Dodaj do ulubionych

Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego Pana!

17.10.09, 16:37
Drodzy forumowicze. Dwa tygodnie temu był u mnie Pan celem
wyciągnięcia fiszbina z bębna pralki. Maszyna była w 100 % sprawna,
ale chodziła za głośno. Niestety, ów "fachowiec" wymyślił sobie, że
większość części w pralce jest zepsuta, wstawił swoją grzałkę i
oczywiście odpowiednio mnie za to policzył. Mimo wszystko byłem w
miare szczęśliwy, bo mogłem wreszcie wyprać moje rzeczy i znacznie
zredukować górę brudów w koszu.

Niestety, efektem pracy tego Pana było całkowite rozstrojenie
pralki, dzięki czemu wszystkie moje ciemne ubrania, które wstawiłem
na 40 C zniszczyły się, bo szacowana temperatura wody podczas prania
wynosiła pewnie ponad 100 C, leciała z niej para, a wysokiej klasy
ubrania nadały się tylko do wyrzucenia ( 3 rozmiary mniejsze, a ja
sam noszę M ).

Wszyscy znajomi, którzy później u mnie byli jednogłośnie
stwierdzili, że stara grzałka, która nadal leży na parapecie jest
jak nowa ( potem dowiedziałem się, że poprzedni lokatorzy dopiero co
ją wymienili latem ).

Niestety, bezskuteczne prośby w kierunku tego Pana ( dzwoniłem chyba
z 10 razy w ciągu 2 tygodniu i prosiłem o włożenie z powrotem starej
grzałki ) kończyły się tektstami " spier.... " w moim kierunku i
rozłączeniem rozmowy.

Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś na forum był w stanie podać mi
personalia tego Pana, ponieważ oczywiście on odmówił mi wystawienia
rachunku ( prosiłem o to później telefonicznie, bez skutku ). Mam
tylko jego nr telefonu - 511 330 224.

PAN JEST OKOŁO 50 - KI, WYSOKI, WŁOSY SIWE, ALE WYGLĄDAJĄ NA
TLENIONE, JEŻDZI GRANATOWYM RENAULT 19.

'jego strona internetowa -
ale.gratka.pl/ogloszenie/1325839_naprawa_pralek_poznan_naprawa_pralek.html

Naprawdę, będę mega wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie.
Zależy mi na personaliach tego Pana, bo nie ukrywam, że naraził mnie
na straty finansowe - grubo ponad 1000 pln, oraz sentymentalne -
dwa ciuchy z tych, które są już nie do noszenia zostały kupione w
innych państwach i już nigdy sobie takich nie odkupię.

Proszę o kontakt tutaj, na pocztę web2k@o2.pl, gg - 3759386 lub kom
792672635
, jak komu wygodniej.

Pozdrawiam

FW

Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego 17.10.09, 17:24
      1. Oczywiście "coś pitolisz", bo grzałka nie ma nic do "przegrzania prania". To sprawa termostatu, albo programatora (właczył się nie ten program).
      Grzałka ma grzać, tak długo, aż termostat nie powie "dość".

2. I tak ciesz się, że facet nie zabrał grzałki "jako złomu" ze sobą, tylko po to, aby wstawić ja następnemu "naiwnemu" klientowi (znam takie przypadki)

3 szkoda szukać "fachowca" On się wytłumaczy, że w czasie jego wizyty termostat był OK. (i powtarzam grzałce nic do tego)

a ogólnie to współczuję

• Gość: Kasia Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.icpnet.pl 17.10.09, 19:31
      Co za bandytyzm! Ja mam taki patent-Jak mi się coś pospuje (czy to auto ,czy
      pralka czy lodówka)staram się zlokalizować problem-przy pomocy internetu ,tel do
      kilku róznych specjalistów,i wtedy dopiero-wiedząc mniej więcej co chce naprawić
      -oddaje "sprzęt" do naprawy.I wiem że nikt nie jest w stanie wymyslić defektu
      którego nie ma.Wiem jak pracują nasi usługodawcy ,więc jestem czujna.
    • Gość: Kasia Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.icpnet.pl 17.10.09, 19:36
      Jeszcze coś,ten Pan ma stronę www ,nazywa się Ireneusz Kowalski.Tyle wynika z
      ogłoszenia na gratka
    • Gość: Kasia Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.icpnet.pl 17.10.09, 19:43
      No i powinieneś mieć gwarancję na tą naprawę ,tak wynika ze strony tego
      faceta.Zresztą każdą naprawę obejmuje gwarancja.Idż do urzędu konsumenta czy jak
      ich tam zwą.
    • Gość: gość Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.icpnet.pl 17.10.09, 22:47
      Zajrzyj do linku poniżej. masz numer tel. stacjonarnego, a wiec
      mozesz znależc miejsce, gdzie ten pan mieszka lub pracuje.
      www.agdservis.pl/
      Serwis sprzętu AGD
      Ireneusz Kowalski
      kom. 0 511 330 224
      tel. 0 61 64 96 272
      • earthraiser Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego 18.10.09, 15:52
        Wielkie dzięki za pomoc. Jutro jesli tylko będę miał czas udam się do UOK i
        złożę wniosek, w ktorym opiszę to wszystko. Fajnie byłoby, gdyby jakaś lokalna
        gazeta mogła napisać coś na ten temat. Gość obnosi się z roczną gwarancją, a
        tymczasem przy reklamacji można jedynie usłyszeć chamskie słowa przez telefon.
    • Gość: BIMOTA Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.09, 22:07
      Obawiam sie, ze to normalka... Moi rodzice wezwali "fachowca" do zmywarki,
      przyjechal, rzucil okiem (praktycznie bez dotykania, o rozkrecaniu nie
      wspominajac), stwierdzil, ze to programator i sie nie oplaca naprawiac (u nich
      zawsze winny jest programator, a w lodowkach.. za pomnialem jak to sie nazywa :)
      ). Wzial kase i pojechal... Okazalo sie, ze to przepalony kabelek (brat
      naprawil). O zworcie kasy zapomniec... Ja oddalem kiedys TV do naprawy, po
      przywiezieniu do domu okazalo sie, ze nie mozna regulowac glosu i nie dziala
      zlacze Euro. Tez reklamacji nie przyjal. Zglosilem do Sadu konsumenckiego i tam
      na medjacji rzyznali mu racje ! Bo zglosilem brak obrazu i dzwieku, a nic nie
      mowilem o Euro zlaczu i braku regulacji (wczesniej to dzialalo). Wiec Tv zostal
      naprawiony, usluga prawidlowa... Po paru miesiacach calkiem sie zepsul...

50 razy trzeba sie zastanowic czy warto oddawac coklwiek do serwisu...

Swoja droga ta pralka musi byc niezly wypas, ze sie zgodziles na naprawe za
      >1000 zl...
    • klient1971 Ireneusz Kowalski agd Poznań 04.09.13, 07:51
      Jak miło ,że jest internet i można wyrazić swoją opinię i coponiektórych pateraków napiętnować. Pewnie nie zmieni to za bardzo tego człowieka, ale może uchroni niektórych jego potencjalnych klientów przed wyborem jego firmy i zleceniem mu czegokolwiek.
      Wyjątkowy cham i gbur. Wpada do domu i wypytuje o rzeczy, które nijak się mają do zlecenia jakie ma mu się powierzyć. Po tygodniu od oczekiwania na termostat przez telefon usłyszałem,że mam sobie sam ten termostat załatwić, bo kurier go olał. Po prostu tłumaczenie jak z drzewa wzięte.
      Pajac, wyglądający na gościa wypuszczonego świeżo z psychiatryka wybiera sobie sposób załatwienia sprawy traktując klienta jakby czasy komuny się nie skończyły. Mam nadzieję,że to pomoże Wam w decyzji czy wykręcić do niego numer 511330224.
      Powtarzam - jest to skretyniały podstarzały playboy, który najwyraźniej ma solidne problemy ze zdrowiem psychicznym i nie powinien brać się za robotę jakiej się podejmuje.
      • Gość: POZtrach Re: Ireneusz Kowalski agd Poznań IP: *.205.70.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 14:50
        Generalnie nigdy nie naprawiałem pralek, 5 lat i śmietnik. A z opiniami o fachowcach w necie jest tak że te najgorsze to zazwyczaj konkurencja podsyła.
        • kazek100 Re: Ireneusz Kowalski agd Poznań 04.09.13, 17:55
          a te najlepsze piszą sobie sami.

Już lepiej bazować na opinii znajomych, ale takich, co sami sprawdzili i się sparzyli (albo nie).

Inna rzecz, że racja - współczesne agd są produkowane na perspektywę 5-letnią, co jest beznadziejne, nieekologiczne i wkurzające, ale co można zrobić...?
          • Gość: Pralka Miele DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.13, 18:28
            Jak sie dupe szklem POdciera to efekt wiadomy... Typowo POlskie bezmozgowie....!! Buhahaha
            • Gość: POZtrach Re: DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.205.19.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 18:56
              Slipy Ci się nie doprały czy co?
              • Gość: Pralka Miele Re: DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.13, 19:20
                Produkty Miele - "chodza" 25 lat bez zajakniecia...!!
                POdcierane - gora 5 i na smietnik...!!

PS Widzisz roznice...??
                • Gość: Miele-Mercedes Re: DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 19:47
                  Schematycznie, propagandowo, pseudomarketingowo i ... bez sensu (a i z prawdą niezgodnie!).

Jedną z lodówek w moim życiu była taka jedna z firmy Miele. Męczyłem się z nią ca 8 lat, kilkakrotnie naprawiając (po gwarancji :-(
                  Pozbyłem się jej bez żalu, bo była najgorszą lodówką w mojej "karierze".
                  • Gość: Pralka Miele Re: DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.13, 20:23
                    Lodowka Miele - Made in Germany - 25 lat bez czkawki..!! Test Sieger od wiekow
                    Pralka Miele - Made in Germany - 25 lat bez czkawki...!! Test Sieger od wiekow
                    Produkty Miele - Made in Germany - 25 lat bez czkawki..!! Test Sieger od wiekow

Produkty "Miele" - Made in China - 25 miesiecy bez czkawki..!! Szmelc od wiekow

PS Widzisz roznice..??

Z Miele mam tyle wspolnego
                    co swinia z konfesjonalem...!!

POzdrawiam
                    Georg Sommer
                    Bade - Baden
                    • Gość: DDR-PZPR Re: DO Kazek100 i POZtrach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 21:10
                      Z Tobą, jak z dzieckiem!
                      Bardzo mi się kojarzysz z eminencją Jarosławem - baczność - Kaczyńskim.
                      Zadufany, wszystkowiedzący, przemądrzały i dumny z siebie, że piana uszami wylata!
                      Nigdy żadnej krytyki nie przyjmiesz, powołujesz się na jakieś skostniałe, prehistoryczne autorytety.... No można, ale szacunku tu od tego dla nowo-Niemca, nie przybędzie...

Dass kommt nicht in Frage! Herr Arschloch!
                • Gość: POZtrach Re: Zmiele Miele. IP: *.205.88.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 19:55
                  Z moich pralek cieszą się złomiarze, handlarze i biedni a interes się kręci. Należy jakieś zmiany w życiu i otoczeniu wprowadzać nie tkwić w monotonii.
                  Najbardziej cieszą rzeczy trwałe, ale krótkoterminowo.
                  W piwnicy mam Franię, zaraz ją żonie przyniosę, zrobi sobie pranie jak za starych dobrych czasów.
                  • Gość: Pralka Miele Re: Zmiele Miele. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.09.13, 20:40
                    >POZtrach napisal :

Najbardziej ciesza rzeczy trwale,ale krotkoterminowe...

Zmieniaj zone co 5 lat... Przeciez nie mozna tkwic w monotonii... :):)

Masz w piwnicy tare i ocynkowana wanne PO Niemcach..?? Nowa Frania zrobi pranie jak za starych dobrych czasow.. :):)
                    • Gość: POZtrach Re: Zmiele Miele. IP: *.146.180.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.09.13, 11:22
                      Tarka to zbyt nowoczesne urządzenie, wolę pomknąć nad Wartę i potrzaskać gaciami o kamienie. Jedyne co się może popsuć podczas prania tą metodą to gacie i pogoda.
                      Polecam serdecznie.
    • Gość: madameqck Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.173.20.60.tesatnet.pl 13.09.17, 21:20
      Osobnik ten jest zwykłym oszustem, a nie fachowcem na którego się kreuje się w Internecie!

Zamówiłam tego Pana w sobotę 2.09.2017r do naprawy zepsutej pralki (prawdopodobnie programator nie działał - tak stwierdził przez telefon po opisaniu problemu). Ponieważ zależało mi na czasie, a tylko ten Pan zgodził sie przyjechać w przeciągu godziny choć była sobota, zgodziłam się! Po kilku telefonach dojechał po 4 godzinach, a kiedy przyszedł do mieszkania, obejrzał pralkę i udał, ze coś sprawdza, postanowił wykręcić silnik, by w domu go naprawić i przywieźć drugiego dni - w niedzielę. Ponieważ miałam stertę prania z przed tygodnia zgodziłam się.. Obiecał zadzwonić na drugi dzień by powiedzieć o której przywiezie silnik który wyniósł z mojego domu! Poza tym, próbował mnie podrywać, zgadując i zaglądając mi w dekolt bluzki!!!

Od 14 zaczełam dzwonić co godzinę jednak nie odbierał! W końcu napisała SMSa, grożąc, że zgłoszę kradzież NA POLICJĘ JUTRO! Nadal cisza, na drugi dzień mąż dodzwonił się do TYPA z telefonu służbowego, a te zaczął przepraszać i obiecywał, ze dzisiaj przywiezie silnik, tłumaczył se jakąś nagłą tragedią rodzinną, miał być między 16 a 18 jednak sytuacja znowu się powtórzyła! Pisząc ponownie SMSa, że ma czas do 19 by zwrócić silnik, inaczej zgłoszę go NA POLICJĘ, a mąż sam go odbierze pod podanym adres w internecie,.. ODPISAŁA ŻONA, że ''jutro pracownik przywiezie silni''. Mąż pojechał na ulicę Ostrobramska 33, jednak okazało się, że ADRES JEST FAŁSZYWY, A MIESZKA TAM TYLKO STARSZA KOBIETA!!

Znalazłam w CEIDG adres głównego miejsca wykonywania działalności, jednak tam na domofonie nie było nr mieszkania:24 !

Poznań, RÓŻANA, nr 4A, lok. 24, 61-577, TYPOWY OSZUST, DROBNY RABUŚ I CWANIACZEK, JEŻELI TAK WSZYSTKICH OKRADA Z DROBNICY JAK MNIE TO AŻ DZIWNE, ŻE GO NIE DOPADLI PRZEZ PONAD 20 LAT KADENCJI! SPRAWA ZOSTANIE ZGŁOSZONA NA POLICJĘ.

Spotkało Cię o samo, napisz maila: madameqck@gmail.com

ODRADZAM TEGO PANA!
    • Gość: tade Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.free.aero2.net.pl 17.12.17, 19:02
      Trzeba było naprawić samemu, jak jest się "per noga" z techniki, to współczuję
    • Gość: J23 Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.18, 12:08
      ostatnio (maj 2018) na OLX wysyp "nowych" fachowców z branży naprawa AGD; tyle tylko że żaden przez telefon nie chce podać ceny prostej usługi (wymiana piekarnika w zabudowie);
      enigmatycznie odpowiada że cenę powie dopiero na miejscu.
      Ten sam gość pod trzema numerami telefonu (660-171-337 , 660 171 337, 514-798-680, 514 798 680 ,514-798-665 , 514 798 665 )
      Dwa lata temu podobny miałem wypadek ( niestety nie uzgodniłem ceny przed robotą) i za wymianę uszczelki w kranie skasował mnie taki jeden cwaniak 200 zł....... i musiałem zapłacić ; tak żeśmy się dogadali !!! ( często na pytanie o cenę pada; jakoś się dogadamy)
      PRZESTRZEGAM ! WZMOŻONA CZUJNOŚĆ; NAJPIERW WYCENA A PÓŹNIEJ USŁUGA !!!
      .
    • Gość: Piotr1969 Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.21, 19:23
      !!!! UWAGA !!!! TO OSZUST !!!!
      Przez 2 tygodnie kłamał, że jest naprawiony ekspres.
      Pan nie potrafi naprawiać. Zamiast tego otrzymałem urządzenie w częściach.
      Arogancki, umawia się i nie dotrzytmuje słowa, nie odbiera telefonów, itd
      Adres jest fałszywy.

!!! OTRZEGAM !!!!
    • Gość: Marta Re: Lepiej wcale nie naprawiać pralki niż u tego IP: *.47.119.182.ipv4.supernova.orange.pl 03.03.21, 11:01
      Akademia Rysunku akademiarysunku.pl/ to bogactwo profesjonalnych zajęć i kursów malarstwa, skierowanych do szerokiej grupy odbiorców. Uruchomiliśmy również kurs online rysunku, w którym nasze prowadzące na żywo przeprowadzają zajęcia, udzielają porad, a także pomagają przy ewentualnych problemach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka