jenna17 26.05.07, 08:32 ... lub okolice. najchętniej taką do 2 miesięcy. zapewniam dobre warunki i miłość człowieka (a nawet trójki ludzi). jeżeli jesteś w posiadaniu kociątek - odezwij się, proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aga Re: przygarnę koteczkę Kraków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:24 witam mam do oddania czarna, mała koteczkę ma około 2 miesięcy, jeśli to aktualne napisz do mnie aga-lodge2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata z Mysłowic Re: przygarnę koteczkę Kraków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:13 Witam, mam w domu trójkę wesołych kociąt, które są potomstwem mojej własnej kotki. Szukam dla nich nowego domu. Kociaki mają 24 dni. Jeżeli jesteś zainteresowana to dopisz. Ja mieszkam w Mysłowicha, ale KRAKÓW nie daleko tak więc mogę przywieźć kociaka do nowego opiekuna. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: przygarnę koteczkę Kraków... 28.05.07, 16:06 Czy zamierzasz wysterylizowac kotke po odchowaniu kociaków?? Po co rozmnażac kotkę gdy juz tyle kociaków nie może znaleśc domu. Zdrowiu kotki to bynajmniej nie słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: przygarnę koteczkę Kraków... 30.05.07, 06:53 zgadzam się z tobą. Jak tylko kociaki znajdą nowy dom, ich mama zostanie wysterylizowana. Ja ją przygarnełam jak już była w ciąży. Tak więc ta trójka ze zdjęcia musiała się narodzić. Ale ja się bardzo ciesze, bo to ogromna przyjemność patrzeć jak małe kotki z dnia na dzień są ładniejsze, silniejsze .... Dziękuje za uwagę i pozdrawiam dodaje jeszcze kilka nowych zdjęć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: przygarnę koteczkę Kraków... 28.05.07, 15:27 Witam, mam w domu 3 kochane kocięta, w tym również kotkę. Kociaki są potomstwem mojej kotki. Szukam dla nich nowego właściciela. Mieszkamy w Mysłowicach, tak więc możemy do Ciebie przyjechać, jeżeli oczywiście się zdecydujesz. Mój adres e-mail to: agata.pietka@gmail.com Czekam na wiadomość i pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
cichamajka Re: przygarnę koteczkę Kraków... 29.05.07, 10:44 Napisałam do ciebie mail, jestem zainteresowana kotką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: przygarnę koteczkę Kraków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:08 Mozesz mi odpowiedziec, jaki jest sens rozmnazania domowej kotki - Twoim zdaniem - skoro wszędzie wokól tyle zwierząt w potrzebie ( i to nie takich swiadomie rozmnozonych ), w schroniskach każdego roku dziesiątki tysięcy zwierząt zdychają w męczarniach? Przecież sterylizacja kotki to jednorazowy koszt, a sam zabieg wpływa pozytywnie na zdrowie kotki i uchroni ją przed wieloma śmiertelnymi chorobami (m.inn.ropomacicze). Czy zdajesz sobie sprawę, że podczas krycia kocur i kotka mogą się zarażać chorobami przenoszonymi drogą płciową? Słyszałaś o zespole nabytego niedoboru immunologicznego u kotów – FAIDS, kocim odpowiedniku ludzkiego AIDS? Po co narażasz na to swoją kotke? Czy narodzone już kocięta zostały zaszczepione i odrobaczone? Odpowiedz Link Zgłoś
yuka4 Re: przygarnę koteczkę Kraków... 30.05.07, 20:42 gościu kamilo, czytaj uważnie ze zrozumieniem, przecież agata z mysłowic napisała skąd ma te kotke .............a nie mądrzysz sie o sterylizacji kotki, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: przygarnę koteczkę Kraków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 11:12 Uwazne czytanie ze zrozumieniem polecam serdecznie... Autorka wczesniej pisala, ze kocieta pochodza od jej wlasnej domowej kotki, ja namawialam ja do sterylki 29 maja, a 30 autorka watku napisala o tym, ze przygarnela kotke, gdy ta byla juz w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annskr Agato, zastanow się nad sterylką swojej koteczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:31 zapraszam na forum.miau.pl - poczytaj, naprawdę warto - i poczytać, i wysterylizować kotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Agato, zastanow się nad sterylką swojej kotec 30.05.07, 13:39 Majka,kocieta juz sa,zyja i potrzebuja domow,stalo sie :( kazdy kiedys moze wydorosleje :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: Agato, zastanow się nad sterylką swojej kotec 30.05.07, 16:17 hi, nie wiedziałam że moje ogłoszenie wzbudzi wsrod was tak wielkie zaintersowanie. Bardzo dużo komentarzy, niestety prawie wszystkie z pretensjami do mnie. W twojej wiadomości zaintersował mnie komentarz "każdy kiedyś może wydorośleje" - moja droga ja jestem już dorosła (może nawet mogę o sobie mówić - kobieta w wieku średnim) i wiem co robię. Abstolutnie nie rozmnożyłam tych kociaków dla własnej zabawy, czy może zysku. Przygranełam ok 2 miesięcy temu kotkę, która plątała się pod blokiem. Jak potem się okazało była "kotna". Myślę, że mogę powiedzieć - te trzy słodkie kociaki żyją i są zdrowe przede wszystkim dzięki mnie. A teraz prawie staje już na głowie, żeby znaleźć dla nich nowy dom. Mam nadzieje, że ta wiadomość trochę ciebie i innych uspokoi. Pozdrawiam serdecznie Agata ps. jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, na pewno na nie odpowiem - tak więc pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
cichamajka Re: Agato, zastanow się nad sterylką swojej kotec 30.05.07, 16:35 A jak tam wizyta u Weta,kiedy można koteczkę oddzielić od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: Agato, zastanow się nad sterylką swojej kotec 30.05.07, 19:26 hej, byłam u weterynarza, kotki są zdrowe i gdzieś za ok 2 tygodnie będzie można oddać pierwszego. Jeżeli wytrzymasz jeszcze dwa tygodnie to koteczka będzie twoja. U mnie w domu zabawa bez końca. Kociaki biegają i walczą ze sobą, co chwila któryś się wywali, ale otrzepie się i leci dalej. Ogonki jak antentki trzęsą się na dupkami - widok naprawde prześmieszny. Daj znać, czy możesz poczekać - byłabym bardzo wdzięczna !!! Czekam na odpowiedź ;) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
jenna17 Re: przygarnę koteczkę Kraków... 31.05.07, 06:57 hej wysłałam Ci Agatko maila, ale nie mam odpowiedzi, a kotki widzę schodzą jak świeże bułeczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: przygarnę koteczkę Kraków... 31.05.07, 15:56 wysłałam do ciebie maila, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yuka4 Re: przygarnę koteczkę Kraków... 30.05.07, 20:47 agatko życze abyśm znalazła dobre domki dla swoich kociaków, a głupich komentarzy poprostu nie czytaj, powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatapietka Re: przygarnę koteczkę Kraków... 31.05.07, 16:00 Hej, dziękuje bardzo za wsparcie. Na prawdę nie spodziewałam się takiej reakcji ze strony innych ludzi z podowu adopcji kociaków. Muszę przyznać, że trochę mnie to zniechęciło do szukania - ale dzięki takim osobom jak ty szukam dalej fajnych i mądrych ludzi dla moich kociaków. Pozdrawiam serdecznie;) Agata - kocia mama Odpowiedz Link Zgłoś