motylka77 27.04.09, 14:05 My lecimy 13.05 - 2 osoby dorosłe i 2 maluchy 1rok9mies.Może jeszcze ktoś się znajdzie w tym lub zbliżonym terminie (będziemy do 27.05). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: gap Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.promax.media.pl 27.04.09, 14:16 My lecimy 29 maja a więc aie nie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 28.04.09, 10:33 My lecimy 6 maja na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mofi Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.00a.radom.pilicka.pl 28.04.09, 12:16 My tez w maju, ale - tak jak gab (pozdrawiam Irenko:))) - 29 maja. Wlasnie zobaczylam, ze sprzedal sie ten termin w Itace (na 2 tygodnie), na tydzien sa jeszcze wolne miejsca, wiec kto nie zdecydowany czym predzej, a chyba warto, bo cena w tym terminie jest dobra. Mam nadzieje, ze pogoda tez bedzie super, nie za gorąco...:) My lecimy z dzieciaczkami 6 lat i 1 rok. ps. ja juz od jutra tj. 29 zaczynam odliczanie...nie moge sie juz doczekac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gap Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.promax.media.pl 28.04.09, 21:04 mofi :) pozdrowionka ja też juz zaczynam odliczanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edzia999 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: 195.93.202.* 04.05.09, 13:28 my też lecimy 29 maja z Warszy 2+2( 5 latek i 2,5) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mofi Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.vectranet.pl 04.05.09, 20:14 hej edzia:) super! powieksza nam sie towarzystwo...A 5 latek to dziewczynka czy chlopczyk? Pyta moj prawie 6 letni synek Kubus?:) Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 28.04.09, 14:42 My leciemy 13 maja z K-c wiek dzieci jak sygnaturce :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mofi Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.00a.radom.pilicka.pl 28.04.09, 14:47 no szkoda, ze nie poźniej..., moj synek byłby pewnie zadowolony z towarzystwa :( milego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 28.04.09, 14:52 na szczęćie motylka ma córeczki niewiele młodsze ;) od mojego gagatka my również będziemy do 27 Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 28.04.09, 23:28 tak wiek zbliżony, zwłaszcza do Twojego najmłodszego :o) My też lecimy z Katowic :o) Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 29.04.09, 18:57 Czy ktoś jeszcze leci 6 maja do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 29.04.09, 20:11 to świetnie, wiesz coś odnośnie zakwaterowania? my trochę dopłaciliśmy za pokój rodzinny, ale bez doprecyzowania czy będzie to royal czy resort Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 29.04.09, 23:38 t.nina1 - odnośnie zakwaterowania nic nie wiem :o( od znajomych wiem tylko że w Resort są ponoć większe pokoje. Dostaliście już może od Itaki (bo chyba też z Itaka lecicie) jaieś szczególy dot. wylotu itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 30.04.09, 11:34 Odnośnie wylotu nic nie wiemy, mam nadzieję, że nie będziemy informowani na ostatnią chwilę, zwłaszcza gdyby lot był bardzo przesunięty względem godzin podanych w umowie. Oczywiście lecimy z Itaką. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, zupełnie nie wiem co i ile ubrań zabrać dzieciakom. Gdybyś miała ochotę moje gg 4034473. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 30.04.09, 12:31 No właśnie ja też zaczynam już kombinować co zabrać z ubranek, prognozy są raczej optymistyczne bo 28/29stopni ale to te długoterminowe tak więc może być różnie ze sprawdzalnością. A co do Itaki to mogli by już podać jakieś szczegóły bo wiem że lubią zmieniać, tym bardziej żemy nie jesteśmy z Katowic więc musimy jeszcze kawał dojechać i chcielibyśmy już jakoś tą podróż zaplanować. Z gadu gadu niestety nie korzystam więc pozostaje nam forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasik_om Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.09, 22:57 My lecimy z Warszawy 27 maja do Joy pegasos z dziećmi (14 i 15 lat). Leci ktoś może wtym terminie? Pozdrawiam Kasia kasia.ok36@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 01.05.09, 09:25 Nie wiem, czy będzie mile widziane rozpisywanie się o tym co zabrać dzieciakom. Nie mam doświadczenia w takich wyjazdach, nie wiem też czego spodziewać się w maju. Może ktoś doświadczony dopisze coś cennego, albo założy się nowy wątek. Jakieś buty do basenu, piasku? Sandałki to oczywiste, ale czy półbuty też, na chłodne wieczony lub gdyby pogoda się załamała. Nie wspomnę o tonach ubranek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 01.05.09, 09:59 Mozesz zabrac ze soba gumowe buciki ,przydadza sie na plazy ze wzgledu na temperatury piasku i jako ochrona przed ostrymi kamykami (nie wiem na jakim odcinku plazy jest polozony hotel)bardziej wskazane sa sandaly (wieczorem mozesz zalozyc skarpetki i po klopocie) w dzien jest goraco ,a wiec wiecej ubran przewiewnych z krotkim rekawem ,koniecznie jakies nakrycie na glowe i kremy ochronne do opalania (w Turcji sa drogie) na wieczor jakis sweterek :) Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 02.05.09, 08:12 Właśnie...ja też nie mam jeszcze doświadczenia w zagranicznych wyjazdach z dziećmi. To nasze pierwsze wakacje we 4 bez samochodu, który jak wiadomo pomieści wiele ;o) co do ubranek to zgadzam się z Grazynanowa - większość letnich, coś cieplejszego na wieczoy i obowiązkowo sandałki czy klapki do biegania po plaży, przy basenach, po placu zabaw (jest to teren piaszczysty-widziałam na zdjęciach znajomych). Mnie osobiście najbardziej nurtuje temat zabawek - co zabrać żeby nie było za mało... Nastawiam się że zabawki do piasku i dmuchane do basenu kupię na miejscu bo szczególnie te pierwsze zajmują dużo miejsca - mam nadzieję że nie będzie z tym problemu. Zastanawiam się tylko co dla moich maluchów zabrać z innych zabawek, może ktoś ma doświadczenie w tej sprawie, co się najlepiej sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 02.05.09, 19:33 Nie wiem w jakim wieku sa dzieci ,ale w hotelach tez sa dla nich animacje i wowczas czas jest zaplanowany , nie ma szans na nudy :) zabawki dmuchane i na plaze proponuje kupic na miejscu ,bo naprawde nie sa drogie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena-pachotour Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 02.05.09, 16:10 Zapraszam serdecznie do przeżycia wspaniałej przygody z historią, kulturą i pięknymi krajobrazami Turcji podczas naszych wycieczek fakultatywnych! www.lena-pachotour.pl.tl Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Już jutro-) 05.05.09, 09:34 Ja wylatuję już jutro. Oczywiście opiszę wszystko po powrocie-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mofi Re: Już jutro-) IP: *.00a.radom.pilicka.pl 05.05.09, 13:02 no wiec, szczesliwej podrozy:)i pieknej pogody, a jak wrocisz to pisz i pisz:), bo ngdy za wiele informacji. Moze cos fajnego wprowadzili w tym sezonie... Czekamy na relacje pozdarwiam ps. ...juz tylko 24 dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edzia999 Re: Już jutro-) IP: 195.93.202.* 07.05.09, 07:02 Cześć mofi, tak sobie patrzę i czytam, fajnie by było mieć jakieś fajne towarzystwo na wczasy i dzieci by miały z kim sie pobawić, ale ja lecę do Side, a Ty chyba do Alanya??? Szkoda bo mamy dzieci w podobnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 do t.nina 06.05.09, 18:49 t.nina - został nam juz tylko tydzień do wylotu...jak nastroje i przygotowania? mam nadzieję że przez ten tydzień lato w Turcjii na dobre się rozkręci :o) Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: do t.nina 06.05.09, 23:29 Oj, strasznie się boję pogody ;) My nie mamy jeszcze walizek ;) nie możemy się zdecydować jakiej wielkości kupić i ile ich zabierzemy. Co chwila jeżdżę po sklepach i coś dokupuję, jak nie dzieciakom to sobie. Zabieracie wózek dla dziewczyn? Dzwoniłam na infolinię do Itaki i powiedziano mi, że wylot tak jak w umowie, bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: do t.nina 07.05.09, 00:00 www.zoover.co.uk/turkey/mediterraan/incekum-nearby-alanya/joy-pegasos-resort/hotel/weather#tabs link na osłodę pogodowych obaw Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: do t.nina 07.05.09, 08:35 ha, to jakbym czytała o nas :o) z tym że walizki i torby mamy a biegamy za ciuszkami itp. Wózek oczywiście bierzemy bo to jedyna szansa żeby zebrać nasze dziewczyny w jednym miejscu i mieć nad nimi pełną kontrolę ;o)a poza tym łudzę się że może będą w nim drzemały od czasu do czasu. A wy bierzcie wozek? upewnialiśmy się w Itace że nie wlicza się jego wagi do wagi bagażu i oddaje dopiero przed wejściem do samolotu na płycie. Co do pogody to z tej stroni wynika że ok, mogło by byś parę kkresek więcej ale co portal to inna prognoza: www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/TUXX0004?from=sixten_topnav www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=MEA|TR|TU008|SIDE&metric=1 Chociaż ta Twoja strona najbardziej precyzyjna jeśli chodzi o lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: do t.nina 07.05.09, 09:29 Pogoda jest piekna i nie ma co sie martwic ,zeby pozniej nie okazalo sie ,ze jest za goraco.... Udanego urlopu zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skrzat Joy pekagos planet incekum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 14:39 My tez lecimy 29 maja do tego hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam31 Re: Joy pekagos planet incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 19:04 Witam wszystkich. Ja z żoną i synkiem 2 latka lecimy 15.05. na 2 tygodnie . U nas tez szał zakupów i zastanawianie sie co zabrać . Około 5 lat temu byliśmy w Alanii w maju i było bardzo gorąco (żona poparzyła się na słońcu), ale wieczory były chłodne. Więc przyda się coś cieplejszego. Interesuje mnie jak wygląda sprawa załatwienia sobie pokoju z widokiem na morze , bardzo nam na tym zależy . Czy liczyć na szczęśliwy traf , czy od razu w czasie rejestracji dać w paszporcie (słyszałem ze około 20 euro) ? Pozdrowienia . Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Joy pekagos planet incekum 07.05.09, 22:29 Witam! Piszę z hotelu, jest cudownie!Pogoda w sam raz świeci słońce i jest ciepło, ale nie gorąco.Morze takie jak w porywach nasz Bałtyk Turystów jak na razie mało, więc wszędzie są miejsca -) My dostaliśmy super pokój z widokiem na morze, bez " wkładki" w paszporcie. Jest nowy, bardzo fajny rezydent. Jechał z nami z lotniska, wszystko tłumaczył. Pomagał ludziom, przy meldunku, nam załatwił łóżeczko dla małej gratis-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam31 Re: Joy pekagos planet incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 07:41 Dziękuje maya151. Super że chciało ci się napisać z hotelu. Więc z wkładką można by poczekać ,jak będzie coś nie tak to wtedy zamienić pokoje . A dostałaś pokój w Resort czy Royal . Czy jest jakaś różnica między tymi hotelami ? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy pekagos planet incekum 08.05.09, 09:41 Dzięki za informację, już się nie mogę doczekać. Jak z wieczorami, faktycznie chłodno? Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Joy pekagos planet incekum 08.05.09, 19:54 Witam ponownie! Adam dostaliśmy pokój w Resorcie. Wiedzieliśmy to już w autobusie, bo rezydent wyczytał, kto gdzie będzie zameldowany i wypełniliśmy karty meldunkowe.Dzisiaj przybyło trochę osób, ale chyba nadal nie ma problemu z pokojami. Myślę, że pieniądze można dać jeżeli pierwszy pokój nie będzie Wam odpowiadał.Nie wiem jakie są różnice w pokojach, bo nie byłam jeszcze w Royalu. Transfer nie był taki straszny, trwał 2 godzinki z 10 minutowym postojem. T. nina teraz jesteśmy ubrani w dżinsy i koszulki z długim rękawem, czyli nie jest tak źle.W dzień było gorąco-) Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 00:52 Dzięki za informację, napisz proszę jak z dostępem do interetu? W katalogu informacja o płatnej kawiarence internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 09:51 Motylko planujesz wyjazd do delfinarium? Ktoś się orientuje jak się tam dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mag Re: Joy pekagos planet incekum IP: *.promax.media.pl 09.05.09, 12:15 do-t.nina1 !Witam Cie, do delfinarium organizowane sa wycieczki ,mozeszja kupic od swojego rezydenta na miejscu !! Bylam z dziecmi i jest super !! Mozna zrobic sobie zdjecia z delfinami lub z nimi poplywac (a ta przyjemnosc troszke droga) !!Sam pokaz rewelka !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maya151 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 16:03 Ja korzystam z własnego laptopa. W hallu jest bezpłatny wi-fi. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 16:08 maya151 - dzięki za cenne informacje z pierwszej ręki :o) Mam jeszcze do Ciebie jedno pytanko - pisałaś że korzystacie z łóżeczka dziecinnego - napisz proszę czy są one kompletnie wyposażone - mam na myśli pościel. Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 16:05 t.nina - tak wybieramy się do delfinarium i może do aquaparku. Zobaczymy na miejscu jak będzie z dostaniem się tam: albo możemy spróbowć na własną rękę albo zorganizowaną wycieczkę... A wy wybieracie się gdzieś poza delfinaruim? ja myślałam jeszcze o rejsie stateczkiem po poblisich wysepkach ale nie wiem jak dziewczyny by to zniosły. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 22:06 W biurze podróży informowano mnie, że rejs stateczkiem jest wliczony w cenę i jest to wycieczka fakultatywna, nie wiem co to za rejs a zapomniałam później zweryfikować tę informację. Zakładałam więc, że skorzystamy, choć najchętniej dowiedziałabym się na czym dokładnie ta wycieczka polega ;) i ile trwa. Wiesz coś o wycieczce fakultatywnej w cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy pekagos planet incekum 09.05.09, 23:03 Nic mi nie wiadomo o wycieczce fakultatywnej w cenie ale my kupowaliśmy nasz wyjazd przez wakacje.pl a nie bezpośrednio od Itaki więc może dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Joy pekagos planet incekum 10.05.09, 19:45 Jest kafejka internetowa w Royalu- płatna. Byłam w tym hotelu w zeszłym roku . Wszyscy bedziecie bardzo zadowoleni:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwiaS Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: 87.205.149.* 10.05.09, 22:08 hej my 2 dorosłych + 1,9 roku +3,8 roku od 5 czerwca z Warszawy z Itaki na 2 tyg kto z nami? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gap Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.promax.media.pl 11.05.09, 10:29 Dostaliśmy informacje o zmianie godz. wylotu (Poznań), pierwotnie miała to byc 8.20 a teraz zmienili na 23.40 :( nieźle cały dzień w plecy, nie podoba mi sie to!!! Co prawda to 29 maj ale z dnia zostaje 20 min a co jeśli samolot będzie miał opóźnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 12:32 My też 5 czerwca, 2 osoby dorosłe i dwoje 4,5 letnich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Reisefieber 13.05 11.05.09, 23:24 ...jak tam na dzień przed? wszystko gotowe?jutro ostatnie dopakowania (reisefieber w pełni ;o)a w środę rano startujemy :o) t.nina1 - jakbyś wiedziała coś o zmianie godziny wylotu to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Reisefieber 13.05 11.05.09, 23:31 Miałam właśnie pytać czy jesteś spakowana. Jak ja nienawidzę się pakować :( nie potrafię tego ogarnąć. Pewnie jutro pojadę coś jeszcze dokupić. O której planujecie być na lotnisku? Zabierasz dziewczynkom jakieś zabawki do samolotu? Nie wiem jak zapanuję nad trójcą. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Reisefieber 13.05 12.05.09, 07:39 :o) spakowana jestem tyle o ile - miałam dzisiaj mamę do towarzystwa przez cały dzień więc trochę poprasowałam i popakowałam. W Katowicach będziemy między 12 a 13 (w zależności od korków na trasie)- musimy ulokować jeszcze samochód na te 2 tyg. na parkingu lotniskowym tak więc finalnie na lotnisku bedziemy ok 13-13.30. Dziewczynkom na drogę biorę książeczki i bierzemy też laptopa (w kryzysowych chwilach będziemy ratować się bajkami) mam nadzieję że tak zaaferują się wydarzeniami dnia że jakoś zleci - bardziej martwię się o ten przejazd z lotniska do hotelu... A Ty co bierzesz dzieciakom na drogę? A tak swoją dogą to z samych naszych dzieciaczków będzie niezłe przedszkole ;o) Ps. na imię mam Monika :o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paati2 ile kosztuje delfinarium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 11:13 Czy ktoś się orientuje może jaka jest cena delfinarium, oraz wykupienia biletu na wejście do wody z delfinami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nina Re: ile kosztuje delfinarium? IP: *.chello.pl 12.05.09, 12:52 Moniko :) dostałam informację, że mamy się zgłosić o 13.30 u przedstawiciela Itaki po dokumenty. Terminal B, 2 piętro. Masz to samo info? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mag Re: ile kosztuje delfinarium? IP: *.promax.media.pl 12.05.09, 15:59 WITAM ! 2 lata temu plywanie z delfinami 10 minut to byl koszt 100 euro od osoby !! slyszalam ze chyba w tym roku jest podobnie !! kosztow wycieczki dokladnie nie pamietam ale nie bylo az tak drogo ! kupowalam ja od rezydenta !! super jest !!! pozdrawiam ! UDANYCH WAKACJI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: 78.133.254.* 12.05.09, 15:36 Witam, Lecimy 20 maja z Katowic, więc musimy się spotkać :) 2 dorosłych + córeczka 3,5 (Tola). Udanej podróży jutro (dla motylka77 i t.nina1). Jak coś zapomnicie to piszcie, przywieziemy Wam:) Pozdrawiam, Arek Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 12.05.09, 19:50 Monika, zabierasz pampersy czy nastawiasz się na zakup na mijescu (no chyba, że już się odpieluchowałaś)? Nie wiesz jak wygląda sprawa żelazka, można wypożyczać bez większych problemów czy lepiej brać turystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 12.05.09, 22:15 zabieram tylko takie do pływania a zwykłe będziemy kupować na miescu. Co do zbiórki to mam te same informacje. \Jeśli chodzi o żelazko to nie mam pojęcia ale mam nadzieję że będzie można wypożyczać bo nie mam takiego turystycznego. To chyba na tyle, ja się już odmeldowuję bo z rana wyruszamy....wyglądaj nas na lotnisku (bliźniaczy wózek Maclaren i 2 panny tak samo ubrane - żeby nam było łatwiej je zauważyć;o). Do zobaczenia Ps. Arek dzięki, mam nadzieję że podróż będzie szczęśliwa, przylatujcie i szukacjcie nas ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www123 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:12 My lecimy z Wrocławia 29 maja z córcią niecałe dwa latka, pewnie zobaczymy się na miejscu w hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edyta Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:51 wracaliście?? piszcie jesteśmy cali zaciekawieni:))))po Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edyta kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:54 trudno sie dowiedzieć czegoś. Każdy deklaruje ze opowie a po powrocie cisza. Bardzo prosze opowiedzcie coś o hotelu , o rejsie po rzece ...itd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www123 Re: kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:14 Tak to już jest jak ktoś wraca to pewnie nie zagląda na forum :) My i tak niedługo się przekonamy na własnej skórze jak jest tam fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mofi Re: kto był? 22.05.09, 08:23 masz racje, to tylko przed wyjazdem udziela sie ta specyficzna atmosfera i szuka sie wszeslikich informacji, oglada po raz 24 zdjecia z hotelu:) i czeka sie na nowych forumowiczów - przeszłych wspołtowarzyszy. Ja z gory uprzedzam, ze z hotelu nie planuje pisac;) na forum, choc milo czytalao sie wpisy osob, ktore pofatygowaly sie i opisywaly "na zywo" relacje z wakacji. Ale po powrocie napisze...i zamiesczę nawet filmy pogladowe na holidaychack.pl:) pozdarwiam moich przyszlych wspoltowarzyszy wakacji 29 maja- 12 czerwca!!!to juz tylko tydzien, huuuuura Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nina Re: kto był? IP: 81.214.244.* 22.05.09, 09:33 My jesteśmy zameldowani w Royalu, dzis drugi dzień wytchnienia od palącego słońca (stwierdzam, że jestem nieodporna na taka wilgotność i temeratury), więc powinnam znaleźć czas odpisać, ale tylko na konkretne pytania. Z dzieciakami byliśmy jedynie w delfinarium. Opinie na forum spowodowały, ze na rejs rzeką nie zdecydowalismy się. Jesli jedziecie z dzieciakami zabierzcie zabawki do wody. Liczylam że tu kupie coś ciekawego, a tu nie dośc że to samo co u nas (Intex dostepny w każdym markecie) to 2-3 razy droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: kto był? IP: 212.87.26.* 22.05.09, 15:52 Mofi, to pewnie się spotkamy bo my wylatujemy 27 (środa). Do zabaczenia!!! Mam tylko nadzieję, że trafimy na tego samego rezydenta co Tomek (na którymś forum pisał, że w maju teraz trafił im się super rezydent.)Tomek poradzaił też żeby w drodze z lotniska do Incekum podczas przystanku na WC i posiłek nie kupować kebabów, bo nie dość że strasznie drogo to nie do zjedzenia a robione są brudnymi rękoma i w kiepskich warunkach więć na dzień dobry można się pochorować Odpowiedz Link Zgłoś
mofi Re: kto był? 25.05.09, 09:35 Nina, mam do ciebie pytanie: podobno juz wczesniej wiadomo w ktorym hotelu bedzie sie zakwaterowanm, ale czy ma sie wplyw na to np. na ktorym pietrze? Pytam, bo lecimy z 2 dzieci, jedno male czyli raczej caly czas bedziemy poruszac sie z wozkiem i zastanawiam sie czy poprosc o pokoj np na nizszym pietrze itp. Czy cos bys poradzila patrzac na infrastrukture hotelu? I jeszcze dwa pytania: czy jest wystarczajaca ilosc recznikow w lazience i czy sa codziennie zmieniane, bo zastanawiam sie czy zabierac jeszcze jakis dodatkowy? Czy w restauracjach sa potrawy "nie przyprawiane", typu gotowane warzywa: marchewka, ziemniaki, ktore mozna podac rocznemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Mofi 27.05.09, 21:23 My już w domku - opaleni i zadowoleni. Informację odnośnie przydziału hotelu dostaliśmy już w autokarze z lotniska. My mieliśmy bardzo ładnie położony pokój z widokiem na morze, być może ktoś lecący z Itaki go dostanie :) jedyny wspominanay minus - dobrze słyszalna dyskoteka, wrażliwcom może przeszkadzać. Zaznaczę, że my dopłacaliśmy za pokój rodzinny i taki rzeczywiście mieliśmy, choć szczególnie ogromne to one nie są. Nie sądzę aby były szczególne szanse na wywalczenie zmianu pokoju, choć można próbować. Od tygodnia w hotelu jest już dość tłoczno i próby o których słyszałam nie zakończyły sie powodzeniem. Piętro chyba nie ma znaczenia, tak czy siak piętra pokonuje się windą (w przypadku wózka zwłaszcza) na którą czasem trzeba nieco poczekać. W Royalu są 4 windy. Bez zastrzeżeń względem ręczników w pokojach, podobnie z ręcznikami kąpielowymi które są nieodpłatne i wymieniane w określonych godzinach 2x dzienne wedle potrzeb. Myślę, że bez problemu znajdziesz coś dla roczniaka, z resztą była tam ogromna ilość małych dzieci które nie siedziały przy pustym talerzu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do niny Re: Mofi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 08:12 dziekuje ci bardzo:) my juz jutro rano wylatujemy:)...papa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GośćEdi Re: Mofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 09:55 Nina, my lecimy z 2 dzieci 5 czerwca poradź proszę co wg Ciebie zabrać co jest niezbędne czy na co zwrócić uwagę na miejscu, chodzi mi o najświeższe rady i twoje spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SylwiaS. Re: Mofi IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 09:02 hej my tez z dwójka dzieci ( 4 i 2 lata)od 5 czerca lot o 6 rano z Wawy. Mam pytanie czy w pokojach są czajniki albo gdzieś wżątek w maszynach dostępny? bo moi piją kache przed snem i bez tego nie da rady:-). Czy są juz jakieś animacje dla dzieci? może jakieś rady od wracających? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moooii Re: Mofi 30.05.09, 13:23 ha. caly czas nosze sie z tym, zeby zadac pytanie o czajnik w pokoju. i czy wode do picia trzeba kupowac? czy wstawiaja do pokoju? lecimy z 19 miesiecznym franiem z wawy 3 czerwca. i odliczamy juz dni i minuty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Mofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 14:07 Witam. My wróciliśmy wczoraj. Było bardzo fajnie. Nasz synek 26 mc bardzo zadowolony z wczasów . Czajnik mieliśmy swój , w pokojach nie ma . Wodę za darmo codziennie przynosi sprzątaczka, a jak nam było za mało to w restauracji nabieraliśmy z automatu do butelki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Mofi 01.06.09, 08:28 My też już w domu. Ja mogę napisać z perspektywy mieszkania w hotelu Resort. Jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni z wyjazdu. Hotel jak najbardziej ok - tu piszę tylko o Resort a nie o całym kompleksie który jest naprawdę super. Pokoje w Resort są spore - my mieliśmy wstawione 2 lóżeczka dla małych dzieci, wózek bliźniaczy a i tak nie było nam szczególnie ciasno. Na ten moment kiedy byliśmy wszyscy dostawali pokoje w widokiem na morze - bardzo ładnym widokiem, było też cicho. W drugim tygodniu rzeczywiście zrobiło się bardziej gwarno i trzeba było czekać chwilkę na windę ale nadal problemy z ręcznikami czy leżakami i parasolami na plaży nie było, przy basenach trochę gorzej. Potwierdzam że kosmetyki do opalania i zabawki dla dzieci - akcesoria do piachu i zabawki dmuchane do pływania zdecydowanie lepiej zabrać ze sobą - na miejscu jest drogo i mniejszy wybór niż u nas. Osobom z małymi dziećmi przyda się czajnik elektryczny,mikrofala do podgrzania jest bez problemu dostępna w restauracjach hotelowych. W hotelu Resort jest darmowy internet w lobby (trzeba zgłosić się jedynie po haslo). Pozdrawiam i zazdroszczę tym którzy wyjazd mają jeszcze prze sobą :o) Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 30.05.09, 23:17 Jak wspominałam wcześniej zabrałabym kosmetyki do opalania w sporej ilości (jakiś zwykły balsam Nivea po opalaniu 15euro, z filtrami około 18) i zabawki dla dzieci do wody. Dziś nakupiłam takich w Auchan - na zapas. Tam dokładnie to samo a przebicie kilkukrotne. Żeby za to co u nas kosztuje 25 złotych nie płacić tam 80 myślę, że warto dźwigać w walizce. Moje dzieci okupowały zamek kapitana Nemo i w wodzie siedziały bez przerwy. Czajników nie ma, wodę zostawiają w pokoju. Nam wrzątek nie był potrzebny, więc nie wiem gdzie szukać takiego w dużych ilościach. W małych bez problemu w automatach do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
t.nina1 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 30.05.09, 23:21 W połowie naszego pobytu pojawiłą się pierwsza polska animatorką, ale animacji dla nas nie było. Na szczęście mam tyle dzieci, że same dla siebie są animacją :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pepe Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.05.09, 00:20 A ta woda którą przynoszą do pokoju jest w fabrycznie zamkniętych butelkach? Pytam, bo na forum ciągle straszą o zatruciach pochodzących z picia nieprzegotowanej wody pod różną postacią. Bać się tego, czy nie bać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.chello.pl 31.05.09, 10:54 Woda, którą przynoszą do pokoju jest fabrycznie zamknięta i można ją używać bez obaw. My myliśmy nawet w niej zęby, żeby uniknąć zatrucia. Z nieprzegotowaną wodą trzeba faktycznie bardzo uważać, bo łatwo się nią zatruć. Rezydent ostrzegał nawet przed jedzeniem dużej ilości warzyw i owoców w restauracji, bo oczywiście myją je w wodzie z kranu. Drinki też zawsze braliśmy bez lodu. Wszyscy troje uniknęliśmy zatrucia. Wystarczy w miarę uważać, ale to "uważanie" nie może przesłonić dobrej zabawy, a na pewno wszyscy będziecie zadowoleni z wyboru tego hotelu - jest super! Szczególnie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AniaSSS Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.111.200.202.static.crowley.pl 31.05.09, 14:00 Witam, mam pytanie o pogodę. Lecimy 5 czerwca na dwa tygodnie. Na ile stopni sie nastawiacie?:-)Mam nadzieje,ze sie opalimy?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.chello.pl 31.05.09, 14:54 Nastawcie się na dobrze powyżej 30 stopni. Opalicie się na pewno, raczej weźcie sporo kremów z wysokim filtrem (naprawdę w hotelu są bardzo drogie) i nie przesadzajcie ze słońcem na początku pobytu,jest naprawdę ostre, nas trochę przypaliło. My byliśmy od 20 do 27 maja i słońce grzało na całego, chociaż wieczory bywały jeszcze chłodnawe, myślę że w czerwcu wieczory będą już ciepłe. Trzeba jednak pamiętać, że hotel jest położony blisko gór i pogoda potrafi spłatać figla - w ciągu naszego pobytu przez pół dnia padał deszcz, ale czasem jest to nawet mile widziane jako odpoczynek od palącego słońca. A opaleniznę po dwóch tygodniach będziecie mieć na pewno super! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AniaSSS Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.111.200.202.static.crowley.pl 01.06.09, 09:49 Dziekuje za odpowiedz. Lecimy z 2,5 latkiem,wiec wysokie filtry jak najbardziej wskazane. Korzystajac z Waszych rad na pewno zaopatrze się w kilka buteleczek kremu do opalania. Zastanawiam się czy w czasie naszego pobytu bedzie dostepna animatorka dla dzieci?I jak z jedzonkiem dla malucha?Mam nadzieje,ze sa nie tylko,,bibry z bibrami;;:-),ale też coś zwykłego i odpowiedniego dla dziecka? Uff,uspokoilam sie odnosnie pogody,niedawno ktos mnie,,nastraszyl'',ze deszcze,ciemne chmury i wogole katastrofa.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.kwsa.pl 01.06.09, 13:18 Animacje dla dzieci są w Klubie Dziecięcym, ale w języku angielskim. Są one rozpisane codziennie rano na tablicy ogłoszeń koło restauracji - przeważnie co pół godzinki dzieje się coś nowego. Widziałam, że dzieci sporo rysowały, bawiły się klockami, grały w jakieś gry. Szczerze mówiąc, aż tak się tym nie interesowaliśmy, bo mój sześciolatek wolał całe dnie spędzać na basenach i nad morzem kopiąc w piasku i szukając muszli (jest ich całkiem sporo). W animacjach brała udział zazwyczj mała garstka dzieci, podejrzewam, że Twój synek też raczej wybierze szaleństwa związane z wodą. Dla 2,5 latka polecam basenik o głębokości 35 cm koło statku Kapitana Nemo, jest tam bardzo fajna zjeżdżalnia dla maluchów, Twój synek na pewno spokojnie sobie na niej poradzi. Mój chociaż ma sześć lat też najczęściej okupował ten basenik - toczyły się tam chyba najlepsze "wojny" na wodne pompki. To takie piankowe pompki, które miało chyba co drugie dziecko i namiętnie dzieciaki oblewały się z radością nawzajem i dorosłych też. Mój bawił się świetnie. Takie pompki dostępne są w różnych rozmiarach w markecie w "Royalu" w cenach od 5 do 7 Euro. Resztę zabawek do wody faktycznie lepiej przywieźć z Polski, bo po co przepłacać. W Zamku Kapitana Nemo dwa razy dziennie rozdawane są dla dzieci lody - ok. 11 i 15 - mój Kuba pilnował oczywiście tego, żeby załapać się chociaż na jednego loda dziennie. Najfajniejsze było mini disco dla dzieci codziennie o 20.30. - świetnie bawiły się tam też maluszki z mamami. Co do jedzenia dla malucha - nie masz się o co martwić. W hotelu jest tak ogromny wybór dań i to przez prawie cały dzień, że dziecko w każdym wieku znajdzie coś dla siebie. To chyba pierwszy hotel, w którym mój niejadek nie narzekał na jedzenie tylko wsuwał aż miło. Są potrawy, które dzieci uwielbiają chociaż są mniej zdrowe jak frytki, hamburgery czy pizze, ale też bardziej zdrowe jedzenie- różne warzywa gotowane i grillowane, spaghetti, naleśniki, omlety, opiekane ziemniaczki, kurczaczki,rybki i warzywa opiekane w cieście i masa innych potraw - wszystko pyszne i świeże, przygotowywane na bieżąco na oczach gości. Oprócz tego oczywiście surowe warzywa i owoce, chociaż tych akurat jadaliśmy mniej. Na śniadania duży wybór płatków, ciepłe i zimne mleko. Wszystko jest raczej słabo doprawiane, tak że dzieciom bardzo smakowało. Przyprawy są osobno, każdy może sobie zaostrzyć smak według swoich potrzeb. Tak że nie martw się w hotelu było ogromnie dużo dzieci i nie widziałam ani jednego marudzącego nad talerzem. Pozdrawiam i bardzo zazdroszczę, że wyjazd dopiero przed Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AniaSSS Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.111.200.202.static.crowley.pl 01.06.09, 18:07 Pięknie dziękuję za przydatne informacje!I z niecierpliwością czekam na wyjazd:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.chello.pl 01.06.09, 21:26 Życzę udanego urlopu! Nie wiem, czy pierwszy raz lecisz samolotem, ale napiszę na wszelki wypadek - nie popełnij błędu wielu osób i nie spakuj czasami tych kremów do opalania i innych kosmetyków do bagażu podręcznego. Ostatnio na moich oczach przy odprawie wyrzucono dziewczynie chyba z 10 kosmetyków, które miała w bagażu podręcznym do kosza. Chyba nie muszę pisać, że to już na wstępie skutecznie popsuło jej humor, bo były to dość drogie rzeczy. Wszystko o konsystencji płynu, żelu, kremu itp. co ma pojemność większą niż 100 ml i nie jest umieszczone w plastikowej zamykanej torebce musi lecieć w bagażu głównym. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę super opalenizny! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AniaSSS Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.111.200.202.static.crowley.pl 02.06.09, 08:58 Hej! Nie lecę pierwszy raz,ale pominmo tego pewnie bede sie denerwowac,bo nie lubie latac...pocieszam sie tylko,zeto krotki lot i szybko zleci.Z tego powodu rowniez wybralismy Turcję,bo nie wyobrazam sobie leciec z maluchem np 14 godzin. Pierwszy raz lecimy z nim,wiec nie za bardzo wiem,co zabrac dlaniego,czy kurtkę,jakąś bluzę?Bo jesli wieczorami bedzie chlono i nie dja Boze bedzie padac?Z drugiej strony nie chce przesadzac z bagazem bo z doswiadczenia wiem,ze pozniej z polowy rzeczy sie nie korzysta.Bardzo sie ciesze na ten wyjazd wlasnie ze wzgledu na malucha,mam nadzieje,ze bedzie super! Synus uwielbia wodę,mam nadzieje,ze w basenach i morzu bedzie juz ciepla?Prosze tez o wszelkie pomocne rady:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.kwsa.pl 02.06.09, 14:31 Woda w basenach i w morzu była już przyjemnie ciepła, kiedy my byliśmy, szczególnie jak się trochę nagrzała w ciągu dnia. Na plażę weź maluchowi np. plastikowe sandałki, bo po południu piasek bardzo parzy w stopy. Lot zleciał nam nawet szybko, bardziej uciążliwy był transfer do hotelu (2godz 10min.), bo wszyscy byli już bardzo zmęczeni szczególnie dzieciaki. Na podróż zabierz synkowi koniecznie jakąś bluzę, bo kierowcy w autobusach mają klimę włączoną na całego. Mój Kuba miał i dżinsową kurtkę (ale w ogóle jej na miejscu nie używał, teraz już bym jej nie zabrała) i ciepłą bluzę ( o wiele bardziej przydatna - chodził w niej wieczorami. Ja zresztą też chodziłam w bluzie, mojemu mężowi było ciepło w T-shircie). Na wypadek deszczu wzięłam dla nas tylko plastikowe peleryny - prawie nic nie ważą, a czasem mogą się przydać, chociaż moja koleżanka była w Incekum w zeszłym roku w czerwcu 2 tygodnie i nie widziała ani kropli deszczu. Wzięłam też dla nas jakieś bluzki z długim rękawem - kompletnie niepotrzebnie, lepiej wziąć więcej koszulek z krótkim rękawem i krótkich spodenek dla malucha (no i oczywiście nakrycie głowy) - mój się namiętnie brudził nawet nie wiadomo kiedy. Niepotrzebnie brałam też tonę leków - naprzeciwko hotelu jest apteka, w której bez problemu dostanie sie wszystkie lekarstwa. Ja kupiłam nawet maść z antybiotykiem, na którą w Polsce trzeba mieć receptę. Tam pokazałam tylko opakowanie. Maść miała inną nazwę, ale identyczny skład. Apteka jest czynna długo wieczorem. Teraz wzięłabym chyba tylko coś na biegunkę i na gorączkę dla dziecka. Zabrałam też masę przeróżnych gier dla małego, żeby sie nie nudził, ale oczywiście nie miał czasu się nudzić i w efekcie przydały się tylko dwie książki, które czytaliśmy w samolocie i codziennie na dobranoc. W samolocie dzieciom niestety strasznie się nudzi - weź coś co zabawi twojego malucha choć na chwilę, no i jakieś cukierki czy lizaczki, które będzie mógł ssać w czasie startu samolotu. Dzieci z wrażenia zapominają przełykać ślinę, a potem bolą je uszy. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 01.06.09, 08:15 tak, woda jest w fabrycznie zamkniętych butelkach. Ja gotowałam jeszcze tą wodę na herbatkę i kaszkę dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pepe Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.09, 20:54 Gotowałaś wodę? Tzn. że jest w pokoju czajnik, czy wzięłaś ze sobą (grzałkę)? Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 02.06.09, 09:39 zabrałam ze sobą mały czajnik elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
moooii Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju 05.06.09, 11:34 jestem w hotelu. jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Do Moooii....pytania :-) IP: *.chello.pl 05.06.09, 14:12 Witam serdecznie, mam kilka pytanek, lecimy do Joy Pegasos w sierpniu: Jak przebiegł transfer z lotniska i ile trwał? Jak z zakwaterowaniem? Macie spokój pod oknem, tzn. nie ma np. disco? Jakie jedzonko dla dzieci? Czy trzeba kupić buty po piachu a'la Crocsy (takie całe z dziurami) czy wystarczą sandałki i klapki? Napisz proszę jakie wrażenia ogólne i co koniecznie zabrać ze sobą dla dzieciaczków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bolek Re: Do Moooii....pytania :-) IP: *.bmwgroup.com 05.06.09, 15:59 Witam Równie chetnie sie dowiem...ja lecę 21.08.. Jak proces zakwaterowania..i wogóle ogólne wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
moooii Re: Do Moooii....pytania :-) 06.06.09, 09:37 Ogolne wrazenie hotelu bardzo w porzadku. fabryka troszke. staraja sie. lepszy royal, tak mi sie zdaje, ladniejszy wystroj pokoi, blisko baseny. przydzielono nam na poczatku pokoj z widokiem na ulice, co bylo fatalne. po 1 dniu wielokrotnych prosb zmienili na widok na morze, 1 pietro. minus widac kamyczki na dachu restauracji, plus wi fi dziala z lobby, wiec mamy w pokoju dostep do internetu :) jest cicho. wszystkie glosne rozrywki nocne a pomiedzy hotelami, w pokju ich w ogole nie slychac. w ciagu dnia slychac animacje, ale przeciez nie siedzi sie wtedy w pokoju. klima jest wlaczana tylko 2 razy w ciagu dnia na kilka godzin, to chyba zdecydowany minus. jedzenie troche srednie, na pewno duzo. ale lekko nijakie. nie ma kawy (jak ktos liczy na latte, fatalnie, proponuje wziac ze soba nescafe ;)), kiepskie wina, alkohole. dla dzieciakow fajne baseny, plac zabaw, wygodne foteliki w restauracjach. piasek i kamienie przy basenie gorace, wiec klapki sa nieodzowne. crocsy polecam. transfer niestety dosc uciazliwy. trwal ponad 2 godziny. trzeba wziac cos do jedzenia dla dzieciakow do autobusu. moze jakas nowa zabawke, w przypadku, gdy nie zasnie. co jeszcze? zajrze tu na pewno jeszcze ktoregos dnia. wiec pytajcie smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: Do Moooii....pytania :-) 06.06.09, 11:23 Jak to nie ma kawy??????!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Wrażenia z pobytu JPP Incekum 06.06.09, 14:38 Wczoraj wróciliśmy z JPP Incekum. Jak dla mnie rewelacja! Transfer z lotniska wcale nie jest tak bardzo uciążliwy. Ok. 2 godz. z lotniska z przerwą 15 min. w klimatyzowanym autokarze bezpośrednio do hotelu. Jechaliśmy z 2 letnią córcią i uważam , że naprawdę szybko, sprawnie , pełen komfort. Kawa jest w ekspresach, które są wystawione przy barach. Samemu się wybiera i nalewa do filiżanek. Fakt- cieniutkie te ich kawki, ale spoko da się wypić. Jedzenia mnóstwo i jak dla mnie bardzo smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie- nie rozumiem tych co narzekają...Czyżby w domu mieli lepiej i więcej???? Przede wszystkim bardzo dbają o czystość ! Kompleks jest olbrzymi, więc i niestety tłumy( w większośći Niemcy), ale wszystko dość sprawnie przebiega. Jak komuś to nie pasuje i chce zaciszne ,spokojne miejsce na urlop, to nie ten adres! O tym , że jest to moloch, chyba każdy wie przed wybraniem tego hotelu?? A tak poza tym - piękna piaszczysta plaża, czyściutkie morze, super baseny, animacje dla dzieci i wieczorne show dla dorosłych- wszystko czego potrzeba do wypoczynku. My mieszkaliśmy w Resort z widokiem na baseny i amfiteatr. Wróciliśmy BARDZO ZADOWOLENI i SZCZERZE WSZYSTKIM POLECAMY TEN HOTEL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: 195.68.232.* 06.06.09, 15:06 Interesuje mnie czy w tym roku znów kwaterują w Joy pegasos Club i jak zrobić zby nie zostać tam zakwaterowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 do Beata 06.06.09, 16:02 Podobno od tego roku do części Club mają nie kwaterować. Na chwilę obecną tego problemu nie było. Gdyby były problemy przy zakwaterowaniu ,to na miejscu jest rezydent Łukasz - przemiły i bardzo pomocny! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: evappp Re: do Beata IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 22:16 Napisz coś proszę o klimatyzacji w pokojach ,bo niepokoji mnie to sterowanie centralne i czy lodówka jest w każdym pokoju ,czy tylko w rodzinnych? Dziękuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
wind33 Re: do Beata 06.06.09, 22:35 Lodówkę mieliśmy w pokoju. Z klimatyzacją jest różnie. W pokoju w dzień działała, natomiast w nocy już nie. Na jadalni bardzo słabiutko. Najchłodniej było od strony korytarza.Natomiast przy stolikach od strony tarasu duszno, podobnie jak w windach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paweł Re: do Beata IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 10:29 Witaj Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w tym hotelu. Byliśmy zameldowani w Resorcie mieliśmy pokój od stromy morza. Pokoje takie sobie szału nie ma, ale tez nie ma się do niczego przyczepić. W pokoju jest lodówka telewizor, brak polskich kanałów, łóżeczko dla dziecka turystyczne nowe. Klimatyzacja dział dobrze trzeba pamiętać, że muszą być zamknięte drzwi balkonowe bo tam jest czujnik i jak są otwarte to nie działa. Jedzenie Tureckie dużo wszystkiego a smakować koniecznie nie musi, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Baseny, otoczenie hotelu cudowne wszystko na 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuza Re: do Beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:28 Mam pytanie do tych, którzy wrócili z tego hotelu. Czy trzeba brać swoje ręczniki plażowe, czy też są na miejscu? Czy do Avsallar jest daleko i czy można tak coś ciekawego kupić, No i jeszcze jedno jak z komunikacją do Alanii, czy nie ma problemu z dojazdem dalmuszami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paweł Re: do Beata IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 15:07 Ręczniki są wydawane na podstawie kart które dostaniesz w recepcji przy zameldowaniu. Wydawane są codziennie o określonych godzinach. Do avsallar jest ok 30 min piechotą jest to małe miasteczko gdzie można zarobić większe zakupy. Czy kupisz tam coś ciekawego to zależy co cie interesuje. Wszędzie dużo wybór markowych podróbek ciuchów, butów, torebek, okularów, zegarków, perfum itp. Myślę że warto się tam wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel Re: do Beata IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 08:09 Ręczniki są na miejscu wydawane na podstawie kart które dostaniecie przy zameldowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum 07.06.09, 07:29 ja też słyszałam że w tym roku mają nie kwaterować w Club, ponadto niedawno wróciliśmy z tamtąd i hotel Club był zamknięty przynajmniej na ten moment - wszystko pozamykane, baseny bez wody, nie przygotowane na "sezon" więc pewnie już nie zdażą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edyta Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 16:37 mnie szczególnie interesuje pokój rodzinny...czy ktos z was był w takim. Jesli tak bardzo prosze napiszcie jak on wygląda , czy skąłda się z 2 pokoi czy jest optycznie oddzielnona część sypialni? i nie pamietam gdzie jest więcej rodzinnych w royal czy resort? Który jest ładniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum 07.06.09, 16:56 Rodzinne są w royalu. Tak szczerze mówąc to dla mnie ciasno. Jest to jeden pokój przedzielony przesuwanymi drzwiami. Ja mieszkałam w Resorcie i pokój był duzy. Nawet nie wiem czy nie lepiej dwójka z dostawką. Pokój rodznny widziałam bo mieli taki znajomi . Ale myslę , że nie ma to aż takiego znaczenia. W pokoju się tylko śpi a resztę czasu na zewnątrz. I gwarantuje udane wakacje bo jest to rewelacyjny hotel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 10:34 to chyba byłaś w innych hotelu. Club jest czynny tylko nie kwaterują tam gości z ITAKI. Itaka NIE MA wykupionych miejsc w hotelu club. Tylko w royal i resort i jest to zawarte w katalogu Itaki a on częścią zawartej przez ciebie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.kwsa.pl 16.06.09, 13:14 Ja byłam w Resorcie w tym samym czasie co Motylka77 i mogę potwierdzić, że w tamtym czasie (koniec maja)Club był zamknięty. Co do tego, że nie kwaterują tam gości z ITAKI - oczywiście tom masz rację, że ITAKA nie ma wykupionych miejsc w hotelu Club, niestety w zeszłym roku, szczególnie w sierpniu podobno dość często zdarzało się, że Polaków kwaterowano, bądź usiłowano zakwaterować w Clubie tłumacząc to brakiem pokoi w Royalu i Resorcie, często ponoć kończyło się to dużymi awanturami. Tak więc umowa sobie, a rzeczywistość niestety bywa czasem zupełnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 08:17 A tu się mogę z Tobą zgodzić:) Choć w tym roku takie sytuacje mają się nie zdarzać, ale życie pokaże :) Na początku czerwca już byli ludzie w Clubie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.kwsa.pl 18.06.09, 09:43 Sama jestem ciekawa jak będzie w sezonie z tym nieszczęsnym kwaterowaniem Polaków w Clubie. Czy można wierzyć zapewnieniom ITAKI, że takie sytuacje już nie będą się zdarzały? Patrząc na ich inne "numery", np. zmienianie ludziom trzy dni przed wylotem hotelu wykupionego w grudniu, to jednak jakoś nie mam do nich do końca zaufania. Chociaż ja akurat nie mogę mieć do ITAKI żadnych zastrzeżeń - moje wczasy były jak najbardziej udane:) i wszystko było zgodnie z zawartą umową - ale to było jednak przed sezonem, ciekawe jak będzie w lipcu i sierpniu. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 10:28 Pożyjemy zobaczymy:)Ja na ITAKĘ tez nie powiem złego słowa byłem z nimi już parę razy i zawsze jest wszystko ok. Zawsze wykupuję przez internet i uważam, ze mają najlepszą stronę, wszystko jest tam czytelne, bez ukrytych kosztów- cena jest całkowitym kosztem wyjazdu. Wiem, że ludzie maja o nich różne zdanie, ale tez niektórym się nie dogodzi:) A co do tego hotelu to uważam, ze to jest super miejsce na wypoczynek polecam go z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Wrażenia z pobytu JPP Incekum IP: *.chello.pl 20.06.09, 16:44 Ja z ITAKĄ byłam pierwszy raz i jak już wspomniałam wszystko było super. Co do ich strony internetowej - masz rację - bardzo czytelna i co najważniejsze faktycznie pokazują całkowity koszt wyjazdu:) Co do hotelu - też się oczywiście z tobą zgadzam w 100% - świetne miejsce na beztroski odpoczynek - baseny i zjeżdżalnie są fantastyczne, morze i plaża też bez zastrzeżeń, jedzenie praktycznie przez cały dzień, wspaniała roślinność - czego chcieć więcej,tylko żal stamtąd wyjeżdżać:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: neonka33 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.acn.waw.pl 16.06.09, 11:40 Czy w pokojach są suszarki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga777 Re: Joy Pegasos Planet Incekum - leci ktoś w Maju IP: *.kwsa.pl 16.06.09, 13:16 Tak, są suszarki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Wycieczki fakultatywne :) IP: 78.162.29.* 20.06.09, 16:16 Witam serdecznie! Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka lena-pachotour.pl.tl/_-ceny.htm A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke jablkowa! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś