Dodaj do ulubionych

Wójt Dusznik pozwolił na wyborcze debaty

17.11.10, 21:47
Teraz już nikt z Dusznik nie może mieć wątpliwości, że pan Woropaj szkodzi gminie. Teraz - gdy do wyborów zostało kilkadziesiąt godzin - zgadza się na debaty w ośrodkach gminnych. Co za cynizm i bezczelność!
Patologia sięga zenitu. Jest tak źle, że już władze sąsiedniej gminy pomagają duszniczanom. W imieniu duszniczan, wystawionych na łup wiatrakowców z PSWM, DZIĘKUJĘ władzom Buku - szczególnie Panom Łysiakowi i Jankowskiemu - za wniesione negatywne uwagi dotyczące planów zbudowania niebezpiecznej farmy wiatraków.
Obserwuj wątek
    • Gość: raro Dziś w TVN24 rozmowa z panem Woropajem IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 18.11.10, 10:25
      Dziś (czwartek, 18 XI) w TVN24 o 17.10 wywiad z panem Woropajem.
      Znowu będą wygadywane bzdury.
      Cała Polska huczy o nieprawidłowościach w Dusznikach: Gazeta Wyborcza, Głos Wielkopolski, Radio Merkury, szamotulska prasa lokalna, TVN, TVP, ONET. Do tego krytyka od BARDZO WAŻNYCH osób zaangażowanych w działania wspierające społeczności lokalne.
      ZMIANA przy sterze w Dusznikach jest KONIECZNA i NIEUNIKNIONA!
    • ragnah Poruta na czternaście fajerek 18.11.10, 11:33
      Parę dni temu miałem okazję, aby skorzystać z przejazdu szynobusem. Wsiadałem na stacji Murowana Goślina. Stacja w sumie odrapana i niezachęcająca. Ale. Na budynku wywieszona była wizualizacja nowego kompleksu stacyjno-przystankowego. Zagadnąłem miłą panią, która sprzedawała bilety, kiedy ten remont będzie przeprowadzony. Pani odpowiedziała z uśmiechem, że po następnych wyborach - jak wygra obecny burmistrz. Bo tylko on jest w stanie do tego dporowadzić. Po twarzach innych ludzi było widać, że chcą obecnego człowieka. Bo wierzą w jego kompetencje.
      A co w takich Dusznikach? Ostatnio, gdzie nie uruchomię jakiegoś serwisu WWW czy nie włączę radia lub telewizora, to słyszę, jak ludzie narzekają na pana Woropaja. Zagłębiłem się w temat i mogę wyciągnąć tylko jeden wniosek: ludzie z Dusznik muszą zmienić głównego człowieka w urzędu gminy. Tak się robi w demokracji. Nie ma co stękać i utyskiwać, tylko wziąć pióro i na najbliższych wyborach wybrać kogoś innego (z tego co wiem, są jeszcze dwie osoby). I po sprawie.
    • kar.as Dziś w gazecie Rzeczpospolita o Dusznikach. 18.11.10, 13:20
      www.rp.pl/artykul/2,565506.html
    • mopcia Reportaż TVN-u. 19.11.10, 09:49
      Pani Dorota i p. Woropaj
      www.tvn24.pl/2392207,0,0,1,1,wojt-zamknal-swietlice-przed-kontrkandydatami,wideo.html
      • ragnah Zakazał używania świetlicy,a sam z niej skorzystał 19.11.10, 16:08
        Końcowe pytanie reportera do wójta Woropaja:
        - Czy Pan spotyka się z wyborcami. I kiedy ostatnio?
        - 2 tygodnie temu.
        - A gdzie?
        - W Chełminku. W świetlicy.

Za coś takiego p. Woropaj powinien być wykluczony z możliwości startowania w wyborach. Klasyczny faul na kontrkandydatach, zasługujący na czerwoną kartkę. Łukaszenko, Kim Dzong Il, Castro mogą być dumni z polskiego komunisty.

• mopcia Pan Woropaj wygrał. Ale jednocześnie przegrał! 23.11.10, 16:56
      P. Woropaj co prawda dostał 65% głosów (Dorota 23,4%), ale w wyborach do rady gminy POŁOWA wyborców zagłosowała przeciwko jego stronnikom. Teraz przynajmniej będzie miał kto patrzeć na ręce :-) Pięciu radnych już rozpoczęło dyżur na gminnym posterunku. Nie dadzą zniszczyć gminy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka