Dodaj do ulubionych

Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomocy!!!

IP: *.crowley.pl 05.04.05, 09:30
W dniu 1 kwietanie w okolicy ulicy Książkowej 49 zaginol moj kot.Ma 11
miesiecy i wabi sie Guliś. Futro kolory Biało-bury. Duża łata na plecach
bura. Kot ma wszczepiony chip tak wiec posiada swoj numer. W okolicy
rozwieciłem ogłoszeia ze zdjeciem kota.

Dla uczciwego znalazcy nagroda!!!

Moze ktos widział lub przygarnoł w oststnich dniach kotka prosze o kontakt
0697 77 33 56, lub tygrysek299@gazeta.pl lub GG
2914136.

W załączenie zamoeszczam kilka fotek Gulisia.(Zdjecia mają kilka miesiecy ale
ubarwienie futra sie nie zmienilo)

Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 05.04.05, 11:47
      zadzwoń do lecznicy na Śreniawitów 9 - tam ludzie przynoszą znalezione koty,
      może tam jest zguba: tel. 889 05 82
      • cn2000 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 05.04.05, 15:48
        i koniecznie napisz o kocie na forum.miau.pl
        • cn2000 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 05.04.05, 15:57
          sama juz przekleilam to ogloszenie:

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=26134
          warto dodac tylko o jakie miasto chodzi...
          • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.crowley.pl 05.04.05, 18:25
            Przepraszam ze nie podalem miasta ale to wszystko impulsywnie czynilem.
            Guliś zaginoł w Warszawie w okolicy ul. Książkowej 49 sa to okolice ul.
            Mechoffera. Wielkie dzieli za zamieszczenie mojego ogloszenia na innym
            forum.Jesli to mozliwe to im wiecej talich wzmianek tym wieksze szanse na
            odnalezienie Gulisia.
            • Gość: deszczowa... Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.aluzyjna.waw.pl 05.04.05, 21:40
              a ja pisałam właśnie o Warszawie...
    • Gość: Grzeggorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.crowley.pl 05.04.05, 21:55
      Dziekuje wam za tak liczny odzew.
      Wlasnie sie ubieram i ide na kolejne wieczorno nocne poszukiwania Gulisia.
      Mam nadziejej ze wrescie bede mogł wam napisac radosne wiesci o Gulisiu. Za
      wasze rady dziekuje.
      Pozdrowienia
    • m.pw Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.04.05, 10:31
      odpisalam ci na maila, ale wrocilo, wiec wklejam tu:
      W Konstancinie jest azyl dla kotów, do którego ludzie przywoza znalezione w
      Wawie ogonki. zadzwon i zapytaj p. Irene, która ów azyl prowadzi, moze akurat
      jest.

Strasznie ci współczuje, sama mam stadko i drżę, zeby którys gdzies nie polazl.

Spróbuj późna noca, gdy miasto pójdzie spać - poszukac kocinka. Czasem sie
      gdzies przyczai - np.w piwnicy, do kt. latwo bylo wskoczyc a czasem trudno
      wyjsc- jest przerazony i gdy wokół cicho - moze sie odezwie - kiciaj go,
      szuraj jedzeniem.

Nie tak dawno zadzwonila do mnie sasiadka, której kocurek wybral sie na
      zwiedzanie okolicy - noce byly mrozne, a kota przez 4 dni ani widu, ani slychu.
      Zaczelysmy go szukac ok 22 i uslyszalysmy zalosne miauczenie na szczycie sosny.
      w dzien siedzial cicho - sasiadka kiciala go w tym miejscu wiele razy. Potem
      sasiad, na którego posesje kocurek zawedrowal, mowil ze byl zdziwiony, ze pies
      zamiast siedziec w cieplej budzie "pilnuje" drzewa.
      Nie wiem jak kot to przezyl, ma zszcescie brytyjczyki maja geste futerko

pozdrawiam maria
      • tygrysek299 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.04.05, 13:59
        A mozecie mi pomoc w ustaleniu numer tel. do tego azylu dla kotow w
        Konstancinie.
        • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.04.05, 14:46
          Witaj! Tu masz wszystkie informacje nt. Azylu pani Ireny Jarosz w Konstancinie
          www.azyl.org.pl.
          Pozdr.Wiesia
        • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.04.05, 14:50
          Grzegorzu, Maria (m.pw) bardzo dobrze Ci radzi. To skutkuje, jak również i to,
          że musisz chodzić tymi samymi ścieżkami, które już kiedyś przedeptałeś. To wcale
          nie znaczy, że kotek się nie przyczaił i boi wyjść. Po zmroku i w ciszy jest
          naprawdę łatwiej. Chodź powoli i nasłuchuj, on tak szybko do Ciebie nie wyjdzie.
          Najprawdopodobniej da znać najpierw cichutkim głosikiem (ciałko przyniesie
          znacznie później), więc musisz odczekiwać. Poza tym kotek mógł przejść nawet spory
          kawałek drogi, spłoszony przez psy lub cokolwiek mógł przemieścić się galopkiem
          spory odcinek a potem ukryć.
          Nie trać nadziei i rozwieszaj informacje o zgubie i nagrodzie (nagroda często
          przyciąga dobre wiadomości).
          Pozdr. Wiesia
    • fruuu Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.04.05, 21:53
      Bardzo współczuje...
      Ja jeszcze od siebei dorzuce żebyś chodziła sama, niech nikt obcy dla kota ci
      nie pomaga. Wołaj go po imieniu i nasłuchuj. Zainteresuj się najliższym
      wejściem do piwnicy dostępnym dla kota. Ja moją pieszczochę znalazłam po 2
      dniach w piwnicy mojego bloku (oblazłam całe osiedle) w komórce sąsiada.
      Zagrzebałą się w jakieś śmierdzące wory i stamtąd mi odpowiadała na wołanie.
      Sama musiałm ją wygrzebać z tego syfu (trzeba ją było po tem uprać bo smród był
      niesamowity). Kociak prawdopodobnie wpadł w najbliższą ciemną i ciasną dziurę
      jaką zobaczył i tam siedzi. Nie odpowie jeżeli poczuje kogoś oprócz ciebie.
      Trzymamy kciuki i zawiązujemy supeł na ogonie.
      • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.crowley.pl 07.04.05, 00:17
        Raniutko wyruszam na kolejne poszukiwania w okolicznych krzakach a pozniej znow
        ogloszenia rozwieszam bo moze ktos znalazl i przeczyta ze poszukujemy Gulisia.
        Bede pisal!!!
        • wiesia.and.company Re: pisz, pisz na bieżąco, jakie efekty. Wiesia 07.04.05, 12:38
    • Gość: Jaga_17 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.ibles.waw.pl 07.04.05, 17:15
      Podpowiedzi jak szukać kota znajdziesz w archiwalnych watkach z forum
      www.koty.pl, np. w tych:
      www.koty.pl/forum_old/foroom_w.cgi?n=main&s=t&nr=80&usr=&p=&r=212586.4019300.21875*4*2001*

www.koty.pl/forum_old/foroom_w.cgi?n=main&s=&usr=&p=&r=496499.9937400.2109375*9*2002*

Mam nadzieję, że kot znajdzie się cały i zdrowy. Pozdrawiam.
    • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 22.04.05, 01:23
      Ratunku Gulisia nadal nie ma!!Czy sa jakies szanse na cud?
    • Gość: ania Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: 217.97.150.* 22.04.05, 07:34
      Może zobacz w Schronisku dla bezd. Zwierzat w opolu na ul. Torowej 9 (może ktoś
      go tu oddał)
      • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 22.04.05, 09:27
        Szukaj go dalej, znajoma odnalazła kotka po 6 miesiącach. Chodź powoli, nawołuj
        i nasłuchuj, nie biegaj, kot musi mieć czas by odważył się dać znać o sobie.
        Szukaj bliżej i daleko, bo mógł przebiec spory kawałek, jeśli go psy
        postraszyły lub inne hałasy.
        Wywieszaj ogłoszenia.
        Trzymamy kciuki. Guliś jest piękny i tak wygląda bezradnie w tej umywalce.
    • Gość: henryka bochniarz czy to moze byc Gilus? IP: 213.134.137.* 22.04.05, 12:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=23036699
      • siberia Re: czy to moze byc Gilus? 22.04.05, 13:03
        Dołączyłam linka do tamtego wątku. Może okaże się, że to Gilus.
      • Gość: Grzegorz Re: czy to moze byc Gilus? IP: *.jmdi.pl 22.04.05, 13:39
        Niesty to nie Guliś.Juz miałem sygnal o tym kotku.Ten kotek ma biała koncowke
        ogona.A jeszcze dotyczy gulisia.Po lewej stronie szyji ma wszczepiony czip
        ktory jest wyczowalny palcem.
        Dziekuje Osobą ktore dzwonily do mnie z info o kotkach podobnych do Gulisia.
        Nadal szukam Gulisia i sie nie poddaje i wierze ze sie znajdzie.
        Pozdrawiam Grzegorz
    • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 25.04.05, 00:31
      Zobacz i upewnij sie czy od 1 kwietnia znalazles kota i przygarnoles.
      • paluszek11 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 25.04.05, 15:22
        Dzisiaj widziałam ogłoszenie w budynku na Książkowej 7b, że ktoś znalazł dwa
        koty. Chyba jeden szaro-biały, ale przepraszam, jeśli się mylę.
        Książkowa 7b lokal 319, ogłoszenie wisi przy skrzynkach pocztowych.
        • wiesia.and.company Re: Grzegorz - i jak, Twój Guliś /od paluszka? 26.04.05, 14:07
          • Gość: gosia Re: szukaj blisko domu IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 26.04.05, 14:23
            szukaj blisko domu
            zależy jeszcze jak on zginął? wypadł przez okno? przepraszam ale nie mialam
            czasu czytać wszystkich postów
            zawsze są blisko domu, jak giną, w piwnicy, w okienkach, w starych kanałach, w
            innej klatce itd itp
            jeszcze raz obejrzyj wszystko dokładnie, zajrzyj do piwnic w okolicznych
            blokach itd itp
            powodzenia!!!!!
            • tygrysek299 Re: szukaj blisko domu 28.04.05, 00:49
              Akurat w okolicy nie ma piwnic.obchodze bliskie budowy ale nie ma.Ju nie wie co
              mam robic al moze jednak siedi u kogos kto go przygarnol.Ale nadal szukam i
              czekam na cud.Juz prawie miesiac go nie ma.
          • paluszek11 Re: Grzegorz - i jak, Twój Guliś /od paluszka? 26.04.05, 23:01
            Grzegorz, proszę napisz. Tak bardzo bym chciała, aby Twój kociak się znalazł.
        • tygrysek299 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 28.04.05, 00:50
          Bylem tam ale to nie gulis.
          • paluszek11 Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 28.04.05, 08:14
            Przykro mi bardzo.
            • robke Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 28.04.05, 13:35
              Przepraszam z góry za drastyczność wypowiedzi (szczególnie dla Ciebie) ale
              widziałem rozjechanego kota o takiej sierści na skrzyżowaniu Świderskiej i
              Mehoffera 25 albo 26 kwietnia. Potem go ktos uprzątnął...Mówię poważnie ale nie
              znaczy to od razu, że to Twój.
              • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 28.04.05, 14:21
                Och nie!
    • wiesia.and.company Re: Ale nie poddawaj się! Szukaj! Trzymam kciuki 28.04.05, 14:23
    • annskr Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 06.05.05, 11:40
      Napisz coś -może się znalazł?? Sunia mojegom kolegi odnalazła się po dwóch
      miesiącach :). Na moje podwórko kiedyś przybłakała się koteczka, była u nas
      trzy miesiące, aż wreszcie znalezli ją właściciele - cały czas rozwieszali
      ogłoszenia w kolicy - sklepy, drzewa, płoty - i kotś im powiedział, że n=na
      naszym podwórzu jest podobny kot. Jak przyszli, koteczka natychmiast ich
      poznała :)
      • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 10.05.05, 15:31
        No właśnie, napisz coś. Asystujemy Ci, bo to rozumiemy i chcielibyśmy żebyście
        się odnaleźli. Rzeczywiście koty potrafią znikać na kilka miesięcy (właśnie
        znów się odnalazła koteczka, którą ze znajomymi dokarmiamy, po czterech
        miesiącach, a mieszkała niedaleko - tyle, że się z jakichś powodów nie
        pokazywała, ani pomimo usilnego szukania wcześniej nam nie objawiła. Teraz jest.
        Pocieszam. I pozdrawiam.
        • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 11.05.05, 00:28
          Niesty nadal Gulisia nie ma.Juz nie wie co myslec.Poprostu tez pocieszam sie ze
          moze stanie sie cud,Ale tez mam nadziejej ze jest gdzies u kogos i ma cieplo i
          pelna miske i ye ktos go kocha rownie mocno jak ja.
          :-(
          • Gość: deszczowa... Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.aluzyjna.waw.pl 11.05.05, 07:00
            w lecznicy na ul. Śreniawitów 9 widziałam ogłoszenie o znalezieniu podobnego
            kotka. niestety, nie zdążyłam spisać numeru telefonu...może to ten?
            • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 11.05.05, 09:33
              Grzegorz, powodzenia! Może to będzie ten adres? A Guliś jest słodki, może
              rzeczywiście u kogoś? Ale gdyby Ktoś miał serce, to powinien się odezwać na
              Twoje wywieszone ogłoszenia. Ale tak czy inaczej, nie poddawaj się i szukaj.
              A nuż? Może go wygnały inne koty gdzieś dalej lub zagnały w jakiś kącik. One
              nie lubią przybłędów. Z czasem akceptują lub kotek musi sam wywalczyć prawo do
              przebywania w danym miejscu.
              Głowa do góry albo na dół i miej oczy dookoła głowy, no i słuch jak szarak!
              Pozdr.
              • Gość: KASIA Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 14.05.05, 23:56
                Gulisia dalej nie ma, niestety wszystkie tropy nie trafione... adoptowalismy
                małego kociaka, w razie jak sie Gulinejk znajdzie to będziemy mieli 3 koty
                • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 16.05.05, 15:51
                  Czego serdecznie życzymy! Gulisiu, pokaż się - czekają na Ciebie!
                  Pozdrowienia i szukajcie, szukajcie... u kotów tak bywa, że znikają (jak
                  znikający uśmiech kota - to nie całkiem tak, bo to kot znikał, a uśmiech
                  zostawał). Ale oby się znalazł!
                  • Gość: grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 19.05.05, 08:11
                    podbijam!!
                    • annskr Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 23.05.05, 13:21
                      Czekamy na pozytywne wiadomości ...
                      • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 01.06.05, 09:49
                        Grzegorz, jest coś nowego pozytywnego?
                        Pozdr.Wiesia
                        • Gość: Grzegorz Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo IP: *.jmdi.pl 01.06.05, 23:47
                          Niesty nadal nie mam dobrych wiesci.Nie ma Gulisia.:-(
                          • wiesia.and.company Re: Poszukuje mojego Kota!! (Książkowa 49) - Pomo 10.06.05, 10:35
                            A ja wierzę, że biduleczek gdzieś jest. A może ktoś go adoptował? I wyjechał?
                            A może jeszcze raz dajcie ogłoszenia w pobliżu i troszkę dalej od miejsca
                            zaginięcia? Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka