Dodaj do ulubionych

Z Bodrum na Kos na własną rękę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:28
Witam
we wrześniu jadę do Bodrum mam pytanie czy ktoś płynął z Bodrum na Kos na
własną rękę ile to kosztuje, czy trzeba wczesniej rezerwowac bilety, ile trwa
podróż .

Wiem ze taką wycieczkę można kupić u rezydenta, ale na własną rękę jest taniej
i przyjemniej :)

Obserwuj wątek
    • Gość: d.biel Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: *.chello.pl 30.07.08, 12:55
      Nam w ubiegłym roku w porcie powiedziano, ze nie sprzedają biletów osobom
      indywidualnym. Trudno było się w ogóle porozumieć z panią tam urzędującą w
      jezyku angielskim. Zrezygnowaliśmy więc z pełni "samodzielnej" wyprawy i
      wykupiliśmy w lokalnym biurze takowa wycieczkę. Kosztowało nas to 25E/os dorosła
      plus 3E/dziecko. Za 56E zostaliśmy zabrani spod hotelu i zawiezieni do mariny,
      skąd promem popłynelismy na Kos. Na statku mozna było wykupić wycieczkę po
      wyspie (wypad do Zia, na plaże etc). My zdecydowaliśmy się zostać w mieście Kos
      i skupic na jego atrakcjach. Te kilka godzin mineło jak z bicza strzelił, bo
      jest tam sporo miejsc wartych zobaczenia. Dotarliśmy nawet, na własnych nogach,
      do Asklepejonu. Niestety, z powodu fali upałów był nieczynny. Wrócilismy wiec
      autobusem do centrum, zjedliśmy obiad i odpłyneliśmy w stronę Turcji.
      gdybym miala płynąć jeszcze raz zdecydowałabym sie na wodolot, który zamiast
      godziny płynie ok 20 minut, zabiera mniej osób, dzieki czemu odprawa jest
      zdecydowanie szybsza. Niestety, Turcy odradzają ten sposób, gdyż katamarany sa
      greckie. Jednak podejrzewam, ze spokojnie mozna spróbować zarezerwować przez
      internet bilet. Tylko nie wiem, jak bedzie z jego odebraniem na miejscu. Czy
      mają w Bodrum własne przedstawicielstwo?

Pozdrawiam
      Dominika
    • Gość: d.biel Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: *.chello.pl 30.07.08, 13:00
      Na tej stronie masz wszelkie inforamcje:
      www.olymposyachting.com/en/ferry_boat/bodrum_kos.asp
    • Gość: d.biel Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: *.chello.pl 30.07.08, 13:06
      Tutaj jest jeszcze link do strony tureckeigo przewoźnika, ale nie ma raczej
      mozliwosci wcześniejszej rezerwacji biletów:
      www.bodrumexpresslines.com/timetable.htm
      Jest za to dokładny rozkład i ceny.
      • Gość: passengertrgr Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: *.105.189.180.static.ttnet.com.tr 06.12.22, 07:45
        2023 ferry schedule published for Bodrum-Kos and Fethiye-Rhodes. you can check it online:
        www.e-ferry.gr/or
        www.ferryturk.com/en
        • dodekanezowiec Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę 11.12.22, 19:10
          Wyspamierdalaj. W porcie pewnie taniej.
    • Gość: maboz Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:45
      Weronika, kiedy dokładnie lecisz do Bodrum i do jakiego hotelu?
      Bo my 11 wrzesnia do Samary!
    • Gość: Beata Re: Z Bodrum na Kos na własną rękę IP: 62.87.161.* 30.07.08, 15:14
      Ja kupowałam bilety indywidualnie w porcie. Nie było problemów. Na
      promie kupiliśmy objazd po Kos. Cen już nie pamiętam. (2005)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka