Dodaj do ulubionych

Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia?

08.03.10, 21:55
Biedna kobieta. Wyznaczają tym ludziom z błękitnej linii TP zadania
na wyrost, a oferta jest coraz mniej atrakcyjna. Konkurencja coraz
większa i nierzadko lepsza.
Obserwuj wątek
    • rybka-2010 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 22:05
      Tak zwane dobrowolne odejścia w TP S.A. polegają na tym, że dzwoni
      przełożony i wymusza na pracowniku decyzję o odejściu "dobrowolnym",
      informując, że jeżeli nie skorzystasz z dobrowolnego, nie otrzymasz
      odprawy. Jest to nic innego jak mobing, dlatego sprawy te są
      załatwiane telefonicznie a nie oficjalnie. Co chwilę robi się
      pracownikom testy kompetencyjne, zaniża ich wartość, kierownicy
      obcinają premie, żeby dla nich było więcej. Dziękuję Panie Rysiu, że
      ujawniliście prawdę. Naprawdę dziwię się Piechockiej, bo prawda
      zawsze wyjdzie na jaw! Benia to spokojna, pogodna kobieta, mam
      nadzieję, że z tego wyjdzie a osoby odpowiedzialne poniosą karę!
      Pozdrawiam wszystkich pracowników TP S.A. za wyjątkiem zepsutego do
      szpiku kości tak zwanego kierownictwa!
      • Gość: Załamana Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:47
        Tak masz rację ,że to jest zepsute do szpiku kości TOWARZYSTWO (kierownictwo w
        tpsa).
        Jestem w podobnej sytuacji jak ta Pani która nie wytrzymała tego napięcia i stresu.
        Do mnie też dzwoniła kierowniczka moja i wręcz zasugerowała mi że powinnam coś
        zrobić z tą moją chorobą, bo jak nie to ona coś z tym zrobi. Przebywam na
        zwolnieniu lekarskim i niestety muszę odejść dobrowolnie, chociaż mam 30 lat
        pracy w tej firmie. Życzę tylko aby tej młodzieży która teraz liże tyłek
        pracodawcy w przyszłości było tak samo ciężko znieść to jak nam teraz.
        Jak odejdę będę namawiała każdego znajomego który korzysta z usług tej
        dziadoskiej firmy aby zrezygnował i korzystał z innego 'operatora"
        Pamiętajcie nasi kIEROWNICY że zło powraca ze zdwojoną siła. To co nam teraz
        robicie za chwilę spotka was.
        A ja jeszcze zostanowię się czy nie wykorzystam mojej rozmowy z kIEROWNICZKĄ do
        sądu pracy
        • ereta Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 23:00
          Gość portalu: Załamana napisał(a):

> ..........
          > Jak odejdę będę namawiała każdego znajomego który korzysta z usług
          tej
          > dziadoskiej firmy aby zrezygnował i korzystał z innego 'operatora"
          > Pamiętajcie nasi kIEROWNICY że zło powraca ze zdwojoną siła. To co
          nam teraz
          > robicie za chwilę spotka was.
          > A ja jeszcze zostanowię się czy nie wykorzystam mojej rozmowy z
          kIEROWNICZKĄ do
          > sądu pracy
          Załamana, inni operatorzy też nie są lepsi. Wszyscy dranie myślą
          tylko o swoich stolkach.
          • Gość: Załamana Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 23:25
            wiem że inni też nie są lepsi alech każdy się po troszku dorabia. Dośc już tego
            naciągania ludzi
            • Gość: Gosc Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:27
              Skoro jest wam tak źle, to czemu się nie zwolnicie? Z tego co wiem to
              nie ma w Polsce prawa nakazującego pracę w TP. Możecie pracować gdzie
              się wam podoba, inna sprawa czy ze swoimi kompetencjami znajdziecie
              lepszą pracę.
              • Gość: ccc Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 23:07
                Typowe gadanie garniturowców :-/
        • Gość: ewaewa@op.pl Powracająca fala. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:25
          "Powracająca fala" Bolesława Prusa to nowela, która przedstawia
          świat kapitalistów. Temat z pozoru wydawałoby się nieistotny, w
          rezultacie podejmuje odwieczny problem wyzysku biednych przez
          bogatych.
          W słowach pastora odnajdujemy "rozwiązanie" przekazu zawartego w
          tytule noweli. Powracająca fala to zjawisko polegające na odbijaniu
          się fali od brzegu. W przypadku historii naszej koleżanki z Poznania
          może ona stanowić powrót krzywd, które zostały jej zadane, tym
          którzy sie do tego przyczynili.
          • Gość: jajo Wituckiego wyrzućmy przez okno IP: 109.243.62.* 12.03.10, 11:06
            Jak pan Witucki przyjedzie do Poznania na ul. 23 Lutego26 gdzie mieści sie
            budynek Telekomunikacji Polskiej, budynek w miała miejsce próba samobójcza
            mobbingowanej pracownicy TP.SA pani Bernardety Ł.
            Otwórzmy okno.... i niech leci Witucki na pysk!!!
            • Gość: gallanonim Re: Wituckiego wyrzućmy przez okno IP: 188.33.104.* 19.03.10, 12:17
              Drodzy pracownicy "Telekomunikacji Polskiej SA" (co prawda Polskiej tylko z
              nazwy niestety) nie pozwólcie, aby ten desperacki czyn jakiego dopuściła się
              wasza koleżanka (targnięcie się na własne życie i to w Międzynarodowy Dzień
              Kobiet) pozostał bez echa. To tragiczne zdarzenie przyniosło już bardzo znaczący
              efekt, jakim jest zburzenie muru milczenia w okół tego co wyprawia się od lat w
              TP. Nie bójcie się przeciwstawiać temu co złe i patologiczne w waszym otoczeniu
              (miejscu pracy). Oczywiście pojedyncza jednostka nic nie jest w stanie zrobić,
              ale razem spróbujcie coś zmienić dla siebie i innych, dając przykład pozostałym
              pracownikom wielkich firm i korporacji. Notowania akcji TPSA na GPW nadal
              zwyżkują (prezes ze świtą się cieszy i france z FT pewnie też), środki masowego
              przekazu milczą jakby nic się nie stało, ale wy nie bójcie się mówić coraz
              więcej i głośniej. Skoro pracujecie w firmie rządzonej przez żabojadów, to niech
              każdy z osobna, jak i wszyscy razem, walczcie o swoje tzn. działajcie wedle
              zasady 3 muszkieterów "1 za wszystkich, wszyscy za 1" oraz hasła Rewolucji
              Francuskiej "wolność, równość, braterstwo". Próbujcie działać nie oglądając się
              na przeklęte związki zawodowe, które są dobrze ustawione (działacze są kryci i
              krzywda im się nie stanie) i dawno zapomniały po co w ogóle są i dla kogo (nie
              przecież dla samych siebie?). Wasz los i wasze życie w waszych rękach. Nie
              pozwólcie się dalej tłamsić i co ważne nie zapominajcie, że firma to WY - bez
              WAS to Prezes wraz ze swoją świtą nie miałby kim i czym zarządzać a bez Waszej
              ciężkiej krwawicy nie miałby za co wojować po świecie i jeździć różnymi
              luksusowymi 4 kółkami. Pokarzcie Tepsiarze, że nie straciliście resztek godności
              i nadziei na to, że da się coś zmienić. Nie zapominajcie również o tym, że
              kropla drąży skałę i w końcu może ruszyć lawinę, jak to już w przeszłości
              bywało. Stawcie bierny lub czynny opór, nawet w minimalnym stopniu i wszystko
              jedno jak, ważne żeby władze TPSA wiedziały, że czara goryczy się przelała i że
              nie da się nad tym wszystkim co się dzieje i co przytrafiło się Pani Bernadetcie
              (która może jednak nie przeżyć, a co byłoby korzystne dla Prezia i jego
              gromadki, więc oby przeżyła i mogła dać świadectwo praktyk jakie są stosowane w
              tej firmie) przejść od tak do porządku dziennego. Stać WAS na to, bo osobiście
              wierze, że jeszcze Polska nie umarła i duch w narodzie również. Powodzenia.
      • Gość: byłypracownik Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.xdsl.centertel.pl 08.03.10, 23:04
        Nikt nie poniesie kary-bo kto?Dyrektor Błękitnej Linii w Poznaniu
        p.Bernard Z. albo kier.wydziału p.Ewa Ś.-dopiero mieli być jej
        szefami ,tyle tylko że wiele lat widząc porządki na BL wiedziała co
        to jest.A jej kierownik w Warszawie-jej się dobrze pracowało a nie
        on ją wyrzucił.Winą obarczyć można tylko tych którzy tą firmę
        sprzedali najgorszym draniom w Europie.
      • Gość: były klient TP Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TEPSY.. IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 07:19
        rybka-2010 napisał:

[...]
        > Pozdrawiam wszystkich pracowników TP S.A. za wyjątkiem
        zepsutego do
        > szpiku kości tak zwanego kierownictwa!

Kilka lat temu zrezygnowałem z usług TP, kiedy nawiedziła mnie pani
        Hytrek, a nie uzyskawszy zgody na nowe umowy sama je sobie
        sfałszowała. Analfabetyzm pracownic TP jest tak daleko posunięty, że
        sadząc grube kulfony popełniła rażący błąd w sfałszowanym podpisie
        (zamiast "ą..." - "on..."). Debilizm działu reklamacji jest
        natomiast tak duży, że takie drobiazgi jak niezgodność nazwiska,
        podpisu z tymi z poprzednich umów i parę innych szczegółów
        potwierdzających sfałszownie umów nie było podstawą do uznania
        reklamacji.

Tylko ze względu na żal nad analfabetką nie skierowałem sprawy do
        sądu - standardowy wyrok to dwa lata w zawiasach, ale TP straciła
        tym samym w mojej rodzinie i znajomych klientów już bezpowrotnie (i
        namawiam do tego wszystkich, którzy to czytają - oszczędzą sobie
        nerwów, bo tego pracownicy sami sobie nie wymyślają, to kierownictwo
        wywiera na nich takie naciski, a jednocześnie zatrudnia imbecyli,
        którzy dla paru groszy matkę by sprzedali, a co dopiero umowę
        sfałszować).

Czyli wychodzi na to, że za obecne zwolnienia w TP najbardziej winni
        są sami pracownicy TP i ich "wysokie" kompetencje oraz
        niepodrabialna "dbałość" o zadowolenie klienta.

NIGDY WIĘCEJ Z TP S.A.!!!

/-/

były klient TP
        • Gość: ja2000 Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:20
          Ty były Kliencie(i całe szczęście,że były) imbecylem to ty jesteś!!!
          U innego operatora napewno będzie ci lepiej - powodzenia????
          Naciąganie Klientów na umowy i fałszowanie podpisów to domena firm zewnętrznych
          zatrudnionych w TP a nie pracowników (nikt by sobie nie pozwolił na takie
          ryzyko. "Analfabetyzm pracownic TP jest tak daleko posunięty" jak można takie
          bzdury pisać od kiedy ortografia obowiązuje w nazwiskach??? Człowiek ma nazwisko
          i już. Jeden nazywa się Chłąd, drugi Hłąd, trzeci Chłond a czwarty Hłond i
          gwarantuję ,ze wszystkie są poprawne. " Debilizm działu reklamacji" z tego
          wynika ,że debilizm to ty przedstawiasz. Za grosz nie masz pojęcia jak wygląda
          praca w tp.
          • Gość: ... Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:48
            IMBECYLU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            ty kretynie nawet czytać nie potrafisz ze zrozumieniem !!!!!
            Kapujesz pusta pało, że Hłąd nie podpisze się Hłond ?????????
            • Gość: Ja2000 Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 13:00
              "Kapujesz, pusta pało, że Hłąd nie podpisze się Hłond ????????
              Ja kapuję ale to ty nieuku nie potrafisz zrozumieć tego co napisane
              "Analfabetyzm pracownic TP jest tak daleko posunięty, że sadząc grube kulfony
              popełniła rażący błąd w sfałszowanym podpisie(zamiast "ą..." - "on..."). Błąd
              owszem ale nie analfabetyzm. Z tego wynika,że nie był to pracownik TP a
              nazwisko, którym się podpisała tylko usłyszała od samego "klienta" więc nie
              wiedziała jak to się pisze, bo nie była pracownikiem tp. Pracownicy tp znają
              dokładnie nazwisko Klienta. Więc IMBECYLU i KRETYNIE nie obrażaj pracowników TP
              bezpodstawnie.
              • Gość: XXXX Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.chello.pl 11.03.10, 10:21
                Niestety kretyn to ten kto pisze , że Pracownik TP zna wszystkich klientów po
                nazwiskach .... chyba żarty stroisz człowieku ... takich bredni nie opowiadaj,
                nie ma takiej możliwości. A jeśli chodzi o reklamacje to niestety prawda ciężko
                tam coś reklamować.
                Pracownicy TP są bufonami i niejednokrotnie nie chcą wspierać pracowników firm
                zew,bo już maja posadkę na etacie.
                TP to niestety naciągacze i ...
          • Gość: jkl Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.warszawa.mm.pl 09.03.10, 19:11
            Chyba właśnie spotkałeś w internecie "Panią Hytrek" z TPSA ;)
        • Gość: rybka 2 Re: Bez pośpiechu z tym chwaleniem pracowników TE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 07:36
          Rybka , żebyś znała cała prawdę o TP to na pewno tego bys nie
          napisała.Nie wiem czy jest Ci wiadome o firmach zewnętrznych
          współpracujących z firmami .Dziekuj Bogu że tam nie musiałas nigdy
          pracować , a może powinnaś żeby to zrozumieć,życzę Ci tego
        • Gość: uczulona na tp ss P a n i e W i t u c k i IP: 188.33.30.* 11.03.10, 08:30
          P a n i e W i t u c k i , pan tego jeszcze nie dostrzega, ale to początek
          pańskiego końca. Jest pan odpowiedzialny za tą tragedię. To co pan wyprawia z
          tymi ludźmi przekracza wszelkie granice. A obiecywał pan, że czas docenić
          pracowników (to wtedy jak pan przyszedł do TP). Nikt nie przypuszczał, że doceni
          ich pan wywalając bezczelnie na bruk, biorąc za to kilkaset tysięcy miesięcznie.
          Zajął się pan Warszawą, Poznaniem, Katowicami, a teraz likwiduje pan Kraków
          zwalniając dziesiątki matek i ojców. Ci ludzie życzą panu jak najgorzej - pan to
          na pewno wie. W końcu zorientuje sie pan, że w TP został tylko pan i ksiegowa -
          bo kto panu kasę wypłaci. Na szczęście dawno już mam to za sobą. Panie Witucki
          czas się zwolnic! Ktoś pana w końcu rozliczy. "Uzdrawiając" TP zwolnieniami,
          taki z pana menadżer jak z koziej dupy trąbka - to oznacza, że pan i pańska
          świta nie ma na nic pomysłu. Od czasu zwiania z tej firmy częściej sie
          uśmiecham. Za pana rządów TP to tragedia. Wtedy zostanie panu tylko okno na
          Twardej.
          • Gość: ten sam Re: P a n i e W i t u c k i IP: 109.243.138.* 11.03.10, 21:41
            Pan Witucki załozy kraty w biurowcach TePsy i uzna że sprawa
            załatwiona:-/
            • Gość: Gość Re: P a n i e W i t u c k i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:26
              Tak może być - założą kraty lub zabiją okna deskami i po sprawie?
              • Gość: Nysa Re: P a n i e W i t u c k i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 17:56
                Eeeee, dużo taniej bez okien. Ludzie ile jeszcze możecie znieść.
                Gdyby społeczeństwo obywatelskie mogło rosnąć szybciej. Nie dawajcie
                sobie wmawiać niekompetencji, podnieście się wreszcie z kolan -
                najwyższa pora. Powodzenia.
      • Gość: ,,,,,,,,, Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 195.245.213.* 09.03.10, 08:11
        SZOK, ze w fimach dzieją się takie rzeczy, w TELEWIZJI POLSKIEJ
        zaraz zacznie sie dziać tak samo, pracownicy są trakowani jak zło,
        liczy się tylko góra. Pozdrawiam pracowników TP
    • szaoliu Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 22:19
      Czy potrzeba było aż tak tragicznego wydarzenia, aby świat dowiedział się o
      dramatycznej sytuacji szeregowych pracowników TP?
      Wszystko co powiedzieli panowie z S to szczera prawda, pracowałam w tej firmie
      kilkanaście lat i o te kilkanaście za długo, odbiło się to na moim zdrowiu.
    • ulanzalasem Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 22:44
      We Francji TPSA, a właściwie jej właściciel France Telecom/Orange - jest masowym miejscem samobójstw ...naprawdę doganiamy zachód!
    • newyorker77 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 22:51
      ale za to, Kochani Rodacy, macie najwspanialszy pod sloncem system
      ekonomicznego wyzysku, do pokochania ktorego namawial was jeszcze nie tak
      dawno guru polskiej ekonomii, wiadomo kto. I jak Wam teraz?
      • ereta Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 23:02
        newyorker77 napisał:

> ale za to, Kochani Rodacy, macie najwspanialszy pod sloncem system
        > ekonomicznego wyzysku, do pokochania ktorego namawial was jeszcze
        nie tak
        > dawno guru polskiej ekonomii, wiadomo kto. I jak Wam teraz?
        WIADOMO DOBRZE
      • Gość: j vdv bdk n Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 23:27
        A do kogo ty to mówisz?
        pewnie sam zachwalałeś ten system niedawno, a teraz jak się zawaliło to nie
        wiesz nic na ten temat. Nie zaczynaj bardzo drażliwego tematu na tym forum bo z
        pewnością oberwiesz wiele
    • Gość: Pracownica Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:52
      Tak wkrótce tpsa będzie lepsze od Biedronki w stosowaniu mobingu. A najpodlesi
      sa kierownicy tej najniższej rangi. Tak chcą podskoczyć wysoko.
      Nie pozwoli wam pracodawca. Wymieciecie szeregowych a później wy staniecie się
      tymi plewami do odsiewu. Znam już niejednego takiego kierowniczka który pojęcia
      o pracy zero, ale dobry był w czystkach. Sam już też nie pracuje.
    • ereta Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 22:55
      Co to znaczy musi odejśc dobrowolnie? Pod przymusem, bo uslyszy
      jak sam nie odejdziesz to i tak Cię zwolnimy, na gorszych warunkach!
      • zlomas1 Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 08.03.10, 23:00
        Nie wiem jak teraz ale dawniej w wielu firmach tak kombinowali.
        Frajer co na to poszedł tracił część kuroniówki.
        • Gość: frbhfd nnnnnnnnnnn Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 23:29
          Nie nazywaj tych ludzi frajerami. Byli zmuszeni do odejścia i w dalszym ciągu są
          zmuszani. Wiem bo sam jestem w takiej sytuacji.
        • Gość: Ja Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 91.209.116.* 09.03.10, 08:29
          Frajerem jest raczej ten, który musi się posiłkować kuroniówką. Oczywiście nie
          popieram tego co się dzieje w TP i innych firmach ale dobrzy fachowcy sobie
          poradzą na rynku pracy. Sam niedawno byłem zmuszony zmienić pracę i nową
          znalazłem w 3 tygodnie. Co ciekawe - na lepszych warunkach niż miałem wcześniej.
          • Gość: anka Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 07:51
            życzę Ci ,zebyś jeszcze raz ja stracił za Twoja podłośćwobec
            ludzi ,cwaniaku i nie mógł znależć przez długie lata .Na pewno zaraz
            Cie i tak zwolnia bo jesteś egoistą ,właśnie przez takie osoby jak
            ty ludzie wyskakują z okna
            • Gość: burbur ciociu klociu IP: *.hallmark-ifa.com 10.03.10, 15:56
              nie, nie zwolnia go. a jak zwolnia to znowu znajdzie. a jak nie znajdzie to nie bedzie skakal z okna. bo ma jaja i jest fachura. ty natomiast nie masz szans na dobra prace a jak cie zwolnia bedziesz wylewac swoje ciotkowate lzy na forum. wiec zamknij morde i ciesz sie kapitalizmem lazjo.
          • Gość: nikt22 Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 20:15
            życzę tego samego co przedmówczyni, a życzenia mogą się spełnić. Obyś musiał
            pracować w TP SS tzn. SA
      • Gość: yary TP SA placi rachunek! IP: 77.252.233.* 09.03.10, 10:56
        za lata arogancji i buty.klienci uciekaja do tel.komorkowych,to i roboty
        telekomunikacja ma mniej.stad te w.w. sytuacje.
        • Gość: MiB Re: TP SA placi rachunek! IP: 212.160.172.* 09.03.10, 11:27
          bo dla France Telekom, Polak jest nikim. Liczą się tylko Francuzi, a
          nasi ministrowie od prywatyzacji sprzedją (i do kieszeni dostają) a
          Polak jest niewolnikiem u Francuza Niemca, Szweda itd.
          a ty misiu arogancki dzwoń ze swojej komórki, a nie pisz durnycfh
          komentarzy
        • Gość: olo Re: TP SA placi rachunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:55
          Nie masz pojęcia o czym piszesz . To nie TP płaci rachunek tylko pracownicy i
          nie z powodów o których piszesz tylko z powodu działania zarządu FT .
        • Gość: beata Re: TP SA placi rachunek! IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.10, 21:29
          Za lata arogancji firmy płaci niczemu niewinna kobieta? ŻAŁOSNY JESTEŚ. Szkoda
          mi takich ludzi, pomyśl ta kobieta zostawia wszystko chce się zabić, a ty durniu
          piszesz"za lata arogancji"?
        • Gość: uczulona na tp ss Re: TP SA placi rachunek! IP: 188.33.30.* 11.03.10, 09:05
          Pozwalniano prawie wszystkich dobrych ludzi. Pozostali ..... kierownicy, którzy
          tak naprawdę nie wiele wiedzą o tej firmie. Podobnie jest z kierownictwem
          średniego szczebla. Nazywamy ich jogurtami. Wczoraj rozwozili jogurty a dzić po
          znajomości sa dyrektorami. Jest też wiele "słupów". Ludzi którzy sa zatrudnieni
          ale nic nie robią bo to kolesie tych dupków. Biorą całkiem niezła kasę, ale o
          tych ludziach na dole nawet nie myślą. Nie mówię już o wniosku o podwyżkę bo
          strach i na nich działa. Boją się stracić te swoje zarobki więc nami orają jak
          końmi. Jeszcze miesiąc, jeszcze rok aby jeszcze trochę wyciągnąć bo róąnica
          między nami w NIMI to 1 :10. Ich dwie wypłaty to nasz roczny zarobek. Od 10 lat
          nie było prawdziwej regulacji płac. Któregoś dnia ta firma padnie bo ludzie już
          nie wytrzymują. To już kwestia najbliższego czasu i rynku pracy. Co do tej pani
          ...... to życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia. Znam tych pseudo "kierowników"
          CRM-ów. Wiejsckie dupki bez wykształcenia liżące ...... swoim przełozonym. Tylko
          proszę zrozumieć oni też się boją o pracę.
        • Gość: uczulona na sepse Re: TP SA placi rachunek! IP: 188.33.30.* 11.03.10, 10:04
          co Ty misiu wiesz o tp?
    • Gość: Cecylia Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 23:45
      Przeczytałam ten i poprzedni wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,67,108394979,108394979,Poznan_Pracownica_TPSA_wyskoczyla_z_trzeciego_.html

i myślę sobie, że już czas najwyższy aby zobaczyć człowieka w człowieku.
      Człowiek to nie robot - człowiek ma uczucia. Człowiek ma prawo do godności.
    • andrzej16.2 Rozumiem zaszczutą zwolnieniem z pracy kobietę ! 09.03.10, 00:05
      To co się dzieje jest strasznym horrorem. Rozumiem i wyobrażam sobie
      co czuła ta zaszczuta pracą kobieta. W moim domu mieszka obok mnie
      od 2003r. moja najukochańsza mama. Wcześniej przed rokiem 2003r.
      miałem prawdziwą rodzinę - zdrową, wesołą, radosną, uśmiechnietą,
      zaesze zadowoloną mamę, która codziennie zajomowała się moim
      wychowaniem, domem oraz chodziła do pracy. Wszystko zmieniło się,
      gdy w GZE S.A. przeprowadzano restrukturyzację, gdy kierownictwo tej
      firmy łamało umyślnie przepisy prawa pracy, nie przestrzegało
      przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, nie chroniło zdrowia i
      życia pracownika. W Spółce podczas restrukturyzacji stworzono
      nietypowe, nienormalne warunki pracy. Moja mama ulega wypadkowi przy
      pracy. Kierownictwo po otrzymaniu informacji o zaistniałym wypadku
      przy pracy umyślnie nie udziela poszkodowanej pracownicy pomocy
      lekarskiej, nie doprowadza do zdiagnozowania urazów powypadkowych.
      Kierownictwo GZE S.a. dopuszcza moją mamę do pracy przed, w dniu
      wypadku przy pracy, a także po wypadku przy pracy bez badań
      lekarskich - twierdząc, że nic się nie stało, że poszkodowana udaje,
      że jest cała, że ma ręce, nogi i głowę na miejscu. Kierownictwo
      ignoruje fakt, że pokrzywdzony przestępstwem skutkowym pracownik
      uskarża się na zły stan zdrowia.Potem kierownictwo nie honoruje
      zaświadczenia lekarskiego, które przedłożył poszkodowany pracownik.
      Pracodawca degraduje moją mamę i oddelegowuje do pracy ze stanowiska
      biurowego na stanowisko prac. fizycznego. Poszkodowana pracownica
      informuje pracodawcę, że powstrzymuje się od tej pracy z powodu
      dyskryminacji zawodowej i złego stanu zdrowia. Pracownik
      poinformował pracodawcę, że nie udaje się do nowej pracy i pozostaje
      w dyspozycji pracodawcy. Siedem dni później pokrzywdzony
      przestępstwem skutkowym pracownik otrzymuje wypowiedzenie i zostaje
      wysłany na zaległy urlop bez badań lekarskicj. Moja mame szwankuje
      zdrowie po wypadku przy pracy. Podczas urlopu stan zdrowia
      poszkodowanej pracownicy nagle ulega pogorszeniu - następuje związek
      przyczynowo skutkowy związany z umyślnym zaniechaniem udzielenia
      pomocy lekarskiej po zgłoszonym wypadku przy pracy przez gwaranta
      umowy o pracę. Od tamtej pory moja mama długotrwale choruje, jest
      niepełnosprawna i trwale niezdolna do pracy. Wiele razy moja mama
      umierała mi na rękach, bo została zszczuta psychicznie w miejscu
      pracy, mniej korzystnie traktowana, degradowana i bezprawnie
      zwolniona z pracy z powodu nieprawdziwej przyczyny. Prawdziwą
      przyczyną zwolnienia mojej mamy z pracy jest dyskryminacja
      niechcianej pracownicy, która uległa wypadkowi przy pracy podczas
      konsolidacji GZE S.A. - z KONCERNEM Vattenfall.
      Moja mama została okradziona ze najcenniejszego dobra na świecie
      jakim jest zdrowie. Dzisiaj wegetuje, żyje w ubustwie, biedzie,
      ciężkim kalectwie - bo jej kosztem bogaci się KONCERN VATTENFALL i
      tymsamym okrada moją mamę Pracodawca nazywający siebie kłamliwie i
      bezprawnie w mediach, że jest PRACODAWCĄ O LUDZKIEJ TWARZY........

Ps. DZIĘKI POMOCY, WYTRWAŁOŚCI ORAZ CAŁODOBOWEJ OPIECE RODZINY MOJA
      MAMA JESZCZE ŻYJE, CHOCIAŻ WIELOKROTNIE PODEJMOWAŁA PRÓBY SAMOBÓJCZE!
      ŻYCIE MAMY JEST HORROREM, TRAGEDIĄ, KOSZMAREM Z POWODU KIEROWNICTWA
      VATTENFALL, KTÓRE NIEWŁAŚCIWIE Z PRZEPISAMI USTAWY I NIEWŁAŚCIWIE Z
      ZOBOWIĄZANIAMI ZAWARTYMI W UMOWIE PRYWATYZACJI GZE PRZEPROWADZA ZŁĄ
      RESTRUKTURYZACJĘ!
      • Gość: Madras Re: Rozumiem zaszczutą zwolnieniem z pracy kobiet IP: 212.160.172.* 09.03.10, 12:24
        Serdecznie Ci współczuję. Życzę Wam wytrwałości a Mamie powrotu do
        zdrowia.
        P.S. a i nie omieszkaj jak tylko nadarzy ci się okazja wyrwać jakiegoś
        czerwono-różowego chwasta. To jest prawdziwa przyczyna.
        • Gość: nikoo; Re: Rozumiem zaszczutą zwolnieniem z pracy kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 16:16
          Praca w TPSA to koszmar!!! Kadra kierownicza to rozpacz!!! zarobki
          fatalne!!! Chcesz odejść dobrowolnie to nie dostaniesz zgody bo
          gdzie znajdą takich osłów do Odbierania telefonów. Powinni zrobić
          program w telewizji co tu tak naprawdę sie dzieje.
    • robalek1 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 00:06
      Kierownictwo wyższego szczebla też niby "życzliwie" rozmawia z pracownikami i
      mówi o dobrowolnym odejściu. A jeżeli nie to i tak redukcja etatów będzie i
      kto zostanie zwolniony? No właśnie ... i tutaj podobna sytuacja. Po prawie 15
      latach pracy w tej instytucji (i to nie na BL czy podobnym stanowisku tylko
      prawie bezpośrednio pod zarządem) podziękowano mi za współpracę, bo okazało
      się, że mój profil zawodowy nie odpowiada profilowi TP.
      To ewakuacja z tej "upadającej firmy" nastąpiła bardzo szybko. Po zrobieniu
      tego nastąpił spokój ducha :)
    • heraldek Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja Polska 09.03.10, 00:20
      Przez ostatnie 3 tygodnie moj znajomy toczyl wojne z TP, wlasnie z
      Blekitna Linia 19393 w Poznaniu (pod ktora podlega Wroclaw).....
      W polowie lutego zamowil przez internet usluge internetowa TP w
      wybranej opcji.....na nastepny dzien TP zmienila promocje, na
      korzystniejsza dla niego....wyslal wiec nowe zamowienie, proszac o
      anulowanie zamowienia z dnia poprzedniego.....i przez 3 tygodnie
      nikt nie mogl usunac starego zamowienia, blokujac przyjecie nowego...
      W tym czasie rozmawial conajmniej z 20 osobami z Blekitnej Linii (
      p. Bernadetty nie ma na swojej liscie)....kazda rozmowa to
      conajmniej pol godziny, wiekszosc czasu to czekanie albo kazdorazowa
      identyfikacja......totalna bezsilnosc TP przy unulowaniu
      zamowienia...kupe nerwow, frustracji i kpin.....kilka zlozonych
      reklamacji i zadnej reakcji......po 2 tygodniach (2.03.2010)do domu
      przyjechal kurier z umowa, ktorego znajomy odeslal bez
      podpisania "starej umowy....dzis (8.03.2010)otrzymal odpowiedz z TP
      na reklamacje, uznanie reklamacji, przeprosiny i rada...aby odeslac
      kuriera bez podpisywania umowy.....Imperium Glupoty....
      • heraldek Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P 09.03.10, 00:27
        .
      • Gość: głupol_z_TP Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: 212.160.172.* 09.03.10, 10:00
        Jeżeli kupisz samochód, a następnego dnia obniżą jego cenę o 20%, to
        też możesz go oddać i kupić drugi raz po nowej, niższej cenie? W
        jakiej firmie tak postępują?
        • Gość: Paweł Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 11:18
          Jeśli nie ma takiej opcji to powinno się klientowi od razu powiedzieć: "Proszę Pana nie ma takiej opcji, obowiązują warunki z dnia zawarcia umowy". I koniec sprawy.

Jeśli da się to zrobić, to powinno być to załatwione w miarę szybko i bez niebotycznej ilości rozmów z klientem - szkoda czasu klienta i pieniedzy firmy.

Załatwianie takiej sprawy w sposób opisany przez Heraldka bardzo źle świadczy systemie obsługi klienta w TP S.A.

Na podstawie własnych doświadczeń z infoliniami (firm innych niż TP S.A.) zauważyłem, że świetnie i szybko radzą sobie z problemami standardowymi, natomiast w sytuacjach nietypowych jest klapa - odsyłanie od Annasza do Kajfasza, przewlekanie, wiele bezcelowych rozmów oraz brak jakiejkolwiek decyzyjności...
        • heraldek Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P 09.03.10, 11:57
          Twoj nick musi byc prawdziwy.....
          Zlozenie zamowienia to jeszcze nie podpisanie umowy, baranie......
          TP celowo i niezgodnie z wlasnym regulaminem przeciaga procedury,
          aby klient znalazl sie w "podbramkowej" systuacji i podpisal to co
          jest korzystniejsze dla TP.....Klient przeciez promocji TP nie
          wymysla....
        • Gość: uczulona na sepse Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: 188.33.30.* 11.03.10, 09:51
          bokotujmy tp.sa
      • Gość: były tepsowiec Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:47
        Niestety, to co piszesz jest nagminne. I uwierz mi lub nie, ale to
        nie wina pracowników, tylko spieprzo.nego progamu, na którym muszą
        pracować. Jakiś dup.ek wziął kasiorę za poprawkę programu PeopleSoft
        (od przyjmowania zamówień) i choćby pracownik się zes.rał, to
        wprowadzonego zamówienia nie może edytować, dopóki się ono nie
        zakończy, a nowego nie może wprowadzić. Wszystko przez z.jebany
        progam.
        • heraldek Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P 09.03.10, 12:57
          Jezeli TP jest swiadoma bledow w programie, to dlaczego TP nie
          stworzy jakiejs "nakladki" dla programu, gdzie klient moze skladac
          zamowienia a po ich sprawdzeniu pracownik bedzie je wprowadzal do
          systemu....lepsze to chyba niz awantury i frustracje...
          • Gość: były tepsiarz Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:08
            Bo za to firma musi słono zapłacić, więc kierownictwo ma w dup.ie.
            Poprawki są tak kosztowne, że odbywają się góra 2 razy w roku.
            Pracownicy klną na program, zgłaszają górze, a góra mówi: "nie
            przejmuj się tym, na co nie masz wpływu". Dlatego jest, jak jest. I
            choćby pracownik zrobił pod siebie, to nie da rady pomóc klientowi.
            Nieraz szybciej by było pojechać na drugi koniec Polski z tą
            Neostradą, podłączyć na centrali, by klient był zadowolony, ale
            wtedy naruszasz procedury i masz sprawę w sądzie. Poza tym i tak nie
            masz uprawnień. I tak do us.ranej śmierci.
            • heraldek No coz. znowu trzeba bedzie prosic o pomoc Ameryke 10.03.10, 12:03
              ....pomogli rozwalic komune, moze pomoga rozwalic teraz TP.......
        • Gość: franko Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:01

a czy któs zna aplikację wprowadzoną w TP , która pracuje i spełnia
          w 100% założenia jej twórcy ??? .... wszystko jest byle jakie i byle
          co ..... co kilka miesięcy wydajemy masę kasy na coraz nowe
          aplikacje ..... nie znam firmy w której pracuje sie na tylu
          aplikacjach .....
          • Gość: bły tepsiarz Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:11
            A najlepszą jest Sezam. Rzobudowany notatnik, który do niczego nie
            służy, tylko do zabierania cennego czasu.
          • Gość: ja Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 14:43
            tak;) PANDORA ;) słuzy do sprzedazy uslug buahah!
          • Gość: All Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 21:36
            A pamiętacie kto zafundował TP taki wspaniały system obsługi klientów ? Osoba ta
            odnosi coraz większe sukcesy - dotarła nawet na stanowisko członka zarządu...
      • Gość: gość Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 14:54
        A to wszystko dlatego że koleś musiał kupić od kolesia jakiś system który nie
        działa jak powinien. Pracownik musi potem gimnastykować się przed klientem
        (niejednokrotnie przed kimś z rodziny albo znajomym). Jako pracownicy nie mamy
        na to wpływu. Szefowie którzy zgarniają miliony albo setki tysięcy złotych
        wdrażają głupoty, chwalą się przed Dyrektorami samymi sukcesami których tak
        naprawdę nie ma. Sukcesem są jedynie klienci którzy chcą brać te usługi. Ale
        pazerność FT nie zna granic. Jesteśmy kolonią francuską i tylko w tym celu FT
        nas kupiło.
        • Gość: gość Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 17:04
          to może komisja śledcza?
      • Gość: byłybłekitnejlini Re: Czy wiadiomo jak durna jest Telekomunikacja P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 08:19
        zgadzam sie z Tobą że tak jest,ale tp ma takie systemy jak sie jedno
        zamówienie nie zamknię drugie nie moze zostać wprowadzone a
        pracownik na błekitnej linii jest pierwszą osobą w kontakcie z
        klientem gdzie jest ibrzucany błotem on jest bezradny :(dla tego
        wyskoczyła oknem na znak protestu .Trzeba by sie przyjrzec normą
        wyznaczonym dla pracowników i narzędzią na których pracują , ktoś
        powinien za to zapłacić ,kto wziął za to pieniądze
    • x123456 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 00:22
      Pracowałam w tp na 4 pietrze na dziale 9222, ale na szczęscie
      odeszłam, miałam dosc mobbingu ze strony kierowniczki Ireny G, która
      z tego co wiem nadal tam pracuje i stosuje mobbing, sama nic nie
      robi tylko ''oberwuje'' ja i kilka osób bierzemy pod uwagę aby tę
      panią oskarzyc o mobbing, mnie doprowadziła do nerwicy żołądka...
      • fakej Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 06:13
        x123456 napisała:

> Pracowałam w tp na 4 pietrze na dziale 9222, ale na szczęscie
        > odeszłam, miałam dosc mobbingu ze strony kierowniczki Ireny G, która
        > z tego co wiem nadal tam pracuje i stosuje mobbing, sama nic nie
        > robi tylko ''oberwuje'' ja i kilka osób bierzemy pod uwagę aby tę
        > panią oskarzyc o mobbing, mnie doprowadziła do nerwicy żołądka...

Jako akcjonariusz TPSA wyrażam szacunek dla pracy pani Ireny oraz uznanie dla
        jej zaangażowania w pro aktywnym kierowaniu zespołem.
        • Gość: vaer Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.10, 06:51
          Jako klietnt tpsa też wyrażam szacunek dla kierowniczki ireny. bo wiem, że ona
          pilnuje aby moje pieniądze z abonamentu były jak najlepiej spożytkowane
          • Gość: ___ Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.icpnet.pl 09.03.10, 11:28
            Jeśli chodzi o abonament, to kierownictwo tego działu (z tego co mi wiadomo) nie ma zbyt wiele do powiedzenia. Ogólnie rzecz biorąc kompetencje owego kierownictwa pozostawiają wiele do życzenia, oczywiście nie w każdym przypadku. Jednak wiadome jest, że jak ktoś podpadnie niektórym osobom na tym stanowisku, to prędzej czy później prawdopodobnie pożegna się z pracą. Przyznać trzeba, że praca w TP zmusza do bycia cierpliwym i znoszenia często niegodziwego traktowania przez kierownictwo. Żeby wytrwać na wspomnianej CMM i CMN trzeba mieć niestety podejście takie, że ma się wszystko za przeproszeniem w dupie i wiedzieć na kogo trzeba uważać. A najgorsze właśnie jest to, że w skład kierownictwa wchodzą osoby, które nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu zespołem ludzi.
            • Gość: xxx Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:44
              w zupełności się zgadzam z tą wypowiedzią
          • Gość: Tyfon. Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 18:15
            Chyba się ćwoku z baranem na łby zamieniłeś.
      • Gość: były pracownik Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:41
        święta prawda ma widocznie układy że nadal pracuje może się ktoś zainteresuje
        dlaczego i za jakie pieniądze skoro jest na emeryturze
      • Gość: były pracownik Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:49
        napisz o niej całą prawdę jaki to jest nygus
      • Gość: były tepsiarz Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 12:55
        Ja jako były, życzę, aby Irenę G. i wielu innych tzw. "menago" z
        wszystkich lokalizacji szlag fafił! Jak ich wypiep.rzą z pracy, to
        złom będą zbierać, bo nic nie potrafią. Trzymaj się była koleżanko,
        oby udało wam się dobrać do tyłka tym mendom.
        • Gość: heh Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:46
          dokładnie nic nie potrafią no chyba, ze pójdą w sklepach sprzątac...
    • heraldek Telekomunikacja Polska to Imperium Glupoty....... 09.03.10, 00:26
      Przez ostatnie 3 tygodnie moj znajomy toczyl wojne z TP, wlasnie z
      Blekitna Linia 19393 w Poznaniu (pod ktora podlega Wroclaw).....
      W polowie lutego zamowil przez internet usluge internetowa TP w
      wybranej opcji.....na nastepny dzien TP zmienila promocje, na
      korzystniejsza dla niego....wyslal wiec nowe zamowienie, proszac o
      anulowanie zamowienia z dnia poprzedniego.....i przez 3 tygodnie
      nikt nie mogl usunac starego zamowienia, blokujac przyjecie
      nowego...
      W tym czasie rozmawial conajmniej z 20 osobami z Blekitnej Linii (
      p. Bernadetty nie ma na swojej liscie)....kazda rozmowa to
      conajmniej pol godziny, wiekszosc czasu to czekanie albo kazdorazowa
      identyfikacja......totalna bezsilnosc TP przy unulowaniu
      zamowienia...kupe nerwow, frustracji i kpin.....kilka zlozonych
      reklamacji i zadnej reakcji......po 2 tygodniach (2.03.2010)do domu
      przyjechal kurier z umowa, ktorego znajomy odeslal bez
      podpisania "starej umowy....dzis (8.03.2010) otrzymal odpowiedz z TP
      na reklamacje, uznanie reklamacji, przeprosiny i rada...aby odeslac
      kuriera bez podpisywania umowy.....Imperium Glupoty....
      • heraldek Re: Telekomunikacja Polska to Imperium Glupoty 09.03.10, 00:27
        .
    • sselrats Napewno jakis bezrobotny sie ucieszy 09.03.10, 00:40
      ze zwolnionego miejsca pracy
      • Gość: Gonzola Re: Napewno jakis bezrobotny sie ucieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 09:36
        Jesteś zapewne po lobotomi mózgu bo nikt zdrowy nie wypowieda się w ten
        sposób.
        No cóż może ty kiedyś będziesz miał taką sytuację jak ta kobieta-i tego
        ci życzę!
        • sselrats Re: Napewno jakis bezrobotny sie ucieszy 09.03.10, 16:16
          Aha, to myslisz, ze beda ja trzymac i miejsce sie nie zwolni. Moze i
          tak.
          • Gość: ery Re: Napewno jakis bezrobotny sie ucieszy IP: *.hallmark-ifa.com 10.03.10, 16:09
            haha se mozesz zyczyc co chcesz, pipko :D
      • Gość: jajo Re: Napewno jakis bezrobotny sie ucieszy IP: 109.243.62.* 12.03.10, 11:52
        sselrats napisał:

> ze zwolnionego miejsca pracy

ale z Ciebie pajac!
    • the_rapist Teraz jej na pewno nie zwolnia. 09.03.10, 02:44
      Wyobrazam sobie jak "fajna" musi byc praca w tej calej blekitnej linii. Po kilkudziesieciu probach dodzwonienia sie tam z problemem nawet oaza spokoju staje sie klebkiem nerwow i wyzywa sie na bogu ducha winnym konsultancie. Taki chlopiec/dziewczynka do bicia czesto siedzi tam tylko po to, zeby wcisnac nam kolejne gowno i nie ma zadnej mocy sprawczej (przy nawet najlepszych checiach) rozwiazania naszego problemu. Caly ten pojebany system jest tak wlasnie zorganizowany, ze trzeba zwabic jelenia obiecujac mu cuda, a kiedy juz podpisze cyrograf to niech spada na drzewo i nie zawraca firmie wiecej dupy. Zas ta cala pozal sie boze blekitna linia to taki wentyl bezpieczenstwa i pozor troski o klienta - nic ci nie pomozemy, bo mamy cie gleboko w dupie, ale przynajmniej mozesz zbluzgac i ponizac do woli naszego pracownika. Trzeba byc naprawde zdesperowanym, zeby targnac sie na wlasne zycie (do tego w tak idiotyczny sposob) nie myslac o swojej rodzinie. Slowem wspolczuje tej biednej kobiecie, jej mezowi i dzieciakom. Pozostaje tylko miec nadzieje, ze po restrukturyzacji starczy na nowa fure dla prezesa.
      • Gość: edek Re: Teraz jej na pewno nie zwolnia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:33
        nie tylko zostanie także na zamek nad Loarą
    • boykotka Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 05:33
      Nie wiem, jak jest teraz ale w ZUS'ie po reformie w 1999r
      zatrudniono psychologów i wszystkie osoby, które miały kontakt z
      klientem miały co tydzień spotkanie z psychologiem.
      Wracając do tematu, podobne piekło przechodzą osoby zatrudnione w
      Poczcie Polskiej.
      • Gość: szok Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 09:14
        Zwalniają ludzi, a pracę dzielą na tych co pozostali. Jest jej coraz
        wiecej i nikogo nie interesuje ile godzin się pracuje, ma być
        zrobione.
      • Gość: wrocławianka Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.lanet.net.pl 09.03.10, 19:00
        Mnie też zwolili z Telekomunikacji po 25 latach pracy i informację
        taką otrzymałam na 25-lecie pracy w TP S.A. Nic tylko się powiesić.
        Zwalniają cały czas, tam się z ludźmi nikt nie liczy. Pracownik w
        Tepsie jest nikim, zastanawia mnie tylko, co na to Solidarność i
        inne związki? Tam się liczą tylko tabelki, tabelki i jeszcze raz
        tabelki. Szkoda Kobiety, to było do przewidzenia, że prędzej czy
        później tak się stanie. Proszę popytać innych pracowników, jak są
        traktowani - szkoda gadać.
        • Gość: gruby Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 91.123.169.* 13.03.10, 20:41
          Przypuszczam, że zwalniają z TP dlatego, że jest przerost zatrudnienia. Przecież do niedawna była to polska państwowa firma.

Piszesz, że zwolnili Cię po 25 latach pracy. To długo, więc pochwal się ile akcji dostałaś, ile się na tym obłowiłaś i dlaczego sądzisz, że TP ma Cię utrzymywać do końca życia?
          • Gość: Joanna Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 21:10
            Ta państwowa firma zatrudniała 72 tysiące normalnie pracujących
            pracowników, z których tylko niewielka część miała "luzy". Teraz
            zostało ok. 25 tysięcy - umęczonych i przepracowanych. Myślisz, że
            zatrudnienie można obniżać w nieskończoność?
            • Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 22:26
              Joanna napisał(a):
              > Ta państwowa firma zatrudniała 72 tysiące normalnie pracujących
              > pracowników, z których tylko niewielka część miała "luzy". Teraz
              > zostało ok. 25 tysięcy - umęczonych i przepracowanych. Myślisz, że
              > zatrudnienie można obniżać w nieskończoność?

Może oni się przez tyle lat przyzwyczaili do zwalniania i inaczej nie potrafią?
    • chajro Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 06:54
      Trzymam kciuki za Nią.Bardzo mi przykro. Ten kraj, ta Europa, ten
      Świat nas przytłacza - opamiętajcie się pracodawcy - CZŁOWIEK jest
      najważniejszy!
    • Gość: aska Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.chello.pl 09.03.10, 07:03
      większość zwykłych pracowników z różnych zakładów pracy tak ma.Dostają grupowe
      zwolnienia i nawet o odprawy muszą się sądzić ,bo zakłady pracy nie chcą
      wypłacać.To jest upodlenie człowieka!
    • buk-humor-dziczyzna solidaruchowata polska-macie co chcieliście 09.03.10, 07:14
      solidaruchowata polska-macie co chcieliście
      • Gość: ricardo53 Re: solidaruchowata polska-macie co chcieliście IP: 193.138.241.* 09.03.10, 08:00
        buk-humor-dziczyzna napisał:

> solidaruchowata polska-macie co chcieliście

Ryszardzie Zielonka - a co Ty tam właściwie robisz oprócz pierdzenia w stołek,
        którego przepisy nie pozwalają Ci go odebrać, a pozwoliły odebrać pracę tej
        zdesperowanej kobiecie ?

Ryszardzie zmień pracę lub idź na bezrobocie, bo tam jesteś zbędnym CZŁONKIEM -
        nie powiem, że ...... !!!
    • Gość: gosc1 Za duża pieniądze za nic... IP: *.chello.pl 09.03.10, 08:02
      to jest problem. Wieloletnia ochrona przed
      zwolnieniem i gwarancja dobrej płacy dla ludzi, którzy
      są nieproduktywni tak się niestety kończy...

Jak ich w końcu zwolnią albo chcą zwolnić to
      szok i przerażenie. Bo do tej pory kasował za pierdzenie
      w stołek kilka patyków a teraz się okazuje żeby zarobić
      1,5 tys to trzeba coś konkretnego umieć

Następni samobójcy to będą w ENEI, albo innym Tauronie
      za 8 lat jak się okres ochronny skończy...
      • Gość: ricardo53 Solidarnościowy okres zabójstw pracowników. IP: 193.138.241.* 09.03.10, 08:16
        Często zastanawiam się ile jeszcze ludzi popełni samobójstwa, gdyż nie czuje
        żadnej pomocy od PAŃSTWA, które jedynie dzięki przemianom ustrojowym stworzyło
        dogodne warunki do funkcjonowania silnych związków mafijnych oraz nowobogackim
        chwiejom, którzy pod przykrywką Solidarności zrobiły kasę i nadal ją będą
        robiły, gdy my na to będziemy dawać ogólnospołeczne przyzwolenie.
        Należy ponownie ruszyć się by być solidarnym z ujarzmionym narodem.
        Powstanie narodowe rozwiąże problem, by usunąć mafijne hieny, dla których życie
        ludzkie jest tylko jednym z ogniw, które wymieniają jak śrubkę w maszynie. To
        jest ta etyka S Solidarności !
        Wciąż czuję smród w związkach zawodowych !!!
        • Gość: obserwator Re: Solidarnościowy okres zabójstw pracowników. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:25
          Smród i to ogromny, na rozliczenia niektórych związków przyjdzie czas.Czy
          wystarczy w tak dramatycznych czasach dla pracowników szkolenie antystresowe, co
          proponuje bohater art.Przewodniczący "S" Stawski.To nie tylko Błękitna linia tą
          chorobą skażona jest cała, TP.Jaka firma wytrzyma 12 lat dogłębnej
          restrukturyzacji polegającej wyłącznie na zwolnieniach ,czy 60 tyś.zwolnionych
          nie robi wrażenia?.TP musi zająć się Rząd Polski,dla zysku Francuza nie może w
          nie skończoność przyjmować ludzi na garnuszek Państwa.
      • Gość: była pracownica Re: Za duża pieniądze za nic... IP: *.allegro.pl 21.03.10, 09:19
        pracowałam w TP/Orange przez 2 lata. na słuchawce, w wiecznym stresie i
        użeraniem się z chamami przez telefon. i to nie za 1,5 tys jak sugerujesz a za
        dużo mniej. Ludzie, którzy pracowali tam dłużej zarabiali niewiele więcej więc
        nie wiem skąd masz tak fascynujące informacje dotyczące płac w tej firmie.
        Dodatkowo - nie było żadnej ochrony przed zwolnieniem. Jedyne co mogło przed nią
        uchronić było porządne wykonywanie swojej pracy i zleconych planów. Nie wyrobisz
        - lecisz. Jak w każdej firmie.

BL jest normalnym callcenter. Sprzedażówka TP czy Orange to równie duże ryzyko
        trafienia na kogoś, kto wyżyje się na Tobie za swój zły dzień. Podobnie np w
        biurze numerów. Niestety TP nie pomaga swoim pracownikom niwelować powodowanego
        w ten sposób stresu a jeszcze bardziej go podkręca.
    • persephonix Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 08:05
      W TPsa jest ogromny mobbing, ale ukryty, bezpośredni przełozeni, kierownicy
      grup do 100 czy wiecej osób naprawde zapieprzają i sie starają. Najgorsza jest
      presja z centrali, wyssane z palca oczekiwania co do norm, ciągłe zmiany
      decyzji o zwolnieniach itp, nikt nic nie wie, ludzie maja info ze cos ma sie
      zmienic, ale brak info co konkretnie - to rozwala psychike jeśli ktos nie musi
      tam pracowac.

Pracowałam tam poł roku i wymiękłam,Hałas na stanowisku pracy, syf, brudne
      klawiatury, brak klimatyzacji w pomieszczeniach gdzie pracuje ponad 60 kompów,
      co w upale daje efekt sauny....

KOMPUTERY Z POPRZEDNIEJ EPOKI --> 64 RAM
      hahahahaha (otwierasz 2 okna i sprzęt sie wiesza, zamyka i startuje około 30 min)

moi rodzice kupę lat, ojciec jak i sporo jego kolegów/koleżanek z pracy
      atrakcje TPsa przypłaciło ciężkimi zawałami, moja mama dalej tam pracuje i
      wygląda jak wrak człowieka, wraca do domu i odbiera telefony z pracy, pracuje
      de facto cała dobe.

zarobki - śmiech na sali od 6,50 zł/h dla konsultantów błękitnej lini (umowa
      zlecenie albo tymczasówka z Workservisem) do maksymalnie 2,5 tys dla
      kierownika (nie na ręke niestety)

jedna wielka patologiczna instytucja
      • Gość: p_b Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.10, 10:07
        Dlatego warto mieć wszystko w tyle. Tacy mają wbrew pozorom
        najlepiej bo zdrowie masz jedno. Nie musisz się zgadzać z debilem i
        chorą sytuacją. Najwyżej Cię zwolnią i tyle.
      • Gość: były tepsiarz Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:02
        Nie pie.prz o tym, że KS się stara i zapiernicza. To banda nierobów,
        która jak ognia boi się siąść na słuchawki i rozmawiać z klientem.
        Co mają do roboty? Całodzienny raport zrobić? 15 min. roboty. Wiem,
        bo sam zastępowałem KS-a, jak ten na popołudniowej zmianie jechał do
        domciu na ciepły obiadek.
    • w.i.l W 1989 r pierwszy raz mogłeś wybrać. 09.03.10, 08:12
      Wybrałeś kapitalizm.
      • norbertrabarbar Następny nierób wspomina komunizm? 09.03.10, 09:25
        Wiem, wiem, za komuny było super - zwłaszcza dla tych pozbawionych
        ambicji. Czy się stało czy leżało...
        • Gość: ws Re: Następny nierób wspomina komunizm? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 09:42
          Ale coś chyba w tym jest że to teraz wielu odbiera sobie życie jak
          wywalają z pracy a nie wtedy.
          • norbertrabarbar Re: Następny nierób wspomina komunizm? 09.03.10, 09:49
            Ale to, że ktoś targnął się na życie nie jest powodem do wychwalania
            komunizmu tylko potępienia mobbingu w TP SA. Komunizm to był raj dla
            miernot pozbawionych ambicji.
            • Gość: franko Re: Następny nierób wspomina komunizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:53
              miernota to chyba ty byłeś z historii , kiedy w Polsce był
              komunizm ??? ......... bylismy na etapie przechodzenia z kapitalizmu
              do socjalizmu - tak uczyła mnie przedwojenna nauczycielka .... i
              denerwują mnie tacy 20 - 30 latkowie , którzy tamtych lat nie znaja
              lub wchodzili na nocnik po drabinie i teraz sa strasznie na nie na
              tamte czasy i wymyślają ludziom od nierobów ......
          • Gość: zenek Bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:04
            Fajnie sobie coś popisać i nie mieć na to żadnych dowodów poza własnym widzimisie...
            A na przykład od 3 lat liczba samobójstw w Polsce jest niższa niż w latach 70' -
            latach prosperity i małej stabilizacji.
            • Gość: uczulona na tp ss Re: Bla bla bla IP: 188.33.30.* 11.03.10, 10:21
              Twój post to jedno małe : "BLA BLA"
            • Gość: uczulona na tp ss Re: Bla bla bla IP: 188.33.30.* 11.03.10, 10:22
              Twój post to jedno małe : "BLA BLA"
          • Gość: venivici Re: Następny nierób wspomina komunizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 16:21
            również pracuję.

również przechodzę przez leczenie psychiatryczne po przeczołganiu.

gdyby pan wielki z wysokiego piętra teraz już niższego wezwał mnie na rozmowę, POTRAKTOWAŁ JAK CZŁOWIEKA, wyjaśnił, że teraz moja kolej na odejście, uszanował dotychczasową pracę i wkład, uścisnął dłoń - odeszłabym z honorem.
            Ale jestem również traktowana jak śmierdzące gówno, które pan wielki musi swoim butem skopać aby przejść dalej.

Odbierają sobie życie, bo poczucie wartości pracownika tp jest usilnie zadeptywane przez kierownictwo - mają to chyba w celach premiowych nawet...

• Gość: zenek Kumuna to były czasy mlekiem i miodem płynące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 10:05
        Być może dlatego tak wiele osób chodziło wtedy w gumofilcach...
    • dobjaro Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 08:27
      W Telekomunikacji Francuskiej "Orange" podobne przypadki zdarzaja sie
      regularnie. Nowoczesne sposoby zarzadzania doprowadzajace pracownikow do
      ciezkich depressji psychologicznych, ktore dla niektorych koncza sie
      samobojstwem.
    • edstan76 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 08:28
      Maciej Witucki, prezes TP, zarobił w 2009 roku 2,7 mln PLN.
      Wituckiego jednak przegonili niektórzy byli członkowie zarządu,
      który wraz z odprawami zgarnęli po ponad 3 mln zł.

Oto pełna lista wynagrodzeń zarządu TP w 2009 roku:
      telepolis.pl/news.php?id=17395

łatwiej zwalniać ludzi bo to krótkofalowo "tnie" koszty i ładnie
      wyglada w raporcie rocznym niż skutecznie i długofalowo firmą
      zarządzać.
      Ale na to trzeba miec pomysł, a firma telekomunikacyjna to nie bank,
      gdzie Pan Prezes dotąd pracował!!!!
      Tnie się na etatach w TP, oszczędza na wszystkim co można a co
      dotyczy szarego pracownika bo trzeba: miec za co zatrudniać
      niedoszłych polityków za dobrą kasę, przygotowywać swoją polityczną
      karierę, zatrudniac znajomych i znajomych znajomych, itd.
      A ludzie w regionach cierpią... i to od przynajmniej trzech lat.

Mamy jeszcze w Grupie region Centrum, Wschód, Północ i Południe. Czy
      kolejne newsy mają byc stamtąd?
      Czy TP doprowadzi do sytuacji jak w FT we Francji, gdzie już prawie
      30 osób popełniło samobójstwo?!?!?!?!

MOZE CZAS JUZ SIE OPAMIETAC, I POPRAWIC JAKOSC KADRY MENADZERSKIEJ W
      TP????????????????????????????
      KAZDEGO SZCZEBLA - WYZSZEGO, SERDNIEGO i NISKIEGO.
      No i ciecia zacząć na obiadach za karty słuzbowe, wyjazdach,
      funduszach reprezentacyjnych, dotacjach, etc.
    • szeregowy_agent Mobbingowana w generali popełniła samobójstwo 09.03.10, 08:33
      Firma informowana o mobbingu nadal udaje, że sprawy nie ma. Elznerowicz ma się
      dobrze. Nadal niszczy ludzi?
      • Gość: gość dlaczego nie ma tego na strone głownej GW??? IP: 212.160.172.* 09.03.10, 08:45
        Kpina..mobbing, szykanowanie, jakie zwolnienia dobrowolne???
        dzowni szefostowo i mowi - albo sie zwolnisz albo ja cie zwolnię -
        to sa odejscia dobrowolne. Takiego dna juz dawno nie było, podawana
        średnia pensja obejmuje tez zarobki menadzerów, więc oczywiscie
        chwalą sie jaka jest ogromna.
        Powinien byc ten artykuł na głownej stronie wyborczej - a tam jak
        facet leczy seksem nowotwory..??ktiś z redaktórów myśłi? chyba
        powinna byc jakaś gradiacja ważnosci. Wszysyc tutaj mają podobne
        odczucia. Trzeba w końco powiedziec dość. Pzreciez to kpina, zeby
        zwlaniac ludzi w imię cięcia kosztów, a zarząd zachowuje
        wielomilionowe pensje..Ludzie narzekają, ze od ręki nie można sprawy
        załawtic na Błękitnej..a przeproaszam kto to ma robić?????? jak
        wszystkich wywalają? Doradca wklepuje tylko zgłoszenie w system i
        puszcza do innych komórek, równoczesnie wysłuchując darcia się
        Klientów. To wina szarych praciwników tp, ze są takie ceny? ze
        wszystko idzie wolno??
        • Gość: Sciemniacz Re: dlaczego nie ma tego na strone głownej GW??? IP: 212.160.172.* 09.03.10, 09:13
          prezio zadzwonil do prezesow kilku stacji TV i wydawnictw coby nie rozdmuchiwac
          sprawy - to tzw. uczciwosc dziennikarska
          • Gość: ewaewa@op.pl Re: dlaczego nie ma tego na strone głownej GW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 12:09
            dlaczego nie podali tego w TELEWIZJI, dlaczego nie zostało to
            nagłosnione, to dopiero początek, daj Boże obym sie myliła, gdzie Ci
            odważni i agresywni dziennikarze, czego sie boicie????
        • Gość: paw Re: dlaczego nie ma tego na strone głownej GW??? IP: 188.33.68.* 11.03.10, 19:35
          Podobno prezesunio podzwonił po kolegach prezesach mediów gdzie TP ciężkie
          pieniądze na reklamy płaci by nienadmuchiwali tematu stąd cisza nikt nie zrobił
          z tego tematu dnia w TVN, Tele - kurierze itp itd gdzie zazwyczaj tragedia jest
          doskonałym tematem...
          Paw
        • Gość: **** Re: dlaczego nie ma tego na strone głownej GW??? IP: 109.243.138.* 11.03.10, 21:21
          Nie ma na główne stronie GW a ni na łonet a ni na wupe ani na zadnej innej...
          ...bo firma jest ważnym reklamodawcą,
          klientem koncernów medialny który słono płaci za reklame
          wiec po co narażać współprace z klientem?
          a ze klient ma sporo za uszkami to przymkniemy oczko
          wazne ze geszeft jest

kiedyś była komunistyczna cenzura
          dzis jest cenzura korporacji
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka