokoji 2+2
                                        kolega miał w budynku przy małym basenie. Pokoje standardem nie
                                        odbiegają od innych jest w nich poprostu więcej miejsca i posiadają
                                        taras. Wycieczki dostępne u rezydenta to EFEZ, Pamukale, Smak Turcji
                                        i wąwóz Sakliken oraz wycieczka do Marmaris. Dojazd do Marmaris
                                        możliwy statkiem lub dolmuszem. Droga z Turunc do Marmaris to
                                        serpentyny i ostre zakręty trwa 40 min. Po drodze można podziwiać
                                        wspaniałe widoki, ale dla tych co mają chorobę lokomocyjną może być
                                        męcząca. jeżeli chodzi o leżaki, być mmoże Skorpion też ma racje,
                                        wzędzie znajdą się tacy, którzy wstaną o 5 rano, by ich leżak
                                        znajdował się przy wejsciu do basenu. czasami rzeczywiście było
                                        obłożenie, ale zawsze się coś znalazło. My jesteśmy zadowoleni z
                                        wyjazdu, rok temu byliśmy na Rodos i każdy z tych wyjazdów był
                                        inny , nie ma co porównywać, gdyż każdy zachwycił nas czyms innym.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: jaco Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:37
                                          Witam Wojtku dzięki za twoje wypowiedzi,my lecimy 28/07 mam jeszcze pytanko czy
                                          w lokalnych biurach tylko pamukale ma podobną cene jak u rezydenta czy wszystkie
                                          wymienione przez ciebie.Na które warto jechać czy w biurach lokalnych jest
                                          jeszcze cos np.Rodos ,rejs statkiem dookoła wysp może byłeś na jakiejs prośba o
                                          twoją opinie w.Z góry dziękuję pozdrawiam
                                          • agoliad Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 14.07.08, 16:44
                                            Witam.
                                            Czy ktos wrocił z Turunc z małym dzieckiem?
                                            jakie jest jedzenie? czy nadaje sie spokojnie dla dwoletniego
                                            bobasa,czy lepiej zabrac jedzonko w słoiczkach??
                                            Bede wdzieczna za odpowiedz.
                                            POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
                                          • Gość: Wojtek Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.158.c79.petrotel.pl 15.07.08, 09:22
                                            Witam, my sprawdzaliśmy tylko Pamukkale, u rezydentów i w mieście
                                            jest równiez wycieczka na Rodos, rejs do 5 najpiękniejszych zatok.
                                            My wybraliśmy się sami do zatoki Amos,zapłaciliśmy tza taksówkę z
                                            Turunc 15 lira, a kierowca z adodatkowe 10 zaprowadził nas jeszcze
                                            do ruin zamku, które znajdują się niedaleko, wróciliśmy statkiem z
                                            Amos do Turunc. Do Rodos polecam szczerze, w zeszłym roku spędziłem
                                            tam 2 tygodnie. pozdrawaim
                                    • Gość: Ann Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 10.07.08, 23:12
                                      To zapytanie poniżej jest kierowane do Wojtka, który tak pięknie
                                      opisał swój wyjazd do Turunca
                                    • Gość: zbynek Re: do Wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 15:52
                                      Chłopie jeszcze takiego podlizywania dawno nie czytałem - 70% tego co piszesz to prawda a reszta to bzdury szczególnie o tych rezydentach to 10% pokrywa się z faktami . Oni tylko chcą sprzedać wycieczki droższe o 50-100% od taqkich samych wycieczek z biur tureckich niejednokrotnie z polskim przewodnikiem.
                              • snowcraft Kto leci 15.09 ? 15.07.08, 10:34
                                Jak w temacie, ktoś z forum może leci w tym czasie?
                                Pozdrawiam
                                • Gość: turbojet ręczniki + fakultety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:34
                                  Jak wyczytałem hotel nie zapewnia ręczników plażowych (spory minus).
                                  W związku z tym będę chciał kupić ze 2-3 juz pierwszego dnia żeby
                                  ich nie ciągnąć ze sobą z Polski. Nie będzie zatem czasu na
                                  orientacje w cenach. Może napiszecie mi do ilu powinienem stargować
                                  cenę za duży plażowy ręcznik żeby nie przepłacać.

Jeszcze jak dotąd nikt nie napisał o cenach wycieczek na RODOS i do
                                  Dalyanu z biur miejscowych w Turunc, więc jeśli ktoś zna to z góry
                                  dziękuję za info. (czy dziecko 3 letnie pojedzie za darmo ?)

• Gość: Gość Ewa Re: ręczniki + fakultety IP: *.chello.pl 15.07.08, 19:27
                                    Nie wiem czy wogóle jakiś hotel w Turcji (jeżdżę od 4 lat i nie
                                    spotkałam się z tym) oferuje ręczniki plażowe - więc nie wiem
                                    dlaczego piszesz, że to minus hotelu Turunc. Poza tym, gdybym
                                    wiedziała, że w Turunc kupię tak piękny ręcznik plażowy, to nie
                                    wiozłabym ręcznika z Polski. Piękne, duże ręczniki można kupić w
                                    Turunc już za 10-15 tureckich lir.
                                    Co do wycieczek z Turunc: na Rodos napewno nie wypłyniesz z Turunc.
                                    Możesz oczywiście wykupić w miejscowym biurze w Turunc tę wycieczkę,
                                    ale rejs i tak będzie katamaranem z Marmaris. Z tym tylko, że w
                                    ramach ceny pewnie będziesz dowieziony do Marmaris i przywieziony z
                                    powrotem do hotelu. My kupiliśmy w miejscowym biurze wspaniały rejs
                                    statkiem do Hisaronu - dowieziono nas do Marmaris, stamtąd autokarem
                                    do portu w Hisaronu a następnie popłynęliśmy statkiem po całej
                                    przepięknej okolicy. I z powrotem do Marmaris, i do hotelu Turunc.
                                    Co do Dalyan to nie wiem - jest to niezbyt daleko, więc pewnie
                                    bezpośrednio z Turunc. Nie wiem nic o darmowych wycieczkach dla
                                    dzieci - chyba nie, ale może jakieś spore zniżki?
                                    • Gość: turbojet Re: ręczniki + fakultety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:20
                                      Jeśli chodzi o ręczniki to jeździłem dotąd najwięcej do Egiptu a tam
                                      w hotelach 4* i 5* standardem jest to, że dostajesz kartę dla
                                      każdego na ręczniki plażowe i zmieniasz je sobie nawet kilka razy
                                      dziennie jeśli masz taką potrzebę. ALe z tego co czytam to all w
                                      hotelach w Egipcie wygląda jednak trochę lepiej niż w tureckich
                                      (podobnych cenowo).
                                      Jeśli chodzi o Rodos to oczywiście chodzi mi o rejs z Marmaris, o
                                      dziecku taki małym wydawało mi się że ktoś pisał gdzieś że wycieczki
                                      może mieć gratis tylko nie wiem czy w marmaris.
                                    • kolberger Re: ręczniki + fakultety 16.07.08, 20:08
                                      ja tez bylem kilkukrotnie w Turcji np.Hotel Alara Incekum 4* mial reczniki
                                      plazowe i w wiekszosci hoteli jest to standard.
                                      Na Rodos nie wybieralbym sie obecnie,gdyz bylo trzesienie ziemi i nie wiadomo
                                      czy znow sie nie powtorzy.
                                      • agoliad czy ktos wrocił z Turunc z małym dzieckiem?? 16.07.08, 21:00
                                        Witam.
                                        Ponawiam swoje pytanie.
                                        Czy ktos wrocił z Turunc z małym dzieckiem?
                                        jakie jest jedzenie? czy nadaje sie spokojnie dla dwoletniego
                                        bobasa,czy lepiej zabrac jedzonko w słoiczkach??
                                        Bede wdzieczna za odpowiedz.
                                        POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
                                        • Gość: kazz Re: czy ktos wrocił z Turunc z małym dzieckiem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 09:44
                                          Ja też proszę o odpowiedź osoby, które były z małymi dziećmi

Czy są w Turuncu hotelowe zabawki na plaży typu łopatki wiaderka
                                          itp, albo czy można takie wypożyczyć z MiniKlubu ???

Jak są to nie bedę niepotrzebnie obciążał bagażu.
                                          • agoliad Re: czy ktos wrocił z Turunc z małym dzieckiem?? 18.07.08, 10:13
                                            Witam.
                                            a w jakim terminie wybiera sie Pan z małymi dziecmi???
                                            to moze moj synek bedzie miał towarzystwo?
                                            POZDRAWIAM
                                      • Gość: Gość Ewa Re: ręczniki + fakultety IP: *.chello.pl 18.07.08, 20:45
                                        kolberger - jak zwykle klepiesz bzdury (po to tylko żeby klepać byle
                                        co) i wprowadzasz ludzi w błąd. To nieprawda - w żadnym z hoteli
                                        (choć jeżdżę do Turcji - jak napisałam - od 4 lat), i to naprawdę
                                        dobrych hoteli, nie spotkałam się z tym, by oferowano ręczniki
                                        plażowe. Chyba, że masz na myśli wynoszone przez ludzi (jest to po
                                        prostu wstyd!)ręczniki kąpielowe?
                                        • czytelnik22 życie podwodne 18.07.08, 22:44
                                          Czy opłaca się brać do Turunca maskę i fajkę, czy pod wodą coś
                                          sensownego zobaczę. Ne liczę oczywiście na widoki jak w Egipcie, ale
                                          czy chociaż jakieś sensowne rybki są ? Jaka jest widoczność pod wodą
                                          (ile metrów mniej wiecej) - chodzi mi oczywiście o te miejsca do
                                          snoorkowania gdzie woda jest czysta, więc prawdopodobnie od strony
                                          otwartego morza.

Czy słońce latem w Turcji tak doskiera, że trzeba pływać w koszulce
                                          żeby się nie spalić (w Egipcie latem bez koszulki ani rusz, a w
                                          Tunezji słońce tak nie paliło, choć może ma tu znaczenie
                                          snoorkowanie przy którym plecy i ramiona są bardziej wystawione do
                                          słońca a w Tunezji to raczej pływanie tylko wchodzi w grę) ?
                                          • sah-iba Re: życie podwodne 08.08.08, 15:12
                                            widoków jak w Egipcie niestety nie ma, ale posnorkować można,
                                            najlepiej po przejściu przez tunel (tam jest dość glęboko, ale za to
                                            widoki ciekawsze)
                                            widoczność nie za dobra, ok. 1-2m

Jeżeli chodzi o słońce: trochę parzy, ale pływnie w koszulce wydaje
                                            mi się przesadą, ponieważ w Turunc jest znaczna różnica pomiędzy
                                            temperaturą powietrza, a wody w zatoce (tak więc, napewno
                                            temperatura wody nie jest taka jak w Egipcie, czyli zbliżona do
                                            powietrza ;))
                                            • Gość: mona Re: życie podwodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:12
                                              to znaczy że woda jest zimna ? A jak z tymi samolotami jak się leci bo niektórzy
                                              piszą że fatalnie .ja lecę z Itaki -lecimy podobno Air Italy.Jak lot czy
                                              spokojny.Czy duże turbulencja .To mój drugi w zyciu lot i bardzo się boję.A
                                              jeszcze pisza że te samoloty to złom .
                                              • agoliad Re: życie podwodne 09.08.08, 12:36
                                                Witam.
                                                Jesli chodzi o lot to bardzo spokojny i płynny był w obie strony ;)
                                                podczas lotu do Dalaman jest darmowy poczestunek w formie
                                                rogalika ,jakas kawka,herbatka do wyboru,zas w powrotna drogre
                                                trzeba było juz płacic(rogalik 5 zł) nie ma jeszcze tragedii ;)
                                                POZDRAWIAM
                                        • kolberger Re: ręczniki + fakultety 19.07.08, 00:03
                                          Ewo bzur to ja napewno nie klepie jak napisalas sama. Bylas w Hotelu
                                          Alara 4* Alara Star 5* w Incekum,Hotel Fame Residence Lara 4,5* Lara
                                          kolo Antalyi lub Hotel Papillon Zeugma 5* w Belek? Nie? Ja bylem i
                                          tam byly w recepcji zawsze swieze reczniki plazowe.Mowilo sie
                                          nr.pokoju i dostawalo sie zawsze swiezy czysty recznik plazowy i
                                          nikt nie musial wynosic recznikow z pokoju na plaze.
                                          Pozdrawiam.
                                    • Gość: sprezynka77 Re: ręczniki- do Ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:09
                                      Byłam w ubiegłym roku w hotelu Club Side Coast 5* i ręczniki
                                      plażowe były w cenie. Wymiana ile razy zechcesz.
                                      W hotelach 4* i 5* w Egipcie, Tunezji etc. to chyba standard.
                                      Zawsze były. Nawet w 3,5* Barcelo na Fuerteventurze byly do
                                      dyspozycji. Stąd zasadność pytania.

Gość portalu: Gość Ewa napisał(a):
                                      Nie wiem czy wogóle jakiś hotel w Turcji (jeżdżę od 4 lat i nie
                                      spotkałam się z tym) oferuje ręczniki plażowe - więc nie wiem
                                      dlaczego piszesz, że to minus hotelu Turunc. Poza tym, gdybym
                                      wiedziała, że w Turunc kupię tak piękny ręcznik plażowy, to nie
                                      wiozłabym ręcznika z Polski. Piękne, duże ręczniki można kupić w
                                      Turunc już za 10-15 tureckich lir.
                                • Gość: kate23 Re: Kto leci 15.09 ? IP: *.toya.net.pl 23.07.08, 20:40
                                  Ja lecę z mężem na 2 tyg. z W-wy. Ja jestem rocznik 81
                                  a mój mężulek 78. Pozdrawiam
                                • Gość: kate23 Re: Kto leci 15.09 ? IP: *.toya.net.pl 23.07.08, 20:42
                                  Ja lecę z mężem na 2 tyg. z W-wy. Ja jestem rocznik 81
                                  a mój mężulek 78. Pozdrawiam

• Gość: a Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 91.193.160.* 10.07.08, 22:26

czesc my jedziemy z synkiem i córą
                            • Gość: Nestea72 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: 83.168.106.* 11.07.08, 11:36
                              Witam :)
                              Mam małe pytanko czy ktoś może leci z Poznania w dniu 01,09.2008.Czy znacie już
                              może porę odlotu do Turunc z Poznania?
                              Pozdrawiam gorąco
      • dorotawilk1 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 27.01.08, 07:54
        Witam ja chcialabym zarezerwowac ten hotel na czerwiec i prosze o
        wszelkie fotki hotelu i okolic.
        Dziekuje.
        mariomarion@msn.com
      • Gość: kris Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.pcnet.com.pl 30.06.08, 14:47
        witam
        czy w hotelu jest dostępny bezprzewodowy internet.
        pozdrawiam
        • Gość: amaga Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 11:08
          Wczoraj wrócila grupa. Czy moze ktos sie z nami podzielic wrazeniami?
          • Gość: CZARNY MARABUT Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:03
            nie wczoraj lecz dziś po całej nie przespanej nocy. wylot z turcji
            03:45 01.07.2008 doba hotelowa kończy się o 12:00 w południe i
            trzeba opuścić pokoje. Nam się udało wykupić jeden pokój do 22:00
            (na 10 osób i 3 dzieci) ale tylko dla tego że było z nami dziecko
            biorące lek który musiał być w lodówce kosztowało nas to 100 euro.W
            dniu wyjazdu zrobił się już bardzo duży młyn - bardzo dużo gości.
            Kolejki za jedzeniem (ale cały czas pod dostatkiem), wstawanie o
            07:00 żeby zająć leżak. Ale wszystko inne rewelacja, okolica na 5+
            obsługa również pokój nowy w budynku na 4300 bardzo ładny i w dobrym
            miejscu. Jest jeden duży basen, jeden średni oraz brodzik. A dla
            dzieci 30.06.2008 otworzyli aqła park bardzo fajny. dyskoteka od
            23:00 cały dzień różne zabawy dla dorosłych i dzieci wieczorem
            animacjie. Bary jeżeli jeden zamykają to inny właśnie otwierają.
            Wszystko naprawdę jest OK, pomijając fakt bardzo małego
            zainteresowania rezydentów ITAKI. Interesuje ich tylko wykup
            wycieczki. My mieliśmy jedną gratis i już pierwszego dnia
            ustaliliśmy datę wyjazdu u rezydentki. Jakież było nasze zdziwienie
            gdy okazało się pod autokarem że kilkoro osób z naszej listy nie
            jest uwzględnionych !!!! ale po małych wymianach zdań pojechaliśmy.
            Pozdrawiam Was Serdecznie i idę spać !
            Naprawdę warto tam pojechać
            P.S wszystko jest all nawet pogoda (zero chmur)23 stopnie w nocy a
            w dzień ze 45 może i momentami więcej
            • Gość: Ann Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 04.07.08, 22:39
              nawiązując do cytuję "bardzo małego zainteresowania rezydentów ITAKI"
              chciałam się zapytać czy istnieje możliwość wykupienia wycieczek na
              miejscu ale nie od rezydenta tylko z jakiegoś miejskiego biura.
              Słyszałam że wykupienie wycieczki na miejscu jest o wiele tańsze niż
              od rezydenta. My jedziemy 04.08.08 również z Itaki i jak na razie
              badamy grunt ;) pozdrawiam
              • Gość: Gość Ewa Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 05.07.08, 11:22
                Tak, już wielokrotnie było o tym pisane - można na miejscu wykupić
                wycieczki korzystając z oferty (wielu) biur tureckich.
                W Turunc wykupiliśmy wycieczki w tureckim biurze podróży, które
                znajduje się w centrum miasteczka - oferta bogata, różnorodna -
                część wycieczek z pobliskiego Marmaris, ale dowożą (i przywożą) do
                Turunc. Można płacić za nie gotówką w lirach tureckich, euro i
                dolarach (przeliczają), a nawet kartą.
                Można też wykupić wycieczki bezpośrednio w Marmaris (sprzedają na
                promenadzie przedstawiciele tureckich biur podróży), ale wtedy
                trzeba samemu dojechać do Marmaris.
              • dorotawilk1 Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma 05.07.08, 13:50
                Jest wiele biur w Marmaris i nawet w Turunc oferujace wycieczki.Jednak nas
                interesowal Efez, Tlos z polskim przewodnikiem,a to oferuje tylko
                Itaka.Wycieczki naprawde warte byly choc moze troszke drozsze.
                • czytelnik22 Re: wycieczki fakulatatywne 05.07.08, 17:13

A jak wychodzi kupowanie wycieczek w biurze w samym Turunc czy ceny
                  są wyższe niż w Marmaris ??

Jeśli pamiętacie to ile obecnie kosztuje w Turunc
                  - Rodos (bezpośrednio w w porcie jednodniowy bilet powrotny 50 Euro
                  jak sprawdziłem plus dojazd do Marmaris) - czy z biura wyjdzie tak
                  samo lub taniej - bo jak sądzę mają pewnie zniżki na biletach na
                  katamaran???

- rejs po wyspach
                  - ewntualnie Dalaman - czy to jest wycieczka, na którą można zabrać
                  dziecko 3 letnie, jak długi się jedzie i czy jest dużo chodzenia,
                  które uniemożliwiałoby wyjazd z taki dzieciaczkiem ???
                  (Efez, Pamukale nie wchodza w grę bo już obejrzane)

(
                  • czytelnik22 Re: wycieczki fakulatatywne 05.07.08, 17:20
                    oczywiście chodziło mi w pytaniu niżej o wycieczkę do Dalyanu (a nie
                    dalamanu) i możliwość wzięcia na nią 3 latka
                    • Gość: gośćMDK Re: wycieczki fakulatatywne IP: *.chello.pl 06.07.08, 00:07
                      Witam. Lecimy z Warszawy 18.08 .Dwoje dorosłych plus dziecko.Czy
                      ktoś leci w tym terminie.
                      • Gość: ona Re: wycieczki fakulatatywne IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 22:57
                        My lecimy w tym terminie, ale z Katowic. Pewnie się w Turunc
                        spotkamy ;-) moze jakiegoś drinka razem wypijemy...
                    • Gość: iza Re: wycieczki fakulatatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:39
                      My byliśmy z córką 2 lata i 7 miesięcy.Bez problemu wiekszość czasu
                      spedzasz na statku. Z tym , że my bylismy od 02 czerwca teraz tam
                      jest BAAARDZO gorąco.

pozdrawiam i miłego wypoczynku
          • Gość: melani 25.08.2008 leci ktoś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:04
            • bajula Re: 25.08.2008 leci ktoś ? 22.07.08, 12:41
              Melani, też lecę 25.08.08r.
              • Gość: melani Re: 25.08.2008 leci ktoś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:01
                Hej..miło mi :) my lecimy z W-wy
                • bajula Re: 25.08.2008 leci ktoś ? 23.07.08, 08:17
                  My też lecimy z Warszawy z synkiem (6 lat), a czy Wy lecicie z
                  dziećmi ?
                  • Gość: melani Re: 25.08.2008 leci ktoś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 08:23
                    Nasze dziecko jest juz dorosłe:)) lata samo:))), bedzie nas piątka ,
                    ja z meżem i nasi przyjaciele z synem 18 letnim.
          • Gość: Gość Ewa Re: Hotel Turunc w miejscowości Turunc koło Marma IP: *.chello.pl 01.07.08, 12:44