Dodaj do ulubionych

Kociaki, kotki i kocurki szukaja domów

20.07.07, 08:20
Uratowane z piwnic, działek, schronisk. Szukają ciepła, miłości i
odpowiedzialnych opiekunów. Zwierzęta przebywają w Łodzi a transport do
większości miast w Polsce zazwyczaj nie jest problemem

Żuczek 4 msc biało-szary kociak szuka domu

A gdyby tak wyjść z tej klatki. Gdyby przyszedł człowiek, dobry człowiek,
który nas zabierze, pogłaszcze, poda miseczkę z jedzeniem. Urodziliśmy się 4
miesiące temu, moja siostra jest kolorowa, więc nazwano ją Biedronką, a ja.
Cóż, taki szary ze mnie Żuczek.
Kiedyś mieliśmy dom, ale teraz mieszkamy w małej klatce u Dobrej Pani, która
mówi na nas Robaczki. Ale podopiecznych Dobrej Pani jest dużo, nie starcza
jej czasu, żeby choć pogłaskać każdego z nas. A my bardzo lubimy pieszczoty,
bardzo chcemy znów mieć swój własny dom. Jeszcze mamy nadzieję, Biedronka
obok mnie mruczy cicho: A gdyby tak wyjść z tej klatki. Gdyby przyszedł
człowiek.
Jeśli Twoje serce zabiło mocniej dla słodkiego kociaka o długich łapkach,
trójkątnym pyszczku, oczach w pięknej czarnej oprawie i z rozkosznymi białymi
plamkami na uszach skontaktuj się
Gośka
0603 117 913
goska6@poczta.onet.pl

Obserwuj wątek
    • goska_bs 2 letnia Kotka Pasja pasjami kocha ludzi i szuka d 24.07.07, 11:14
      2 letnia Kotka Pasja pasjami kocha ludzi i szuka domu, grozi jej śmierć

Nie pamiętam swojego dzieciństwa ani młodości. Pamiętam tylko działki
      pracownicze w wielkim mieście i kochaną moją opiekunkę, która pozwoliła mi
      odchować moje malutkie dzieci w swojej działkowej altance. Moje dzieci już
      dawno są w swoich własnych domach, wyrosły na piękne koty. Ja miałam zostać na
      działce, bronić jej przed myszami w czasie nieobecności mojej Pani. Ale działki
      przestały być miejscem bezpiecznym - moich kolegów zamordowano. Została nas
      jedynie garstka, ale to i tak za dużo na jedną naszą opiekunkę. Nie może zabrać
      nas wszystkich, a tu gdzie jestem - czeka mnie straszna, okrutna śmierć. Mam na
      imię Pasja, jestem młodą, burą kotką, mój wiek określono na 2 lata. Jestem
      grzeczna i wysterylizowana, chociaż nie przepadam za kocimi towarzyszami,
      stanowczo wolę ludzi i ich miękkie kolana. Czy ktoś da mi szansę? już niedużo
      czasu mi zostało, w końcu mnie dopadną…
      Kontakt:
      Gośka
      0603 117-913
      goska6@poczta.onet.pl

• goska_bs Re: 2 letnia Kotka Pasja ma dom :) 21.10.07, 14:35
        Pasja juz bezpieczna :)
        Mieszka z P. Ula i jest rozpieszczana jak krolewna :)
    • goska_bs Wiking - kot wyjątkowy 25.07.07, 08:10
      W łódzkim schronisku od połowy lipca mieszka Wiking - mieszaniec dachowca z
      kotem rasowym - może norweskim leśnym, może main coonem, co do tego zdania są
      podzielone. Jedno nie ulega wątpliwości: kot jest piękny jak z obrazka, a do
      tego ma przecudowny charakter - ufny przytulak, pcha się na kolana, domaga się
      pieszczot i zainteresowania.
      Patrzy głęboko w oczy, opowiada coś dystyngowanie w kocim języku, a przede
      wszystkim zadaje pytanie: co ja tu robię? chyba się zgubiłem, weźmiesz mnie do
      domu? ja się umiem dogadać z każdym, ale wolałbym nieco kameralniejsze warunki.
      Przy robieniu zdjęć zgadzał się na wszystko: noszenie na rękach, polecenia
      patrzenia w prawo, potem w lewo, cierpliwie pozował na drzewie - biła z niego
      siła kociego spokoju i ufności do ludzi i świata.
      Wiking bardzo dobrze dogaduje się z innymi kotami, nie wchodzi nikomu w drogę,
      nie zaczepia, ale i nie pozwala sobie w kaszę dmuchać - zresztą, żaden z
      kolegów nawet nie próbuje - nawet największe schroniskowe rozrabiusy trzymają
      się z daleka.
      Niestety, warunki schroniska szybko zabierają kotom zdrowie, urodę, ufność
      spojrzenia, wiarę w ludzi i szczęśliwy los. Byłoby to bardzo smutne, gdyby
      zgasła ta kocia ufność i gdyby te szczere, piękne oczy stały się smutne i
      pozbawione nadziei.

Szukamy dla Wikinga domu najcudowniejszego na świecie, oddamy tego wyjątkowego
      kota tylko w wyjątkowe ręce. Pomożemy w transporcie.
      kontakt do wolontariuszki
      mail: annakonarska1@tlen.pl
      tel. 0665524422

• goska_bs Wiking - kot wyjątkowy ma juz dom :) 26.07.07, 21:04
    • goska_bs Miś - egzotyczny i piękny kocurek -czeka na szansę 25.07.07, 18:27
      Misio to taki persowato-egzotyczny duży Miś.
      No, troszkę skołtuniony, posklejany i generalnie troszkę zaniedbany, ale jednak
      Miś.
      Ma około 6 lat i krzywy zgryz, który sprawia, ze jest jeszcze bardziej
      misiowaty. Miś jest bardzo łągodny - jak na Misia przystało, zupełnie nie
      pasuje do schroniskowej klatki. Kiedy tylko wyciąga się do niego rękę,
      nieśmiało, swoim pięknym małym noskiem zaczyna się ocierać i mruczeć, cichutkim
      basikiem. Ma śliczne biało-dymne futerko i całkiem imponujące rozmiary. Słowem -
      doskonały kandydat na Misia salonowego.
      Miś przebywa obecnie w schronisku nr 2885 data przyjęcia: 07.2007 boks nr 3.
      Pomożemy go dowieść w każde miejce w Polsce
      Kontakt z wolontariuszką
      Magda
      0609944515, mac_magija@o2.pl

• goska_bs Re: Miś - egzotyczny i piękny kocurek ma dom :)) 12.08.07, 18:05
        Miś od dziś ma własne miejsce na ziemi :))
        • misia007 Re: Miś - egzotyczny i piękny kocurek ma dom :)) 12.08.07, 19:44
          Takie piekne koty, trzymam za domki z moją gromadką.
    • goska_bs 4 msc Pędzelek - czarno-biały kociak szuka domu 26.07.07, 09:09
      Pingwin - tak o mnie mówili ludzie, u których się urodziłem. Nie miałem
      własnego imienia, ani miseczek, ani miłości człowieka. Na szczęście dobra Duża
      zabrała mnie stamtąd, wyleczyła, odkarmiła, nauczyła kocich manier. Mam około 4
      m-cy, jestem czarnym kocim chłopczykiem z białą końcówką ogonka, białymi
      łapkami i pyszczkiem. Jestem zdrowy, odrobaczony, mam książeczkę zdrowia,
      kuwetkuję, nie grymaszę przy miseczce z jedzeniem. Uwielbiam siedzenie na
      kolanach, przytulanie się, głaskanie i mruczenie dla człowieka. Tak bardzo chcę
      mieć własny dom, który o mnie zadba, własne ludzkie kolana, na których można
      zwinąć się w kłębek i spokojnie zasnąć. Pokochaj mnie.
      Gośka
      0603 117 913
      goska6@poczta.onet.pl
      www.kotylion.pl

• goska_bs Re: 4 msc Pędzelek - juz nie szuka domu 01.10.07, 09:30
        Pedzelek juz nie szuka domu.
    • goska_bs Sreblak 8 tygodniowy srebrzysty kociak szuka domu 26.07.07, 21:05
      Urodziłem się w piwnicy jednego z bloków. Kiedy wyszedłem na słońce i trawę
      dopadła mnie banda znudzonych wyrostków. Miałem jednak szczęście gdyż
      przechodząca Pani zabrała mnie z ich rąk i zaniosła do lecznicy. Jestem
      ślicznym srebrzystym kociakiem jak z reklamy, mam ok. 8 tygodni, jestem zdrowy,
      radosny, ufam ludziom. Szukam własnego domu, własnych kolan, własnego
      człowieka, którego obdarzę miłością.
      Gośka
      0603 117 913
      goska6@poczta.onet.pl

• goska_bs Sreblak srebrzysty kociak ma dom :) 10.08.07, 21:29
        Sreblaczek dzis pojechał do wlasnego domu :))
    • goska_bs Kotka Blanka - miłość w stanie czystym szuka domu 27.07.07, 07:23
      Blanka - przepiękna kotka o niesamowitym umaszczeniu i elektryzującym
      spojrzeniu. Spokojnie przeciąga się i wygrzewa cętkowany brzuszek w promieniach
      porannego słońca. Bezpieczna, ufna, szczęśliwa. Taka jest teraz. Choć jeszcze
      niedawno na widok człowieka cała drżała i kuliła się w sobie.
      Blanka - kotka ukarana za posiadanie instynktu - złapana w sidła i trzymana w
      nich przez trzy dni, ledwo przeżyła. Wycieńczoną wykradziono z podwórka
      gołębiarza, który postanowił, że zginie w męczarniach. Odwodniona, z poharataną
      nóżką i złamanym sercem trafiła do nas. Leczenie, konsultacje, trud i upór
      sprawił, że udało się uratować jej nogę i pokazać jej, ze nie każdy człowiek
      jest zły. Blanka ponownie zaufała. Nie kuli się już na widok człowieka, choć
      nadal głaskana, na początku boi się dotyku ręki a później z całym zaufaniem
      zaczyna mruczeć.
      Jest spokojną, grzeczną i kochaną kotką. Blanka to uosobienie anielskości.
      Uwielbia jeść i obserwować ptaki. Dobrze dogaduje się z kotami. Jest troskliwą
      opiekunką małych kociaków.

Blanka ma około 2 lat, jest wysterylizowana i odrobaczona dwukrotnie. Dzięki
      laserom odzyskała sprawność w nodze. Teraz już tylko na nią utyka.
      Szukamy dla niej kochającego domu, w którym nikt już jej nie zawiedzie. Domu,
      który da jej ogrom miłości. Domu, w którym zawsze będzie bezpieczna.
      Kontakt: Magda
      609944515, mac_magija@o2.pl

• goska_bs Re: Kotka Blanka - miłość w stanie ma dom :) 21.10.07, 14:38
        Blaneczka zemieszkala w Gdyni :)
    • goska_bs Vienna - kotka o zawiedzionych nadziejach 28.07.07, 00:25
      Vienna to młoda, półtoraroczna koteczka, dwukrotnie zawiedziona przez ludzi,
      którym zaufała. Pierwszy raz, gdy opiekunowie oddali ją do schroniska udając,
      że nie jest ich kotem, i po raz drugi, kiedy nieodpowiedzialna osoba zabrała ją
      ze schroniska, dając nadzieję na własny dom i po kilku dniach oddała z powrotem
      pod błahym pretekstem. Ta śliczna, grzeczna kotunia miała w życiu wielkiego
      pecha trafiając na ludzi, którzy potraktowali ją jak zabawkę, zapominając, że
      kot też czuje, tęskni, cierpi. Przez ludzką niefrasobliwość i brak serca
      wesołe, ufne oczy Vienny stały się smutne, tak jak smutne jest jej obecne życie
      w schronisku. Przez pierwsze dni pobytu tutaj koteczka podchodziła do siatki,
      cichutko skarżyła się każdemu odwiedzającemu, prosiła by ją zabrać z tego
      smutnego miejsca. Teraz tylko patrzy.
      Ja jednak wierzę, że ta śliczna, spokojna, miła koteczka znajdzie wreszcie swój
      dom, że przytulą ją na zawsze dobre ręce, że będzie mogła zasypiać szczęśliwa.
      Teraz tylko tym marzy.
      Vienna to kot, który już nie może się zawieść na człowieku, szuka serdecznego,
      odpowiedzialnego domu, w którym ukoi swoje skołatane i smutne serduszko. Ciągle
      wierzę, że taki dom istnieje.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Vienna - kotka ma dom :) 28.08.07, 19:47
        Vienna odzyskala wiare w ludzi :)
    • goska_bs Rozgadany Miluś, kocurek z głową na bakier 28.07.07, 06:36
      W łódzkim schronisku od miesiąca mieszka Miluś - jeden z najładniejszych i
      najsłodszych kotów w kociarni. W Milusiowych oczach i futerku przegląda się
      słońce i jest to tak uroczy widok, że trudno od tego kota oderwać wzrok. Od
      początku upodobał sobie zaciszny kącik na wybiegu dla kotów - wysoki pień
      drzewa, i przesiadując tam czeka na aż ktoś go odwiedzi. Pogłaskany,
      przytulony, opowiada w kocim języku historię swojego życia. Miał domek i
      opiekę, ale domek już go nie chce. Kotek, z powodu zmian neurologicznych ma
      przekrzywioną główkę. Mimo tego porusza się normalnie, może trochę wolniej niż
      inne koty, ale jest w pełni samodzielny. Jest też zdrowy i zaszczepiony i
      bardzo proludzki. Gdy znajdzie słuchacza chce go zagadać i za nic nie dopuści
      do głosu!. Rozczulający jest widok stale rozgadanej Milusiowej buźki, a
      przechylona główka wpatrzonego w nas kota sprawia wrażenie jakby był bardzo
      zasłuchany w to, co się do niego mówi. Niestety, dla opiekunów Milusia był to
      defekt, z powodu którego oddali go do schroniska. Kot czeka na człowieka, który
      patrzy sercem, dla którego jego przekrzywiona łepetynka nie będzie stanowiła
      przeszkody by go pokochać. Jeśli ktoś chciałby rozgadanego kota, który ma w
      sobie słońce nawet w ciemne zimowe wieczory to Miluś jest kotem dla niego.
      tel. 0665524422

• po.prostu.ona Piękne koty i tyle smutych historii :-( 28.07.07, 18:24
        Sreblak przypomina mi moją tymczasową Brawurcię - która znalazła już domek. Oby
        i ten koteczek znalazł. Jest cudny.
        Wszystkie są piękne.
        Mam nadzieję, że tych "ludzi", którzy wyrzucili kotka z przechyloną główką,
        spotka taki sam los, gdy będą starzy bezradni i zdani na łaskę innych!
        • goska_bs Re: Piękne koty i tyle smutych historii :-( 28.07.07, 22:44
          To niestety nie wszystkie koty pilnie szukajace domow :(
          Stopniowo bede prezentowac kolejne z nadzieja, ze znajda domy
      • goska_bs Re: Rozgadany Miluś ma domek :) 22.08.07, 20:23
        Miluś w nowym kochającym domku :))
    • goska_bs Pers Mikado 28.07.07, 22:46
      Od trzech dni w łódzkim schronisku mieszka piękny szaroniebieski pers. Kotka
      znalazły dzieci, na noc zaniosły go do komórki, żeby nic złego go nie spotkało,
      a następnego dnia ich rodzice zawiadomili Straż Miejską, która przywiozła go do
      schroniska. Kocio najprawdopodobniej się komuś zgubił i liczymy, że poprzez
      ogłoszenie odnajdzie go i rozpozna jego właściciel, bądź zajrzy tu ktoś, kto
      temu pięknemu, rasowemu kotu oferuje nowy dom.
      Pers szuka domu bardzo pilnie, koty tej rasy to bardzo delikatne zwierzęta,
      warunki schroniska (mimo, że pers mieszka w osobnym, jak na możliwości
      schroniska, luksusowym pomieszczeniu) mogą w szybkim czasie spowodować jakąś
      infekcję. Zwłaszcza oczy u kotów tej rasy są bardzo wrażliwe. Kocinek jest
      przestraszony, ale spokojny, pewnie jeszcze trzy dni temu siedział na swoim
      posłanku, głaskany i wyczesywany (ma ładne, zadbane futro) a teraz nie wie, co
      się dzieje i tęskni za domkiem.
      tel. 0665524422

• po.prostu.ona Re: Pers Mikado 29.07.07, 00:30
        Zawsze marzyłam o persie... Jak można wypuszczać luzem takiego kota? A może
        należał do pseudohodowców? Czy jest wykastrowany? To ważne, aby był zanim go
        oddacie. Proponowałabym Ci zamieścić ogłoszenie o nim także na Planecie Persja,
        forum miłośników kotów perskich
        www.forum.e-wind.pl/
        • goska_bs Re: Pers Mikado 29.07.07, 07:49
          Zapytamy o kastracje bedac dzis w schronisku. Wczoraj byl straszny mlyn i nie
          bylo na to czasu. Dziekuje za linka do forum persow, zamieszcze tam informacje
          o Mikado.
          • po.prostu.ona Re: Pers Mikado 29.07.07, 11:43
            Nie ma za co :-) Trzymam za niego kciuki. Za inne piękności, które pokazałaś
            oczywiście też. Bliski mi jest kotek z przekrzywioną główką. Sama mam
            niepełnosprawnego psa i nie wyobrażam sobie, jak można pozbyć się takiego
            zwierzęcia.
            • goska_bs Pers Mikado ma domek :)) 30.07.07, 19:55
              Mikado ma domek :)
              • po.prostu.ona Re: Pers Mikado ma domek :)) 01.08.07, 12:49
                goska_bs napisała:

> Mikado ma domek :)

Cudnie, bardzo się cieszę :-)
                A swoją drogą smutne jest to, że nikt nie chce ślicznych europejczyków, a koty o
                rasowym wyglądzie błyskawicznie znajdują domy :-(
    • goska_bs Szaro-srebrno-dymne kocięta 29.07.07, 07:50
      W sobotę w łódzkim schronisku zamieszkało sześć pięknych kilkutygodniowych
      kociąt. Kotuszki urodziły się na działkach, troskliwie pilnowane i karmione
      przez mamę, działkową kotkę, pod jej opieką spędziły kilka pierwszych tygodni
      swojego życia. Dokarmiali je też dobrzy ludzie. Gdy stały się starsze zaczęły
      próbować samodzielnych wędrówek. Niestety, miejsce, w którym mieszkają nie jest
      bezpieczne dla takich maluchów - wiele osób przychodzi na działki z psami,
      które gonią kocięta. Niektórzy ludzie też nie są im przyjaźni.. Działkowicze,
      którym bliski jest los maluchów, bojąc się o ich bezpieczeństwo, przywieżli
      całą gromadkę do schroniska. Zaszczepione i odrobaczone kociaczki czekają na
      odpowiedzialne, troskliwe domy. Są prześliczne i urocze, z klatki w schronisku,
      gdzie teraz mieszkają, z niecierpliwością wypatrują kochającego domu.

• goska_bs Wesoła Kotka Kajka szuka radosnego domku 29.07.07, 13:10
      Dwuletnia, wysterylizowana Kaja mieszka w łódzkim schronisku od dwóch miesięcy.
      Wesoła, ciekawska, pogodna koteczka. Z radością wita gości odwiedzających boks
      z kotami, pierwsza biegnie się przywitać i opowiedzieć, co się ostatnio
      zdarzyło. Z radością przytula się i domaga pieszczot. Ta kicia swoją radością
      życia od razu wprowadza człowieka w dobry nastrój. Ma miękkie, czarno-białe
      delikatne futerko z małą smużką beżu na grzbiecie, dzięki czemu nie można jej
      pomylić z żadnym innym kotem. Koteczka świetnie czułaby się w domu gdzie się
      dużo dzieje, w domu z większymi i odpowiedzialnymi dziećmi. Będzie wesołym i
      zawsze chętnym do zabawy towarzyszem dnia codziennego. Bardzo spragniona
      człowieka i czułości, ufna i kochana.
      Szukamy dla Kajki domku, który lubi wesołe, rozgadane koty. To raczej nie jest
      kot dla starszej osoby, która oczekuje, że kot będzie z nią oglądał całymi
      dniami telewizję i grzecznie siedział na kanapie. Kajki raczej może być
      wszędzie pełno - jeśli ktoś lubi słodkie wiercipięty, które w każdy kącik
      wpychają swój ciekawski, różowy nosek to Kaja jest kotem dla niego.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Wesoła Kotka Kajka ma radosny dom 28.08.07, 19:48
        Kajka ma domek :))
    • goska_bs Żuczek 4 msc biało-szary kociak szuka domu 29.07.07, 13:12
      A gdyby tak wyjść z tej klatki. Gdyby przyszedł człowiek, dobry człowiek, który
      nas zabierze, pogłaszcze, poda miseczkę z jedzeniem. Urodziliśmy się 4 miesiące
      temu, moja siostra jest kolorowa, więc nazwano ją Biedronką, a ja. Cóż, taki
      szary ze mnie Żuczek.
      Kiedyś mieliśmy dom, ale teraz mieszkamy w małej klatce u Dobrej Pani, która
      mówi na nas Robaczki. Ale podopiecznych Dobrej Pani jest dużo, nie starcza jej
      czasu, żeby choć pogłaskać każdego z nas. A my bardzo lubimy pieszczoty, bardzo
      chcemy znów mieć swój własny dom. Jeszcze mamy nadzieję, Biedronka obok mnie
      mruczy cicho: A gdyby tak wyjść z tej klatki. Gdyby przyszedł człowiek.
      Jeśli Twoje serce zabiło mocniej dla słodkiego kociaka o długich łapkach,
      trójkątnym pyszczku, oczach w pięknej czarnej oprawie i z rozkosznymi białymi
      plamkami na uszach skontaktuj się
      Gośka
      0603 117 913
      goska6@poczta.onet.pl

• goska_bs Vienna - kotka o zawiedzionych nadziejach 29.07.07, 16:23
      Vienna to młoda, półtoraroczna koteczka, dwukrotnie zawiedziona przez ludzi,
      którym zaufała. Pierwszy raz, gdy opiekunowie oddali ją do schroniska udając,
      że nie jest ich kotem, i po raz drugi, kiedy nieodpowiedzialna osoba zabrała ją
      ze schroniska, dając nadzieję na własny dom i po kilku dniach oddała z powrotem
      pod błahym pretekstem. Ta śliczna, grzeczna kotunia miała w życiu wielkiego
      pecha trafiając na ludzi, którzy potraktowali ją jak zabawkę, zapominając, że
      kot też czuje, tęskni, cierpi. Przez ludzką niefrasobliwość i brak serca
      wesołe, ufne oczy Vienny stały się smutne, tak jak smutne jest jej obecne życie
      w schronisku. Przez pierwsze dni pobytu tutaj koteczka podchodziła do siatki,
      cichutko skarżyła się każdemu odwiedzającemu, prosiła by ją zabrać z tego
      smutnego miejsca. Teraz tylko patrzy.
      Ja jednak wierzę, że ta śliczna, spokojna, miła koteczka znajdzie wreszcie swój
      dom, że przytulą ją na zawsze dobre ręce, że będzie mogła zasypiać szczęśliwa.
      Teraz tylko tym marzy.
      Vienna to kot, który już nie może się zawieść na człowieku, szuka serdecznego,
      odpowiedzialnego domu, w którym ukoi swoje skołatane i smutne serduszko. Ciągle
      wierzę, że taki dom istnieje.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Vienna ma dom :) 26.08.07, 12:15
        Vienna - kotka o zawiedzionych nadziejach odzyskała wiarę w ludzi ma
        dom :)
    • goska_bs Berbecie - 4 kociaki ze śmietnika 29.07.07, 22:21
      Cztery malutkie kocięta trafiły do nas, dzięki zupełnemu przypadkowi. Gdyby
      pewni Państwo nie poszli akurat w niedzielne popołudnie wyrzucić śmieci, mogło
      by tego cudnego rodzeństwa już nie być. Zapakowane w kartonowe pudełko,
      malutkie oseski zabrane od mamy, zostały wyrzucone prosto do puszki. Ciche
      miauknięcia uratowały im życie a z nas zrobiły kocie mamki.
      Wykarmione butelką cztery Berbecie mają teraz po 14 tygodni. Są ciekawe świata
      i bardzo ufne. Mają tysiąc pomysłów i mnóstwo energii i zupełnie różne
      charaktery.
      • goska_bs Ernest koci rodzynek nad rodzynkami 29.07.07, 22:22
        Ernest – rodzynek nad rodzynkami. Uwielbia pieszczoty i przytulanie, głaskany
        wręcz „rozpływa” się z zachwytu. Ma przepiękne mięciutkie futerko i okrągłe,
        wiecznie zdziwione oczy. Jest niesamowitą przylepa i gaduła jakich mało.
        Zapytany odpowiada głębokim, donośnym basem, który zupełnie nie pasuje do
        kociaczka takich rozmiarów. Uwielbia zabawę myszkami i piłeczką oraz piórkami
        na patyku. Erneścik jest odrobaczony, zaszczepiony, posiada książeczkę zdrowia,
        jest pod stałą kontrola lekarza weterynarii. Bezproblemowo korzysta z kuwety.
        Magda

• goska_bs Re: Ernest koci rodzynek nad rodzynkami ma dom 25.08.07, 10:01
          Ernest zamieszkał we własnym domu :)
      • goska_bs Fiona czyli kocia Marilyn Monroe 29.07.07, 22:23
        Fiona – jako malutkie kociątko miała zupełnie różowy nosek, z wiekiem na nosku
        pojawiła się zabawna czarna kropeczka, która ciągle się powiększa – przez co
        Fiona zyskała pseudonim Marylin. To malutka kokietka i łobuz jakich mało. Mam
        mnóstwo energii, która rozładowuje walcząc z futrzanymi myszkami, piłeczkami i
        swoim rodzeństwem. Żarłok jakich mało, czego oczywiście nie widać po jej
        smukłej figurze. Ma przepiękne, mięciutkie futerko i oczy w kolorze ciemnego
        miodu.
        Fiona jest odrobaczona, zaszczepiona posiada książeczkę zdrowia, jest pod stałą
        kontrola lekarza weterynarii. Bezproblemowo korzysta z kuwety.
        Magda

• goska_bs Re: Fiona czyli kocia Marilyn Monroe ma dom :) 01.10.07, 09:32
          Fiona ma wspanialy dom :)
      • goska_bs Frida kociak o buzi aniołka 29.07.07, 22:24
        Frida czyli maleńka o buzi aniołka. Jeśli spojrzysz na Fridę to widzisz
        niewinne kociątko o anielskim spojrzeniu i buzi pyzatego aniołka. Uwielbia być
        przytulana i głaskana. Ta spokojna i pełna miłości dziewczynka jest najmniejszą
        z rodzeństwa. Ma śmiesznie krzywe tyle nóżki. Jest bardzo drobnej budowy.
        Jednak nie dajcie się zwieść pozorom. Frida tylko czeka na okazję do zabawy i
        szaleństw do upadłego. Uwielbia ganiać się z rodzeństwem i bawić zabawkami.
        Frida jest odrobaczona, zaszczepiona posiada książeczkę zdrowia, jest pod stałą
        kontrola lekarza weterynarii. Bezproblemowo korzysta z kuwety.
        Magda

• goska_bs Manta mała kocia indywidualistka 29.07.07, 22:25
        Manta - mała kocia indywidualistka. Już od pierwszych dni pobytu u nas miała
        swoje zdanie - i tak pozostało. Nazywamy ją biznes women bo sprawia wrażenie
        niedostępnej małej damy, która doskonale wie czego chce i jak zupełnie dorosła
        koteczka podejmuje decyzje samodzielnie. Nie przepada za głaskaniem, no chyba,
        ze to ona ma na nie ochotę. Mała kocia indywidualistka o wiecznie zmarszczonych
        brwiach. Ma mnóstwo energii do zabaw i psot. Uwielbia ganiać się ze swoim
        rodzeństwem. Jako jedna z pierwszych zdobyła sam szczyt kociego drapaka. Nie ma
        dla niej rzeczy niemożliwych. Manta jest odrobaczona, zaszczepiona posiada
        książeczkę zdrowia, jest pod stałą kontrola lekarza weterynarii. Bezproblemowo
        korzysta z kuwety.
        Magda

• goska_bs Esmeralda - dla miłośników kocich tajemnic 30.07.07, 08:14
      Esmeralda to delikatna, młoda, ok. trzyletnia koteczka, mieszkanka łódzkiego
      schroniska. Trochę nieśmiała, ale z dużym zaufaniem do ludzi. Tuli się, ufnie
      nadstawia główkę do myziania, zaproszona na kolana wcale nie chce z nich
      schodzić. Esme to uroczy kot, potrzebujący odpowiedzialnego opiekuna, który
      doceni jej subtelność i wrażliwość. Kotunia jest spokojna, miła, grzeczna, lubi
      siedzieć na słoneczku i marzyć o lepszych czasach... Pełna nadziei patrzy na
      każdego wchodzącego i z radością przyjmuje pieszczoty, słuchając co się do niej
      mówi, uważnie patrząc na człowieka swoimi pięknymi, mądrymi oczami.
      Szkoda byłoby gdyby ta delikatna kotunia nie zaznała już więcej ciepła domu i
      ludzkiej serdeczności. Czeka na człowieka, która da jej szansę na życie pełne
      miłości i ciepła - bardzo tego potrzebuje.
      Esmeralda jest kotem dla ludzi, którzy wiedzą, że kot ma swój świat, do którego
      zaprosi tylko rozumiejącego jego duszę człowieka.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Esmeralda ma dom :) 04.09.07, 12:16
        Esme juz w swoim domu :)
    • goska_bs Gray - szary i piękny kocur 30.07.07, 19:56
      Trzylatek Gray mieszka w łódzkim schronisku od dwóch miesięcy - jest zdrowy,
      wykastrowany, zaszczepiony. To taki zwykły-niezwykły szary kot. To, co wyróżnia
      go wśród innych kotów to wyjątkowej urody umaszczenie: jego aksamitne w dotyku
      futerko mieni się najróżniejszymi odcieniami ciemnej szarości, srebra,
      popielatej bieli, gdzieniegdzie widać beżowawe smużki. Pod pięknym futrem kryje
      się ufne kocie serduszko, które ciągle wierzy, że ktoś zakocha się w jego
      złotozielonych oczach.
      Gray jest kotem miłym i łagodnym, przyjaznym w stosunku do do swoich towarzyszy
      w schronisku. Spokojnie zajmuje się swoimi sprawami - myciem, jedzeniem,
      wygrzewaniem na słoneczku. Nie biegnie pierwszy do odwiedzających, stoi trochę
      z boku, jakby chciał powiedzieć: To na pewno nie do mnie przyszli ci goście, ja
      jestem przecież taki zwykły kot. Jednak pogłaskany, przytulony, ożywia się,
      mruczy. Kocio marzy o domu, swoim człowieku, miejscu na kanapie i w sercu
      kochającego opiekuna.
      Dla Graya szukamy kociego konesera, który zachwyci się jego srebrno-szary
      wdzięk, dla kogo kiciuś będzie kimś wyjątkowym i jedynym na świecie.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Gray - szary i piękny kocur ma dom:) 23.08.07, 15:49
        Gray mieszka juz we wlasnym domu :)
    • goska_bs Mikuś - wesoły kompan dla kociego jedynaka 31.07.07, 06:37
      Młodziutki, zabawny i roztrzepany Mikuś mieszka w łódzkim schronisku od
      tygodnia. Ten pięciomiesięczny rozrabiaka jest jednym z najbardziej ruchliwych
      kotów w boksie. Gdy widzi, że ktoś mu się przygląda wbiega na drabinkę, żeby
      zaprezentować się w całej okazałości. Z zapałem oddaje się toalecie, myje się,
      szoruje, pucuje, żeby na koniec zademonstrować swój nadal umorusany zabawnie
      nosek. Kotek jest czysty, zdrowy, śliczny. Ponieważ bardzo dobrze czuje się w
      dużej gromadce kotów - jest towarzyski i pogodny - z pewnością byłby wspaniałym
      towarzyszem dla jakiegoś spragnionego towarzystwa kociego jedynaka.
      Dla Mikusia szukamy domu, który rozumie, że młody kociak musi sprawdzić każdy
      kącik, zajrzeć w każdy zakamarek, a na koniec dać buzi swoim opiekunom i
      zmęczony całodzienną pracą młodego zdobywcy nieznanych miejsc pójść spać słodko
      mrucząc. Najlepiej do łóżka swoich opiekunów.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Mikuś - wesoły kompan dla kociego jedynaka 01.09.07, 10:30
        Mikuś nie doczekał się domku :(((
        • goska_bs Re: Mikuś - ma dom :) 02.09.07, 13:30
          W kartotekach schroniska zaszla pomylka - Mikus po leczeniu pojechał
          do domu :)))
    • goska_bs William - kot na chandrę 31.07.07, 17:30
      Kocurek William to kilkuletni, wykastrowany mieszkaniec łódzkiego schroniska.
      Miły, grzeczny, ufny, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, ale
      jednocześnie nienarzucający się, nienatarczywy, dobrze wychowany - jak
      angielski dżentelmen. Pogłaskany i przytulony na powitanie towarzyszy
      człowiekowi już do końca wizyty, cały czas trzymając się w pobliżu, czekając na
      pieszczoty i słowa skierowane tylko do niego. William patrzy człowiekowi prosto
      w oczy, słucha uważnie, jakby rozumiał wszystko, co się do niego mówi. Na
      pożegnanie tuli się i prosi, żeby go wkrótce odwiedzić, a najlepiej zabrać stąd
      do domu.
      Kot wzbudza sympatię od pierwszego wejrzenia - ma ufne, mądre oczy, urodziwy
      pyszczek z zabawną czarną bródką i bardzo zgrabną sylwetkę. Z wdziękiem pozuje
      do zdjęć, jakby wiedział, że od tego, czy się komuś spodoba zależy jego dalszy
      los. Nie znam przeszłości Williama, ale wierzę, że jego przyszłość to kochający
      dom, w którym kocio będzie szczęśliwy i bezpieczny.
      tel. 0665524422

• goska_bs Pers Misza około 2 letni 01.08.07, 09:04
      Pers Misza około 2 letni szuka domu, w którym będzie jedynakiem
      Misza trafił do mnie ze schroniska, chciałam dać mu szczęście, miłość i opiekę,
      okazało się jednak, że musi być kotem-jedynakiem ponieważ nie toleruje innych
      kotów na rewirze, w którym przebywa. Misza będzie wspaniałym towarzyszem w
      domku, w którym będzie miał wyłączność na swojego Człowieka. Kiedy czmychnie na
      korytarz zmienia się w innego, szczęśliwego kota, mruczy, wywala brzuszek do
      miziania, czuje się wolny, z tego też powodu wiem, że musi być jedynakiem a
      domek z ogródkiem byłby marzeniem dla tego kota o hipnotyzujących,
      pomarańczowych oczyskach.
      Kontakt:
      Karolina 0501226559, zadra2004@interia.pl , nr.gg 234364

• goska_bs Re: Pers Misza około 2 letni ma dom :) 02.09.07, 13:31
        Miszka w swoim domu :))
    • goska_bs Billy kocia krówka z klasą szuka domu 01.08.07, 17:55
      Billy to ok. roczna, prawie biała kotka, czarny ma ogonek, część słodkiej
      mordeczki i charakter. To ostanie to oczywiście żart. Billy jest prawdziwą
      krówką z klasą, łączy w sobie wszystkie kocie cechy, jest zarówno żywiołowa,
      energiczna jak i stęskniona za ludzkim dotykiem, lubiąca się przytulać i
      mruczeć. Billy to ucieleśnienie radości życia, potrafi bawić się kawałkiem
      plastiku i jest szczęśliwa, z tym kotem nie będziesz się nudzić. Ma dobry
      kontakt z innymi kotami i ludźmi. Billy została już zaszczepiona, miała robiony
      test na białaczkę- wynik ujemny.
      Jeśli radosna kocia krówka z klasą jest zwierzakiem, o którym marzysz i któremu
      chcesz zapewnić kochający dom, zadzwoń pod nr: 507379059 lub napisz email:
      magda.mart@gazeta.pl

• goska_bs Leon 2 letni kocurek uratowany przed uśpieniem 02.08.07, 11:49
      „Wyjeżdżamy. Tam zarabia się prawdziwe pieniądze” – nie wiedziałem, co to
      znaczy… co to znaczy dla mnie. A znaczyło: ciasny karton, pachnące lekami
      miejsce z ludźmi w zielonych fartuchach i głos mojej Pani: „Wyjeżdżam z kraju -
      proszę go uśpić”. Uśpić? Znaczy zabić? Tak całkiem? Za co? Przecież mam dopiero
      dwa lata. Jestem zdrowy i wykastrowany, burasek z białymi dodatkami i różowym
      noskiem… Kiedyś byłem „ukochanym futerkiem”, „najpiękniejszą przytulanką”, a
      teraz uśpić? Ludzie w zielonych ubraniach nie uśpili mnie, zatrzymali na swoim
      podwórku, ale ja nie umiem tu żyć. Wciąż jestem przestraszony, w dodatku tyle
      tu innych kotów… Potrzebuję swojego człowieka, własnego, takiego, który mnie
      przekona, że „prawdziwe pieniądze” nie są ważniejsze od mojej miłości do niego…
      W sprawie adopcji proszę się kontaktować z Goska
      603 117 913
      goska6@poczta.onet.pl

• goska_bs Re: Leon 2 letni kocurek ma dom :) 24.09.07, 07:44
        W sobote Leon pojechal do domu :))
    • goska_bs Grzeczny i pogodny kocurek Dako 02.08.07, 18:07
      Dakuś to młody, ok. dwuletni wykastrowany kocurek. Jego delikatna, subtelna
      uroda dla wielu bywa myląca - biorą go zazwyczaj za koteczkę. Miły, spokojny
      Dako od kwietnia przebywa w łódzkim schronisku. Nie wiadomo, w jakich
      okolicznościach kot stracił dom i z jakiego powodu tu trafił, ale wiele
      wskazuje na to, że w swoim byłym domu był wypieszczonym jedynakiem. Na pewno
      ktoś go głaskał, przytulał, troszczył się o niego. Na początku w schronisku
      czuł się bardzo niepewnie wśród dwudziestu innych kotów, przestraszony siedział
      w najciemniejszym kącie. Jednak, gdy minął pierwszy schroniskowy stres kotek
      zrobił się dużo odważniejszy, nie boi się już towarzystwa innych kotów, chętnie
      daje się głaskać, a w jego oczach znów widać zaciekawienie tym co się dookoła
      dzieje.
      Po tym, jak ufnie patrzy w oczy i przytula się, widać, że kiedyś zaznał od
      ludzi dużo serdeczności i pamięć tych dobrych chwil daje mu siłę, żeby tu
      przetrwać. Daje nadzieję na to, że znów będzie kochany i przytulany.
      Niestety czas biegnie, a koty przebywające dłużej w schronisku często tę
      nadzieję tracą... Szkoda byłoby gdyby tak miły i kochany kiciuś nie doczekał
      życia pełnego miłości, na którą tak bardzo zasługuje.
      Dla Dakusia szukamy domu ciepłego i wesołego. Wygląda na to, że kotek czułby
      się dobrze w domu, w którym sporo się dzieje, ze starszymi, odpowiedzialnymi
      dziećmi, dla których byłby uroczym, skorym do zabawy towarzyszem.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Grzeczny kocurek Dako ma dom 21.10.07, 14:41
        Dakuś w swoim domu :)
    • goska_bs 5msc miły kocurek Kajko szuka równie miłego domku 03.08.07, 07:10
      Beżowo-szaro-brązowy pręgus Kajko to młody, pięciomiesięczny kociak, któremu
      los kazał zbyt szybko dorosnąć. Zamiast beztrosko bawić się, wesoło
      baraszkować, tulić się do swoich opiekunów i na ich kolanach układać się do
      snu, poznaje życie od jego szarej i smutnej strony.
      Niechciany i porzucony znalazł kąt w łódzkim schronisku, mieszka w boksie razem
      z dwudziestoma innymi, dorosłymi kotami. Zdezorientowany, zagubiony skarży się
      cichutko każdemu odwiedzającemu na swoje smutne dzieciństwo. Patrzy człowiekowi
      prosto w oczy i prosi: Weź mnie do domu, ja chcę do domu, nie chcę tu być.
      W kochającym domu kiciuś okaże się wspaniałym towarzyszem - jest śliczny, miły,
      chętnie się przytula, szuka kontaktu z człowiekiem. Ma przed sobą całe, długie
      kocie życie i jeszcze wierzy, że spędzi je szczęśliwy i kochany.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: 5msc miły kocurek Kajko - nie doczekał domku 26.08.07, 09:11
        Kajko niestety nie doczekał sie na domek :((
    • goska_bs Śnieżynka kocia księżniczka szuka domu 04.08.07, 06:52
      Śnieżynka to prześliczna młodziutka (ok. roku) mieszkanka łódzkiego schroniska.
      Na jej widok człowiek odczuwa nieprzepartą ochotę by wziąć ją na ręce i
      przytulić - jest taka czyściutka, biała i urodziwa. Ta mała elegantka bardzo
      dba o swoją toaletę i czystość otoczenia, długo myje każdy włosek, nosek i
      uszka, z namysłem wybiera posłanka wchodząc do najczystszego i najbardziej
      mięciutkiego. Śnieżynka to dystyngowana kocia księżniczka, nie zabiega o
      zainteresowanie, czeka spokojnie, bo wie, że prędzej czy później i tak każdy
      zwróci na nią uwagę.
      Spokojna, grzeczna, nienarzucająca się kotunia dobrze będzie czuła się w
      spokojnym, cichym domu, widać, że nie lubi gwaru i zbyt licznego towarzystwa.
      Lubi natomiast ciszę, spokój, miękką kanapę i z pewnością dobre jedzonko.
      tel. 0665524422

• goska_bs Re: Śnieżynka kocia księżniczka ma dom :)) 11.08.07, 20:16
        Koteczka juz w swoim domu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka