truskawka75 15.03.05, 11:47 że masz rodziców 1300 km. od siebie? Kurka, gdzieś chyba strasznie daleko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:50 moi rodzice mnie olali i wyjechali sobie mieszkać daleko stąd.A ja ze śląska-z Sosnowca dokłądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:53 A jak wygląda pomnik Czynu Lewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:55 kurde rachela, a ty tylko o polityce :/ gó.wno mnie obchodzi jakiś pomnik, tak więc nie pomogę ci. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:57 Ciekawa byłam jak wygląda pomnik, boć historią sztuki sie zajmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56 POMNIK CZYNU REWOLUCYJNEGO - piękny był a zdemontowali go nam :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56 no widzisz, ja to nawet nie wiedziałam, że był taki! Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:57 a ja go pamiętam, i te pochody pierwszomajowe w harcerskich mundurkach.... ech... łezka się w oku kręci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:58 a w którym roku go zburzyli?pewnie zaraz się okaże, że mni jeszcze na świecie nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:59 kojarzę coś koło 90-go , 91-go Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:01 no to pewnie dlatego nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika opis 15.03.05, 12:03 pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Czynu_Rewolucyjnego_w_Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:05 Ładny!!! A podobno Leszek M. odsłonił u Was pomnik Czynu Lewicy czy jakoś tak, więc byłam ciekawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: opis 15.03.05, 12:07 nie, raczej chyba nie :) ostatnio (kilka lat temu :) ) tylko odsłonięty był pomnik Jana Kiepury na Patelni Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:09 Mhm... Kiepurek ładny? Bo zdjęcia w linku nie bylo :( U nas chcą ciągle stawiać pomniki, np. jeden ma wyobrażać Mazurka Dąbrowskiego i wygrywać hymn Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: opis 15.03.05, 12:11 www.kiepura.pl/jan/grafika/pomnik.jpg ładniutki, taka dynamiczna forma Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:15 Ładny, podoba mi się - jakby śpiewał "BRUNETKIIIII, BLONDYNKIIIII, JA WSZYSTKIE WAS DZEWCZYNKIIII CAŁOOOOOOOOOOWAAAAAAAAAĆ CHCEEEEEEEEEEEEEEĘ!!!!!!!!!!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56 nie chcę się czepiać ale Sosnowiec to Zagłębie - a śląskie województwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:59 No mnie też zdziwiło, że ktoś z Sosnowca pisze, że jest ze Śląska;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:00 nie czpiajcie się, bo nie ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:02 Sosnowiec to nie śląsk? od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: od zawsze IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:06 Całe życie mieszkam na śląsku i nigdy bym nie powiedziała, że Sosnowiec, który jest 30 min autobusem odemnie to już nie śląsk (?). Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: od zawsze 15.03.05, 12:07 no niestety :) Sosnowiec - to Zagłębie Dąbrowskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:05 Od zawsze nidouczona istoto. Sosnowieć to Zagłębie czyli dawny zabór rosyjski. Do ksiązek, do książek...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:05 eee może ktoś nie wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:07 No ale ten ktoś chyba do jakichś szkół uczęsza/ł ??? Historii już nie uczą, czy jak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:08 czy ty dziewczyno na cycki upadłaś?a kto by się interesował i pamietał o takim zadupiu jak sosnowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:16 Bo Ty Rachelo jesteś kobieta wykształcona i światła...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:24 A ty jesteś dowodem na to, że znajomość geografii nie idzie w parze z dobrym wychowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:26 No może przesadziłam, ale dla mnie głupota to gorsze nawet niż karaluchy Racheli;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:28 nie no.... to że ktoś nie wie czy Sosnowiec to Śląsk czy Zagłębie to nie jest świadectwo głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
midorii Re: Lenka 15.03.05, 14:40 Jak w Katowicach stacjonowałam i przyszło mi spotkac człowieka z Sosnowca to nie daj Bóg bym powiedziła o nim slązak!awantura pewna.Obszar Górnego Ślaska to najbardziej pracowici ludzie pod słoncem,psia krew nauczylam sie wiele od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka 15.03.05, 14:44 chyba jednak takie animozje pomiędzy zagłębiakami i ślązakami to głównie w starszych pokoleniach :) w moim zakładzie pracy ładnie współegzystują sobie razem - sielanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:28 I oceniasz to czy ktoś jest głupi czy nie na podstwawie znajomości jakiegoś geograficznego wycinka wiedzy? współczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:32 A po znajomości czego Twoim zdaniem? Lakierów do paznokci, tipsów, wiedzy z tabloidów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:38 No, ale chyba nie powinnam już nic więcej pisać w tym Waszym królestwie "blondynek". Żegnam się więc szybciutko. Jak to się tu u Was mówi - "papatki". p.s. Nie traćcie już czasu na takie zbyteczne pierdoły jak podstawowa wiedza historyczno-geograficzna. Jest tyle ważniejszych spraw... np. "on ma małego";)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:39 Należy chyba zacząć od tego, że nie należy oceniać innych po jednym zdaniu wygłoszonym w internecie, o kimś kto tak czyni skłonna jestem wysnuć kilka innych mało symatycznych w stosunku do takiej osoby wniosków. Na lakierach, tipsach i tabloidach się nie znam, oj ja głupia i niedouczona.... Bardzo pochopnie oceniasz innych, to nie świadczy o tobie najlepiej. Osobiście skłonna jestem oceniać ludzką inteligencję po tym jak ludzie żyją lub starają się żyć, jak się zachowują, jak patrzą na innych i jak się do nich odnoszą. Na pewno nie na podstawie wiedzy wykutej kiedyś tam z książki, zajżeć do odpowiedniego źródła i błysnąć wiedzą, którą się tam wyczytało to nie problem, no chyba że ktoś czytać nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka555 ale bzdura!!! 15.03.05, 13:08 "Osobiście skłonna jestem oceniać ludzką inteligencję po tym jak ludzie żyją lub starają się żyć, jak się zachowują, jak patrzą na innych i jak się do nich odnoszą. " No sorki , ale to jest kompletna bzdura. Można się zachowywać paskudnie , być wrednym ,źle się odnosić do innych , a przy tym być piekielnie inteligentnym. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anne Re: ale bzdura!!! IP: 217.153.84.* 15.03.05, 13:34 Napisałam że "moim zdaniem", istnieje jeszcze coś takiego jak "inteligencja emocjonalna", osbowy które opisałaś jak najbardziej istnieją ale dla mnie nielwiele są warte. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka75 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:14 Achaaaa. To wy z Pierożkiem ziomy. Ja nie wiem czemu ale was gdzieś na Warmii i Mazurach umiejscawiałam (ło matko, co za słowo!, czy ono w ogóle istnieje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Lena IP: *.d.pppool.de 15.03.05, 12:15 lena_zet napisała: > moi rodzice mnie olali i wyjechali sobie mieszkać daleko stąd.A ja ze śląska-z > Sosnowca dokłądnie. Sosnowiec to nie Slask to Zaglebie Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Raf 15.03.05, 12:16 już we wcześniejszych postach się wyjaśniło :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lena 15.03.05, 12:17 tak skarbie, ale jak kiedyś napisałam na forum, że jestem z zagłębia, to pytali gdzie to jest.a o śląsk to nikt nie pyta, bo każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:17 zgrabniej by bylo gdybys taka wiadomosc wyslala na priva. to juz zakrawa o komedie. pzdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:18 ale w sumie jak widzisz wywiązała się rozmowa o pomnikach :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:20 no rezultat tego pytania jest imponujacy;) dyskusja ukulturalniajaca;) z nutka geografii poludniowej Polski;) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:21 :D historyk sztuki wszędzie się dokształca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:21 hehe... i o historii. I dzięki nam jedna Anna ze Śląska dowiedziała się czegoś nowego o sąsiadach zza miedzy.. Czyli wniosek, że nawet jak się zacznie o pierdołach to można ciekawie zakończyć... Szkoda tylko, że tak rzadko;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:19 ja na skrzynkę rzadko zaglądam, więc itak musiałaby na forum napisać "lena, zajrzyj na @". Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:24 tlumacze to wszystko niebywala potrzeba rozwoju tego forum, jakby nie bylo watki sie tutaj rodza nagminnie, nawet blizniacze;) baa..gdyby to tylko watki sie mnozyly, ale i forumowicze ida za ich sladem;) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:25 Cicho, ani słowa o mnożeniu czegokolwiek bo zaraz kapcia złapię Odpowiedz Link Zgłoś