Dodaj do ulubionych

szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;(

19.04.17, 22:50
Od paru miesięcy szukam z mężem mieszkania w Warszawie. Na początku czułam entuzjazm i dużo sił do szukania (to będzie nasze pierwsze mieszkanie). Teraz wydaje mi się, że niedługo oszaleję.

Nasze oczekiwania, wydawałoby się, niewygórowane, raczej standardowe (wiadomo, balkon, sensowny widok, dobry układ pomieszczeń itd.). Tyle, że raczej z wtórnego, bo dość nam się spieszy.

Pierwsze mieszkanie, które nam się spodobało, znaleźliśmy bardzo szybko. Cena była atrakcyjna, bardzo blisko metra, dzielnica zgodna z preferencjami. Gdy się już zdecydowaliśmy (a ja w wyobraźni zaczęłam przestawiać ściany i wybierać kafelki), właściciele mieszkania się rozmyślili. Trudno - przełknęłam gorzką lekcję i szukaliśmy dalej. Parę tygodni później trafiło się mieszkanie bliskie ideału. Już po pierwszej wizycie chciałam tam mieszkać :) Pośrednik przekonywał nas, że na razie nikt nie jest zainteresowany, więc możemy się zastanawiać. Daliśmy sobie parę dni (oczywiście w międzyczasie z kontaktem do pośrednika, nie żebyśmy olali sprawę). I co? Ni z gruchy ni pietruchy okazało się, że sprzedała je inna agencja. Nasz pośrednik miał je zaklepać, ale najwyraźniej dał ciała.

Od tego czasu pustka. Wszystkie mieszkania porównuję do tamtego, wszystkie są gorsze (dużo droższe, słabsza lokalizacja, widok na wieżowiec lub głośną ulicę i te klimaty). Jestem już bliska desperacji, nawet ogłoszenia na dzielni wieszam. Czy ktoś kiedyś miał tak jak ja? Bo mam wrażenie że normalnie ludzie szukają, wybierają i kupują. A my kurna szukamy i nic. Codziennie wieczór spędzam na przeglądaniu dziesiątek ogłoszeń. Każde odwiedzane mieszkanie to rozczarowanie. HELP. Nikt z moich znajomych i rodziny nie chce już o tym słuchać, włącznie z mężem ;((
Obserwuj wątek
    • summerland Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 01.05.17, 01:20
      A jakiego mieszkania szukacie?
    • sekatoor Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 26.07.17, 15:04
      Napisz plus minus jakie chcesz mieszkanie kupić 1-2-3? pokojowe i za+- jaką cenę, i czy może być do remontu. Bo jeśli poszukujesz mieszkania "zrobionego" to nie mam. Ale jeśli bez udziału agencji (jedna umowa, gotówka - takie będą warunki znajomej) to oszczędzasz na rynku wtórnym agencję z 10 - 15 koła. Do tego cena deweloperska. :) Metro i tylko z jednej strony budynki. Napisz na priv nicka
      Pozdr
    • koontza07 Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 11.08.17, 15:45
      napisałas : cena atrakcyjna .... widocznie ktos przebil ofertę.
    • sebointruz Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 22.01.18, 20:56
      polecam skorzystać z serwisu monitorującego oferty mieszkań.
      www.lzx.pl tam można wkleić link do wyników wyszukiwania mieszkań.
      Serwis wysle powiadomienie jeżeli pojawią się nowe oferty spełniające kryteria.
    • krystynkaczarodziejka Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 23.01.18, 12:20
      Jak bardzo Ci na czymś zależy to najtrudniej to znaleźć. Na pewno w końcu coś znajdziecie. Tylko trzeba na to dłużej czekać. To poważny zakup więc nie dziwię się, że tak się dzieje. A co na to mąż? Czy jakieś mu się wcześniej podobało?
    • kredytynarozwoj Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 01.03.18, 17:32
      Witam serdecznie
      Mam do zaoferowania kredytowanie na rozwój działalności lub na bieżące wydatki.
      Kredyty do 300 tyś. na najlepszych warunkach.Oprocentowanie 4% w skali roku, kredyty rozłożone nawet na 144 miesiące.
      Wyjątkowa oferta tylko do końca marca. Kredyty na uproszczonych zasadach,jedyne czego potrzebujemy to zestawienie KPIR
      dlatego też kredytujemy firmy, które na rozliczeniu KPiR mają zbyt niski dochód czy nawet stratę !
      Warunkiem uzyskania kredytu jest jedynie DOBRY BIK- czyli terminowe spłacanie obecnych zobowiązań lub pozytywna historia kredytowa
      Oferta ważna również dla osób prywatnych na zakup domu,auta,remont mieszkania oraz wymarzone cele.
      Kredyty również udzielane są na większą kwotę.
      Tylko do końca marca oferujemy kredyty na uproszczonych zasadach,jedynie czego potrzebujemy to zestawienie KPIR
      Kontakt email kredytynarozwoj@gmail.com można pisać o każdej porze.
      Proszę o wiadomość zwrotną dziękuje i pozdrawiam
    • leni.bolkova01 Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 24.10.18, 13:58
      Witaj Czy potrzebujesz finansowania dla domu, firmy, kupowania samochodów, kupowania motocykli, budowania własnej firmy, dla własnych potrzeb? od 50000 do 50 000 000: leni.bolkova01@gmail.com
    • nieruchomoscipro-per-ty.polska Re: szukam mieszkania i nie mogę znaleźć ;( 26.10.19, 16:06
      Witam
      Jeżeli jest Państwo zainteresowani współpracą z doradcą ds. nieruchomości, chętnie pomogę w poszukiwaniu odpowiedniego klienta/inwestora .
      Zachęcam do krótkiego spotkania, na którym będzie mi bardzo miło przedstawić Państwu nasza ofertę oraz krótką prezentację, która pozwoli lepiej poznać zarówno nas, jak i system naszej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka