Dodaj do ulubionych

Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice !!!

IP: *.chello.pl 06.07.06, 09:55
[URL=imageshack.us]img217.imageshack.us/img217/7314/zsa2de.jpg" border="0" alt=" img217.imageshack.us/img217/7314/zsa2de.jpg">[/URL]
www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27566
Tak więc proszę Państwa, przedstawiamy prawdziwego (ma tatuaż) westa! Ma
około 5 lat, uszka do doleczenia (gdy go kąpałam, miał w nich grudy ropy i
stan zapalny, w trakcie leczenia). Poza tym jest pozbawiony agresji, ładnie
chodzi na smyczy, wesoły i po prostu stworzony do tego, by mieszkać w domu, a
nie w schroniskowym boksie

Biała śniegowa , piekna kulka !!!!PILNIE !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: murka Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 09.07.06, 17:23
      on nie jest za darmo, tylko co najmniej za 200 zł
      • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 09.07.06, 21:16
        Gość portalu: murka napisał(a):

> on nie jest za darmo, tylko co najmniej za 200 zł

Nie bardzo wiem, kto jest autorem wątku, ale do dobrego domu, zweryfikowanego
        przeze mnie westie pójdzie za darmo.
        • Gość: murka Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 10.07.06, 21:20
          „Osoba adoptująca musi się liczyć z tym, że jako pies rasowy będzie kosztował
          więcej, niż przeciętnie - 200zł. Jednak biorąc pod uwagę ceny tych psów...i tak
          nie jest to dużo...”

to jest cytat z tematu "Westie w schronisku poznańskim-potrzebny DOM
          TYMCZASOWY!" z dogomani, doskonale wiesz, że schronisko w Poznaniu nie wyda psa
          za darmo, nawet gdyby miał siedzieć w nim do końca swoich dni
          • po.prostu.ona Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 10.07.06, 22:24
            Litości, przecież to chore!
            • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 00:23
              po.prostu.ona napisała:

> Litości, przecież to chore!

Chore? Nie, chorzy są ludzie, którzy potrafili zapłacić za tego psa grube
              pieniądze i potem go porzucili. Chorzy są także ci, którzy przychodzą do
              schroniska, dostają psa po szczepieniach, po sterylizacji (suczki), mają
              zapłacić 20 zł i uważają, że to za dużo. Chorzy są ci, którzy schronisko
              odwiedzają w poszukiwaniu "okazji", czyli na przykład rasowego psa za 100zł, a
              potem szkoda im pieniędzy na podstawową opiekę nad nim.
              • po.prostu.ona Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 17:32
                mysiam1 napisała:

> po.prostu.ona napisała:
                >
                > > Litości, przecież to chore!
                >
                > Chore? Nie, chorzy są ludzie, którzy potrafili zapłacić za tego psa grube
                > pieniądze i potem go porzucili.
                Chorzy są także ci, którzy przychodzą do
                > schroniska, dostają psa po szczepieniach, po sterylizacji (suczki), mają
                > zapłacić 20 zł i uważają, że to za dużo. Chorzy są ci, którzy schronisko
                > odwiedzają w poszukiwaniu "okazji", czyli na przykład rasowego psa za 100zł,
                a
                > potem szkoda im pieniędzy na podstawową opiekę nad nim.

Chore jest wciskanie ludziom bzdur, że oto mają wspaniałą okazję do kupienia w
                schronisku "rasowego psa" za okazyjną cenę 100 zł. Jest to - powtarzam chore, i
                dodam, że również żenujące, głęboko nieetyczne i poniżej wszelkiej krytyki
                żerowanie na najniższych ludzkich instynktach. Nic dziwnego, że takie praktyki
                ściągają do schronisk osoby nieodpowiedzialne.
                • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 22:30
                  po.prostu.ona napisała:

> mysiam1 napisała:
                  >
                  > > po.prostu.ona napisała:
                  > >
                  > > > Litości, przecież to chore!
                  > >
                  > > Chore? Nie, chorzy są ludzie, którzy potrafili zapłacić za tego psa grube
                  >
                  > > pieniądze i potem go porzucili.
                  > Chorzy są także ci, którzy przychodzą do
                  > > schroniska, dostają psa po szczepieniach, po sterylizacji (suczki), mają
                  > > zapłacić 20 zł i uważają, że to za dużo. Chorzy są ci, którzy schronisko
                  > > odwiedzają w poszukiwaniu "okazji", czyli na przykład rasowego psa za 100
                  > zł,
                  > a
                  > > potem szkoda im pieniędzy na podstawową opiekę nad nim.
                  >
                  >
                  > Chore jest wciskanie ludziom bzdur, że oto mają wspaniałą okazję do kupienia
                  w
                  > schronisku "rasowego psa" za okazyjną cenę 100 zł. Jest to - powtarzam chore,
                  i
                  >
                  > dodam, że również żenujące, głęboko nieetyczne i poniżej wszelkiej krytyki
                  > żerowanie na najniższych ludzkich instynktach. Nic dziwnego, że takie
                  praktyki
                  > ściągają do schronisk osoby nieodpowiedzialne.

Chwileczkę, a co według Ciebie jest w tym chore? Moim "oczkiem w głowie" są
                  akurat psy "brzydkie", stare i kalekie, ale jeśli trafi do schroniska
                  pies "ładny" czy modnej rasy, to będę się starała tak samo znaleźć mu dom -
                  choćby po to, żeby zwolniło się miejsce w boksie, bo schronisko jest
                  przepełnione, a każdego dnia trafia do niego kilkanaście psów. Być może na jego
                  miejsce przyjdzie jakiś biedak znaleziony w rowie, gnijący po wypadku albo
                  umierający z pragnienia. Dla takich piesków schronisko jest ratunkiem.
                  Ten pies nie jest "rasowy", tylko rasowy - ma tatuaż ZK, ale po pierwsze
                  nieczytelny, a po drugie ze względu na stan, w jakim przyszedł do schroniska,
                  nie szukałabym jego właściciela, nawet gdybym mogła odczytać tatuaż. Człowiek,
                  który go doprowadził do takiego stanu nie zasługuje na psa.
                  Mogłabym napisać coś jeszcze, ale dla dobra całej sprawy mogę to zrobić dopiero
                  jutro.
                  • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 22:34
                    I nie uważam, żeby informowanie ludzi o tym, że opłata za psa będzie wyższa,
                    niż normalnie, było czymś nagannym.
          • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 00:00
            Murko droga, wiem, że tak tam pisze, bo jestem autorką tych słów ;-). Normalna
            opłata adopcyjna wynosi 20 zł, a za psa "rasowego" - 50-150. Natomiast za psa z
            tatuażem ZK schronisko ma prawo wziąć opłatę o wiele wyższą. W tym przypadku
            jest to 200zł.
            I wyraźnie napisałam w moim poprzednim poście, że jeśli osobę adoptującą ja
            sama zweryfikuję, to nie będzie musiała uiszczać opłaty adopcyjnej. Nie
            napisałam, że schronisko jej nie pobierze.

> „Osoba adoptująca musi się liczyć z tym, że jako pies rasowy będzie koszt
            > ował
            > więcej, niż przeciętnie - 200zł. Jednak biorąc pod uwagę ceny tych psów...i
            tak
            >
            > nie jest to dużo...”
            >
            > to jest cytat z tematu "Westie w schronisku poznańskim-potrzebny DOM
            > TYMCZASOWY!" z dogomani, doskonale wiesz, że schronisko w Poznaniu nie wyda
            psa
            >
            > za darmo, nawet gdyby miał siedzieć w nim do końca swoich dni
            • Gość: murka Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 11.07.06, 06:54
              rozumiem, że to Ty pokryjesz tą kwotę, cieszę sie, że tak bardzo chcesz mu
              znaleźC dobry domu

nie zgadzam się z Tobą, z tym, że ktoś chce rasowego za 100 zł, ja zawsze mam
              psy nie chciane, po ostatniego jechałam prawie 1000 km, więc policz sobie
              koszty, zostawiałam darowiznę, ale niewielką, bo pies był stary i bardzo chory,
              wymagał i wymaga kosztownego leczenia, to pies naturalnie rasowy z tatuażem,
              zaszczepiony na wściekliznę
              • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 11.07.06, 09:20

> rozumiem, że to Ty pokryjesz tą kwotę, cieszę sie, że tak bardzo chcesz mu
                > znaleźC dobry domu
                >
                > nie zgadzam się z Tobą, z tym, że ktoś chce rasowego za 100 zł, ja zawsze mam
                > psy nie chciane, po ostatniego jechałam prawie 1000 km, więc policz sobie
                > koszty, zostawiałam darowiznę, ale niewielką, bo pies był stary i bardzo
                chory,
                >
                > wymagał i wymaga kosztownego leczenia, to pies naturalnie rasowy z tatuażem,
                > zaszczepiony na wściekliznę

Murko, piszę o tym, co widzę na co dzień w schronisku. A tam przychodzą
                naprawdę najróżniejsi ludzie... Nota bene psy stare,schorowane, nawet jeśli są
                rasowe, są oddawane za zwykłą opłatą adopcyjną, a bywa, że i bez, bo o takie
                już wyadoptowywałam.
    • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 12.07.06, 00:30
      I jeszcze coś - niestety wielu hodowców "modnych" ras ma w głębokim poważaniu
      to, co się potem dzieje z psami z ich hodowli.
      • Gość: murka Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 12.07.06, 09:59
        i tu się z Tobą całkowicie zgadzam, dla nich liczy się tylko kasa
    • mysiam1 Oficjalne oświadczenie Fundacji Canis et Felis :-) 12.07.06, 11:53
      Dziś stałam się właścicielką tego westa. Od tej chwili jego adopcją zajmuje się
      Fundacja Canis et Felis. Za chwilę jadę z nim na kastrację. Osoba przez nas
      zweryfikowana dostanie psa za darmo, ponieważ opłatę uiściła moja fundacja,
      dzięki pomocy pewnej bardzo w tę sprawę zaangażowanej osoby.
    • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 13.07.06, 00:24
      I jeszcze jedno - informacja o cenie nie została podana przeze mnie po to, by
      podkreślić, jaka to OKAZJA. Uważam,że potencjalny adoptujący MUSI być
      przygotowany na większy wydatek, a nie - postawiony przed faktem dokonanym, gdy
      już przyjedzie do schroniska zdecydowany, by psa zabrać. Jeśli wiadomo, ile
      przeważnie wynosi opłata, to każde od tego odstępstwo powinno być podawane do
      wiadomości ewentualnych zainteresowanych.
      • po.prostu.ona Cieszę się, że moderatorzy wycięli insynuacje 13.07.06, 13:25
        mysiam1 pod moim adresem, niemniej jednak posunęli się w swej gorliwości "o
        jeden most za daleko", zatem powtórzę, by nie fałszować obrazu wątku:

Mnie nie chodzi o to, kto był autorem wątku, ale o to, że:
        Sprzedaż psa, o którym nic nie wiadomo, poza tym że ma jakiś tatuaż w uchu i z
        wyglądu przypomina westie za cenę 200 zł i propagowanie tego aktu jako
        wielkiego miłosierdzia jest grubym nadużyciem ze strony schroniska.
        Pies rasowy to pies o udokumentowanym pochodzeniu.

• Gość: Meg Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:02
      Z checia go przyjme. Szukam pieska i wole nawet starszego poniewaz z reguly
      ludzie chca szczeniaki, a takimi to nikt sie nie interesuje...
      Podaj mi swojego maila, dobrze? Wysle Ci nr telefonu. Jestem z Warszawy ale
      odnosnie transportu to zawsze mozna sie dogadac.
      Pozdrawiam
      • mysiam1 Re: Rodowodowy westik za darmo !! Poznań okolice 14.07.06, 12:45
        Gość portalu: Meg napisał(a):

> Z checia go przyjme. Szukam pieska i wole nawet starszego poniewaz z reguly
        > ludzie chca szczeniaki, a takimi to nikt sie nie interesuje...
        > Podaj mi swojego maila, dobrze? Wysle Ci nr telefonu. Jestem z Warszawy ale
        > odnosnie transportu to zawsze mozna sie dogadac.
        > Pozdrawiam

Pani Magdo, jeśli to Pani, bardzo proszę o wysłanie mu nr telefonu, bo dopiero
        po zakończeniu naszej rozmowy zauważyłam, że ma Pani "nr prywatny", czyli taki,
        który się nie wyświetla.
        Mój mail: fundacja.canis.et.felis@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka