Dodaj do ulubionych

Lenka gdzie ty stacjonujesz?

15.03.05, 11:47
że masz rodziców 1300 km. od siebie? Kurka, gdzieś chyba strasznie daleko...
Obserwuj wątek
    • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:50
      moi rodzice mnie olali i wyjechali sobie mieszkać daleko stąd.A ja ze śląska-z
      Sosnowca dokłądnie.
      • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:53
        A jak wygląda pomnik Czynu Lewicy?
        • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:55
          kurde rachela, a ty tylko o polityce :/ gó.wno mnie obchodzi jakiś pomnik, tak
          więc nie pomogę ci.
          • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:57
            Ciekawa byłam jak wygląda pomnik, boć historią sztuki sie zajmuję.
            • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:58
              nie wiem, przysięgam.
        • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56
          POMNIK CZYNU REWOLUCYJNEGO - piękny był
          a zdemontowali go nam :((((((
          • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56
            no widzisz, ja to nawet nie wiedziałam, że był taki!
            • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:57
              a ja go pamiętam, i te pochody pierwszomajowe w harcerskich mundurkach....
              ech... łezka się w oku kręci ;)
              • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:58
                a w którym roku go zburzyli?pewnie zaraz się okaże, że mni jeszcze na świecie
                nie było....
                • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:59
                  kojarzę coś koło 90-go , 91-go
                  • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:01
                    no to pewnie dlatego nie pamiętam.
          • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:59
            Poproszę opis :)
            • pierozek_monika opis 15.03.05, 12:03
              pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Czynu_Rewolucyjnego_w_Sosnowcu
              • rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:05
                Ładny!!! A podobno Leszek M. odsłonił u Was pomnik Czynu Lewicy czy jakoś tak,
                więc byłam ciekawa :)
                • pierozek_monika Re: opis 15.03.05, 12:07
                  nie, raczej chyba nie :)
                  ostatnio (kilka lat temu :) ) tylko odsłonięty był pomnik Jana Kiepury na
                  Patelni
                  • rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:09
                    Mhm... Kiepurek ładny? Bo zdjęcia w linku nie bylo :(

U nas chcą ciągle stawiać pomniki, np. jeden ma wyobrażać Mazurka Dąbrowskiego
                    i wygrywać hymn
                    • pierozek_monika Re: opis 15.03.05, 12:11
                      www.kiepura.pl/jan/grafika/pomnik.jpg ładniutki, taka dynamiczna forma
                      • rachela180 Re: opis 15.03.05, 12:15
                        Ładny, podoba mi się - jakby śpiewał "BRUNETKIIIII, BLONDYNKIIIII, JA WSZYSTKIE
                        WAS DZEWCZYNKIIII CAŁOOOOOOOOOOWAAAAAAAAAĆ CHCEEEEEEEEEEEEEEĘ!!!!!!!!!!!!!"
      • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 11:56
        nie chcę się czepiać ale Sosnowiec to Zagłębie - a śląskie województwo
        • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:59
          No mnie też zdziwiło, że ktoś z Sosnowca pisze, że jest ze Śląska;))
          • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:00
            nie czpiajcie się, bo nie ma czego.
        • Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:02
          Sosnowiec to nie śląsk? od kiedy?
          • pierozek_monika od zawsze 15.03.05, 12:03

• Gość: Anne Re: od zawsze IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:06
              Całe życie mieszkam na śląsku i nigdy bym nie powiedziała, że Sosnowiec, który
              jest 30 min autobusem odemnie to już nie śląsk (?).
              • pierozek_monika Re: od zawsze 15.03.05, 12:07
                no niestety :) Sosnowiec - to Zagłębie Dąbrowskie :)
          • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:05
            Od zawsze nidouczona istoto.
            Sosnowieć to Zagłębie czyli dawny zabór rosyjski.
            Do ksiązek, do książek...:))
            • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:05
              eee może ktoś nie wiedzieć :)
              • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:07
                No ale ten ktoś chyba do jakichś szkół uczęsza/ł ???
                Historii już nie uczą, czy jak ???
                • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:08
                  czy ty dziewczyno na cycki upadłaś?a kto by się interesował i pamietał o takim
                  zadupiu jak sosnowiec.
                  • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:09
                    Ja słyszałam :)
                    • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:16
                      Bo Ty Rachelo jesteś kobieta wykształcona i światła...;))
                      • Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:24
                        A ty jesteś dowodem na to, że znajomość geografii nie idzie w parze z dobrym
                        wychowaniem.
                        • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:26
                          No może przesadziłam, ale dla mnie głupota to gorsze nawet niż karaluchy Racheli;))
                          • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:28
                            nie no.... to że ktoś nie wie czy Sosnowiec to Śląsk czy Zagłębie to nie jest
                            świadectwo głupoty.
                            • midorii Re: Lenka 15.03.05, 14:40
                              Jak w Katowicach stacjonowałam i przyszło mi spotkac człowieka z Sosnowca to
                              nie daj Bóg bym powiedziła o nim slązak!awantura pewna.Obszar Górnego Ślaska to
                              najbardziej pracowici ludzie pod słoncem,psia krew nauczylam sie wiele od nich.
                              • pierozek_monika Re: Lenka 15.03.05, 14:44
                                chyba jednak takie animozje pomiędzy zagłębiakami i ślązakami to głównie w
                                starszych pokoleniach :)
                                w moim zakładzie pracy ładnie współegzystują sobie razem - sielanka
                          • Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:28
                            I oceniasz to czy ktoś jest głupi czy nie na podstwawie znajomości jakiegoś
                            geograficznego wycinka wiedzy? współczuje...
                            • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:32
                              A po znajomości czego Twoim zdaniem? Lakierów do paznokci, tipsów, wiedzy z
                              tabloidów?
                              • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:38
                                No, ale chyba nie powinnam już nic więcej pisać w tym Waszym królestwie
                                "blondynek". Żegnam się więc szybciutko. Jak to się tu u Was mówi - "papatki".

p.s. Nie traćcie już czasu na takie zbyteczne pierdoły jak podstawowa wiedza
                                historyczno-geograficzna. Jest tyle ważniejszych spraw... np. "on ma małego";))
                              • Gość: Anne Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: 217.153.84.* 15.03.05, 12:39
                                Należy chyba zacząć od tego, że nie należy oceniać innych po jednym zdaniu
                                wygłoszonym w internecie, o kimś kto tak czyni skłonna jestem wysnuć kilka
                                innych mało symatycznych w stosunku do takiej osoby wniosków. Na lakierach,
                                tipsach i tabloidach się nie znam, oj ja głupia i niedouczona....
                                Bardzo pochopnie oceniasz innych, to nie świadczy o tobie najlepiej. Osobiście
                                skłonna jestem oceniać ludzką inteligencję po tym jak ludzie żyją lub starają
                                się żyć, jak się zachowują, jak patrzą na innych i jak się do nich odnoszą. Na
                                pewno nie na podstawie wiedzy wykutej kiedyś tam z książki, zajżeć do
                                odpowiedniego źródła i błysnąć wiedzą, którą się tam wyczytało to nie problem,
                                no chyba że ktoś czytać nie potrafi.
                                • marzenka555 ale bzdura!!! 15.03.05, 13:08
                                  "Osobiście skłonna jestem oceniać ludzką inteligencję po tym jak ludzie żyją
                                  lub starają się żyć, jak się zachowują, jak patrzą na innych i jak się do nich
                                  odnoszą. "
                                  No sorki , ale to jest kompletna bzdura. Można się zachowywać paskudnie , być
                                  wrednym ,źle się odnosić do innych , a przy tym być piekielnie inteligentnym.
                                  Co ma piernik do wiatraka?
                                  • Gość: Anne Re: ale bzdura!!! IP: 217.153.84.* 15.03.05, 13:34
                                    Napisałam że "moim zdaniem", istnieje jeszcze coś takiego jak "inteligencja
                                    emocjonalna", osbowy które opisałaś jak najbardziej istnieją ale dla mnie
                                    nielwiele są warte.
                  • truskawka75 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:14
                    Achaaaa. To wy z Pierożkiem ziomy. Ja nie wiem czemu ale was gdzieś na Warmii i
                    Mazurach umiejscawiałam (ło matko, co za słowo!, czy ono w ogóle istnieje)
      • Gość: raf Lena IP: *.d.pppool.de 15.03.05, 12:15
        lena_zet napisała:

> moi rodzice mnie olali i wyjechali sobie mieszkać daleko stąd.A ja ze śląska-z
        > Sosnowca dokłądnie.

Sosnowiec to nie Slask
        to Zaglebie
        • pierozek_monika Raf 15.03.05, 12:16
          już we wcześniejszych postach się wyjaśniło :)
        • lena_zet Re: Lena 15.03.05, 12:17
          tak skarbie, ale jak kiedyś napisałam na forum, że jestem z zagłębia, to pytali
          gdzie to jest.a o śląsk to nikt nie pyta, bo każdy wie.
    • magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:17
      zgrabniej by bylo gdybys taka wiadomosc wyslala na priva. to juz zakrawa o komedie.
      pzdr.!
      • pierozek_monika Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:18
        ale w sumie jak widzisz wywiązała się rozmowa o pomnikach :)
        • magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:20
          no rezultat tego pytania jest imponujacy;)
          dyskusja ukulturalniajaca;) z nutka geografii poludniowej Polski;)
          • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:21
            :D historyk sztuki wszędzie się dokształca.
        • Gość: many Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:21
          hehe... i o historii. I dzięki nam jedna Anna ze Śląska dowiedziała się czegoś
          nowego o sąsiadach zza miedzy..
          Czyli wniosek, że nawet jak się zacznie o pierdołach to można ciekawie
          zakończyć... Szkoda tylko, że tak rzadko;))
      • lena_zet Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:19
        ja na skrzynkę rzadko zaglądam, więc itak musiałaby na forum napisać "lena,
        zajrzyj na @".
        • magdzie Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:24
          tlumacze to wszystko niebywala potrzeba rozwoju tego forum, jakby nie bylo watki
          sie tutaj rodza nagminnie, nawet blizniacze;)
          baa..gdyby to tylko watki sie mnozyly, ale i forumowicze ida za ich sladem;)
          • rachela180 Re: Lenka gdzie ty stacjonujesz? 15.03.05, 12:25
            Cicho, ani słowa o mnożeniu czegokolwiek bo zaraz kapcia złapię
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka