mimi_2008 22.10.07, 21:48 Jestem zmuszona znaleźć dom 2,5 letniemu Kocurkowi. Jest wykastrowany, bardzo czysty, mieszka w bloku w Krakowie i dotychczas nigdy nie wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 25.10.07, 22:28 Adopcja dorosłych kotów tez ma swoje plusy. Co prawda koty mają swoje przyzwyczajenia, ale sa tez nauczone wielu rzeczy. Moze nie są tak słodkie jak malutkie koteczki, ale naprawde sa pełne uroku! Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 29.10.07, 11:48 mieszkam w Krakowie i myślę o dokoceniu. przyślij mi zdjęcie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 30.10.07, 12:54 dziękuję, nie mogę odpisać mailem, bo szwankuje mi poczta gazetowa. mam pytanie - czemu chcesz oddać kotka? Czy sprawia jakieś problemy Ja mam już jednego kota, który jest dość agresywny w stosunku do obcych, więc chciałabym sie dokocić, żeby nie gryzł mi znajomych. Nie wiem tylko, czy w takim razie nie lepiej byłoby wziąć młodszego kotka. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 30.10.07, 13:45 Witaj, powodem jest przede wszystkim alergia mojego mezczyzny, ktoremu trudno jest mieszkac z kotem. Po 3 miesiacach walki okazalo sie to bardzo meczace zdrowotnie. Medard nie jest towarzyskim kotem. Co prawda nie gryzie znajomych, ale tez nie przychodzi na kolana itd. Nie potrafie Ci polecic czy lepiej wziac malego kota czy doroslego (chociaz jak sobie przypomne jak trudno jest wychowywac kota to wolalbym chyba doroslego :)). Ale moge zaproponowac zebys sprobowala poswiecic jeden weekend na "testy". Medard jest przyzwyczajony do tego ze zajmuja sie nim nianie kiedy wyjezdzamy, kilka razy tez wyjezdzal. Nie wiem czy przez 2 dni wyjdzie z kąta (od kiedy mial 6 tyg. nie widzial innego kota), ale mozemy sprobowac podjac taki eksperyment. Medard nie jest "klopotliwy", zostaje sam (nie niszczy w tym czasie), jest bardzo czysty (po kastracji korzysta wylacznie z kuwety), je sucha karme + 3-4 dkg miesa lub ryby dziennie. Jest natomiast sporych rozmiarów (ok. 7 kg). Mysle ze kocie towarzystwo dobrze by mu zrobilo. Przemysl sprawe testowego weekendu - w tym tygodniu jestesmy w Krakowie wiec bezpiecznie mozemy sprobowac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 30.10.07, 14:27 mimi - skonsultuję się z siostrą i dam ci odpowiedź!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 30.10.07, 14:36 OK - wysle Ci na maila moj telefon. Moze tak bedzie latwiej sie skontaktowac Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 31.10.07, 09:26 mimi - przeprasza,że zawracałam ci głowę, ale doszłam z rodziną do wniosku, że weźmiemy jednak mniejszego kociaka. Mój kot ma potrzeb ę dominacji i troszkę sie znęcał nad 13-letnim kotem moich rodziców, kiedy razem mieszkali. Twój kot raczej nie byłby w tej sytuacji szczęśliwy. A ja poszukam jednak trochę młodszego kota, bo chodzi mi głównie o towarzysza zabaw dla mojego Prosiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 31.10.07, 11:10 OK. Zycze powodzenia w poszukiwaniach. Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc dla Medarda dobry dom juz niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Oddam Kocurka w dobre ręce IP: *.aster.pl 05.11.07, 16:04 Alergia chłopa to tylko wymówka!!?? Ludzie żyją z astmą,z jedna nerką, a Twój kolega nie potrafi iść do apteki do lekarza??..zapytać ? Jakim cudem mozna oddawać takiego wspaniałego kota tylko dlatego , ze coś tam?? k####a mać co za ludzie pozdrawiam Nie nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Oddam Kocurka w dobre ręce IP: *.oxfd.cable.ntl.com 05.11.07, 22:22 Och, coz za konstruktywny komentarz. Do autorki - czy dawalas ogloszenia na forach wybitnie kocich? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 06.11.07, 10:34 Zaczynam sie przyzwyczajac do takich komentarzy. Mamy wolnosc wypowiedzi wiec sie nie burze. Kazdy ocenia jak uwaza. Ja wiem ze musze i uwazam ze tak bedzie lepiej. MMaupa - tak dałam tam ogłoszenie i szczerze powiedziawszy juz wszedzie gdzie sie tylko dalo ... Ale wciaz czekam ... liczac ze cos się zmieni i pojawi sie dobry dom. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 02.11.07, 13:34 Poniżej kilka zdjęc Medarda. Wciaz mam nadzieję, ze uda mi sie znalezc dla niego dobry dom. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_2008 Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 11.11.07, 17:00 ... no i pierwsza, nieudana probe adopcji mamy za soba. i ja i Medarda. Wciaz mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc dla niego naprawde dobry dom ... szkoda ze to jest takie trudne, bo Kocurek tez sie denerwuje... i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
daansa Re: Oddam Kocurka w dobre ręce 04.12.07, 04:30 taki wspanialy kot za chlopa, nie warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś