Dodaj do ulubionych

kolezanka i zaproszenie na slub

05.05.16, 15:39
Moi Drodzy,
Naszla mnie taka refeksja, bo za rowny miesiąc jest slub mojej bliskiej koleżanki. Od lutego nie mozemy się spotkać (nie wiadomo czemu..niby brak czasu itp.a to jedna a to druga strona_) a mieszkamy 10 min autem od siebie, wiec jest to jeszcze bardziej smieszne.Ja już się z tym pogodziłam i trochę "olalam" sprawę bo o czyms to swiadczy, niektóre przyjaznie się rozsypują a ja sama nie zamierzam się spalac i zabiegac o ta przyjazn.. a w sumie raczej już kolezenstwo.
Sek w tym, ze coz.. o ile o slubie wiem już od jakiegoś czasu, od 2 lat.. tak miesiąc czasu do slubu pozostal a ja nie dostałam zaproszenia. Przez jakies Messengery, kolezanka pytala się czy będę na slubie i weselu (planuje być..) ponieważ nie dam rady być na panieńskim. Wiem, ze zaproszenia rozdawala rodzinie czy tam komus.. bo nie wnikałam komu już na przełomie lutego marca osobiście jezdzac, a do mnie nawet nie potrafila trafic na godzine na kawe, mimo ze mieszkamy w jednym miescie 10 minut drogi autem jak nie i mniej;/
Dosyc to dziwne..bo ona dalej pisze mi w sms "żeby spotkać się przed weselem na kawe"..a jakos nie kwapi się aby podjechać z zaproszeniem czy dac mi je wcześniej, tymbardziej ze przecież zawsze trzeba potwierdzić przybycie. Nie chodzi mi o to, ze powinna mi wyslac to zaproszenie golebiem pocztowym itp, no ale coz.. miesiąc do slubu i to trochę dziwne. Nie bralam slubu, wiec nie rozdawałam nigdy zaproszen na taka uroczystość ,ale wydaje mi się, ze zaproszenia taktownie powinno sie dac jakos 2 miesiące przed.. bo takie gadanie, pytanie na "krzywy ryj" czy przyjdę czy nie przyjdę nie znaczy nic. W jakims sms ciagle wspomina o tym weselu, ale tak na serio to ja nawet nie wiem gdzie to będzie o której itp.
Ja to odbieram jako przydzielenie mnie do "drugiej ligii" czy cos w ten desen i jakies takie nie za ladne zachowanie. I chyba jednak utwierdza mnie to w przekonaniu, ze ta nasza znajomość, która wydawala mi się bliska, wcale taka bliska nie jest. Czy mam prawo tak się czuc? czy może przesadzam?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: kolezanka i zaproszenie na slub 05.05.16, 18:20
      Masz.
    • lati7 Re: kolezanka i zaproszenie na slub 09.05.16, 10:37

aronia85 napisał(a):

dosyc to dziwne..bo ona dalej pisze mi w sms "żeby spotkać się przed weselem na
      > kawe"..a jakos nie kwapi się aby podjechać z zaproszeniem czy dac mi je wcześn
      > iej, tymbardziej ze przecież zawsze trzeba potwierdzić przybycie. Nie chodzi mi
      > o to, ze powinna mi wyslac to zaproszenie golebiem pocztowym itp, no ale coz..
      > miesiąc do slubu i to trochę dziwne.

Bardo mi przykro, ale ty nic nie rozumiesz... Jak na dłoni widać, że nie jesteś zaproszona.
      Ona chce się TYLKO spotkać na kawę przed weselem. Nie ukrywa, że wychodzi za mąż, ale nie chce się z tobą tak naprawdę spotkać, bo jej zwyczajnie głupio. Widać z jest strony nie jest to takie bliskie koleżeństwo.
      Wskazuje na to sam fakt, że nie wiesz gdzie odbędzie się ślub i wesele. Daj sobie spokój. Wyślij kartkę z życzeniami i tyle.Życie...
    • niktmadry Re: kolezanka i zaproszenie na slub 19.05.16, 13:21
      Idź na ślub do kościoła. Po Mszy wręcz młodym bukiet kwiatów i wracaj do domu.
    • lucyy3 Re: kolezanka i zaproszenie na slub 03.06.16, 09:57
      też tak uważam, że wcale nie jesteś zaproszona na ślub. Możesz faktycznie pójść z kwiatami do kościoła apotem wróć do domu.
    • kociaczek456 Re: kolezanka i zaproszenie na slub 04.10.16, 11:36
      Może ona ma coś ważnego do powiedzenia, może chce się zwierzyć?
    • makinetka82 Re: kolezanka i zaproszenie na slub 20.02.17, 12:13
      zastanawiam sie, jak sie sytuacja rozwiazała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka