Dodaj do ulubionych

Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska !!

01.02.05, 20:59
Napisała do mnie Maja:
"Parę dni temu mój kolega będąc na spacerze w Parku Krakowskim spotkał
starszą panią z pieskiem - znał tego psiaka już wcześniej (gdy sam chadzał ze
swoim psiakiem na ranne spacery). Piesek razem ze swoim panem stanowili
nieodłączny obraz Parku Krakowskiego (ja ich znałam tylko z widzenia, widząc
tę parę - z okien tramwaju - siedzącą już od rana na parkowej ławeczce).

Piszę - stanowili - bo pan w listopadzie zachorował, najpierw był w szpitalu,
a teraz jest już domu opieki. Jego żona też w każdej chwili może tam dostać
miejsce. Z jednej strony wielkie dla Niej szczęście, bo będzie miała opiekę,
ale ... jest przecież Misiu. I szuka miejsca, dobrego domu dla Miśka.

Misiu to bardzo urokliwy piesek. Ma około 7 lat. Jest bardzo niezwykłej
czekoladowej maści z brązowym nochalkiem. Ma wszystkie szczepienia. Bardzo
lubi dzieci Jest statecznym psim panem w średnim wieku. No i oczywiście
zapomniałam o jego "gabarytach" - to piesek średniej wielkości, sięga tak do
kolan. Przesyłam jego zdjęcia. Trochę był zestresowany błyskiem flesza... i
był bardzo ruchliwy. Wyszczekał nam, że nie był przygotowany na sesję
zdjęciową.
Telefon do p. Kromki (właścicielki Miśka): (12) 632-75-20.
Można też zasięgnąć u mnie informacji: maja.rozkrut@wp.pl lub telefonować do
mojego chłopaka 0694 101 445"

Tyle Maja. Ja dodam od siebie, że psiak, który jako szczeniak był
przygarnięty przez parę starszych ludzi, który przez siedem lat zażywał
spokoju i miłości, który jest przyzwyczajony do ciepła domu i kocha
wszystkich ludzi, nie pożyje długo w spartańskich warunkach schroniska.
Jest mały a może trafic do boksu, gdzie się nie spodoba współtowarzyszom.
Jest doskonałym kandydatem do zagryzienia.

A taki los byc może go czeka gdy ktoś sie nad nim nie ulituje.
Obserwuj wątek
    • agata.balu Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 04.02.05, 20:29
      Nikt sie nie zainteresował losem Misia?
      • deszczowa_piosenka Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 06.02.05, 00:02
        hop Misiu do góry!!!

taki piesek w schronisku nie przeżyje...:(
        • comma Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 08.02.05, 23:29
          Misiu jest bardzo piękny, przypomina z pyszczka corgi. Życzę mu szczęścia.
          • Gość: asta Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.penetrator.com.pl 11.02.05, 14:06
            Misiu, w górę! Jesteś takim kochanym psiaczkiem, nie możesz trafić do azylu! Ani ty, ani twoi Opiekunowie tego nie przeżyją! Szczęścia dla ciebie i twoich Państwa!
            • Gość: agata.balu Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: 81.21.194.* 20.02.05, 21:31
              Misiu był w programie TV Kronika Krakowska u Magdy Hejdy. Efekt zerowy. ANI
              JEDNEGO TELEFONU !!! :-((((
    • Gość: Bogusia Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:30
      Hooooopla!
    • Gość: kukulka Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: 81.210.17.* 13.02.05, 16:34
      A moze porozmawiac z kierownictwem Domu Opieki....Zwierzeta niby nie sa
      przyjmowane, ale np w Domu Seniora Lekarza W Warszawie sa trzy psiaki, ktore,
      nie mogac byc w Domu maja jednak i budy, sa w ogrodzonym dla siebie terenem i
      ciepla strawe a wieczorem wypuszczane swobvodnie pilnuja terenu....i wygladaja
      na szczesliwe
      Proponuje sprobowac...Moze starszej pani bedzie trudno o tym rozmawiac z kims z
      tego domu opieki...bedzie sie bac ze jej nie przyjma...a moze wlasnie
      pozwola....Sprobuj zwrocic sie z pytaniem do Dyrekcji ale najpierw pomysl o
      argumentach....
      Czasami najprostsze wyjscie okazuje sie mozliwe. Mozna powolac sie na przyklad
      tego Domu Seniora na ul. Woloskiej ( przy szpitalu MSW i A)
      pozdrawiam
      • agata.balu Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 18.02.05, 19:04
        W tym domu opieki w Krakowie (dom Helclów) przyjmuje sie tylko osoby wymagające
        pielegnacji. Tam nie ma miejsca dla psów! Sale 8-osobowe.
        Misiu nadal czeka.
        Prawde mówiąć nie jest piękny, ale bardzo kochany.
        Jego opiekunowie są zrozpaczeni! Liczyli na to, ze ktos MISIA przygarnie i może
        nawet ich z nim w domu opieki odwiedzi.
        Szukajcie dla niego domu! Jak nie znajdzie będą trzy nieszczęścia!!!
        • comma Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 19.02.05, 00:28
          Biedna psina, mam nadzieję, że nie dojdzie do tragedii :-( Bardzo trzymam
          kciuki za Misia. Moim zdaniem jest ładny, naprawdę przypomina corgi. Widać, że
          jest przyjazny i lubi się bawić. Oby mu się powiodło!
    • Gość: walter Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.devs.futuro.pl 20.02.05, 22:55
      Może ktoś zlituje się nad tym biednym psiakiem.
      Zasługuje przecież na to, żeby ktoś się nim zaopiekował. Z pewnością
      tysiąckrotnie odwzajemni uczucie, którym ktoś go obdarzy. Wiem o tym dobrze, bo
      sam mam dwa takie psiaki, którym uratowałem życie w podobnej sytuacji. Dziękują
      mi każdego dnia (od wielu lat) uśmiechem i machaniem ogonem...
      • Gość: asta Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.penetrator.com.pl 21.02.05, 11:14
        Misiu jest bardzo, bardzo kochanym pieseczkiem. Potrafi naprawdę odwzajemnić uczucie, którym go nowy Opiekun obdarzy. W jego serduszku są ogromne pokłady miłości, a w ogonku - wiele sił do radosnego machania i merdania
        • comma Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 21.02.05, 12:18
          Warto też wziąć pod uwagę fakt, że jest to piesek nauczony czystości i na pewno
          bardzo zrównoważony - opieka nad nim nie sprawiała żadnego problemu starszym
          osobom. Nie będzie sprawiał kłopotów takich jak szczeniak, a widać, że lubi sie
          bawić, więc na pewno dostarczy wiele radości nowym właścicielom.
          • miziarka Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 23.02.05, 16:09
            normalnie plakac sie chce:(:(
            a czy ten pies przezyje zmiane wlascicieli??ja mialam psa 11 lat no i jak sie
            pies przyzwyczai do swoich wlascicieli to pozniej moze za nimi tesknic:(:(
            ja mieszkam w Lubienie no i ....normalnie chcialabym mu pomoc:(:(:( moj brat
            jedzie teraz do Krakowa na 8 dni na jakies szkolenia ....:)porozmawiam z
            mezem..ale ci9ezko bedsie..jeszce teraz sie wyprowadzamy do Polkowic...na
            poczatku marca:(:(:(no i nie 0bieccuje ale postaram sie zrobic wszystko zeby
            pomoc:) moj numer gg 4229416
            • miziarka Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 23.02.05, 16:10
              jeszce chcialabym dodac ze przydalby sie mi taki wyjadacz:)bo zawsze z obiadu
              mam sporo pysznosci:):)
              • Gość: walter Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.devs.futuro.pl 23.02.05, 22:40
                Moglabys sie nim zaopiekowac? Byłoby super. Widac, że to kochane psisko. Z
                pewnoscia zasluguje na pomoc. Bez niej sobie nie poradzi.
                Pozdrawiam :)
              • comma Miziarko :-) 23.02.05, 23:56
                Zrobiłabyś cudowną rzecz! Ocaliłabyś życie Misiowi, który przez siedem lat
                zaznawał tylko dobra od ludzi i na pewno jest wspaniałym, zrównoważonym i
                słodkim psem. Widać to zresztą na zdjęciach. Te oczyska, ta zabawka w pyszczku!
                Ponadto zyskałabyś wdzięcznośc dwojga starszych osób, tak ciężko doświadczonych
                przez los. I nie tylko ich, także wszystkich forumowiczów, którym leży na sercu
                dobro Misia, a nie mają możliwości zabrania go do siebie. Jestem pewna, że nie
                żałowałabyś tej decyzji!
                • Gość: asta Re: Miziarko :-) IP: *.penetrator.com.pl 24.02.05, 10:04
                  Napisałam do Ciebie na gg. Jżeli zdecydujesz się na Misia - naprawdę - pomożesz bardzo, bardzo kochanemu psiakowi, jego właścicielom, którym i tak jest bardzo ciężko i Twoja rodzina zyska Przyjaciela.
            • miss_dronio Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 23.02.05, 23:50
              Czy jest szanasa, ze zaadoptuje Pani Misia?? Trzymam kciuki ze wszystkich
              sił!!:))))
    • kasiulka69 Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 24.02.05, 10:31
      ja również trzymam kciuki za Misia!!!Dajcie znac jak ma się sytuacja,bo az
      serce boli,jak sie to czyta.Trzyamj sie Misiu cieplutko,bedzie
      dobrze,zobaczysz!!!!
      • Gość: asta Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.penetrator.com.pl 24.02.05, 11:01
        Dzisiaj mają być pokazane w programie "Kundel bury..." zdjęcia Misia.
    • Gość: mysia Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:59
      Jeju, nikt, na prawdę nikt nie chce Misia?! To nie duży piesek i kłopot też nie
      taki wielki...
    • matilda1974 Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 26.02.05, 00:28
      a nie możnaby spróbować umieścić psa w domu opieki z jego dotychczasowymi
      opiekunami i zorganizować wirtualnej adopcji, która zapewniłaby mu wikt?
      • anula36 Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 27.02.05, 11:59
        ba,problem w tym ze polskie przepisy (sanepid) zabraniaja trzymania zwierzat w
        domach opieki-niestety.A pomyslec ze za granica organizuje sie dogoterapie dla
        starszych ludzi przebywajacych w takich osrodkach.
        • mama007 dziewczyny, jest propozycja 01.03.05, 23:36
          kopiuje odpowiedz na moj post z malopolski

Re: Kraków - mały, spokojny PIESEK szuka domu :((
          Autor: aniutka11
          Data: 01.03.2005 22:24 skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          Witam,
          śledzę "sprawę" Misia od dłuższego czasu i z bólem widzę, że nic nie wychodzi z
          poszukiwań nowego domku dla psiaka. Może jeszcze spróbować zamieścić ogloszenie
          albo artykulik + zdjęcie w dzienniku Polskim? Dożo starszych ludzi czyta tą
          gazete a to idealny piesek dla starszego człowieka? Jeśli wiązałoby się to z
          jakimiś kosztami, to jestem gotowa je pokryć.

• Gość: asta Re: dziewczyny, jest propozycja IP: *.penetrator.com.pl 02.03.05, 12:56
            Misiaczek najprawdopodobniej będzie w Dzienniku Polskim, ale dopiero za tydzeń - 11 marca. Jutro ma też być (ale nie osobiście, tylko krótki filmik) w "Kundlu.." (regionalna TVP Kraków)
            Dzięki za pomoc finansową. Anonse w DzP są bezpłatne.
            Jeżeli będziemy mieć "nóż na gardle" wtedy będę szukała płatnych ogłoszeń, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
    • Gość: asta Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.penetrator.com.pl 09.03.05, 16:01
      Misiu cały czas czeka na swoich nowych Opiekunów. Czas zaczyna pracować na jego niekorzyść, zostało go już coraz mniej...
    • Gość: mysia Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 18:41
      Dzisiaj Misio był w Dzienniku Polskim. Czy ktoś się odezwał?
      • Gość: asta Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.penetrator.com.pl 15.03.05, 10:44
        Misiaczek był w piątkowym DzP. znalazł dom, ale tylko na niespełna dobę :(( Niestety piesek nie spełnił oczekiwań nowej właścicielki. To jest pies, który stracił niedawno pana, teraz panią i dom, w którym był kochany. Każdy kto się zdecyduje dać mu dom, musi liczyć się z tym, że Misiu będzie na początku tęsknił... Ale przecież za odrobinę dobrej woli, czasu i miłości - odpłaci swym psim serduszkiem.
        Misiu nadal czeka na swojego dobrego człowieka!
    • katepat Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska 18.03.05, 20:25
      słuchajcie, ja zupełnie przypadkiem wczoraj natrafiłam na tą stronę:
      amicus.malopolska.pl/znalazly/misiu/misiu1.html

ale widze, że tu obserwujecie sprawę od dawna

tym pieskiem nie mogą zajmować się jego państwo, są to starsi i
      schorowani
      ludzie, to straszne, ale jak taki wychowany w rodzinie,
      wypieszczony, 7 -letni piesek trafi do schroniska, to co się z nim stanie???
      ja już mam psa, ale może znajdzie się jakiś cierpliwy, kochający
      zwierzęta
      człowiek, najlepiej z okolic Krakowa, który zapewni Misiowi ciepło
      i dom?

podnoszę wątek i zdjecie Misia do góry, może zajrzy tu ktos, kto szuka
      prawdziwego przyjaciela
    • Gość: klarcia Re: Kraków - Misiu nie może trafić do schroniska IP: *.crowley.pl 18.05.05, 22:24
      Czy ten piesek znalazł już dom?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka